|
|
Stranica: 340/487.
|
[ 12170 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 ožu 2023, 16:39 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44747 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Islamska državica Kantona Sarajevo najbolji prikaz na šta bi sličila građanska BiH. Nastava u osnovnim i srednjim školama na području Sarajeva bit će skraćena tijekom mjeseca ramazana, odluka je koju je danas usvojila skupština Sarajevske županije. Citat: Ovo je prvi put u poratnoj povijesti da se u nekom dijelu BiH donosi ovakva odluka, a u komentarima na društvenim mrežama i portalima prevladale su kritike i čuđenje, posebice stoga što slične zamisli nisu uopće bile na dnevnom redu ni dok je Sarajevskom županijom vladala Stranka demokratske akcije (SDA), koja održava bliske veze s Islamskom zajednicom.
“Što bi sad trebali raditi roditelji djece koja nisu muslimani?”
“U glavnom gradu sekularne države, čitav mjesec skraćena nastava zbog ramazana. Šta trebaju sad raditi roditelji djece koja nisu muslimani? Da svu djecu upišu u Katolički školski centar?"
Kad takozvani gradžani ljevičari žele biti veći islamisti od SDA
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 ožu 2023, 17:13 |
|
|
|
Islamska državica Sarajevo prošli mjesec vratila osmanski običaj plaćanja mukate, ovaj mjesec ukidaju škole zbog ramazana, šta je sljedeći mjesec? Prisilno sunećenje turista? Ništa nas više ne može iznenaditi.
Davno su Radovan i Ratko objasnili šta čeka hrišćane od zloglasnog Sarajeva.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 ožu 2023, 17:20 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Islamska državica Sarajevo prošli mjesec vratila osmanski običaj plaćanja mukate, ovaj mjesec ukidaju škole zbog ramazana, šta je sljedeći mjesec? Prisilno sunećenje turista? Ništa nas više ne može iznenaditi.
Davno su Radovan i Ratko objasnili šta čeka hrišćane od zloglasnog Sarajeva. Barem možeš nediskriminatorno rokat po njemu kad dođe vrijeme 
_________________ BiH je turd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 ožu 2023, 17:22 |
|
|
Bošnjaci ulaze u 8 mjesec pokušaja izgradnje fudbalskog terena. Nisu ga izgradili al su ga kontaminirali. Citat: OSAM MUČNIH MJESECI Ponovo stopirani radovi na stadionu Koševo, kadrovi s terena zabrinuli navijače SarajevaRadnici nam dodaju i da je ispod trave postavljen neadekvatan hranidbeni sloj koji je čak i opasan po zdravlje ljudi.https://www.klix.ba/sport/nogomet/ponov ... /230329120 Malo radioaktivan teren 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 ožu 2023, 17:22 |
|
|
|
Nemuslimanska djeca ionako sve manje idu u islamske skole.
Poznanik sa Dobrinje, on mjesanac ali srpsko ime, cerku maltretirali u osnovnoj skoli nazivali je cetnikusom, prepisao je u Istocno Sarajevo u tamosnju skolu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 ožu 2023, 18:47 |
|
|
Anketa Podržavate li odluku da se u Sarajevu skrate školski časovi tokom ramazana?https://www.klix.ba/vijesti/bih/podrzavate-li-odluku-da-se-u-sarajevu-skrate-skolski-casovi-tokom-ramazana/230329129"Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevu usvojili su danas inicijativu o skraćenju časova u osnovnim i srednjim školama za vrijeme trajanja mjeseca ramazana.
Riječ je o inicijativi zastupnika Muamera Bandića (Stranka za BiH).
Ovom odlukom zaduženi su Vlada KS i Ministarstvo za odgoj i obrazovanja KS da skrate trajanje časova od 29. marta do 24. aprila i omoguće svim učenicima i radnicima pravo na slobodno vrijeme iftara."A kad se samo sjetim koliko su krezavi graDŽani kmečali zbog dvije škole pod istim krovom, jbo li ih allahić 
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 ožu 2023, 19:51 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44747 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Normalno da su vrištali što i kršćanska djeca ne iftare, baš kao u multikulti Sarajevu.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 ožu 2023, 20:43 |
|
|
|
Pročitajte drugi dio zadnje rečenice. Ostalo je muslimanska propaganda ali taj dio je odlican opis muslimana i ide u potpis!
_________________ BiH je turd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 ožu 2023, 21:04 |
|
|
Ma nije Muja deceitful, Muja je malo deceitful. Ono kad deceitfuliraš decenijama pa se ćudiš što te neko vidi kao deceitfulažovčinu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 07:13 |
|
|
daramo je napisao/la: Normalno da su vrištali što i kršćanska djeca ne iftare, baš kao u multikulti Sarajevu. Misliš da kršćani ne mogu prisustvovati iftaru?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 07:21 |
|
|
|
Jedno je prisustvovati, a drugo morati prisustvovati.
Provociraju li kjafiri koji jedu u vrijeme ramazanskog posta?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1448 of 2558 - 56.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 07:29 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: daramo je napisao/la: Normalno da su vrištali što i kršćanska djeca ne iftare, baš kao u multikulti Sarajevu. Misliš da kršćani ne mogu prisustvovati iftaru? A jel ti misliš da hrišćani žele prisustvovati islamskim obredima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 08:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Jedno je prisustvovati, a drugo morati prisustvovati.
Provociraju li kjafiri koji jedu u vrijeme ramazanskog posta? Slažem se za prvu rečenicu. Ne bi trebao niko biti primoran. Za drugu...pa i ja onda spadam u kjafire  iskreno, nisam ništa promijenio, jedem kako sam jeo i prije početka Ramazana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 08:04 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Misliš da kršćani ne mogu prisustvovati iftaru?
A jel ti misliš da hrišćani žele prisustvovati islamskim obredima? Ako ga pozove komšija, prijatelj, rodbina, što da ne? Iftar je više od nekakvog obreda. Nećeš postati musliman ako prisustvuješ iftaru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 08:07 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A jel ti misliš da hrišćani žele prisustvovati islamskim obredima?
Ako ga pozove komšija, prijatelj, rodbina, što da ne? Iftar je više od nekakvog obreda. Nećeš postati musliman ako prisustvuješ iftaru. Odakle mi muslimanski komšija, prijatelj ili rodbina? BTW radije bih pojeo govno nego iftar. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 08:15 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ako ga pozove komšija, prijatelj, rodbina, što da ne?
Iftar je više od nekakvog obreda. Nećeš postati musliman ako prisustvuješ iftaru.
Odakle mi muslimanski komšija, prijatelj ili rodbina? BTW radije bih pojeo govno nego iftar.  Pojedi ko ti brani. Ne znam što se uključuješ u raspravu kad nemaš pojma. Zamisli da pričamo o nuklearnoj fizici, a ti si rudar. Nema smisla, jel tako?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 08:32 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Odakle mi muslimanski komšija, prijatelj ili rodbina? BTW radije bih pojeo govno nego iftar.  Pojedi ko ti brani. Ne znam što se uključuješ u raspravu kad nemaš pojma. Zamisli da pričamo o nuklearnoj fizici, a ti si rudar. Nema smisla, jel tako? Pa zato što me Liberalni nacisti prisiljavaju da živim u zajednici sa nekakvim Beduinima. Daj bože da nismo nikad upoznali ni vas ni vaše običaje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 08:36 |
|
|
|
Šta da ti kažem, sjedi i plaći. Nema ti druge.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 09:12 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jedno je prisustvovati, a drugo morati prisustvovati.
Provociraju li kjafiri koji jedu u vrijeme ramazanskog posta? Slažem se za prvu rečenicu. Ne bi trebao niko biti primoran. Za drugu...pa i ja onda spadam u kjafire  iskreno, nisam ništa promijenio, jedem kako sam jeo i prije početka Ramazana. Jedeš u javnosti tijekom posta?
1448 of 2558 - 56.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 09:13 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Slažem se za prvu rečenicu. Ne bi trebao niko biti primoran. Za drugu...pa i ja onda spadam u kjafire  iskreno, nisam ništa promijenio, jedem kako sam jeo i prije početka Ramazana. Jedeš u javnosti tijekom posta? Da.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 09:16 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jedeš u javnosti tijekom posta?
Da. Sad sam već zabrinut za tebe. 
1448 of 2558 - 56.61%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Imota
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 09:17 |
|
|
|
Pa dobro i kad dođeš u afriku zanimljivo je sist s urođenicima pogledat kako plešu oko vatre. Malo da vidimo te primitivnije narode.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 09:20 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Da.
Sad sam već zabrinut za tebe.  Zašto? Svako za svoja djela odgovara. I onaj ko posti, sebi posti. Meni ne. A ni ja ne jedem za njega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 09:20 |
|
|
Imota je napisao/la: Pa dobro i kad dođeš u afriku zanimljivo je sist s urođenicima pogledat kako plešu oko vatre. Malo da vidimo te primitivnije narode. Post je primitivan? Ili iftar?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 30 ožu 2023, 09:24 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Sad sam već zabrinut za tebe.  Zašto? Svako za svoja djela odgovara. I onaj ko posti, sebi posti. Meni ne. A ni ja ne jedem za njega. Tako su i u Afganistanu mislili, ali islamisti imaju malo drugačiji način razmišljanja.
1448 of 2558 - 56.61%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|