HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 02:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Denis Kuljiš
PostPostano: 18 kol 2019, 08:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34
Postovi: 13882
Lokacija: Sjeverna Bosna
Umro je.

_________________
Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Denis Kuljiš
PostPostano: 18 kol 2019, 10:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
RIP - u zadnjih 4-5 godina nam (Hrvatima BiH) je bio poprilično naklonjen, o razlozima možemo špekulirati. Sve u svemu, vjerojatno dovoljno da se iskupi za grijehe prema nama u 90im i 00im.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Denis Kuljiš
PostPostano: 18 kol 2019, 14:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68249
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Sve mi je draži i draži bio, spoj talenta za pisanje, odličnog razumijevanja svijeta i kako elite funkcioniraju, i očito nekih vrhunskih kontakata koje je imao.
Čovjek koji je znao čitati između redova.

Imao je stila.

Čim sam vidio vijest pomislio sam da ga je pretilost koštala života, no nemam pojma, piše kratka i teška bolest. Nije ni bitno.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Denis Kuljiš
PostPostano: 18 kol 2019, 14:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Nije mi bio antipatičan. Nekako sam bio navikao na njegov direktan i slikovit izričaj, čak i kad ne piše kako volim.
Uvijek me asocirao na Slavoja Žižeka. Vidim i Žižek ovih dana ošro napao Google za zadnje cenzure (pazi, Google cenzurira Žižeku niz dlaku). Ima nade za ljevicu dok ima tako poštenih ljudi. Ne idu svi iskvareno u startu.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Denis Kuljiš
PostPostano: 18 kol 2019, 14:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68249
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Meni je kod njega fora bilo, osim što je imao jako zanimljive tekstove i teze, da bih uvijek pročitao neke izraze i kombinacije koje nikad u životu nisam drugdje vidio u upotrebi.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Denis Kuljiš
PostPostano: 18 kol 2019, 17:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 sij 2019, 15:02
Postovi: 927
Bilo mi baš žao kad sam saznao. Počivao u miru.

Zadnja kolumna koju sam pročitao je bila solidna:

Citat:
DRAMA U UNSKO-SANSKOM KANTONU: Nitko ne zna koliko ima migranata, brojka možda premašuje i 30 tisuća

Tragedija Bosne, najnesavršenije države poslijeratnog Balkana, kulminira u Sansko-unskom kantonu. To je komadić zemlje nastanjen sa 300 000 Bošnjaka, stisnutih između Republike Hrvatske i Republike Srpske. Kantonalna metropola Bihać sa 56 tisuća ljudi leži blizu Plitvičkih jezera, od kojih ga razdvaja neprohodan planinski masiv. U tome i jest problem.

Migranti koji pokušavaju ući u Europsku uniju, imaju više izgleda pođu li kroz tu neprolaznu Šumu Striborovu nego ako idu sjevernom rutom, preko Cazina i Kladuše, gdje je situacija manje-više pod kontrolom, iako stalno izbijaju incidenti u prihvatnim centrima, gdje među očajnicima lako izbiju tučnjave u kojima sudjeluju stotine ljudi, pa ima ozlijeđenih i među policajcima koji ih pokušavaju razdvojiti i primiriti.

No, tko će donijeti mir među te vjerski, plemenski i nacionalno sukobljene populacije Dalekog istoka, koje se slažu samo u jednome: u njihovu dijelu Azije života nema, valja se dokopati Zapadne Europe i Njemačke, gdje živi neka Merkel-hanuma, koja je objavila kako ondje ima mjesta za svakoga … U međuvremenu granice su se zatvorile kao vučja “gvožđa”, pa ih je sve teško svladati.
...

Na sastanku Operativnog štaba za pitanje migracija BiH koji je prije nekoliko dana održan u Sarajevu, ustanovili su da je u prvih šest mjeseci 2019. godine zabilježen ulazak 11 tisuća migranata u BiH, dok ih je, paradoksalno, u Sansko-unski kanton došlo 17 tisuća! Znači, ima viška ili manjka u računima, nedostaje oko 6 tisuća ljudi, što odmah upućuje na to koliko, zapravo, vrijede te evidencije. Možda ih je doista 17 tisuća, a možda i 20, 25 ili 30 tisuća… Kad iz Turske prijeđu u Bugarsku ili Grčku, moraju preko Sjeverne Makedonije i Srbije, pa u Republiku Srpsku, odakle stižu na federacijski teritorij, idući prema Sarajevu, ili ga pak obilaze i odlaze na finalnu destinaciju za preskok u EU, a to je Unsko-sanski kanton. U svim drugim pograničnim područjima Republike Srpske, ne smiju se zadržavati, a premijerka RS neki je dan izjavila da se ondje nikad neće otvoriti prihvatni centri za imigrante. Ali, srpska policija ne zaustavlja bošnjačke autobuse.

Na sastanku Operativnog štaba u Sarajevu došli su do dva važna zaključka – prvo, da bi bilo najpametnije tajiti podatke o broju ilegalnih ulazaka u BiH, da se narod bezveze ne uznemiruje. Drugo, ostaju pri tome da se otvori Vučjak, veliki kamp za imigrante, južno od Bihaća, u šumetinama točno tri kilometra od hrvatske granice, kod Plitvica, odakle je najbliži put kroz gorja do Plaškog, Josipdola i Vrboskog i hrvatske granice sa Slovenijom na rijeci Kupi.

Kako u Bihać dolazi puno više imigranata nego što ih uspijeva prijeći po tranzitnoj liniji te “podzemne željeznice”, ondje je stanje postalo zaista nepodnošljivo. Na ulici, imigranti daleko premašuju broj domaćeg stanovništva te najsiromašnije regije Europe. Pa što bi se i moglo raditi pod tom okupacijom? Nacionalni dohodak per capita u Unsko-sanskom kantonu je 3000 dolara, izjednačen s Marokom, Filipinima, Sudanom, Palestinomi i Papuom Novom Gvinejom. U Europi jedino Moldavija ekonomski malo gore stoji, ali ondje barem nema navale ogorčenih očajnika, koji su već mjesecima ili godinama na putu, spremni na sve da za svoje obitelji, koje su ostale doma, osiguraju europsku egzistenciju.

Očajni su imigranti, ali očajni su i Bišćani – njih nekoliko tisuća, gotovo polovica grada izašli su na demonstracije, tražeći od Vlade u Sarajevu da obustavi prijevoz novih ilegalaca u njihovu “veležupu”. Što je navelo hrvatskog ljevičara i povjesničara Dragana Markovinu da to u medijima opiše kao “masovnu histeriju”, pokazatelj “netolerancije, netrpeljivosti i uspona fašizma”. Antifašist Markovina je porijeklom s Korčule, gdje navaljuju samo bogati engleski turisti. Bihaćki kriptofašisti po njemu uopće nisu svjesni težine idejne krize u Europi. Samo žele izaći iz kuće i otići do samoposluživanja, kao da je to najvažnija stvar na svijetu…

Za razliku od hrvatskih medija koji se povremeno bave situacijom u Unsko-sanskom kantonu gdje je i šejtan rekao laku noć, srajevski mediji, kao po komandi, ali zapravo u dosluhu, tu temu ignoriraju. Ogluhu razbija jedino Dnevni avaz, novine marginaliziranog oligarha Fahrudina Radončića, koji tako kajla svom vječnom rivalu, šampionu bošnjačke politike, Bakiru Izetbegoviću. U Sarajevu, najvažnije je stoga potisnuti te vijesti u drugi plan, jer one zapravo pokazuju da je Federacija BiH jedna nevjerojatno neučinkovita i neuspješna konstrukcija poslijeratne političke organizacije Balkana, koja je bila smišljena da se obustavi rat, u čemu se sjajno uspjelo, ali ne da vječno traje kao dominion velikih država, koje su u međuvremenu izgubile svaki interes za Bosnu i Balkan. Lakše je ništa ne dirati, spriječiti svaku promjenu, nego se izložiti riziku nekog velikog pospremanja.
...

U sarajevskim medijima i u političkoj javnosti vlada konsenzus – za sve je kriv Dodik, odnosno Srbi, ali zapravo još su gori Hrvati, jer dok prvi žele napustiti Bosnu, drugi je žele srušiti, nezadovoljni svojim statusom u dvokomponentnoj Federaciji. Nije riječ samo o Hercegovcima, udruženim s Dodikom, Srbima i Rusima koji ga podupiru, nego je najgora, zapravo, Vlada u Zagrebu, koja ima najopasnije ideje… Borbu protiv te ugroze preuzeli su sarajevski čaršijski organi – tabloidni mediji, dežurni komentatori, politički operativci i agenti domaće obavještajne službe.

Bilo bi preuzetno tvrditi da su agenture i tabloidi u Srbiji popunjeni solidnim ljudima, a u Hrvatskoj stalno izbijaju afere s pripadnicima tajne policije koji po nalozima iz viših političkih i nogometnih krugova prisluškuju raskalašene violončelistkinje, stranačke radodajke koje se ne drže pravila ekskluzivnosti i političke suparnike, ali ako su tajne i političke sfere u Hrvatskoj i Srbiji sraz komičnog i tragičnog aspekta naše egzistencije, u Bosni su farsične, na razini čaršijskog vica.

Umjesto da nadziru ilegalne imigrante kojih, po njihovim popisima nedostaje šest tisuća, bošnjački obavještaci “savezne” tajne službe OSA, bave se izmišljanjem nemogućih afera. Optužili su, recimo, hrvatskog konzula da naoružava mirne selefije kod Tuzle, nosi im dinamit i nagovara ih da naprave neko veliko sranje, kako bi kompromitirali svoj miroljubivi mudžahedinski pokret i diskreditirali samu državu, tisućljetnu Bosnu i Hercegovinu.
...

Šef OSA-e je stanoviti Osman Mehmedagić – Osmica. On ni malo ne ustupa za Vasom Brkićem, dapače. Među sarajevskim kremljolozima jedni drže da je Osmica ranije bio skladištar u Udbi, a drugi da je bio automehaničar. Početkom devedesetih postao je tjelesni čuvar Alije Izetbegovića, a zatim se bacio u obavještajne poslove, surađivao s mudžahedinima, Irancima, poslije s Turcima. Na kraju, posvetio se onom što je u Sarajevu najpametnije i jedino realno – servisira koliko može američku ambsadu, gdje je hvatište stvarne sile, što je i sreća, kad se vidi situacija ondje gdje preteže utjecaj Bruxellesa ili Berlina…

Sve te čaršijske priče i naklapanja, sve te vijesti iz nesvijesti i manitanja u jednoj posve sluđenoj sredini koja je izgubila svaki priključak na svijet i realnost, udaljivši se od njih više od svake druge balkanske državice, služi samo jednome – da se sakrije stvarnost o migrantskoj tragediji koja pogađa Unsko-sanski kanton, demontiranu Federaciju i neodlučnu Europu, u kojoj po tom pitanju jačaju tendencije neodlučnosti, ali i tendencija odlučnosti, s tim da ne znaš što je, zapravo, gore…

https://www.dnevno.hr/kolumnisti/denis- ... a-1336147/


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Denis Kuljiš
PostPostano: 18 kol 2019, 18:38 
Offline

Pridružen/a: 01 sij 2015, 21:05
Postovi: 2993
O njemu nisam čuo godinama. Iznenadio sam se kada sam čuo da je pisao za dnevno.hr i da je skrenuo udesno. Dakle, lik nije nikada bio ideološki obojen već je pisao ko bi mu platio više. O njemu mislim sve najlošije. Bilo je režimski kolumnist iz doba Račana/Sanadera. Pljuvao je po gotovini i šestorci. Nadam se da gori u paklu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Denis Kuljiš
PostPostano: 04 lis 2019, 20:04 
Offline

Pridružen/a: 14 ruj 2019, 15:30
Postovi: 32
Lokacija: Zapadna RH
Mućko đubre. Lažov prije svega i cionist. Neka mu Bog sudi ali je bio na negativnoj strani.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Denis Kuljiš
PostPostano: 04 lis 2019, 22:46 
Offline

Pridružen/a: 30 lip 2016, 15:26
Postovi: 7774
AudiA1 je napisao/la:
Mućko đubre. Lažov prije svega i cionist. Neka mu Bog sudi ali je bio na negativnoj strani.

to jer je podržao Dodika :D?


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO