|
|
Stranica: 3/7.
|
[ 155 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 02 ruj 2009, 01:56 |
|
|
|
Prva registracija na forum.zrinjski.info nick Ultras1986 i tako je ostalo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Irma
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 24 ruj 2009, 01:02 |
|
|
|
Irma-it`s good to be me....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 24 ruj 2009, 08:04 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1830 Lokacija: Sarajevo
|
Irma je napisao/la: Irma-it`s good to be me.... E sjetih se Irma jedne zgode sa davanjem imena sestričnoj. Uglavnom strina je znala časnu sestru pod imenom Irma i odlučila ga je i kćerki nadjenuti. Ali pošto je svima drugima "čudno" zvučalo nekako su ju odgovorili od tog nauma. Mada mi nije jasno odakle časnoj ime Irma, jer iz iskustva znam da je muslimansko...  (A da bude priča jasnija i strina i stric su Hrvati).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 24 ruj 2009, 08:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Muslimani su imali fazu gdje su djeci davali neka "moderna" imena, koja su kakti zapadna ali dovoljno drukčija od pravih kaurskih. Tako su i u čast Tileta i "nesvrstanih" često ženskoj djeci davali ime "Indira" ne kontajući da nije muslimansko. Irma je eto staronjemačka riječ za svijet. Irma, Alma, Melisa, Selma, sve su to imena koja postoje i na zapadu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DaniKU
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 24 ruj 2009, 08:26 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1830 Lokacija: Sarajevo
|
Ministry of Sound je napisao/la: Muslimani su imali fazu gdje su djeci davali neka "moderna" imena, koja su kakti zapadna ali dovoljno drukčija od pravih kaurskih. Tako su i u čast Tileta i "nesvrstanih" često ženskoj djeci davali ime "Indira" ne kontajući da nije muslimansko. Irma je eto staronjemačka riječ za svijet. Irma, Alma, Melisa, Selma, sve su to imena koja postoje i na zapadu. Vidiš, ovo nisam znao... Ispade strina pametna, a mi svi glupi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ponosna_Hrvatica
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 25 ruj 2009, 18:08 |
|
Pridružen/a: 21 ruj 2009, 15:15 Postovi: 103 Lokacija: Zagreb - moj rodni grad
|
Ne treba puno objašnjenja. Ponosna sam što sam Hrvatica i to je razlog ovome nadimku. 
_________________ Lijepo li je Hrvat biti, majko hvala ti...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 27 ruj 2009, 18:05 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Bobovac, stari grad, simbol otpora protiv Turaka... doduše neuspješnog, ali ipak... neuspješnog zbog izdaje kneza Radaka... ima danas među hrvatima u BiH mnogo takvih Radaka i Komšića.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 27 ruj 2009, 18:07 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3720 Lokacija: Nanya Lakes
|
Bobovac je napisao/la: Bobovac, stari grad, simbol otpora protiv Turaka... doduše neuspješnog, ali ipak... neuspješnog zbog izdaje kneza Radaka... ima danas među hrvatima u BiH mnogo takvih Radaka i Komšića. Dobrodošao, fino raste i kontingent nas "Bosanaca" ovdje 
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 27 ruj 2009, 21:48 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
RajvoSa je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Bobovac, stari grad, simbol otpora protiv Turaka... doduše neuspješnog, ali ipak... neuspješnog zbog izdaje kneza Radaka... ima danas među hrvatima u BiH mnogo takvih Radaka i Komšića. Dobrodošao, fino raste i kontingent nas "Bosanaca" ovdje  Tako i treba, da nestanu one negativne predrasude dijela hrvatskog naroda o multikulti promuslimanski nastrojenim bosanskim Hrvatima, posebice sarajevskim, utjelovljenim u likovima poput Komšića, Lovrenovića, Gojera i sličnih. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kajman
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 20 stu 2009, 19:54 |
|
|
trebao mi je nick za jedan drugi forum i taman na tv emisija o južnoameričkim kajmanima tj krokodilima trebalo je biti samo probno al kad sam vidio da budale povezuju sa kajmakom ostavio sam ga zauvijek i to mi je nick 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bulevar
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 20 stu 2009, 20:02 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2009, 14:03 Postovi: 21 Lokacija: Mostar, BiH
|
|
jer zivim na bulevaru u Mostaru
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kikx_sb
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 20 stu 2009, 20:45 |
|
|
|
kikx je 'derivacija' mog inače nadimka, a extenzija sb znači široki brijeg
_________________ oj široki u srcu te nosim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 20 stu 2009, 22:51 |
|
|
Ponosna_Hrvatica je napisao/la: Ne treba puno objašnjenja. Ponosna sam što sam Hrvatica i to je razlog ovome nadimku.  
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Urbana
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 20 stu 2009, 22:55 |
|
Pridružen/a: 31 svi 2009, 17:52 Postovi: 1854 Lokacija: forum HB
|
|
Htela da se registrujem... Imala tri nicka u glavi.... Muz gleda tv.... Ja mu kazem za tri nicka ...i kazem :Biraj! Tako da mi je muz izabrao nick...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 20 stu 2009, 23:02 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1703 Lokacija: ...................
|
|
TG-tomislavgrad, BBB-bad blue boy, to mi je nick sa jednog nogometnog foruma pa sam ga stavio i ovdje
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Samo jako!
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 21 stu 2009, 01:33 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 20:46 Postovi: 1650 Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
|
"Samo jako,samo desno!" 
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 24 stu 2009, 21:42 |
|
|
|
По светом мученику Агатонику (AGIOS AGATHONIKOS-ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ)
Свети Агатоник грађанин никомидијски и хршћанин по вјери. Са великим усрђем одвраћаше он Хелене од идолопоклонства и поучаваше их вјери истинитој. По наређењу цара Максимијана, намјесник царски љуто гоњаше хришћане, ухвати и веза светог Агатоника, поведе га са осталима у Тракију у место Силимврију, где послије мучења пред самим царем би мачем посјечен и пређе у живот вјечни и у радост Господа свога. ____________________
Po svetom mučeniku Agatoniku (AGIOS AGATHONIKOS-ΑΓΙΟΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ)
Sveti Agatonik građanin nikomidijski i hršćanin po vjeri. Sa velikim usrđem odvraćaše on Helene od idolopoklonstva i poučavaše ih vjeri istinitoj. Po naređenju cara Maksimijana, namjesnik carski ljuto gonjaše hrišćane, uhvati i veza svetog Agatonika, povede ga sa ostalima u Trakiju u mesto Silimvriju, gde poslije mučenja pred samim carem bi mačem posječen i pređe u život vječni i u radost Gospoda svoga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bjeloglavi_sup
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 05 pro 2009, 04:39 |
|
|
|
Rijetka drevna dinarska ptica jedrilica, nažalost skoro istrijebljena u našim krajevima, vječni učitelj i ideal za sve koji su okusili slobodu letenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 02 srp 2010, 08:52 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 9105 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
dok sam ležao na bolovanju u krevetu tražio sam po youtube-u pjesme i bila je ona od zlatnih dukata Ja sam gazda Joza. Kako sam nastavio tražiti njihove pjesme naišao sam na pjesmu Mi smo graničari stari. I tako je nastao miks od mog nicka. Al bilo je to zgodno jer mi je ime Josip, a jedna kolegica iz osnovne škole me znala zvati od milja Jozo, pa se nekako krug zatvori.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 12 srp 2010, 01:55 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
|
Eto jer sam iz Prigorja. Nekak se svi oko mene busali kak su oni regionalno sim, tam (pogotovo moji Zagorci) i kak je to super, pa im onda ja pokazao kaj ima Prigorje, a na kraju svi došli sim pa valjda nekaj i valjamo. Drugi nick koji koristim je iz Dine, SF serijala ali bi ovdje izazvao previše objašnjavanja korisnicima kaj sam i ko, pa odusto od njega.
_________________ Say kaj or die
|
|
| Vrh |
|
 |
|
džudžan
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 18 srp 2010, 00:08 |
|
|
mitsko biće zapadne hercegovine 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 18 srp 2010, 10:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25446 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
džudžan je napisao/la: mitsko biće zapadne hercegovine  Meni je jedan dedo jednom pola sata objašnjavao kako mu džudžam krade kokoši. Ja nisam imo pojma, šta je to.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Prigorac
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 18 srp 2010, 20:24 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
džudžan je napisao/la: mitsko biće zapadne hercegovine  Može malo pobliže o tome? Neka literatura ili link? Nekaj posebno za Hercegovinu ili hercegovačka varijanta općepoznatog mitskog bića? (vampir, vukodlak, vile, div, etc.) Zavaljujem se sa štovanjem 
_________________ Say kaj or die
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 18 srp 2010, 20:41 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Je, je, riječ je o čudovišnom stvorenju sa strahovitim moćima!! 
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: nickovi Postano: 18 srp 2010, 22:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25446 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Prigorac je napisao/la: džudžan je napisao/la: mitsko biće zapadne hercegovine  Može malo pobliže o tome? Neka literatura ili link? Nekaj posebno za Hercegovinu ili hercegovačka varijanta općepoznatog mitskog bića? (vampir, vukodlak, vile, div, etc.) Zavaljujem se sa štovanjem  http://www.forum.hr/showthread.php?t=469337
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|