|
|
Stranica: 5/5.
|
[ 116 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
satnikray
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 03 stu 2011, 16:39 |
|
|
Sini-RS je napisao/la: A da li mi koji smo bili godinu dana sa HVO Zepce, a bili smo pripadnici Srpske vojske, imamo neka prava, i status branitelja HVO.... Drzali smo crtu na teritoriji HVO, i ratovali za interes Hrvata... Mislim da imamo neka prava... kako to rijesit... Jer mnogi imaju status, a nigdje nisu bili.. a mi smo bili i ginuli, braneci Hrvatska sela, od muslimana.... Iskreno da ti kažem brate po oružje, večina Hrvata koje su bili u HVO nisu ostvarili pravo temeljem toga u RH, u tvoj slučaj nevjerujem da će te itko ozbiljno svhatiti jer si bio u OS-VRS... Jedina pravo koje možes ostvariti je onaj koje nudi BiH, jer i tamo ste se i borili. Moj status iz HVO je priznato samo na pola, ranjavanje 3 puta i dužnost. Nisu priznavali 3,5 god borba moj u HVO, niti ni čin Natporučnika...iako je OSRH mene slao dole kao pripadnik Spec. Jed. MORHa. I da prije HVO nisam bio u HV, nebi imao nikakvo pravo iz HVO ovdje u RH... A vama se ne prizna status u RS?
_________________ Zauvjek će živjeti, Hrvatski ratnici! ZDS - BOG i HRVATI!
|
|
Vrh |
|
|
Sini-RS
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 04 stu 2011, 03:13 |
|
|
satnikray je napisao/la: Sini-RS je napisao/la: A da li mi koji smo bili godinu dana sa HVO Zepce, a bili smo pripadnici Srpske vojske, imamo neka prava, i status branitelja HVO.... Drzali smo crtu na teritoriji HVO, i ratovali za interes Hrvata... Mislim da imamo neka prava... kako to rijesit... Jer mnogi imaju status, a nigdje nisu bili.. a mi smo bili i ginuli, braneci Hrvatska sela, od muslimana.... Iskreno da ti kažem brate po oružje, večina Hrvata koje su bili u HVO nisu ostvarili pravo temeljem toga u RH, u tvoj slučaj nevjerujem da će te itko ozbiljno svhatiti jer si bio u OS-VRS... Jedina pravo koje možes ostvariti je onaj koje nudi BiH, jer i tamo ste se i borili. Moj status iz HVO je priznato samo na pola, ranjavanje 3 puta i dužnost. Nisu priznavali 3,5 god borba moj u HVO, niti ni čin Natporučnika...iako je OSRH mene slao dole kao pripadnik Spec. Jed. MORHa. I da prije HVO nisam bio u HV, nebi imao nikakvo pravo iz HVO ovdje u RH... A vama se ne prizna status u RS? To sam naveo kao kontraverzno, tako se zezam sa Hrvatima, da bi i mi trebali imat status HVO, od godinu dana koje smo proveli skupa... Jer ima ih puno koji nisu bili nigdje, a imaju neke statuse... to je bilo u tom kontekstu..... Ja imam status u VRS... sve je to veoma slabo, kao i na svim stranama... Jedni su krvarili, a drugi profitirali.
|
|
Vrh |
|
|
satnikray
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 04 stu 2011, 11:05 |
|
|
Sini-RS je napisao/la: satnikray je napisao/la: Iskreno da ti kažem brate po oružje, večina Hrvata koje su bili u HVO nisu ostvarili pravo temeljem toga u RH, u tvoj slučaj nevjerujem da će te itko ozbiljno svhatiti jer si bio u OS-VRS... Jedina pravo koje možes ostvariti je onaj koje nudi BiH, jer i tamo ste se i borili. Moj status iz HVO je priznato samo na pola, ranjavanje 3 puta i dužnost. Nisu priznavali 3,5 god borba moj u HVO, niti ni čin Natporučnika...iako je OSRH mene slao dole kao pripadnik Spec. Jed. MORHa. I da prije HVO nisam bio u HV, nebi imao nikakvo pravo iz HVO ovdje u RH... A vama se ne prizna status u RS? To sam naveo kao kontraverzno, tako se zezam sa Hrvatima, da bi i mi trebali imat status HVO, od godinu dana koje smo proveli skupa... Jer ima ih puno koji nisu bili nigdje, a imaju neke statuse... to je bilo u tom kontekstu..... Ja imam status u VRS... sve je to veoma slabo, kao i na svim stranama... Jedni su krvarili, a drugi profitirali. JBG, shvatio sam te ozbilno... Ali upravo si što se tiće "Jedni su krvarili, a drugi profitirali"...jer to stoje svakako! ;)
|
|
Vrh |
|
|
Croat
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 06 stu 2011, 11:21 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
dudu je napisao/la: mislim da je Engleza bilo kao svih ostalih zajedno, baš uvjerljivo najviše. sjećam se kad je HTV u Engleskoj našao jednog vojnika koji se borio u HV-u, frajer pustio u pozadini Moju domovinu, istetovirana ruka s hrvatskim grbom i kaže: My blood is english, but my heart is croatian and always will be, i skoro suzu da pusti. e da mi je to naći. nisam pogledao, ali možda ovdje nađeš tu scenu.
|
|
Vrh |
|
|
satnikray
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 06 stu 2011, 13:44 |
|
|
Croat je napisao/la: dudu je napisao/la: mislim da je Engleza bilo kao svih ostalih zajedno, baš uvjerljivo najviše. sjećam se kad je HTV u Engleskoj našao jednog vojnika koji se borio u HV-u, frajer pustio u pozadini Moju domovinu, istetovirana ruka s hrvatskim grbom i kaže: My blood is english, but my heart is croatian and always will be, i skoro suzu da pusti. e da mi je to naći. nisam pogledao, ali možda ovdje nađeš tu scenu. I opet, "Britanski plačenici"....katastrofa! Nekima jednostavno nije jaso što znaći riječ PLAČENIK!
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 06 stu 2011, 20:55 |
|
|
satnikray je napisao/la: dudu je napisao/la: jesi li sudjelovao u završnim operacijama 1995. godine? Južni potez, Maestral, Ljeto 95? Jesam, no indirektno, ja sam u BiH bio po naređenje M.O.R.H., i naš zadatak je bilo zadržati Srpske snage na koridor, te spriječavati prolaz pojačanje za Krajine tj. Bljesak a i Oluju... u Maestral nisam bio. kako ste mislili sprijecavat prolaz srpskih snaga koridorom ili ste sprijecili? jeli se moglo vizuelno ista uradit...... zanima me jer je to ravnica,nezgodan teren za osmatranje
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
satnikray
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 06 stu 2011, 23:52 |
|
|
pagan je napisao/la: satnikray je napisao/la: Jesam, no indirektno, ja sam u BiH bio po naređenje M.O.R.H., i naš zadatak je bilo zadržati Srpske snage na koridor, te spriječavati prolaz pojačanje za Krajine tj. Bljesak a i Oluju... u Maestral nisam bio. kako ste mislili sprijecavat prolaz srpskih snaga koridorom ili ste sprijecili? jeli se moglo vizuelno ista uradit...... zanima me jer je to ravnica,nezgodan teren za osmatranje Otežavati, zaustaviti, zadržavati promet vojska tako da nemože intervenirati na druge terene. Sva tri segmente su bili izveden, a što se tiće vizualno, nije teško kad imaš osmatrač u teren jer osim iz zraka nismo mi mogle vidjeti koridor od naše položaje, iako Orašje je imao najbolje uvid u njihov sektor. Uostalom, malo naivno je misliti da samo naša bivše neprijatelj imalo komandose/specijalce, odnosno izviđači-diversanti.
|
|
Vrh |
|
|
Obilić
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 22 pro 2011, 13:31 |
|
Pridružen/a: 18 pro 2011, 04:48 Postovi: 13 Lokacija: С р б и ј а
|
upravo na koridoru,nije mnogo patio dutchman
_________________ Srbija je večna,dok su joj deca verna!
|
|
Vrh |
|
|
satnikray
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 22 pro 2011, 15:40 |
|
|
Obilić je napisao/la: upravo na koridoru,nije mnogo patio dutchman KOMUNICIRAO SAM KOMŠIJU NA HRVATSKOME, JEL TI TO ZNAŠ? Nisam ja patio koliko i tvoje ako na to misliš.....kolko vaše su zauvijek nestali tamo? A ja sam još uvijek tu...i ostat ću! A da si pametan, bilo bi ti malo više korektno ovdje, pa bi smo čak i normalno mogli razgovarati!
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 23 pro 2011, 00:25 |
|
|
Najiskrenije ti hvala brate. Spomenija si chiku,ako te volja izpricaj nesto o njemu.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
satnikray
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 23 pro 2011, 12:05 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Najiskrenije ti hvala brate. Spomenija si chiku,ako te volja izpricaj nesto o njemu. Nema na čemu brate, i opet ću ako zatreba...jer dok ima njih na drugoj strana nikad mira neće biti ovdje! Ja osobno poznam Chiko, no nisam bilo u njegovoj jedinice i samo par puta sam bio sa njim, stoga nemogu puno reći o njemu osim da je moj dojam od njega bilo OK! R.I.P. CHIKO!
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 24 pro 2011, 17:06 |
|
|
Da,jos ih ima koji se nece ostaviti tih njihovih ideja.zena od jednog mi prijatelja je nizozemka,jako je ljubazna,kao i ostatak njene obitelji koji san upozna.prijatelj mi je njemac,pa ga uvik pitan jesu li ga sto zajebavali kada otidju kod njezinih u nizozemsku....; )Jos jedanput ti hvala ray i sritan ti bozic.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
satnikray
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 24 pro 2011, 19:16 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Da,jos ih ima koji se nece ostaviti tih njihovih ideja.zena od jednog mi prijatelja je nizozemka,jako je ljubazna,kao i ostatak njene obitelji koji san upozna.prijatelj mi je njemac,pa ga uvik pitan jesu li ga sto zajebavali kada otidju kod njezinih u nizozemsku....; )Jos jedanput ti hvala ray i sritan ti bozic. Hvala tebe prijo, tebe i tvojima također sretan Božić i sve najbolje za slijedeće god! To također želim svima tu na portal!
|
|
Vrh |
|
|
Pekara Tušanj
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 30 pro 2011, 05:42 |
|
|
Pozdrav Ray!
Evo čitam ovu temu i mogu ti samo reći; svaka čast za sve što si učinio za RH i Posavinu(BiH) ;) Veliki respekt! PS: Ja sam Bošnjak, samo da se zna radi reda :)
_________________ Nekada je Hrvatska bila do Drine, sad je u EU a Bosna je tu negdje izmedju :)
ZA BOSNU SPREMNI
|
|
Vrh |
|
|
satnikray
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 30 pro 2011, 18:56 |
|
|
Pekara Tušanj je napisao/la: Pozdrav Ray!
Evo čitam ovu temu i mogu ti samo reći; svaka čast za sve što si učinio za RH i Posavinu(BiH) ;) Veliki respekt! PS: Ja sam Bošnjak, samo da se zna radi reda :) Zemljaći smo onda...postao sam i ja Bosanac isti tren kada sam klinički umro tamo... Hvala na lijepe riječi brate!
|
|
Vrh |
|
|
Pekara Tušanj
|
Naslov: Re: Pozdrav svima, Braće i Sestre po oružje! Postano: 31 pro 2011, 03:58 |
|
|
satnikray je napisao/la: Pekara Tušanj je napisao/la: Pozdrav Ray!
Evo čitam ovu temu i mogu ti samo reći; svaka čast za sve što si učinio za RH i Posavinu(BiH) ;) Veliki respekt! PS: Ja sam Bošnjak, samo da se zna radi reda :) Zemljaći smo onda...postao sam i ja Bosanac isti tren kada sam klinički umro tamo... Hvala na lijepe riječi brate! Haha reinkarnacija u Bosanca, tebe bog stvarno čuva i voli Mala šala naravno, nek si ti nama živ i zdrav! Svako dobro Ray
_________________ Nekada je Hrvatska bila do Drine, sad je u EU a Bosna je tu negdje izmedju :)
ZA BOSNU SPREMNI
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|