|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 79 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:01 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Arapi se ne bi složili sa tim Pepsi islam tumačenjem.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:04 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39306 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Zašto ta tzv. armija BiH pravi razlike između svojih poginulih pripadnika muslimani su šehidi a nemuslimani samo poginuli borci? Zašto Dan šehida a zašto ne Dan poginulih boraca? I zašto je taj dan drugi dan Bajrama?
Ako nije važno jesu li se borili za islam onda su valjda i pogubili muslimani u HVO-u i JNA šehidi samo nisam vidio da im je IZ dala te titule.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Riquelme
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:06 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ako se dva muslimana poubijaju u kavani, jesu li obojica šehidi? Ako je samo jedan, kako odlučiti koji je? Pazi kao sto sam rekao, nije na ljudima da sude. Bog ce to. Ali ako sam dobro razumio, oni ne bi nijedan trebali biti šehidi. Da preformulisemo pitanje, neka kafana bude Sirija ili Libija ili krajina devedesetih. Ne znam onda, svi su sehidi pa neka Bog rasudi svima.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:07 |
|
|
Kako god. Vjerujem da je poneki musliman pio pivo dok je ubijao nevjernike.
Ipak, zenički imam je ničim izazvan rekao da je u Bosni bio džihad i tako razjasnio stvari. Dakle džihad je bio. E sad možda se nije svaki musliman svjesno borio za taj džihad, ne možda nego sigurno da je bilo i dobronamjernih ljudi, oni su eventualno bili korisne budale jer muslimanska elita koja je vodila rat je cijelo vrijeme znala što radi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1059 of 2558 - 41.4%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Riquelme
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:12 |
|
|
BBC je napisao/la: Arapi se ne bi složili sa tim Pepsi islam tumačenjem. Ja sam pepsi musliman kao ato si i ti pepsi kršćanin. I jedan i drugi zazmirimo na ono sto nam ne odgovara.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:12 |
|
|
Muslimani obično spominju šehide. Njima obično mole fatihe. Te termine koriste isključivo muslimani i isključivo sa vjerskom konotacijom. Mislim da je hodža iz uvodnog to savršeno opisao. Tu i tamo, ali puno rjeđe koriste termin “pali borci”. Taj termin obično dopadne Sejdu, kao nekoga tko još nije izašao javno sa svojom vjerskom orijentacijom. Mislim da je to najbolje opisao Jusuf Divljak sa onom sad već čuvenom o pozdravljanju tj selamljenju u tzv Armiji tzv Bejha; “Ode sve ovo u helać”.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:23 |
|
|
Riquelme je napisao/la: BBC je napisao/la: Arapi se ne bi složili sa tim Pepsi islam tumačenjem. Ja sam pepsi musliman kao ato si i ti pepsi kršćanin. I jedan i drugi zazmirimo na ono sto nam ne odgovara. Pričamo o religioznoj terminologiji u federalnoj birokraciji i zakonima. Koje treba izbaciti.
|
|
Vrh |
|
|
Riquelme
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kako god. Vjerujem da je poneki musliman pio pivo dok je ubijao nevjernike.
Ipak, zenički imam je ničim izazvan rekao da je u Bosni bio džihad i tako razjasnio stvari. Dakle džihad je bio. E sad možda se nije svaki musliman svjesno borio za taj džihad, ne možda nego sigurno da je bilo i dobronamjernih ljudi, oni su eventualno bili korisne budale jer muslimanska elita koja je vodila rat je cijelo vrijeme znala što radi. Moras priznati da je bas cudno da je taj dzihad krenuo bas u vrijeme globalne preraspodjele, nakon pada berlinskog zida i cjepanja istocnog bloka te same jugoslavije, srpskog divljanja po Vukovaru i Dubrovniku i na kraju po Bosni. Pa majku mu hebem da smo planirali taj dzihad i stvaranje islamske drzave, pa valjda bi se malo bolje spremili i organizovali par godina unaprijed, a ne pustili da se izivljavaju na nama i vodaju po raznoraznim stratistima. Valjda bi nekom logikom uzeli bar opstine gdje smo bili vecina. Samo jedna agenda iz devedesetih je vidljiva na karti u BiH, a to je Srpska.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:24 |
|
|
Zar je ISIL bio pametan kad su mislili da će zadržati osvojeno ? Nisu naravno, ali su ipak srljali u taj projekt i puno zla napravili nevezano da su bili glupi.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:48 |
|
|
ISILovci u Siriji su ozbiljno mislili kako će ih alah zaštititi.
Navodno jednom prilikom kod opkoljene vojne baze istočno od Alepa, ne mogu se sjetiti kako se zove, ruski avioni su krenuli bombardirati ali je odjednom počelo nevrijeme i vratili su se.
ISILovci su naveliko slavili kako je alah jači od ruskih aviona, objavljivali po Twitteru itd. Naravno nešto kasnije su Rusi opet došli kad su se oblaci razišli i samo nastavili započeto.
1059 of 2558 - 41.4%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 19:56 |
|
|
Riquelme je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kako god. Vjerujem da je poneki musliman pio pivo dok je ubijao nevjernike.
Ipak, zenički imam je ničim izazvan rekao da je u Bosni bio džihad i tako razjasnio stvari. Dakle džihad je bio. E sad možda se nije svaki musliman svjesno borio za taj džihad, ne možda nego sigurno da je bilo i dobronamjernih ljudi, oni su eventualno bili korisne budale jer muslimanska elita koja je vodila rat je cijelo vrijeme znala što radi. Moras priznati da je bas cudno da je taj dzihad krenuo bas u vrijeme globalne preraspodjele, nakon pada berlinskog zida i cjepanja istocnog bloka te same jugoslavije, srpskog divljanja po Vukovaru i Dubrovniku i na kraju po Bosni. Pa majku mu hebem da smo planirali taj dzihad i stvaranje islamske drzave, pa valjda bi se malo bolje spremili i organizovali par godina unaprijed, a ne pustili da se izivljavaju na nama i vodaju po raznoraznim stratistima. Valjda bi nekom logikom uzeli bar opstine gdje smo bili vecina. Samo jedna agenda iz devedesetih je vidljiva na karti u BiH, a to je Srpska. Religiozna motivacija ne mora biti u bliskoj vezi s razumom, a organizacija opet ovisi i o okolnostima, kao i o objektivnim kapacitetima. Srbi isto tvrde da nije istina kako su htjeli stvoriti Veliku Srbiju zato što nje nema na karti. Ali nešto se pita i drugoga i globalne okolnosti i moguće je imati plan ili želju koju ipak ne uspiješ ostvariti.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 06 lip 2021, 21:23 |
|
|
Ne dozvolite sebi da vas lažu. Nikad. Citat: “Allah’s Apostle said, “I have been ordered to fight the people till they say: ‘None has the right to be worshipped but Allah.’” (Bukhari: 1.8.387)
|
|
Vrh |
|
|
IvanIS
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 14:08 |
|
|
Volim iskrenost pa i od isil imama. A ne ovi satro gradjanisti, a odsjekli bi ti glavu radje od deklarisanih dzihadista.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 15:32 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8349 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Riquelme je napisao/la: Da, moj stari je iz kafane sa pivom u ruci otušao u džihad. Dobra logika. Ljudima u kafani su u detalje pojašnjavali kako i zašto...
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 15:38 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7139 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Ako ima dilema u tom pogledu,odgovor treba potraziti u osnovnom programskom dokumentu vladajuce stranke Muslimana i njenog lidera Izetbegovica I - Islamskoj deklaraciji iz 1967 godine.Cilj rata koji su vodili bejha Muslimani bio je velika islamska drzava- kalifat a deklarisani cilj iz taktickih razloga bio je "gradjanska drzava" ali samo kao prelazna faza koja bi omogućila kalifat.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 15:53 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Ako ima dilema u tom pogledu,odgovor treba potraziti u osnovnom programskom dokumentu vladajuce stranke Muslimana i njenog lidera Izetbegovica I - Islamskoj deklaraciji iz 1967 godine.Cilj rata koji su vodili bejha Muslimani bio je velika islamska drzava- kalifat a deklarisani cilj iz taktickih razloga bio je "gradjanska drzava" ali samo kao prelazna faza koja bi omogućila kalifat. Gledaj, sve je jasno. S jedne strane imamo muslimanske autoritete, političare i imame, koji jasno kažu o čemu se radi, i sa druge strane anonimnog forumaša koji kaže vjerujte meni nemojte svojim očima.
1059 of 2558 - 41.4%
|
|
Vrh |
|
|
IvanIS
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 16:17 |
|
|
Isilovci, ovi jos nisu izasli iz 15 vijeka.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 17:42 |
|
|
Komentar ispod gornjeg videa:
Ebu Ali пре 2 недеље (измењено) Nisam iz Serića ali ponosim se na Šeriće nemožeš viditi gologlavu ženu. Allah svt vas pomogao. Ljudi žive u Islamu i ponose se svojom vjerom i nestide se ... Bijo sam u Šerićima I vidio... Eto Bošnjaci koji se stidite svoje Vjere pogledaj te kako ste prošli od četnika a Šerići su se branili ponosno i danas su budni i oprezni... SELAM IZ Prozora I Gornjeg Vakufa
|
|
Vrh |
|
|
IvanIS
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 18:53 |
|
|
Bijo svugdje sem u skoli, vehabijsku ne pikamo.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 18:56 |
|
|
Guglam te Šeriće, pojelo ih klizište pre sedam godina. Alah ih nije sačuvao.
|
|
Vrh |
|
|
IvanIS
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 19:21 |
|
|
Kazna Alaha jer je jedno zensko bilo gologlavo.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 20:46 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7139 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Riquelme je napisao/la: Da, moj stari je iz kafane sa pivom u ruci otušao u džihad. Dobra logika. Da li je postigao šehidet ?
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Gradonačelnik
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 07 lip 2021, 20:53 |
|
|
Pepsi i dan danas misle da radi pive mogu zahebat kojeg vlaha!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 14 lip 2021, 15:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76370 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naslov u sarajevskom tjedniku pod turskim vlasnikom Tekbirrrrr! Hvataj ih!https://stav.ba/vijest/tekbirrrrr-hvataj-ih/2784
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Zenički imam: U BiH je bio džihad Postano: 14 lip 2021, 18:18 |
|
|
Kako se kaže "Rafale" na arapskom jeziku ?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Banya i 39 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|