HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 21:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 15 tra 2010, 20:55 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
postrojbe iz Registra:

1. Biblioteka HRM Split
2. Bojna sportaša
3. Centar za prof. rehabilitaciju
4. Četa ZNG "Hrvatski umjetnici" - Zagreb
5. Dom časnički HRM - Split
6. HEP
7. HIC
8. HVIDRA RH
9. HVO
10. Institut pomorske medicine - Split
11. Jadrantrans
12. Komisija za postupanje s zarobljenicima
13. Ministarstvo pravosuđa
14. Ministarstvo zdravstva
15. Na skrbi
16. Narodna zaštita
17. Nepoznata postrojba
18. Nova bolnica Zagreb
19. Orkestar RM Split
20. Ostale postrojbe
21. Pomorski muzej - Split
22. Posebna zapovijed za B.P.
23. Prijedlog župana Koprivničko-križevačkog
24. Računovodstveni centar Gs HV - Zagreb
25. Računovodstveni centar OZ Karlovac
26. Računovodstveni centar OZ Osijek
27. Računovodstveni centar OZ Rijeka
28. Računovodstveni centar OZ Zagreb
29. Ratni izvjestitelji
30. Samostalna "Muslimanska četa" - Zagreb
31. Samostalna četa "Bambino"
32. Samostalna četa Zagreb - "INA trgovina"
33. Škola nacionalne sigurnosti
34. Športska odred
35. Strelište "Jamadol" - Karlovac
36. Udruga hrv. dragovoljaca DR
37. Udruga hrvatska majka
38. Udruga hrvatskih udovica DR
39. Udruženje roditelja poginulih branitelja
40. UNPROFOR
41. Ured za prognanike i izbjeglice vlade RH
42. Vladin odjel za nestale
43. Vod hrvatskih umjetnika Bjelovar
44. Vojni orkestar HV - Zagreb

Neznam bili se smijao ili plakao ... :HercegBosanac


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 15 tra 2010, 21:11 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68223
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Ovo nije zajebancija? :ucelo

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 15 tra 2010, 23:01 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Robbie MO je napisao/la:
Ovo nije zajebancija? :ucelo


I ja sam se prvo zacudio ... pa se poceo smijati ... a citao sam nekoliko puta i provjerio na nekim mjestima ...

I ovo je jedan od razloga objave registra Branitelja!?

Ko li se ovdje ugura 40. UNPROFOR


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 15 tra 2010, 23:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58272
Lokacija: DAZP HQ
31. Samostalna četa "Bambino"

:klanjam =)) :smijeh

ovo su neki Talijani garant. :zubati

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 15 tra 2010, 23:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32057
I ovi trče za 3. entitet...gluposti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 15 tra 2010, 23:58 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
11. Jadrantrans
Ovo su ka neki prevoznici :smijeh :sega

17. Nepoznata postrojba
I ovi su dobri ka jos se traze de da se se smjeste :smijeh :smijeh :smijeh


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 11:45 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
BiH - Hrvatska: Zašto je objavljivanje 501.666 imena branitelja domovinskog rata u Hrvatskoj bitno za BiH

Spavači u Registru branitelja

Spisak branitelja domovinskog rata u Hrvatskoj, objavljen na internetu prošle sedmice, u kojem se pojavljuju i mnoga imena visokih dužnosnika iz BiH, ali i haških kandidata, ponovo otvara pitanje odgovornosti pojedinaca koji su činili politički i vojni vrh tzv. Hrvatske zajednice Herceg-Bosne kako za zločine počinjene na njenim prostorima, tako i za pljačku miliona maraka koji su iz Hrvatske stizali kao pomoć Hrvatima Bi

Objavljivanje 501.666 imena branitelja, zajedno s podacima o jedinicama u kojima su bili za vrijeme domovinskog rata, u Hrvatskoj je izazvalo pravu aferu. Spisak niko od zvaničnika nije niti demantirao niti potvrdio, no ekspresno je pokrenuta istraga kako bi se utvrdilo ko je Registar branitelja stavio na internet. Objavljeno je da se kao korisnici vojnih penzija i drugih beneficija u Hrvatskoj u Registru mogu naći hrvatski zvaničnici iz BiH, među kojima su imena Dragana Čovića, Martina Raguža, Vinka Zorića, Damira Ljubića, Zvonke Jurišića, Jerke Ivanovića Lijanovića, Nike Lozančića... Iz HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 demantirali su ove informacije, tako da je zasad jedino sigurno da je Niko Lozančić, zamjenik predsjednika HDZ-a BiH i dopredsjednik Predstavničkog doma Parlamenta BiH, proteklih godina primao vojnu penziju oko čega je u Hrvatskoj još prošle godine pokrenuta istraga.

Među braniteljima iz BiH su i imena haških optuženika generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića, zatim generala Nedeljka Neđe Obradovića, Ante Jelavića, generala Stanka Sopte, jednog od zapovjednika Kažnjeničke bojne, Ivice Primorca, bivšeg šefa hercegovačkog SIS-a, kao i Branka Kvesića, još jednog SIS-ovca... Osim što spisak branitelja potvrđuje ulogu Hrvatske u proteklom ratu u BiH, otvara i pitanje odgovornosti nekadašnjih tvoraca i prvih ljudi Hrvatske zajednice Herceg-Bosna u okviru koje su počinjeni etničko čišćenje i brojni zločini. Ali i milionske pljačke.

Ostvarenje vjekovnog sna U vrijeme dok je predsjedavao Predsjedništvom BiH i pitao se za vanjsku politiku, odnosno imenovanja ambasadora, Dragan Čović, prvi čovjek HDZ-a, 2003. pripremao je "povjerljivo" diplomatsko rješenje za jednog od odanih vojnika HDZ-a o kome su tih dana stizale informacije da bi mogao postati gost Tribunala u Haagu. Naime, Čović je planirao otvaranje konzulata BiH u Frankfurtu i Chicagu u kojima će HDZ instalirati konzule, a konzul u Chicagu trebao je biti ni manje ni više nego Nedeljko Obradović, ratni zapovjednik jedinice HVO-a Knez Domagoj, koji se povezuje s ratnim zločinima na prostoru Stoca i Čapljine čime se bavio i Tribunal, a tadašnja tužiteljica Carla del Ponte tražila je nekoliko dodatnih provjera u tom slučaju. Predmet broj 0146557gb7rr 244 od 25. 4. 2001. s oznakom C bio je glavni razlog Čovićeve hitne odluke o otvaranju konzulata BiH u Chicagu. Među dokazima koje posjeduje Tribunal je i Obradovićeva zapovijed iz aprila 1993. prema kojoj "sve pripadnike Armije BiH koji nose oznake Armije treba odmah uhapsiti i pritvoriti 15 dana". Danas je Obradović "samo" savjetnik premijera u Hercegovačko-neretvanskom kantonu!?

O onome što će se dešavati u Stocu, kao i drugim dijelovima BiH s hrvatskom većinom, odluka je donesena još 1991. kada je Savjet sigurnosti HDZ-a 18. septembra, a zatim Predsjedništvo HDZ-a i Republičkog kriznog štaba (raniji Savjet) donijelo zaključke koji su predstavljali "osnovne smjernice za organiziranje i dalji rad, zatim odnose prema Predsjedništvu, muslimanskom narodu i SDA i posebno odnose prema Republici Hrvatskoj s tendencijom njihovog povezivanja na svim nivoima". Tadašnje aktivnosti HDZ-a bile su usmjerene ka formiranju kriznih štabova u travničkoj, hercegovačkoj i posavskoj regiji.

Uslijedili su zaključci HDZ-a od 12. novembra 1991. prema kojima "hrvatski narod u BiH mora konačno povesti odlučnu aktivnu politiku koja treba dovesti do realizacije hrvatskog vjekovnog sna - zajedničke hrvatske države". Uslijedio je zaključak o formuliranju i objavljivanju "pravnih i političkih akata kao prve faze na putu konačnog rješenja hrvatskog pitanja i stvaranja suverene Hrvatske u njenim etničkim i povijesnim granicama". Kako bi se zaključci i ostvarili, odlučeno je da se "pokrenu sve političke i pravne akcije na unutrašnjem i međunarodnom planu uz jako vojno osposobljavanje svih onih snaga koje će proces stvaranja slobodne hrvatske države pokušati zaustaviti..."

Ove zaključke potpisali su: Mate Boban, dopredsjednik HDZ-a BiH, Jozo Marić, predsjednik Skupštine općine (SO) Grude, Vladimir Šoljić, predsjednik SO Bugojno, Božo Raić, predsjednik HDZ-a Kupres, Mijo Tokić, predsjednik SO Tomislavgrad, Ivan Šarić, predsjednik HDZ-a Gornji Vakuf, Milan Lovrić, predsjednik SO Čitluk, Zdravko Šagolj, Krizni štab HDZ-a Konjic, Milan Šimić, predsjednik SO Ljubuški, Ante Bilić, dopredsjednik HDZ-a Busovača, Ante Stipac, dopredsjednik HDZ-a i član komisije Busovača, Stjepan Tuka, član Općinskog odbora HDZ-a Fojnica, Bruno Šušnja, dopredsjednik Općine Busovača, Dario Kordić, predsjednik Travničke regionalne zajednice, Mirko Baković, Željko Raguž, predsjednik Općine Stolac, Ivan Bender, predsjednik SO Neum, Jadran Topić, dopredsjednik OO HDZ-a Mostar, Anđelko Mikulić, predsjednik OO HDZ-a Široki Brijeg, Pero Marković, predsjednik SO Čapljina i Milivoj Gagro, predsjednik SO Mostar.

Osnivanje i ustroj HZ HB Prema popisu iz 1991., na području koje je obuhvatila HZ HB bilo je 419.139 Hrvata, Muslimana 293.635, Srba 103.138, Jugoslavena 36.464 i ostalih 15.143. Prema jednoj od odluka Predsjedništva HZ HB, koje su uslijedile, oduzima se imovina državljana Srbije i Crne Gore koju oni imaju na teritoriji HZ HB jer se "smatraju okupatorima".

U Grudama je 18. novembra 1991. zvanično proglašena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna, a u njen sastav ušla su područja općina Jajce, Kreševo, Busovača, Vitez, Novi Travnik, Travnik, Kiseljak, Kupres, Bugojno, Gornji Vakuf, Prozor, Konjic, Jablanica, Posušje, Mostar, Široki Brijeg, Ljubuški, Čitluk, Čapljina, Neum, Stolac, Trebinje (Ravno). Sjedištem HZ HB određen je Mostar, dok su vlast činili "predstavnici hrvatskog naroda u općinskoj vlasti, prvi po funkciji ili predsjednici općinskih odbora HDZ-a", a kasnije, nakon izmjene, "predsjednici općinskog Hrvatskog vijeća obrane". Za predsjednika HZ HB izabran je Mate Boban. U zvaničnom proglašenju HZ HB nije bilo Posavine.

Predsjedništvo HZ HB je osmog aprila 1992. donijelo Odluku o formiranju Hrvatskog vijeća obrane kao "vrhovnog tijela obrane hrvatskog naroda u HZ HB". Prema toj odluci, osnovni zadatak HVO-a bio je "obrana suvereniteta prostora HZ HB i zaštita hrvatskog naroda kao i drugih naroda u ovoj zajednici napadnutih od bilo kojeg agresora". Već u maju 1992. Predsjedništvo HDZ-a donosi Statutarnu odluku o privremenom ustrojstvu izvršne vlasti i uprave na području HZ HB na osnovu koje je za obavljanje izvršne vlasti i uprave ustrojen HVO, a odlukom HVO-a ove poslove obavljaju predstojnici odjela. U okviru HVO-a HZ HB formirani su Odjel obrane, Odjel unutarnjih poslova, Odjel za opću upravu, Gospodarski odjel, Odjel za finansije i Odjel društvenih djelatnosti.

Branko Kvesić imenovan je za predstojnika Odjela unutarnjih poslova HVO-a HZ HB 15. maja 1992. i bio je na toj dužnosti do 20. novembra 1993. kada je na to mjesto imenovan Valentin Ćorić, dotadašnji zapovjednik Uprave vojne policije HVO-a pri Odjelu obrane. Prema izjavama svjedoka, pripadnici policije, kojom je rukovodio Kvesić, tokom 1993. su pljačkali, ubijali i hapsili bošnjačko stanovništvo odvodeći ih u logore Silos i Đački dom u Čapljini, sabirne centre TGA i SSC u Stocu, Đački dom, Dretelj i Heliodorom u Mostaru, itd. U svemu su aktivno učestvovali zapovjednici policijskih stanica u Mostaru Karlo Džeba i Nedeljko Lebo, u Stocu Pero Raguž i Josip Matić, u Čapljini Nikola Zovko i Pero Prndelj... Istražujući ulogu Kvesića u zločinima koji su se dešavali u Hercegovini, Haški tribunal je novembra 1999. za njega dao oznaku A. Osim Kvesića, za određivanje lokacija logora bili su zaduženi predstojnik Odjela za obranu i pravosuđe, Bruno Stojić i Zoran Buntić.

Haški učinak U optužnici Haškog tribunala protiv Jadranka Prlića, Brune Stojića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića, Valentina Ćorića i Berislava Pušića navodi se da je "više osoba pokrenulo i učestvovalo u udruženom zločinačkom poduhvatu političkog i vojnog podjarmljivanja, trajnog uklanjanja i etničkog čišćenja bosanskih muslimana i drugih nehrvata koji su živjeli na onim dijelovima teritorije Republike Bosne i Hercegovine za koje se tvrdilo da pripadaju Hrvatskoj zajednici (a kasnije Republici) Herceg-Bosni, te pripajanja tih teritorija kao dijela Velike Hrvatske".

Prema optužnici, u udruženom zločinačkom poduhvatu učestvovalo je više osoba, a među njima su bili: Franjo Tuđman, tadašnji predsjednik Republike Hrvatske, Gojko Šušak, tadašnji ministar obrane Republike Hrvatske, Janko Bobetko, general u Vojsci Republike Hrvatske, Mate Boban i šest osoba iz optužnice. Optuženima se stavlja na teret da su, zajedno s drugim čelnicima i pripadnicima vlasti i snaga Herceg-Bosne/HVO-a, podsticali i raspirivali politički, etnički ili vjerski razdor, podjelu i mržnju, primjenjivali silu, zastrašivanje i teror, oduzimali i uništavali imovinu, zatvarali, prisilno premještali i deportirali te tjerali na prisilni rad. Suđenje Prliću, Stojiću, Praljku, Petkoviću, Ćoriću i Pušiću počelo je 26. aprila 2006. i još uvijek traje.

Jadranko Prlić je bivši predsjednik Hrvatske zajednice Herceg-Bosna i predsjednik Vlade Hrvatske Republike Herceg-Bosne. Bruno Stojić bio je predstojnik Odjela obrane HVO-a. Slobodan Praljak je visoki časnik Hrvatske vojske, pomoćnik ministra obrane i viši predstavnik Ministarstva obrane Hrvatske pri Vladi i oružanim snagama Herceg-Bosne/HVO-a. Milivoj Petković je bio vojni zapovjednik oružanih snaga Herceg-Bosne/HVO-a, zatim na funkciji načelnika Glavnog stožera HVO-a, a od kraja jula 1993. zamjenik vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Herceg-Bosne/HVO-a. Valentin Ćorić, načelnik Uprave vojne policije u okviru Odjela, kasnije Ministarstva obrane HVO-a, u novembru 1993. imenovan je za ministra unutarnjih poslova HR HB. Berislav Pušić bio je na zapovjednom položaju u vojnoj policiji i oficir za vezu HVO-a s UNPROFOR-om, zatim načelnik Službe za razmjenu zarobljenika i drugih osoba, predsjednik komisije kojoj je povjerena uprava nad svim zatvorima i objektima za zatočenje u Herceg-Bosni/HVO-u u kojima su držani ratni zarobljenici i član Komisije HVO-a za razmjenu zarobljenika.

U dosadašnjim haškim procesima osuđeni su: Zlatko Aleksovski, upravnik logora u Kaoniku, Busovača, sedam godina zatvora; Ivica Rajić zbog napada na bošnjačko selo Stupni Do u kojem je poginulo 37 osoba, 12 godina; Paško Ljubičić zbog zločina u Ahmićima, 10 godina; Drago Josipović, 12 godina; Miroslav Bralo, 20 godina; Mario Čerkez zbog zločina u Vitezu, šest godina; Anto Furundžija, 10 godina; Mladen Naletilić Tuta za zločine počinjene u Mostaru i Jablanici, 20 godina; Vinko Martinović, 18 godina; Dario Kordić za zločine nad Bošnjacima u srednjoj Bosni, 25 godina; Tihomir Blaškić za zločine protiv čovječnosti u Lašvanskoj dolini, devet godina i Vladimir Šantić osuđen je na 18-godišnju zatvorsku kaznu za progon, ubojstva i druga nehumana djela zbog sudjelovanja u pokolju više od stotinu muslimanskih civila u aprilu 1993. u Ahmićima. U čak četiri postupka, Aleksovski, Blaškić, Naletilić i Martinović, utvrđivan je i potvrđen međunarodni konflikt.

Ko je jamio, jamio je Paralelno s uspostavom političke i vojne vlasti u HZ HB tekao je proces bogaćenja pojedinaca koji su zahvaljujući pozicijama na kojima su se našli, kako u vojsci tako i u politici, stvarali imperije i jačali svoju moć, kako u Hercegovini tako i u susjednoj Hrvatskoj. Njihovo bogatstvo se zasnivalo upravo na izdašnoj pomoći koju je Hrvatska slala Hrvatima BiH, ali kasnije i na švercu i poslovima s naftom, cigaretama, građevinskim poslovima, privatizacijom koja je uslijedila po okončanju sukoba, bankarskim i poslovima osiguranja..., a sve isprepleteno s političkim, vojnim, policijskim i obavještajnim strukturama.

Jedna od "poznatijih" hercegovačkih firmi izraslih u ratu svakako je Monitor. Ironija je da je upravo ova tvrtka poslije rata postala predmetom prve sukcesijske rasprave između hrvatske države i HDZ-a BiH. General Ljubo Ćesić Rojs (iz Posušja) - prije rata bio je šofer Croatia busa na liniji za München, a od 1991. službeni vozač ministra obrane Republike Hrvatske Gojka Šuška (iz Širokog Brijega). Nadimak Rojs dobio je kad je svoj prvi automobil (Ford) bojom prekrstio u Rolce Royce, po čemu su ga prepoznavali u Posušju i šire. Od 1992. vodio je logistički centar u Grudama. Osnivač je tvrtke Monitor, a od 1996. radio je i kao pomoćnik ministra obrane Republike Hrvatske. Svojom izjavom: "Ko je jamio, jamio je", najbolje je opisao šta se u Hercegovini dešavalo tokom i u godinama poslije rata kada je pokrenuta priča oko desetina miliona maraka koje je Hrvatska upućivala Herceg-Bosni kao pomoć hrvatskom narodu u BiH, a koji su završavali u privatnim džepovima.

Kako je došlo do formiranja Monitora, Rojs je ispričao prije nekoliko godina u jednom intervjuu: "Godine 1992. udružili smo snage, dakle ljude i opremu Rudnika boksita iz Posušja, Rudnika boksita Široki Brijeg i Energoinvesta Mostar. Organizirali smo posao, probijali prometnice i radili mnoge druge poslove za vojsku. Formirana je Inžinjerijsko-pontonjerijska bojna u sastavu HVO-a, koja je sve do 1995. funkcionirala na taj način…"

Istina je da je građevinska tvrtka Monitor postala vlasnikom strojeva bivše 66. inžinjerijske pukovnije HV-a, kojom je komandovao Ćesić, vrijedne 20-ak miliona njemačkih maraka. Sve što je vrijedilo u toj postrojbi, kao poklon MORH-a završilo je u Hercegovini, odnosno u firmi koju su kontrolirali Ćesić i Ante Jelavić, ratni logističar HVO-a, odnosno zapovjednik logističkog centra smještenog u Grudama u koji se slijevala sva finansijsko-materijalna pomoć iz Hrvatske. Upravo ta logistika bila je jedan od izvora finansijske moći koju će Jelavić u godinama poslije rata, paralelno s političkom moći, koju je dobio postajanjem prvog čovjeka HDZ-a i ulaskom u Predsjedništvo, obilato iskoristiti.

Snađeni generali Monitor, čija je vrijednost procjenjivana na 50 miliona, ugašen je nakon rata, a njegov pravni sljedbenik Hercegovina gradnja postala je dio neformalnog Hercegovina Holdinga u koji su spadali Hercegovačka banka, Hercegovina osiguranje, te naftna kompanija Croherc. U sve tri ove tvrtke kao dioničar se pojavljivao Monitor koji je direktno povezivan s Ćesićem i Jelavićem. A "zaslužni" ratni kadrovi su kontrolirali sve te tvrtke: general Miroslav Rupčić, u to vrijeme direktor i dioničar Hercegovina osiguranja, bio je i suvlasnik Eroneta, a spominjan je i kao suvlasnik Monitora, kao i general Ivan Medić, jedan od bliskih Jelavićevih suradnika iz klana bivšeg logističkog centra u Grudama, koji je bio jako utjecajan u Hercegovačkoj banci. Upravo taj klan je kasnije činio okosnicu HDZ-ovog "biznisa" u Hercegovini. Osim velikih bankovnih računa, još prije desetak godina govorilo se o njihovoj ogromnoj imovini: Jelavićevom stanu u Splitu, vrijednom više od pola miliona njemačkih maraka, dok je u prizemlju iste zgrade gospođa Jelavić vlasnica fitness-centra. Miroslav Prce je na Cavtatu kupio imanje i antiknu vilu za nekih pola miliona maraka...

Svakako u ovom društvu bivših zapovjednika, koji su se "snašli" u HVO-u, nikako ne treba zaboraviti (generala) Stanka Soptu, koji je prije rata, prema pisanju hrvatskih medija, krao automobile, o čemu postoje zabilješke u splitskoj policiji, a poslije rata bio u Jelavićevom kabinetu savjetnik za unutrašnju politiku i nacionalnu sigurnost. I paralelno suvlasnik kompanije Soldo.

No, kad se spominje Soptin angažman često se zaboravlja da je u ratu bio jedan od najvažnijih zapovjednika HVO-a koji je, između ostalog, bio i osnivač i jedan od komandanata u Kažnjeničkoj bojni kojom je zapovijedao Mladen Naletilić Tuta. Ta jedinica je učestvovala u etničkom čišćenju i progonu bošnjačkog naroda, te zlostavljanju, pljačkanju i ubistvima civilnog stanovništva. Prema izjavama svjedoka, pripadnici ove jedinice bili su poznati po okrutnom ponašanju prema civilima, naročito logorašima koje su dovodili na Heliodrom odakle su ih odvodili na prinudni rad i u žive štitove gdje su mnogi i poginuli. Ovaj general HV-a i HVO-a povezivan je sa zločinima u Grahovu i Glamoču, ali nikad zbog toga nije odgovarao ni pred jednim sudom.

Zajedno s Stanislavom Soldom, intendantom brigade u kojoj je Sopta komandovao, postao je, kako su pisali hrvatski mediji, vlasnik četiri poslovna prostora i peterosobnog stana u elitnom zagrebačkom Importanne centru plaćenih kešom - dva miliona maraka. U Zagrebu je završio Ratnu školu Ban Josip Jelačić diplomirajući na temu Zaštita nacionalnih interesa Hrvata u BiH - s naglaskom na potrebu osnivanja trećeg entiteta. Poslije rata je slovio za jednog od najutjecajnijih Hrvata u Hercegovini koji je pod kontrolom držao sve važnije finansijske izvore. U strahu od njega i njegovih bojovnika godinama su bili mnogi privrednici koji su im bili prisiljeni plaćati reket. Osim toga, Sopta je imao velikog utjecaja u Službi nacionalne bezbjednosti i hercegovačkoj tajnoj policiji koja je pripremala teren za održavanje tzv. hrvatske samouprave.

Viši interesi Još jedan izuzetno utjecajan finansijsko-obavještajni lobi činili su Lučići i Stojić koji su se, osim obavještajnim poslovima i kontrolom ove službe, bavili s još nekoliko unosnih biznisa. No, činjenica je i da su oni zajedno sa Slobodanom Praljkom blisko surađivali s Jelavićem i Rojsom. Početkom 2001. dok je Alijansa vladala u ostatku Federacije, najavljujući promjene i bolju budućnost, moćni hercegovački lobiji dogovarali su strategiju jačanja HDZ-a i preuzimanje finansijske kontrole.

Bruno Stojić, prije rata je bio pomoćnik ministra za finansije i logistiku, a Sarajevo je napustio s većim brojem materijalno-tehničkih sredstava (ali i dosjea), preuzetih od specijalnih postrojbi SUP-a. Bio je prvi ministar obrane Herceg-Bosne, i poslije Mate Bobana vjerovatno osoba od najvećeg službenog utjecaja u HVO-u. Nakon Daytona, zajedno s bratom Matom (bivšim ugostiteljem i vlasnikom lanca robnih kuća u BiH), koji slovi za jednog od najbogatijih ljudi u Hercegovini, pokreće poslovno ujedinjenje s obitelji Lučić. Prethodno su obje obitelji participirale u osiguravajućoj tvrtki Euroherc, iz koje su skupa i izašli. Prvi zajednički poslovni projekt bio im je Dubrovačka banka Mostar, potom preuzimanje Energopetrola. Početkom 1999. Stojići napuštaju Dubrovačku banku i Energopetrol; direktor banke postaje Zdenko Lučić, a Bruno Stojić okreće se drugom biznisu - navodno posjeduje ribogojilište.

Neposredno nakon rata, Branko Kvesić je radio kao direktor Energopetrola Mostar d.d., tvrtke koja je bila u većinskom vlasništvu obitelji Lučić. Tvrtka se bavila uvozom i distribucijom nafte, imala 17 benzinskih pumpi, a najveći konkurent su joj bili Croherc (naftna tvrtka u sklopu Hercegovina holdinga - drugi po veličini uvoznik nafte u BiH) i Radoslav Dodig, naftaš iz Ljubuškog kojeg navodno iz sjene podržava Jadranko Prlić, čije se ime još u ratu vezivalo za velike poslove s naftom (i to s Karadžićevom vladom).

Najpoznatiji od braće Lučić svakako je Ivo, bivši načelnik SIS-a HVO-a i bivši pomoćnik šefa hrvatskog HIS-a. Pred rat je bio mladi pravnik, s dvogodišnjim iskustvom u SDB-u Mostar, a rat je dočekao kao načelnik SDB-a. Za vrijeme rata bio je šef Vojne obavještajne službe SIS kada postaje bliski prijatelj Miroslava Tuđmana. Spominjala se kasnije gradnja Tuđmanove vile na Braču, no istina je da je nisu gradili Lučići već inženjerci Ljube Ćesića Rojsa. Do sukoba između klanova Lučić-Stojić i Ante Jelavića došlo je poslije rata zbog trgovine s HVO-om jer je Jelavić lobirao za Stipu Gabrića Jambu, zadirući tako na teritorij Lučića koji su već imali poslove s HVO-om preko svoje tvrtke Hermes iz Ljubuškog. No, zarad "viših" interesa, sukobi su zaboravljeni.

Gospodarsko čudo Među braniteljima koji su se, prije svega, zalagali za te "više" interese je i Slobodan Praljak, dragovoljac domovinskog rata u Hrvatskoj koji je čin generala dobio neposredno prije odlaska u BiH, gdje je zapovijeda Glavnim stožerom HVO-a. Trenutno je u Haagu gdje mu se sudi za ratne zločine, uključujući ubistva, silovanja i druga djela, a u historiji će sasvim sigurno ostati zapamćen ne kao branitelj i dragovoljac, već kao neko ko je naredio rušenje Starog mosta u Mostaru.

Finansijska policija FBiH je 1996. godine otkrila da je general Slobodan Praljak u čapljinskoj fabrici duhana ilegalno pakirao cigarete Tvornice duhana Zagreb čime je BiH izgubila milione KM kroz neplaćene poreze. Nakon što je prijava proslijeđena tužilaštvu nekadašnje Herceg-Bosne, ovom predmetu se gubi trag. U međuvremenu, Praljak je prepisao svu imovinu na svog brata Zorana Praljka i sina Nikolu Babića Praljka, koji su danas među najbogatijim građanima Hrvatske.

Najbolju definiciju gospodarskog čuda u Hercegovini svojedobno je dao Krešimir Zubak prokomentiravši: "Dok je vojska primala 60 posto plaće, generali i političke vođe ljetovali su u najboljim ljetovalištima, zimovali u najboljim zimovalištima." Međutim, osim pojedinaca vojnog i političkog vrha osuđenog u Haagu zbog ratnih zločina, nikad niko od hrvatskih "branitelja" koji su stekli bogatstva boreći se za "nacionalne" interese u Hercegovini, milionima maraka pomognute iz Hrvatske, nije odgovarao što su te pare završile na privatnim računima.

BH Dani


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 12:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32057
Reklama za BH Dane?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 12:13 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Hahaha ...oguce.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 12:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:45
Postovi: 32057
Te BH Dane i cuko izbjegava da raščupa,tukne puno...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 16:09 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Hahaha sto ces ... profisionalan deformacija, procitam stosta i sto nebi trebalo ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 17:26 
koja je svrha ove teme i ovog muslimanskog pamfelta?


Vrh
  
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 17:28 
zomby je napisao/la:
Hahaha sto ces ... profisionalan deformacija, procitam stosta i sto nebi trebalo ...


deformacija je neupitna, ali što si po profesiji? agitprop?


Vrh
  
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 17:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 lis 2009, 17:44
Postovi: 8100
Nije uredu ovdje stavljati:

38. Udruga hrvatskih udovica DR
39. Udruženje roditelja poginulih branitelja

i sl. i onda umirati od smijeha, jer tko nije u tim skupinama
ni ne zna što je rat.

A da ima ovih muzičara i sl. to treba pročistiti.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 17:43 
a što fali bambinima? ako su (talijani??) sudjelovali u ratu za razliku od mnogih "hrvata" iz istre, zar nemaju pravo svoju jedinicu nazvati kako hoće?
kapa dolje svakom tko je samo dan svog života žrtvovao za slobodu hrvatske.


Vrh
  
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 17:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
"zomby" izgleda pomaže Savi Strbcu i haaškim tužiteljima?
Vjerujem, vrlo mu je žao što tamo nema više Carle del Ponti!
Izdvojio sam ova tri odlomka na kraju ove gulijade od 'rekla-kazala dokaza', gdje se jasno vidi kako je neistinit i zlonamjeran prema BiH Hrvatima, koji su ustali braniti svoj narod:

Citat:
Gospodarsko čudo Među braniteljima koji su se, prije svega, zalagali za te "više" interese je i Slobodan Praljak, dragovoljac domovinskog rata u Hrvatskoj koji je čin generala dobio neposredno prije odlaska u BiH, gdje je zapovijeda Glavnim stožerom HVO-a. Trenutno je u Haagu gdje mu se sudi za ratne zločine, uključujući ubistva, silovanja i druga djela, a u historiji će sasvim sigurno ostati zapamćen ne kao branitelj i dragovoljac, već kao neko ko je naredio rušenje Starog mosta u Mostaru.

Finansijska policija FBiH je 1996. godine otkrila da je general Slobodan Praljak u čapljinskoj fabrici duhana ilegalno pakirao cigarete Tvornice duhana Zagreb čime je BiH izgubila milione KM kroz neplaćene poreze. Nakon što je prijava proslijeđena tužilaštvu nekadašnje Herceg-Bosne, ovom predmetu se gubi trag. U međuvremenu, Praljak je prepisao svu imovinu na svog brata Zorana Praljka i sina Nikolu Babića Praljka, koji su danas među najbogatijim građanima Hrvatske.

Najbolju definiciju gospodarskog čuda u Hercegovini svojedobno je dao Krešimir Zubak prokomentiravši: "Dok je vojska primala 60 posto plaće, generali i političke vođe ljetovali su u najboljim ljetovalištima, zimovali u najboljim zimovalištima." Međutim, osim pojedinaca vojnog i političkog vrha osuđenog u Haagu zbog ratnih zločina, nikad niko od hrvatskih "branitelja" koji su stekli bogatstva boreći se za "nacionalne" interese u Hercegovini, milionima maraka pomognute iz Hrvatske, nije odgovarao što su te pare završile na privatnim računima.
BH Dani

Ova objava Registra branitelja, koja će sigurno pomoći haškim tužiteljima za nove optužbe (kao da ih nije i previše?) i ova Precednikova isprika u Sarajevu za "krivu politiku RH 90-tih godina, koja uzrokovala podjele i nesreću u BiH", mi se nekako poklapaju, dopunjuju!?
Sad još imamo i izjavu Prec. Tadića, da će Srbija i Hrvatska imati iste školske udžbenike iz povijesti, pa mi sve ovo izgleda nekako kao koordinirano ... !?
Volio bih da se varam, ali ...

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 17:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Neće biti novih optužbi iz Haaga, to je općepoznato. Čim odrade procese trenutno pred sudom, sud se zatvara.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 17:49 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68223
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
i_jopet je napisao/la:
Nije uredu ovdje stavljati:

38. Udruga hrvatskih udovica DR
39. Udruženje roditelja poginulih branitelja

i sl. i onda umirati od smijeha, jer tko nije u tim skupinama
ni ne zna što je rat.

A da ima ovih muzičara i sl. to treba pročistiti.


slažem se

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 18:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Ministry of Sound je napisao/la:
Neće biti novih optužbi iz Haaga, to je općepoznato. Čim odrade procese trenutno pred sudom, sud se zatvara.

Bolje da neće biti novih optužbi (ali i to oni mogu promijeniti!) a ove koje još nisu završene, nisu nama baš tako nevažne!
P.S.
A ovi "branitelji": "UNPROFOR, umjetnici, Na skrbi, Komisije, ..." su samo namjerno ubaćene pi-zdarije, da se skrene pažnja, uostalom to je bio "neslužbeni i nepotpuni Registar"!

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 19:15 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Hahaha i sada bi sa gos. "zipa dale" da polemisem, uskratit cu mu tu zadovoljstinu.
Ali kratak osvrt, cisto info radi da ima svega, i nije ovo nikava pomoc niti ispomoc Hagu niti bilo cemu takvom (imas objavljene spiskove Ime,prezime, datum rodenja, ured obrane cinitd.) pa se zali Vladi RH ili Narodnim Novinama ... osobno mi je svejedno.
Ako te pak strah Haga ... ni tu ja nemam neki utjecaj, zao mi je!

A postrojbe, nisu niti provkacije niti ZAJEBACIJA nalaze se na internetu i to u popisu postrijbi raslanjenih po ; bornene i neborbene, i po uredima obrane opcinama ... i sto ja znam vise gdje vec.
Budem objavio i te podatje gore spomenute sa svim generalijama, pa se zali Vladi, sto ja tu mogu, i onako ih stalno neko objavljuje, kao i registar koji je po meni i to Vlada objavila.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 19:18 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
i_jopet je napisao/la:
Nije uredu ovdje stavljati:

38. Udruga hrvatskih udovica DR
39. Udruženje roditelja poginulih branitelja

i sl. i onda umirati od smijeha, jer tko nije u tim skupinama
ni ne zna što je rat.

A da ima ovih muzičara i sl. to treba pročistiti.


- nemoj vaditi iz kontksta ... nisam imao namjeru nikoga vrjedati niti omalovazavati, ali ako se sustina ne prepoznaje E STVARNO MI JE ZAO i prebaciti cu se samo na temu muzike,viceva, ... vjerojatno tamo nema nedoumica ili ... :-)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 19:28 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
POPIS POSTROJBI IZ DOMOVINSKOG RAT REPUBLIKE HRVATSKE PO ŽUPANIJAMA


Bjelovarsko-bilogorska županija
1. 1. samostalni ard PZO "R" (Bjelovar)
2. 1. samostalna topnička bitnica PZO 57/2 mm (Bjelovar)
3. 3. haubička baterija "Gvozdik" (Bjelovar)
4. 4. minobacačka baterija 120 mm (Bjelovar)
5. 5. samohodna baterija 90 mm (Bjelovar)
6. 16. topničko-raketna brigada (Bjelovar)
7. 24. mješovito artiljerijski divizijun (Daruvar)
8. 39. inženjerijski bataljun (Bjelovar)
9. 52. bataljun "R" (Daruvar)
10. 55. bataljun "R" (Bjelovar)
11. 69. bataljun vojne policije <|> Bataljun Vojne policije Operativne zone (Bjelovar)
12. 69. satnija Vojne policije (Bjelovar)
13. 73. bataljun "R" (Garešnica)
14. 79. samostalna bataljun (Daruvar)
15. 79. samostalni bataljun "R" HV (Bjelovar)
16. 105. brigada HV (Bjelovar)
17. 505. satnija ABKO (Bjelovar)
18. Desetina samostalna zrakoplovna (Bjelovar)
19. Domobranska bojna (Bjelovar)
20. Domobranska bojna (Grubišno Polje)
21. Domobranska bojna <|> 52. pukovnija domobranska (Daruvar)
22. Četa veze Operativne zone <|> Satnija veze Zborno područje (Bjelovar)
23. Grupa za asanaciju terena (Bjelovar)
24. Grupa za asanaciju terena pri Operativnoj zoni (Bjelovar)
25. Izviđačka četa (Bjelovar) <|> Izvidnička satnija Operativne zone (Bjelovar) <|> 262. izvidničko-diverzantska satnija (Varaždin)
26. Oklopno-mehanizirani bataljun Operativne zone (Bjelovar)
27. Pozadinska baza Operativne zone (Bjelovar) <|> 312. baza logistička (Varaždin)
28. Računovodstveni centar Operativne zone (Bjelovar)
29. Samostalna domobranska satnija (Čazma)
30. Vod hrvatskih umjetnika (Bjelovar)
31. Zapovjedništvo domobranstva <|> Domobranska satnija <|> Samostalna domobranska satnija (Garešnica)
32. Zapovjedništvo Operativne zone <|> Zapovjedništvo Zborno područje (Bjelovar)
33. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Bjelovar)
34. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Daruvar)


Brodsko-posavska županija
1. 1. domobranska bojna (Slavonski Brod)
2. 1. domobranska bojna (Nova Gradiška)
3. 2. domobranska bojna (Slavonski Brod)
4. 2. domobranska bojna (Nova Gradiška)
5. 3. divizijun protuoklopna topničko-raketni (Slavonski Brod)
6. 9. samohodna protuoklopna baterija 90 mm (Nova Gradiška)
7. 37. bojna inženjerijsko pontonirska (Slavonski Brod)
8. 63. laki artiljerijski -raketni divizijun PZO (Slavonski Brod) <|> 461. bitnica PZO topničko-raketna domobranska (Zagreb)
9. 80. gardijska bojna (Nova Gradiška)
10. 108. brigada HV (Slavonski Brod)
11. 121. brigada HV <|> 121. pukovnija domobranska (Nova Gradiška)
12. 139. brigada HV (Slavonski Brod)
13. 157. brigada HV <|> 157. pukovnija domobranska (Slavonski Brod)
14. 301. logistička baza (Slavonski Brod)
15. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Nova Gradiška)
16. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Slavonski Brod)

Dubrovačko-neretvanska županija
1. 1. samostalna domobranska satnija (Metković)
2. 1. domobranska bojna (Dubrovnik)
3. 2. samostalna domobranska satnija (Metković)
4. 2. domobranska bojna (Dubrovnik)
5. 2. bojna (Metković)
6. 5. obalska artiljerijska baterija 85 mm (Korčula)
7. 6. obalska artiljerijska baterija 88 mm (Korčula)
8. 7. obalska artiljerijska baterija 85 mm (Korčula)
9. 16. divizijun topnički (Ploče)
10. 39. bojna inženjerijsko-pontonirska (Kupari)
11. 75. bataljun (Dubrovnik)
12. 116. brigada HV <|> 116. pukovnija domobranska (Metković)
13. 163. brigada HV (Dubrovnik)
14. 273. satnija mornaričkog pješaštva (Ploče)
15. 415. bitnica pokretna obalno topnička (Dubrovnik)
16. 418. bitnica obalno topnička (Korčula)
17. 419. bitnica obalno topnička (Dubrovnik)
18. 420. bitnica obalno topnička (Goli)
19. 421. bitnica obalno topnička (Gruj)
20. Obalna topnička grupa (Korčula) <|> 414. bitnica obalno topnička (Lastovo)
21. Obalska artiljerijska baterija 88 mm (Šipan)
22. Laka artiljerijska baterija PZO 40 mm (Ploče)
23. Laka artiljerijska baterija 20/3 mm PZO (Ploče)
24. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Dubrovnik)
25. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Ploče)
26. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Lastovo)
27. Pomorsko zapovjedništvo za južni Jadran (Ploče)
28. Odred mornaričke pješadije (Dubrovnik)
29. Mješoviti odred mornaričke pješadije (Korčula)
30. Mješoviti odred mornaričke pješadije (Pelješac)
31. Satnija mornaričke pješadije (Mljet)
32. Odred naoružanih brodova HV "R" (Dubrovnik)
33. Zapovjedništvo domobranstva <|> Domobranska satnija <|> Samostalna domobranska satnija (Ploče)
34. Samostalna domobranska satnija (Lastovo)
35. Domobranska bojna (Metković)
36. Domobranska bojna (Ploče)
37. Inženjerijska skupina obrane općine (Dubrovnik)
38. Mješoviti odred mpd (Dubrovnik)
39. Odred oružanih brodova (Dubrovnik)
40. Odred Narodne zaštite "Dubrovačko primorje" (Dubrovnik)
41. Odred Narodne zaštite "Komolac" (Dubrovnik)
42. Odred Narodne zaštite "Konavle" (Dubrovnik)
43. Odred Narodne zaštite "Mokošica" (Dubrovnik)
44. Odred Narodne zaštite "Župa Dubrovačka" (Dubrovnik)
45. Odred dragovoljaca "Sveti Vlaho" (Dubrovnik)
46. Odred narodne zaštite (Metković)
47. Odred narodne zaštite (Ploče)
48. Pričuvna bojna ZNG (Metković)
49. Pričuvna satnija ZNG (Metković)
50. Pričuvna satnija ZNG (Ploče)
51. PZO (Metković)
52. Samostalni vod Stonsko primorje (Primorska satnija) (Dubrovnik)
53. Samostalna domobranska bojna (Metković)
54. Samostalna opkoparska bojna Južnog bojišta (Dubrovnik)
55. Samostalna satnija (Vrgorac)
56. Samostalna tenkovska satnija (Dubrovnik)
57. Samostalni vod "Srđ" (Dubrovnik)
58. Satnija TO (Grude)
59. Satnija osiguranja CMIO (Dubrovnik)
60. Satnija TO (Ćilipi)
61. Satnija TO (Slano)
62. Satnija vojne policije (Dubrovnik)
63. Skupina PZO općine (Dubrovnik)
64. Topnička skupina obrane općine (Dubrovnik)
65. Topničko-raketna skupina Južnog bojišta (Dubrovnik)
66. Zapovjedništvo zračne luke (Ćilipi)

Istarska županija
1. 1. domobranska bojna (Pula)
2. 2. domobranska bojna (Pula)
3. 8. laka jurišna brigada (Pula)
4. 22. eskadrila lovačkih zrakoplova (Pula)
5. 25. eskadrila izvidničkih zrakoplova (Pula)
6. 35. bojna inženjerijsko-pontonirska (Pula)
7. 119. brigada HV (Pula)
8. 154. brigada HV <|> 154. domobranska pukovnija (Pazin)
9. 271. satnija mornaričkog pješaštva (Pula)
10. 309. pomorska logistička baza (Pula)
11. 411. bitnica pokretna obalna-topnička <|> 411. bitnica obalnog topništva (Pula)
12. Centar za odgoj i obuku vojnika-mornara u Središte za obuku i odgoj vojnika (Pula)
13. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Pazin)
14. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Pula)
15. Pomorsko zapovjedništvo za sjeverni Jadran (Pula)
16. Samostalna domobranska satnija (Labin)
17. Samostalna domobranska satnija (Poreč)
18. Samostalna domobranska satnija (Pazin)
19. Samostalna domobranska satnija (Rovinj)
20. Samostalna domobranska satnija (Buzet)
21. Domobranska bojna (Buje)
22. Zrakoplovna baza <|> 92. Baza zrakoplovna (Pula)

Karlovačka županija
1. 2. topovska baterija 130 mm <|> 10. divizijun topnički (Karlovac)
2. 4. satnija "MPU" (Karlovac)
3. 7. divizijun protuoklopni topničko-raketni (Karlovac)
4. 38. bojna inženjerijsko-pontonirska (Karlovac)
5. 58. bataljun "R" (Slunj)
6. 70. bataljun vojne policije<|> Bataljun Vojne policije Operativne zone (Karlovac)
7. 70. satnija Vojne policije (Karlovac)
8. 110. brigada HV (Karlovac)
9. 110. pukovnija domobranska (Karlovac)
10. 110. laka artiljerijska baterija PZO (Karlovac)
11. 129. brigada "R" (Karlovac)
12. 129. laka artiljerijska baterija PZO (Karlovac)
13. 133. brigada HV (Otočac)
14. 137. brigada "R" <|> 137. pukovnija domobranska (Duga Resa)
15. 137. laka artiljerijska baterija PZO (Duga Resa)
16. 143. brigada HV <|> 143. pukovnija domobranska (Ogulin)
17. 304. baza logistička (Karlovac)
18. 506. satnija ABKO (Karlovac)
19. Četa veze Operativne zone <|> Satnija veze Zborno područje (Karlovac)
20. Zapovjedništvo Operativne zone <|> Zapovjedništvo Zborno područje (Karlovac)
21. Topovska baterija (Karlovac)
22. Oklopno-mehanizirani bataljun (Karlovac)
23. Računovodstveni centar Operativne zone Karlovac (Karlovac)
24. Samostalna artiljerijska baterija (Karlovac)
25. Logistička baza Operativne zone (Karlovac)
26. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Karlovac)
27. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Ogulin)
28. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Slunj)
29. Strelište "Jamadol" (Karlovac)
30. Zapovjedništvo domobranstva <|> Odred domobranstva <|> Domobranska bojna <|> 13. domobranska pukovnija "R" (Karlovac)
31. Zapovjedništvo domobranstva <|> Domobranska satnija <|> Samostalna domobranska satnija (Duga Resa)
32. Zapovjedništvo domobranstva <|> Odred domobranstva <|> Domobranska bojna (Ogulin)
33. Domobranska bojna (Ozalj)
34. Grupa za asanaciju terena pri Operativnoj zoni (Karlovac)
35. Domobranska bojna <|> 14. domobranska pukovnija "R" <|> 14. pukovnija domobranska (Slunj)
36. Haubički divizijun 105 mm (Karlovac)
37. Izviđačka četa <|> Izvidnička satnija Operativne zone <|> 266. izvidničko-diverzantska satnija

Koprivničko-križevačka županija
1. 6. haubički divizijun 105 mm (Koprivnica)
2. 7. minobacačka baterija 120 mm (Koprivnica)
3. 13. divizijun protuoklopni topničko-raketni (Koprivnica)
4. 15. mješoviti protuoklopni artiljerijski divizijun <|> 15. brigada protuoklopna topničko raketna (Križevci)
5. 17. mehanizirani protuoklopni artiljerijski divizijun (Križevci)
6. 55. laka artiljerijska baterija PZO (Križevci)
7. 58. samostalna laka artiljerijska bitnica PZO <|> 465. bitnica PZO topničko-raketna domobranska (Đurđevac)
8. 61. laki artiljerijski divizijun PZO (Koprivnica) <|> 464. bitnica PZO topničko-raketna domobranska (Kutina)
9. 117. brigada "R" (Koprivnica)
10. Centar za obuku vojnika <|> Središte za obuku i odgoj vojnika (Koprivnica)
11. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Križevci)
12. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Koprivnica)
13. Samostalna domobranska satnija (Križevci)
14. Samostalna domobranska satnija (Đurđevac)
15. Domobranska bojna <|> 117. pukovnija domobranska (Koprivnica)


Krapinsko-zagorska županija
1. 21. pukovnija domobranska (Krapina)
2. 31. bojna inženjerijska (Zabok)
3. 103. brigada HV (Krapina)
4. Domobranska bojna "R" (Zabok)
5. Domobranska bojna "R" (Zlatar Bistrica)
6. Domobranska bojna "R" (Donja Stubica)
7. Časnička škola ZNG (Kumrovec)
8. Samostalna domobranska satnija "R" (Pregrada)
9. Samostalna domobranska satnija "R" (Krapina)
10. Samostalna domobranska satnija "R" (Klanjec)


Ličko-senjska županija
1. 6. brigada ZNG "Vukovi" <|> 9. gardijska motorizirana brigada "Vukovi" (Gospić) <|> 9. gardijska brigada "Vukovi" (Gospić)
2. 62. bataljun "R" (Otočac)
3. 118. brigada "R" <|> 118. pukovnija domobranska (Gospić)
4. 118. laka artiljerijska baterija PZO (Gospić)
5. 133. brigada "R“ <|> 133. pukovnija domobranska (Otočac)
6. 138. "Goranska brigada" (Otočac) <|> 138. pukovnija domobranska (Delnice)
7. 503. satnija ABKO (Gospić)
8. Domobranska bojna (Gospić)
9. Domobranska bojna (Lovinac)
10. Domobranska bojna (Otočac)
11. Izviđačka četa <|> Izvidnička satnija Operativne zone (Rijeka) <|> 263. izvidničko-diverzantska satnija (Gospić)
12. Ojačani vod TO (Crni Lug)
13. Operativna grupa "Lika" (Otočac)
14. Operativna grupa "Lika" (Gospić)
15. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Gospić)
16. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Otočac)
17. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Udbina)
18. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Željava)
19. Zapovjedništvo Operativne zone <|> Zapovjedništvo Zborno područje (Gospić)

Međimurska županija
1. 1. eskadrila lakih borbenih zrakoplova višestruke namjene (Čakovec)
2. 34. inženjerijski bataljun (Čakovec)
3. 54. bataljun "R" (Čakovec)
4. Domobranska bojna (Čakovec)
5. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Čakovec)
6. Samostalna domobranska satnija (Ludbreg)


Osječko-baranjska županija
1. 1. mješoviti protuoklopni divizijun (Osijek)
2. 2. oklopni vlak (Osijek)
3. 2. satnija "MPU" (Osijek)
4. 3. mješoviti artiljerijski divizijun <|> 4. divizijun topnički (Osijek)
5. 5. domobranska pukovnija <|> 5. pukovnija domobranska (Osijek)
6. 11. mehanizirani protuoklopni artiljerijski divizijun (Đakovo)
7. 13. mehanizirani protuoklopni artiljerijski divizijun (Đakovo)
8. 32. bojna inženjerijsko-pontonirska (Osijek)
9. 53. laka artiljerijska baterija PZO (Đakovo)
10. 62. laki artiljerijski raketni divizijun PZO <|> 201. brigada PZO (Osijek)
11. 64. laki samohodni artiljerijski-raketni divizijun PZO (Đakovo) <|> 462. bitnica PZO topničko-raketna domobranska (Zagreb)
12. 68. bataljun vojne policije Operativne zone <|> Bataljun Vojne policije Operativne zone <|> 68. bojna Vojne policije (Osijek)
13. 82. gardijska bojna (Osijek)
14. 106. brigada HV (Osijek)
15. 107. brigada "R" (Valpovo)
16. 122. brigada HV (Đakovo)
17. 130. brigada "R" (Osijek)
18. 132. brigada HV (Našice)
19. 135. brigada "R" (Osijek)
20. 160. brigada (Osijek)
21. 302. baza logistička (Osijek)
22. 501. satnija ABKO (Osijek)
23. Baranjski bataljun (Osijek)
24. Četa veze Operativne zone u Satnija veze Zborno područje (Osijek)
25. Domobranska bojna (Našice)
26. Domobranska bojna (Donji Miholjac)
27. Domobranska bojna (Osijek)
28. Domobranska bojna <|> 107. pukovnija domobranska (Valpovo)
29. Domobranska bojna u 9. domobranska pukovnija "R" <|> 9. pukovnija domobranska (Beli Manastir)
30. Garnizoni: Osijek, Đakovo, Virovitica, Požega, Našice, Slavonski brod, Nova Gradiška i Slatina (Osijek)
31. Grupa za asanaciju terena pri Operativnoj zoni (Osijek)
32. Obavještajni centar <|> Središnjica obavještajna (Osijek)
33. Izviđačka četa <|> Izvidnička satnija Operativne zone <|> 261. izvidničko-diverzantska satnija (Osijek)
34. Mješoviti artiljerijski divizijun <|> 2. divizijun topnički (Đakovo)
35. Odred riječne ratne flotile <|> 2. zdrug riječni (Osijek)
36. Računovodstveni centar Operativne zone (Osijek)
37. Samostalna športska satnija (Beli Manastir)
38. Satnija djelatnika "MPU" (Osijek)
39. Topovska baterija (Osijek)
40. Topovska baterija 130 mm (Osijek)
41. Topovska baterija Operativne zone (Osijek)
42. Vod samostalni zrakoplovni (Osijek)
43. Vojni poligon (Gašinci)
44. Zapovjedništvo domobranstva <|> Odred domobranstva <|> Domobranska bojna (Đakovo)
45. Zapovjedništvo obrane grada (Osijek)
46. Zapovjedništvo Operativne zone <|> Zapovjedništvo Zborno područje (Osijek)
47. Zapovjedništvo poligona (Gašinci)
48. Zapovjedništvo slavonskog bojišta (Đakovo)
49. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Beli Manastir)
50. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Đakovo)
51. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Osijek)
52. Zapovjedništvo Zborno mjesto Našice


Požeško-slavonska županija
1. 63. bataljun "R" (Požega)
2. 76. samostalni bataljun (Pakrac)
3. 123. brigada "R" <|> 123. brigada HV <|> 123. brigada pješačka (Požega)
4. Centar za obuku i odgoj vojnika <|> Središte za obuku i odgoj vojnika (Požega)
5. Domobranska bojna (Pakrac)
6. Domobranska bojna (Požega)
7. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Požega)

Primorsko-goranska županija
1. 1. desetina za zaprečivanje ZNG (Tršće)
2. 1. satnija TO (Čabar)
3. 1. vod Narodne zaštite (Delnice)
4. 2. desetina za zaprečivanje ZNG (Prezid)
5. 2. satnija TO (Čabar)
6. 2. vod Narodne zaštite (Delnice)
7. 3. desetina za zaprečivanje ZNG (Gerovo)
8. 3. satnija TO (Čabar)
9. 8. domobranska pukovnija <|> 8. pukovnija domobranska (Rijeka)
10. 9. divizijun Protuoklopni topničko-raketni (Rijeka)
11. 12. divizijun topnički (Rijeka)
12. 60. bataljun "R" (Cres-Lošinj)
13. 71. bataljun vojne policije Operativne zone <|> Bataljun Vojne policije Operativne zone <|> 71. bojna Vojne policije (Rijeka)
14. 101. laki artiljerijski puk PZO <|> 203. brigada PZO (Rijeka)
15. 111. brigada "R" <|> 111. brigada HV <|> 111. brigada pješačka (Rijeka)
16. 111. laka artiljerijska baterija PZO (Rijeka)
17. 128. brigada HV (Rijeka)
18. 138. laka artiljerijska baterija PZO (Delnice)
19. 138. Goranska brigada HV (Delnice)
20. 155. brigada HV (Crikvenica)
21. 305. baza logistička (Rijeka)
22. 466. bitnica PZO topničko-raketna domobranska (Rijeka)
23. Četa veze Operativne zone <|> Satnija veze Zborno područje (Rijeka)
24. Desetina TO (Plešci)
25. Diverzantski vod (Čabar)
26. Domobranska bojna (Crikvenica)
27. Domobranska bojna (Delnice)
28. Domobranska bojna (Opatija)
29. Domobranska bojna (Senj)
30. Gardijsko nastavno središte (Delnice)
31. Grupa za asanaciju terena pri Operativnoj zoni (Rijeka)
32. Logistička baza (Rijeka)
33. Mješoviti odred mornaričke pješadije (Lošinj)
34. Obavještajni centar <|> Središnjica obavještajna (Rijeka)
35. Pozadinska baza (Rijeka)
36. Protudiverzantski vod (Čabar)
37. Računovodstveni centar Operativne zone (Rijeka)
38. Samostalna domobranska satnija (Cres)
39. Samostalna domobranska satnija (Čabar)
40. Samostalna domobranska satnija (Krk)
41. Samostalna domobranska satnija (Rab)
42. Samostalna domobranska satnija (Vrbovsko)
43. Satnija ZNG (Čabar)
44. Satnija Narodne zaštite (Ravna Gora)
45. Satnija Narodne zaštite MZ (Vrbovsko)
46. Satnija TO (Brod na Kupi)
47. Satnija TO (Fužine)
48. Satnija TO (Lič)
49. Satnija TO (Mrkopalj)
50. Savjet TO (Brod Moravice)
51. Štab Narodne zaštite MZ (Lukovdol)
52. Štab Narodne zaštite MZ (Severin na Kupi)
53. Štab Narodne zaštite MZ (Vrbovsko)
54. Štab Narodne zaštite općine (Vrbovsko)
55. Štab TO (Čabar)
56. Vod Narodne zaštite (Brod na Kupi)
57. Vod Narodne zaštite (Lukovdol)
58. Vod TO (Čabar)
59. Vod TO (Gerovo)
60. Vod TO (Prezid)
61. Vod TO (Tršće)
62. Zapovjedništvo Operativne zone (Rijeka)
63. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Rijeka)
64. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Delnice)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 19:29 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
b]Sisačko-moslavačka županija[/b]
1. 1. mješoviti protuoklopni divizijun (Sisak)
2. 2. domobranska bojna (Glina)
3. 2. domobranska bojna (Novska)
4. 2. samostalna domobranska satnija (Vrginmost)
5. 36. bojna inženjerijsko pontonirska (Sisak)
6. 55. laki artiljerijski divizijun PZO <|> 467. bitnica PZO topničko-raketna (Sisak)
7. 56. bataljun "R" (Kutina)
8. 57. bataljun "R" (Petrinja)
9. 62. samostalni bataljun (Novska)
10. 74. samostalni bataljun (Petrinja)
11. 77. samostalni bataljun "R" HV "Marijan Celjak" (Sisak)
12. 78. samostalni bataljun (Glina)
13. 80. samostalni bataljun (Petrinja)
14. 120. brigada "R" (Sisak)
15. 125. brigada HV <|> 125. pukovnija domobranska (Novska)
16. 161. brigada <|> 57. brigada HV "Marijan Celjak" (Sisak)
17. 162. brigada (Petrinja)
18. 165. brigada HV (Sunja)
19. Domobranska bojna (Kutina)
20. Domobranska bojna (Hrvatska Kostajnica)
21. Domobranska bojna (Sisak) <|> 17. domobranska pukovnija (Sunja) <|> 17. pukovnija domobranska (Sunja)
22. Domobranska bojna <|> 1. domobranska bojna "R" (Novska)
23. Domobranska bojna <|> 12. pukovnija domobranska (Petrinja)
24. Mješoviti artiljerijski divizijun <|> 6. divizijun topnički (Sisak)
25. Oružane snage (Glina)
26. Riječna flotila u 1. zdrug riječni (Sisak)
27. Samostalna "Turopoljska četa" (Sisak)
28. Samostalna četa "Odra" (Sisak)
29. Samostalna domobranska satnija (Vrginmost) <|> 1. samostalna domobranska satnija (Vrginmost) <|> Domobranska bojna (Topusko)
30. Samostalna domobranska satnija (Dvor na Uni)
31. Samostalna domobranska satnija <|> 1. domobranska bojna <|> 20. pukovnija domobranska (Glina)
32. Samostalna Kostajnička četa HV (Sisak)
33. Zapovjedništvo domobranstva <|> Domobranska satnija <|> Samostalna domobranska satnija (Sisak)
34. Zapovjedništvo Operativna grupa Posavina (Lipovljani)
35. Zapovjedništvo Operativna grupa za Sisak i Baniju (Sisak)
36. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Sisak)
37. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Petrinja)


Splitsko-dalmatinska županija
1. 1. četa ZNG (Makarska)
2. 1. dobrovoljačka bojna ZNG (Makarska)
3. 1. domobranska bojna <|> 16. domobranska pukovnija "R" (Sinj)
4. 1. obalska artiljerijska baterija 88 mm (Split)
5. 2. domobranska bojna (Sinj)
6. 2. obalska artiljerijska baterija 88 mm (Split)
7. 3. četa ZNG (Vrgorac)
8. 3. obalska artiljerijska baterija 85 mm (Split)
9. 3. satnija "MPU" (Split)
10. 4. brigada A ZNG „Pauci <|> 4. motorizirana gardijska brigada „Pauci“ <|> 4. gardijska brigada „Pauci“ (Split)
11. "A " bojna 116. brigade ZNG
12. 4. laki artiljerijsko-raketni divizijun PZO (Split)
13. 4. obalska artiljerijska baterija 85 mm (Brač)
14. 6. domobranska pukovnija <|> 6. pukovnija domobranska (Split)
15. 20. divizijun topnički (Split)
16. 20. eskadrila za djelovanje na moru (Split)
17. 40. bojna inženjerijska (Solin)
18. 60. bojna "Ludvig Pavlović" (Vrgorac)
19. 66. laki artiljerijsko-raketni divizijun PZO "R" <|> 204. brigada PZO (Split)
20. 72. bataljun Vojne policije Operativne zone <|> Bataljun Vojne policije Operativne zone <|> 71. bojna Vojne policije (Split)
21. 73. bojna Vojne policije (Split)
22. 95. baza zrakoplovna (Split)
23. 114. brigada HV (Split)
24. 115. brigada HV (Imotski)
25. 126. brigada HV <|> 126. pukovnija domobranska (Sinj)
26. 141. brigada HV (Split)
27. 156. brigada HV <|> 156. pukovnija domobranska (Makarska)
28. 158. brigada HV (Split)
29. 254. satnija veze (Split)
30. 276. satnija za Elektronsko djelovanje (Split)
31. 306. logistička brigada (Split)
32. 308. pomorska logistička baza (Split)
33. 413. bitnica obalno topnička (Vis)
34. 417. obalno topnička bitnica (Split)
35. 504. satnija ABKO (Split)
36. Četa veze Operativne zone <|> Satnija veze Zborno područje (Split)
37. Bataljun mornaričko-desantne pješadije <|> u 53. bojna mornaričko-desantnog pješaštva (Split)
38. Bataljun veze <|> Bojna veze Hrvatska ratna mornarica (Split)
39. Biblioteka Hrvatska ratna mornarica (Split)
40. Centar za obuku i odgoj vojnika <|> Središte za obuku i odgoj vojnika (Sinj)
41. Divizijun pomorskih i kopnenih diverzanata (Split)
42. Djelatna satnija ZNG (Split)
43. Dom časnički Hrvatska ratna mornarica (Split)
44. Domobranska bojna (Brač)
45. Domobranska bojna (Hvar)
46. Domobranska bojna (Imotski)
47. Domobranska bojna (Kaštela)
48. Domobranska bojna (Korčula)
49. Domobranska bojna (Makarska)
50. Domobranska bojna (Omiš)
51. Domobranska bojna (Solin)
52. Domobranska bojna (Trogir)
53. Dragovoljna postrojba (Split)
54. Grupa za asanaciju terena pri Operativnoj zoni (Split)
55. Izviđačka četa (Split) <|> Izvidnička satnija Operativne zone (Split) <|> 264. izvidničko-diverzantska satnija (Knin)
56. Medicinske ustanove Hrvatska ratna mornarica <|> Institut pomorske medicine (Split)
57. Minsko-protuminski divizijun <|> 54. divizijun minsko-protuminski (Split)
58. Mješovita zrakoplovna eskadrila (Split)
59. Mješoviti odred mornaričke pješadije (Hvar)
60. Mješoviti odred mornaričke pješadije (Vis)
61. Mješoviti odred mornaričke pješadije (Brač)
62. Mornarički nastavni centar <|> Mornaričko učilište (Split)
63. Mornaričko-tehnička raketna baza <|> 96. mornaričko-tehnička raketna baza (Split)
64. Obavještajni centar <|> Središnjica obavještajna (Split)
65. Orkestar Hrvatska ratna mornarica (Split)
66. Pomorski muzej (Split)
67. Računovodstveni centar Operativne zone (Split)
68. Samostalna domobranska satnija (Vis)
69. Samostalna domobranska satnija (Vrgorac)
70. Samostalni zrakoplovni vod (Sinj)
71. Satnija mornaričke pješadije (Šolta)
72. Satnija OSMiO <|> 274. satnija OSMiO (Split)
73. Satnija taktičkih snajpera (Split)
74. Vod dobrovoljaca općinskog sekretarijata - Dragovoljci iz D. Stubice (Split)
75. Zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice (Split)
76. Zapovjedništvo Operativne zone Split <|> Zapovjedništvo Zborno područje (Split)
77. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Imotski)
78. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Sinj)
79. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Split)
80. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Vis)
81. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Vrgorac)
82. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Vrgorac)
83. IX. srednjodalmatinske bojne HOS-a ''Rafael-vitez-Boban'' (Split) - izvan ustroja


Šibensko-kninska županija
1. 1. domobranska bojna <|> 15. domobranska pukovnija "R" <|> 15. pukovnija domobranska (Šibenik)
2. 1. obalska artiljerijska baterija 90 mm (Žirje/sjeverno)
3. 2. domobranska bojna (Šibenik)
4. 2. obalska artiljerijska baterija 90 mm (Žirje/južno)
5. 14. topnički divizijun (Šibenik)
6. 20. topnički divizijun (Šibenik)
7. 113. brigada "R" <|> 113. brigada HV <|> 113. brigada pješačka (Šibenik)
8. 142. brigada HV <|> 142. pukovnija domobranska (Drniš)
9. 272. satnija mornaričkog pješaštva (Šibenik)
10. 306. baza logistička (Knin)
11. 306. logistička brigada (Drniš)
12. 416. bitnica obalno topnička (Žirje)
13. Artiljerijska baterija samovoznih lakih višecjevnih raketa 122 mm (Šibenik)
14. Domobranska bojna (Drniš)
15. Domobranska bojna (Knin)
16. Obalna topnička grupa (Šibenik) <|> 412. bitnica obalno topnička (Rogoznica)
17. Obalska artiljerijska baterija 100 mm (Rogoznica - Kruščica)
18. Obalska artiljerijska baterija 88 mm (Rogoznica)
19. Pomorske snage Šibenik <|> Pomorske snage "A" (Split) <|> Flota Hrvatska ratna mornarica (Split)
20. Pomorsko zapovjedništvo za srednji Jadran (Šibenik)
21. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Knin)
22. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Šibenik)

Varaždinska županija
1. 1. mehanizirana brigada (Varaždin)
2. 5./1. brigada A ZNG „Tigrovi“ <|> 7. gardijska motorizirana brigada "Pume <|> 7. gardijska brigada "Pume" (Varaždin)
3. 18. divizijun topnički (Varaždin)
4. 41. samostalni artiljerijski divizijun 122 mm (Varaždin)
5. 59. laki samostalni artiljerijski divizijun PZO (Varaždin)
6. 71. haubički artiljerijski divizijun (Varaždin)
7. 104. brigada "R" (Varaždin)
8. 104. haubička baterija (Varaždin)
9. Domobranska bojna <|> 24. pukovnija domobranska (Varaždin)
10. Samostalna domobranska satnija (Ivanec)
11. Samostalna domobranska satnija (Novi Marof)
12. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Varaždin)


Virovitičko-podravska županija
1. 1. divizijun protuoklopno topničko (Virovitica)
2. 8. samohodna protuoklopna baterija 90 mm (Podravska Slatina)
3. 19. mehanizirani protuoklopni artiljerijski divizijun (Virovitica)
4. 21. samostalna inženjerijska četa (Virovitica)
5. 50. bataljun "R" (Virovitica)
6. 57. laka artiljerijska baterija PZO (Virovitica)
7. 64. bataljun "R" (Podravska Slatina)
8. 81. gardijska bojna (Virovitica)
9. 127. brigada HV (Virovitica)
10. 136. brigada "R" (Podravska Slatina)
11. Domobranska bojna (Orahovica)
12. Domobranska bojna (Podravska Slatina)
13. Domobranska bojna (Virovitica) <|> 136. pukovnija domobranska (Podravska Slatina)
14. Zapovjedništvo domobranstva (Virovitica)
15. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Podravska Slatina)
16. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Virovitica)


Vukovarsko-srijemska županija
1. 1. domobranska bojna <|> 10. domobranska pukovnija "R" <|> 10. pukovnija domobranska (Vukovar)
2. 1. domobranska bojna <|> 11. domobranska pukovnija "R" (Vinkovci)
3. 2. domobranska bojna (Vinkovci)
4. 2. domobranska bojna (Vukovar)
5. 3. brigada A ZNG „Kune“ (Vinkovci) <|> 3. motorizirana gardijska brigada „Kune“ (Osijek) <|> 3. gardijska brigada „Kune“ (Osijek)
6. 65. laki samohodni artiljerijski-raketni divizijun PZO (Vinkovci) <|> 463. bitnica PZO topničko-raketna domobranska (Sisak)
7. 83. gardijska bojna (Županja)
8. 109. brigada HV <|> 109. pukovnija domobranska (Vinkovci)
9. 124. brigada "R" (Vukovar)
10. 131. brigada HV <|> 131. pukovnija domobranska (Županja)
11. 204. brigada HV (Vukovar) <|> 5. gardijska motorizirana brigada „Sokolovi“ (Vinkovci) <|> 5. gardijska brigada „Sokolovi“ (Vinkovci) <|> 5. oklopna gardijska brigada „Sokolovi“ (Vinkovci)
12. Domobranska bojna (Županja)
13. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Vinkovci)
14. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Vukovar)
15. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Županja)


Zadarska županija
1. 2. mješoviti artiljerijski divizijun (Zadar) <|> 14. divizijun topnički (Rogoznica)
2. 7. domobranska pukovnija <|> 7. pukovnija domobranska (Zadar)
3. 11. protuoklopni topničko-raketni divizijun (Zadar)
4. 24. eskadrila lovačko-bombarderskih zrakoplova (Zadar)
5. 26. eskadrila lakih trenažnih zrakoplova (Zadar)
6. 84. gardijska bojna (Zadar)
7. 112. brigada HV (Zadar)
8. 134. brigada "R" (Zadar)
9. 159. brigada HV (Zadar)
10. 164. brigada (Starigrad)
11. Centar za obuku zrakoplovnog kadra i vojaka <|> Zrakoplovni nastavni centar (Zadar)
12. Dobrovoljački odred Kralj Tomislav (Zadar)
13. Domobranska bojna (Benkovac)
14. Domobranska bojna (Gračac)
15. Domobranska bojna (Obrovac)
16. Domobranska bojna u 134. pukovnija domobranska (Biograd)
17. Mješoviti odred mornaričke pješadije (Ugljan)
18. Obrana grada (Zadar)
19. Paški odred (Pag)
20. Samostalna domobranska satnija (Pag)
21. Satnija za održavanje <|> 307. baza logistička (Zadar)
22. Zapovjedništvo domobranstva (Pag)
23. Zapovjedništvo sektora (Zadar)
24. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Benkovac)
25. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Zadar)
26. Zrakoplovna baza <|> 93. baza zrakoplovna (Zadar)


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 19:29 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Zagrebačka županija i Grad Zagreb
1. 1. brigada A ZNG „Tigrovi“ <|> 1. motorizirana gardijska brigada „Tigrovi“ <|> 1. gardijska brigada „Tigrovi“ (Zagreb)
2. 1. domobranska pukovnija <|> 1. pukovnija domobranska (Zagreb)
3. 1. haubički divizijun 203 mm <|> 11. mješoviti haubički artiljerijski divizijun <|> 8. divizijun haubički 203 mm (Zagreb)
4. 1. hrvatski gardijski zbor (Zagreb)
5. 1. odred TO (Velika Gorica)
6. 1. oklopni vlak (Zagreb)
7. 1. protuoklopna baterija ZIS 76 mm <|> 21. mješoviti protuoklopni topnički divizijun <|> 5. divizijun protuoklopni topničko-raketni (Zagreb)
8. 1. satnija "MPU" (Zagreb)
9. 1. satnija instruktora <|> 1. brigada ZNG "A" (Zagreb)
10. 1. transportna četa ZNG (Zagreb)
11. 1. Zagrebačka-dragovoljačka samostalna četa (Zagreb)
12. 2. brigada A ZNG „Grom“ (Ivanja Reka - Zagreb) <|> 2. motorizirana gardijska brigada „Grom“ (Sisak) <|> 2. gardijska brigada „Grom“ (Petrinja)
13. 2. brigada TO (Zagreb)
14. 2. domobranska pukovnija <|> 2. pukovnija domobranska (Zagreb)
15. 2. haubička baterija "Nora" (Zagreb)
16. 3. brigada TO (Zagreb)
17. 3. domobranska pukovnija <|> 3. pukovnija domobranska (Zagreb)
18. 3. eskadrila transportna zrakoplovna (Zagreb)
19. 4. brigada HV (Zagreb)
20. 4. domobranska pukovnija <|> 4. pukovnija domobranska (Zagreb)
21. 5. brigada HV (Zagreb)
22. 6. brigada HV (Zagreb)
23. 6. odred TO (Novi Zagreb - Zagreb)
24. 7. brigada TO (Zagreb)
25. 8. brigada TO (Zagreb)
26. 9. brigada TO (Zagreb)
27. 10. brigada TO (Zagreb)
28. 21. eskadrila lovačkih zrakoplova (Zagreb)
29. 23. eskadrila lovačko-bombarderskih zrakoplova (Zagreb)
30. 23. samostalni protuoklopni divizijun 76 mm (Zagreb)
31. 27. eskadrila transportnih zrakoplova (Zagreb)
32. 28. eskadrila transportnih helikoptera (Zagreb)
33. 29. eskadrila borbenih helikoptera (Zagreb)
34. 33. inženjerijski bataljun (Zagreb) <|> 33. brigada inženjerijska (Karlovac)
35. 38. pontonirski bataljun (Zagreb)
36. 50. lap. PZO puk <|> 202. brigada PZO (Zagreb)
37. 51. bataljun "R" (Vrbovec)
38. 51. laka artiljerijska baterija PZO (Zagreb)
39. 53. bataljun "R" (Dugo Selo)
40. 55. tenkovska četa (Zagreb)
41. 59. bataljun "R" (Zelina)
42. 61. bataljun "R" (Jastrebarsko)
43. 65. bataljun "R" (Ivanić Grad)
44. 66. bataljun vojne policije GS HV <|> bataljun vojne policije GS HV <|> 66. bojna Vojne policije MORH <|> 66. bojna Vojne policije (Zagreb)
45. 67. bataljun vojne policije Operativne zone <|> Bataljun Vojne policije Operativne zone <|> 67. bojna Vojne policije (Zagreb)
46. 74. satnija Vojne policije (Zagreb)
47. 75. samostalni bataljun "R" (Zagreb)
48. 81. samostalni Posavski bataljun (Zagreb)
49. 82. samostalni Sunjski bataljun (Zagreb)
50. 83. samostalni Zagrebački bataljun (Zagreb)
51. 94. baza zrakoplovna (Lučko)
52. 98. brigada HV (Zagreb)
53. 99. brigada HV (Peščenica - Zagreb)
54. 100. brigada HV (Centar - Zagreb)
55. 101. brigada HV (Susedgrad - Zagreb)
56. 102. brigada HV (Novi Zagreb - Zagreb)
57. 140. brigada HV <|> 140. pukovnija domobranska (Jastrebarsko)
58. 144. brigada HV (Sesvete - Zagreb)
59. 145. brigada HV (Dubrava - Zagreb)
60. 146. brigada HV (Maksimir - Zagreb)
61. 147. brigada HV (Medvešćak - Zagreb)
62. 148. brigada HV (Trnje - Zagreb)
63. 149. brigada HV (Trešnjevka - Zagreb)
64. 150. brigada HV (Črnomerec - Zagreb)
65. 151. brigada HV (Samobor)
66. 152. brigada HV (Zaprešić)
67. 153. brigada HV (Velika Gorica)
68. 166. brigada (Zagreb)
69. 175. brigada pješačka (Zagreb)
70. 205. brigada raketna PZO (Zagreb)
71. 275. satnija za Elektronsko djelovanje (Zagreb)
72. 277. satnija za Elektronsko djelovanje (Velika Gorica)
73. 279. satnija veze (Zagreb)
74. 280. vod bespilotnih letjelica (Zagreb)
75. 313. logistička baza HRZ i PZO (Zagreb)
76. 350. odred diverzantski (Zagreb)
77. 502. satnija ABKO (Zagreb)
78. Automobilski bataljun u 311. bojna prometna (Zagreb)
79. Baterija B-1 (Zagreb)
80. Baterija B-1 (Zagreb)
81. Baterija PZO ZNG (Zagreb)
82. Centar za EI ZNG (Zagreb)
83. Centar za obuku i odgoj vojnika logističke specijalnosti <|> Središte za obuku i odgoj vojnika logističke specijalnosti (Zagreb)
84. Centralna pozadinska baza GS HV <|> 300. središnja logistička baza (Zagreb)
85. Časnički centar HV <|> Hrvatsko vojno učilište (Zagreb)
86. Četa veze Operativne zone <|> Satnija veze Zborno područje (Zagreb)
87. Četa ZNG "Hrvatski umjetnici" (Zagreb)
88. Diverzantski i protudiverzantski vod (Zagreb)
89. Dočasnička škola (Jastrebarsko)
90. Dom zapovjedništva (Zagreb)
91. Domobranska bojna (Dugo Selo)
92. Glavna inspekcija obrane RH (Zagreb)
93. Samostalna "Bosanska satnija" (Zagreb)
94. Samostalna četa Zagreb - "Ina-trgovina" (Zagreb)
95. Obavještajni centar <|> Središnjica obavještajna (Zagreb)
96. Nastavni centar za obuku vojaka <|> Centar za obuku i odgoj vojnika (Jastrebarsko)
97. Brigada zračnog motrenja i navođenja (Zagreb)
98. Glavni centar Elektronskog izviđanja i Elektronsko djelovanje pri GS OS RH <|> Središnjica Elektronsko djelovanje (Zagreb)
99. Glavni štab TO (Zagreb)
100. Gorska satnija "Velebit" (Zagreb)
101. Grupa za asanaciju terena pri Operativnoj zoni (Zagreb)
102. Izvidničko-diverzantska satnija (Zagreb)
103. Izviđačka četa <|> Izvidnička satnija Operativne zone <|> 262. izvidničko-diverzantska satnija (Zagreb)
104. Jedinica remontne potpore <|> 310. brigada remontne potpore (Zagreb)
105. Konačište ratnih zarobljenika (Zagreb)
106. LMB 120 mm (Velika Gorica)
107. LMB 120 mm (Novi Zagreb - Zagreb)
108. Logistička baza (Zagreb)
109. Logistička baza <|> 303. logistička baza (Zagreb)
110. Logistička baza (Pešćenica - Zagreb)
111. Mješovita četa ABKO <|> 50. bojna ABKO (Zagreb)
112. Mješoviti divizijun SVBR "Oganj" (Zagreb)
113. Moto-četa GS HV (Zagreb)
114. NS Zagreb za obuku Vojne policije (Zagreb)
115. Odred instruktorski MORH (Zagreb)
116. Odred TO Sesvete (Zagreb)
117. Odred veze Zapovjedništvo ZNG <|> 40. brigada veze (Samobor)
118. Odred za studij i razvoj OS (Zagreb)
119. Padobransko-diverzantska četa (Zagreb)
120. Počasni odred (Zagreb)
121. Područni štab TO (Črnomerec - Zagreb)
122. Područni štab TO (Samobor)
123. Područni štab TO (Velika Gorica)
124. Područni štab TO (Centar - Zagreb)
125. Područni štab TO (Dubrava - Zagreb)
126. Područni štab TO (Maksimir - Zagreb)
127. Područni štab TO (Medvešćak - Zagreb)
128. Područni štab TO (Novi Zagreb - Zagreb)
129. Područni štab TO (Pešćenica - Zagreb)
130. Područni štab TO (Sesvete - Zagreb)
131. Područni štab TO (Susedgrad - Zagreb)
132. Područni štab TO (Trešnjevka - Zagreb)
133. Područni štab TO (Trnje - Zagreb)
134. Područni štab TO (Zaprešić)
135. Postrojba "Novi Zagreb" (Novi Zagreb - Zagreb)
136. Postrojba "Ban Jelačić" (Zagreb)
137. Pozadinska baza (Zagreb)
138. Pozadinska baza (Zagreb)
139. Pozadinska baza Zapovjedništva ZNG (Zagreb)
140. Pozadinski vod "Duboki jarak" (Zagreb)
141. Protudiverzantska satnija (Zagreb)
142. Računovodstveni centar GS HV (Zagreb)
143. Računovodstveni centar Operativne zone (Zagreb)
144. Reprezentativni orkestar ZNG RH "R" (Zagreb)
145. Samostalna "Muslimanska četa" (Zagreb)
146. Samostalna četa "Podsused" (Zagreb)
147. Samostalna domobranska satnija (Ivanić Grad)
148. Samostalna domobranska satnija (Sv. Ivan Zelina)
149. Samostalna domobranska satnija (Vrbovec)
150. Samostalna satnija Črnomerec (Zagreb)
151. Samostalna satnija Trešnjevka (Zagreb)
152. Samostalna satnija Zaprešić (Zagreb)
153. Satnija ABKO (Zagreb)
154. Satnija vojne policije (Zagreb)
155. Sektor "ISTOK" (Zagreb)
156. Sektor "JUG" (Zagreb)
157. Sektorski štab TO "Centar" (Zagreb)
158. Simfonijski puhački orkestar HV MORH (Zagreb)
159. Specijalna bojna "Zrinski" (Zagreb)
160. Specijalna četa za djelovanje na vodama (Zagreb)
161. Specijalne postrojbe GS HV (Zagreb)
162. Specijalni bataljun "A" (Zagreb)
163. Športski odred (Zagreb)
164. Topovska baterija (Zagreb)
165. Ured CISM <|> Hrvatsko vijeće za međunarodni vojni šport (Zagreb)
166. Ured GS HV za koordinaciju sa EM i UN <|> Ured MORH za UN i EZ (Zagreb)
167. Vod "Ina-Rafinerija" (Zagreb)
168. Vod "Privredna banka Zagreb" (Zagreb)
169. Vod "Vjesnik" (Zagreb)
170. Vod lakih ronilaca (Zagreb)
171. Vod veze (Zagreb)
172. Vod veze (Zagreb)
173. Vod za dok. i informativno djelovanje GSHV (Zagreb)
174. VOD za razvoj informatičke tehnologije (Zagreb)
175. Vojni orkestar HV (Zagreb)
176. Zapovjedništvo HRZ i PZO (Zagreb)
177. Zapovjedništvo doma vojarne (Samobor)
178. Zapovjedništvo domobranstva <|> Odred domobranstva <|> Domobranska bojna (Jastrebarsko)
179. Zapovjedništvo obrane grada (Zagreb)
180. Zapovjedništvo Operativne zone <|> Zapovjedništvo Zborno područje (Zagreb)
181. Zapovjedništvo poligona (Gakovo)
182. Zapovjedništvo stana MORH (Zagreb)
183. Zapovjedništvo zagrebačkog korpusa (Zagreb)
184. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Dugo Selo)
185. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Jastrebarsko)
186. Zapovjedništvo Zborno mjesto (Zagreb)
187. Zapovjedništvo ZNG <|> Glavni stožer hrvatske vojske <|> Glavni stožer OS RH (Zagreb)
188. Zaštitna četa (Zagreb)
189. Zaštitni vod (Zagreb)
190. Zavod za zrakoplovnu medicinu HRZ i PZO "B" <|> 336. Institut zrakoplovne medicine (Zagreb)
191. Zrakoplovna baza Pleso <|> 91. baza zrakoplovna Pleso (Zagreb)
192. Zrakoplovno tehnički centar <|> Zrakoplovno-tehnički zavod (Zagreb)
193. Samostalna satnija osiguranja HOS (Zagreb) - Izvan ustroja
194. Samostalna dragovoljačka postrojba ŠTRASERI
195. Narodna zaštita Grada Zagreba (Zagreb) - Izvan ustroja

Ministarstvo unutarnjih poslova
1. Specijalna jedinica policije "ALFA" (Zagreb)
2. Dragovoljačka postrojba studenata za specijalne namjene "MIG" (Zagreb)
3. Antiteroristička jedinica "LUČKO" (Zagreb)
4. Zrakoplovna jedinica specijalne policije MUP-a RH (Zagreb)
5. Policijska Uprava Zagrebačka (Zagreb)
6. SJP "RIS" Kutina 1991.-1996. (Kutina) - MUP-a RH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Postrojbe iz registra branitelja
PostPostano: 17 tra 2010, 19:33 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2010, 16:39
Postovi: 2989
Evo i toliko sporni dio, o tome ko govori istinu i cinjenice a ko misli da se ja sa nekim sprdam. Forumasu "zipa dale" ili MIR savjetujem da podastre drugacije podatke, i ogovori na pitanje; IMAJU LI PRIPADNICI HVO-a PRAVO NA INVALIDNINU I NA UDJELE U FONDU ?

- vrjeme SAD !



NE BORBENI SEKTOR

Zapovjedništva postrojbe i ustanove koje nisu izravno sudjelovale u pripremi i izvođenju borbenih djelovanja ali su bile u potpori pripreme i izvođenja borbenih djelovanja i obrane suvereniteta RH.


Oznaka „-„ znači bez vp
šifra
Biblioteka HRM Split
Borbene grupe -
Centar MIO -
Centar za obuku i odgoj voj. Log. Specijalnosti - Zagreb
Centar za obuku i odgoj vojnika – Požega
Centar za obuku i odgoj vojnika – Sinj
Centar za obuku vojnika – Koprivnica
Centar za obuku zrakoplovnog kadra i vojaka – Zadar
Centar za odgoj i obuku vojnika mornara – Pula
Centar za prof. rehabilitaciju -
CIVILNA ZAŠTITA -
Č.C. GSHV polaznici tečaja -
Časnički centar HV _ Zagreb
Četa ZNG „Hrvatski umetnici“ _ Zagreb
Dočasnička škola Jastrebarsko
Dom časnički HRM – Split
Gardijsko nastavno središte – Delnice
Glavna inspekcija obrane RH -
Glavni sanitetski stožer -
Grupa za asanaciju terena – Bjelovar -
Grupa za sanaciju terena – Karlovac -
Grupa za asanaciju terena _ Osijek -
Grupa za asanaciju terena – Rijeka -
HEP -
HIC -
Hrvatsko vojno učilište Zagreb
HVIDRA RH -
Institut pomorske medicine – Split
Jadrantrans -
Komisija za postupanje sa zarobljenicima -
Krizni stožer -
Ministarstvo pravosuđa -
Ministarstvo zdravstva -
MORH -
Mornarički nastani centar – Split
Na skrbi -
NARODNA ZAŠTITA -
Nastavni centar Rakitje -
Nastavni centar za obuku vojaka Jastrebarsko
Nastavni centar Žažina -
Nova bolnica Zagreb -
NS Zagreb za obuku VP _ Zagreb
Odred za studij i razvoj OS – Zagreb
Orkestar RM Split
Poligon Slunj
Pomorski muzej Split
Pozadinska baza Rijeka
Računovodstveni centar OZ Karlovac
Računovodstveni centar OZ Osijek
Računovodstveni centar OZ Rijeka
Računovodstveni centar OZ Zagreb
RATNI IZVJESTITELJI -
Strelište „Jamadol“ Karlovac
Športski odred -
Udruga hrv. Dragovoljaca DR -
Udruga hrvatska majka -
Udruga hrvatskih udovica dr -
Udruženje roditelja poginulih branitelja -
UNPROFOR -
Ured za prognanike i izbjeglice vlade RH -
Vladin odjel za nestale -
Vod hrvatskih umjetnika Bjelovar
Vod za dok. I inf. Djelovanje GSHV
Vojarna Kerestinec -
Vojni orkestar HV
Zapovjedništvo doma vojarne Samobor
Zapovjedništvo poligona Gakovo
Zapovjedništvo poligona Gašinci
Zapovjedništvo ZM Beli Manastir
Zapovjedništvo ZM Bjelovar
Zapovjedništvo ZM Čakovec
Zapovjedništvo ZM Daruvar
Zapovjedništvo ZM Delnice
Zapovjedništvo ZM Dubrovnik
Zapovjedništvo ZM Dugo Selo
Zapovjedništvo ZM Đakovo
Zapovjedništvo ZM Gospić
Zapovjedništvo ZM Imotski
Zapovjedništvo ZM Jastrebarsko
Zapovjedništvo ZM Karlovac
Zapovjedništvo ZM Knin
Zapovjedništvo ZM Koprivnica
Zapovjedništvo ZM Križevci
Zapovjedništvo ZM Lastovo
Zapovjedništvo ZM Našice
Zapovjedništvo ZM Nova Gradiška
Zapovjedništvo ZM Ogulin
Zapovjedništvo ZM Osijek
Zapovjedništvo ZM Otočac
Zapovjedništvo ZM Pazin
Zapovjedništvo ZM Ploče
Zapovjedništvo ZM Podravska Slatina
Zapovjedništvo ZM Požega
Zapovjedništvo ZM Pula
Zapovjedništvo ZM Rijeka
Zapovjedništvo ZM Sinj
Zapovjedništvo ZM Sisak
Zapovjedništvo ZM Slavosnki Brod
Zapovjedništvo ZM Slunj
Zapovjedništvo ZM Split
Zapovjedništvo ZM Šibenik
Zapovjedništvo ZM Udbine
Zapovjedništvo ZM Varaždin
Zapovjedništvo ZM Vinkovci
Zapovjedništvo ZM Virovitica
Zapovjedništvo ZM ZM Vis
Zapovjedništvo ZM Vrgorac
Zapovjedništvo ZM Vukovar
Zapovjedništvo ZM Zadar
Zapovjedništvo ZM Zagreb
Zapovjedništvo ZM Željeva
Zapovjedništvo ZM Županja
Zaštitna četa bez vp
Zavod za zrakopl. Medicinu HRZ i PZO B“ Zagreb

OBRAZLOŽENJE
Uvidom u mobilizacijski razvoj Oružanih snaga Republike Hrvatske, organizacijsku strukturu Ministarstva obrane i raščlambom borbenih djelovanja zapovjedništva, postrojbi, ustanova i drugih organizacijskih dijelova Ministarstva obrane tijekom Domovinskog rata, Povjerenstvo je 11. studenog 2005. razmatralo sve navedene organizacijske cjeline i izvršilo raščlambu u cilju podjele na borbeni i neborbeni sektor

M.P Ministar
Berislav Rončević


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 30 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: nesorta, Robbie MO, Srpsčanin i 284 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO