|
|
Stranica: 15/18.
|
[ 436 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 22 lip 2019, 12:08 |
|
|
NiceBoyZg je napisao/la: U kojoj je fazi planirana gondola u Bg ? Nadam se nepostojećoj. Ako neki kreten stavi jebenu gondolu na Kalemegdansku tvrđavu, treba mu je vazati za oko vrata, otkačiti stvari koje je drže i pustiti ga na dno ušća.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 22 lip 2019, 12:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59590 Lokacija: DAZP HQ
|
Tkalča je najjača ulica nadaleko, beogradska konkurencija bi bila Skadarlija, ali Skadarlija je puno manja i ima par restorana, dok u Tkalči imaš možda i 100 ugostiteljskih objekata. Kakvi su to partyiji bili lani nakon pobjeda hrvatske reprezentacije. Tkalču sam namjerno spomenuo jer sam znao da će se Vujadin uloviti kao som na durdubak. Inače glavna šetnica je, pored Ilice, Trga, Europskog trga, Kaptola i Tkalče s okolnim ulicama, zagrebačka špica, a to je Gajeva, Bogovićeva i Cvjetni trg s okolnim ulicama.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 22 lip 2019, 12:16 |
|
|
Vujadin je napisao/la: ] Vreme je da se tema zatvori. Morat ćeš se potrudit oko slika.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 22 lip 2019, 15:56 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3516 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
PCM je napisao/la: Vi se raspravljate sa seljoberom koji je u zivotu prema vlastitom priznanju bio u Beogradu i Podgorici. Rekao je da je bio i u Zagrebu. Inače, šta mislite koja je slabije posećena prestonica od strane ex Yu naroda Podgorica ili Skoplje?
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 22 lip 2019, 16:41 |
|
|
Podgorica. Skoplje je puno turista.
|
|
Vrh |
|
|
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 22 lip 2019, 17:16 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3516 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Podgorica. Skoplje je puno turista. Pričam o ExYu narodima.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 22 lip 2019, 17:18 |
|
|
Srbi nabijaju posjetu Podgorici, ali ako isključimo Srbe onda je to svakako Skoplje, puno Hrvata je bilo u Skoplju, a malo kad sam čuo da je netko išao u Podgoricu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 23 lip 2019, 07:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75803 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Vujadin cini mi se da nikad nije napustio Zemun i Srbiju. Mozda grijesim dusu, mozda je svjetski putnik. Meni je drago ako otkrijem da negdje ima nesto dobro, jer sam u stalnoj potrazi za boljom uslugom, boljom hranom, boljom zabavom, neotkrivenim mjestima. Zabavno je kurciti se u diskusijama ciji je veci, ali mi se cini da su neki preozbiljno shvatili temu, investiraju kompletne emocije u nju.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 23 lip 2019, 07:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75803 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Koliko je kvadrat prosjecnog stana u naselju Bg na vodi?
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 23 lip 2019, 07:54 |
|
|
Od 3000€ do 5000€. Zavisi koliko je luksuzan stan, na kojoj je lokaciji...
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 23 lip 2019, 07:59 |
|
|
Samo one soliterčine se uklapaju tamo ko piletu sise, gradiš Menhetn u dolini ispod starog grada, da zakloni sav pogled. Još kad urade onu kulu od 200+ metara, mogu da zamislim na šta će to da liči. Dobra ideja, loša lokacija. Onaj prostor je maksimalno za zgrade od sedam spratova, a Menhetn gradi na Novom Beogradu, gde mu je i mesto.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 23 lip 2019, 10:58 |
|
|
dudu je napisao/la: Vujadin je napisao/la: Morat ćeš se potrudit oko slika. Pa potrudio se, nije da nije. Vujadin je napisao/la:
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Prosječna neto plaća za ožujak u Zagrebu 7.525 kuna Postano: 27 lip 2019, 09:25 |
|
|
Prosječna zagrebačka neto plaća u ožujku prvi put u povijesti premašila tisuću eura i iznosi 1.018 eura. Citat: Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 7.525 kuna, što je nominalno za 0,5 posto više nego za veljaču, a 3,1 posto više nego za ožujak prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba. Prosječna je zagrebačka plaća za ožujak, naime, za 35 kuna veća nego za veljaču, a 223 kune veća nego za ožujak prošle godine. http://www.poslovni.hr/hrvatska/prosjec ... una-354771
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 28 lip 2019, 10:46 |
|
|
U Zagrebu su u Ilici i ostalim ulicama u centru navodno poskidali dosta "mađarskih krovova", koji bi danas bitno pojačavali estetiku ali prije 100-150 godina nisu bili u skladu s nacionalnim hrvatsko-mađarskim tenzijama. Valjda su mislili da će time umanjiti mađarske pretenzije, ako Zagreb ima manje sličnosti s mađarskim gradovima. Srbi su porušili džamije u Beogradu a Hrvati mađarske špicaste krovove i džamije po Slavoniji. Jedino mediteranska arhitektura mislim da nigdje nije dirana, ali nije ni potpuno obnovljena kao npr. Teatro Verdi u Zari koji je izbombardiran u 20. stoljeću.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 28 lip 2019, 10:54 |
|
|
Nijedan "mađarski" krov nije opstao, najbolje se vidi na zgradi pošte u Jurišićevoj. Nekad Sad Nezamislivo mi je da je nekad Hrvatima špičasti krov bio dokaz mađarske dominacije.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 28 lip 2019, 10:57 |
|
|
Zagreb je tim urbicističkim potezom dosta izgubio na monumentalnosti.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 28 lip 2019, 11:03 |
|
|
dudu je napisao/la: Nezamislivo mi je da je nekad Hrvatima špičasti krov bio dokaz mađarske dominacije. Meni je nezamislivo da su u doba gladi i daleko manjeg standarda nego danas, toliko sredstava iz proračuna trošili na ukrašavanje zgrada i da naprave nepotreban i neefikasan krov. Danas bi takvo trošenje novca bilo skandal, Bandića razvlače radi par fontana. Nekad se čini mi se pola novca iz proračuna trošilo na gluposti, jer realno oni nisu mogli znati da će njihovi potomci za 100 godina nešto od turizma zarađivat na temelju tog rasipništva. Po tome se baš vidi da su u gradskom vijeću sjedili uglavnom plemići, i da su radije trošili zadnji dinar na ukrašavanje negoli npr. za kojekakva socijalna davanja sirotinji koja nema ni pravo glasa pa je samim time politički nebitna, kao i da je postojalo natjecanje između plemstva raznih gradova, kao danas kurčenje jahtama.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 28 lip 2019, 13:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Nezamislivo mi je da je nekad Hrvatima špičasti krov bio dokaz mađarske dominacije. Meni je nezamislivo da su u doba gladi i daleko manjeg standarda nego danas, toliko sredstava iz proračuna trošili na ukrašavanje zgrada i da naprave nepotreban i neefikasan krov. Danas bi takvo trošenje novca bilo skandal, Bandića razvlače radi par fontana. Nekad se čini mi se pola novca iz proračuna trošilo na gluposti, jer realno oni nisu mogli znati da će njihovi potomci za 100 godina nešto od turizma zarađivat na temelju tog rasipništva. Po tome se baš vidi da su u gradskom vijeću sjedili uglavnom plemići, i da su radije trošili zadnji dinar na ukrašavanje negoli npr. za kojekakva socijalna davanja sirotinji koja nema ni pravo glasa pa je samim time politički nebitna, kao i da je postojalo natjecanje između plemstva raznih gradova, kao danas kurčenje jahtama. E da, ništa čudno, s ozborim da je u tadašnjoj HR, recimo npr. 1913. na izborima pravo glasa imalo samo oko 10% stanovnika. Čak je u kotaru Zagreb III gradočelnik bio arhitekt. Inače i masa pravnika: https://hr.wikipedia.org/wiki/Izbori_za ... sabor_1913.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 28 lip 2019, 22:50 |
|
|
dudu je napisao/la: Nijedan "mađarski" krov nije opstao, najbolje se vidi na zgradi pošte u Jurišićevoj. Nekad Groteskno.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 29 lip 2019, 05:59 |
|
|
Ja po Budimpešti i nisam video nešto mnogo zgrada sa ovakvim krovovima.
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 29 lip 2019, 09:38 |
|
|
Nadogradnja prek puta te pošte.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 29 lip 2019, 14:27 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ja po Budimpešti i nisam video nešto mnogo zgrada sa ovakvim krovovima. Ima ih Moderni revivalizam, Magjarsko sveuciliste u Transilvaniji, Rumunjska
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 29 lip 2019, 14:31 |
|
|
Grunf je napisao/la: Nadogradnja prek puta te pošte. Sjajno izvedeno.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 29 lip 2019, 16:15 |
|
|
Sjetio sam se zgrade koja je zadržala taj tip krova, muzej za umjetnost i obrt.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Zagreb vs Beograd i ostalo Postano: 30 lip 2019, 14:29 |
|
|
dudu je napisao/la: Nijedan "mađarski" krov nije opstao, najbolje se vidi na zgradi pošte u Jurišićevoj. Nekad Sad Nezamislivo mi je da je nekad Hrvatima špičasti krov bio dokaz mađarske dominacije. Pa da uporedimo ZG postu sa BG postom
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|