|
|
Stranica: 2/7.
|
[ 165 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75791 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
novem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ne govorimo o tako dalekom vremenu, Amerika se otkrila kada je Bosna pala, slike Leonarda da Vincija su perfektno očuvane, kao i Dioklecijanova palača iz 3. stoljeća ili Dubrovački arhiv s kamionima dokumenata iz 12.-17. stoljeća. Kao i Državni arhiv u Zadru - Povijest https://www.dazd.hr/hrDa, gdje je arhiv nove bosanske islamske elite. U ITALIJI ima sačuvano više o srednjovijekovnoj Bosni, nego u privatnim begovskim riznicama, i svim džamijama i medresama. I ne radi se o brončanom dobu, pa da se predmeti za par stotina godina raspadnu. Ovako izgleda slika koju je Leonardo da vinci naslikao dok su Sjepanu rezali glavu. Doduše malo restaurirana. Valjda je 1 obitelj 1 gotički prsten mogla sačuvati, to se ne bi protivilo islamu. Osim ako nije došlo do takvog genocida, egzodusa i razaranja da 1 predmet ne preživi. Ni jebeni drveni češalj ili stolica, od velikaša tada jedne od najmoćnijih država Balkana.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:30 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21277 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 3
|
novem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ne govorimo o tako dalekom vremenu, Amerika se otkrila kada je Bosna pala, slike Leonarda da Vincija su perfektno očuvane, kao i Dioklecijanova palača iz 3. stoljeća ili Dubrovački arhiv s kamionima dokumenata iz 12.-17. stoljeća. Kao i Državni arhiv u Zadru - Povijest https://www.dazd.hr/hrHebe vas jedino Novem sto vi nise ni iz Zadra ni iz Dubrovnika. Nego iz srednje Bosne i dijelova Hercegovine. Turcima nije bilo u cilju da vam daju privilegije ..Pa ste izbjegli da budete poislamljeni. Zar ne?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Shchepo
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:31 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2019, 22:36 Postovi: 423 Lokacija: Heronville
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: I to im ga osnovali Austrijanci, čim su otjerali majku Tursku.
Nije vas nikakvo osobito herojstvo spasilo od Turaka, a ni ove povjesne neke stvari koje su deponirane po Dubrovniku. Nego to sto Dubrovnik nije pao pod Turke. A vi u BiH imate isti mentalitet kao i Srbi i Bosnjaci. Jedino katolicku vjeru ste zadrzali. Ali mislim da i to nije bilo jer ste se izborili da ostanete katolici. Nego Turcima nije bilo u cilju da svima daju privilegije i poislame i vas. Znaci Hrvati i Srbi u BiH nisu presli na islam jer im Turci nisu dali? Citas li ti uopce sto pises?
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:32 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21277 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 3
|
Robbie MO je napisao/la: novem je napisao/la: Kao i Državni arhiv u Zadru - Povijest https://www.dazd.hr/hrDa, gdje je arhiv nove bosanske islamske elite. U ITALIJI ima sačuvano više o srednjovijekovnoj Bosni, nego u privatnim begovskim riznicama, i svim džamijama i medresama. I ne radi se o brončanom dobu, pa da se predmeti za par stotina godina raspadnu. Ovako izgleda slika koju je Leonardo da vinci naslikao dok su Sjepanu rezali glavu. Doduše malo restaurirana. Valjda je 1 obitelj 1 gotički prsten mogla sačuvati, osim ako nije došlo do takvog genocida i razaranja da 1 predmet ne preživi. I zabari imaju srece sto im Turska nije dosla nikad. I sto nisu osjetili „blagodeti“ tih osvajaca. Sto se bolan ne osvrneš na taj jednostavan a tacan argument?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:33 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39240 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Da im nije agresorskih arhiva prije svega onoga u Dubrovniku o srednjovjekovnoj Bosni bi znali koliko o Atlantidi.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:34 |
|
|
Shchepo je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Nije vas nikakvo osobito herojstvo spasilo od Turaka, a ni ove povjesne neke stvari koje su deponirane po Dubrovniku. Nego to sto Dubrovnik nije pao pod Turke. A vi u BiH imate isti mentalitet kao i Srbi i Bosnjaci. Jedino katolicku vjeru ste zadrzali. Ali mislim da i to nije bilo jer ste se izborili da ostanete katolici. Nego Turcima nije bilo u cilju da svima daju privilegije i poislame i vas.
Znaci Hrvati i Srbi u BiH nisu presli na islam jer im Turci nisu dali? Citas li ti uopce sto pises? Srbi su imali zastiti jer su bili suradnici osmanlijama. A vi u BiH vjerovatno ste bili sitna neka raja, da niste vrijedili privilegija i po. tu. RCA. Vanja. Meni je to sasvim logicno rjesenje.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:36 |
|
|
daramo je napisao/la: Da im nije agresorskih arhiva prije svega onoga u Dubrovniku o srednjovjekovnoj Bosni bi znali koliko o Atlantidi. Ono sto je u Bosni bilo vrijedno privilegija, Turci su dali. Ono sto nije, ostalo je nebitan povjesni čimbenik. Statisti.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75791 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
U "bosanskim kućama" (sve mlađe od 200-300 godina), gdje se vidi kako su begovi živjeli, jedini upečatljiv namještaj su oni šesterokuti stolići iz Sirije i sličnih egzotičnih krajeva.
Kontinuitet nema šta.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:40 |
|
|
Meni licno vas „uspjeh“ da „zadrzite“ krscanstvo pod Osmanlijama baca vise na teoriju, da Osmanlije nisu imale „racuna“ po. Tu. Rciti. vas. I dati vam privilegije. Razumijem da je ta teorija porazna. No sigurna sam da je 90% istinita. Znaci Nema nista junacko u cijeloj prici. Nego Turci pragmaticni bili. Po. Tu. Thilo Elitu. Raju ostavili. Ko bi kmetovao inace?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Shchepo
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:41 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Shchepo je napisao/la: Znaci Hrvati i Srbi u BiH nisu presli na islam jer im Turci nisu dali?
Citas li ti uopce sto pises? Srbi su imali zastiti jer su bili suradnici osmanlijama. A vi u BiH vjerovatno ste bili sitna neka raja, da niste vrijedili priviöegija i Muslimani. Meni je to sasvim logicno rjesenje. Ako je za Turke za prelazak na islam preduvjet bio da je konvertit priglup, onda bi to objasnilo mnogo toga.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:43 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: novem je napisao/la: Kao i Državni arhiv u Zadru - Povijest https://www.dazd.hr/hrHebe vas jedino Novem sto vi nise ni iz Zadra ni iz Dubrovnika. Nego iz srednje Bosne i dijelova Hercegovine. Turcima nije bilo u cilju da vam daju privilegije ..Pa ste izbjegli da budete poislamljeni. Zar ne? Pa mi smo više u četiri katolička samostana sačuvali, nego vi u cjelokupnoj vašoj povijesti do kraja XIX stoljeća. To vas hebe, da su vam fratri pribilježili prošlost jer ste sami bili neuki i nesposobni. Zar ne?
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:44 |
|
|
Shchepo je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Srbi su imali zastiti jer su bili suradnici osmanlijama. A vi u BiH vjerovatno ste bili sitna neka raja, da niste vrijedili priviöegija i Muslimani. Meni je to sasvim logicno rjesenje. Ako je za Turke za prelazak na islam preduvjet bio da je konvertit priglup, onda bi to objasnilo mnogo toga. Mislim da je bilo bitno dati privilegije eliti. Poislamiti je. Po.tu.rciti. Raja ko raja, kmetovala i prije Turaka i pod Turcima. Porazno je da niste vrijedili privilegija. I jasno mi je. No meni je ta teorija iskreno Pa i 90% tacna. Logicna.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:45 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Nijedna plemićka obitelj, koja samo pređe na novu religiju, ne bi zapustila svoj dvor da nestane u šikari, spalila sve svoje dokumente i bila nesposobna da 1 prsten prenese kroz 10-ak generacija. Nemamo nikakav uvid u to ko spaljivao i unistavao prošlost. To su bila vremena, da mi sa ove vremenske distance ne mozemo nikakve sigurne predpostavke imati. I Srbi su bili kršćani. Pod Turcima princeze im išle Turcima u hareme. Ne postoji vece ponizenje od toga. Ni veca titula od jedne princeze. Titula princeze je iznad svih plemickih. Kralj i princ nasljednika iznad. Plus toga taj je Murat Oliveri ubio clana porodice. Tako da.. izlisno je nagadjati.. Sta je bilo. I kako.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:48 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: novem je napisao/la: Kao i Državni arhiv u Zadru - Povijest https://www.dazd.hr/hrHebe vas jedino Novem sto vi nise ni iz Zadra ni iz Dubrovnika. Nego iz srednje Bosne i dijelova Hercegovine. Turcima nije bilo u cilju da vam daju privilegije ..Pa ste izbjegli da budete poislamljeni. Zar ne? U jednom od samostana, sačuvan je i plašt jednog od kraljeva.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:49 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Meni licno vas „uspjeh“ da „zadrzite“ krscanstvo pod Osmanlijama baca vise na teoriju, da Osmanlije nisu imale „racuna“ po. Tu. Rciti. vas. I dati vam privilegije. Razumijem da je ta teorija porazna. No sigurna sam da je 90% istinita. Znaci Nema nista junacko u cijeloj prici. Nego Turci pragmaticni bili. Po. Tu. Thilo Elitu. Raju ostavili. Ko bi kmetovao inace? Pa, ja se slažem s time.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:49 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Shchepo je napisao/la: Sa sigurnoscu mozemo reci da su muslimani spalili 99% svega vezanog za pretotomansku BiH. Osmanlije. Vi imate srecu kao sto rekoh, sto vam neke krajeve (Dubrovnik i sl) nikad nisu okupirali. Pa se ti krajevi mogu dičiti sa prošlošću. I njenim sacuvanim ostatcima. Na ostatku Balkana gdje su Turci bili do 1900 i neke je kataklizma i logicno da je tako. No vi zanemarujete takve „povjesne sitnice“. Poanta je da nisu spalili ni unistili egipcanima,arapima njihove one maceve omanske,pasmine deva ,rodopise i to. Nisu unistili ni srbima freske srbskih careva,nisu nikome nista unistili do kraja u slucaju prihvacanja ottomanske vlasti i prelaska u ottomanski feudalni sustav!! E al zato su kotromanicima i glave rezali na stečcima a kobajagi bošnje bili nekatolici krstjani mahom prepšli na islam !! Dobra pitanja postavlja robbie,ima zanimljive misli,nisam nikad ovako razmislio.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
|
|
novem je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Hebe vas jedino Novem sto vi nise ni iz Zadra ni iz Dubrovnika. Nego iz srednje Bosne i dijelova Hercegovine. Turcima nije bilo u cilju da vam daju privilegije ..Pa ste izbjegli da budete poislamljeni. Zar ne?
Pa mi smo više u četiri katolička samostana sačuvali, nego vi u cjelokupnoj vašoj povijesti do kraja XIX stoljeća. To vas hebe, da su vam fratri pribilježili prošlost jer ste sami bili neuki i nesposobni. Zar ne? Fratri nemaju veze s vama. Kao sto i ovi u Dubrovniku nemaju veze s vama. Religija je prije 500 godina bila iznad svega. Okosnica drzava. Fratre i samostane koje su Osmanlije postedjele, postedjele su zbog tog razloga. Vi niste imali sanse pruziti neki otpor Osmanlijama. A ni Fratri. Dakle vas su postedjeli jer niste bili vrijedni privilegija. A Fratre jer su bili religijski poglavari. Mislim ne postoji drugo logicno pojasnjenje. Ovo sto pisem jeste porazno. No ubjedjena sam da ima vece logicko uporiste, no da je neko prodao vjeru za veceru.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Shchepo
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:50 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Shchepo je napisao/la: Ako je za Turke za prelazak na islam preduvjet bio da je konvertit priglup, onda bi to objasnilo mnogo toga. Mislim da je bilo bitno dati privilegije eliti. Poislamiti je. Po.tu.rciti. Raja ko raja, kmetovala i prije Turaka i pod Turcima. Porazno je da niste vrijedili privilegija. I jasno mi je. No meni je ta teorija iskreno Pa i 90% tacna. Logicna. Ako se nesto da zakljuciti iz viceva o Muji i Hasi, onda je to da su im preci bili elita.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:52 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39240 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ma sigurno su ti katolici i bogumili sami spalili svoju imovinu prije nego što su sami sebe protjerali. Sigurno su fratri sami sebi palili samostane i crkve.
Srbi su tada bili kršćani ali poraženi i vazali tako da su morali slati kćeri kao dokaz pokornosti, to i jeste bit tog čina.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:52 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Meni licno vas „uspjeh“ da „zadrzite“ krscanstvo pod Osmanlijama baca vise na teoriju, da Osmanlije nisu imale „racuna“ po. Tu. Rciti. vas. I dati vam privilegije. Razumijem da je ta teorija porazna. No sigurna sam da je 90% istinita. Znaci Nema nista junacko u cijeloj prici. Nego Turci pragmaticni bili. Po. Tu. Thilo Elitu. Raju ostavili. Ko bi kmetovao inace? Pa, ja se slažem s time. Drago mi je! Eto vidis. Sad mozemo na kaVu na Dunav? Mislim ne odmah. Sutra. Smiješ li?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:53 |
|
|
Nije istina da nema. Mujo kod Tuzle nekidan kopao za vodovod i našao ostatke kompletne katoličke crkve koju su Turci razjebali. Znači ima se, samo treba pročačkati!
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:53 |
|
|
Shchepo je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Mislim da je bilo bitno dati privilegije eliti. Poislamiti je. Po.tu.rciti. Raja ko raja, kmetovala i prije Turaka i pod Turcima. Porazno je da niste vrijedili privilegija. I jasno mi je. No meni je ta teorija iskreno Pa i 90% tacna. Logicna.
Ako se nesto da zakljuciti iz viceva o Muji i Hasi, onda je to da su im preci bili elita. Evo Robi se slaze s mojom teorijom. A ja Robija smatram pametnijim od tebe. Jbg
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Meni licno vas „uspjeh“ da „zadrzite“ krscanstvo pod Osmanlijama baca vise na teoriju, da Osmanlije nisu imale „racuna“ po. Tu. Rciti. vas. I dati vam privilegije. Razumijem da je ta teorija porazna. No sigurna sam da je 90% istinita. Znaci Nema nista junacko u cijeloj prici. Nego Turci pragmaticni bili. Po. Tu. Thilo Elitu. Raju ostavili. Ko bi kmetovao inace? Pa, ja se slažem s time. al ko ste vi onda sarajko? ako je onih 1% vladara preslo na islam ko ste vi koji cinite 49% stanovnistva BIH?
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:57 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: novem je napisao/la: Pa mi smo više u četiri katolička samostana sačuvali, nego vi u cjelokupnoj vašoj povijesti do kraja XIX stoljeća. To vas hebe, da su vam fratri pribilježili prošlost jer ste sami bili neuki i nesposobni. Zar ne?
Fratri nemaju veze s vama. Kao sto i ovi u Dubrovniku nemaju veze s vama. Religija je prije 500 godina bila iznad svega. Okosnica drzava. Fratre i samostane koje su Osmanlije postedjele, postedjele su zbog tog razloga. Vi niste imali sanse pruziti neki otpor Osmanlijama. A ni Fratri. Dakle vas su postedjeli jer niste bili vrijedni privilegija. A Fratre jer su bili religijski poglavari. Mislim ne postoji drugo logicno pojasnjenje. Ovo sto pisem jeste porazno. No ubjedjena sam da ima vece logicko uporiste, no da je neko prodao vjeru za veceru. Nema Znamo mi sta je mohamed propisao za krscane,poreze,javna sramocenja posipanjem pepela u turaka extra porezi na povelike prozore na kucama i slicno.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Zašto niti jedan jedini list papira iz srednjovijekovne Bosne nije sačuvan u Bosanskom pašaluku? Postano: 29 kol 2023, 21:57 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: novem je napisao/la: Kao i Državni arhiv u Zadru - Povijest https://www.dazd.hr/hrHebe vas jedino Novem sto vi nise ni iz Zadra ni iz Dubrovnika. Nego iz srednje Bosne i dijelova Hercegovine. Turcima nije bilo u cilju da vam daju privilegije ..Pa ste izbjegli da budete poislamljeni. Zar ne? I Dubrovčani i Zadrani i ostali primorci su velikim dijelom porijeklom iz Herceg-Bosne. Bošković, Vrančić, Mrnavić, da nabrojim samo neke. Mi smo oni, i oni su mi.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|