HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 pro 2024, 08:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2956 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 119  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Praljak i šestorka
PostPostano: 29 stu 2017, 18:31 

Vojvoda Vojislav kaže da se otrov ili bilo šta, u sudnicu može unijeti samo ako je to privezano za spolovilo jer samo ih tu ne prepipavaju pri ulasku u sudnicu.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 19:18 

Posljednja vijest: vlasti Holandije na zahtjev Haskog tribunala pokrenuli istragu povodom Praljkove smrti.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 19:19 

Novi je napisao/la:
Evo šta kažu srpska bratija:
Citat:
"Srpske žrtve nisu dobile pravdu, ostaje gorčina zbog Krajine"

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić smatra da i današnja presuda Haškog tribunala šestorici lidera "Herceg-Bosne", kao i sve ranije presude ovog suda, nisu zadovoljile srpske žrtve.

- Zatvaranjem Haškog suda tu činjenicu niko neće moći da izmijeni i to će ostati mrlja u njegovom radu - rekao je Bosić novinarima u Sarajevu. On je naveo da je stav ogromne većine Srba da je Haški tribunal institucija koja nije poslužila pomirenju u BiH.

Predsjedavajući Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Staša Košarac nije želio da komentariše presudu Haškog tribunala.

Govoreći o činjenici da je Haški tribunal današnjom presudom utvrdio umiješanost Hrvatske u rat u BiH, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefik Džaferović /SDA/ rekao je da, prema postojećem međunarodnom pravu, ne postoji mogućnost tužbe za agresiju.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević izjavila je da, nakon izricanja presude Haškog tribunala šestorici lidera Herceg-Bosne, ima osjećaj gorčine jer Hrvatska nije osuđena za agresiju na BiH, za prvi ratni zločin koji je njena vojska počinila nad Srbima u Sijekovcu.

- Hrvatska nije osuđena za agresiju tamo gdje se ona i desila, a to je Krajina. Podsjećam vas da je regularna Hrvatska vojska tokom rata došla na par kilometara od Banjaluke, kao i na stravičan zločin nad Srbima u Mrkonjić Gradu, tako da jedino što možete osjetiti jeste gorčina što su krivci za sve to amnestirani - rekla je Pandurevićeva novinarima.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je danas presude o udruženom zločinačkom poduhvatu šestorice funkcionera Herceg-Bosne i državnog vrha Hrvatske, sa Franjom Tuđmanom na čelu, tokom rata u BiH, te da je sukob Hrvata i muslimana bio međudržavni, implicirajući učešće Hrvatske.

http://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=279921

Nemoj molim te da SDS smatraš predstavnikom srpskog naroda, kada ih mi srpski nacionalisti zovemo Muslimani i Bakirovom rajom.

Evo šta je izjavila premijerka

ŽELJKA CVIJANOVIĆ: I Praljkovo samoubistvo dovodi u sumnju rad Tribunala

29.11.2017. 15:17h
BANJALUKA - Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da današnji incident u Haškom tribunalu, kada je tokom izricanja presude šestorici lidera nekadašnje Herceg-Bosne Slobodan Praljak navodno popio otrov, pokazuje kakva je to institucija kao i da sve ono što se moglo videti ranije, dovodi u veliku sumnju rad Haškog tribunala.
"Mnogi su saglasni da je taj sud radio pod pritiskom velikih međunarodnih sila, kao i da ima zadat dnevni red, koji samo treba da sprovede", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim rečima, sama činjenica da u Haškom tribunalu ljudi umiru, da postoje ozbiljne primedbe o neadekvatnoj medicinskoj pomoći, pa i da neko može da popije otrov u sudnici, pokazuju kakva je to institucija.

Kurir.rs/Tanjug

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 19:27 

Blitz je napisao/la:
Novi je napisao/la:
Evo šta kažu srpska bratija:

Nemoj molim te da SDS smatraš predstavnikom srpskog naroda, kada ih mi srpski nacionalisti zovemo Muslimani i Bakirovom rajom.

Evo šta je izjavila premijerka

ŽELJKA CVIJANOVIĆ: I Praljkovo samoubistvo dovodi u sumnju rad Tribunala

29.11.2017. 15:17h
BANJALUKA - Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da današnji incident u Haškom tribunalu, kada je tokom izricanja presude šestorici lidera nekadašnje Herceg-Bosne Slobodan Praljak navodno popio otrov, pokazuje kakva je to institucija kao i da sve ono što se moglo videti ranije, dovodi u veliku sumnju rad Haškog tribunala.
"Mnogi su saglasni da je taj sud radio pod pritiskom velikih međunarodnih sila, kao i da ima zadat dnevni red, koji samo treba da sprovede", rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim rečima, sama činjenica da u Haškom tribunalu ljudi umiru, da postoje ozbiljne primedbe o neadekvatnoj medicinskoj pomoći, pa i da neko može da popije otrov u sudnici, pokazuju kakva je to institucija.

Kurir.rs/Tanjug

Ko su Muslimani i bosnjacka raja, svojevremeno vidjeli smo zahvaljujuci Dodiku i njegovoj stranci koja nije ni postojala u doba stvaranja RS.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 19:35 

Mučenik i Svetac.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 19:38 

Citat:
Ko su Muslimani i bosnjacka raja, svojevremeno vidjeli smo zahvaljujuci Dodiku i njegovoj stranci koja nije ni postojala u doba stvaranja RS.

Pa i ti si deo te raje, evo i sam navodiš jedan primer ...mi Srbi ih zovemo muslimanima, a vi bošnjacima.

Da, baš je veliki problem što je Dodik bio dezerter, pa mu zapad ne može nakačiti nikakve zločine, a samim tim ga ne može ucenjivati kao što ucenjuju SDS-ovce.

Ako vas zapad ucenjuje treba da imate muda i da se oduprete neprijateljima, da časno završite kao general Praljak ili ministar Stoiljković koji se ubio ispred skupštine, zato što ga je Hag optužio za navodne zločine nad šiptarima.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:00 

Blitz je napisao/la:

Klonirani, kad ih neko od nas nazove "Muslimani i Bakirovom rajom", onda je to iz nekih drugih razloga, kapiraš?

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:08 

Blitz je napisao/la:
Citat:

Pa i ti si deo te raje, evo i sam navodiš jedan primer ...mi Srbi ih zovemo muslimanima, a vi bošnjacima.

Da, baš je veliki problem što je Dodik bio dezerter, pa mu zapad ne može nakačiti nikakve zločine, a samim tim ga ne može ucenjivati kao što ucenjuju SDS-ovce.

Ako vas zapad ucenjuje treba da imate muda i da se oduprete neprijateljima, da časno završite kao general Praljak ili ministar Stoiljković koji se ubio ispred skupštine, zato što ga je Hag optužio za navodne zločine nad šiptarima.

Ko smo to mi, a ko ovi ako dolazimo iz etnickog tabora?

Drugo, nisam operisan od mozga pa da ne znam ko je svojevremeno bio "dio te raje". Svi znamo da je Dodik jos davne 90 i neke zapoceo tu igru, a nastavio 2006 kada je Spiric bio najomiljeniji Srbin medju Bosnjacima. Sada Dodik prebacuje na druge ono sto je on radio svaki put kada se on i njegova stranka domogli drzavne vlasti tako da nebi dalje o ovim glupostima koje ne interesuju nikoga osim dokone babe.

Vratimo se na temu i nemojmo i od ove teme da pravimo promociju Dodiku jer degutatno je promovisati Dodika (koji je najvise nadleznosti prenio na drzavni nivo u ime RS) kao zastitnika RS.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:09 

Gospodin Bakir: Stavljen je pečat na tamni dio istine o Herceg-Bosni

"Utvrđeno je da je grupa čelnika HRHB, učestvujući u UZP-u zajedno sa tadašnjim čelnicima Hrvatske, na čelu sa tadašnjim predsjednikom Franjom Tuđmanom, nastojala uspostaviti etnički hrvatski entitet u granicama Banovine Hrvatske iz 1939. godine i stvoriti pretpostavke za njegovo pripajanje sa Hrvatskom", kazao je Izetbegović.

"Na ovaj način stavljen je međunarodni pečat na tamni dio istine o razlozima stvaranja i načinu djelovanja HZHB, o dijelu ciljeva tadašnjeg rukovodstva Hrvatske u proteklom ratu. Hrvatska politika je ona koja se kreirala u Zagrebu i u BiH, lavirala, predomišljala se, lutala, borila se sama sa sobom i imala dva lica. Jedno lice je neuspjeli udruženi zločinački poduhvat koji je nanio strahovite patnje i napravio gubitnicima i Bošnjake i Hrvate. Drugo, svijetlo lice hrvatske politike je ono koje se borilo i izborilo za prestanak sukoba, koje se brinulo o protjeranim Bošnjacima i u vremenu rata, omogućilo postizanje Vašingtonskog sporazuma i borbu postrojbi Armije RBiH i HVO-a rame uz rame do kraja rata. Sud se bavi ratnim zločinima i zločincima, znači tamnom stranom stvari", rekao je član Predsjedništva BiH.

Na kraju je poručio da se zalaže za prijateljske odnose dvije zemlje u budućnosti.

"Mi ćemo uvijek pamtiti zlo i zločince, ali želimo vidjeti prevagu i ostvariti saradnju sa svijetlom, civiliziranom stranom hrvatske politike i u Hrvatskoj i u BiH, uvjereni da su Bošnjaci i Hrvati u stanju na istini, kao na čvrstom temelju izgraditi buduće prijateljske, obostrano korisne odnose", poručio je Izetbegović.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /171129129

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:11 

Treba prije svega postaviti pitanje odgovornosti onog *** Stipe Mesića.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:14 

PCM je napisao/la:

Nije dostupan. Trenutno je angažovan na presjecanju koridora, presječem mu kćerku i to zguza.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:21 

Citat:
Klonirani, kad ih neko od nas nazove "Muslimani i Bakirovom rajom", onda je to iz nekih drugih razloga, kapiraš?

А zašto ih vi zovete Muslimani ? Pa ja sam to upravo od vas Dodikovaca čuo.
Žalosno je što neki musliman ima pravo glasa u RS, a ja kao Srbin nemam.

Citat:
Ko smo to mi, a ko ovi ako dolazimo iz etnickog tabora?

Drugo, nisam operisan od mozga pa da ne znam ko je svojevremeno bio "dio te raje". Svi znamo da je Dodik jos davne 90 i neke zapoceo tu igru, a nastavio 2006 kada je Spiric bio najomiljeniji Srbin medju Bosnjacima. Sada Dodik prebacuje na druge ono sto je on radio svaki put kada se on i njegova stranka domogli drzavne vlasti tako da nebi dalje o ovim glupostima koje ne interesuju nikoga osim dokone babe.

Vratimo se na temu i nemojmo i od ove teme da pravimo promociju Dodiku jer degutatno je promovisati Dodika (koji je najvise nadleznosti prenio na drzavni nivo u ime RS) kao zastitnika RS.

Ja sam sa SDS izdajnicima odavno završio, kap koja je prelila čašu je kada su austrijske prijatelje iz FPÖ-a nazvali nacistima, samo zato što Dodik već dugo saradjuje sa njima.
A FPÖ ima prijatelje i u Srbiji i česti su gosti i u Rusiji i to je jedna prijateljska partija koja posećuje naša geta na KiM.

I opet posle ove sramne presude HB šestorici, videli smo opet ko je ko u RS.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:24 

Blitz je napisao/la:
А zašto ih vi zovete Muslimani ? Pa ja sam to upravo od vas Dodikovaca čuo.

Niti sam dodikovac niti esdeesovac.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:36 

Ne znam za vas ali meni cijeli dan prođe u znaku ovog samoubistva. Prosto ne mogu da vjerujem da se to desilo, ne u smislu samoubistva kao samoubistva jer ono se moglo desiti i nakon dan, dva, tri ... od presude, već onog živog prenosa tog samoubistva.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:39 

presuda o zlocinackom udruzenom poduhvatu na stetu hrvatkse je vec bila donesena pa povucena...
tako i sada treba da odradi pritisak zg na covica i hrvate u bosni da podviju rep oko bakira u ******** i smire se , potom ce biti povucena... u cilju rvatske toboz da je zlocinackim agresorom ne proglase...

crno vam se pise pod obrezanima...

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:47 

PCM je napisao/la:

tako je, netko mora odgovarati.

i šta kaže plenković? trabunjanje o eu i bratstvu i jedinstvu. šta reći.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:47 

Agathonikos je napisao/la:
Gospodin Bakir: Stavljen je pečat na tamni dio istine o Herceg-Bosni

"Utvrđeno je da je grupa čelnika HRHB, učestvujući u UZP-u zajedno sa tadašnjim čelnicima Hrvatske, na čelu sa tadašnjim predsjednikom Franjom Tuđmanom, nastojala uspostaviti etnički hrvatski entitet u granicama Banovine Hrvatske iz 1939. godine i stvoriti pretpostavke za njegovo pripajanje sa Hrvatskom", kazao je Izetbegović.

"Na ovaj način stavljen je međunarodni pečat na tamni dio istine o razlozima stvaranja i načinu djelovanja HZHB, o dijelu ciljeva tadašnjeg rukovodstva Hrvatske u proteklom ratu. Hrvatska politika je ona koja se kreirala u Zagrebu i u BiH, lavirala, predomišljala se, lutala, borila se sama sa sobom i imala dva lica. Jedno lice je neuspjeli udruženi zločinački poduhvat koji je nanio strahovite patnje i napravio gubitnicima i Bošnjake i Hrvate. Drugo, svijetlo lice hrvatske politike je ono koje se borilo i izborilo za prestanak sukoba, koje se brinulo o protjeranim Bošnjacima i u vremenu rata, omogućilo postizanje Vašingtonskog sporazuma i borbu postrojbi Armije RBiH i HVO-a rame uz rame do kraja rata. Sud se bavi ratnim zločinima i zločincima, znači tamnom stranom stvari", rekao je član Predsjedništva BiH.

Na kraju je poručio da se zalaže za prijateljske odnose dvije zemlje u budućnosti.

"Mi ćemo uvijek pamtiti zlo i zločince, ali želimo vidjeti prevagu i ostvariti saradnju sa svijetlom, civiliziranom stranom hrvatske politike i u Hrvatskoj i u BiH, uvjereni da su Bošnjaci i Hrvati u stanju na istini, kao na čvrstom temelju izgraditi buduće prijateljske, obostrano korisne odnose", poručio je Izetbegović.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /171129129

znaci tudjman nije bio zlocinac dok je ubijo srbe pre i posle vec dok su se ******** partneri klali... posle se prosvetlio i pri kraju rata ponovo posto dobar kada je sa njima ubijo srbe...

rvati su u martu 1992 HV, izvrsili agresiju na brod posavinu i pobili mnoge srbe, u sadejstvu s cvecem ... posle su srbi agresori . ovo pas s puterom proguto ne bi.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:52 

Današnji događaj mi je izazvao posebno gađenje na ponašanje ljudi na tzv. društvenim mrežama.

Jer svjedočili smo jednom činu dostojnom tragedija antike.

A *** od ljudi, pri tom ne mislim samo na bahlijske bolesnike sa njihovim "šalama", potrčala da se "našale", sprdaju, naprave meme... što bi rekao Njegoš, majmun sebe gleda u zrcalo... opis današnjih ljudi po "dm"...

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 20:53 

Divno je čuti gospodina Bakira nakon svega. Ja sam na sekund pomislio da on i ne postoji.
Divno će biti i ako doživi onaj dan kada se raspadne protektorat, a ubjeđen sam da će to doživjeti.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 21:00 

hag je golo ***

koga briga sta sere dzamijas bakir

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 21:14 

Svetina,divlja kakva samo rulja može biti,nema dostojanstvenosti,nema poštovanja,ničega.Čovek se,bez obzira ko je i šta ko osećao prema njemu,javno ubio u znak protesta.Smejati se i izrugivati tako nečemu je teška bolest.Divljanje koje sada vlada na Klixu,svo to naslađivanje,neodoljivo podseća na one godine kada su sa istim takvim žarom i divljinom činjeni jezivi masakri i kasapljanja srpkog naroda gde god su stigli i mogli.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 21:18 

ruljetina dzamijaska

gnojava

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 21:18 

s one strane dinare je napisao/la:
PCM je napisao/la:

tako je, netko mora odgovarati.

i šta kaže plenković? trabunjanje o eu i bratstvu i jedinstvu. šta reći.
Sere opet o Srbima Srbiji agresiji.Kad im Muslimani sašiju tužbu i dalje će srati istu priču.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 21:20 

Kačamak je napisao/la:
Svetina,divlja kakva samo rulja može biti,nema dostojanstvenosti,nema poštovanja,ničega.Čovek se,bez obzira ko je i šta ko osećao prema njemu,javno ubio u znak protesta.Smejati se i izrugivati tako nečemu je teška bolest.Divljanje koje sada vlada na Klixu,svo to naslađivanje,neodoljivo podseća na one godine kada su sa istim takvim žarom i divljinom činjeni jezivi masakri i kasapljanja srpkog naroda gde god su stigli i mogli.

Bahliluku se ne čudim, to je stoka azijatska.
Govorim o običnom svijetu koji je inače nezainteresovan, ali eto sprdaju se, jer sprdnja je na društvenim mrežama vrhovni ideal...

Vrh

PostPostano: 29 stu 2017, 21:32 

Sta sam cuo na radiju izrazio sucut i reka da je Praljak svojim cinom pokazao kolika je nepravda ucinjena. Taj dio mi je sasvim ok. Ako je govorio to za Srbiju to realno i jest glavni argument sa pozicije Hrvatske kad se zeli iskazati apsurd suda i presude. Na to treba nadodat i sve sta je Hrvatska ucinila za muslimane.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2956 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 119  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: