HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 17:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 8849 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 354  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 29 stu 2018, 03:47 
Offline

Pridružen/a: 01 sij 2015, 21:05
Postovi: 2993
BBC je napisao/la:
To je u sljedećem Ožujku a izvanredno stanje je mjesec dana.

To će se vidjeti tek što misli napraviti za vrijeme izvanrednog stanja. Čudno je da sada proglašuju izvanredno stanje dok to isto nije učinjeno u nepovoljnijim situacijama kada je primjerice Krim anektiran ili kada su napali Donbas.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 29 stu 2018, 22:46 
Offline

Pridružen/a: 24 pro 2017, 14:44
Postovi: 76


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 30 stu 2018, 20:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 vel 2010, 19:22
Postovi: 5990
Citat:
ako do jučer u podne nije izbio rat između Rusije i Ukrajine, neće ni narednih dana, ali će se nastaviti rat nerava između dvije zemlje, i još više između njenih vodećih ljudi, predsjednika Vladimira Putina i Petra Porošenka. Ovaj drugi urgira kod NATO-a da pošalje ratne brodove u Azovski zaliv, a prvi očekuje da će se ipak s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom uskoro sastati i dogovoriti o smirivanju napetosti koja je prošle nedjelje izbila zbog zarobljavanja tri ukrajinska brodića i mornara.

Kad se zavade dvije zemlje ili dva čovjeka koji njima vladaju, a koji su dobar dio života proveli u istoj kući, ne moraju biti velike stvari od suštinske važnosti za njihove nove domove i domovine, ali mogu biti dovoljno nabijene sukobima dok su bili u zajedničkom braku da se u jednom trenu ponovo uhvate za vratove, pa da ih bliži ili dalji susjedi razdvajaju i mire. Eto Azovsko more, kad se uzme kolika je Ukrajina, a kolika Rusija, ne bi trebalo da bude velika zaostala “jabuka razdora” iz zajedničkog Sovjetskog saveza. To more i nije pravo more, Kaspijsko ima više prava da se tako zove, pogotovo poslije prošlog maja, kada je Rusija premostila četiri kilometra koji ga razdvajaju od matičnog Crnog mora. Osim za okolno stanovništvo koje iz njega lovi dobru ribu, nije ni od neke ekonomske koristi, jer veći trgovački brodovi teško dopiru do njegovih luka, pošto je muljevito i plitko da pliće nije nijedno more na svijetu. Nije ni plavo da bi privlačilo mnoge turiste, nego je zeleno od algi koje prekrivaju njegove plićake.

Kao da čujem kako mi neko dobacuje: “Pa nisu ni školje na koje slijeću samo galebovi u Neumskom zalivu, čak ni Piranski zaliv, toliko važni, pa Hrvatska ne može da se oko njih dogovori sa svojim susjedima, s kojima je takođe nekad bila u zajedničkom braku, iako joj je ostao na raspolaganju cijeli bistri i zeleni Jadran”. Ima pravo, ali oko Azovskog mora u igri su mnogo veće zemlje i krupniji interesi. Prvo je poluostrvo Krim, koji je Ruska Federacija 2014, u jeku rata s Ukrajinom, osvojila, a zatim anektirala, pozivajući se na istorijsku činjenicu da je do sredine 1950-ih to lijepo poluostrvo bilo u sastavu sovjetske federalne jedinice, a ne ukrajinske, pa da ga je Hruščov trampio za neke druge teritorije. Kad bi svi na svijetu, što bi rekao britanski filozof Bertrand Russell, pozivajući se na istoriju osvajali tuđe zemlje, kako li bi svijet danas izgledao? Onda bi se i Turci u okviru teorije o neoosmanizmu mogli vratiti na Krim, pa i u Azovsko more. Bilo je desetak rusko-turskih ratova oko Krima, a u ljeto 1569. snažna oluja u Azovskom moru potopila je osmanske ratne lađe, pa je Kasim-paša s 15.000 janjičara i 2.000 spahija do nogu potučen od kneza Šerebjanova, baš oko utvrde Azov na ušću Dona.

Na pitanje da li su 25. novembra 2018. tri ukrajinska broda povrijedila tuđe teritorijalne vode i tako prekršila međunarodno pravo, odgovor je dvojak. Nisu ako se pita međunarodno pravo, jer po njemu je Krim sastavni dio Ukrajine, a po sporazumu iz Minska 2004. između Rusije i Ukrajine plovidba po Azovskom moru zajednička. Jesu ako se pita Rusija koja je unilateralnom, nasilnom aneksijom Krima i Crno more oko njega proglasila svojim teritorijalnim vodama. Prema tome, predsjednici obje zemlje imaju pravo. Porošenko kad proglašava vanredno stanje zbog ugrožavanja teritorijalnog integriteta svoje zemlje, a Putin kad jedan obični incident diže na tako visok stepen, a radi se o provokaciji kojom Porošenko sve to čini radi izbora koji ga očekuju narednog proljeća. Putinovi saradnici kažu da se Porošenko služi “banditskim metodama”, a na prijedlog iz ukrajinske opozicije da dvije zemlje sklope novi sporazum kojim bi Ukrajina iznajmila Krim Rusiji na pedeset ili sto godina, u Moskvi to nazivaju apsurdom jer, zaboga, kako se može vlastita teritorija samom sebi rentirati.

U jednom Putin ima pravo za Porošenka, kome je naglo pao rejting u vlastitoj zemlji, pa mu može u predizbornoj kampanji pomoći zategnutost odnosa s Moskvom, ako uspije da je još više zategne nego posljednje četiri godine. Zato u uniformi vrhovnog komandanta obilazi vojne jedinice na položajima prema dijelovima istočne Ukrajine koje proruske pobunjeničke trupe drže pod okupacijom. “Zašto sada proglašava vanredno stanje”, pita Putin, “a nije 2014. kad smo bili u ratu?” S druge strane, Porošenko nabraja kako već dugo iritiraju Ukrajinu, a otkako je izgrađen most iznad Kerčkog tjesnaca, po sedam dana sprečavaju strane brodove da ulaze u Azovsko more, nanoseći ukrajinskoj trgovini mjesečno tri miliona dolara gubitaka. Vlada u Moskvi je prije desetak dana donijela odluku da se priznaju rodni listovi djeci koja se rađaju u samoproglašenim proruskim pokrajinama, “narodnim republikama” Donjeckoj i Luganskoj, koje su se od maja udružile u “federativnu državu” Novorusiju. Sve to navodi Porošenka da kaže: “Vlada Vladimira Putina ne želi ništa manje nego da okupira Azovsko more”.

To je već šira slika rusko-ukrajinskog konflikta, šira i od Krima. Ta Novorusija već liči na Abhaziju i Južnu Osetiju, koje su ne baš daleke od Ukrajine, ali od Rusije pomognute, naoružane i priznate samoproglašene državice. A da bi slika dobila i mnogo širu dimenziju, pobrinuo se Alexander Vershbow, saradnik Atlantic Councila, a ranije zamjenik generalnog sekreta NATO-a i američki ambasador u Moskvi. On prije dva dana piše da je Moskva “čini se, odlučila da pokaže kako je Ukrajina propala država koja ne može da brani svoje granice”. I da se Putin nada da će na izborima sljedeće godine u Kijev dovesti na vlast “povodljivije lidere” i odvratiti Ukrajinu od približavanja Evropskoj uniji i NATO-u. Zbog toga smatra da SAD treba da preduzmu hitnu akciju prije nego što se predsjednik Trump narednog mjeseca sretne s predsjednikom Putinom u Argentini. On podsjeća Trumpa na obećanje da će biti “tvrđi” prema Rusiji od svog prethodnika Obame koji je, kako je rekao, “dozvolio Rusiji da uzme Krim”. Na kraju, tako dobro upućen u odnose SAD-a i NATO-a s Rusijom, ambasador Vershbow se pita: “Hoće li Trump dozvoliti Rusiji da uzme i Azovsko more”?

Predsjednik Trump se još koleba hoće li ili neće u Buenos Airesu sjesti s Putinom da razgovara i o Ukrajini u okviru nove podjele interesnih sfera, za koju misli da je predodređen i izabran od američkog naroda. Za sada lopticu prepušta Evropskoj uniji, pošto to “nije moja briga, nego briga Evrope”. Iz EU, kao i sjedišta NATO-a, stiže samo oštra kritika upotrebe sile i “krajnja zabrinutost”. Evropa ima svoje interese s Rusijom. Vodećim iz EU, posebno Njemačkoj, od toga hoće li Putin priključiti i Azovsko more ili neće, možda je važnije da se ne poremeti projekat Nord Steam 2, gasovod kojim plin iz Rusije treba da stiže do zapadne Evrope preko Baltika, a ne nesigurne Ukrajine. Putin to sve posmatra mirno, samouvjereno, i radi svoj posao.


HAJRUDIN SOMUN

_________________
Neki Fadil


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 30 stu 2018, 22:25 
Online
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35589
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Šta kaže Hajrudin da neumske školje koje presjecaju Hrvatsku na dva dijela i odvajaju najveće turističko odredište od ostatka zemlje nema važnost?

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 30 stu 2018, 22:35 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68204
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Ukrajina ruska Crna Gora. :zubati

Odbjegla nevjesta. :zubati

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 30 stu 2018, 22:37 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68204
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Putin: "Ako hocete lipo, onda cemo lipo, a ako necete, onda cemo mi svoj poso!"

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 30 stu 2018, 23:26 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50
Postovi: 10121
Lokacija: Banja Luka
Kako se meni cini , sve ce trajati duze i teze, nego sto sam ocekivao .
Sto je i logicno .

_________________
Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 05 pro 2018, 18:00 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68204
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Ukrajina pravi svoje rakete, domet oko 300km:

https://www.bljesak.info/svijet/vijesti ... ske/255352

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 05 pro 2018, 18:03 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68204
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Glupa Ukrajina, čiji su znanstvenici takodjer sudjelovali u sovjetskom vojnom programu, predala svo nuklearno oružje Rusiji, a od nuklearnih stvari dobila je jedino Černobil. :D

Valjda su mislili da će biti prijatelji s Rusijom u slijedecih 1000 godina. Doslovce ih ponižavaju kao naciju, a jedina pomoć sa Zapada im je to da to poniženje prenose preko svih medija i ono postaje vrlo javno, da svi gledaju u taj jad.

Kad su tako glupi, nemaju se ni pravo žaliti sto im Rusi uzimaju teritorij kao u samoposlugi.

Mutually assured destruction je jedino “medjunarodno pravo”, i spriječio je moderne ratove izmedju SDA i Rusije, Indije i Pakistana, i možda i treći svjetski rat, a i razlog je zbog kojeg u Njemačkoj nitko ni na krajnjoj desnici ne mašta o osvajanju Francuske ili Britanije ni u slijedecih 100 godina, i Svabe su se okrenule mirnodopskim sredstvima.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 23 vel 2019, 13:30 
Offline

Pridružen/a: 29 sij 2019, 01:17
Postovi: 248
Neo-Nazis and the Far Right Are On the March in Ukraine

https://www.thenation.com/article/neo-n ... t-ukraine/

sve poludilo

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=DEdGlJj0lzM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0PMGlwioTpjOOXJ-rp5PUQ7wPsNsXnMw5e_xx0gn5i_X8kacNwK67Pu7g


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 10 ožu 2019, 13:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Austrijanci se opasno naljutli na njih jer im cenzuriraju austrijske novinare u Ukrajini i izbacuju ih iz države.
Ukrajinu danas vodi hrpa psihopata i manijaka koji se bave vrlo lošom ratnom propagandom.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 10 ožu 2019, 13:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Citat:
Ukrajinu danas vodi hrpa psihopata i manijaka koji se bave vrlo lošom ratnom propagandom.

Hrpa basnoslovno bogatih psihopata i manijaka.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 11 ožu 2019, 09:46 
Offline

Pridružen/a: 01 sij 2015, 21:05
Postovi: 2993
Carmello Šešelj je napisao/la:
Citat:
Ukrajinu danas vodi hrpa psihopata i manijaka koji se bave vrlo lošom ratnom propagandom.

Hrpa basnoslovno bogatih psihopata i manijaka.

Koji isto tako niti su Slaveni, niti kršćani. Pripadaju jednoj manjini


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 28 ožu 2019, 21:43 
Offline

Pridružen/a: 21 stu 2015, 17:34
Postovi: 3541
Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
U nedelju predsednički izbori u Ukrajini, imaju 39 kandidata :laugh
Inače ih se prijavilo 92, ali više od pola nije imalo da priloži depozit od 90.000 USD plus je 5 komada odustalo.

_________________
Robi lopove vrati bodove!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 22 tra 2019, 12:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32
Postovi: 6217
Lokacija: Izvan sebe
Wolodymyr Selenskyj je novi predsjednik Ukrajine.

_________________
Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 17 svi 2019, 15:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Toliko su srali protiv Rusa. Pokrenuta istraga protiv 180 osoba iz samog vrha politike, uključujući i bivšeg predsjednika. Nije zajebancija jer je istraga zahtijev obavještajne službe, policije i granične policije.
Sud ovih dana razmatra da im svima oduzme putovnice i zabrani izlazak iz zemlje.

U biti pola Parlamenta i skoro svi prošli ministri. Kako mi se zgadila ta Ukrajina i taj ciganluk njihov.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 18 svi 2019, 00:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 vel 2019, 01:55
Postovi: 29
Lokacija: Vojvodstvo Svetog Save
Ova skorašnja zabrana ruskog jezika je klasično koprcanje u vlastitim ***. Ko se stidi majčinoga mlijeka, uvijek rđa, dovijeka.

_________________
Non omne quod licet honestum est.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 18 svi 2019, 08:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ivo Sanader case x 180. Da se stvori slika te nakarade.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 18 svi 2019, 13:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 pro 2018, 12:46
Postovi: 1678
Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
Ah Ukrotardi... Najbolje se vidjelo što im je donijela njihova Revolucija kada je se prošle godine saznalo da je Cohen još dok je bio Trumpov odvjetnik tražio od njih 400k dolara da uopće razgovaraju :D


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 18 svi 2019, 13:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Borba za US dominaciju u svijetu košta. Tuđeg novca i tuđih života. Nek u Zagrebu uče na primjeru Ukrajine, da ne bi na svom.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 12 kol 2019, 19:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 srp 2016, 21:58
Postovi: 147
Rusi, Ukrajinci, dragovoljci/dobrovoljci iz Srbije/Republike Srpske i Hrvatske, dječji kampovi...
Moram priznati kako dugo nisam čuo tako duboku i objektivnu analizu, znanje i točne interne podatke od nekog stranog novinara kao što je ovaj novinar iz Pariza, odnosno Michael Colborne. Jedino što su malo zbrljali na kraju s pitanjeem o historijskom revizionizmu. :thumbdown
Tko malo bolje poznaje stvari, istina je kako Ruža Tomašić, točnije njezini suradnici imaju veze s hrvatski dragovoljcima u Ukrajini. Upravo je Denis Šeler bio u taboru Ruže u izbornoj noći 27. 5. 2019.


_________________
Matija Vojsalić HRVATINIĆ (1476.) - posljednji bosanski kralj!
Vrati se vjeri svojih djedova!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 03 stu 2019, 09:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Mađarska blokirala NATO deklaraciju o postavljanju permanentnog NATO predstavnika u Ukrajini. Nisu zadovoljeni njihovi uvjeti za 150.000 Mađara, nacionalna manjina u Ukrajini. Ovi nedavno novim zakonima zabranili i otežali mađarskoj manjini da koriste svoj maternji jezik u školama. (i drugim manjinama)
Kako ministar reče, možda našim preko-oceanskim prijateljima radi geo-politike to nije nimalo bitno ali nama Mađarima jest.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 23 pro 2019, 08:22 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68204
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Sto je s onim ratom u Donbasu?

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 23 pro 2019, 09:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
Robbie MO je napisao/la:
Sto je s onim ratom u Donbasu?

Ništa. Zamrznut konflikt, niko ne pokreće nikakve ofanzive. Proruske snage po naredbi Putina, jer mu dalja eskalacija ne treba i gleda kako da se izvuče iz tog konflikta (zato stalno guslaju o sporazumu iz Minska, koji ukrajinska strana neće da počne da sprovodi, iako su ga potpisali), a ukrajinske snage ne smeju, jer čim krenu u ofanzivu, dobiju kišu ruskih raketa iz VBR-ova vrlo precizno na svoju glavu sa teritorije Ruske Federacije, a jedan divizion VBR "Smerč" napravi učinak kao mini atomska bomba području od kvadratnog kilometra, a ovi raspale iz nekoliko diviziona, pa ti stisni muda i napadni.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ukrajina
PostPostano: 18 sij 2020, 17:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Jedna informacija vezano uz srušeni putnički avion MH17 iznad Ukrajine. Provjeravali je ili ne, to je fact.

- Istražni tim (Nizozemci i još par njih) su potpisali ugovor sa Kijevom da ne smiju ništa izjaviti za medije, niti objaviti bilo kakav pisan dokument, dok im Kijev to ne dozvoli. Kijevu prvo pošalju sve što će ići u javnost, i onda ovi daju potvrdu ili ne.

Ovako nekako:

- Pronađeno tijelo, rupa od metka u glavi.
- Na mjestu zločina policija zatekla 2 čovjeka, oba imaju motiv.
- Sa jednim od njih policija potpiše ugovor da neće smjeti ništa reći i napisati dok im ovaj osumnjičeni to ne dozvoli.

Znakovito je da je Kijev agresivno insistirao na takvom ugovoru.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8849 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 354  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 36 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO