|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
sicani
|
Naslov: Oću križ u forumu Postano: 06 srp 2010, 19:51 |
|
|
ma znate sta, meni fali kriz ovdje u forumu. ajte molim vas stavite fin krizic gore pored grba hercegbosne. moj prijedlog,
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 07 srp 2010, 02:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Mogu ti rec da bi i ja... al taj tvoj je premal, ja bih jedan onako preko citave stranice, onako u pozadini... To bi bilo vise onako za nase posjetitelje.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 07 srp 2010, 10:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Shvatam poruku ali ne može. Profil portala i foruma je politika/povijest/kultura Hrvata BiH (a i šire, jer ima općehrvatskih tema). Religija nije važna komponenta portala niti foruma. Za to postoje specijalizirani forumi tipa križa života i islambosne.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Croatian Warrior
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 07 srp 2010, 14:50 |
|
|
a šta je s Hrvatima koji nisu katolici?
_________________ Islam je lažna vjera!
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 11 srp 2010, 15:18 |
|
Pridružen/a: 17 vel 2010, 14:53 Postovi: 779 Lokacija: Pod Sljemenom
|
Croatian Warrior je napisao/la: a šta je s Hrvatima koji nisu katolici? Dotični spada u takve. Ustoga mislim da na treba agresivno forsirati križ bilo gdje, time mu se ruši mistika i važnost. Puno ga je ljepše vidjeti na oltaru, pogotovo u malim crkvicama.
_________________ Say kaj or die
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 11 srp 2010, 16:58 |
|
|
Križ je Hrvatima ,pored religijskog značenja, znak opstanka, znak života , znak civilizacijskog napredka i znak društvenih i kulturnih vrednota koje živimo! S križem oko vrata se stvarala hrvatska država i branio hrvatski narod i zato bi križ svakako trebalo staviti na ovaj forum pored grba, a trebalo bi ga staviti i na službenu zastavu!
Danas je na misi u TG šibenski biskup Ivas ,u nadahnutoj propovijedi, govorio o tome i o onima koji žele maknuti križ jer ima smeta njegova simbolika života i značenje koje križ ima za Hrvate, i u svoju propovijed je uključio stihove: Ljubi svoju zemlju ljubi blagoslovljen plod i ponosno po njoj hodaj svoj zemaljski hod Nek te rani kora kruva, kaplja vina, zrno soli. Nek ti kušin bude stina, al Hrvatsku sine voli. Kise padaju, polja radjaju, djeca sanjaju nije nas ostavio Bog!
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 12 srp 2010, 00:42 |
|
|
Ne treba nikakav kriz, ja to vise zbog nasih posjetitelja da djeluje kao repelent prvo sto kad otvore stranicu vide jedan veeeeeliki kriz preko citave stranice... A ja ni sam nisam siguran jesam li vjernik i u kojoj mjeri ako jesam, no sigurno znam da mi Crkva ne treba govorit sto radit, jer daleko da je ona bezgresna... zivimo u sekularnom drustvu, a ovo nije vjerski forum, niti je prigodno mjesto za kriz gdje cesto nivo komunikacije i nije na najvisem nivou....
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 12 srp 2010, 00:50 |
|
|
Aztec je napisao/la: A ja ni sam nisam siguran jesam li vjernik i u kojoj mjeri ako jesam, no sigurno znam da mi Crkva ne treba govorit sto radit, jer daleko da je ona bezgresna... zivimo u sekularnom drustvu, a ovo nije vjerski forum, niti je prigodno mjesto za kriz gdje cesto nivo komunikacije i nije na najvisem nivou.... Crkva treba govoriti što treba raditi i kako se ponašati jer ima 2000 godina iskustva u očuvanju naroda i promociji kvalitete života i očuvanju samoga života, ali ti ne moraš slušati ako misliš da znaš bolje! Živimo u sekularnom društvu, ali križ nije samo vjerski simbol, pogotovo kod Hrvata koji su opstali i stvorili državu sa istaknutim znakom križa i na vrijednostima koje križ simbolizira !
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 12 srp 2010, 00:58 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Aztec je napisao/la: A ja ni sam nisam siguran jesam li vjernik i u kojoj mjeri ako jesam, no sigurno znam da mi Crkva ne treba govorit sto radit, jer daleko da je ona bezgresna... zivimo u sekularnom drustvu, a ovo nije vjerski forum, niti je prigodno mjesto za kriz gdje cesto nivo komunikacije i nije na najvisem nivou.... Crkva treba govoriti što treba raditi i kako se ponašati jer ima 2000 godina iskustva u očuvanju naroda i promociji kvalitete života i očuvanju samoga života, ali ti ne moraš slušati ako misliš da znaš bolje!Živimo u sekularnom društvu, ali križ nije samo vjerski simbol, pogotovo kod Hrvata koji su opstali i stvorili državu sa istaknutim znakom križa i na vrijednostima koje križ simbolizira ! Pa ja znam ljude koji su itekako ginuli, borili se bez kriza... a znam ih masu koji se kunu u isti pa su najveci probisvjeti u svakom smislu... Znam svecenike koji su ljudski olos... one koji su se okoristili... 2000 god ocuvanja zivota od crkve i nije bas tocno, jer ona je nekad bila najveca kocnica napretka, nije ni potrebno spomenut inkviziciju i sl... Niti je treba slusat bez pogovora, jer ja savjetujem svakom vjerniku koji bude isao u Afriku ili bilo gdje da nadje nesto sa strane da koristi kapicu jer inace bi moglo lose zavrsiti...
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 04 kol 2010, 06:35 |
|
|
Ja isto ne mislim da križ dokazuje vjeru.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 04 kol 2010, 10:03 |
|
|
pjosip je napisao/la: Ja isto ne mislim da križ dokazuje vjeru. Križ ne treba biti ovdje da bi dokazivao vjeru, nego treba stajati uz grb kao najvažniji simbol našeg identitea! Sa znakom križa smo opstajali kroz cijelu povijest, a križ je nosio i svaki branitelj u dr! A pošto je ovaj forum rasadnik progresivnih ideja, onda bi trebali staviti i križ jer križ simbolj ljubavi,tolerancije,ljudskih prava, poštivanja dostojanstva savkog pojedinca..., odnosno svih naprednih ideja,a još je i silom prilika bio i simbol našeg identiteta!
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 04 kol 2010, 18:15 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: pjosip je napisao/la: Ja isto ne mislim da križ dokazuje vjeru. Križ ne treba biti ovdje da bi dokazivao vjeru, nego treba stajati uz grb kao najvažniji simbol našeg identitea! Sa znakom križa smo opstajali kroz cijelu povijest, a križ je nosio i svaki branitelj u dr!A pošto je ovaj forum rasadnik progresivnih ideja, onda bi trebali staviti i križ j er križ simbolj ljubavi,tolerancije,ljudskih prava, poštivanja dostojanstva savkog pojedinca..., odnosno svih naprednih ideja,a još je i silom prilika bio i simbol našeg identiteta! Za prvo boldano si u krivu. Bilo je i muslimana i ateista koji su branili Hrvatsku. Poistovjetit vjeru sa nacijom i državom nam ne dolikuje, ipak smo izgrađena nacija, nismo Katolici. Za drugo bi se dalo raspravljat. Križ (Crkva) je puno puta kroz povijest bio kočnica ljudskom razvoju i ljudskim pravima. To kažem sa objektivnog gledišta bez želje da ikog napadam. To su samo povjesne činjenice, a ja eto povjesničar. Ostavimo vjersko nesređenim narodima, a Hrvat je Hrvat bio on katolik, pravoslavac, sunit, ateist, gnostik, budist etc
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 27 kol 2010, 18:20 |
|
|
Ja podupirem da se iztiče i križ, jerbo ne vidim razloga zašto bi nekome smetao, a drugima će biti drago pri srdcu, barem meni. To što je iztaknut križ, ne će značit da je to uzko vjerski mrežopis. Također, ne vidim niti zaprieke da se stavi i polumjesec, jerbo meni ne će smetat, a drugima kojima nešto znači će biti drago.
Vjera jest stvar svakog pojedinca, ali to ne triba skrivat.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 27 kol 2010, 18:22 |
|
|
sicani je napisao/la: ma znate sta, meni fali kriz ovdje u forumu. ajte molim vas stavite fin krizic gore pored grba hercegbosne. moj prijedlog, Ovo bi lipo izgledalo.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 28 kol 2010, 02:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
dane-croatia je napisao/la: Ja podupirem da se iztiče i križ, jerbo ne vidim razloga zašto bi nekome smetao, a drugima će biti drago pri srdcu, barem meni. To što je iztaknut križ, ne će značit da je to uzko vjerski mrežopis. Također, ne vidim niti zaprieke da se stavi i polumjesec, jerbo meni ne će smetat, a drugima kojima nešto znači će biti drago.
Vjera jest stvar svakog pojedinca, ali to ne triba skrivat. Stvarno ste...zaista. Zašto stati samo na križu i polumjesecu kada na forumu imamo i ateista i Židova? Dakle neka slika koja predstavlja humanizam + davidovu zvijezdu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 31 kol 2010, 13:11 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ja podupirem da se iztiče i križ, jerbo ne vidim razloga zašto bi nekome smetao, a drugima će biti drago pri srdcu, barem meni. To što je iztaknut križ, ne će značit da je to uzko vjerski mrežopis. Također, ne vidim niti zaprieke da se stavi i polumjesec, jerbo meni ne će smetat, a drugima kojima nešto znači će biti drago.
Vjera jest stvar svakog pojedinca, ali to ne triba skrivat. Stvarno ste...zaista. Zašto stati samo na križu i polumjesecu kada na forumu imamo i ateista i Židova? Dakle neka slika koja predstavlja humanizam + davidovu zvijezdu. Svakako, pogotovo zato što izuzetno poštujem na pr. židova Slobodana Langa i Josipa Franka, ali s obzirom da je ovo pričaonica s hrvatskim predznakom, nekako mi se čini da su križ i polumjesec na prvom mjestu s obzirom na debelu većinu Hrvata. Jerbo, ovako kad ne ima vjerskih znakova, čini se da su ovdje zadovoljni jedino ateisti i agnostici, a to je mislim pobjeda manjine. Tako da čak, ako bi i samo stavili Davidovu zviezdu, to bi bio napredak u odnosu na ateističko držanje.
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 31 kol 2010, 14:26 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Stvarno ste...zaista. Zašto stati samo na križu i polumjesecu kada na forumu imamo i ateista i Židova? Dakle neka slika koja predstavlja humanizam + davidovu zvijezdu.
Svakako, pogotovo zato što izuzetno poštujem na pr. židova Slobodana Langa i Josipa Franka, ali s obzirom da je ovo pričaonica s hrvatskim predznakom, nekako mi se čini da su križ i polumjesec na prvom mjestu s obzirom na debelu većinu Hrvata. Jerbo, ovako kad ne ima vjerskih znakova, čini se da su ovdje zadovoljni jedino ateisti i agnostici, a to je mislim pobjeda manjine. Tako da čak, ako bi i samo stavili Davidovu zviezdu, to bi bio napredak u odnosu na ateističko držanje. Naj mješat sekularizam sa ateizmom i agnosticizmom. To je nespojivo. Bez uvrede al niko nemre bit tolko neupučen u temu, il si zlonamjeran il provociraš bezveze il si pao s Marsa. Već sad ima miljun smajlića, pa da se još ubaci desetak religijskih znakova bilo bi previše. Svaki forumaš bi mogo zahtjevat nekaj po svojoj vjerskoj pripadnosti. Meni svejedno, al mislim da je grb sasvim dosta. S tim se treba poistovjetit.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 31 kol 2010, 16:47 |
|
|
Prigorac je napisao/la: Naj mješat sekularizam sa ateizmom i agnosticizmom. To je nespojivo. Bez uvrede al niko nemre bit tolko neupučen u temu, il si zlonamjeran il provociraš bezveze il si pao s Marsa. Već sad ima miljun smajlića, pa da se još ubaci desetak religijskih znakova bilo bi previše. Svaki forumaš bi mogo zahtjevat nekaj po svojoj vjerskoj pripadnosti. Meni svejedno, al mislim da je grb sasvim dosta. S tim se treba poistovjetit. Bilo bi dovoljno samo križ i polumjesec, a eto može i Davidova zviezda pak da vas se ne bi obtužilo za ustaštvo, tako da ne znam o kojih 10 ti pričaš. Pojasni mi taj ,,sekularizam''. Je li to znači zabrana izražavanja vjerskih osjećaja? Jedno je kad ti namećeš vjeru drugima, a drugo je kad ti kano pojedinac javno izražavaš svoje vjerske osjećaje.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 01 ruj 2010, 15:53 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Croatian Warrior je napisao/la: a šta je s Hrvatima koji nisu katolici? Njima je dovoljna sahovnica. Ili nije?
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Prigorac
|
Naslov: Re: Oću križ u forumu Postano: 01 ruj 2010, 21:33 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Bilo bi dovoljno samo križ i polumjesec, a eto može i Davidova zviezda pak da vas se ne bi obtužilo za ustaštvo, tako da ne znam o kojih 10 ti pričaš. Pojasni mi taj ,,sekularizam''. Je li to znači zabrana izražavanja vjerskih osjećaja? Jedno je kad ti namećeš vjeru drugima, a drugo je kad ti kano pojedinac javno izražavaš svoje vjerske osjećaje.
Jel stvarno ne znaš za to ili? Sekularizam omogučuje da Hrvat u svojoj državi ima jednaka prava jer je temelj države narod i pripadnost tom narodu, ne nekoj vjeri. Pokušajem stavljanje bilo koje vjere ispred neke druge, Hrvate koji nisu te vjeroispovjesti se stvalja defacto u podređen položaj. Znači strogo odvojiti državno od vjerskog. Naravno niko nikome ne brani da bude katolik. No ako žele križ u školi ili sudu, meni to ne smeta, ali se mora dopustiti i bilo koje drugo vjersko obilježje ako to neki građanin zatraži. Npr. Hari Kripša ili neki mormon, budist etc. I onda sve pomalo ode u kič. Zato smatram da je državni grb sasvim dosta. ne možeš imati i mjesec i križ jer nijedan iskreni katolik ne smije prihvatiti da je neki musliman njemu jednak, i obratno. Poanta religije je sljepo vjerovanje u božje otkrivenje i ne može neka druga religija biti u pravu. Ili su svi ostali heretici ili pojedinac ne vjeruje u vlastitu dogmu. Kod sekularizma nema ovakog sukoba, ako si Hrvat ili građanin ove države to je to. Isto si kao i svi, nit bolji nit gori. Da li bi ti prihvatio sa se uz križ ubaci i znak ateizma kad već postoje Hrvati ateisti. Ili su oni po tebi manje vrijedni? Sam si negdje spomenuo da se nadaš preobračenju muslimana na kršćanstvo čime si dokazao da druga religija tebi ne može biti jednakovrijedna. (s time da ja to ne smatram lošom osobinom več normalnim ponašanjem vjernika)
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 20 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|