HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 16:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: U tom smradu ništa ne funkcionira - međunacionalni fizički sukobi u institucijama
PostPostano: 30 lip 2019, 21:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
ISTOČNO SARAJEVO
U kafiću se potukli inspektor Granične policije i inspektori SIPA-e: Sijevale šake, pucale arkade...

lip 29, 2019

Deblji kraj u okršaju izvukao je inspektor SIPA-e iz Tuzle, kojeg je inspektor Granične policije sa Sokoca, nakon svađe, udario šakom

Policija iz Istočnog Sarajeva intervenirala je prošlog vikenda u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu, nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba čiji glavni akteri su bili dvojica inspektora SIPA-e s jedne, te inspektor Granične policije BiH s druge strane, piše Faktor.

Sve se, kako piše sarajevski portal, odigralo u petak oko 20 sati u klubu "Apartman" u Hilandarskoj ulici u Lukavici, a deblji kraj u okršaju izvukao je inspektor SIPA-e iz Tuzle B. H., kojeg je inspektor Granične policije I. P. sa Sokoca, nakon svađe, udario šakom i razbio mu arkadu.

"Popili, pa dobacivali"

Iako se neposredno nakon ovog događaja spominjalo da je do sukoba došlo zbog nacionalne netrpeljivosti, Faktor doznaje da je povod za raspravu koja je prerasla u tučnjavu bio sasvim drugačiji.

- Ovaj inspektor sa Sokoca u kafić je došao sa suprugom, koja je trudna, a s njima je bila i njena majka. Ova dvojica iz SIPA-e su tu već sjedili i bili su pijani. Nešto su neprimjereno dobacili i on ih je upozorio da mu je to supruga i da paze što govore. Oni su, međutim, nastavili i tu su se "pokoškali". Odjednom se zakuhalo i ovaj iz Tuzle je završio s razbijenom arkadom - ispričao je svjedok

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrđeno je da su službenici PU Istočno Novo Sarajevo u petak navečer intervenirali u ugostiteljskom objektu u Hilandarskoj ulici nakon što im je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u kojem su sudjelovale tri osobe.

- Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave. Na osnovu prikupljenog operativnog materijala konstatirano je da su osobe B. H. i V. A. verbalno vrijeđale osobe koja su se nalazile u društvu osobe inicijala I. P. Osoba I. P. ih je upozorila da to ne čine, a zatim nasrnula na lice B. H. zadavši mu ozljedu u predjelu glave. Također, prema raspoloživim operativnim saznanjima nacionalna netrpeljivost nije bila uzrok ovog događaja. O svemu je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo uz čiji nadzor policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja i dokumentiranja predmeta - naveli su u odgovoru iz PU istočno Sarajevo.

Unutarnja istraga

Kako piše Faktor, u vrijeme sukoba nijedan od policijskih službenika, koji se inače međusobno poznaju, nije bio na dužnosti.

Ipak, o događaju su obaviješteni odjeli za unutarnju kontrolu obje policijske agencije.

- Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH provodi aktivnosti iz svoje nadležnosti, u postupku preliminarnog ispitivanja navoda vezanih za informaciju o događaju koji se dogodio 21. lipnja 2019. godine u ugostiteljskom objektu u Istočnom Novom Sarajevu, a u kojem je sudjelovao pripadnik GPBiH, u vrijeme kada nije bio na dužnosti - navodi se u odgovoru iz Granične policije BiH, a koji potpisuje Radiša Samardžija, načelnik Kabineta direktora GPBiH.

Luka Miladinović, glasnogovornik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) također je kazao da Odjeljenje za unutarnju kontrolu ove policijske agencije provodi svoju istragu vezano za ovaj događaj.

Dnevnik.ba

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: U tom smradu ništa ne funkcionira - međunacionalni fizički sukobi u institucijama
PostPostano: 30 lip 2019, 21:27 
Offline

Pridružen/a: 21 svi 2013, 16:03
Postovi: 970
Lokacija: Hilafet, Sarajevo
Upozorenja: -2
Granicna policija(HDZ) je daleko ali daleko najnefuncionalnija institucija na nivou države. Potpuno su beskorisni.

_________________
"Allah je naš cilj, Kur'an je naš zakon, Poslanik je naš lider, Džihad je naš način, a smrt na Allahovom putu naša najveća težnja."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: U tom smradu ništa ne funkcionira - međunacionalni fizički sukobi u institucijama
PostPostano: 30 lip 2019, 21:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Vidiš da ipak nije. Musliman iz Tuzle se doma vratio sa oteknutim okom.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, Jean Luc Picard, Patriota, Tomba17 i 440 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO