HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 16:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 316 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 05 ruj 2016, 18:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32057
novem je napisao/la:
Citat:
Na dan 21 studenog 1944. partizansko vodstvo donijelo je odluku o
općoj amnestiji svih boraca koji su bili pripadnici četničkih jedinica.

Komotno se produžilo i na 1945. :kava


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 29 lis 2016, 20:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Citat:
Četnička propaganda protiv Bošnjaka i Hrvata – kako je srpski seljak huškan da ubija
Objavljeno: Oktobar 29, 2016 | Broj komentara: 0

Stavivši Hrvate i Muslimane (Bošnjake) – partizane i Hrvate – ustaše u isti koš označivši ih kao glavne krivce za nedaće srpskog naroda, četnici su nizom proglasa srpskom narodu, tokom januara i februara 1942. godine, isticali da su partizani nova napast (pored ustaša) po njih. Etiketirali su ih kao izdajnike srpskog naroda, beskućnike, robijaše, tj. društvene otpadnike, da su bogohulnici koji su protiv Boga a kao i takvi protiv svih vjerskih običaja. Partizani su optuživani i da su protivnici privatnog vlasništva, braka i porodice, te da sklapaju sporazum sa ustašama u cilju jačanja svojih redova. Tvrdili su da su partizani u nedostatku snage za ostvarenje svojih ciljeva došli na ideju da sklope sporazum za Pavelićem s tim “da se partizanski redovi popunjavaju ustašama i turcima a kao protivuslugu za ovo partizani su dali pristanak… Paveliću da se ima veštim metodama uništiti Srpski narod” na teritoriji Nezavisne države Hrvatske.

Sve ove metode imale su za cilj da u očima običnog srpskog naroda partizani budu prikazani kao glavni neprijatelji i saveznici ustaša. Tvrdeći da su partizani dali pristanak Paveliću da može vještim metodama uništavati Srbe, četničke vođe su time zapravo tvrdile da glavne nedaće ne dolaze zapravo od ustaša već direktno preko partizana. Tako se izveo zaključak da su glavni neprijatelji srpskog naroda partizani a ne ustaše. Četnička propaganda je također tvrdila da partizani mijenjaju taktiku borbe na način da okupatora napadnu iz neposredne blizine srpskih sela ili direktno iz sela, kako bi se okupator “navukao” da u znak odmazde zapali srpska sela i likvidira srpsko stanovništvo. S toga “ustaše i Turci rado idu u partizane da bi mogli da ubijaju Srbe”. U propagandnom materijalu dosta pažnje je posvećeno i uvjeravanju srpskog naroda da nema potrebe da vodi borbu protiv okupatora, već da se treba usredotočiti na borbu protiv partizana, jer im tako poručuje “majka Srbija i London”. Srbe koji su se borili u partizanima su pozivali da im je bolje “među ostalom braćom Srbima, koje vode Srbi nego da i dalje ostanu pod komandom ljudi sa petokrakim zvijezdama”.

Četnici su javno stavljali do znanja srpskom narodu da je nužno pljačkati imovinu Bošnjaka i Hrvata. Četnička komanda u istočnoj Bosni je smatrala da je “rekvizicija hrane koju su Turci i Latini opljačkali od Srba prošle godine i slobodna ili prinudna razmena dobara između Srba” najbolji način snabdijevanja srpskog naroda u planinskim krajevima BiH tokom proljeća tekuće godine. Da bi ovo profunkcionisalo trebalo je “da se u što većem delu srpskih zemalja preuzme čisto srpska vlast”, prvenstveno gdje ima žita. Pošto su žitom najbogatije “srpske zemlje severno od Save i Dunava”, potrebno je “prvo ovladati bosanskom posavinom”. Pošto Srbi iz bosanske posavine “nisu u mogućnosti da se sami oslobode” sveta je dužnost i “neodložna privredna potreba” Srba iz planinskih krajeva da pomognu oslobađanje svoje braće koji još stenju pod Pavelićevim jarmom”. Za svo to vrijeme četnička propaganda je tvrdila da je mnogo lakše doći do cilja ukoliko se Bosna pripoji Srbiji.

Četnička propaganda imala je uspjeha. Srpski seljak je sve više počeo da vjeruje da narodnooslobodilački pokret nema izgleda da uspije i da je bolje da, u cilju očuvanja imovine i života, slijedi četnički pokret i njihovu političku liniju. Tako je i jedan broj partizana sa Romanije i Zvijezde prešao u redove četnika. Četnici su otpočeli i sa hvatanjem partizanskih kurira, koje su ubijali ukoliko su Bošnjaci, da hapse partizanske borce i ubijaju rukovodioce, da vrše provokacije i postavljaju ultimatume štabovima partizanskih jedinica, da plijene namirnice partizanskim četama, da direktno šalju čete protiv partizana te da vrše teror nad onima koji se kolebaju da im priđu.


_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 29 srp 2018, 11:36 
Offline

Pridružen/a: 22 vel 2012, 15:06
Postovi: 2840
Kako bi izgledala Jugoslavija da su, umjesto partizana, pobijedili četnici?



Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 11 lis 2018, 21:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 17:09
Postovi: 18463
Ispade da su u oktobru godišnjice mnogih istorijskih događaja.
Jedna je i Opsada Sarajeva. JVO je gotovo uzela Sarajevo od Nemaca i ustaša, oktobra 1943. No, JVO s leđa biva napadnuta od partizana, koji na taj način spasavaju Nemce i ustaše. Ceo događaj, potkrepljen nemačkim dokumentima:
http://kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com ... 0%B0-1943/
http://kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com ... jevo-1943/
Fotografija iz tog perioda:
slika

U celoj priči interesantna je uloga partizana. Ako se uzme u obzir ono što su uradili prilikom četničke opsade Sarajeva 1943. i prilikom velike četničke ofanizive oslobađanja 1941. u Zapadnoj Srbiji, ispada da je njima važnije bilo da Nemci drže teritorije, nego da ih JV oslobodi. Otuda i njihove akcije protiv četnika, agitacija protiv Kralja u pozadini, kršenje sporazuma sa četnicima, na kraju i napadi na četnike, a sve u vreme usmerenosti JVO na okupatora. Ništa slično JV nije radila.
Tu treba dodati i martovske pregovore partizana i Nemaca 1943. godine u Zagrebu, prilikom kojih partizani pokazuju spremnost da se bore protiv zapadnih saveznika ukoliko se iskrcaju na jadransku obalu, i protiv četnika. Partizansko obrazloženje je da bi aveznici uništili njih, pa tako im ništa drugo nije preostalo nego daim se odupru. Oni potpuno ignorišu izvesnost da sa saveznicima dolazi i sloboda od nacista, i da je to mnogo važnije od njihovog opstanka.

Oktobra 1944. takođe godišnjica - oslobođenje Kruševca:
https://srbski.weebly.com/istorija-i-sr ... o-krusevac
Sadejstvo JVO i Sovjeta. Major Dragutin Keserović sa ruskim i američkim oficirima, obraća se sa balkona.
slika
slika
Druge slike iz oslobođenog Kruševca:
slika
slika
slika
slika
slika

Za razliku od partizana koji su bili spremni da se bore protiv zapadnih saveznika, JVO tako nešto nije ni pomislila protiv Sovjeta, upravo zbog toga što im je za razliku od komunista - sloboda od nacizma bila ispred, sopstvenog opstanka.

Zbog toga je prosto neodrživa teza o većem zalaganju komunista protiv okupatora. Poznate su barem ove dve ofanzive JVO protiv okupatora, dok u komunisti govoreći o najznačajnijim trenucima svoje borbe, spominju uglavnom Sedam - ne svojih, nego neprijateljskih, ofanziva. U tom pogledu komunistički ideološki revizionizam kad je u pitanju istorija 2. svetskog rata treba odbaciti. I to ne bi bio revizionizam sa druge strane, nego usklađivanje sa anglo-američkim perspektivom.
Od 1941. do septembra 2018. kada je američki ambasador u Pranjanima odao poštu pripadnicima JVO, bilo kroz pohvalne novinske članke, stripove, filmove, odlikovanja, javna obraćanja, traje kontinuitet pohvalnog odnosa zapada prema JVO i Draži Mihailoviću. To je manje više poznato. U prilog tome dodao bih pisma dvojice američkih predsednika o Draži:

slika
slika

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 23 lis 2018, 21:14 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
aleksije radicevic je napisao/la:
slika


I zlocinac moze biti dobar saveznik, Tito je cisti primjer.

Draza Mihajlovic je imao uz sebe ideologa Velike Srbije Stevana Moljevica, a ta Velika Srbija je trebala nastati etnickim ciscenjem Hrvata i muslimana. Ona je i bila operativna odnosno cetnici su cinili genocid.

A i heroj moze biti zlocinac, Tito je cisti primjer.

Dobro je dosao taj Draza SAD-u kada je spasio njihove pilote i trebaju mu biti zahvalni. Samo to ne mijenja cinjenicu da je Draza bio zlocinac, jer Hrvati i muslimani ne mogu pisati o Drazi kao Amerikanci.

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 23 lis 2018, 21:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7952
Kad su se za vrijeme Igmanskog marsa partizani popeli na Veliko polje na Igmanu, na minus milion, gore ih docekali cetnici, dali im toplo da jedu i piju, da se ugriju i okrijepe, i nakon toga je nastavljen mars.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 24 lis 2018, 17:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
Nigdje Prleta na onim slikama

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 24 lis 2018, 17:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
  ”  Ipak se mora odati priznanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u 20-om veku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svome narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju.  ”  

Vladika Velimirovic
Svetac SPC

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 24 lis 2018, 17:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7952
Tulkas je napisao/la:
  ”  Ipak se mora odati priznanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u 20-om veku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svome narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju.  ”  

Vladika Velimirovic
Svetac SPC



Iz 1935


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 24 lis 2018, 18:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
bezimeni12 je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:
  ”  Ipak se mora odati priznanje sadašnjem nemačkom Vođi, koji je kao prost zanatlija i čovek iz naroda uvideo da je nacionalizam bez vere jedna anomalija, jedan hladan i nesiguran mehanizam. I evo u 20-om veku on je došao na ideju Svetoga Save, i kao laik poduzeo je u svome narodu onaj najvažniji posao, koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju.  ”  

Vladika Velimirovic
Svetac SPC



Iz 1935



Tako je. Polako kronološki idemo.. malo o Židovima pa sve do sahrane gospodina Ljotića..

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 01:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2009, 17:09
Postovi: 18463
Kakva jaka volja da se Srbi predstave na loš način... :)
Izjava iz 1935. se može i progutati, pogotovo ako se ima u vidu šta se guta nekim drugima. Marta 1938. dešava se Anschluss Austrije, septembra 1938. Britanci i Francuzi postižu Minhenski sporazum sa Hitlerom i predstavljaju ga kao čoveka koji je posvećen miru u Evropi. Minhenski sporazum je omogućio okupaciju Čehoslovačke, a desio se samo dva meseca pre Kristalne noći.
Ovo je dakle delatna pomoć Hitleru, ne verbalna pohvala, ali zbog nje niko Francuze i Britance ne bi predstavljao onako kako bi Tulki želeo da predstavi Srbe zbog jedne izjave 1935. Mogu Britanci i Francuzi da pogreše, pa da se isprave, pa valjda može i neki srpski pop da stekne pogrešan utisak. Potonji događaji imaju mnogo veću težinu.

_________________
Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 03:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7952
Taj srpski pop je uhapsen odmah 1941 jer je odbio saradnju sa Svabama, nakon toga zajedno sa patrijarhom poslan u Dahau.
Ima li ijedan katolicki pop sa Balkana da je poslan u koncentracioni logor?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 11:16 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
aleksije radicevic je napisao/la:
Kakva jaka volja da se Srbi predstave na loš način... :)
.


Srbi nisu isto sto i cetnici. Jer da jesu ne bi se nogometni klubovi zvali Crvena zvezda i Partizan.

Iako Srbi biraju ex cetnike Vojislava Seselja na izborima, pa i samog Vojislava Seselja.

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 11:20 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
bezimeni12 je napisao/la:
Taj srpski pop je uhapsen odmah 1941 jer je odbio saradnju sa Svabama, nakon toga zajedno sa patrijarhom poslan u Dahau.
Ima li ijedan katolicki pop sa Balkana da je poslan u koncentracioni logor?


Pobijeno je katolickih svecenika tijekom WWII 664, skoro 500 od strane komunista.

Neki katolicki svecenici s prostora Jugoslavije su zavrsili u Jasenovcu, a neki su poginuli u partizanima.

GESTAPO se htio rijesiti Stepinca, a Bog je ocito cuvao Stepinca, a i to bi se lose odrazilo na Hrvate katolike oko Njemaca i NDH jer su i bez toga isli u partizane. Ali ga Bog nije sacuvao od koministickog otrova od kojega je na kraju i umro.

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 11:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Instruktor je napisao/la:
aleksije radicevic je napisao/la:
Kakva jaka volja da se Srbi predstave na loš način... :)
.


Srbi nisu isto sto i cetnici. Jer da jesu ne bi se nogometni klubovi zvali Crvena zvezda i Partizan..

Od svih kretenluka koje si nadrobio na ovom forumu, ovaj ti je naveći. Imena klubova se ne menjaju. To se vidi i na vašem primeru, gde ste odmah posle smrti Tuđmana vratili komunističko ime Dinamo, umesto HAŠK Građanski i posle Croatia, dok je klub bio Tuđmanova igračka.

I za tvoju informaciju, nema većih četnika od navijača Zvezde i Partizana.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 11:55 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
Carmello Šešelj je napisao/la:
Imena klubova se ne menjaju. To se vidi i na vašem primeru, gde ste odmah posle smrti Tuđmana vratili komunističko ime Dinamo, umesto HAŠK Građanski i posle Croatia, dok je klub bio Tuđmanova igračka.


Pa u RH se ime kluba mijenjalo, sami ste naveli promjenu najveceg zagrebackog kluba u tri slucaja.

A povijest je ova: najveci zagrebacki klub utemeljen je 26. travnja 1911. pod nazivom Prvi Hrvatski Građanski Športski Klub. Kroz povijest je nekoliko puta mijenjao ime: od 9. lipnja 1945. do 26. lipnja 1991. nosio je ime Dinamo, zatim do 24. veljače 1993. HAŠK Građanski, potom sedam godina nastupa pod imenom Croatia, od 14. veljače 2000. nosio je ime NK Dinamo, a 2011. nazivu kluba promijenjen je prefiks u GNK - Građanski nogometni klub. Službeni naziv kluba tako je trenutno GNK Dinamo.

Sam Tudjman je pred kraj rekao neka se vrati ime Dinamo.

Ime Dinamo je odrazavao nacionalni simbol Hrvata za vrijeme Sugoslavije, pardon komunisticke Jugoslavije. Politicki Hrvati su navijali za Dinamo i isli na tekme, politicki Jugoslaveni samo iznimno. Slicno kao sto je u pjesmi koja je nastala u komunizmu 'Ruza Hrvatska' pretstavljala hrvatsku nacionalnu ideju i sada se izvodi iako je nastala u komunizmu.

Iako, Zagreb je jos uvijek zarazen komunizmom.

Carmello Šešelj je napisao/la:
I za tvoju informaciju, nema većih četnika od navijača Zvezde i Partizana.


Pa sto se onda ti klubovi ne zovu Sajkaca i Cetnik. Sigurno su su cetnici radosni kada na zastavama nose crvenu zvezdu odnosno naziv partizan.

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 12:10 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
aleksije radicevic je napisao/la:
Izjava iz 1935. se može i progutati, pogotovo ako se ima u vidu šta se guta nekim drugima. Marta 1938. dešava se Anschluss Austrije, septembra 1938. Britanci i Francuzi postižu Minhenski sporazum sa Hitlerom i predstavljaju ga kao čoveka koji je posvećen miru u Evropi.


Katolička Crkva je osudila nacizam, te je papa Pio XI. u svojoj enciklici Mit brennender Sorge iz 1937. osudio nacionalsocijalizam i rasne teorije - nakon što je u već u ranije objavljenoj enciklici Non abbiamo bisogno iz 1931. bio osudio talijanski fašizam.

Samo bistro i pravedno teolosko oko s Bozjom providnosti moze prepoznati jednu sotonsku ideju zaogrnutu plastem floskula. Naime, u Svetom Pismu je poznato da se i Sotona zamaskira da bi zavodio cak i izabrane.

A meni se cini da je za panegirike SPC-a jedini kriterij za neku ideologiju koliko je ona u skladu s srpskom drzavom, odnosno velikosrpskom ideologijom upakiranom u svetosavlje. Ako je njoj sukladna prolazi, ako nije ne prolazi, pa bio to nacizam, fasizam, komunizam ili osmanizam.

Tako je cetnike SPC podrzavao iz Londona sve dok Tito nije osvojio vlast, kada je Tito osvojio vlast Bartolomej mu se dosao pokloniti, hvaliti ga, i naravno kao sluga rezima poceo klevetati Stepinca.

Svakako bi bilo dobro prodiskutirati odnos cetnika i SPC-a u razdoblju 1941.-1945.

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 12:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Instruktor je napisao/la:
Carmello Šešelj je napisao/la:
Imena klubova se ne menjaju. To se vidi i na vašem primeru, gde ste odmah posle smrti Tuđmana vratili komunističko ime Dinamo, umesto HAŠK Građanski i posle Croatia, dok je klub bio Tuđmanova igračka.


Pa u RH se ime kluba mijenjalo, sami ste naveli promjenu najveceg zagrebackog kluba u tri slucaja.

A povijest je ova: najveci zagrebacki klub utemeljen je 26. travnja 1911. pod nazivom Prvi Hrvatski Građanski Športski Klub. Kroz povijest je nekoliko puta mijenjao ime: od 9. lipnja 1945. do 26. lipnja 1991. nosio je ime Dinamo, zatim do 24. veljače 1993. HAŠK Građanski, potom sedam godina nastupa pod imenom Croatia, od 14. veljače 2000. nosio je ime NK Dinamo, a 2011. nazivu kluba promijenjen je prefiks u GNK - Građanski nogometni klub. Službeni naziv kluba tako je trenutno GNK Dinamo.

Sam Tudjman je pred kraj rekao neka se vrati ime Dinamo.

Ime Dinamo je odrazavao nacionalni simbol Hrvata za vrijeme Sugoslavije, pardon komunisticke Jugoslavije. Politicki Hrvati su navijali za Dinamo i isli na tekme, politicki Jugoslaveni samo iznimno. Slicno kao sto je u pjesmi koja je nastala u komunizmu 'Ruza Hrvatska' pretstavljala hrvatsku nacionalnu ideju i sada se izvodi iako je nastala u komunizmu.

Iako, Zagreb je jos uvijek zarazen komunizmom.

Carmello Šešelj je napisao/la:
I za tvoju informaciju, nema većih četnika od navijača Zvezde i Partizana.


Pa sto se onda ti klubovi ne zovu Sajkaca i Cetnik. Sigurno su su cetnici radosni kada na zastavama nose crvenu zvezdu odnosno naziv partizan.

Sve to znam. I za vreme Kraljevine Srbije, SHS i Jugoslavije, prethodnici Zvezde i Partizana su se zvali BSK i Velika Srbija (u Kraljevini Srbiji, a kasnije Jugoslavija, za vreme Kraljevine Jugoslavije). Ali imena Crvena Zvezda i Partizan, iako su osnovani 1945. od komunista, su postali sinonim za srpske klubove, posebno Zvezda. I trajali su daleko duže pod tim imenom, nego njihove predratne varijante. Nismo bili iskompleksirani paćenici da menjamo imena klubova koji su nas proslavili u Evropi (Zvezda šampion Evropskog kupa šampiona, Partizan finalista Evropskog kupa šampiona). Boli četnike kita što se klubovi zovu Zvezda i Partizan, tako se zovu i ime kluba se ne menja, osim nasilnom političkom direktivom, kao što se vama desilo. Pa ste ipak, prvom prilikom, vi velike ustaše, vratili komunistički naziv Dinamo jer čak i vi imate toliko svesti i ponosa da ne date da se ime kluba menja zbog političkih razloga.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 12:49 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
Carmello Šešelj je napisao/la:
Pa ste ipak, prvom prilikom, vi velike ustaše, ...


Srbi imaju pravo u svome jeziku koristiti pojmove koje zele.

Ali nazivanje Hrvata ustasama u znacenju u kojem koriste Srbi, Jugoslaveni i Bosnjaci je krajnje podlo i remeti odnose izmedju naroda/nacija.

Ovdje su znacenja rijeci ustasa kroz povijest, drugi-svjetski-rat-podrucju-jugoslavije/tko-je-prvi-poceo-ciniti-zlocine-podrucje-bivse-jugoslavije-t16382.html?start=125

Danasnja Republika Hrvatska nema veze s ustasama jer je nastala na Ustavu iz 1990. i Domovinskom ratu, i hrvatski branitelji iz 90-tih nemaju veze s ustasama, medju braniteljima je bilo tisuce Srba koji su se time odredili kao politicki Hrvati nasuprot povampirenih srbocetnika koji su se okitili crvenim petokrakama i sajkacama.

Ovdje Vam je Ustav RH gdje je vidljivo da su Hrvati suverenitet pokazali u partizanima (pola milijuna Hrvata) nasuprot NDH. Ali to je samo jedna od tocaka pokazivanja suveremiteta od stoljeca 7. Glavno je ovo sto sam naveo, mediji/la-ne-vijesti-t16345.html?start=50

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 12:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Jako sam potresen i zabrinut što to remeti idilične odnose među narodima. A posebno me je sramota što vas nazivam ustašama dok vičete ZDS na Maksimiru.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 13:29 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
Carmello Šešelj je napisao/la:
Jako sam potresen i zabrinut što to remeti idilične odnose među narodima. A posebno me je sramota što vas nazivam ustašama dok vičete ZDS na Maksimiru.


Samo Vi remetite. To sam Vam napomenuo ako mozda to ne radite s predumisljajem, nego kao dobar covjek koji je korisna budala onih koji remete s predumisljajem.

Za dom spremni (ZDS) nije samo ustaski pozdrav, iako su ga ustase koristile u WWII.

Za dom spremni se koristio i u Domovinskom ratu, iako to nije bio sluzbeni pozdrav Hrvatske vojske.

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 13:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Pa vidi, ni Sieg Heil sam po sebi ne znači ništa loše, ali s obzirom ko, kada i u koje svrhe ga je koristio, taj pozdrav nosi večnu stigmu i zabranjen je u mnogim zemljama. Isto tako i ZDS. Zato je i on zabranjen.

I nemoj da prosipaš patetiku, majke ti. Ko sam pa ja da remetim odnose među narodima, i to na regionalnom forumu jednog banana protektotata, koji uz to i nije nešto posećen. Smanji doživljaj i prestani da sebe, mene, a i ovaj forum, shvataš toliko smrtno ozbiljno. Ovde smo da prekratimo vreme i ništa više od toga.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 14:02 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
Carmello Šešelj je napisao/la:
Pa vidi, ni Sieg Heil sam po sebi ne znači ništa loše, ali s obzirom ko, kada i u koje svrhe ga je koristio, taj pozdrav nosi večnu stigmu i zabranjen je u mnogim zemljama.


Europski sudovi procjenjuju kontekstualizaciju uporabe pojedinog simbola. Nemaju simboli jednoznacno znacenje.

Sieg Heill je koristen u vrlo jasnom kontekstu s njemacke strane i niti u jednom drugom nakon WWII.

Kao sto je zvijezda petokraka koristana u sotonskom boljsevizmu i komunizmu koji je odnio 3 puta vise zrtava od fasizma i nacizma (WWII) vise od 100 milijuna, pa nije zabranjen npr. na Heinikenu koji datira iz 1873. (ne znam jel vec tada imao petokraku).

Finci tako imaju u 2018. na ratnom zrakoplovstvu svastiku, a napali su skupa s nacistima komuniste u Rusiji nakon sto su ih ovi prethodno terorizirali. A svastika je imala svoje znacenje puno prije Hitlera.

A pojedine drzave ne zabranjuju niti jedan simbol, ali se gleda kontekstualizacija.

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 14:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
E, ali u Hrvatskoj hapse ljude koji na glavu stave ustašku kapu. Ne znam da li hapse za ZDS, ali Šimunić je bio torpediran od UEFA sa učešća na prvenstvu zbog dranja ZDS na Maksimiru. U Americi možeš da vičeš Sieg Heil dok ne promukneš, ali ćeš u većini evropskih zemalja zbog toga popiti robiju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Četnici - zbirna tema
PostPostano: 26 lis 2018, 14:13 
Offline

Pridružen/a: 10 vel 2018, 15:56
Postovi: 2950
Lokacija: Hrvatsko kraljevstvo
Carmello Šešelj je napisao/la:
I nemoj da prosipaš patetiku, majke ti. Ko sam pa ja da remetim odnose među narodima, i to na regionalnom forumu jednog banana protektotata, koji uz to i nije nešto posećen. Smanji doživljaj i prestani da sebe, mene, a i ovaj forum, shvataš toliko smrtno ozbiljno. Ovde smo da prekratimo vreme i ništa više od toga.


Ovaj forum je vrlo dobro posjecen od malog broja velikih intelektualaca. Elita nikada nije mnogobrojna, npr. najprodavaniji u RH je zuti '24sata' kojeg ne cita elita.

Ovdje se mogu pronaci brojne pouzdane informacije kojih drugdje nema.

Ali to nije ovdje tema nego cetnici 1941.-1945.

_________________
Hrvatska je za više KRIŠTO a neki su za manje Karoline u hrvatskoj politici

Pred okupaciju BIH 800.000 stanovnika, od toga 80.000 kristijana i 50.000 pravoslavnih, sruseno 500 katolickih objekata


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 316 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 46 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO