HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 21:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 2487 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 100  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 16 ožu 2019, 18:06 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6274
Plodovi izvornog islama :D
Zašto nas ignorirate? Šaljite hitno vojsku na granicu s RH
https://www.24sata.hr/news/zasto-nas-ig ... -rh-619473
Ne mogu da vjerujem da je 24 sata objavio ovako nesto...

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 16 ožu 2019, 18:14 
Offline

Pridružen/a: 03 ruj 2018, 10:57
Postovi: 60
Kačamak je napisao/la:
Koliko je to dobra vest za preuzimanje USK od strane Hrvata?


Dobra vijest bi bilo neko veliko sranje... Totalni kolaps USK-a pod terorom migranata...
Gospodine Kačamak tada po mom sudu ide dvostruki potez... Uz oranje USK slijedi i udar u srednjoj Bosni.

Gospodin Hemir je dobro primijetio da je vojna vježba Velebit izgledala kao nešto što oni nisu uspjeli napraviti u Neretvi 93.
Sasrao se malo pa je to obrisao, da gazije ne vide.
I bolje da ne vide, kad Hrvati udre, ima da gore nebo i zemlja. :HercegBosanac :hrvatinic


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 17 ožu 2019, 00:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Zašto se čude ako ljudi kao onaj u New Zealand uzme zakon u svoje ruke.

Citat:
Migranti prolaze bez većih kazni zbog manjakavosti zakona u BiH

5. ožujka 2019.Nema komentara

Broj kaznenih djela koja su počinili migranti u posljednjih nekoliko dana u HNŽ-u rapidno raste. Stanovništvo ove županije izloženo je nasilnim ispadima migranata koji su u BiH ušli nezakonito.
Zanimljivo je spomenuti kako pod krinkom migranata u BiH sve češće ulaze muškarci iz zemalja u kojima nije rat te se postavlja pitanje njihova motiva, piše Večernji list BiH.

Zabrinjavajuća je činjenica da su među žrtvama sve češće i policijski službenici. Naime, u razmaku od samo tri dana migranti su napali dvije policijske patrole u HNŽ-u.

Nakon što su se u četvrtak u poslijepodnevnim satima sukobili s djelatnicima Policijske uprave Mostar, koji su na teren izišli po dojavi građana, migranti su u nedjelju večer ozlijedili policajca Policijske postaje Čapljina.

Prema izvješću MUP-a HNŽ-a, migranti su u Čapljini pokušali otuđiti vozilo, što je primijetila policijska patrola u blizini dječjeg vrtića.

Migranti su policijskim djelatnicima pružali aktivan otpor, pri čemu je jedan djelatnik PP Čapljina zadobio lakše tjelesne ozljede. Ovom prilikom došlo je do oštećenja ograde oko dječjeg vrtića, a migranti su privedeni u PP Čapljina, navedeno je iz MUP-a HNŽ-a.

Ističu kako je u samo nekoliko dana više osoba s područja Čapljine, Stoca, Mostara… prijavilo razne vrste napada migranata, od provala u kuće, krađe stvari, fizičkih nasrtaja, pljački. A situacija bi u predstojećem razdoblju mogla biti još lošija, budući da se sve veći broj stranih državljana iz Pakistana, Sirije, Gaze, Palestine, Afganistana (većina je iz zemalja koje nisu zahvaćene ratom) kreće kroz Hercegovinu.

Prema riječima ministra unutarnjih poslova HNŽ-a Slađana Bevande, problem je to što migranti prelako i ilegalno ulaze u BiH, kao i postojeća zakonska rješenja koja im omogućavaju slobodno kretanje po BiH te činjenica da ih se ne može procesuirati za počinjena kaznena djela.

Lažni identitet

Naime, u slučaju migranata, domaće institucije u BiH, a posebice policijske agencije, nemoćne su. Kada dođe do počinjenja kaznenog djela, policijski službenici migrante privedu u službene policijske prostorije i tu dolazi do problema. Gotovo nijedan od njih nema odgovarajući identifikacijski dokument države iz koje dolazi, nego su ih policijski službenici prisiljeni legitimirati na osnovi podataka koje im oni sami kažu. Riječ je, naravno, o lažnom identitetu.

Tužiteljstvo, pak, ne može podignuti optužnice na osnovi lažnog identiteta te bez obzira o koliko se teškom kaznenom djelu radi, migrant koji ga je počinio ponovno je na slobodi u razdoblju od 24 sata od privođenja u policijsku postaju. Zbog svega navedenog postoji bojazan da će se među migrantima proširiti vijest o manjkavosti sigurnosnog i pravosudnog sustava BiH koji im omogućuje počinjenje kaznenih djela bez procesuiranja.

Stoga se među stanovništvom, ali i vodstvom policijskih agencija, opravdano javlja strah od pojave teških kaznenih djela migranata (ubojstva, silovanja…) jer su sve svjesniji da za ta djela u ovakvom sustavu i prema postojećim zakonima u BiH neće kazneno odgovarati. Kako bi se spriječila teška kaznena djela, iz MUP-a HNŽ-a apeliraju na nadležne institucije da se mora pronaći način za procesuiranje migranata bez obzira imaju li odgovarajuće dokumente ili ne.

Tim povodom ovih dana će biti organiziran i sastanak na kojem će sudjelovati predstavnici MUP-a HNŽ-a, Tužiteljstva te Ureda za strance. Na probleme ilegalnih migranata već dulje vrijeme upozorava i ravnatelj Granične policije Zoran Galić, koji je nedavno za Večernji list potvrdio kako je trenutačno sve aktivnija ruta kroz Hercegovinu. Govoreći o rješenju problema nekontroliranog kretanja migranata kroz BiH, Galić je u više navrata naglašavao kako se ovaj problem može riješiti izmjenom Zakona o strancima u BiH.

Naime, BiH bi trebala primijeniti praksu Mađarske i Srbije, koje su skratile rok za traženje azila na svega 24 sata. Tako bi i u Zakonu o strancima u BiH prvenstveno trebalo promijeniti članak koji se odnosi na razdoblje dano strancima za traženje azila. Ono je sada 14 dana.

Uz to, strancima bi u razdoblju dok ne dobiju azil trebalo potpuno ograničiti kretanje. Skraćivanjem tog roka na 24 sata i ograničenjem kretanja izbjegao bi se prostor za manipulaciju koji se migrantima sada otvara. Naime, većina njih po ulasku u BiH da izjavu kako ima namjeru podnijeti zahtjev za azil, no tek rijetki u 14 dana to i naprave.

Spomenuta izjava omogućava im neograničeno kretanje kroz BiH.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 22 ožu 2019, 22:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ovi migranti su dobar izgovor za staviti kontrolne punktove prema muslimanima i ograditi ih u njihov islamski rezervat.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 22 ožu 2019, 22:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34
Postovi: 13882
Lokacija: Sjeverna Bosna
Sta cekas sto ne stavis puktove (prava hrvatska rijec)?

_________________
Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 22 ožu 2019, 22:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Migranti s telefonima u rukama okupirali centar Bihaća

Migranti s telefonima u rukama okupirali centar Bihaća17.03.2019 21:55 | nezavisne.com
Bihać - Veliki broj građana Bihaća zatražio je od lokalne uprave da se onemogući korištenje besplatnog bežičnog interneta u centru tog grada, zbog velikog broja migranata koji se okupljaju i koriste te usluge.

“Nemam ništa protiv tih ljudi, ali ovo je zaista postalo nepodnošljivo. Svakim danom sve ih je više, a u posljednje vrijeme doslovno su okupirali gradsko središte i svi imaju mobitele u rukama. Jednostavno, ne osjećamo se više sigurno u vlastitom gradu”, kaže jedan stariji Bišćanin.

Savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić kaže kako je lokalna vlast prije deset godina uvela besplatni bežični internet, ali da je on ukinut prošle godine. “Ovdje se ne radi o našem internetu, već se radi o usluzi 'BH Telekoma', koji ima dvije bazne stanice u centru grada. Taj internet je aktivan negdje od Nove godine i na naš zahtjev da se on ugasi, dobili smo odgovor da ugovor traje do kraja marta”, kaže Moranjkić.

Direktor poslovnice “BH Telekoma” u Bihaću Damir Midžić potvrdio je kako se radi o donaciji Međunarodne agencije za migracije (IOM), koja im plaća ove usluge i da ugovor o tome ističe krajem marta. Midžić nije mogao potvrditi da li će IOM produžiti ugovor, a odgovor na to pitanje nismo mogli dobiti ni u ovoj organizaciji koja brine o migrantima na području Unsko-sanskog kantona. Jedino što su nam potvrdili jeste da usluge besplatnog interneta migranti imaju i u prihvatnim centrima u kojima borave. Inače, poboljšanjem vremenskih prilika uočljiv je povećan broj migranata na području Bihaća. Predviđanja su da će njihov broj rasti u narednom periodu i pored toga što policija USK pokušava da im fizički onemogući dolazak na ove prostore. Gradske vlasti u Bihaću su ranije najavile kako ne mogu prihvatiti nove migrante i zatražile su od Ministarstva sigurnosti BiH da pismenim putem potvrdi da će preuzeti brigu o prihvatnim centrima u tom gradu u kojima su smješteni strani državljani.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 26 ožu 2019, 13:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Babina kćerka organizira prosvjede u Sarajevu.

Citat:
Krizni štab za migrantsku krizu: Protesti u Sarajevu

slika

u petak, 22. marta održana je sjednica Kriznog štaba za migrantsku krizu u Velikoj Kladuši na kojoj je jednoglasno odlučeno da se ide u organizaciju javnog protesta u Sarajevu ispred Parlamentarne skupštine BiH. Kako je kazano, ovakva odluka rezultat je ignorantskog odnosa nadležnih, državnih institucija prema migrantskoj krizi u Velikoj Kladuši.

Istaknuto je da je država više puta pozvana da ovom problemu priđe ozbiljnije, međutim ne samo da je izostao odgovor, već je ignorisala i lokalnu vlast i njene odluke po pitanju migranata, kao i volju i želju građana Velike Kladuše. Tome u prilog govori činjenica da je u područnoj školi u Šiljkovači organizirana nastava za djecu iz migrantske populacije, a da o tome lokalna vlast i građani nisu ni pitani ni obaviješteni, kazala je Elvira Abdić Jelenović, članica Kriznog štaba. Dodala je da je jasno da je Bosna i Hercegovina pristala da bude centar za migrante (poslušajte izjavu)…

Svih 13 predsjednika mjesnih zajednica koji su prisustvovali sjednici, podržali su odluku o organizaciji protesta u Sarajevu, jer kako su istakli problema izazvanih migrantskom krizom je sve više i građani se svakim danom osjećaju manje sigurnima. Enver Munjaković iz MZ Polje kazao je da su migrantskom krizom najviše pogođeni mještani MZ Polje, prije svega zbog prihvatnog centra u objektu „Miral“. Blizu 500 mještana MZ Polje potpisalo je peticiju kojom su izrazili nezadovoljstvo zbog nepoštivanja odluka lokalne vlasti od države i njenog maćehinskog odnosa prema sigurnosti i životima mještana MZ Polje, istakao je Munjaković (poslušajte izjavu)…

https://www.radiovkladusa.ba/krizni-sta ... -sarajevu/


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 26 ožu 2019, 14:43 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Mislim da je vrijeme da se narod USK-a napokon odupre ovoj tiraniji iz sarajeva i recimo proglasi nezavisnost.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 04 tra 2019, 18:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Kao i svaki put, ali nad Bihać se nadvila medijska blokada, pa i samocenzura domaćih koji su manje skloni objavljivati i upozoravati na stanje u gradu. Spustili su gaće pred migrantima i Sarajevom. Misle da će migranta bit manje kad bude toplije?

Citat:
Prema Bihaću se kreće voz iz Sarajeva sa blizu 130 migranata

Talgo vozom iz Sarajeva večeras će na područje Unsko-sanskog kantona stići blizu 130 migranata.
Ovu informaciju saopćio je na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Bihać komandir Policijske uprave BIhać Samir Alić.

"Odmah nakon ove sjednice idem da pomognem kolegama policajcima u Bosanskoj Krupi", kazao je Alić.

Kako saznajemo voz je krenuo oko 17 sati, a policajci će pokušati da spriječe ulazak migranata na područje Unsko-sanskog kantona jer za njih tu više nema adekvatnog smještaja u prihvatnim centrima.

Kao što je poznato, posljednjih mjeseci migranti izlaze iz voza prije Bihaća, neki čak i na području entiteta Republika Srpska, pokušavajući da se ilegalno prebace preko bh. granice u Republiku Hrvatsku.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/prema-b ... /190404130


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 05 tra 2019, 20:50 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68223
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Unsko Sanski Kanton jucer branio svoje granice.

Policija zaustavila vlak na ulazu u kanton i nije dala dalje. Migranti sisli s vlaka i u privatni prijevoz.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 06 tra 2019, 14:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Tko bi rekao da su migranti tako zloćesti. Bit će toga još...

Citat:
Migranti osumnjičeni za krađu 18 vozila na području USK

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona objavilo je informaciju da je od početka januara do danas evidentirano 18 krađa motornih vozila za koje postoji osnova sumnje da su počinili migranti.

Ukradena vozila su većinom nakon otuđenja pronađena na teritoriji Unsko-sanskog kantona u blizini granice s Republikom Hrvatske ili na teritoriji Republike Hrvatske gdje su nakon završenih istražnih radnji i vraćeni vlasnicima.

"Tokom utvrđivanja činjeničnog stanja te dokumentovanja krivičnih djela kriminalistički istražitelji su utvrdili da su skoro sva krivična djela izvršena na isti način, odnosno da su izvršioci pronalazili neosigurana vozila, otključana te sa ključevima u kontakt bravi", navodi se u saopštenju MUP-a USK.

Pozvali su građane Unsko-sanskog kantona da u kontekstu trenutne situacije na području ovog kantona, a posebno grada Bihaća i opštine Velika Kladuša izvrše dodatne mjere osiguranja vlastite imovine te na taj način preventivno djeluju na sprečavanju izvršenja krivičnih djela.


U Grčkoj počela okupljanja kod granice s Makedonijom zbog glasina da se otvara granica, a na željezničkom kolodvoru u Ateni blokiraju promet i traže da ih se pusti da idu dalje prema Bihaću ili barem u Solun, bliže Makedoniji.

Citat:
Migrants Planning Border Push Clash With Greek Police Near Thessaloniki

slika

Hundreds of migrants from a camp in Diavata near Thessaloniki have spent Thursday night in the open hoping to flee via North Macedonia to Europe.

Earlier, dozens clashed with the Greek riot police after trying to break through a cordon. They threw stones at police who responded with tear gas and stun grenades.

https://greece.greekreporter.com/2019/0 ... iki-video/


Citat:
Commuter Chaos in Greece as Hundreds of Migrants Block Main Athens Train Station

slika

Hundreds of migrants have occupied the main train station in Athens on Friday demanding to be allowed to travel north to join other migrants near Thessaloniki who attempted on Thursday to push toward the border with North Macedonia.

Migrant families, some holding babies, have staged a sit-in on the railway line at Larisis Station, preventing any trains from approaching or leaving the terminal.

https://greece.greekreporter.com/2019/0 ... n-station/


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 06 tra 2019, 21:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Dvojica migranata na Otoci brutalno pretukli i opljačkali starca

slika

Dvojica nepoznatih razbojnika napali su danas Sarajliju Ismeta Tanjaša u blizini džamije na Otoci i nanijeli mu teške povrede.

Novinarima Faktora, koji su se zatekli na mjestu događaja, okupljeni prolaznici su ispričali da su Tanjaša napala i opljačkala dvojica migranata.

- Krenuo sam da platim račune, ovuda obično šetam svaki dan. Iznenada su me napali, uzeli su mi mobitel i nešto novca. Sam sam se s njima borio, jedva sam se izvukao - ispričao nam je vidno potreseni starac.

Dvojica nepoznatih razbojnika napali su danas Sarajliju Ismeta Tanjaša u blizini džamije na Otoci i nanijeli mu teške povrede.

Novinarima Faktora, koji su se zatekli na mjestu događaja, okupljeni prolaznici su ispričali da su Tanjaša napala i opljačkala dvojica migranata.

http://www.uskinfo.ba/vijest/foto-dvoji ... arca/52826


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 06 tra 2019, 22:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Free Palestine!

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 06 tra 2019, 22:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Migranti očito ove iz Bosne ne doživljavaju kao musllmane, već kafire. Ovo je jako brutalno premlaćivanje (i to starca) za sitno novca.

slika

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 06 tra 2019, 22:26 
Online

Pridružen/a: 17 lip 2009, 20:01
Postovi: 13387
Lokacija: ZG
Mos mislit sta im po Bihacu rade ako je ovako u Sarajevu...

_________________
Muslimane ko je kleo, nije dangubio.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 07 tra 2019, 12:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Mediji prvenstveno oni Sarajevski kriju sve u vezi migranata i onoga sto rade, u to sam se uvjerio licno prosle sedmice kada sam "zadrzao" ovog Palestinca, ni 50% desavanja u javnost ne izađe od onoga sto rade i cine, od krađa, obijanja, pljački i sl.

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 07 tra 2019, 12:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Znamo to već da Sarajlije ne pišu o tome. Poznata muslimanska solidarnost sa svojom braćom, nek ovi u USK trpe.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 07 tra 2019, 16:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Bila je i tuča migranata na Ilidži. Ali klix neće spomenut migrante kao sudionike u naslovu. A Hrvat kad da neku izjavu koja ne paše muslimanima, onda je naslov huškački.

Citat:
Tuča na Ilidži, jedna osoba povrijeđena nožem

U Maloj aleji na Ilidži došlo je do tuče u kojoj je, kako saznajemo, jedna osoba povrijeđena.
U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su nam kazali kako su dobili informaciju da je došlo do tuče, ali da nemaju više detalja o ovom događaju.

Nezvanično saznajemo da je u tuči učestvovala grupa migranata, te da je jedna osoba zadobila povrede nakon što je napadnuta nožem. Navodno, do tuče je došlo u bašti jednog ugostiteljskog objekta.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190406072


U Šturliću gdje ima migranata, zabilježen spolni odnos sa djetetom. Nije za prejudicirati. Ali s obzirom da je mjesto malo, kazneno djelo rijetko, i da su migranti po Europi tome skloni, moguće da su oni počinitelji. Možda nikada nećemo saznati...

Citat:
Cazin: Spolni snošaj s djetetom

U Šturliću je došlo do krivičnog djela “spolni snošaj s djetetom”, a na Miostrahu do “otuđenja tuđe stvari”.

U Ćoralićima dva lica remetila su javni red i mir “drskim ponašanjem” i učestvovanjem u tuči”.

https://usnovosti.ba/usn-novosti/cazin/ ... i-2/144830


BBC je napisao/la:
Znamo to već da Sarajlije ne pišu o tome. Poznata muslimanska solidarnost sa svojom braćom, nek ovi u USK trpe.


Sarajlije više zanimaju dešavanja na potezu od Mašrika do Magriba.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 08 tra 2019, 09:32 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68223
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Marokanac napao sarajevskog Turčina na turskoj Ilidzi.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/ilidza-d ... ao-turcina

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 08 tra 2019, 11:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Citat:
Špirić: Bakir i SDA čekaju da migranti dobiju državljanstvo pa da im ponude resor u vlasti

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je Srni da, dok druge zemlje poduzimaju mjere kako bi se zaštitile od nelegalnog ulaska migranata, u BiH "selo gori, baba se češlja", a migranti biraju rute koje su im kraće i draže jer vide da se niko njima neće pozabaviti.

- Svi medijski izvještaji iz crne hronike, gdje se migranti međusobno ubijaju, napadaju lokalno stanovništvo, prelaze šumskim stazama iz države u državu, nisu dovoljni argumenti za Vijeće ministara u tehničkom mandatu da poduzmu bar jednu suvislu aktivnost u interesu sigurnosti građana BiH - upozorio je Špirić.

On je podsjetio da je vlada Austrije jučer odlučila produžiti vanredne kontrole na granici s Mađarskom i Slovenijom kako bi se zaštitila od nelegalnog ulaska migranata na takozvanoj balkanskoj ruti, a Vijeće ministara u teničkom mandatu i dalje tvrdi da je situacija u BiH pod kontrolom.

Špirić je ukazao da je zanimljivo da se u izvještajima austrijskih medija napominje da je ministar policije Herebert Kikl (Kickl) kao obrazloženje o novoj odluci naveo latentnu prijetnju terorizma što bi trebalo upaliti alarme u svim zemljama regiona, a posebno onima koje nisu članice EU.

- Tako u BiH "selo gori, baba se češlja", a migranti biraju rute koje su im kraće i draže jer vide da se niko njima neće pozabaviti. Upravo zbog ovakvog stanja anarhije u koju nas je dovela nesposobna vlast trebalo bi što prije fomirati novi saziv Vijeća ministara, ali sve su prilike da Bakir Izetbegović i njegova SDA čekaju da ovi migranti dobiju državljanstvo i da i njima ponudi jedan resor srazmjerno njihovoj brojnosti - ocijenio je Špirić.

Imajući u vidu kompletnu situaciju sa migrantskom krizom i da se u BiH vraćaju ratnici ISIL-a, naglasio je Špirić, bilo bi neophodno da su koordinacioni tim i nadležne institucije u stalnom zasjedanju i da provode sigurnosne mjere i akcije.

- Ali s obzirom na to da smo u BiH, čekat ćemo da migranti organiziraju neku sjednicu i donesu odluku - rekao je Špirić.

https://avaz.ba/vijesti/bih/473862/spir ... r-u-vlasti


slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 09 tra 2019, 16:40 
Offline

Pridružen/a: 11 tra 2016, 16:17
Postovi: 7949
Lokacija: Сарај Чадор
Tako je. Sve im podijeliti drzavljanstvo i naseliti na potezu od Bosanskog Petrovca do Bosanske Krupe.

_________________
Skidanje okova je imperativ.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 09 tra 2019, 18:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Migranti napali zaštitare u BIRI, policija uhapsila nekoliko osoba

U Bihaću je prije otprilike sat vremena došlo do nereda u krugu prihvatnog centra BIRA. Kako saznajemo, policija je intervenisala nakon navodnog napada grupe migranata na zaštitare.

Nekoliko osoba je privedeno u prostorije MUP-a USK, ali u trenutku kad smo kontaktirali portparola policije, obrada nad uhapšenim licima je tek počela, pa nismo mogli dobiti više informacija.

Kako su nam rekli u MUP-u USK-a, detaljnije informacije će biti dostupne nakon obrade uhapšenih lica.

http://www.uskinfo.ba/vijest/video-nere ... soba/52963


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 09 tra 2019, 18:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Bihaćani (ili Biščani) izgubili svoj grad.
Liči na Amidžin kvart u Švedskoj.


_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 09 tra 2019, 18:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Kako nemaju razumijevanja za svoju braću.

Citat:
Ismet Hajrulahovic
Jeli ovo moja Bosna jesu li za ovo izginuli ljudi, djeca, zene a sta rade gradske vlasti, nista svadaju se kome ce koja fotelja a gradani neka trpe. Gospodo nacelnici, premijeru, ministri, uradite nesto ubrzo jer dirnelise u koga moga, a u blizini zivim, ne da ce biti belaja vec ce planuti I oni I bira

Damir Porčić
samo zaokruzujte SDA na izborima, i bit ce nam ovako dobro uvijek (y)

Adem Okanovic
Neka trebaju da vas pocnu tuci jer nasa policija hoda i kaznjava svoj narod a oni mogu da rade sta hoce jer imaju imunitet

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Uništavanje muslimanskih 24% (ili koliko već) BiH od strane migranata
PostPostano: 11 tra 2019, 18:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Citat:
KRAJINA OSTAVLJENA NA CJEDILU! Država ne želi pomoći Krajišnicima u rješavanju migrantske krize

https://usnovosti.ba/usn-novosti/bihac/ ... ize/145373


Tako to biva kad se zavaravaš da država postoji.

Citat:
Da li SDA za rusko-turske interese naseljava migrante i uništava bošnjački narod?

Glasilo SDA bezočno laže Bošnjake da se horde migranata sastoje od „trudnica, hroničnih bolesnika i bolesne djece“, a ne od hiljade vojnosposobnih, nasilnih muškaraca, najverovatnije terorista putujućeg ISIL-a

Jedan tekst u posljednjem broju „Stava“, glasila SDA, koje se finansira iz turskih fondova, otkriva pretpostavku da SDA za tursko-ruske interese sponzorira naseljavanje migranta u Evropsku uniju, s ciljem njene destabilizacije. Evropska unija je tu tursko-rusku zavjeru na vrijeme prepoznala, blokirala granicu, a pri čemu će svu štetu pretrpjeti bošnjački narod, koji će nestati u ovoj migrantskoj agresiji na preostali bošnjački životni prostor.

Bošnjačka podvala Bošnjacima

U tom vazalstvu SDA, najjače bošnjačke stranke, koja bošnjački opstanak rasprodaje na pijaci rusko-turskog savezništva, svoj su interes prepoznale velikosrpska i velikohrvatska politika, koje su prije nego li umni Bošnjaci razumjele da će desetine hiljada migranata među Bošnjacima trajno uništiti bošnjački etnonacionalni suverenitet nad Bosnom.

Šutnja i odobravanje SDA i Islamske zajednice, nad ovom očiglednom okupacijom Krajine, nad terorom koji Bošnjaci trpe od migranata, te prijetnja da bi spavači uvezenog terorističkog Isila mogli izvršiti agresiju nad „bošnjakim nevjernicima“ – nema se čim razumnim pravdati osim korupcijom i izdajom Bošnjaka.

Taj vjerski sentiment, koji je Islamska zajednica Muslimani Bošnjacima, da horde migranata doživljavaju sa dobrodošlicom, kao „braću u vjeri“, zapravo je jedna perfidna podvala zbog koje mnogi Bošnjaci još uvijek nisu u mogućnosti razumjeti šta im se događa.

Trenutno sve ovo djeluje logički konfuzno, jer i evropske strukture (IOM – Internacionalna organizacija za migracije) i rusko-tursko savezništvo navaljuju da se migranti trpaju u bošnjačke krajeve – jedni, jer očekuju da će tu ostvariti geto za migrante, a drugi jer očekuju da će migranti ipak nekako proguliti prema Evropi i destabilizirati je.

U međuvremenu, medijska struktura SDA se stavlja na stranu laži i podvale prema Bošnjacima, tako što i dalje razvija sentiment prema „jadnim migrantima“, iako se svako može uvjeriti da među njima nema ni pet posto izbjeglica, žena, djece i staraca, koje bježe iz rata.

Tu su u apsolutnoj većini vojnosposobni mladići od 20 do 30 godina, što potvrđuje pretpostavku da se možda radi o vojnicima terorističkog Isila. Njihov nasilni izgled, ponašanje, sklonost alkoholu i drogama, ukazuju da to nisu muslimani u onom smislu u kome to nastoje prikazati Islamska zajednica, a posebno selefijski pokret. Napose, sam ISIL je bio formiran od ološa iz islamskih zemalja, a kojima je islam samo bio maska za projekat ubijanja muslimana.

Onako kako je ISIL vršio genocid nad „nevjernicima“ u Siriji, tako ga može, pod istim pozorišnim opravdanjem, nastaviti i u Bosni i Hercegovini.

Teroristi u kostimu trudnica

Magazin „Stav“, glasilo SDA, bezočno laže Bošnjake u karakteru migranata, sakrivajući istinske opasnosti i prijetnje, a što dokazuje i sljedeći citat:

„Kroz Tuzlu i Tuzlanski kanton protekle sedmice prošle su stotine migranata. Riječ je o grupama trudnica, majkama s djecom, bolesnim ženama i povrijeđenim mlađim i starijim muškarcima, a jedinu pomoć gladnim, izranjavanim i promrzlim osobama upućuju malobrojni volonteri. Oni su, nakon desetomjesečnih napora da se iznemoglim ljudima barem donekle ublaže patnje, skoro na izmaku finansijske, psihičke i fizičke snage.„

Iz ovog citata saznajemo da su tzv. volonteri, eto, na izmaku „finansijske snage“, a da nam uopće nije objašnjeno otkud volonterima pare da zbrinjavaju migrante na proputovanju kroz Tuzlu. I kakvi su to „volonteri“ koji mogu živjeti od svog „volonterizma“?

Kriminalni tekst, objavljen u „Stavu“, kritikuje Skupštinu Tuzlanskog kantona koja je odbila inicijativu zastupnika SDA o „pomoći migrantima“, kao i odbijanje Gradskog vijeća Tuzla da se osnuje prihvatni centar za migrante, a čime bi i Tuzla doživjela sudbinu Bihaća.

Tekst iz „Stava“ razvija sentiment prema migrantima, jer ove horde vojnosposobnih muškaraca prikazuje kao ugrožene žene i djecu, dok uposlenike ove zavjere, koji dočekuju i dalje šalju migrante, prikazuje kao humanitarce i volontere. Evo šta kaže i kako laže jedan takav „volonter“:

“Susrećemo trudnice, hronične bolesnike i bolesnu djecu. Ne možemo a da im ne pokušamo pomoći.“

Ovom citatu ustinu nije potreban komentar!

Uostalom, evo linka, evo teksta, pa se sami uvjerite kako glasilo SDA baca maglu Bošnjacima u oči.

Za čije interese, dakle?

http://stav.ba/bescutna-i-neodgovorna-p ... i-u-tuzli/

(Admin. A)

http://antimigrant.ba/da-li-sda-za-rusk ... cki-narod/


slika


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2487 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 100  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: daramo, mirusvijetu, nesorta, Srpsčanin i 280 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO