HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 15:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 2907 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 117  Sljedeća

Koja stranka daje najbolje ministre?
HDZ 53%  53%  [ 80 ]
SDA 9%  9%  [ 13 ]
DF 4%  4%  [ 6 ]
Ministri ne zadovoljaju minimum 34%  34%  [ 52 ]
Ukupno glasova : 151
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 28 srp 2019, 21:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 13:12
Postovi: 2503
Diablo je napisao/la:
DF oštro HDZ-u: "Legitimno predstavljanje" je izmišljotina ismijana u EU
https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-ostr ... /190728029


Kažu gradžanske džihadlije da znaju bolje stav EU-a, od samih predstavnika Eu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 31 srp 2019, 22:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
ŠOKANTNO Državna agencija upozorava

Radioaktivni otpad u BiH teroristi mogu iskoristiti za "prljavu bombu"

Dok se posljednjih dana političari u BiH utrkuju ko će dati oštriju kritiku na namjeru Hrvatske da gradi odlagalište otpada na granici s našom zemljom, „Avaz“ otkriva da imamo itekako razloga za zabrinutost i sa radiokativnim otpadom koji je već u našoj zemlji. Naime, izvještaj Državne regulatorna Agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH o stanju u toj oblasti za prošlu godinu,vrvi od alarmantnih podataka i apela na hitno djelovanje.

Nezanemariva prijetnja

Kao najveći problem ističe se nepostojanje centralnog skladišta radioaktivnog materijala zbog čega se taj materijal ne može skladištiti na siguran i bezbjedan način.

Kako je navedeno u izvještaju taj problem predstavlja i opasnost i za zdravlje stanovništva ,a i prijetnju za sigurnost zemlje.

- Ovakva situacija je vrlo rizična s obzirom da izvori zračenja mogu predstavljati rizik za sigurnost i zdravlje stanovništva, te predstavljaju nezanemarivu prijetnju bezbjednosti u BiH ukoliko dođu u pogrešne ruke pošto se mogu koristiti za terorističke aktivnosti (npr. scenario prljave bombe)- navodi se u izvještaju.

Iz Agencije ističu i da se jedino centralizirano skladište radioaktivnog materijala koje bi se moglo koristiti, ukoliko dobije licencu od Agencije, nalazi u okviru kompleksa Federalne uprave policije i njime upravlja Zavod za javno zdravstvo FBiH — Centar za zaštitu od zračenja.

Ima ga i na javnim mjestima

- Pored poboljšanja stanja radijacijske sigumosti i zaštite stanovništva od negativnih efekata jonizirajućeg zračenja, uspostavljanjem novog centralnog skladišta radioaktivnog materijala bi se znatno poboljšalo i stanje nuklearne bezbjednosti jer bi se smanjila mogućnost krađe ili zloupotrebe radioaktivnog materijala koji se nalazi kako u privremenim skladištima, tako i na javnim mjestima širom BiH i predstavlja moguću prijetnju sa aspekta eventualnih terorističkih aktivnosti – istaknuto je u dokumentu Agencije.

Nedostatak kadra

Poražavajući je podatak je i da ovako važna agencija radi sa samo 17 zaposlenih i da im Vijeće ministara već godinama ne odobrava nova zapošljavanja iako trebaju imati još najmanje toliko zaposlenih stručnjaka

Opasni gromobrani

U izvještaju Agencije navedeno je i da postoji 271 izvor zračenja instaliranih u gromobranima koji su opasnost za stanovništvo u slučaju njihovog obaranja ili neovlaštenog demontiranja i neadekvatnog skladištenja

https://avaz.ba/vijesti/bih/505933/radi ... javu-bombu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 01 kol 2019, 07:51 
Online
Avatar

Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09
Postovi: 24534
Lokacija: Heartbreak Hotel
Počupale se dvije na sjednici skupštine županije Goražde.

http://www.youtube.com/watch?time_conti ... kNIQ8Pc9Ro



https://www.dnevnik.ba/vijesti/video-za ... x5xFgllJaE

_________________
"Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 01 kol 2019, 19:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
To nešto kao liberali vs džihadlije ?

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 03 kol 2019, 13:58 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6274
Francuska desničarka FBiH nazvala “muslimanskim entitetom” te zatražila kaznu od Bruxellesa zbog posla s Kinezima
https://www.jabuka.tv/francuska-desnica ... -kinezima/

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 06 kol 2019, 14:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Moraju glumiti Republiku Srpsku, ne moze drugacije, po mogucnosti da nije Ruski i da leti samo po kantonu ... :laugh

Citat:
Sarajevska policija nabavlja helikopter i uspostavlja helikoptersku jedinicu

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS, u četvrtak će na sjednici Vlade Kantona Sarajevo prezentirati plan nabavke višenamjenskog helikoptera koji će služiti kako za operativne poslove MUP-a KS, tako i za civilne potrebe.
Osim nabavke helikoptera, MUP KS će uspostaviti i helikoptersku jedinicu koju će činiti dvije posade odnosno osam osoba.


"Za helikopterom postoji dugogodišnja potreba i on će osim za operativne poslove MUP-a KS služiti i za civilne potrebe odnosno za misije traganja i spašavanja, za pomoć stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, požara, poplava, zemljotresa, podršku za medicinske intervencije i drugim teškim situacijama. Istovremeno s provođenjem procedure nabavke helikoptera vršit će se i obuka ili doškolovanje potrebnih kadrova za uspostavljanje helikopterske jedinice, kazao je Katica.

Inače, nabavka helikoptera je jedna od mjera iz programa kojeg su potpisale šest političkih partija koje danas čine skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo.

"Svi članovi aktuelne Vlade KS se trude da sve što nije ranije, a trebalo je biti odavno osigurano našim građanima, da imamo u budućnosti", kazao je na kraju Katica.

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 06 kol 2019, 15:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Obzirom da su sto puta bogatiji od nas i da samo Sarajevo zaradi vise od cijele RS mogli su kupiti bar dva helikoptera... :neznam
Doduse slupace oni njega brzo.
Gdje ce Musliman letiti u helikopteru. :smijeh Svako malo tramvaj izbace iz šina.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 08 kol 2019, 23:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
**** puše na svim razinama.

Citat:
Ustavni sud BiH odbio zahtjev Suda BiH: VSTV-ov sustav ocjenjivanja sudaca nije neustavan

kol 08, 2019

Ustavni sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev Suda Bosne i Hercegovine za ocjenu ustavnosti Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću (VSTV) BiH. Riječ je o pokušaju osporavanja odredbi koje se odnose na ocjenjivanje rada predsjednika i sudaca u Sudu BiH.

Sud Bosne i Hercegovine podnio je 25. ožujka 2019. godine Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine zahtjev za ocjenu kompatibilnosti člana 17. točka (22) u vezi s članom 18. točka (a) Zakona o VSTV-u BiH s članom I/2. Ustava BiH.

Ustavni sud BiH je nakon prijema zahtjeva zatražio očitovanje od Parlamentarne skupštine BiH i VSTV-a BiH. Državni organ zakonodavne vlasti nije se očitovao s obzirom na to da još uvijek nisu formirane parlamentarne komisije, dok je VSTV dostavio odgovor u dostavljenom roku.

U zahtjevu za ocjenu ustavnosti Sud BiH je naveo da je pred Sudom BiH pokrenut upravni spor protiv VSTV-a kao tuženog i to radi poništenja akata koje je donio VSTV BiH. Riječ je o Kriterijima za ocjenjivanje rada predsjednika sudova i predsjednika sudskih odjeljenja u Bosni i Hercegovini i Kriterija za ocjenjivanje rada sudaca u Bosni i Hercegovini.

Sud BiH je naveo kako smatra da je potrebno zastati u upravnom sporu, jer iz "petita i supstrata tužbe proizlazi potreba ocjene ustavnosti". Dakle, kako je Sud BiH naveo, "ako se tužbom traži ocjena ustavnosti pobijanih podzakonskih akata" najprije je neophodno ispitati ustavnost odredbe člana Zakona o VSTV-u u dijelu koji se odnosi na predsjednika suda, predsjednike odjeljenja i suce Suda BiH.

Sud BiH naveo je i da "ovu nadležnost VSTV može ostvariti, kad je riječ o Sudu BiH, samo u onom domenu i obujmu koji je propisan Zakonom o Sudu BiH, a mogućnost ocjenjivanja od bilo kojeg organa nije propisana tim zakonom, iz čega proizlaze nejasnoće i pravna nesigurnost i prekoračenje ustavnih ovlasti od VSTV-a".

Upravni spor pred Sudom BiH pokrenuli su predsjednik Suda BiH, predsjednica Kaznenog odjeljenja Suda BiH i sudac Suda BiH, u svojstvu tužitelja. Oni su podnijeli tužbu protiv VSTV-a radi poništenja Kriterija za ocjenjivanje rada predsjednika sudova i predsjednika sudskih odjeljenja u Bosni i Hercegovini i Kriterija za ocjenjivanje rada sudaca u Bosni i Hercegovini zbog toga što pobijani akti u dijelu koji se odnosi na predsjednika Suda BiH, predsjednike odjeljenja i sudije Suda BiH nisu u skladu sa Zakonom o VSTV-u, Zakonom o Sudu BiH i Ustavom Bosne i Hercegovine.

"Tužitelji su predložili da Sud BiH donese presudu kojom usvaja tužbeni zahtjev tužitelja i pobijane akte - kriterije - u odnosu na predsjednika Suda BiH, predsjednike odjeljenja Suda BiH i suce Suda BiH te sve pravne i faktičke radnje učinjene na osnovu njih i njihove pravne posljedice poništi kao nezakonite i neustavne. U suštini, odlučne činjenice u tužbi mogle bi se sumirati na sljedeći način: Prije donošenja pobijanih akata tuženi je pokušao, bez validnog zakonskog osnova, uvesti ocjenjivanje rada tužitelja, a povodom prethodnog pokušaja da se uvede ocjenjivanje donesena je pravomoćna sudska presuda (Odluka Suda BiH broj U 439/08), "pravni prednici pobijanih akata" (raniji doneseni kriteriji) isključuju primjenu u odnosu na tužitelje, jer ne postoji validan zakonski osnov, Zakon o Sudu BiH, kao primarno zakonodavstvo, ne konstituira institut ocjenjivanja tužitelja, kao i druge razloge koje su istakli u tužbi", piše u odluci Ustavnog suda BiH.

VSTV BiH je u svom odgovoru naveo da ne postoji nijedan razlog da suci Suda BiH budu izuzeti iz mehanizma ocjenjivanja. Kako kažu, zbog propusta zakonodavca u eksplicitnom normiranju ovog pitanja, potpuno je legitimno, primjenom metoda analogije, zaključiti da i suci Suda BiH trebaju biti ocjenjivani, čime se dovode u ravnopravan i neprivilegiran položaj u odnosu na ostale suce. VSTV je, također, naveo da se ocjenjivanje rada sudaca provodi radi postizanja identičnih ciljeva za cijeli sudski sustav, pa i za Sud BiH.

Ustavni sud BiH je, rješavajući zahtjev Suda BiH, utvrdio kako ne postoji nekompatibilnost s Ustavom BiH u navedenom članu Zakona o VSTV-u BiH.

"Ustavni sud ne vidi ništa nejasno ili neprecizno što bi moglo dovesti u pitanje standard kvaliteta zakona do te mjere da se može reći da nije u skladu s vladavinom prava iz člana I/2. Ustava Bosne i Hercegovine te iz istih odredbi (misli se na član 18. tačka (a) Zakona o VSTV-u) ne proizlazi neusklađenost sa Zakonom o Sudu BiH do te mjere da ona utječe na povredu demokratskih načela iz člana I/2. Ustava Bosne i Hercegovine", piše u odluci.

Dnevnik.ba

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 08 kol 2019, 23:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68202
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Helikopterska jedinica s jednim heliHopterom ?

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 09 kol 2019, 06:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2019, 22:02
Postovi: 533
Robbie MO je napisao/la:
Helikopterska jedinica s jednim heliHopterom ?


Helikopterska jedinka.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 09 kol 2019, 08:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Robbie MO je napisao/la:
Helikopterska jedinica s jednim heliHopterom ?


To je bukvalno Helikopterska jedinica.
Kad kupe drugi onda će biti Helikopterska dvojka.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 09 kol 2019, 09:44 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30059
Jedinka bi bilo mislim gramatički ispravno.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

784 of 2558 - 30.65%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 09 kol 2019, 11:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Ispravno je, više od jednog helikoptera je skvadron, ovako je jedinica jer imaju - imaće jedan :zubati

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 09 kol 2019, 11:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 stu 2012, 00:05
Postovi: 22976
LakePlacid je napisao/la:
Moraju glumiti Republiku Srpsku, ne moze drugacije, po mogucnosti da nije Ruski i da leti samo po kantonu ... :laugh

Citat:
Sarajevska policija nabavlja helikopter i uspostavlja helikoptersku jedinicu

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova KS, u četvrtak će na sjednici Vlade Kantona Sarajevo prezentirati plan nabavke višenamjenskog helikoptera koji će služiti kako za operativne poslove MUP-a KS, tako i za civilne potrebe.
Osim nabavke helikoptera, MUP KS će uspostaviti i helikoptersku jedinicu koju će činiti dvije posade odnosno osam osoba.


"Za helikopterom postoji dugogodišnja potreba i on će osim za operativne poslove MUP-a KS služiti i za civilne potrebe odnosno za misije traganja i spašavanja, za pomoć stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, požara, poplava, zemljotresa, podršku za medicinske intervencije i drugim teškim situacijama. Istovremeno s provođenjem procedure nabavke helikoptera vršit će se i obuka ili doškolovanje potrebnih kadrova za uspostavljanje helikopterske jedinice, kazao je Katica.

Inače, nabavka helikoptera je jedna od mjera iz programa kojeg su potpisale šest političkih partija koje danas čine skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo.

"Svi članovi aktuelne Vlade KS se trude da sve što nije ranije, a trebalo je biti odavno osigurano našim građanima, da imamo u budućnosti", kazao je na kraju Katica.

Nabavljaju helikopter (jednina) za MUP, i o tome izveštavaju kao da nabavljaju tri eskadrile Apača za "ABiH". Očekujem da sledeće godine sa istom dozom entuzijazma i ponosa objave kako nabavljaju sto pari gaća i dvesta pari čarapa za kantonalnu policiju. Stvarno mi dođe da mi ih bude žao (osećaj traje neobično dugih desetak sekundi). Inače, jel taj vertaljot obična civilna verzija za potrebe policije, ili mogu da se kače neki mitraljezi, topovi i rakete?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 09 kol 2019, 12:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Pa cijela federacija ima jedan civilni helikopter, i to Augustu Bell Jet Ranger, helikopter koji je star preko 30.tak i više godina, 1992. uz još par helikoptera bio je stacioniran na aerodromu Sarajevo, i kada smo mi poklopili taj dio sve je ostalo nama, zbog ratnih dejstava prebaceni su u Srbiju, gdje su dugo godina bili u sastavu helikopterskog skvadrona MUP-a Srbije, Augusta je vracena negdje 2004-2005, a ostatak par godina poslije, i samo je Augusta bila u stanju da leti, ostatak su dali u željezo jer su bili ne perspektivni za bilo šta drugo ...

Inace ako budu nabavljali vjerovatno ce biti nesto poput naših za MUP, termo kamera i to, nema govora o naoružanju

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 09 kol 2019, 13:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Tuzla - Brčanska Malta (mjesto napada na kolonu JNA 1992.) ... :kava

slika


https://tuzlanski.ba/carsija/iskoristili-svadbu-za-provokaciju-zastave-srbije-i-republike-srpske-na-brcanskoj-malti/

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 09 kol 2019, 15:26 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6274
dr. sc. Jadranka Polović: BOSNA I HERCEGOVINA KAO SIGURNOSNI IZAZOV
https://www.geopolitika.news/analize/dr ... ni-izazov/

Jako zanimljiv text...

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 13 kol 2019, 20:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Gorazde pliva u ***
Haos u centru Goražda: Nakon jake kiše izlila se kanalizacija, poplavljeni objekti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/haos-u- ... /190813119

Sad će i tifus :zubati

Jos su jadni nedavno radili kanalizaciju

Citat:
Ulica Kulina bana je nedavno obnovljena i rađena je drenaža u sklopu projekta vrijednog šest miliona KM, zbog čega je ogorčenje građana i vlasnika objekata u ovom dijelu grada veliko.


Al ne znaju oni to... Da je trebalo napraviti onaj ukras na vrhu dzamije to bi odradili svjetski da im Turci zavide.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 13 kol 2019, 21:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68202
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
novovrijeme je napisao/la:
Gorazde pliva u ***
Haos u centru Goražda: Nakon jake kiše izlila se kanalizacija, poplavljeni objekti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/haos-u- ... /190813119

Sad će i tifus :zubati

Jos su jadni nedavno radili kanalizaciju

Citat:
Ulica Kulina bana je nedavno obnovljena i rađena je drenaža u sklopu projekta vrijednog šest miliona KM, zbog čega je ogorčenje građana i vlasnika objekata u ovom dijelu grada veliko.


Al ne znaju oni to... Da je trebalo napraviti onaj ukras na vrhu dzamije to bi odradili svjetski da im Turci zavide.


To se zove alem. :zubati

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 13 kol 2019, 21:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
E taj, vidi doktora

slika

Al kad treba nesto pametno uraditi:
Meho postavi drenaznu cijev vodoravno!
Jel vako šefe?
Ne tako Meho nego vodoravno!

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 15 kol 2019, 11:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68202
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Hrvati će kontrolirati tok rijeke Bosne.

Citat:
Sestra firma Tibre-Pacific u procesu dobijanja koncesije za HE Begov Han

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije zaprimilo je ponudu za dodjelu koncesije za izgradnju hidroenergetskog objekta, hidroelektrane HE Begov Han jačine 9,8 MW, na rijeci Bosni u općini Žepče.

Zahtjev je predalo privredno društvo Dvorac energije d.o.o. Kiseljak koje je u proteklom periodu je provelo niz aktivnosti na izradi Projektno-studijske dokumentacije kao i na pribavljanju drugih dozvola i saglasnosti neophodnih za izgradnju ovakvog proizvodnog elektroenergetskog objekta.

Firma je uradila i dostavila dokument "Studija ekonomske opravdanosti", juli 2018. godine, koju je izradila projektantska kuća Higracon d.o.o. Sarajevo, iz zaključka "Studije ekonomske opravdanosti" se može vidjeti da je izgradnja ovog hidroenergetskog objektat opravdana.

Podsjećamo, riječ je o firmi koja je u vlasništvu firme "Tibra-Pacific", koja je poznata po gradnji stambenih objekata. Firma je u vlasništvu Tihomira Brajkovića, o čemu je Akta.ba već ranije pisala.

Vlada Federacije BiH je Odlukom ovlastila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da u svojstvu koncesora vodi pregovore i postupak dodjele koncesije sa koncesionarem privrednim društvom Dvorac energije d.o.o. Kiseljak koji će se voditi pod nadzorom nezavisnog regulatornog tijela Komisije za koncesije Federacije Bosne i Hercegovine.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 20 kol 2019, 12:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Dodik brani Petrovac od migranata. Muslimani izgleda gube kontrolu i nad muslimanskim kantonima.

Citat:
Hoće li Milorad Dodik spriječiti krajiške vlasti da izmjeste migrante u Medeno Polje: “Dolazim u Bosanski Petrovac da pružim podršku Srbima”

Prvi septembar je rok koji je Evropska komisija dala Bosni i Hercegovini, da se iznađu lokacije na cijeloj teritoriji države za smještaj migranata.

U Unsko-sanskom kantonu su odlučili da se Bira i Miral moraju zatvoriti, a migranti iz tih centara, kao i migranti sa Vučjaka, moraju se prebaciti van naseljenih područja.

Izbor nove lokacije je pao na Medeno Polje u Bosanskom Petrovcu. Da je migrantska kriza u Bosni i Hercegovini od samog početka pogodan teren za politikanstvo, dokaz je i Medeno Polje.

Povodom najavljenog izmještanja migranata na područje Medenog Polja, oglasio se i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Smatram da i bez najavljenih aktivnosti tamošnje Vlade, oni nemaju i nisu imali osnovna prava, koja naprimjer Republika Srpska garantuje Bošnjacima ili Hrvatima. Poručujem im da ću biti sa njima toga dana tamo, s namjerom da pokažemo da je nedopustivo da se zbog nečije ideje ili možda plana sa tih prostora danas iseli narod koji je tu oduvijek živio i dosele ljudi sa strane, te da ćemo se tome suprostaviti, kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

https://usn.co.ba/usn-novosti/bihac/hoc ... 19/155566/


A Babo organizira srpski miting i poziva Srbe da se vrate. Možda će i on zatražit da ga Dodik brani. Dosta mu Pakistanaca i domaćih vehabija koji se nastanjuju u srpskim selima. Baš u ovom selu su počeli kupovat kuće, na samoj granici sa Hrvatskom.

Citat:
Srbi sa sve četiri strane svijeta posjetili ognjišta na području Velike Kladuše

Preobraženje Gospodnje proslavljeno je i u selu Gradina, na području opštine Velika Kladuša. U hramu Preobraženja Gospodnjeg, služena je liturgija, gdje se okupio i veliki broj pravoslavnih vjernika, iz Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.

Mnogi od njih, iz ovog kraja, odselili su se još 70-ih godina prošlog vijeka, dok su drugi to učinili u toku poslednjeg rata. Organizator manifestacije je opština Velika Kladuša na čelu sa načelnikom opštine, Fikretom Abdićem.

Okupljanje na praznik Preobraženja Gospodnjeg, u selu Gradina, postalo je praksa od dolaska Fikreta Abdića na mjesto prvog čovjeka opštine.

- Želimo da ljudi svi koji su otišli u Inđiju i koji su otišli u druge krajeve kao što je Stara Pazova, da se vrate u svoj kraj, da se vrate na svoja ognjišta. Ovdje im je slobodan pristup, mi stojimo iza njega, jer to su naši građani - istakao je savjetnik načelnika opštine Velika Kladuša Edvin Abdić.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=348075


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 26 kol 2019, 15:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27102
Munira predlaže da sami sebe nominiraju za Nobelovu nagradu za mir.
Žena je zaslužila Oscara. :zubati

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 26 kol 2019, 17:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Čuli ste nedavno za plan da Muslimani sebi kupe HELIKOPTER!
Ako niste pogledate u postovima iznad.
Pa onda poslusajte ambiciozni plan i program za taj neverovatni poduhvat muslimanskog naroda.


15:00

Dakle da bi kupili HELIKOPTER! Treba im 10 miliona za helikopter + 100 milijardi maraka za pratece sadrzaje + pilot posto Muslimani ne lete.
Ja mislim da ce u rekordnom roku od 30-40 godina imati HELIKOPTER! :zivili

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: FBiH: Vijesti i politika
PostPostano: 26 kol 2019, 17:48 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30059
Slobodno brojku pomnoži sa 10 dok se namire svi uključeni proces.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

784 of 2558 - 30.65%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2907 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 117  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: 3AJE6, Bošnjak..007, crni_bombarder, iprodano, kily, Patriota, Tomba17 i 280 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO