HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 04 pro 2024, 20:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 89  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Makedoniji
PostPostano: 29 tra 2017, 17:29 

Albanci u Makedoniji imaju pravo na SAMO-OPREDELJENJE!

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 29 tra 2017, 17:30 

Za njima ide i RS.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2017, 18:08 

Svaki narod od pravih do izmišljenih ima pravo na samoopredeljenje,samo Srbi,nemaju.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2017, 18:19 

Amiđa je napisao/la:

A konstitutivni narodi Hrvati i Srbi nemaju u BiH?
Hiljadugodišnja BiH se ne može dijeliti ali Makedonija može po Bošnjaku.
Poznata Muslimani dvoličnost kod Bošnjaka i Albanaca, ono što treba vrijediti za muslimanske narode očito ne treba vrijediti za kršćanske.
Prema tome onda i Srbi u BiH ali i na Kosovu imaju pravo na samo-opredjeljenje.?

U BiH podržavam unitarizam
U Makedoniji podržavam separatizam
Pogodi kako se zovem :whistling

Vrh

PostPostano: 29 tra 2017, 18:35 

KiM je napisao/la:
Albanci, kao turska vojska, basibozluk u I balkanskom ratu. Mnogo su Srbe tlacili, maltretirali, ubijali, zverstva radili...ISIL predhodnica.
slika

Srpsko vojnicko groblje u Bitolju...zali boze 2 bitke, Kumanovo i Biitolj 1912. Posle 1913 sa Bugarima na Bregalnici...

slika

slika

Bugarskim bogaljima pomognemo vojskom da osvoje Andropolj (Jedrene, uzmemo sav ratni plen, a oni nas sa ledja napadnu).

slika

Srbi su imali 3 bitke sa Otomanima, i kod Prilepa ( srednja)....http://punjenipaprikas.com/srpska-vojni ... makedoniji
Спомен-костурница на брду Зебрњаку је било монументално и тријумфално спомен обележје подигнуто у славу и част погинулим српским војницима током Кумановске битке у Првом балканском рату 1912. године. Српска војска је победила турску војску и тиме означила почетак ослобођења Југоисточне Европе од Османског царства. У спомен-костурници, почивају посмртни остаци 678 погинулих српских војника погинулих у Кумановској бици. Данас се споменик налази у руинираном стању, јер га је бугарски окупатор Македоније порушио током Другог светског рата.
slika
slika

slika

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 29 tra 2017, 18:47 

daramo je napisao/la:
Amiđa je napisao/la:

Poznata Muslimani dvoličnost kod Bošnjaka i Albanaca, ono što treba vrijediti za muslimanske narode očito ne treba vrijediti za kršćanske.
Prema tome onda i Srbi u BiH ali i na Kosovu imaju pravo na samo-opredjeljenje.?

Srbinom me zovi, brate! Jer Srbi traze samoopredjeljenje za rs a isto nijecu Albancima na Kosovu, Makedoniji i Crnoj Gori!

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 29 tra 2017, 19:05 

Mešaš Amidza konstitutivne narode sa manjinama.
Kad će te ukinuti konstitutivnost Hrvatima u BiH?

Vrh

PostPostano: 29 tra 2017, 19:08 

Amiđa je napisao/la:

Srbinom me zovi, brate! Jer Srbi traze samoopredjeljenje za rs a isto nijecu Albancima na Kosovu, Makedoniji i Crnoj Gori!

A da što si nego Srbin? U tebi vrije krv tvojih srpskih pradjedova.

Vrh

PostPostano: 29 tra 2017, 19:13 

Amiđa je napisao/la:

Bravo, isto kao i svi u BiH.

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 09:07 

PCM je napisao/la:
sokoli je napisao/la:

Mi nikad i nismo trazhilli podjelu makedonije.Allbanci iz makedonije imaju 5-6 njihovih partija i na poslednjim izborima gllasaju za zaeva 80 hiljada allbanaca.Znaci da allbanci iz makedonije prellaze onaj nacionallni rubikon.Gledaju interes a ne naciju.Sta nama treba?
Pravo da govorimo maternjim jezikom i da ne budemo opljackani.Znaci trazhimo i mi deo od ddv-a.
U allbanske sredine nema nikakve industrije.Jedino funksionishu uslluge i trgovija.Ali zato u allbanskim sredinama ullaze godisnje vise od miliarde evra deviza iz inostranstva.U allbanske sredine danak na dohodak je oko 4% cjellokupnog danaka makedonije.Dok u DDV ucestvujemo sa 58%.Znaci u strumici se danas prodaju 100 pripejd kartice za telefon u gostivaru 2000.Zakonom je regulirano da od ddv-a lokalnoj samoupravi ne pripada nista.Albanski gradovi budzet sakupljaju pretezhno od placanja komunalija.U gostivaru komunallna taksa za radni prostor je 109 evra na kvadrat.Aktivne povrsine stanovanja 69 evra.Pomocne prostorije podrumi garaze 29 evra na kvadrat.Dok se DDV-om dizhe skopje 2014 i grade se neboderi po ceskoj.E to nama smeta.Nek trosi svaki svoje

Sumnjam da su vasi apetiti cisto gospodarsko ekonomski po pitanju Makedonije al podrzavam ukoliko je to u pitanju i prava koja imate zagarantirana.

Sumnjati je tvoje pravo.Nemoj se osjecati uvredjenim ali u ovakvim situacijama sumnja je rezulltat fashizoidne ideologije i misljenja.Moguce nije bash to.Mere biti doza nepoverenja.I ja razumijem da su simpatije svih ex jugosllovenskih naroda naklonjeni svojoj braci po jeziku i vijeri.I otvoreno navijaju za njih.Pa i kada duboko nagaze u kriminallno fashistickom bllatu.Nama je u interesu da u ovim momentima ne odgovaramo istim mjerama.I da se ne podelimo u patriote i izdajice.
Makedonci u svakom gradu podignu po jednu paravojnu formaciju kao u velesu andon kioseto, ili u prilepu todor aleksandrov itd.Izvinjavam se na tvrdnju makedonci.Vishe bi odgovarallo fashistickim strukturama VMRO-a.
Oni javno vrishte o kllanju svih allbanaca.Ubijaju allbance.Napadaju allbansku decu po shkollama u skoplju.Mi to sve trpimo i josh gllasamo za makedonsku partiju koja je spremna na suzhivot sa allbancima.
Pa i pored toga ex jugoslloveni sumnjaju u nas a nikako da osude grupaciju svoje brace u makedoniju.
To je po mome mishljenju dushevna nastranost.
Izvini al ja tako gledam svoju stranu medalje

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 09:26 

BahamutNS je napisao/la:
BAN-2020 je napisao/la:
Pa to sam i rekao kad se Sirija završi, kreće Balkan.
Kakva Iran, kakva Bjelorusija, ti si stvarno počeo lupetat, smatrao sam te puno ozbiljnijim.

Loše si pročitao ono što sam napisao. A napisao sam da će rat u Siriji sasvim sigurno trajati još nekoliko godina, pošto tu niko nije spreman da popusti, pogotovo veliki igrači Rusija i Iran koji podržavaju Asada. Bez njihove podrške, Asad bi prošao kao Gadafi, možda čak i gore. Jasno je da je zapad u Siriji doživeo težak fijasko i poraz i postavlja se pitanje gde će zapad započeti novu krizu i sukob. Po mom mišljenju, to će biti ili na Balkanu, ili na Kavkazu, ili u Belorusiji, uostalom pogledaj samo šta zapadni mediji pišu i sve je jasno

http://www.aljazeera.com/programmes/peo ... 16003.html
https://www.theguardian.com/world/2014/ ... ctatorship
http://www.independent.co.uk/news/world ... 90166.html

:kava

O kakvom fijasku govoris covece.Sirija koja je do juce billa ruski satelit ne postoji vishe.U cemu je razlika izmedju sirije i libije.Da nije zapad poneo pustinjsku prasinu sa sobom iz libije dok sa sirije ne.Sirija je danas jedna velika rusevina koja putinu ne sluzi ni za kurec.Sirija nema mogucnosti prezhivljavanja u ovakvom stanju a ne da rusija nesto iz nje izcedi.Zapad je postigao svoj cilj.Njima ne treba nista vise

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 09:39 

daramo je napisao/la:
Makedonac je simpatizer vmro koji je bio u savezu sa ustašama, najpoznatija suradnja je ubojstvo srpskog kralja Aleksandra, ne vidim šta je tu čudno.

Cudno je to sta aktuelni VMRO je pro srpska partija.Megafon partije vmro je predrag pavloviç latas.On je bio visoki obavestajac u vreme stanisica i u veoma dobrim odnosima sa janackovicem.On uz pomoc njegovih linija u makedonskom sup-u orginizirao napad na americku ambasadu u skoplje.Vmro-ustasi likvidirali kralja aleksandra.Dok danas taj VMRO je podruzhnica srpskih radikala u makedoniji i jedan ustasha njima pomazhe.E to je cudno.

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 09:54 

Tuta je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Ovo sve u Makedoniji miriše na novi rat.

Ma kakav rat... S kim će ratovat? Pobunjenim Albancima koji ne žele da se bune već samo izmjene Ustava, a koji imaju podršku makedonske oporbe, tj. pola Makedonije.

U ovom slucaju nema pobunjenih allbanaca.Jednostavno allbanci naprave savez sa partijom koja je za suzhivot medju allbance i makedonce u makedoniju.
Izmjene ustava ne treba.Postoji ohridski dogovor i to treba da se ispuni.Nama je to dovoljno.Ali taj dogovor i da se ispuni.Nama ne treba vise.
VMRO- je allbanske zahtjeve prihvatio.Sve sta su trazili albanci oni su prihvatili i vise od SDSM-a.Ali tu se umesao zapad i trazi da se omoguci specijallnom javnom tuzitelstvu da deluje.
VMRO to nece jer su do guse u kriminallu.I trebaju u aps otici.I allbanci i sdsm su spremni za nove izbore pod usllovom da specijallno javno tuzhiteljstvo postane ustavna kategorija da se ustavom regulishe njihovo funksioniranje.E to VMRO ne smije dozvoliti ni za zhivu gllavu.Ako to dozvole odoshe u aps.
Zapad trazhi da se u makedoniju dozvoli specijallnom javnom tuzhiteljstvu da deluje.To znaci puno njih u zatvor.
Da se omoguci funksioniranje specijallnog suda za kosovo.To znaci hashim zmija i puno njih na robiji.
U allbaniji da se izgllasa weting u pravosudju.To znaci automatski razreshenje svih javnih tuzhillaca u vecim gradovima allbanije i na njihovo mesto postavljanje ljudi koji nsu obuceni u usa.
E to aktuelnim bylikbashima ne odgovara.
Nisu u pitanje medjunacionalni odnosi.Nego rat protiv kriminalla.Koju aktuellni vllastodrzhci da bi zadrzhali pozicije su spremni i da organiziraju gradjanske ratove samo da ne otidnu u zatvor.A zatvor im ne gine

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 09:58 

Kačamak je napisao/la:
Kad se Makedonci sete da je teritorija Makedonije-stara Srbija,stvari će postati ...

U vashem je interesu da taj film zaboravite.Ako nastavite i dalje time cete da naljutite bugare.Oni ce vam oteti timocku krajinu.Pa kako hocete

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 10:02 

Amiđa je napisao/la:

Mi smo se opredelilli i potpisalli to u ohridskom dogovoru ispred medjunarodne zajednice da smo za suzhivot i za cjellokupnu makedoniju.Problem je sta nas ne vole.Zele cjelokupnu makedoniju ali bez nas

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 10:11 

daramo je napisao/la:
Amiđa je napisao/la:

Daramo jesi li se ikad pogledo u ogledalo i pito sebe koliko si uopste hrvat.Shahovnica je sveta stvar.Daramo srbi su na kosovo isto ono sto su bili u kninu.Hoces da tuzhis gotovinu i da srbe vratis u kninu?
Daramo razmisli jos jednom dali si uopste hrvat i koliko si hrvat

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 10:49 

Mnogo si mi se raspisao Sokole.Polako se primiče trenutak kad će te gadno stradati.Ti si na sigurnom.Uživaću u tvom vrištanju na forumu kada počne zabava.

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 10:51 

Ako bude pristupa internetu i vremena za to. :-D

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 10:55 

sokoli je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:
Kad se Makedonci sete da je teritorija Makedonije-stara Srbija,stvari će postati ...

U vashem je interesu da taj film zaboravite.Ako nastavite i dalje time cete da naljutite bugare.Oni ce vam oteti timocku krajinu.Pa kako hocete

Kad smo kod filmova.Biće i toga. :-D

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 11:18 

Ja sam uvijek bio za pravo na samoodređenje. Neka Albanci formiraju jednu kompaktnu cjelinu sa općinama i dijelovima općina gdje su sada većina i odcjepe se ako to hoće. Bolje je tako i za same Makedonce.

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 11:23 

Isto treba dopustiti Bošnjacima u BiH!

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 11:32 

Kačamak je napisao/la:
Mnogo si mi se raspisao Sokole.Polako se primiče trenutak kad će te gadno stradati.Ti si na sigurnom.Uživaću u tvom vrištanju na forumu kada počne zabava.

bla bla bla

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 11:46 

Bobovac je napisao/la:
Ja sam uvijek bio za pravo na samoodređenje. Neka Albanci formiraju jednu kompaktnu cjelinu sa općinama i dijelovima općina gdje su sada većina i odcjepe se ako to hoće. Bolje je tako i za same Makedonce.

Ne moze to tako bobovac.Ostace makedonci u tim allbanskim sredinama.sa druge strane ostace allbanci u makedonske sredine.Sta da uradimo? masovna preseljavanja naroda sa jednih u druge teritorije?To nema llogike.Jedino llogicno je zatvor za llopove i zivot za obicne narode.Trenutno mi nemamo nikakav medjunacionallni problem.Naprotiv allbanci uvijek su imalli u makedoniju izmedju 25-30 pratenika u makedonski parllament.Partija koja je izasla iz konflikta 2001 godine DUI preterpjella najveci poraz izgubivshi deset pratenika.Znaci allbanci oduzelli gllasove svjim uçk-ama i dali makedoncu zaevu.
Tu ne postoji medjunacionallni problem.Tu je partijski problem.A neko da bi spasio sebi insistira da zapali medjunacionallne konflikte. Mi treba na svaki nacin da to izbegnemo.Nek divljaju divljaci aktuellne vllasti.Ionako su pri kraju

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 11:50 

Kačamak je napisao/la:

Ma idi leci se covece.Nisi vrijedan razgovora.Ne zamaram se pacijentima psihijatrijskih klinika

Vrh

PostPostano: 30 tra 2017, 14:17 

BAN-2020 je napisao/la:
Nisam loše pročitao, već si ti loše napisao.

Okreni, obrni, sve se svodi na isto, no dobro ajd nek ti bude :biceovodobro

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2217 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 89  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: