|
|
Stranica: 329/458.
|
[ 11448 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 02 ožu 2023, 23:41 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pa eto ja ti navedoh da su Dubrovnik osnovali Rimljani i Hrvati. Šta su Talijani nego nasljednici Rimljana?! Hoćemo li se i njima smijati?
Ne vidim kako je to pravilo, dakle ako su Hrvati osnovali na teritoriju današnje Hrvatske više državica, kneževina ili čega već, zašto bi se to trebalo primjeniti na Bosnu? Bosna je bila za sebe, bila banovina, kraljevstvo, historija potvrđuje da je napadana i sa istoka i zapada (ironično), a upravo zbog svoje različitosti.
Zašto bi se smijali Talijanima, Talijani ne tvrde da nisu potomci Rimljana. Idemo polako: 1. Bosna je rijeka. Da bi bila banovina, potrebni su ljudi koji će osnovati banovinu. Bez ljudi nema banovine, samo teče rijeka i pored nje poneki dabar. 2. Jedina spomenuta slavenska plemena koja se doseljavaju u naš "region" su Hrvati i Srbi. Nitko drugi nije bio u mogućnosti osnivati banovine jer nije bio tu. 3. Hrvati svoje vladare zovu banovima. Ne zovu ih tako valjda Rimljani. 4. Govorite slavenskim jezikom. 5. Ako govorite slavenskim jezikom, a jedina slavenska plemena koja su ovdje došla su Hrvati i Srbi, onda... Evo sve sam ti na tacni dao. onda emmmmmmmmmmmm iliri !!!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 02 ožu 2023, 23:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: A ja sam to osporio gdje? Jel neko živio prije Slavena na ovim prostorima ili je to sve bila pustinja?
Živjeli Rimljani i Iliri, došli Slaveni i nametnuli im svoj jezik i kulturu. To su opće poznate stvari. I tako su nastali bošnje ilirskoga jezika koji nije slavenski nego slucajno tako isto zvuci :)
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 02 ožu 2023, 23:45 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Živjeli Rimljani i Iliri, došli Slaveni i nametnuli im svoj jezik i kulturu. To su opće poznate stvari.
I danas nema potomaka Rimljana i Ilira? Jesu li i oni bili tako kategorični, govorili kako su eto oni prije bili, ko ste sad vi i da je logično da bi i vi trebali biti ili Rimljani ili Iliri? Neznam,na šta ti zvuči ovaj jezik? ilirski ili romanski?
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 00:34 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: ...historija potvrđuje da je napadana i sa istoka i zapada (ironično), a upravo zbog svoje različitosti. Boo fucking hoo...Tipična suvremena ljudskopravaška frazeologija na potpuno ahistorijski način transponirana u prošlost...Izrazima s gay pride cirkusa se pokušava opisati povijesna stvarnost srednjovjekovnog ratovanja? Budalaština na kvadrat kao i gotovo cijeli bošnjački narativ o samima sebi, o BIH, o svijetu i svemiru...sve laž do laži, glupost do gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 09:15 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: ...historija potvrđuje da je napadana i sa istoka i zapada (ironično), a upravo zbog svoje različitosti. Boo fucking hoo...Tipična suvremena ljudskopravaška frazeologija na potpuno ahistorijski način transponirana u prošlost...Izrazima s gay pride cirkusa se pokušava opisati povijesna stvarnost srednjovjekovnog ratovanja? Budalaština na kvadrat kao i gotovo cijeli bošnjački narativ o samima sebi, o BIH, o svijetu i svemiru...sve laž do laži, glupost do gluposti. https://bs.wikipedia.org/wiki/Crkva_bosanskahttps://hr.wikipedia.org/wiki/Crkva_bosanskaŠta ćemo s ovim? Jesu i ovo laži?
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 10:01 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Crkva Bosanska =islam pre islama .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 10:03 |
|
|
storarare je napisao/la: Crkva Bosanska =islam pre islama . Pa nisi daleko od istine u smislu da se tako gledalo na nju i sa istoka i sa zapada. Zato su bosanski vladari pribjegavali ženidbi bilo sa katoličkim ili pravoslavnim princezama i na taj način gledali da prođu ispod radara.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 10:07 |
|
|
A u smislu da je to bila crkva a ne džamija?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1052 of 2558 - 41.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 10:10 |
|
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 10:18 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
Rutinerr je napisao/la: storarare je napisao/la: Crkva Bosanska =islam pre islama . Pa nisi daleko od istine u smislu da se tako gledalo na nju i sa istoka i sa zapada. Zato su bosanski vladari pribjegavali ženidbi bilo sa katoličkim ili pravoslavnim princezama i na taj način gledali da prođu ispod radara. Pa kad ste toliki poštovaoci Crkve Bosanske zašto je ponovo ne osnujete ,a da budete zagledani u džamiju.
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 11:13 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: A u smislu da je to bila crkva a ne džamija? Naravno, bila, ali nije bila niti po pravoslavnom niti katoličkom.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 11:14 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: A u smislu da je to bila crkva a ne džamija? Naravno, bila, ali nije bila niti po pravoslavnom niti katoličkom. Nema veze je li katolička ili pravoslavna, bitno da se krsti u ime Oca, i Sina, i Duha Svetoga.
1052 of 2558 - 41.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 11:20 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Josip Filipović je napisao/la: Boo fucking hoo...Tipična suvremena ljudskopravaška frazeologija na potpuno ahistorijski način transponirana u prošlost...Izrazima s gay pride cirkusa se pokušava opisati povijesna stvarnost srednjovjekovnog ratovanja? Budalaština na kvadrat kao i gotovo cijeli bošnjački narativ o samima sebi, o BIH, o svijetu i svemiru...sve laž do laži, glupost do gluposti. https://bs.wikipedia.org/wiki/Crkva_bosanskahttps://hr.wikipedia.org/wiki/Crkva_bosanskaŠta ćemo s ovim? Jesu i ovo laži? Jesu
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 11:49 |
|
|
storarare je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pa nisi daleko od istine u smislu da se tako gledalo na nju i sa istoka i sa zapada. Zato su bosanski vladari pribjegavali ženidbi bilo sa katoličkim ili pravoslavnim princezama i na taj način gledali da prođu ispod radara.
Pa kad ste toliki poštovaoci Crkve Bosanske zašto je ponovo ne osnujete ,a da budete zagledani u džamiju. Opet bi vi gledali da nas pokoljete.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 12:12 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 12:20 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Naravno, bila, ali nije bila niti po pravoslavnom niti katoličkom.
Nema veze je li katolička ili pravoslavna, bitno da se krsti u ime Oca, i Sina, i Duha Svetoga. Vatikanu je imalo veze, nije im se sviđalo što je tako kako je. Da te pitam: eno u Zagrebu je ustoličen novi nadbiskup, je li tako? I on kaže da ne priznaje Međugorje kao uostalom i Vatikan. Kakav komentar imaš na to?
|
|
Vrh |
|
|
Junak
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 12:37 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Josip Filipović je napisao/la: Boo fucking hoo...Tipična suvremena ljudskopravaška frazeologija na potpuno ahistorijski način transponirana u prošlost...Izrazima s gay pride cirkusa se pokušava opisati povijesna stvarnost srednjovjekovnog ratovanja? Budalaština na kvadrat kao i gotovo cijeli bošnjački narativ o samima sebi, o BIH, o svijetu i svemiru...sve laž do laži, glupost do gluposti. https://bs.wikipedia.org/wiki/Crkva_bosanskahttps://hr.wikipedia.org/wiki/Crkva_bosanskaŠta ćemo s ovim? Jesu i ovo laži? Haha, pa sekte su uvijek postojale I postojat ce. U svakoj zemlji. I tvrditi da si ti nekakav bivsi sektas u stvari je isto kad da dodem ja (nakon sto primjenim religiju I obicaje u slucaju da npr. Rusija osvoji ove krajeve) I Pravdam se kao - ma moji preci su ti bili Mormon I, ono, mi smo ti bili izmedu. Na mene ti nisu utjecali ti osvajaci Rusi vec sam ja svojevoljno njih prihvatio Sektasa, Mormon a je 1-2% a vas muslimana je 40 % Cak I ovako banalalno ispricano, ovo u niti jednom svemiru ne moze biti istina
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=55n1fGVjHEk
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 12:40 |
|
|
Junak je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Haha, pa sekte su uvijek postojale I postojat ce. U svakoj zemlji. I tvrditi da si ti nekakav bivsi sektas u stvari je isto kad da dodem ja (nakon sto primjenim religiju I obicaje u slucaju da npr. Rusija osvoji ove krajeve) I Pravdam se kao - ma moji preci su ti bili Mormon I, ono, mi smo ti bili izmedu. Na mene ti nisu utjecali ti osvajaci Rusi vec sam ja svojevoljno njih prihvatio Sektasa, Mormon a je 1-2% a vas muslimana je 40 % Cak I ovako banalalno ispricano, ovo u niti jednom svemiru ne moze biti istina Evo i za tebe pitanje kao za Kvačicu: novi zagrebački nadbiskup ne priznaje Međugore, kao uostalom ni Vatikan. Kakav ti komentar imaš na to? A vezano za tvrdnju da ne može biti istina, javi se onda ovima koji uređuju hr wiki, nek poprave to. Nije u redu onda da čitamo neistine.
|
|
Vrh |
|
|
Junak
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 13:26 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Junak je napisao/la: Haha, pa sekte su uvijek postojale I postojat ce. U svakoj zemlji. I tvrditi da si ti nekakav bivsi sektas u stvari je isto kad da dodem ja (nakon sto primjenim religiju I obicaje u slucaju da npr. Rusija osvoji ove krajeve) I Pravdam se kao - ma moji preci su ti bili Mormon I, ono, mi smo ti bili izmedu. Na mene ti nisu utjecali ti osvajaci Rusi vec sam ja svojevoljno njih prihvatio Sektasa, Mormon a je 1-2% a vas muslimana je 40 % Cak I ovako banalalno ispricano, ovo u niti jednom svemiru ne moze biti istina Evo i za tebe pitanje kao za Kvačicu: novi zagrebački nadbiskup ne priznaje Međugore, kao uostalom ni Vatikan. Kakav ti komentar imaš na to? A vezano za tvrdnju da ne može biti istina, javi se onda ovima koji uređuju hr wiki, nek poprave to. Nije u redu onda da čitamo neistine. Haha, pa sve je to istina. Jedina ne istina je tu da se to od strane muslimana, Muslimani, bivsi Hrvata preuvelicava I u tome Muslimani traze svoje podrijetlom I polaznu tocku. Zamisli, iz sekte. Definiciji svake sekte je da jako mali broj ljudi, u odnosu na svo stanovnistvo, sudjeluje u njemu. A Medugorje... Vidim da si mrzitelj katolika/Hrvata cim te to zulja I zanima. Novi nadbiskup sigurno ima vise informacija od mene I on bolje zna. Nemam misljenje I moje misljenje je tu Irelevantno.
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=55n1fGVjHEk
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 13:28 |
|
|
Junak je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Evo i za tebe pitanje kao za Kvačicu: novi zagrebački nadbiskup ne priznaje Međugore, kao uostalom ni Vatikan. Kakav ti komentar imaš na to?
A vezano za tvrdnju da ne može biti istina, javi se onda ovima koji uređuju hr wiki, nek poprave to. Nije u redu onda da čitamo neistine.
Haha, pa sve je to istina. Jedina ne istina je tu da se to od strane muslimana, Muslimani, bivsi Hrvata preuvelicava I u tome Muslimani traze svoje podrijetlom I polaznu tocku. Zamisli, iz sekte. Definiciji svake sekte je da jako mali broj ljudi, u odnosu na svo stanovnistvo, sudjeluje u njemu. A Medugorje... Vidim da si mrzitelj katolika/Hrvata cim te to zulja I zanima. Novi nadbiskup sigurno ima vise informacija od mene I on bolje zna. Nemam misljenje I moje misljenje je tu Irelevantno. Mrzitelj zato što pitam? Pa to je javno, ne vidim šta ima tu s mržnjom. Kao što je javno da i Vatikan ne priznaje ovo s Međugorjem. Mene lično što se tiče, Međugorje je odlično za BiH
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 14:29 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nema veze je li katolička ili pravoslavna, bitno da se krsti u ime Oca, i Sina, i Duha Svetoga.
Vatikanu je imalo veze, nije im se sviđalo što je tako kako je. Da te pitam: eno u Zagrebu je ustoličen novi nadbiskup, je li tako? I on kaže da ne priznaje Međugorje kao uostalom i Vatikan. Kakav komentar imaš na to? Njegovo pravo, inače Međugorje nije priznavao ni naš mostarski biskup.
1052 of 2558 - 41.13%
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 03 ožu 2023, 14:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Vatikanu je imalo veze, nije im se sviđalo što je tako kako je.
Da te pitam: eno u Zagrebu je ustoličen novi nadbiskup, je li tako? I on kaže da ne priznaje Međugorje kao uostalom i Vatikan. Kakav komentar imaš na to?
Njegovo pravo, inače Međugorje nije priznavao ni naš mostarski biskup. Fakat?! Nisam to znao. Svejedno, Međugorje je top u svakom smislu, od vjerskog do svakog drugog aspekta turizma. Izuzetno bitno mjesto BiH
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 04 ožu 2023, 00:09 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: A u smislu da je to bila crkva a ne džamija? Naravno, bila, ali nije bila niti po pravoslavnom niti katoličkom. ********* glupi krstjanska biblija je istohodna katolickoj. Krstjnski duhovnici su bili primljeni kod pape. Mislim da su u onom dokumentarcu o hrvojevom misalu cak i spominjali nesta o tome kako je knjiiga bila napisana da moze proc i kod jednih i kod drugih.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 04 ožu 2023, 00:10 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nema veze je li katolička ili pravoslavna, bitno da se krsti u ime Oca, i Sina, i Duha Svetoga.
Vatikanu je imalo veze, nije im se sviđalo što je tako kako je. Da te pitam: eno u Zagrebu je ustoličen novi nadbiskup, je li tako? I on kaže da ne priznaje Međugorje kao uostalom i Vatikan. Kakav komentar imaš na to? Komentar je "normalno da nepriznaje"! Di si ti vidio da katolicka crkva prizna vidjelice za njihova zivota?
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 04 ožu 2023, 14:34 |
|
|
E muslimani, imate li bar trunku obraza?
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|