HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 23 tra 2024, 07:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koja je najjaca islamska drzava?
PostPostano: 19 tra 2018, 14:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69229
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Carmello Šešelj je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:


Oko 30 zemalja u svijetu imaju dovoljno kadrovskih kapaciteta da bi uz malo eksperimentiranja mogli razviti obicno fisijsko nuklearno oruzje, a sve se znatno ubrzava uz malo strucne pomoci (svi nuklearni fizicari znaju osnovni princip kako se pravi atomska bomba, jedine tajne zanata su par strogo tehnickih problema pri dizajnu, recimo reflektori i usmjeravaci udarnog vala eksplozije nazad u centar bombe, da bomba ne raznese samu sebe cim se aktivira nego da se iskoristi 100% nuklearnog "goriva", i tako tehnicki problemi slicni tomu). U biti, jedino sto zaista trebas za ove manje nuklearne fisijske bombe je odobrenje ovih jacih sila, zmirenje na jedno oko ili jednostavno izostanak ostre reakcije kao sto bi bila npr. prijetnja vojnom intervencijom. Tako da, nisu to Rusi nuzno sluzbeno pomogli nijednoj strani, nego su "privatno" crnim kanalima vjerojatno ovi nabavili ruske eksperte (a koje ce drugo), stavili im u dzep bogatstvo, i ovi su im odali samo tih par dizajnerskih rjesenja koja su i Indiji i Pakistanu (i Sjevernoj Koreji) ustedili godine ili desetljenja isprobavanja i eksperimentiranja. Nekad je dovoljno reci par recenica upute, odati glavni trik ili par trikova, a ovi detalje mogu skuzit sami. Pa cak i Jugoslavija je mogla bez problema razviti manju fisijsku bojevu glavu, trebalo bi jedno 15-20 godina i gomila para, a sve bi se ubrzalo ako dovedes nekoga s iskustvom.

Pa juznoafricka bijela manjina je u doba apartheida razvila nuklearno oruzje na svojim institutima sami bez icije pomoci, eventualno su s Izraelom zajedno radili ali to su spekulacije. Zato je Juzna Afrika danas na popisu bivsih nuklearnih sila.

To je sto se tice fisijske bombe. Tajnu dizajna fuzijske bombe zna samo par zemalja u svijetu i navodno imaju samo dva dizajna koja rade, Britanija je to znanje dobila od Amerike navodno u zamjenu za britansku tehnologiju ubrzavanja aviona na kratkoj pisti nosaca aviona. Osnovni princip fuzijske bombe znaju svi, ali djavo je u detaljima, isto kao kod svemirskih raketa. Ako si mozda primjetio americke rakete imaju samo jedan veliki okrugli otvor, a ruske puno malih okruglih otvora poredanih u sace. To je zato sto su na razlicite nacine rijesili problem stabilizacije rakete. Ali osnovni princip rakete znaju svi u svijetu. No ajde ti napravi da to stvarno radi u praksi i da je stabilno i da ne eksplodira.

OK, nije nemoguće da su privatno kupili nuklearne naučnike iz ex SSSR. Mada ja mislim da su i jedni i drugi imali tehnologiju davno pre toga, nego nisu smeli da testiraju. Pa kad je Indija skupila muda i testirala, Pakistan je to uradio posle mesec, dva. Mislim da je očigledno da su i jedni i drugi imali već gotove proizvode, sad da li i uz čiju pomoć, možemo samo da nagađamo.


Moguce, to naravno niko ne zna.

A da ocigledno je da su i jedni i drugi imali spremno. A Pakistan pored neprijatelja kao sto je Indija jednostavno mora imati nuklearno oruzje. To je vjerojatno i razlog sto ne ratuju, i nece.

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Koja je najjaca islamska drzava?
PostPostano: 19 tra 2018, 15:14 
Offline

Pridružen/a: 19 tra 2018, 14:53
Postovi: 2
Niski je napisao/la:
Robbie...ti si fan talasokratije, i pod uticajem atlantizma i NATO doktrina, mozda si imao neka predavanja, kurseve, radionice, pa ti ta indoktrinacija ostala u secanju....put svile se ponovo gradi, kao nekad, kada je isao Marko Polo. Kina ga radi preko Pakistana, zato su tenzije sa Indijom, koja se zaobilazi. Kina iskoriscaa Pakistan da se poroka sa Indijom, koja ce prestici Kinu u svemu za 30 godina.

Put svile je samo obicna bajka i nista vise od toga.
More je to sto je bitno i Kinezi to dobro znaju. Zato i grade sve te otoke i najbrze od svega razvijaju mornaricu.

Razmisli malo logicki. Najisplatljiviji transport je brodski,a na kopnu zeljeznicki. Jedan brod moze prevesti i do 21.000 kontejnera. To ti je ko vlak od 10-20.000 vagona. Zamisli ti koji je to problem prevesti. Prvo trebas izgraditi cijelu prugu, pravis nenormalne guzve jer ti je 50km dugacka kompozicija, trosis ogromnu energiju, moras se zaustaviti na svaku granicu i kod najmanjeg defekta, treba ti hrpa ljudi za nadzor i transport itd. itd. Zamisli samo koja je zajebancija utovar i istovar.

S druge strane brod - natovaris ga nekoliko puta vise nego najvece zeljeznicke kompozicije, putuje bez zaustavljanja 24/7 uz konstantnu brzinu od oko 30-40 kmh, treba ti samo 10ak ljud da ga vode i moze ici svugdje sve dok ima dovoljno vode.
Ako ti je tovar relativno mal (par kamiona), roba dovoljno vrijedna i treba ti hitno onda su tu cargo avioni i sa njima dobijes to sto ti treba svugdje na svijetu za jedan dan.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Koja je najjaca islamska drzava?
PostPostano: 19 tra 2018, 15:22 
Offline

Pridružen/a: 16 ožu 2010, 21:38
Postovi: 4370
Da nemaju nukleraki to bi bila klaonica tamo.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO