|
|
Stranica: 55/57.
|
[ 1411 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 02 pro 2016, 00:14 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Glas za DF i Komšića je doslovce glas za pobjednike. Ovi njihovi prebjezi uvijek bježe u SDA.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 02 pro 2016, 00:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: U Neumu su u koaliciji s HDZ-om. U Bihacu/Kladusi sa Fikretom Abdicem. Zeljko Komsic bas zeli da ga raznese neki lokalni isilovac 
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 02 pro 2016, 09:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24661 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Oko 20-tak visokih dužnosnika napustilo DF.  Stranci slijedi raspad.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 02 pro 2016, 19:32 |
|
|
Sarajevskim seljacima ne treba puno da pokažu pravo lice. Klislam ih nešto zamrzio. Čim objavljuju njihovu nepismenost sa zarezima bez razmaka iza njih. Sve što ne generira nikakve rezultate za bošnjački nacionalizam prije ili kasnije se nađe na udaru njihovih medija i javnosti. Citat: Demokratska fronta kritikovala medije pa im poručila: Ničija nije do zore gorjela
Demokratska fronta kritikovala je medije u Bosni i Hercegovini što pišu o činjenici da je veći broj njihovih funkcionera napustio stranku. U saopćenju za javnost optužili su novinare da ih "drže na snajperu".
Saopćenje za javnost DF-a uslijedilo je nakon što je portal Klix.ba objavio tekst sa naslovom "Slobodni pad DF-a: Stranku u proteklom periodu napustilo više od 20 funkcionera". Reakciju DF-a prenosimo u cijelosti bez uredničkih intervencija:
"Ne bismo ni znali da smo tako uticajna i značajna stranka,da nismo svjedoci, nakon posljednjih zbivanja u DF-u i vlastitih „papaka“,neprestanih napisa,pamfleta u raznim tiskovinama ili društvenim mrežama i konstatacija da „stranka strmoglavo pada“,da se DF raspada,da smo ostali bez najboljih kadrova...
Svaka priča ima i svoju drugu stranu. U našem slučaju,ona izgleda ovako.
Istina je,da su se u redove stranke,još od njenog osnivanja,infiltrirali pojedinci i interesne grupe,čiji je zadatak,od samog početka bio da stranku“razvale“iznutra. Radili su perfidno,radili su ili po direktivama SDA ili nekih drugih interesnih grupa i lobija, kojima je,generalno,cilj bila destabilizacija lijevo-građanske opcije, a DF procjenjen kao jedan od najopasnijih protivnika u pokušaju da ta opcija, kao što je u početku i bilo,okupi previše istomišljenika, a što bi za rezultat imalo skidanje sa vlasti ovih što nas od rata izrabljuju i dijele.
Istina je,da smo,kao mlada stranka imali i dosta vlastitih grešaka,pogrešnih procjena, pa i kadrovskih(čitaj:vjerovali „na riječ“ ljudima koji su,to se pokazalo na posljednjim izborima,frakcijski podijelili članstvo i na taj način izvršili svoju misiju,a u ličnu korist i u korist vladajućih plemenskih vođa).
Istina je,da smo i kao stranka i kao ljudi koji su ostali vjerni njenim osnovnim principima,i kada je u pitanju budućnost ove zemlje i kada je riječ o tome da će u stranci ostati samo oni koji će svijetla obraza izaći pred građane ove zemlje i potencijalne birače na izborima koji slijede, pa šta košta da košta,neka nas bude koliko nas bude,ali odustati od toga – nećemo!
Istina je da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da prvo počistimo u vlastitom dvorištu i da nastavimo još bližu i konkretniju saradnju sa svim strankama koje imaju slične programske ciljeve. Vrlo brzo će se i javnost i svi oni koji su,nakon ovolikih napada na DF,uvjeriti da nas ni SDA, ni HDZ, niti Abdićevi laburisti,ni „političke elite u BIH“,ni silne pare kojim se kupuju ljudske duše,neće pokolebati u toj nakani.
Primjer Velike Kladuše i naših poteza,uz ostalo,i to pokazuje:izbacili smo dvoje „prelivoda“,ugasili opštinsku organizaciju i krećemo iz početka,prije svega zbog ljudi i naših simpatizera u tom gradu koji zaslužuju naše poštovanje i povjerenje.
Pare i moć,čine svoje,u društvu,politici pa i medijima. Strašno su zabrinuti za sudbinu ove stranke,vode kadrovsku politku stranke,pokušavajući i dajući nesebičan doprinos njenoj destabilizaciji. A sve pod dirigentskom palicom onih koji imaju novac i moć.
Ali,stara narodna kaže:"Ničija do zore nije gorjela". Bez obzira na trenutnu moć aktuelnih „plemenskih poglavica“,svakodnevno ucjenjivanje i pokušaj podmićivanja još nekih naših kadrova(o čemu nas obavještavaju). Pandorina kutija i u ovom slučaju,biće vrlo brzo otvorena,vjerujte u to. A onda ćemo zorno vidjeti "čije maslo nije za Ramazana". Hoće li društvene mreže i neki portali i tada tako zdušno i gromoglasno o tome pisati i te iste svakodnevno držati na "snajperu" kao što sada čine sa Demokratskom frontom – živi bili pa vidjeli!
A javnost i ovim putem informišemo da ćemo do kraja istrajati u čišćenju vlastitih redova i tako na najbolji način pokazati svu prinicipijelnost i vratiti vjeru svih građana ove zemlje kojima je ona posljednjim razvojem događaja, eventualno bila poljuljana!", stoji u saopćenju DF-a.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 03 pro 2016, 19:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84088 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zanimljivo da ova stranka i dalje drzi kljuc eventualne izmjene vlasti u Federaciji, jer imaju i dalje potpredsjednika Federacije.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 14 pro 2016, 00:24 |
|
|
Ovi mentalno uopće ne pripadaju Europi. Citat: "Pozvao sam rukovodstvo Parlamenta FBiH da sasluša zahtjeve radnika. Pojedini članovi Parlamenta FBiH, moj klub DF-a (12 članova), na moj poziv smo napustili sjednicu Parlamenta FBiH te smo se pridružili radničkim protestima protiv neustavnog zakona o stečaju", rekao je Mešalić.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 22 pro 2016, 14:42 |
|
|
Ovi bi se trebali preimenovati u Stranka u Sukobu sa Stvarnim Životom (SSSŽ). No ništa idealno ili plemenito. Samo stari bošnjački nacionalizam i fažizam, dosta čudnog smjera do bošnjačkih nacionalnih interesa, i koji je konstantno u sukobu sa muslimanskim main streamom. Citat: DF široke ruke: Nakon koalicije sa SDA, SNSD-om i Abdićem, u Neumu podržali HDZ BiH
Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) uz glasove vijećnika iz Demokratske fronte (DF) uspjela je formirati Općinsko vijeće u Općini Neum. Iz DF-a ističu kako su njihovi vijećnici postupili samoinicijativno i da su nakon tog poteza izbačeni iz stranke.
Na sjednici Općinskog vijeća Općine Neum, koja je održana krajem novembra, člana HDZ-a Vinka Sentića za predsjednika Općinskog vijeća podržala su dva izabrana vijećnika iz reda Demokratske fronte.
U skladu s rezultatima održanih lokalnih izbora, od ukupno 17 općinskih vijećnika u vijeće je ušlo 10 vijećnika HDZ-a, 5 vijećnika HDZ-a 1990 te 2 vijećnika iz DF-a.
Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je Vinko Sentić, a za zamjenika predsjednika Ivan Krešić, obojica predloženi u ime Kluba HDZ-a BiH.
Iz DF-a su kazali da oni nikada nisu podržali HDZ u Neumu, već da su dva vijećnika iz reda DF-a, bez ikakvih konsultacija sa strankom, kada se imenovalo Općinsko vijeće podržali stranku na čijem čelu se nalazi Dragan Čović. Dodaju da su oba vijećnika izbačena iz članstva u DF-u.
Podsjećamo, dva vijećnika Demokratske fronte u Općinskom vijeću Velika Kladuša podržala su Laburiste na čijem čelu se nalazi aktuelni načelnik Fikret Abdić. Inače, Županijski sud u Karlovcu osudio je Abdića 2003. godine na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud Hrvatske preinačio mu je kaznu na 15 godina zbog ratnog zločina počinjenog na području Bosanske krajine od 1993. do 1995. godine. Oba vijećnika DF-a naknadno su isključena iz stranke.
Javnost u BiH ostala je iznenađena i činjenicom da novu parlamentarnu većinu u Općinskom vijeću Bosanskog Petrovca čine stranke koje u cijeloj Bosni i Hercegovini još niko nije uspio spojiti: SDA, SNSD, SP (Socijalistička partija), SBB i DF.
DF je dva puta podržao i SDA prilikom konstituisanja općinskih vijeća u Sarajevu i to u općinama Centar i Novo Sarajevo. Zbog toga je iz ove stranke isključeno troje vijećnika iz Općinskog vijeća Centar i dva vijećnika iz Općinskog vijeća Novo Sarajevo.
Nekadašnja članica Predsjedništva DF-a i bivša ministrica u Vladi KS Karolina Karačić izabrana je i za predsjedavajuću Općinskog vijeća Centar. Nju, kao i vijećnike Seada Srnu i Dževada Topića DF je optužio da su radili u interesu koalicije SDA-SBB, kao i u interesu novoizabranog načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića (SDA).
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 22 pro 2016, 14:53 |
|
|
Da poslije toliko godina oni uopće ne kuže kako ta država funkcionira i da moraju sa nekim koalirati gdje su dobili glasove. To je autizam prve klase. No, dobili su što žele. Neće sa nikim, htjeli bi svu vlast sami, sad će nestati kao stranka. Već su beznačajni.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 22 pro 2016, 15:06 |
|
|
Čović je Komšiću naručio sevdalinku. Čase LomimOtišao si za tobom patim ja poslaniĆka plata mi srce leči kad vino pijem ja na mome stolu ostaše slika Blaža Kraljevića Čase lomim, ruke mi krvave oči mi suze, molim te, vrati se Drugovi moji, nemojte me tešiti glasove mi dajte jer to mi je uteha zbog njegovog odlaska sad pijem ja otišao je zauvek sa HDZ 1990 nestao 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 11 sij 2017, 14:01 |
|
|
Toliko mi je nedostajao čovjek. Ništa ne stvori više hrvatske mržnje prema muslimanima nego spomen njegovog imena. Dobrodošao nazad. Citat: POLITIČKI LEŠINAR: Komšić najavio borbu za državu ponovnom majorizacijom Hrvata Objavljeno 10.01. - 16:36
Željko Komšić predsjednik DF-a, stranke u rasulu, koja na proteklim lokalnim izborima nije osvojila ni jednu načelničku poziciju i koju svakodnevno napuštaju članovi i dužnosnici, najavio je borbu za državu BiH kroz ponovnu majorizaciju Hrvata. Gostujući sinoć na Radončićevoj televiziji Alfa, ovaj “politički lešinar” kazao da se moraju udružiti opcije lijeve i građanske orijentacije, a “ukoliko je to potrebno BiH spreman je ponovo se kandidirati za člana Predsjedništva BiH”.
Podsjetimo Komšić je već u dva mandatna razdobljima biran bošnjačkim glasovima na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a ponovnu majorizaciju Hrvata u Predsjedništvu BiH 2018. može spriječiti jedino izmjena izbornog zakona, koje se Komšić i sarajevski lijevi unitaristi žestoko opiru, piše Hrvatski Medijski Servis
Na kraju razgovora Komšić je izjavio da su Milorad Dodik i Dragan Čović “veliki” samo u BiH, a da u Beogradu i Zagrebu o njima nemaju baš najbolje mišljenje.
“Koliko god se Dodik trudio, koliko god mu Nikolić dolazio u Banju Luku, ja znam što Nikolić o njemu misli. Kao o Miloradu Dodiku iz Laktaša. A znam jer mi je rekao. Nemoj, Milorade, da se zavaravaš da ikad možeš biti veći u Beogradu od Tomislava Nikolića. Nitko ti to neće dopustiti. Neće to dopustiti ni u Zagrebu”, pokušao je Komšić relativizirati činjenicu da i Dodik i Čović predstavljaju dva konstitutivna naroda u BiH, i da su i u Srbiji i u Hrvatskoj kao takvi uvažavani političari, dok lider DF-a ne predstavlja nikoga./HMS/
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 11 sij 2017, 14:11 |
|
|
Ovih dana im se raspao klub zastupnika u KS. Citat: DF ostao bez Kluba u Skupštini KS: Stranku napustili Mario Vukasović i Neira Dizdarević
Zastupnici Mario Vukasović i Neira Dizdarević napustili su Klub Demokratske fronte (DF) u Skupštini Kantona Sarajevo. DF je nakon ove odluke ostao sa samo jednim zastupnikom, što nije dovoljno za postojanje Kluba DF-a.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 11 sij 2017, 15:40 |
|
|
Tko malo bolje pogleda, zapaziti će da je DF dobrim dijelom u rasulu. Izabrani zastupnici im se posebice od zadnjih izbora, osipaju na sve strane, na kojima je ta stranka doživjela krah. S 12,9% 2014. u Federaciji, spali su na 5,75% 2016., odnosno s 128 tis. na 52 tis. glasova. Komšiću je jasno, da ovakim trendom može samo preživjeti, ako se opet vrati pod diretno ili indirektno okrilje onih koje je svojevremeno šutnuo i nastavi jahati na bošnjačkom nacionalizmu, usmjerenom u prvoj liniji protiv Hrvata.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 11 sij 2017, 16:03 |
|
|
DF na izborima: 2014./2016. u %
Sarajevo 17,79 / 12,56 Tuzla 10,96 / 5,71 Zenica 12,55 / 6,68 Bihać 11,52 / 4,11
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 10 vel 2017, 15:17 |
|
|
Jebem i Vas i Vaših 840 KM!Svaki bošnjački političar koji muslimanima ne ispuni obećanje rušenja RS i rješavanja "hrvatskog pitanja" postane objekt mržnje od samih muslimana i njihovih medija. Općenito, ne mislim za ovo konkretno. Citat: Predsjednik Demokratske fronte i zastupnik u Parlamentu BiH Željko Komšić ljutito je demantirao navode pojedinih medija da je novčano nagrađen zbog deset godina efektivnog rada u institucijama Bosne i Hercegovine.
Komšić je na Facebook strani Demokratske fronte poručio da ga novčana nagrada ne interesuje.
”Poštovane dame i gospodo, ko god da ste, s obzirom da me već godinama pokušavate napraviti i prikazati licemjernim kao što to zaista i jesu neki od političara i javnih ličnosti u BiH, a što je danas dobilo oblik navodne “nagrade” od nekih 840 KM za deset godina rada u Parlamentu BiH, osjećam se pozvanim i prozvanim da nešto kažem na tu temu:
1. tako nešto niti sam tražio, niti sam dobio, niti imam namjeru da uzmem ako mi neko i ponudi; 2. samo još mogu reći da ….. i Vas i Vaših 840 KM!”, napisao je Komšić.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 12 vel 2017, 20:17 |
|
|
Sve to kod njih notorni džamijaši i bošnjački nacionalisti. Ovo isto kao da bi visokopozicioniran HSP-ovac u Hrvatskoj prešao u stranku Mirely Holy, ili obrnuto. Citat: USK: Zastupnica DF-a prešla u A-SDA, Rošićeva vlada izgubila većinu
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 14 vel 2017, 18:35 |
|
|
Tip i imenu stranke dodao svoje ime da mu je netko ne bi ukrao. Još mulja svoje muslimane, na službenoj web stranici stranke nigdje tog imena nema, samo DF. To se zove laganje, definicija je jasna. (Iz 2014. godine, prije nego se poklao sa svima u svojoj stranci, jer ga nisu slušali i radili po svojoj savjesti) Demokratska fronta – Željko Komšić
Citat: - Pravo je pitanje šta je danas kadrovska baza svake stranke? Ako se pod kadrovskom bazom misli na dovoljan broj ljudi koji su bespogovorno spremni izvršavati ono što im kaže partijski šef i drugi šefići u stranci, onda je bolje i ne imati je. Kada u ovim "starim" strankama kažu kadrovska baza, onda se najčešće na to misli.
Kadrovska baza DF-a će biti svi oni ljudi koji znaju posao i hoće svoj posao da rade, isključivo pošteno. Bez obzira na to šta ti ljudi mislili i o Željku Komšiću i DF-u. Bolje je na nekom mjestu zadržati ili dovesti osobu koja zna svoj posao i koja će ga raditi pošteno, bez obzira na to voli li ili ne voli Željka Komšića i DF, nego dovesti nekoga "svoga" ko će te bespogovorno slušati, ali se ti moraš pravdati i stidjeti zbog njega.
Ja svoj obraz do sada nisam prodao, ne mislim ga ni sutra prodati zbog nekog DF-ovog kadra. Da odgovaram i stidim se "za naše lopove", ne treba mi to u životu. U ovoj zemlji sigurno ima dovoljno i pametnih i vrijednih i poštenih ljudi. Zašto im ne dati priliku? Zašto to uvijek moraju biti "naši" kadrovi?
Zašto bih ja morao sutra smjenjivati poštene i vrijedne ljude, a dovoditi "svoje"? Zato da slušaju rukovodstvo stranke ili mene? To se neće desiti, ja to neću da radim i neću to ni dozvoliti. Oni koji su na pozicijama moraju, prije svega, slušati zakon, propise i ljude ove zemlje, a ne mene ili nekog funkcionera DF-a. Ne smiju biti lopovi i bahati prema ljudima. Ne smiju nikome prijetiti i svetiti se, ne smiju biti i tužilac i sudija.
Po zakonu ove zemlje, zna se ko je tužilac i sudija. To nisam ni ja, niti bilo ko iz DF-a. Dakle, što se DF-a, a i mene lično tiče, kadrovska baza ove stranke jesu ljudi koji hoće i znaju raditi svoj posao. I što je najvažnije, hoće da ostanu pošteni.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 26 vel 2017, 12:31 |
|
|
Komšić se žali da mu jedan pobjegulja iz DF sistematski krade članove i gura ih SDA. Svi drugi su krivi, samo on jadničak uvijek u pravu.
Bio je dobar i u pravu dok se Hrvatima kralo. Kad više od toga nije bilo nafake muslimani birači ga šutnuli kao najveće govno. A kako vidimo sad i njegovi iz stranke.
I dalje laže muslimane da mu se stranka zove "Demokratska fronta" a ne "Demokratska fronta Željko Komšić". Razlika je kao nebo i zemlja sa svih aspekata.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 26 vel 2017, 20:53 |
|
|
Sarajevski šibicari. To jednostavno nema kapaciteta za nešto bolje. Pazite klislama što je nasrnuo na Komšića, sad kad se više Hrvatima ne krade. Opisali ovog tipa na početku kao u američkim B filmovima kad opisuju "opasnog" bivšeg CIA agenta u bijegu. Čitav bošnjački narod je jedan vrlo ružan B trash film. Citat: Denis Stojnić napušta DF: Zgrožen sam Komšićevim rječnikom, neka objasni gdje su pare
Rođeni Sarajlija, profesor sporta i tjelesnog odgoja, pionir MMA sporta u Bosni i Hercegovini, prvi Bosanac i Hercegovac učesnik UFC-a, prvak teške kategorije HIT-FC, treće najjače svjetske federacije, i već od danas bivši član Demokratske Fronte (DF) Denis Stojnić, iskreno objašnjava svoje razloge zbog kojih napušta Demokratsku frontu. "U Demokratsku frontu sam ušao prije svega zbog njenog predsjednika Željka Komšića, čiju sam pojavu smatrao tada onakvom kakvog su ga većina građana doživljavala kroz njegove medijske istupe, te vođen tim smatrao kako je to stranka koja je lično za mene. Međutim, ulaskom u Demokratsku frontu, započete su raznorazne iznenađujuće situacije, počevši od samog degradiranja mene i mog brata Dade Stojnića kada je u pitanju sama predizborna kampanja, očiti primjeri su kada je supruga od gospodina Šemsudina Džeke, sada već bivšeg direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo, izjavila na jednoj od društvenih mreža ko je glasao za 'onu dvojicu', te iz pristojnosti ne bih išao dalje u detalje izjave gospođe Džeko. Također, izjava gospodina Zlatka Miletića, generalnog sekretara Demokratske fronte, za koju sam čuo da je pojedinim ženskim članovima DF-a sugerisao da ne posjećuju moje lokale, samo je pokazatelj da gospodin Miletić očito pati od pojedinih kompleksa s obzirom da je moj otac profesor Zdravko Stojnić prijeratni, ratni kao i poslijeratni nekorumpirani pripadnik službi sigurnosti i koji je za vrijeme sarajevake Olimpijade bio jedan od najuspješnih učesnika, a koji se također nakon završetka Olimpijskih igara u Lilehameru na koje je otiśao preko piste i isto tako se vratio pretrčavajući snajperske pucnje kako bi branio svoje Sarajevo i svoju državu Bosnu i Hercegovinu zajedno sa svojim napaćenim sugrađanima. Inače moj otac Zdravko Stojnić je učesnik četiri olimpijade", navodi Stojnić u saopćenju za medije.
Što se tiče predsjednika Demokratske Fronte gospodina Željka Komšića, dodaje da su obavili razgovore o nekoliko tema.
"Ja sam tu također postavio pitanje gospodinu Komšiću šta je sa paušalom koji pripada klubu DF-a u Općinskom vijeću Stari Grad, koji sačinjavaju tri člana, od toga dvojica smo moj brat i moja malenkost, jer bismo sa tim novcem trebali da plaćamo kancelariju kluba i jedno tehničko lice također iz Demokratske fronte koji će obavještavati građane o aktivnostima našeg kluba i voditi evidenciju o sastancima sa građanima i njihovim zahtjevima, koje bismo mi upućivali kao inicijative na sjednicama općinskih vijeća te iste pokušavali i riješiti i pomoći napaćenim građanima, jer smo se i zbog tih građana i kandidovali. Dobili smo njihovo povjerenje i te ljude nismo zaboravili. Predsjednik Željko Komšić je istakao da je trenutno u velikom kreditu koji je digao u iznosu od milion i 200.000 KM, i gdje je rekao da će vidjeti šta može da učini, a na šta sam mu ja odgovorio da smo moj brat i ja sami uložili sve finansije u toku izborne kampanje od štampanja plakata do majica i reklamnog materijala, a od samog DF-a nismo dobili ništa, a sada je slučaj da novac koji trebaju dobiti svi klubovi DF-a u svim općinama i gradovima u Bosni i Hercegovini preusmjeravaju svoje zakonski zagarantirane paušale u centralu DF-a gdje i ostaju. Jedino što mi je čudno kako je kampanje koštala milion i 200.000 KM, kada je svaki član DF-a sam plaćao od jakne, majice i kačketa, pa me zanima šta je to u kampanji koštalo milion i 200.000 KM. To pitanje se mora postaviti gospodi Komšiću, Miletiću i Džeki: gdje je taj novac koji je navodno u kampanji utrošen. Gospodin Komšić nam je rekao da će sagledati navedeno i da će javiti do 10. februara. Međutim, mene još niko nije kontaktirao. Začuđen sam ovakvim informacijama koje sam pročitao u medijima kako nabija parlamentarne paušale na neku stvar, a nama kao klubu DF-a Starog Grada duguje četiri paušala, a još više sam zgrožen njegovim načinom izražavanja u medijima, s obzirom na to da je on ipak bivši ambasador, načelnik i član Predsjedništva BiH u dva saziva i sada predsjednik stranke", pojašnjava Stojnić.
Jedna od tema bila je i izbor za gradinačelnika Sarajeva, gdje je Dado Stojnić odmah istakao da će podržati kandidata SDA-SBB za gradonačelnika grada Sarajeva Abdulaha Skaku i da ne dolazi u obzir da podrže kandidata Dževada Bećirevića koji je u tome momentu bio kandidat ispred ljevice.
"Nakon toga počinju jaki pritisci i ucjene od strane funkcionera Demokratske fronte i lično načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića da nećemo imati ponovno ispred svojih ugostiteljakih objekata ljetne bašte te da smo mi jedini koji prelazimo gabarite na prostoru cijele općine, a očito ne želi da vidi da u općini Stari Grad, Centar kao i svim ostalim općinama svi ugostiteljski objekti prelaze gabarite, ali se samo u nama uvijek tražila pravda za razliku od svih drugih što ispada da je samo za nas važio i važi određeni zakon. Čak je predloženo od strane Demokratske fronte i nezavisnih vijećnika koje predvodi Ibrahim Hadžibajrić i čiji je predlagač bio predsjedavajući općinskog Vijeća Stari Grad Jusuf Pušina, da na slijedećem općinskom Vijeću koja će se održati u utorak 28. februara, da se mom bratu i meni oduzmu vijećničke komisije čiji smo članovi i po statutu općine Stari Grad ne bi smjeli to raditi jer se tim krše pravila, zakon i statut Općine Stari Grad Sarajevo. Ja sam izabran u dvije opštinske komisije, što je i po statutu Općine Stari Grad. Ono što je veoma interesantno jeste da će jedna od tačaka dnevnog reda biti davanje nadležnosti općinskom načelniku da lično svojim izborom dodjeljuje poslovne prostore kome on želi, te sa time u vezi možemo ukinuti komisiju za dodjelivanje poslovnih prostora i samo vijeće. Na znam kakvu svrhu onda mi vijećnici imamo", pojašnjava Stojnić.
Nakon izbora Abdulaha Skake za gradonačelnika Grada Sarajeva došlo je do isključenja dva općinska ujedno i gradska vijećnika od strane njihovih stranaka i iz stranačkog članstva, a to su Avdo Miladin i Dado Stojnić zbog, kako je navedeno, nepoštovanja stranačkih dogovora .
"Nedugo nakon izbora u pojedinim medijima su se pojavile mnogobrojne različite spekulacije o tome kako su navedana dva vijećnika dobili od SDA i SBB stranaka obećanja o zapošljavanju članova njihovih porodica u državnim institucijama, kao i spekulacija o ponuđenim finansijskim i materijalnim sredstvima što predstavlja gnusne laži i najlicemjernije zlonamjerne podvale. Jednom prilikom mediji su postavili pitanje gradonačelniku grada Sarajeva Abdulahu Skaki šta ste to obećali i dali gradskom vijećniku Dadi Stojniću? Gradonačelnik Skaka je odgovorio da mu je jedino dao problem u Starom Gradu što je do sada i očito, jer je Dado glasajući za Skaku,demokratski, svojom slobodnom voljom, srcem i moralom navukao na sebe ljutnju ljevice u Starom Gradu a i u Sarajevu. Spreman sam da se suočim sa svim pomenutim osobama u gore navedenom tekstu i to medijskim sučeljavanjem, jer također očekujem ovog mog istupa izmišljanje odgovora koji iste koriste godinama lažući naše građane, a njima bi itekako trebala biti čast da sjede sa mnom, jer sam ja ipak svjetski prvak i privatnik koji zapošljava mnogobrojne građane a koji od toga hrane svoje porodice, priznat sam u cijeloj Evropi i svijetu, za razliku od njih koji su poznati samo u Bosni i Hercegovini i "priznati" i žive na ručun budžeta ove napaćene zemlje. Žao mi je što moj brat Dado Stojnić nije želio kroz medije da daje izjave i da tako obrazloži građanima zašto je glasao za sadašnjeg gradonačelnika Abdulaha Skaku, a meni je lično odgovorio da ćemo mi svojim radom u četverogodišnjem mandatu to pokazati građanima, a ne medijskim izjavama koje se često ne obistine", dodaje Stojnić.
Iako neće viši biti u DF-u kaže da to ne znači da neće više biti tu na usluzi građanima.
"Naprotiv, moja vrata će biti uvijek otvorena za sve građane i borit ćemo se da pomognemo svima kojima pomoć treba, a mogu to reći i u ime svog brata Dade Stojnića. Čudno je da svi koji su napustili DF ne valjaju, a da je samo vrh stranke ispravan", kaže Stojnić na kraju.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 31 ožu 2017, 12:00 |
|
|
Ba u SDA se uĆlani. Bar se više nećeš morati okretati oko sebe i gledati ima li foto-novinara kad ulaziš u džamiju. Nema od tih luzera ništa kad im muslimani ne daju glas. Citat: Bivši ministar unutrašnjih poslova TK Alen Gadžo napustio Demokratsku frontu
Bivši ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i kandidat Demokratske fronte (DF) za gradonačelnika Tuzle Alen Gadžo napustio je DF zbog neslaganja s odlukama stranačkog rukovodstva.
"Razlozi moje odluke su što sam ranijom odlukom Predsjedništva stranke određen kao član povjerenstva DF-a u Tuzli. Međutim, sramnom odlukom predsjedništvo stranke na čelu sa predsjednikom, u isto povjerenstvo je postavljen Mahir Mešalić koji je, dok sam bio ministar MUP-a TK, služio interesima osuđenika za privredni kriminal Mirsada Kukića i zajedno sa svojom klikom srušio DF u Tuzli, konstantno radeći protiv poštenih članova, simpatizera, što je naravno u suprotnosti s interesima građana Tuzle i Tuzlanskog kantona", obrazložio je Gadžo.
Kako kaže, u isto povjerenstvo, predsjedništvo i predsjednik su imenovali i druge osobe koje su učinile sve za rušenje DF-a u gradu Tuzli.
"Kompletna situacija je eskalirala i današnjim događajima, tj. ostavkom kantonalnog povjerenika Jasmina Kadića i ostavkom člana povjerenstva GO Tuzla Damira Bećirovića. Danas se ekspresno imenuje i novi kantonalni povjerenik koji je u DF došao prije nekoliko dana i koji ima više veze sa nekoliko drugih stranaka nego s DF-om. Svi vi ste jasno mogli vidjeti na koji način ja želim raditi i djelovati i vaša podrška je najbolji pokazatelj mog dosadašnjeg rada. Bez vas ne bih ništa mogao napraviti", rekao je Gadžo.
Dodaje da mu njegov obraz i ponos ne dozvoljavaju da ima kontakt s osobama koje služe kriminalnoj kliki iz Banovića koja terorizira građane Tuzle i Tuzlanskog kantona.
"Ne znam koji su razlozi ove, prema mom mišljenju, sramne odluke rukovodstva stranke i zbog ovih dešavanja imam pravo da sumnjam na puno toga. Sve vrijeme ja sam imao podršku samo od vas poštenih ljudi. Nikad nisam radio za vlastiti interes i to naravno svi znate pa neću ni ovaj put, ne želim da radim za mafiju koja je uništila Tuzlanski kanton i koja nas sve ponižava. Moj odlazak ne znači da sam ja izgubio. Ja ću naći neki drugi način da se borim za bolju i pravedniju BiH. Opet svima vama veliko hvala, ali i onima koji su opstruirali moj rad i činili sve da me sruše, jer su mi tim djelovanjem dali do znanja da sam na pravom putu i motivisali me da budem jači i bolji", kazao je Gadžo.
Građanima je poručio da budu dosljedni, da se bore i dignu svoj glas protiv zla i fašizma koji se dešava u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, ali i cijeloj našoj BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 04 tra 2017, 20:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62652 Lokacija: DAZP HQ
|
Citat: KOMŠIĆ POTVRDIO PISANJE "SLOBODNE BOSNE": "Vjerovatno ću se kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH"! http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/495 ... a_bih.htmlnadajmo se da će održati riječ. u prvoj minuti intervjua se divi Čoviću i njegovom majstorluku.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 04 tra 2017, 20:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24661 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Nadam se da ne baca dimne bombe i da će stvarno da uradi.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 04 tra 2017, 20:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62652 Lokacija: DAZP HQ
|
iz intervjua se ipak to ne može tako shvatiti, više hipotetski kao ako Bakir popusti Čoviću, sumnja da bi svojom kandidaturom mogao doliti ulje na vatru, a i to je već bio. uglavnom, sve samo neboluze od njega kao i uobičajno. rekao je i da će se izbori 2018. održati, ali da će Čović opstruirati izbor vlasti i da ćemo imati situaciju kao u Mostaru, samo nije rekao na koji način. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 04 tra 2017, 21:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84088 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Neka prestane pricat i neka se kandidira. Muslimanski nacionalsocijalisti su 100% ove izbore usmjereni ka zadnjem napadu Mordora na Hrvate i naravno da će kandidirati Hrvata. Mi ih s presudom Ustavnog suda čekamo da dodju na megdan, a izbjegavanja ovaj put neće biti. Po našim projekcijama nametnuti će Hrvatima člana predsjedništva. Isto tako, po našim projekcijama, u prvoj polovici 2019 SDP i DF će na koljenima potpisati sve sto tražimo. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 04 tra 2017, 21:10 |
|
|
Nedostajao mi je Komšić. On proizvodi toliko old fashioned mržnje između nacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Željko Komšić - Demokratska Fronta Postano: 05 tra 2017, 08:27 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6891 Lokacija: Izvan sebe
|
Ne zaboravimo, kandidatura komsica je dobra samo u slucaju, da hrvati zaista masovno glasaju za pravog hrvatskog predstavnika. Najbolji rezultat bi bio: Glasovi za Komsica + Glasovi za pravog hrvatskog predstavnika = ukupno. ukupno >2 * (upisanih hrvata u biracki spisak). Racunski dokaz majorizacije.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Patriota i 46 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|