HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 25 tra 2024, 21:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 264 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 09 kol 2017, 07:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
korrisnik je napisao/la:
Agathonikos je napisao/la:
Kapiram ja da vas je malo ponelo posle toliko godina blamaže od strane šake Krajišnika, ali da ste krenuli, priselo bi vam.


Ljuti Krajšnici kad se uzme u obzir kod dva konsitutivna današnja naroda je logičan jer su oba današnja naroda mada neki stanovnici (Vlaha koje su doselili Osmanlije da brane granice osmanskog carstva što pravoslavnih Vlaha što islamiziranih, dok drugi Bošnjani pravoslavne i islamske vjere) od Hasburške monarhije, taj koncept "Ljutih Krajšnika nije uzaludan.

Čak je i arkanov tjelohranitelj to priznao Nanićovim borcima.


A evo i Muje da nešto i on reče. :zubati
Ćuti Mujo ne diži glave da vam nije bilo levata Hrvata što ratovaše za Aliju danas bi pisali statuse "Never forget Ljuti Krajišnici".

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 09 kol 2017, 11:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10
Postovi: 15091
Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
Eh da Alija nije govorio nije nas rat gdje bi srbi bili. Trebalo je ili napasti srbe tad ili hrvate sa srbima.

_________________
Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa!
Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 09 kol 2017, 13:56 
Offline

Pridružen/a: 19 kol 2015, 11:38
Postovi: 3897
S obzirom da su na kraju svi više ili manje morali predati teritorij koji su vojno osvojili kao Srbi na Kosovu ili Hrvati i Muslimani u BiH jer su Amerikanci tako rekli, mogli smo Amerikancima odmah poslati karte Jugoslavije 1991. neka odrede nove države pa uopće ni ne ratovati.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 11 kol 2017, 20:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27500
Citat:
Published On: Fri, Aug 11th, 2017

OLUJA SMETA I ONIMA KOJIMA JE DONIJELA MIR: Je li moguće da neki iz Sarajeva žale što građani Bihaća nisu dočekali Mladića?


Činjenica je da su snage HV-a i HVO-a, uz pomoć Armije BiH, odgovorne za sprječavanje genocida u Bihaću. Ozbiljni vojni analitičari, predstavnici međunarodne zajednice i dobronamjerni ljudi iz tog vremena upoznati su s tom činjenicom. Primjerice, Peter Galbraith izjavio je:

‘Tjedan dana nakon pada Srebrenice bosanski Srbi su pokrenuli napad na Bihać, enklavu u zapadnoj BiH u kojoj je bilo četiri puta više stanovnika nego u Srebrenici. Da je Mladić u Bihaću napravio isto što i u Srebrenici, broj ubijenih bi prešao 40.000. Kad su nam Hrvati rekli da su voljni pokrenuti vojnu operaciju da spase Bihać (i da vrate hrvatski teritorij koji drže Srbi), nismo se protivili’.

Ipak, nekima to nije jasno.

Neke političke elite u Bošnjaka Bošnjake žele podijeliti i po tom pitanju. Tako, recimo, dio Bošnjaka porijeklom iz Podrinja, nastanjen u Sarajevu, i s odmorom na Jadranu gotovo ljubomorno ne prihvaća tu činjenicu. Zbog čega? Možda zbog izdaje od samog Sarajeva? Nije li logičnije da upravo netko iz Podrinja, uputi pitanje političkom Sarajevu, kako je moguće da je Zagreb pomogao Bihaću a Sarajevo čak ni Podrinju? A kamo li Bihaću.

Sarajevo naime ništa nije učinilo da Podrinje postane sastavni dio Federacije. Silajdžić i Izetbegović nisu se pobunili protiv toga da Srebrenica i drugi gradovi u RS-u uđu u sastav RS-a.

Naprotiv, na neke prijedloge o ulasku dijelova Istočne Bosne u FBiH Sarajevo se naprosto oglušilo. O tome je čak i Krešimir Zubak pisao i govorio tvrdeći da je Podrinje bošnjačka Posavina. Izdan teritorij. Koji u Daytonu vodstvo Bošnjaka nije zanimao.

Jedna od najvećih žrtava srebreničke tragedije Emir Suljagić ne misli tako. Prema njemu je zdravorazumska činjenica o deblokadi Bihaća ‘istorijski falsifikat i uvreda žrtvama Srebrenice’. Jer valjda je uvreda što su u Bihaću ostali živi. I što je Bihać Sarajevu bio važan, a Srebrenica nije, pa ni za vrijeme Daytona.

Nadalje, prema njemu radi se o ‘floskuli o deblokadi Bihaća’. Jer, mogla je Armija sama. Vjerojatno onako kako je oslobađala Posavinu i Podrinje. Čudna je to konstatacija. Jer do 1995. Armija BiH nije imala niti jednu jedinu veću stratešku oslobodilačku pobjedu protiv VRS-a. Kamo sreće da jest. No nije. Mogla je to samo kad je HV uskakao.

Lako je primijetiti taj šovinizam, laži i svakodnevnu propagandu kojom političko Sarajevo bombardira nedužne ljude. A onda krenu optužbe ad hominem kad ponestane argumenata, kako često biva kod predstavnika najboljeg nacionalizma.

Nastavlja pjesnik iz Podrinja šovinistički prema subraći iz Cazinske krajine. ‘I ovaj, naš mir, stanje koje traje od kraja 1995. godine do danas, temelji se na skoro potpunom nestanku i jednih i drugih: jednih u srpskoj genocidnoj operaciji u julu 1995., koja je bila kulminacija tri godine istrebljenja; drugih u najvećem činu nasilnog progona stanovništva nakon Drugog svjetskog rata koji je počinila današnja hrvatska država’.

I dok su nakon Oluje stradala 44 civila, u Srebrenici je mučki pobijeno preko 8000 muškaraca. I 44 i 8000 su rezultat procjena i rizika. Oluja je bila veliki rizik, ali je Hrvatska oslobođena, a uz to 40.000 stanovnika Bihaća ostalo živo. U Srebrenici takav rizik nije uzet u obzir, nažalost.

Zato je Cazinska krajina zahvalna HV-u. Istočna Bosna nije. Posljedica ovakvog dugotrajnog igranja s emocijama u Bošnjaka od strane njihovih elita stvorila je danas podijeljeni sentiment jednih prema drugima. Je li moguće da dok Cazinska krajina oko Bihaća zahvaljuje i ide na Thompsonov koncert u Slunju, Istočna Bosna bi da HV nije ušao u Bihać, ‘zato što Petom korpusu nije trebalo da ga spašava HV’ dok bi staro Sarajevo najardije da Bošnjaci iz Istočne Bosne i Sandžaka nisu naselili Sarajevo. Istovremeno sve oko Sarajeva, Tuzla, Zenica, sve manje vole isto to Sarajevo.

Ova šizofrena situacija pokazuje svu pogubljenost među bošnjačkom političkom elitom koja je u želji da stvori zid između Bošnjaka i ostala dva naroda, napravila zidove među vlastitim narodom. Onim narodom koji sanja da ode na “mrsko ustaško” more bar na deset dana. Tamo gdje je njegova politička kasta već mjesec i pol.

P.I. l Poskok.info

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 11 kol 2018, 21:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
slika

Židovski centar:
Jedini genocid nakon Holokausta bila je Srebrenica, s negodovanjem odbijamo usporedbe s Olujom


Židovsko informacijsko-edukacijski centar Hatikva sa sjedištem u Zagrebu, na čijem čelu je Julija Koš, čija je obitelj ubijena u Holokaustu, žestokim priopćenjem reagirao je na izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je usporedio Hrvatsku s nacističkom Njemačkom.

"Ovakav i svaki sličan način zloporabe strahota Holokausta u cilju postizanja političkih, manipulacijskih i drugih dnevnopolitičkih probitaka, pokušaj je grubog mijenjanja povijesne istine, što je oblik nijekanja Holokausta.

Sva stradanja civila osuđujemo, poštujemo i žalimo žrtve, ali zbog bitnih razlika u povijesno-političkim okolnostima koje su izazvale Holokaust u odnosu na bilo koje drugo stradavanje civila u povijesti, odbijamo i osuđujemo ikakvo njihovo izjednačavanje, a osobito u svrhu dokazivanja ovih ili onih političkih stavova i teza.

U okviru toga žalimo i protivimo se i povremenim povijesno i činjenički neutemeljenim izjavama koje mogu doći i iz nekoga od židovskih izvora, što se zatim također beskrupulozno koristi u spomenute dnevnopolitičke svrhe", navodi se u priopćenju, prenosi zabranjeni.

Dodaju i kako je Holokaust po svojim značajkama povijesno neusporediv genocid. "Počinili su ga nacisti i njihovi pomagači u okviru namjere za organizirano istrebljenje cijelog židovskog naroda, na temelju rasne mržnje, što je bilo omogućeno rasnim zakonima u zemljama u kojima je u doba Drugoga svjetskog rata na vlasti bio nacizam, te njegovi satelitski i suradnički režimi.

Jedini međunarodno-pravno prepoznati genocid u Europi osim Holokausta dogodio se kao posljedica agresije pred kraj 20. stoljeća u ovom dijelu Europe, a to je srebrenički zločin nad bosanskim muslimanima kao bespomoćnoj civilnoj skupini. Čak ni ovaj nedvojbeni genocid, čijim se žrtvama klanjamo s trajnom tugom, ne mislimo da se može uspoređivati s Holokaustom, koji je, premda je ishod sličan, imao drukčiji cilj, temelje i dimenzije.

Tako nema i ne može biti nikakve povezanosti žrtava Holokausta sa žrtvama, ma kako tragične posljedice bile za pojedince ili skupine, što su proizašle iz vojno-redarstvene akcije koju je Republika Hrvatska provela 1995. godine, s ciljem reintegriranja svojeg do tada stranom vojnom agresijom i civilnom oružanom pobunom okupiranog teritorija.

Definicija o ovoj okupaciji teritorija neovisne zemlje i o opravdanosti akcije oslobađanja međunarodno je prihvaćena i priznata. Stoga s dubokim negodovanjem odbijamo bilo kakve usporedbe između žrtava Holokausta sa stvarnim ili proglašenim žrtvama ove vojne akcije, ma kako one objektivno mogle biti tragične", piše, između ostaloga, u priopćenju. Autor js

https://direktno.hr/direkt/zidovski-cen ... om-130494/

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 31 srp 2020, 05:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
slika
http://hcz-zu.hr/wp-content/uploads/2015/04/sl-04.jpg
6. kolovoza 1995, 1. gardijska brigada HV se u području sela Tržička Raštela spojila sa snagama 5. korpusa ABiH

Priopćenje za javnost

Povodom 25. obljetnice slavne i velebne vojno-redarstvene operacije “Oluja”, Hrvatski filmski Institut daruje hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu američko-hrvatski dokumentarni film “Operacija Oluja”, koji možete pogledati ovdje:


https://www.youtube.com/watch?v=yZcQAY4 ... e=youtu.be

Na međunarodnom filmskom festivalu u SAD-u, WorldFest Houston, film je dobio dvije nagrade, Silver Remi Award. Za režiju, Nikola Knez, i za scenarij dr. sc. Miroslav Međimorec i dr. Dorothy McClellan.

“Operacija Oluja” bila je odlučna bitka hrvatskog obranbeno-oslobodilačkog rata za nezavisnost i cjelovitost hrvatske države u kojoj su Hrvatska vojska i policija porazile srpskog agresora te s njim i velikosrpsku politiku, koju je provodio ratni zločinac Slobodan Milošević. “Oluja”, koju je Republika Hrvatska pokrenula u mjesecu kolovozu 1995. ,označena je kao najveća europska kopnena vojna operacija nakon Drugoga svjetskog rata i opravdano je postala krunski dragulj hrvatskog Domovinskog rata.

Ovaj film jasno i snažno dokumentira događaje te izvanredne vojne operacije, i dokazuje da Hrvatska, zajedno sa svojom vojskom i generalima, zaslužuje priznanje svjetske zajednice, a moguće i Nobelovu nagradu za mir. Prigodom uspješnog završetka “Operacije Oluja” prvi predsjednik RH dr. Franjo Tuđman je rekao: "Ova pobjeda ne znači samo oslobođenje Domovine, već stvaranje temelja za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku kroz stoljeća u budućnosti.”

U vječni spomen na sve hrvatske branitelje i velika hvala za trud, rad, hrabrost i žrtvu koju su podnijeli za svoju domovinu i omogućili rođenje Hrvatske, slobodne, samostalne i nezavisne države.

HRVATSKI FILMSKI INSTITUT

Nikola Knez, redatelj
Dr. Sc. Miroslav Međimorec, scenarist
i Producenti filma:
Nikola Knez Dr. Sc. Miroslav Međimorec
Dr. Dorothy McClellan
Damir Radoš


2217 RICHLAND DR. C.C. TEXAS USA +1-361-8500882 E-MAIL: [email protected]

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 31 srp 2020, 10:08 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6290
Odlican dokumentarac, iznenadila me sva podlost od Velike Britanije i Francuske a danas im nosimo zastave na paradama ili pokusavamo kupovat borbene avione od njih. Fuj

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 04 kol 2020, 08:14 
Offline

Pridružen/a: 15 ruj 2017, 11:20
Postovi: 512
odličan dokumentarac. Fino oslikava uloge u ratu, raskrinkava mitove. Britanci i Francuzi *** neviđena. Neprijatelji najveći mogući. Fino se vidi i ljigavost MZ i kukavičluk UN-a. A i zapanjujuće je kad vidiš današnju političku situaciju u BiH, pa uzmeš u obzir šta smo napravili za mazlimse. Bolesno

Sve u svemu, budimo i danas ponosni. Veličanstvena akcija, veličanstvena pobjeda.

:hrvatinic :herceg_bosna :HVO


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 04 kol 2020, 08:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58930
Lokacija: DAZP HQ
Op op op pa kaže:

Džaba pare i estrada
džaba pola Novog Sada
džaba slava, džaba novac
fali Karin i Obrovac



:aleale

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 05 kol 2020, 11:53 
Online
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20874
dudu je napisao/la:
Op op op pa kaže:

Džaba pare i estrada
džaba pola Novog Sada
džaba slava, džaba novac
fali Karin i Obrovac



:aleale

=)) melem za uši kuknjava za krajinom...

_________________
HZD-ovci : Potpisuj Anemija nek je ko Avlija

Niko nema što pupi imade, četrdes’t centara od HDZ vlade


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 05 kol 2020, 12:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27500
Svi muslimanski mediji su danas kolektivno suuzdržani oko izvještavanja
povodom proslave Oluje. Zadnjih godina je bilo posve obrnuto.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 05 kol 2020, 12:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26
Postovi: 6905
Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
novem je napisao/la:
Svi muslimanski mediji su danas kolektivno suuzdržani oko izvještavanja
povodom proslave Oluje. Zadnjih godina je bilo posve obrnuto.


To sam i ja sinoć primjetio na središnjem dnevniku Federalne televizije:

mislim da je prvi put otkad ja pratim na datum 05.08. prije bila vijest o srpskom obilježavanju 'protjeranih' civila iz 'Krajine' i to ,nota bene , sinoć nimalo mrski Dodik i Vučić se sastaju na mostu u Rači,kao ujedinjena Srbija i Srpska,a tek nakon toga potpuno ravnodušnim tonom,smrtno ozbiljna Aida Mujan spominje i oslobodilačku akciju Oluja HV-a.
Inače,ta Aida je na FTV uvijek zadužena kada krene neka orkestrirana medijska akcija protiv Hrvata.
Tipičan primjer filosrpskog Bošnjaka ili Bošnjakinje.

_________________
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 05 kol 2020, 13:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27500
kiler je napisao/la:
novem je napisao/la:
Svi muslimanski mediji su danas kolektivno suuzdržani oko izvještavanja
povodom proslave Oluje. Zadnjih godina je bilo posve obrnuto.


To sam i ja sinoć primjetio na središnjem dnevniku Federalne televizije:

mislim da je prvi put otkad ja pratim na datum 05.08. prije bila vijest o srpskom obilježavanju 'protjeranih' civila iz 'Krajine' i to ,nota bene , sinoć nimalo mrski Dodik i Vučić se sastaju na mostu u Rači,kao ujedinjena Srbija i Srpska,a tek nakon toga potpuno ravnodušnim tonom,smrtno ozbiljna Aida Mujan spominje i oslobodilačku akciju Oluja HV-a.
Inače,ta Aida je na FTV uvijek zadužena kada krene neka orkestrirana medijska akcija protiv Hrvata.
Tipičan primjer filosrpskog Bošnjaka ili Bošnjakinje.



Evo primjera:

2019.
https://youtu.be/DlPl8cdkXAs?t=1113

2020.
slika

U prvom Dnevniku danas izbjegnute slike proslave iz Knina,
nego samo slika Dodika od sinoć. Ali zato pljuvanje po HVO-u.

______

BHRT korektno
https://youtu.be/XtzFXVvV008?t=615

https://youtu.be/_mFy7bIMTHg?t=465

______
oslobođenje - šutnja
klix - šutnja
radiosarajevo - šutnja
hayat - šutnja
fokus.ba- šutnja
avaz - šutnja
...

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 05 kol 2020, 14:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Na Merhametlix-u zaključane teme o Oluji

https://forum.klix.ba/poslije-bljeska-s ... 2s450.html
https://forum.klix.ba/desavanja-u-hrvat ... 19950.html
https://forum.klix.ba/bosnjacka-politik ... s8575.html

Tuguju Muje za nama... :crying
Tačno mi nedostaje ono njiha "Traktorijada hahahaha bre brm brm" :crying

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 05 kol 2020, 15:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
novovrijeme je napisao/la:
Na Merhametlix-u zaključane teme o Oluji

https://forum.klix.ba/poslije-bljeska-s ... 2s450.html
https://forum.klix.ba/desavanja-u-hrvat ... 19950.html
https://forum.klix.ba/bosnjacka-politik ... s8575.html

Tuguju Muje za nama... :crying
Tačno mi nedostaje ono njiha "Traktorijada hahahaha bre brm brm" :crying


:laugh

Veći su imbecili jer fantaziraju da bi dobar dio Hrvata išao protiv svog naroda za njihove vjersko-nacističke interese. Zato se kao majmuni kače za svaku deklarativnu izjavu bilo koga po svijetu o "suverenosti Bosne".

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 05 kol 2020, 15:24 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 22:20
Postovi: 3546
Citat:
(...)Kakva je bila uloga Armije BiH u Oluji?

Sudeći prema današnjim izjavama bošnjačkih zapovjednika i političara, doprinos 5. korpusa bio je presudan. S odmakom vremena raste „doprinos“ 5. korpusa ABiH oslobađanju Hrvatske, a istovremeno se povećava i broj Bošnjaka koji su navodno bili u sastavu HV-a; sada ih je već 30.000. Peti korpus iz Bihaća, prema podacima njegove komande, bio je na rubu poraza uoči Oluje. Njegova izvješća i apele za pomoć koja su slana u Glavni stožer HV-a objavio sam u prilogu svoje knjige o Oluji. No te dokumente danas sljedbenici 5. korpusa ignoriraju i u monografiji iz 2002. i u drugoj koja je nedavno objavljena. Peti korpus iskoristio je Oluju da od raspadajuće SVK pribavi nešto oružja i opreme na teritoriju Republike Hrvatske, odnosno, kako je to rečeno na sjednici kod predsjednika Tuđmana održanoj u podne 7. kolovoza, da iskoristi priliku za pljačku jer tu nije bilo jačih srpskih snaga. I to je u biti uloga ABiH u Oluji.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/plan-drin ... la-1421866 - m.vecernji.hr


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 05 kol 2020, 15:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lis 2009, 17:44
Postovi: 8167
Purger111 je napisao/la:
Citat:
(...)Kakva je bila uloga Armije BiH u Oluji?

Sudeći prema današnjim izjavama bošnjačkih zapovjednika i političara, doprinos 5. korpusa bio je presudan. S odmakom vremena raste „doprinos“ 5. korpusa ABiH oslobađanju Hrvatske, a istovremeno se povećava i broj Bošnjaka koji su navodno bili u sastavu HV-a; sada ih je već 30.000. Peti korpus iz Bihaća, prema podacima njegove komande, bio je na rubu poraza uoči Oluje. Njegova izvješća i apele za pomoć koja su slana u Glavni stožer HV-a objavio sam u prilogu svoje knjige o Oluji. No te dokumente danas sljedbenici 5. korpusa ignoriraju i u monografiji iz 2002. i u drugoj koja je nedavno objavljena. Peti korpus iskoristio je Oluju da od raspadajuće SVK pribavi nešto oružja i opreme na teritoriju Republike Hrvatske, odnosno, kako je to rečeno na sjednici kod predsjednika Tuđmana održanoj u podne 7. kolovoza, da iskoristi priliku za pljačku jer tu nije bilo jačih srpskih snaga. I to je u biti uloga ABiH u Oluji.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/plan-drin ... la-1421866 - m.vecernji.hr



Oni tvrde da su oslobađali Hrvatsku a sad eto pljačkaši.
I onda se čude kad Milanović odlikuje HVO a pljačkaše neće.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 06 kol 2020, 07:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 sij 2011, 11:38
Postovi: 2620
Najsveobuhvatnija i najbolja vojna analiza Oluje ikad. Autor Luka Mišetić.
Svakako pogledati, bolje od ikakvog dokumentarca.
Audio na engleskom.

Još ćujednom reći, doslovno se mora pogledati.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 06 kol 2020, 11:38 
Offline

Pridružen/a: 28 svi 2020, 01:28
Postovi: 5716
Lokacija: planina
snowflake je napisao/la:
Najsveobuhvatnija i najbolja vojna analiza Oluje ikad. Autor Luka Mišetić.
Svakako pogledati, bolje od ikakvog dokumentarca.
Audio na engleskom.

Još ćujednom reći, doslovno se mora pogledati.


Na početku više puta ponavlja "legitimate government of Bosnia & Herzegovina" za Alijine islamiste, odma ugasio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 06 kol 2020, 11:41 
Online
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20874
Planina je napisao/la:
snowflake je napisao/la:
Najsveobuhvatnija i najbolja vojna analiza Oluje ikad. Autor Luka Mišetić.
Svakako pogledati, bolje od ikakvog dokumentarca.
Audio na engleskom.

Još ćujednom reći, doslovno se mora pogledati.


Na početku više puta ponavlja "legitimate government of Bosnia & Herzegovina" za Alijine islamiste, odma ugasio.

To je rekao za pojašnjenje stranacima, i taj video im je kompliciran, nitko ga ne bi shvatio kad bi krenio objašnjavati da se BiH zapravo raspala i da ta BiH i Alija nisu nikakva prava vlast već jedna o 3 komponente rahmetli SRBIH

_________________
HZD-ovci : Potpisuj Anemija nek je ko Avlija

Niko nema što pupi imade, četrdes’t centara od HDZ vlade


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 06 kol 2020, 12:03 
Offline

Pridružen/a: 28 svi 2020, 01:28
Postovi: 5716
Lokacija: planina
Ako već ide pravit klip od 2 sata onda neka iznese sve činjenice ili neka napravi klip od 10 minuta za glupe amerikance.
Ovako je ni vamo ni tamo.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 06 kol 2020, 12:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 sij 2011, 11:38
Postovi: 2620
Planina je napisao/la:
snowflake je napisao/la:
Najsveobuhvatnija i najbolja vojna analiza Oluje ikad. Autor Luka Mišetić.
Svakako pogledati, bolje od ikakvog dokumentarca.
Audio na engleskom.

Još ćujednom reći, doslovno se mora pogledati.


Na početku više puta ponavlja "legitimate government of Bosnia & Herzegovina" za Alijine islamiste, odma ugasio.

Mislim da se isplati pogledati. Ima toliko detalja koje laici teško mogu znati, osim ako ne pročitaju milijardu knjiga.
Osim toga, demontira mitove. Da je Oluja bila laka pobjeda, da nismo pomogli Bošnjacima, kad je Mladić trebao pokrenuti protuofanzivu i zašto nije...
Trebao bi pogledati, ali kako hoćeš...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 06 kol 2020, 12:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58930
Lokacija: DAZP HQ
weasel je napisao/la:
Planina je napisao/la:

Na početku više puta ponavlja "legitimate government of Bosnia & Herzegovina" za Alijine islamiste, odma ugasio.

To je rekao za pojašnjenje stranacima, i taj video im je kompliciran, nitko ga ne bi shvatio kad bi krenio objašnjavati da se BiH zapravo raspala i da ta BiH i Alija nisu nikakva prava vlast već jedna o 3 komponente rahmetli SRBIH


iz hrvatske perspektive stvari su legitimne od Washingtonskog sporazuma, od tada Federacija postaje nositelj bh. suvereniteta i dogovori i sporazumi sa Sarajevom su legalni.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 06 kol 2020, 12:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 sij 2011, 11:38
Postovi: 2620
Planina je napisao/la:
Ako već ide pravit klip od 2 sata onda neka iznese sve činjenice ili neka napravi klip od 10 minuta za glupe amerikance.
Ovako je ni vamo ni tamo.

Dobro, zato što je napravljen za glupe Amere zato je toliko detaljan. To je prednost za mene jer sam tada bila dijete i mnoge ove stvari su skrivane od mene
Mada, i mene je iznenadilo ovo što si spomenuo, iako Mišetić nikad nije rekao da je HVO, recimo, bio nelegitiman.
I sigurna sam da to ne misli. Konačno, branio je ljude povezane s HVO-om.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: VRO "OLUJA"
PostPostano: 06 kol 2020, 12:22 
Offline

Pridružen/a: 28 svi 2020, 01:28
Postovi: 5716
Lokacija: planina
dudu je napisao/la:
weasel je napisao/la:
To je rekao za pojašnjenje stranacima, i taj video im je kompliciran, nitko ga ne bi shvatio kad bi krenio objašnjavati da se BiH zapravo raspala i da ta BiH i Alija nisu nikakva prava vlast već jedna o 3 komponente rahmetli SRBIH


iz hrvatske perspektive stvari su legitimne od Washingtonskog sporazuma, od tada Federacija postaje nositelj bh. suvereniteta i dogovori i sporazumi sa Sarajevom su legalni.


OK, onda bi ovo valjda bilo objašnjenje zašto im daje legitimitet.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 264 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Navodni Poslanik, pakovic, pomocnik kuhara i 14 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO