HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 pro 2024, 03:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 89  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Makedoniji
PostPostano: 07 ožu 2017, 16:26 

kolubara je napisao/la:
necemo vise ni prstom mrdnuti a tavce na gravce nek se jebe sam kako ume, nek zove sofiju u pomoc

1934 su oni pokazali lice, drazi i je bio i crni pavelic da sa njim koketiraju od srba , pa tako eto im sada sloboda nek se jebu u njoj kako umeju

Pre će se oni za pomoć obratiti nama nego bugarima :kava

Bugarska politika prema njima je jasna, sve ono što ne mogu da bugarizuju i asimiluju, će ili proterati ili pobiti i pobacati u vardar :kava

Vrh

Naslov: Re: Događanja u Makedonija
PostPostano: 07 ožu 2017, 16:57 

bugarizuju =))

Mlogo lepa rec

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 01:07 

https://www.makroekonomija.org/makedoni ... 21-i-2002/

Popis 1921 Mkd. 806 tisuca ukupno, pravosl 535 tisuca, musli 266 tisuca 1/3 puka, katolici 2 tisuca, ostali 9 tisuca...

slika

https://www.makroekonomija.org/demograf ... -u-srbiji/

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2017, 14:03 

Bilic07 je napisao/la:
bugarizuju =))

Mlogo lepa rec

Lepa, lepa, nego šta, pogotovo u praksi.

Ako se zoveš ante, novo ime će ti biti Аnton, umesto latinice, koristićeš ћирилицу, umesto pape, klanjaćeš se patrijarhu, a ako ne znaš bugarski, ima da te peglaju te ko vola u kupusu dok ti ne izađe na njušku, nos, uši i oči.

Vrh

PostPostano: 13 ožu 2017, 14:29 

https://sputniknews.com/politics/201702 ... ngressmen/
Zanimljivo.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2017, 12:02 

ZlatkoZG je napisao/la:
Dobro su se Makedonci postavili, bitno je da Albanci budu ti koji su agresivni.

BTW Sumnjam da Zaev želi vlast u kojoj bi bio ucjenjen od strane Albanaca, ovaj potez od Ivanova je dogovoren na sastanku s Zaevom. VMRO je spreman podržati Zaeva (manjinsku vladu).

Što se tiče Grčke, gotovo da niti jedan medij nije prenio:

Tsipras je u 11-om mjesecu prvi put od hladnog rata izveo grčki oklop na granicu s Albanijom, tako da su Albanci svima na nišanu.

Zllatko zajebo si se izvini ali ti stvarno nemash pojma.Gdje to gledash agresivnost albanaca.Naprotiv dragi zllatko allbanci i sada ispadaju najciviliziraniji narod ballkana.Dok se svi zabarikadiraju iza nacionalnih barikada allbanci pokazuju sasvim drugaciji trend.Fakt je da i pored tolikih svojih kandidata u crnu goru allbanci su gllasalli za crnogorce i za partiju mila djukanovica.
U makedoniju od cetiri allbanskih partija allbanci su gllasalli za makedonsku partiju.Tacnije za zorana zaeva.Allbanci gllasaju za makedonce.Makedonci izllaze parollama i grafitima smrt na siptari.Oni pjevaju u horu trazheci masivnu smrt allbanaca i gasne komore.I ti kazhes dobro je da su allbanci agresivni.Znaci ti nemas pojma covjece
Sta se tice tsiprasa i njegovih tenkova.
Nema nista od toga.Tsipras prvo nema novaca.U dugove do guse.Merkelka ce da ga jebe.Trenutno u grcku zhivi milion albanaca.Grci sami priznaju da Imobilien markt u grcku odrzavaju allbanci.Do 2030 godine albanci ce u grcku sacinjavati 20% stanovnistva.
Oni nek teraju tenkove naprijed nek povlace natrag i tako non stop dok u allbaniju imam svake godine jedan novi hotel.Za ovo leto ako hoces na odmor predlozhio bih ti ovaj hotel:

https://www.youtube.com/watch?v=kXDH24objmc
iduce godine i tu se grade kompleksi hotela vllasnik jednoga cu biti ja licno.Znaci zhivi i zdravi 2019 mocices kod mene prijatelju sa veoma povoljnim cenama na odmor na ovome mestu:
https://www.youtube.com/watch?v=wHcO91H3C1k

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2017, 12:13 

BahamutNS je napisao/la:
kolubara je napisao/la:
necemo vise ni prstom mrdnuti a tavce na gravce nek se jebe sam kako ume, nek zove sofiju u pomoc

1934 su oni pokazali lice, drazi i je bio i crni pavelic da sa njim koketiraju od srba , pa tako eto im sada sloboda nek se jebu u njoj kako umeju

Pre će se oni za pomoć obratiti nama nego bugarima :kava

Bugarska politika prema njima je jasna, sve ono što ne mogu da bugarizuju i asimiluju, će ili proterati ili pobiti i pobacati u vardar :kava

Oni su vec postali bugari.Broj bugarskih pasosha u makedoniju je dostigo broj od 150 000
Kad budes racuno da svaki dobijeni pasosh ima familiju u proseku 3 clana to ti 450 hiljada.Kada pricas o asimilaciji ili bugarizaciji mislim koliko li bi meni billo teshko da se allbanizujem.Ili bolje receno da se asimiliram i postanem allbancem.

Ja jedino jednu stvar ne mogu da oprostim sebi.Zasto sam smatrao uvijek da ne allbanci u bivshoj jugosllaviji su pametniji i intelegentniji od nas ostalih allbanaca?

Vrh

PostPostano: 03 tra 2017, 21:26 

Ako EU podrži Zaeva, Skoplje pušta migrantski cunami

Ovakav potez Skoplja bio bi potpuno legalan jer Ivanov nema obavezu prema Tusku, već prema građanima Makedonije, izjavio je za Sputnjik Milenko Nedelkovski, analitičar.

Makedonija je možda našla politički kapital kojim bi trebalo da zaustavi evropske pritiske zbog unutrašnje krize. Predsednik Saveta Evrope Donald Tusk sastao se danas, po treći put u roku od dve godine, sa predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim. Razgovor je trajao oko pola sata, a teme su bile kriza u Makedoniji i, ono što je za Tuska mnogo bitnije — migrantska kriza, koja bi zbog najave iz Turske da će pustiti migrante ka EU mogla da bude problem.

Dilema da li Tusk dolazi sa novim pritiscima na Ivanova da mandat za sastav nove makedonske vlade poveri lideru SDSM-a Zoranu Zaevu brzo je razrešena. Naime, Ivanov je predsedniku Saveta Evrope Donaldu Tusku preneo da je njegov stav o tom pitanju nepromenjen, preneli su makedonski mediji. On je posle razgovora sa Tuskom rekao da smatra da politički lideri treba da se bave sprovođenjem reformi, a ne albanske platforme.

„Znam šta su moje ustavne obaveze kao predsednika i znam šta je praksa u Makedoniji od 1992. kada je reč o načinu davanja mandata. Moj stav je vrlo jasan i ostaje nepromenjen“, rekao je Ivanov.

Tusk je kazao da je Makedoniji potrebno jedinstvo i naglasio da politička kriza koči zemlju na njenom putu ka EU.

Ivanov je izjavio i da bi vlada koju bi formirao Zaev bila ucenjena i u suprotnosti sa Ohridskim sporazumom, što bi omogućilo manipulaciju građanima i ohrabrilo međuetničke sukobe.

Predsednik Makedonije je rekao i da je sa Tuskom pričao o migrantskoj krizi, ali nije izneo više detalja o tom razgovoru.

Naš sagovornik iz Skoplja Milenko Nedelkovski kaže da, s obzirom na zabrinutost EU zbog najave Turske u vezi sa migrantima, Makedonija dobija „politički kapital“ sa kojim može da „trguje“ sa EU.

„Tusk ima dve tačke dnevnog reda — krizu u Makedoniji i migrante. Ova druga je nešto što ga mnogo više brine, jer je najavljen migrantski cunami za koji dan iz Turske. Strategija Makedonije je takođe da, ukoliko EU i dalje stoji na stavu da podržava Zaeva i ’tiransku platformu‘ koji paraju ovu državu, u tom slučaju pusti taj veliki talas migranata ka Kosovu i Crnoj Gori“, kaže naš sagovornik.

On dodaje da bi ovakav potez Skoplja bio potpuno legalan jer Ivanov nema obavezu prema Tusku, već prema građanima Makedonije.

„Kao i ostali političari, nije ga narod izabrao da se sviđa nekome iz EU, već ga je narod izabrao da brani interese naše države. Politički kapital svako ima pravo da koristi, pa tako i mi. Mi smo mala država koja nema more, plovne reke ili naftu, ali smo na putu koji stvara problem EU. To znači da mi jednostavno nećemo zaustaviti taj migrantski cunami“, tvrdi Nedelkovski.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2017, 22:14 

Citat:
DžABA TUSK APELUJE

Ivanov ne da mandat Zaevu

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov istrajava na stavu da uskrati mandat za sastav nove vlade lideru opozicije

slika

SKOPLjE OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“

REŠENjE odužene političke kriza u Makedoniji blokiranoj u postizbornom bezizlazu, po ocenama prvog čoveka Saveta Evrope Donalda Tuska iznetim u ponedeljak u Skoplju, zavisi od „domaćih napora“. Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, pak, i posle razgovora sa Tuskom, ponovio je da ostaje pri odluci uskraćenja mandata lideru opozcije Zoranu Zaevu za sastav nove „nestabilne i ucenjene vlade“, uprkos obezbeđenoj većini u parlamentu.

Ivanov je u dodatnom „pokriću“ za takav stav Tusku izneo i procenu da bi takva vlada nove makedonsko-albanske koalicije, mogla da pokvari i odnose ove zemlje sa susedima.

Izvesno je da i najnovija misija visokih zvaničnika EU u nastojanju pružanja „savetodavne“ pomoći za pronalaženje kompromisa i izlaznog rešenjeaiz sve opasnije krize Makedonije – nije urodila plodom.
ODBRANA VLASTI PRIVRŽENICI VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, formalno okupljeni oko Inicijative „Za zajedničku Makedoniju“, masovnim protestima na ulicama Skoplja i gotovo svih gradova u unutrašnjosti zemlje svakodnevno već pet sedmica mirnim protestima brane vlast od opasnosti novoformirane makedonsko-albanske koalicije koju predvodi Zoran Zaev. Poručuju da bi i Zapad trebalo da osudi opasnu platformu za rastakanje države i podstakne „izlazno rešenje“ - raspisivanje novih parlamentarnih izbora.

Od vanrednih parlamnetarnih izbora 11. decembra lane i postizbornog blokiranja Ivanova u dodeli mandata Zaevu, u Skoplju su u jalovim misijama boravili šefica evropske diplomatije Federika Mogerini, evrokomesar za proširenje i bezbednost Johanes Han... Ivanov međutim istrajava na stavu „odbrane države“ od opasnosti koje nosi platforma albanskih stranaka, u koaliciji sa SDSM Zaeva. Time, kako veli, "sprečava štetne posledice koje bi usledile".

Tuskovo uslovljavanje pružanja pkmoći otkako će se pronaći rešenje za izlaz iz krize Ivanova očito nije pokolebalo.

Tusk je Ivanovu u Skoplju poručio: "Na vama je da pronađete rešenje zasnovano na demokratskim načelima, pristojnošću i zdravom razumu. Kada takvo rešenje pronađete, možete da računate na našu podršku. Ova produžena kriza nastavlja da koči evroatlantski put Makedonije“.

Ivanov smatra da u zaglavljenom zakonodavnom domu bez izabranog spikera, (gde je SDSM Zaeva zajedno sa albanskim strankama – DUI, Besa i Alajansa za Albance, obezbedio većinu sa 67 poslanika od ukupno 120 mandata), „prva tačka dnevnog reda partija i poslanika treba da budu evropske reforme, a ne sprovođenje postizborne platforme nastale u drugoj državi“.

Predsednik Makedonije ponavlja stav identičan VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, da sprovođenjem pomenute platforme albanskih stranaka može biti ugrožena bezbednost zemlje, suverenitet i nezavisnost. Uz to mogu biti narušeni i dobrosusedski odnosi, podstaknuti međunacionalni pritisci...

Zaev je u ponedeljak pre dolaska Tuska u Skoplju izjavio da se „manjina iživljava i teroriše parlamentarnu većinu i građane, koji očekuju pokretanje demokratskih procesa“. Ukazao je da manjina VMRO-DPMNE sa 51 poslanikom u Sobranju, „treba da zna da oformljena većina ima pravo i obavezu da preuzme kontrolu nad parlamentom".

ODBRANA VLASTI

PRIVRŽENICI VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, formalno okupljeni oko Inicijative „Za zajedničku Makedoniju“, masovnim protestima na ulicama Skoplja i gotovo svih gradova u unutrašnjosti zemlje svakodnevno već pet sedmica mirnim protestima brane vlast od opasnosti novoformirane makedonsko-albanske koalicije koju predvodi Zoran Zaev. Poručuju da bi i Zapad trebalo da osudi opasnu platformu za rastakanje države i podstakne „izlazno rešenje“ - raspisivanje novih parlamentarnih izbora.

Izvor: http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:658554-Ivanov-ne-da-mandat-Zaevu

Vrh

PostPostano: 03 tra 2017, 22:21 

sokoli je napisao/la:
Oni su vec postali bugari.Broj bugarskih pasosha u makedoniju je dostigo broj od 150 000
Kad budes racuno da svaki dobijeni pasosh ima familiju u proseku 3 clana to ti 450 hiljada.Kada pricas o asimilaciji ili bugarizaciji mislim koliko li bi meni billo teshko da se allbanizujem.Ili bolje receno da se asimiliram i postanem allbancem.

Ja jedino jednu stvar ne mogu da oprostim sebi.Zasto sam smatrao uvijek da ne allbanci u bivshoj jugosllaviji su pametniji i intelegentniji od nas ostalih allbanaca?

Sokole, za svaku uspešnu asimilaciju nije poterbno vreme već sila. Asimilacija je najbrža kada su narodi u kulturnom, verskom, etničkom, lingvističkom itd. smislu srodni, bliski, pa čak i tada može doći do konflikta i sukoba. A šta tek reći kada ih ništa ne povezuje. Uzmi recimo turke u nemačkoj, treća generacija turaka rođena u nemačkoj sad je tu negde oko 20-30 godina života. Misliš da oni sebe smatraju nemcima, da idu u crkvu, da govore nemački, da umesto jagnjetine i kafe preferiraju pivo i prasetinu ? Ili recimo pakistanci i indusi u engleskoj ? Ili alžirci u francuskoj ? :kava

Šta god ti mislio, činjenica je da inteligencija nema nikakve veze sa nacionalnom, etničkom pripadnošću. Ovde se radi o jednoj izuzetno podmukloj politici koja se decenijama na ovim prostorima sprovodi, u zavisnosti od situacije, nekad otvoreno, nekad prikriveno, a sve sa ciljem i interesom da se izazovu novi sukobi, konflikti, nasilje, koji će onima koji sprovode tu politiku poslužiti kao alibi za trajno vojno, političko, ekonomsko itd. prisustvo na ovim prostorima :kava

Vrh

PostPostano: 05 tra 2017, 10:15 

BahamutNS je napisao/la:
Bilic07 je napisao/la:
bugarizuju =))

Mlogo lepa rec

Ako se zoveš ante, novo ime će ti biti Аnton, umesto latinice, koristićeš ћирилицу, umesto pape, klanjaćeš se patrijarhu, a ako ne znaš bugarski, ima da te peglaju te ko vola u kupusu dok ti ne izađe na njušku, nos, uši i oči.

bugarizacija je iz razloga sto je bugarska u eu, pa nacin dolaska do slobodnog kretanja u evropi...

kao ustasoizacija ili kroatizacija izbeglica ili potomaka ljudi rodjenih u hrvatskoj sa mesto prebivalistva u srbiji...

korist je u pitanju ne osecaj bugarinom...

a sokoli vi jeste nisko inteligentni, jer to sto sebi gledate priglrliti veu drzavu od sadasnje drzavice na nacin preko belog roblja , kriminala i droge, potplacivanjem , ne moze vecno da traje i da se izrodi na dobro...

inteligencija vam je nula jer u skolu gledate koliko i u muzej umetnosti.

sami sebei kopate jendek..

ako ako, samo napred, nemojte ici u skole, vec nastavite..

a kad dodje vreme na naplatu otetog..

Vrh

PostPostano: 06 tra 2017, 02:44 

BahamutNS je napisao/la:
sokoli je napisao/la:

Sokole, za svaku uspešnu asimilaciju nije poterbno vreme već sila. Asimilacija je najbrža kada su narodi u kulturnom, verskom, etničkom, lingvističkom itd. smislu srodni, bliski, pa čak i tada može doći do konflikta i sukoba. A šta tek reći kada ih ništa ne povezuje. Uzmi recimo turke u nemačkoj, treća generacija turaka rođena u nemačkoj sad je tu negde oko 20-30 godina života. Misliš da oni sebe smatraju nemcima, da idu u crkvu, da govore nemački, da umesto jagnjetine i kafe preferiraju pivo i prasetinu ? Ili recimo pakistanci i indusi u engleskoj ? Ili alžirci u francuskoj ? :kava

Šta god ti mislio, činjenica je da inteligencija nema nikakve veze sa nacionalnom, etničkom pripadnošću. Ovde se radi o jednoj izuzetno podmukloj politici koja se decenijama na ovim prostorima sprovodi, u zavisnosti od situacije, nekad otvoreno, nekad prikriveno, a sve sa ciljem i interesom da se izazovu novi sukobi, konflikti, nasilje, koji će onima koji sprovode tu politiku poslužiti kao alibi za trajno vojno, političko, ekonomsko itd. prisustvo na ovim prostorima :kava

Da ne duzhimo mnogo.Na nas je izvrshen pritisak i upotreblena silla.Nisu uspeli da nas asimiliraju ni rimljani, ni turci, ni srbi, ni bivsha jugosllavija.Suparnika mozes asimilirati ako ga povuces sebi.A ne ako izgradish zidove odvajanja.
Makedonci ne treba da se asimiliraju.Oni u stvari jesu bugari koji su 45 godine preimenovani u makedonce.
Najveci deo su starosedeoci bugari.Ima tu dosljaka koji su dosli iz niskog sandzaka kao raja.I normalno ima i koloniste koje je doveo nikolla pasic.Znaci srbe
Od svih tih grupacija znaci bugara -srba-vllaha-allbanaca ortodoksa stvorena je nacija makedonci.da bi vishe bili na broju sada prisvajaju i bosnjake turke i torbeshe.Od nasilne integracije sada nastaje derivacija.Svaki ide na svoju stranu.U zadnje vrijeme je kulturno biti bugarin ili hrvat.jebiga menjaju se vremena
Ako prosecna pllata srbije je nizha od bugarske pa cak i allbanske ko ce da pozheli josh da se promeni i postane srbin.Niko

Vrh

PostPostano: 06 tra 2017, 03:00 

kolubara je napisao/la:
BahamutNS je napisao/la:

bugarizacija je iz razloga sto je bugarska u eu, pa nacin dolaska do slobodnog kretanja u evropi...

kao ustasoizacija ili kroatizacija izbeglica ili potomaka ljudi rodjenih u hrvatskoj sa mesto prebivalistva u srbiji...

korist je u pitanju ne osecaj bugarinom...

a sokoli vi jeste nisko inteligentni, jer to sto sebi gledate priglrliti veu drzavu od sadasnje drzavice na nacin preko belog roblja , kriminala i droge, potplacivanjem , ne moze vecno da traje i da se izrodi na dobro...

inteligencija vam je nula jer u skolu gledate koliko i u muzej umetnosti.

sami sebei kopate jendek..

ako ako, samo napred, nemojte ici u skole, vec nastavite..

a kad dodje vreme na naplatu otetog..

Kolubara mere bit da sam nisko intelegentan.Ali kao takav ja sam doso u srbiju, otvorio firmu, i zaposlio 15 ljudi.Placam ih pristojno ljudi su zadovolni.Od moje niske intelegencije u srbiju ullaze 200 hiljada evra godisnje.
U allbaniji i u makedoniju to vec postoji.Dok na kosovu gde ima dovoljno allbanaca povratnika iz njemacke i svice broj zaposljenih je 95.
SAd se to isto otvara u bugarsku.Brate izvini al bugari su nekoliko koraka naprijed od svih ostalih ballkanaca.
kolubara kod vas jedino sta treba da se menja je mentalitet.KOd vas fizicka velicina vase srece je nesreca komsije.Vi jos uvijek zivite u filmovima da allbanci rade samo bello roblje rade kao placene ubice, prave transport droge i nista drugo.Dobro tako vas truju vasi novinari i politicari.A vi ste naivni i vjerujete u takva sranja.Mislite da ne znaju ameri svaciji pokret.I kao takve opet nam pomazu?
Gledas ti u tome logiku
A jesi li nekad razmisljao ako to sta citas po srpskoj zutoj stampi uopste nije istina.I da zivis u zabludi

Vrh

PostPostano: 06 tra 2017, 04:53 

BahamutNS je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Jesu li ovo počela događanja naroda u Makedoniji ili Makedonsko proljeće?

Prosvjedi peti dan po cijelom Makedoniji.

Kakav crni narod ? Sve ološ do ološa i fukara do fukare :kava

Narod protestuje protiv dolaska proalbanske koalicije na vlast. Prouči šta se dešava pre nego što baciš komentar, ne pričaj napamet.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2017, 04:56 

BahamutNS je napisao/la:
Metemma je napisao/la:
Ne plaća Soroš, nije proljeće.
Valjda ne plaća.

Ona ******** od ambasadora opet kenja na njušku, dakle poslao je soroš pare :kava

Opet lupetaš napamet. Soroš je za šiptarskog igrača Zaeva. Narod protestuje protiv šiptarskog igrača Zaeva.

Vrh

PostPostano: 06 tra 2017, 12:31 

KiM je napisao/la:
https://www.makroekonomija.org/makedonija/makedonija-popisi-1921-i-2002/

Popis 1921 Mkd. 806 tisuca ukupno, pravosl 535 tisuca, musli 266 tisuca 1/3 puka, katolici 2 tisuca, ostali 9 tisuca...

slika

https://www.makroekonomija.org/demograf ... -u-srbiji/

Pogreška za ulazak u rat sa Turcima 1912 i Kuman i Bitolj bitke i pogibije Srba. Jošgora klanica sa Bug 13 .
Za raspalu oblast gde je više od 35% muslimana. Pohlepa kralja i buržoazije za kolonijom.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 25 tra 2017, 19:25 

Izgleda da će eu uvesti sankcije makedoniji :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 20:08 

IZVANRJEDNA VIJEST, sok bombe, rafala se po Skopje, izbija pucanski rat...

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 20:34 

Biven Zajev i siptarski pratenici, rulja usla u sobranije, koju je vmro poslao. Pre 16god. masakrirasni Mkd civili i policajci, a glavni ubica je danas izabran za predsednika na Sobranjije, Talat Dzaferi.

PINK DIREKTNO PRENOSI POCETAK GRADJANSKOG RRATA.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 20:43 

Citat:
Krvave glave Zaeva i Mančevskog

(VIDEO) DRŽAVNI UDAR U MAKEDONIJI: Građani upali u skupštinu uzvikujući ovo je puč!

Pristalice pokreta “Za zajedničku Makedoniju” upali u zgradu Sobranja. Demonstranti su došli do ulaza u zgradu parlamenta nedugo pošto je visoki zvaničnik VMRO-DPMNE Antonio Milošoski optužio lidera SDSM Zorana Zaeva da “stvara paralelnu većinu” u Sobranju.

Glasovima Socijal-demokrata i albanskih partija, Talat Džaferi izabran je za predsednika Sobranja uz burno negodovanje poslanika VMRO-DPMNE, javljaju makedonski mediji.

Odmah poslije izbora Džaferija za predsjednika parlamenta, poslanici VMRO-DPMNE su počeli da uzvikuju: “Ovo je puč”, dok se ispred zgrade nalazi veliki broj pristalica ove stranke.

Kako navodi MIA, predsjedavajući Sobranja Trajko Veljanovski je objavio prekid sjednice, ali su poslanici SDSM Zorana Zaeva i stranke makedonskih Albanaca DUI ostali u sali, gdje se i dalje nalaze i poslanici VMRO-DPMNE, prenosi pink.rs.

Izvor: http://novi.ba/clanak/128943/video-drzavni-udar-u-makedoniji-gradani-upali-u-skupstinu-uzvikujuci-ovo-je-puc

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 20:52 

Treba smiriti strasti, za koju deceniju makedonski desničari neće moći ništa protiv koalicije Albanaca, ostalih muslimana i socijaldemokrata. A ni socijaldemokrati im neće dugo trebati.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 20:56 

To kao kurban pred klanje. Da se smire (strasti) dok mazlums ne preuzmu vlast.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 20:58 

Jel im to šef oporbe u komi ? Nekoga su prebili, u bolnici se bore za njegov život.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 21:37 

Stoilković: Situacija u Skoplju eskalirala zbog albanske himne

Predsednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković izjavio je da se večeras u Sobranju dogodio "pokušaj puča", a da je situacija eskalirala zbog intoniranja albanske himne.

- Ne čudi me ovo što se desilo, u Sobranju se u nekom trenutku pevala makedonska, ali zatim i albanska himna. Zbog pevanja albanske himne, situacija je za nekoliko minuta postala veoma napeta, morala je da eskalira - rekao je Stoilković.

http://www.blic.rs/vesti/svet/stoilkovi ... ne/y7v409n

Vrh

PostPostano: 27 tra 2017, 21:54 

ovo smo mi trebali napraviti 17.3.2011. u Federalnom parlamentu...

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 89  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: