HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 02:30.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 12:28 
Offline

Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:46
Postovi: 1701
Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
MOSTAR - Hrvatska je u nedjelju navečer i službeno dobila novoga trećega predsjednika dr. Ivu Josipovića. On je dosta uvjerljivo pobijedio svoga dojučerašnjega stranačkoga kolegu, a na predsjedničkim izborima neovisnoga kandidata, Milana Bandića.
Izbor Josipovića je ipak očekivana stvar ako se zna da Milan Bandić nije iza sebe imao snažnu stranačku infrastrukturu, nego iznuđeno okupljanje desnice koje nije bilo plod prevelikih simpatija spram Bandića već prije svega plod netrpeljivosti spram SDP-a i “anacionalnog” i uz to još i “ateiste” Ive Josipovića. Činjenica kako je u BiH blizu 100 tisuća osoba s pravom glasa ili 5 posto od ukupnoga broja osoba koje su izašle na izbore u RH, glasovalo za Milana Bandića, rođenoga u Hercegovini, ipak zaslužuje analizu i pozornost jer će sve, nema nikakve sumnje, ostaviti traga na odnose službenoga Zagreba i Hrvata u BiH, odnosno njihovih političkih lidera. Uzrok mogućem udaljavanju Zagreba i Mostara, uz netrpeljivost spram novoga predsjednika Josipovića, svakako treba tražiti u neuspjehu kandidata HDZ-a Hrvatske dr. Andrije Hebranga koji je upravo glasovanjem Hrvata u BiH, inače uglavnom članova HDZ-a BiH i HDZ-a 1990., izbačen iz prvoga kruga predsjedničkih izbora i nije se mogao natjecati sa SDP-ovcem Josipovićem u drugome krugu.

Stranačka izdaja

Dogodila se klasična stranačka izdaja, poniženje ili najblaže rečeno stranačka nedisciplina, iako su, naravno, Hrvati u BiH samostalno biračko tijelo, odnosno njihove političke stranke naizgled formalno pravno nemaju ništa sa strankama u Hrvatskoj. To je samo na prvi pogled, do sada je ta veza itekako postojala i u političkom, a prije svega u materijalnome smislu. Nakon ove neposlušnosti i djelovanja iza leđa i davanja glasa Milanu Bandiću, Draganu Primorcu ili Nadanu Vidoševiću, što je Andriju Hebranga koštalo drugoga kruga predsjedničkoga nadmetanja, pitanje je kako će se ti odnosi između Jadranke Kosor i dva HDZ-a u BiH dalje razvijati. S obzirom da je Jadranka Kosor i premijerka ti su odnosi daleko bitnijih od onih s Pantovčakom, makar bi morali svi mi ovdje biti sretniji da su se vrata predsjedničkih dvora na tom zagrebačkom brdu konačno širom otvorila i za naše hrvatske lidere u traženju razumnih i realnih političkih savjeta pa i konkretne pomoći. Nažalost, zbog pristranosti, političke naive i totalne gluposti bojimo se da niti Dragan Čović, niti Božo Ljubić, Zvonko Jurišić neće biti dobrodošli gosti kod predsjednika RH, niti će on, jednako kao niti Stjepan Mesić, biti rado viđen u BiH na područjima gdje žive izmanipulirani Hrvati.

Nož u leđa Hebrangu

Prema nekim informacijama iz Zagreba, Jadranka Kosor je ogorčena i šokirana ponašanjem lidera dva HDZ-a u BiH Dragana Čovića, pa i Bože Ljubića. Oni su javno, već prije prvoga kruga, dali potporu Andriji Hebrangu, međutim u praksi, preko stranačke infrastrukture glasove su usmjerili Milanu Bandiću. To se prije svega odnosi na dominanti Čovićev HDZ BiH koji je i u prvome krugu podržao ponajviše Bandića, nešto manje Dragana Primorca i Nadana Vidoševića, dok je slabija “devedestka”, čini se, uglavnom ipak u prvome krugu iskreno podržala Hebranga. Čovićev gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić viđen je u nedjelju navečer u izbornome stožeru Milana Bandića u Zagrebu. Međutim, niti Božo Ljubić nije do kraja ostao dosljedan i nije slušao poruke Jadranke Kosor za drugi krug te je otvoreno podržao Bandića za razliku od HDZ-a Hrvatske koji se barem javno izjasnio da neće podržati niti jednoga kandidata.

Kosor ogorčena bh. HDZ-ovima

Nakon svega jasno je kako će odnosi između HDZ-a Hrvatske i dva HDZ-a u BiH sigurno zahladiti i ubuduće se može očekivati samo službena suradnja i sve više deklarativna, a sve manje konkretna materijalna i, što je bolnije i pogubnije, politička pomoć. Izvori iz Zagreba tvrde kako je premijerka Kosor ogorčena izdajom u Mostaru i s pravom se pita kako je to moguće ako RH, odnosno HDZ-ova Vlada, daje ogromna sredstva Hrvatima u BiH i to uglavnom po zahtjevima dva HDZ-a i na područja gdje su oni na vlasti. Samo za Mostarsko sveučilište, za bolnice u Novoj Biloj i Orašju, za obnovu povratničkih kuća izdvojeno je nekoliko milijardi kuna.

Autogolovi dva HDZ-a

Hrvatska će i dalje, sukladno ustavnim odredbama, pomagati Hrvate u BiH, međutim, moguće je, makar je pitanje koliko je to realno, nakon svega, očekivati da se kroz ustavne promjene dokine čak i pravo glasovanja Hrvatima u BiH. Naizgled je HDZ Hrvatske do sada imao veliku korist od toga glasovanja, međutim, čini se da se odnosi mijenjaju i da HDZ u Zagrebu više neće imati tako sigurnu izbornu bazu u BiH kao do sada, a uz to Hrvati u BiH samo postaju sve veći teret službenome Zagrebu u svakome smislu. Definitivno je kako se dva HDZ-a u BiH udaljavaju od sestrinske stranke u Zagrebu, Čović to javno priznaje, a djelovanjem dokazuje, i u svemu zapravo više čudi ponašanje Bože Ljubića koji, nakon svih udara od Ive Sanadera i Dragana Čovića, nije iskoristio situaciju, nakon što je Jadranka Kosor izbacila Sanadera iz HDZ-a, da joj se približi, da joj pokaže praktičnu lojalnost i da slijedi njezine poruke. Otvorenom potporom Milanu Bandiću Ljubić se odlučio na samostalnu politiku jer je procijenio da bi mu distanciranje od “susjeda” Bandića odnijelo dosta glasova u Hercegovini na sljedećim općim izborima. Ali, tako primjerice ne misle u Narodnoj stranci Radom za boljitak koja je otvoreno podržala Ivu Josipovića ne toliko glasovima koliko materijalno što se vidi i iz činjenice da su se u noći proglašenja Josipovića za predsjednika Lijanovići našli u Novinarskome domu gdje je bio izborni stožer Ive Josipovića. Bit će zanimljivo dalje pratiti dvije stvari: odnose između Jadranke Kosor i dva HDZ-a u BiH i ponašanje odnosno aktivnosti Milana Bandića na području BiH.
Ostaje ipak u svemu gorak okus. Zar nije bilo mudrije pomalo se držati po strani, biti neutralan i ostaviti otvorena vrata kod svih. Narod kaže “u ljute ciganke prazna torba”. Na stranu sve, ako smo Hrvati zar onda i Ivo Josipović nije “naš” kao što je naš i Milan Bandić.

Piše: D. Stešević I Dnevni list

_________________
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 12:32 
Offline

Pridružen/a: 25 kol 2009, 12:34
Postovi: 3774
hdz da ima mozga u glavi, shvatio bi glasovanje bih hrvata upravo kao gestu kojom ne žele dozvoliti da sdupenjara ode na pantovčak.
kada bi hdz imao pravu strategiju i kandidate vrlo bi lako ponovo izborio potporu bih hrvata.
namjera postoji, sad je samo važno vidjeti hoći li hdz to znati iskoristiti.

_________________
Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 12:45 
ja čujem da je jaca doživjela fras kad je vidjela andrijine izborne rezultate u prvom krugu, naime, oni su mu davali maksimalno 5-6%.
eto, ja sam izvukla neke zaključke iz toga, a ako je netko jučer popodne slušao tihomira dujmovića na htv-u (ja isto doživila fras od iznenađenja kad sam ga vidila na nacijonalnoj tv), onda može lako doći do zaključka da nije sve tako jasno i bistro kako se u članku čini.
i neka si nađu drugu vreću za napucavanje, nama je više dosta njihovih prljavih izbornih i svih drugih igara ovih godina.

nek se svak bavi svojim poslom. oni u hrvatskoj srpskom i albanskom mafijom, za početak, a mi lijanovićima.


Vrh
  
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 12:46 
Offline

Pridružen/a: 27 pro 2009, 12:35
Postovi: 983
Šta reći, u ovom slučaju osobno su mi simpatije i na HDZBiH i na HDZ-90, zašto bi BeHa HDZ-ovi slijepo slušali Jacu i Zagreb? Mislim a evo i praksa pokazuje da su se naši političari počeli ponašati odgovorno, Hrvatska ne podržava treći entitet, stoga zašto bi HDZ-ovi podržali takve opcije na vlasti u Hrvatskoj, Bandić (iako će mnogi reći da nije ali je) je podržao treći, samo nije otvoreno rekao jer nije smijeo, tako da je ovo možemo reći bio svojevrstan referendum, vidimo kako je završio 95% za 5% protiv.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 12:50 
Offline

Pridružen/a: 25 kol 2009, 12:34
Postovi: 3774
zašto nesporazume između jedne stranke i biračkog tijela na koje ta stranka puca netko naziva sukob zagreb-mostar?
koji zagreb? koji mostar?
nije li taj dnevni list prodan nedavno? treba li odigrati ulogu koju je odigrala slobodna dalmacija u bacanju u oči prašine vitalnijeg dijela hrvatskog naroda (dalmacija)?
je li novim vlasnicima cilj poremetiti odnose između bih hrvata i hrvatske?
dosada nisu mogli jer je naš narod cijepljen na novinska podnetanja, ali ako su se odlučili za to znaju li nešto više što mi ne znamo?
misle li da je narod zreo za muda pod bubrege i modnu reviju golog cara?

_________________
Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 12:53 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 11 svi 2009, 13:06
Postovi: 1627
Lokacija: Zagreb-Čapljina
Mislim da treba smanjiti ovisnost dva HDZ-a u BiH i voditi svoju politiku a ne uvlačiti se u guzicu Jadranki ili bilo kome. Suradnja svakako ali poltronstvo nikako.

_________________
...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 13:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:10
Postovi: 4466
Mislim da je doslo vrijeme za pokazati jedan veliki srednji prst Zagrebu.

_________________
Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 16:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 srp 2009, 14:47
Postovi: 889
unknown je napisao/la:
Šta reći, u ovom slučaju osobno su mi simpatije i na HDZBiH i na HDZ-90, zašto bi BeHa HDZ-ovi slijepo slušali Jacu i Zagreb? Mislim a evo i praksa pokazuje da su se naši političari počeli ponašati odgovorno, Hrvatska ne podržava treći entitet, stoga zašto bi HDZ-ovi podržali takve opcije na vlasti u Hrvatskoj, Bandić (iako će mnogi reći da nije ali je) je podržao treći, samo nije otvoreno rekao jer nije smijeo, tako da je ovo možemo reći bio svojevrstan referendum, vidimo kako je završio 95% za 5% protiv.


Tocno. Slijepo slusanje nas je ovdje i dovjelo. Hebrang i HDZ Hrvatske nisu decidirano podrzali III entitet te mi je stoga drago da su dobili ono sto su zasluzili. I sada su kao iznenadjeni?? Pa naravno, navikli su se dobijati nase glasove bez obzira sto su cesto vukli poteze na nasu stetu.

Volio bih da sam u krivu, ali se bojim se ipak da je djelomicni, a mozda i pretezni razlog glasovanja za Bandica bio 'zemljak' faktor i letentno 'da li je Hebrang Zidov' pitanje.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 17:29 
Offline

Pridružen/a: 27 pro 2009, 12:35
Postovi: 983
Frankopan je napisao/la:
unknown je napisao/la:

Volio bih da sam u krivu, ali se bojim se ipak da je djelomicni, a mozda i pretezni razlog glasovanja za Bandica bio 'zemljak' faktor i letentno 'da li je Hebrang Zidov' pitanje.


Ja sam mišljenja da je ipak ona opcija podrške trećemu entitetu presudila, sad ne znam, naravno većina ih je govorila "ako ništa naš je" ali i ta izjava ima dublje značenje, naime za normalno je bilo očekivati da će "naš" prije shvatiti probleme Hrvata u BiH, nego netko drugi, iako ne mora značiti da bi bio bolji nego Josipović vidjet ćemo. Ja mislim da smo ostali sami, a iskreno i neka smo. Trebali bi se naši političari povezati s Rusijom ili Kinom ponuditi im ovdje u budućem entitetu nekakve privilegije, u zauzvrat za podršku u nastojanju osnivanja istoga (znam mnogi će reći ne treba takvim silama komadić nečega, ali sam mišljenja da treba i te kako, ponuditi im vojne baze ako ništa :zubati :zubati :zubati )


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 18:30 
Offline

Pridružen/a: 23 stu 2009, 23:58
Postovi: 129
Frankopan je napisao/la:
Tocno. Slijepo slusanje nas je ovdje i dovjelo. Hebrang i HDZ Hrvatske nisu decidirano podrzali III entitet te mi je stoga drago da su dobili ono sto su zasluzili. I sada su kao iznenadjeni?? Pa naravno, navikli su se dobijati nase glasove bez obzira sto su cesto vukli poteze na nasu stetu.

Volio bih da sam u krivu, ali se bojim se ipak da je djelomicni, a mozda i pretezni razlog glasovanja za Bandica bio 'zemljak' faktor i letentno 'da li je Hebrang Zidov' pitanje.


Sva sreca da ga je Bandic podrzao. Narocito u muslimanskim medijima.

I pazite sad jedno razmatranje.

Bandic osniva stranku. Za ocekivati je da opet u BIH dobiva 99,9999% glasova jer je VAS. Za Jadranku je najbolje da lovu preusmjeri negdje ima vise koristi od nje ( jer to tak ide, glasas za HDZ , dobis proracunsku lovu ).

A moze vam se i glasanje potkresat, Smanji broj izbornih mjesta pa fizicki nemozete glasat.

Uglavnom vi ste na ovim izborima izdali desnu Hrvatsku i nadam se da cete dobiti po nosu od iste.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 18:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lis 2009, 17:44
Postovi: 8100
Zašto se približavati Zagrebu, pa evo i Split se lagano udaljava i od Zagreba i Sjeverozapada Hrvatske,
Treba graditi čvršće veze sa Dalmacijom jer su Dalmacija i Herceg Bosna oduvijek jedno, rodbinski povezani,
govorimo ikavicu, mentaliteta smo sličnog i glasamo slično, crkva i obitelj su nam svetinja,
a sve to se lagano odbacuje u "modernom" dijelu Hrvatske.
Ne zagovaram ni separatizam ni neke nove granice, samo govorim u kojem bi se smjeru trebali kretati.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 18:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lis 2009, 17:44
Postovi: 8100
lostcase je napisao/la:

A moze vam se i glasanje potkresat, Smanji broj izbornih mjesta pa fizicki nemozete glasat.

Uglavnom vi ste na ovim izborima izdali desnu Hrvatsku i nadam se da cete dobiti po nosu od iste.


A jeli izdana lijeva Hrvatska?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 18:45 
Offline

Pridružen/a: 23 stu 2009, 23:58
Postovi: 129
i_jopet je napisao/la:
lostcase je napisao/la:

A moze vam se i glasanje potkresat, Smanji broj izbornih mjesta pa fizicki nemozete glasat.

Uglavnom vi ste na ovim izborima izdali desnu Hrvatsku i nadam se da cete dobiti po nosu od iste.


A jeli izdana lijeva Hrvatska?


Do sad ste davali lijevici 2% glasova , na ovim izborima prvi krug 60%. Znamo doduse da to nijedan ljevicar nece nikad ponovit. Osim ako se rodio u Hercegovini.

A i stogod ljevica govorila, vi ste joj izvrsno posluzili ovaj put. Izjebali su vas ko bedaceke. Ne samo da ste gurnuli drugog ljevicara u drugi krug nego je vasa mobilizacija pokrenula najmanje duplo toliko levicara iz svojih fotelja na biraliste.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 18:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lis 2009, 17:44
Postovi: 8100
lostcase je napisao/la:

Do sad ste davali lijevici 2% glasova , na ovim izborima prvi krug 60%. Znamo doduse da to nijedan ljevicar nece nikad ponovit. Osim ako se rodio u Hercegovini.

A i stogod ljevica govorila, vi ste joj izvrsno posluzili ovaj put. Izjebali su vas ko bedaceke. Ne samo da ste gurnuli drugog ljevicara u drugi krug nego je vasa mobilizacija pokrenula najmanje duplo toliko levicara iz svojih fotelja na biraliste.


Radim u Splitu ali sam iz HercegBosne i nisam glasovao u drugom krugu a žao mi je što sam glasao i u prvom,
svjestan sam i hajke protiv BiH Hrvata, svjestan sam da u Splitu nije kao u "boljem" dijelu Hrvatske a i toga
da "moderni" standardi izopačuju društvo. Što god bilo da bilo bit će mi uvijek na čast da imam ono nešto hrvatsko
što su mnogi ljudi u Hrvatskoj već izgubili. Dolazi naše vrijeme jer ćemo biti kompaktnija sredina od Hrvatske
koja već i doslovno postoji kao dvije Hrvatske.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 19:12 
Offline

Pridružen/a: 17 lip 2009, 20:01
Postovi: 13387
Lokacija: ZG
lostcase je napisao/la:
Sva sreca da ga je Bandic podrzao. Narocito u muslimanskim medijima.

I pazite sad jedno razmatranje.

Bandic osniva stranku. Za ocekivati je da opet u BIH dobiva 99,9999% glasova jer je VAS. Za Jadranku je najbolje da lovu preusmjeri negdje ima vise koristi od nje ( jer to tak ide, glasas za HDZ , dobis proracunsku lovu ).

A moze vam se i glasanje potkresat, Smanji broj izbornih mjesta pa fizicki nemozete glasat.

Uglavnom vi ste na ovim izborima izdali desnu Hrvatsku i nadam se da cete dobiti po nosu od iste.


Desnu Hrvatsku je izdao HDZ i izdaje je već godinama.

Tu traži krivca i njima "daji po nosu" a ne po BH Hrvatima ...

Čuj izdali desnu Hrvatsku ... o obraza jebote ...

_________________
Muslimane ko je kleo, nije dangubio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 22:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
lostcase je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:

A jeli izdana lijeva Hrvatska?


Do sad ste davali lijevici 2% glasova , na ovim izborima prvi krug 60%. Znamo doduse da to nijedan ljevicar nece nikad ponovit. Osim ako se rodio u Hercegovini.

A i stogod ljevica govorila, vi ste joj izvrsno posluzili ovaj put. Izjebali su vas ko bedaceke. Ne samo da ste gurnuli drugog ljevicara u drugi krug nego je vasa mobilizacija pokrenula najmanje duplo toliko levicara iz svojih fotelja na biraliste.

Citat:
lostcase je napisao/la:
A moze vam se i glasanje potkresat, Smanji broj izbornih mjesta pa fizicki nemozete glasat. Uglavnom vi ste na ovim izborima izdali desnu Hrvatsku i nadam se da cete dobiti po nosu od iste.


Sada se samo traže "opravdanja i razlozi" da se Hrvatima u BiH okrenu leđa, kao što je to i predhodni precednik radio.
Znalo se šta se može očekivati od savetnika Bude Lončara, a sada od Drage Pilsela, to su znali Hrvati u BiH i iz cijeloga svijeta, pa su tako i glasali!
Evo "lostcase" mu već pomaže i 'nalazi razloge' i smanjuje broj izbornih mjesta!

Ha - Ha - Ha!
Sve je nama to odavno jasno, a ti, kako si se već sam nazvao, ti si "izgubljen slučaj!"
Matoš je dobro rekao!

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 22:34 
Offline

Pridružen/a: 01 lis 2009, 18:48
Postovi: 66
Lokacija: Lašvanska dolina
lostcase je napisao/la:
Frankopan je napisao/la:
Tocno. Slijepo slusanje nas je ovdje i dovjelo. Hebrang i HDZ Hrvatske nisu decidirano podrzali III entitet te mi je stoga drago da su dobili ono sto su zasluzili. I sada su kao iznenadjeni?? Pa naravno, navikli su se dobijati nase glasove bez obzira sto su cesto vukli poteze na nasu stetu.

Volio bih da sam u krivu, ali se bojim se ipak da je djelomicni, a mozda i pretezni razlog glasovanja za Bandica bio 'zemljak' faktor i letentno 'da li je Hebrang Zidov' pitanje.


Sva sreca da ga je Bandic podrzao. Narocito u muslimanskim medijima.

I pazite sad jedno razmatranje.

Bandic osniva stranku. Za ocekivati je da opet u BIH dobiva 99,9999% glasova jer je VAS. Za Jadranku je najbolje da lovu preusmjeri negdje ima vise koristi od nje ( jer to tak ide, glasas za HDZ , dobis proracunsku lovu ).

A moze vam se i glasanje potkresat, Smanji broj izbornih mjesta pa fizicki nemozete glasat.

Uglavnom vi ste na ovim izborima izdali desnu Hrvatsku i nadam se da cete dobiti po nosu od iste.


Jao nemojte nam ukinuti 21 mil.kuna. Ma nećemo imati šta jesti :zubati
A čisto sumnjam da će više ikada u BiH biti neka veća izlaznost kada su Hr izbori.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 12 sij 2010, 23:38 
Offline

Pridružen/a: 23 stu 2009, 23:58
Postovi: 129
Vitez je napisao/la:

Jao nemojte nam ukinuti 21 mil.kuna. Ma nećemo imati šta jesti :zubati
A čisto sumnjam da će više ikada u BiH biti neka veća izlaznost kada su Hr izbori.


Kolko smo dali za sveuciliste u Mostaru?

Kolko ode za mirovine pripadnika HVOa?

A sluzite se i drugim trikovima, prijavljivanja u Zagreb ili Split i uzimanja kojekvih naknada.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 13 sij 2010, 00:06 
Offline

Pridružen/a: 04 svi 2009, 01:00
Postovi: 541
Lokacija: HB
lostcase je napisao/la:
Vitez je napisao/la:

Jao nemojte nam ukinuti 21 mil.kuna. Ma nećemo imati šta jesti :zubati
A čisto sumnjam da će više ikada u BiH biti neka veća izlaznost kada su Hr izbori.


Kolko smo dali za sveuciliste u Mostaru?

Kolko ode za mirovine pripadnika HVOa?

A sluzite se i drugim trikovima, prijavljivanja u Zagreb ili Split i uzimanja kojekvih naknada.



ajd baniraj nekog ovog .... nesto nisam raspolozen veceras da citam gluposti :zubati

_________________
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 13 sij 2010, 00:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:10
Postovi: 4466
lostcase je napisao/la:
Vitez je napisao/la:

Jao nemojte nam ukinuti 21 mil.kuna. Ma nećemo imati šta jesti :zubati
A čisto sumnjam da će više ikada u BiH biti neka veća izlaznost kada su Hr izbori.


Kolko smo dali za sveuciliste u Mostaru?

Kolko ode za mirovine pripadnika HVOa?

A sluzite se i drugim trikovima, prijavljivanja u Zagreb ili Split i uzimanja kojekvih naknada.



To nije niti polovica onoga što bi trebali platiti za ogroman prostor akumulacije Buško blato.

Navukoše nas na "pomoć" a ovdje uzurpiralo prostor i što-bi-reko-mesić: resurse.

Čist račun duga ljubav.

_________________
Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 13 sij 2010, 00:09 
Offline

Pridružen/a: 23 stu 2009, 23:58
Postovi: 129
west je napisao/la:


ajd baniraj nekog ovog .... nesto nisam raspolozen veceras da citam gluposti :zubati


Lako meni za ban.

Na drugoj temi se preti da nas budu deportirali iz HR :sega


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 13 sij 2010, 00:10 
Offline

Pridružen/a: 23 stu 2009, 23:58
Postovi: 129
pjosip je napisao/la:

To nije niti polovica onoga što bi trebali platiti za ogroman prostor akumulacije Buško blato.

Navukoše nas na "pomoć" a ovdje uzurpiralo prostor i što-bi-reko-mesić: resurse.

Čist račun duga ljubav.


Aj drago mi je da smo i mi iz Zagreba nekoga zajebali :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 13 sij 2010, 00:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:10
Postovi: 4466
lostcase je napisao/la:
pjosip je napisao/la:

To nije niti polovica onoga što bi trebali platiti za ogroman prostor akumulacije Buško blato.

Navukoše nas na "pomoć" a ovdje uzurpiralo prostor i što-bi-reko-mesić: resurse.

Čist račun duga ljubav.


Aj drago mi je da smo i mi iz Zagreba nekoga zajebali :zubati



Žao mi je jedino što je i sa jedne i sa druge strane HDZ pa će biti teško prekinuti ovaj privid "pomoći" jer stranačka gamad vjerojatno ima svoju računicu.

_________________
Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 13 sij 2010, 03:31 
Offline

Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:46
Postovi: 1701
Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
lostcase je napisao/la:
Frankopan je napisao/la:
Tocno. Slijepo slusanje nas je ovdje i dovjelo. Hebrang i HDZ Hrvatske nisu decidirano podrzali III entitet te mi je stoga drago da su dobili ono sto su zasluzili. I sada su kao iznenadjeni?? Pa naravno, navikli su se dobijati nase glasove bez obzira sto su cesto vukli poteze na nasu stetu.

Volio bih da sam u krivu, ali se bojim se ipak da je djelomicni, a mozda i pretezni razlog glasovanja za Bandica bio 'zemljak' faktor i letentno 'da li je Hebrang Zidov' pitanje.


Sva sreca da ga je Bandic podrzao. Narocito u muslimanskim medijima.

I pazite sad jedno razmatranje.

Bandic osniva stranku. Za ocekivati je da opet u BIH dobiva 99,9999% glasova jer je VAS. Za Jadranku je najbolje da lovu preusmjeri negdje ima vise koristi od nje ( jer to tak ide, glasas za HDZ , dobis proracunsku lovu ).

A moze vam se i glasanje potkresat, Smanji broj izbornih mjesta pa fizicki nemozete glasat.

Uglavnom vi ste na ovim izborima izdali desnu Hrvatsku i nadam se da cete dobiti po nosu od iste.


Desna Hrvatska je izdala nas davno,ovo je sada samo vraćanje usluge.Za glas se treba potrudit.Zajebi tu priču da ćeš "'nako" dobit glas

_________________
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Zagreb i Mostar još udaljeniji
PostPostano: 13 sij 2010, 04:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 sij 2010, 00:49
Postovi: 10
hercegovac1981 je napisao/la:
Mislim da treba smanjiti ovisnost dva HDZ-a u BiH i voditi svoju politiku a ne uvlačiti se u guzicu Jadranki ili bilo kome. Suradnja svakako ali poltronstvo nikako.


Otkud dva HDZ-a?
Mi vani to ne razumijemo.
To je neprihvatljivo.
Nešto morate uraditi po tom pitanju.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 252 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO