HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 15:52.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 126 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 08 stu 2019, 01:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Predsjednik Vlade RH Plenković i ministar Božinović obmanjuju ? javnost?


https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 9Gb2PsUMMI

06.11.2019. NIKOLA KAJKIĆ: Plenković i Božinović lažu o migrantima!

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 09 stu 2019, 04:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Tko pokušava rehabilitirati komunizam u Hrvatskoj?

Tkoga sva financira Hrvatsko Ministarstvo znanosti?

Objavljeno samo na Z1 TV:
[youtube]http://youtu.be/fr1IwKE50w0[/youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=fr1IwKE50w0

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 29 stu 2020, 00:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Trebaju li nam drugi reči i pokazati, tko smo i što smo?

U Crnoj Gori:
Veleposlanik Srbije proglašen nepoželjnom osobom i mora otići iz zemlje!


slika
https://static.slobodnadalmacija.hr/ima ... 8-17-03-34

Veleposlanik Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je nepoželjnom osobom i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, objavili su u subotu beogradski i i podgorički mediji pozivajući se na priopćenje crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Navodi se da je srbijanski veleposlanik "omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo", te da je njegovo ponašanje "nespojivo s uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske dužnosti".

"Jučer je veleposlanik Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao 'oslobođenjem' i 'slobodnom voljom' crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najizravniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo", navodi portal podgoričkih Vijesti, pozivajući se na priopćenje Ministarsva vanjskih poslova (MVP) Crne Gore.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/re ... je-1060574

Bože moj, koliko mi malo držimo do Lijepe naše! Zar nas moraju Crnogorci učiti kako se poštuje svoja Domovina?
Gdje se izgubio naš čovjek, naši vladajući i svi vrli političari? Naš odnos prema Domovini i našem čovjeku je nedostojan i uvrjedljiv, kad pružamo ruke pomirenja, agresorskim četnicima umjesto onim, koji su stali u odbranu naše nam drage Domovine.
Ovi, srbočetnički agresori, kojima smo pružili ruku pomirenja i dali im sve moguće privilegije, uopće ne traže oprost, već nam nameću krivnju, zato što smo ostali živi i pored svog napora nisu uspjeli nas do kraja uništiti.
Otvoreno, svaki čas i dan dokazuju i otvoreno rade sve moguće u ostvarenja svojih nakane. A mi, naš vrli politički vrh i ostali, šute i vjeruju u pomirenje...
Dragi Bože, dokle ćemo gaziti sebe i svoje?

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 29 stu 2020, 18:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Koja to zemlja proganja svoje ratne junake?

slika
https://portal.braniteljski-forum.com/i ... hzhb_3.jpg

Tek nakon sramne presude, odnosno spektakularnog samoubojstva časnog i uvaženog hrvatskog generala Slobodana Praljka (29.11.2017.) mnogi su i u nas „progledali“. Kad je to učinio, pred očima svjetske javnosti, kad je popio otrov, tek se onda vidjelo da to ne bi učinio nitko tko se imalo osjeća krivim. Tada su sa svih strane počele stizati i osude Haaškom sudu, koji nije uspio osuditi ni balkanskog krvnika Slobodana Miloševića, a drastično je osudio i potom poništio presudu hrvatskim generalima Markaču i Gotovini. Kad se to dogodilo, već smo tada trebali reći „stop“ takvim sucima i takvom sudu.

Praljak je bio autor i brojnih knjiga, (26, koje su hrvatski „moćnici“ proglasili šundom!), u kojima je crno na bijelo dokazao da nije kukavice, a još manje ratni zločinac. Međutim, te knjige ni Ministarstvo kulture nije htjelo otkupiti, iako otkupljuju i „“svaku“ pjesmaricu.

slika
http://www.hazud.hr/portal/wp-content/u ... 40x360.jpg

Ovih dana otišao je i Tomislav Merčep, koji ima velike zasluge u Domovinskome ratu, od Vukovara do Pakraca. Sramno ga je osudio hrvatski sud, a Hrvatska vojska koju je stvarao na njegovu pogrebu nije htjela (ili smjela) ispaliti ni tri hica u zrak.
Mogli su barem kupiti hrvatsku zastavu i njome ga pokriti preko lijesa, ali nisu ni to.

Hrvatska je valjda jedina zemlja na svijetu koja po „zapovjednoj“ dužnosti proganja svoje ratne junake. Zar nisu i za otkrivanje Gotovine, kad je bježao pred nepravdom, nudili novac?

Evo, kad je Haaški sud osudio srpskog zločinca Ratka Mladića (22.11. 2017.) već nam je tada bilo jasno da će nakon toga osuditi i hrvatske generale iz BiH, pa da ponovno budemo jedan-jedan. Malo njihove, malo naše. Mnogi i danas pričaju kako ono što su oni tamo sudili i osudili nije presuda Hrvatskoj već – pojedincima, odnosno da taj sud nije sudio državama. A koji to onda sud sudi državama, pa da već jednom znamo tko je bio agresor, a tko žrtva? Generala Praljka mogli smo i nakon dramatičnog čina samoubojstva vratiti među „žive“ i dokazati da nije kriv ni po jednoj točki optužnice, ali to se nije dogodilo. Kako, zašto? Određeni politički vrh u Hrvatskoj je zaključio da je ovom presudom „sve“ rečeno, što je bio još jedan suicid nad ovim časnim hrvatskim generalom. Kad je ni kriv ni dužan Praljak otišao na drugi svijet, u medijima i na portalima osvanuli su i mnogi njegovi „prijatelji“, koji nisu ni prstom maknuli, koji nisu ni slova napisali ili nešto javno rekli u njegovu korist, kad je nevin ležao u zatvoru. Među onima koji su se tada slabo čuli bili su i hrvatski generali (svaka čast iznimkama). General Pavao Miljavac je izjavio da „nisu samo Mesić i Pusić svjedočili protiv Hrvatske u Haagu, već su to činili i neki generali“, ali da ne želi reći njihova imena.

slika
https://www.vecernji.hr/media/img/bb/76 ... a4ded.jpeg

Nu, podsjetio bih na jedan tekst koji je objavljen u ožujku 2015., a na koji nije bilo nijednog komentara! (sic!), tako da je očito da Hrvatima treba da ih netko prvo „pukne po glavi“, pa da tek onda reagiraju, da se probude. Tada sam među ostalim (bez odjeka!) napisao i objavio:

„U hrvatskim medijima nema više ni slova o Jadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Bruni Stojiću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću. Riječ je o šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata koji su sredinom svibnja 2013. nepravomoćno osuđeni u Haagu na ukupno 111 godina zatvora. Prema optužnici terete se za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu (?) koji je imao za cilj političko i vojno podjarmljivanje, trajno uklanjanje i etničko čišćenje bosanskih Muslimana i ostalih ne-Hrvata s područja Hrvatske Zajednice, kasnije Republike Herceg – Bosne, odnosno s prostora Hercegovine i središnje Bosne. U optužnici je dalje navedeno da je u tom udruženom zločinačkom pothvatu sudjelovalo više osoba, a među njima su Franjo Tuđman, Gojko Šušak, Janko Bobetko, Mate Boban, ali i neki drugi.

Stječe se dojam da je Hrvatska ostavila ove Junake Domovinskoga rata na milost i nemilost, kao da su oni vodili neke svoje privatne ratove. (Gdje su presude za one koji su istjerali Hrvate iz bosanske Posavine?). No, ako budu i pravomoćno proglašeni krivima, ovaj bi predmet mogao imati dugoročne posljedice na Republiku Hrvatsku, s obzirom na optužbe i izrečenu formulaciju o udruženom zločinačkom pothvatu.

General Praljak se bori poput lava. Objavio je relativno veliki broj knjiga, prikupio na desetke tisuća dokumenata, ali osim nevolja, prije svega za sebe i svoju obitelj, nije ništa drugo postigao. Izostala je podrška Hrvata, što je sramno da sramnije ne može biti.

Pogledajte samo kako se i na koji način bore Srbi, koji su bili agresori na Hrvatsku, BiH, Sloveniju i Kosovo, kako se bore za svoje „pomozbog“ junake. I ne samo to: Srbija kao agresor sudi i zatvara hrvatske branitelje (Veljko Marić i još neki drugi). A što radimo mi, odnosno hrvatsko pravosuđe i Ministarstvo vanjskih poslova? Ništa!

slika
https://portal.braniteljski-forum.com/i ... brodd1.jpg
Gen. Đuro Brodarac

Osim ove šestorke, za Hrvatsku se borio i iznimno veliki broj pripadnika HVO-a. Bili su dobri kad je trebalo. A danas? Danas ih se sramno odbacuje. (Zar ne, ministre Matiću?) Više se cijene članovi Saveza boraca iz II. svjetskog rata nego vojnici HVO-a, što je nedopustivo.

Da su ostali na životu: Tuđman, Šušak, Bobetko i Boban sigurno bi završili u Haagu. Sjećate li se riječi generala Janka Bobetka – ja im živ u ruke ne idem? Čovjek se borio za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, a ta ista država htjela ga je sramno otjerati u Haag, kao što su to učinili i sa generalima Gotovinom i Markačom te Darijom Kordićem.

U Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nije bilo nikakvog udruženog zločinačkog pothvata. Tko je to izmislio – laže. Lako je sada optuživati Tuđmana (ponajprije sramni Stjepan Mesić) kad se ne može braniti.

Ali, da nije bilo šestorice bosanskohercegovačkih Hrvata teško da bi Hrvatska završila rat u današnjim granicama.

Međutim, potpuno se zaboravlja i činjenica da je Hrvatska izdvajala znatnu logističku potporu Armiji BiH, ali i da je zbrinula nekoliko stotina tisuća muslimanskih izbjeglica iz BiH i osigurala liječenje ranjenim vojnicima Armije BiH u bolnicama, i to u jeku najžešćih sukoba s HVO-om. Je li to taj „zločinački pothvat“?
I tako, dok su general Praljak i ostali (nepravomoćno) osuđeni, što je s onima koji su ubijali i rušili u Vukovaru, Škabrnji, Kninu, Voćinu i u stotinama drugih mjesta i gradova u Bosni i Hercegovini?
Koja to zemlja, poput Hrvatske, proganja svoje istaknute ratne zapovjednike, odnosno junake?“

Mladen Pavković

http://glasbrotnja.net/mladen-pavkovic- ... ne-junake/

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 29 stu 2020, 18:57 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 22:20
Postovi: 3546
Tko to proganja junake i zatire HVO? Sve je počelo obojanim sorošističkim pučem 2000. Sad se može samo čekati promjena geopolitičkih faktora. Sloboda živi u nama samima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 25 sij 2021, 21:55 
Offline

Pridružen/a: 01 sij 2021, 23:58
Postovi: 1206
MIR je napisao/la:
Koja to zemlja proganja svoje ratne junake?

slika
https://portal.braniteljski-forum.com/i ... hzhb_3.jpg

Tek nakon sramne presude, odnosno spektakularnog samoubojstva časnog i uvaženog hrvatskog generala Slobodana Praljka (29.11.2017.) mnogi su i u nas „progledali“. Kad je to učinio, pred očima svjetske javnosti, kad je popio otrov, tek se onda vidjelo da to ne bi učinio nitko tko se imalo osjeća krivim. Tada su sa svih strane počele stizati i osude Haaškom sudu, koji nije uspio osuditi ni balkanskog krvnika Slobodana Miloševića, a drastično je osudio i potom poništio presudu hrvatskim generalima Markaču i Gotovini. Kad se to dogodilo, već smo tada trebali reći „stop“ takvim sucima i takvom sudu.

Praljak je bio autor i brojnih knjiga, (26, koje su hrvatski „moćnici“ proglasili šundom!), u kojima je crno na bijelo dokazao da nije kukavice, a još manje ratni zločinac. Međutim, te knjige ni Ministarstvo kulture nije htjelo otkupiti, iako otkupljuju i „“svaku“ pjesmaricu.

slika
http://www.hazud.hr/portal/wp-content/u ... 40x360.jpg

Ovih dana otišao je i Tomislav Merčep, koji ima velike zasluge u Domovinskome ratu, od Vukovara do Pakraca. Sramno ga je osudio hrvatski sud, a Hrvatska vojska koju je stvarao na njegovu pogrebu nije htjela (ili smjela) ispaliti ni tri hica u zrak.
Mogli su barem kupiti hrvatsku zastavu i njome ga pokriti preko lijesa, ali nisu ni to.

Hrvatska je valjda jedina zemlja na svijetu koja po „zapovjednoj“ dužnosti proganja svoje ratne junake. Zar nisu i za otkrivanje Gotovine, kad je bježao pred nepravdom, nudili novac?

Evo, kad je Haaški sud osudio srpskog zločinca Ratka Mladića (22.11. 2017.) već nam je tada bilo jasno da će nakon toga osuditi i hrvatske generale iz BiH, pa da ponovno budemo jedan-jedan. Malo njihove, malo naše. Mnogi i danas pričaju kako ono što su oni tamo sudili i osudili nije presuda Hrvatskoj već – pojedincima, odnosno da taj sud nije sudio državama. A koji to onda sud sudi državama, pa da već jednom znamo tko je bio agresor, a tko žrtva? Generala Praljka mogli smo i nakon dramatičnog čina samoubojstva vratiti među „žive“ i dokazati da nije kriv ni po jednoj točki optužnice, ali to se nije dogodilo. Kako, zašto? Određeni politički vrh u Hrvatskoj je zaključio da je ovom presudom „sve“ rečeno, što je bio još jedan suicid nad ovim časnim hrvatskim generalom. Kad je ni kriv ni dužan Praljak otišao na drugi svijet, u medijima i na portalima osvanuli su i mnogi njegovi „prijatelji“, koji nisu ni prstom maknuli, koji nisu ni slova napisali ili nešto javno rekli u njegovu korist, kad je nevin ležao u zatvoru. Među onima koji su se tada slabo čuli bili su i hrvatski generali (svaka čast iznimkama). General Pavao Miljavac je izjavio da „nisu samo Mesić i Pusić svjedočili protiv Hrvatske u Haagu, već su to činili i neki generali“, ali da ne želi reći njihova imena.

slika
https://www.vecernji.hr/media/img/bb/76 ... a4ded.jpeg

Nu, podsjetio bih na jedan tekst koji je objavljen u ožujku 2015., a na koji nije bilo nijednog komentara! (sic!), tako da je očito da Hrvatima treba da ih netko prvo „pukne po glavi“, pa da tek onda reagiraju, da se probude. Tada sam među ostalim (bez odjeka!) napisao i objavio:

„U hrvatskim medijima nema više ni slova o Jadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Bruni Stojiću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću. Riječ je o šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata koji su sredinom svibnja 2013. nepravomoćno osuđeni u Haagu na ukupno 111 godina zatvora. Prema optužnici terete se za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu (?) koji je imao za cilj političko i vojno podjarmljivanje, trajno uklanjanje i etničko čišćenje bosanskih Muslimana i ostalih ne-Hrvata s područja Hrvatske Zajednice, kasnije Republike Herceg – Bosne, odnosno s prostora Hercegovine i središnje Bosne. U optužnici je dalje navedeno da je u tom udruženom zločinačkom pothvatu sudjelovalo više osoba, a među njima su Franjo Tuđman, Gojko Šušak, Janko Bobetko, Mate Boban, ali i neki drugi.

Stječe se dojam da je Hrvatska ostavila ove Junake Domovinskoga rata na milost i nemilost, kao da su oni vodili neke svoje privatne ratove. (Gdje su presude za one koji su istjerali Hrvate iz bosanske Posavine?). No, ako budu i pravomoćno proglašeni krivima, ovaj bi predmet mogao imati dugoročne posljedice na Republiku Hrvatsku, s obzirom na optužbe i izrečenu formulaciju o udruženom zločinačkom pothvatu.

General Praljak se bori poput lava. Objavio je relativno veliki broj knjiga, prikupio na desetke tisuća dokumenata, ali osim nevolja, prije svega za sebe i svoju obitelj, nije ništa drugo postigao. Izostala je podrška Hrvata, što je sramno da sramnije ne može biti.

Pogledajte samo kako se i na koji način bore Srbi, koji su bili agresori na Hrvatsku, BiH, Sloveniju i Kosovo, kako se bore za svoje „pomozbog“ junake. I ne samo to: Srbija kao agresor sudi i zatvara hrvatske branitelje (Veljko Marić i još neki drugi). A što radimo mi, odnosno hrvatsko pravosuđe i Ministarstvo vanjskih poslova? Ništa!

slika
https://portal.braniteljski-forum.com/i ... brodd1.jpg
Gen. Đuro Brodarac

Osim ove šestorke, za Hrvatsku se borio i iznimno veliki broj pripadnika HVO-a. Bili su dobri kad je trebalo. A danas? Danas ih se sramno odbacuje. (Zar ne, ministre Matiću?) Više se cijene članovi Saveza boraca iz II. svjetskog rata nego vojnici HVO-a, što je nedopustivo.

Da su ostali na životu: Tuđman, Šušak, Bobetko i Boban sigurno bi završili u Haagu. Sjećate li se riječi generala Janka Bobetka – ja im živ u ruke ne idem? Čovjek se borio za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, a ta ista država htjela ga je sramno otjerati u Haag, kao što su to učinili i sa generalima Gotovinom i Markačom te Darijom Kordićem.

U Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nije bilo nikakvog udruženog zločinačkog pothvata. Tko je to izmislio – laže. Lako je sada optuživati Tuđmana (ponajprije sramni Stjepan Mesić) kad se ne može braniti.

Ali, da nije bilo šestorice bosanskohercegovačkih Hrvata teško da bi Hrvatska završila rat u današnjim granicama.

Međutim, potpuno se zaboravlja i činjenica da je Hrvatska izdvajala znatnu logističku potporu Armiji BiH, ali i da je zbrinula nekoliko stotina tisuća muslimanskih izbjeglica iz BiH i osigurala liječenje ranjenim vojnicima Armije BiH u bolnicama, i to u jeku najžešćih sukoba s HVO-om. Je li to taj „zločinački pothvat“?
I tako, dok su general Praljak i ostali (nepravomoćno) osuđeni, što je s onima koji su ubijali i rušili u Vukovaru, Škabrnji, Kninu, Voćinu i u stotinama drugih mjesta i gradova u Bosni i Hercegovini?
Koja to zemlja, poput Hrvatske, proganja svoje istaknute ratne zapovjednike, odnosno junake?“

Mladen Pavković

http://glasbrotnja.net/mladen-pavkovic- ... ne-junake/

Zasto se ubio,jeli mu prijetila dozivotna?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 31 sij 2021, 20:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
spliter1 je napisao/la:
MIR je napisao/la:
Koja to zemlja proganja svoje ratne junake?

slika
https://portal.braniteljski-forum.com/i ... hzhb_3.jpg

Tek nakon sramne presude, odnosno spektakularnog samoubojstva časnog i uvaženog hrvatskog generala Slobodana Praljka (29.11.2017.) mnogi su i u nas „progledali“. Kad je to učinio, pred očima svjetske javnosti, kad je popio otrov, tek se onda vidjelo da to ne bi učinio nitko tko se imalo osjeća krivim. Tada su sa svih strane počele stizati i osude Haaškom sudu, koji nije uspio osuditi ni balkanskog krvnika Slobodana Miloševića, a drastično je osudio i potom poništio presudu hrvatskim generalima Markaču i Gotovini. Kad se to dogodilo, već smo tada trebali reći „stop“ takvim sucima i takvom sudu.

Praljak je bio autor i brojnih knjiga, (26, koje su hrvatski „moćnici“ proglasili šundom!), u kojima je crno na bijelo dokazao da nije kukavice, a još manje ratni zločinac. Međutim, te knjige ni Ministarstvo kulture nije htjelo otkupiti, iako otkupljuju i „“svaku“ pjesmaricu.

slika
http://www.hazud.hr/portal/wp-content/u ... 40x360.jpg

Ovih dana otišao je i Tomislav Merčep, koji ima velike zasluge u Domovinskome ratu, od Vukovara do Pakraca. Sramno ga je osudio hrvatski sud, a Hrvatska vojska koju je stvarao na njegovu pogrebu nije htjela (ili smjela) ispaliti ni tri hica u zrak.
Mogli su barem kupiti hrvatsku zastavu i njome ga pokriti preko lijesa, ali nisu ni to.

Hrvatska je valjda jedina zemlja na svijetu koja po „zapovjednoj“ dužnosti proganja svoje ratne junake. Zar nisu i za otkrivanje Gotovine, kad je bježao pred nepravdom, nudili novac?

Evo, kad je Haaški sud osudio srpskog zločinca Ratka Mladića (22.11. 2017.) već nam je tada bilo jasno da će nakon toga osuditi i hrvatske generale iz BiH, pa da ponovno budemo jedan-jedan. Malo njihove, malo naše. Mnogi i danas pričaju kako ono što su oni tamo sudili i osudili nije presuda Hrvatskoj već – pojedincima, odnosno da taj sud nije sudio državama. A koji to onda sud sudi državama, pa da već jednom znamo tko je bio agresor, a tko žrtva? Generala Praljka mogli smo i nakon dramatičnog čina samoubojstva vratiti među „žive“ i dokazati da nije kriv ni po jednoj točki optužnice, ali to se nije dogodilo. Kako, zašto? Određeni politički vrh u Hrvatskoj je zaključio da je ovom presudom „sve“ rečeno, što je bio još jedan suicid nad ovim časnim hrvatskim generalom. Kad je ni kriv ni dužan Praljak otišao na drugi svijet, u medijima i na portalima osvanuli su i mnogi njegovi „prijatelji“, koji nisu ni prstom maknuli, koji nisu ni slova napisali ili nešto javno rekli u njegovu korist, kad je nevin ležao u zatvoru. Među onima koji su se tada slabo čuli bili su i hrvatski generali (svaka čast iznimkama). General Pavao Miljavac je izjavio da „nisu samo Mesić i Pusić svjedočili protiv Hrvatske u Haagu, već su to činili i neki generali“, ali da ne želi reći njihova imena.

slika
https://www.vecernji.hr/media/img/bb/76 ... a4ded.jpeg

Nu, podsjetio bih na jedan tekst koji je objavljen u ožujku 2015., a na koji nije bilo nijednog komentara! (sic!), tako da je očito da Hrvatima treba da ih netko prvo „pukne po glavi“, pa da tek onda reagiraju, da se probude. Tada sam među ostalim (bez odjeka!) napisao i objavio:

„U hrvatskim medijima nema više ni slova o Jadranku Prliću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Bruni Stojiću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću. Riječ je o šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata koji su sredinom svibnja 2013. nepravomoćno osuđeni u Haagu na ukupno 111 godina zatvora. Prema optužnici terete se za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu (?) koji je imao za cilj političko i vojno podjarmljivanje, trajno uklanjanje i etničko čišćenje bosanskih Muslimana i ostalih ne-Hrvata s područja Hrvatske Zajednice, kasnije Republike Herceg – Bosne, odnosno s prostora Hercegovine i središnje Bosne. U optužnici je dalje navedeno da je u tom udruženom zločinačkom pothvatu sudjelovalo više osoba, a među njima su Franjo Tuđman, Gojko Šušak, Janko Bobetko, Mate Boban, ali i neki drugi.

Stječe se dojam da je Hrvatska ostavila ove Junake Domovinskoga rata na milost i nemilost, kao da su oni vodili neke svoje privatne ratove. (Gdje su presude za one koji su istjerali Hrvate iz bosanske Posavine?). No, ako budu i pravomoćno proglašeni krivima, ovaj bi predmet mogao imati dugoročne posljedice na Republiku Hrvatsku, s obzirom na optužbe i izrečenu formulaciju o udruženom zločinačkom pothvatu.

General Praljak se bori poput lava. Objavio je relativno veliki broj knjiga, prikupio na desetke tisuća dokumenata, ali osim nevolja, prije svega za sebe i svoju obitelj, nije ništa drugo postigao. Izostala je podrška Hrvata, što je sramno da sramnije ne može biti.

Pogledajte samo kako se i na koji način bore Srbi, koji su bili agresori na Hrvatsku, BiH, Sloveniju i Kosovo, kako se bore za svoje „pomozbog“ junake. I ne samo to: Srbija kao agresor sudi i zatvara hrvatske branitelje (Veljko Marić i još neki drugi). A što radimo mi, odnosno hrvatsko pravosuđe i Ministarstvo vanjskih poslova? Ništa!

slika
https://portal.braniteljski-forum.com/i ... brodd1.jpg
Gen. Đuro Brodarac

Osim ove šestorke, za Hrvatsku se borio i iznimno veliki broj pripadnika HVO-a. Bili su dobri kad je trebalo. A danas? Danas ih se sramno odbacuje. (Zar ne, ministre Matiću?) Više se cijene članovi Saveza boraca iz II. svjetskog rata nego vojnici HVO-a, što je nedopustivo.

Da su ostali na životu: Tuđman, Šušak, Bobetko i Boban sigurno bi završili u Haagu. Sjećate li se riječi generala Janka Bobetka – ja im živ u ruke ne idem? Čovjek se borio za stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, a ta ista država htjela ga je sramno otjerati u Haag, kao što su to učinili i sa generalima Gotovinom i Markačom te Darijom Kordićem.

U Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nije bilo nikakvog udruženog zločinačkog pothvata. Tko je to izmislio – laže. Lako je sada optuživati Tuđmana (ponajprije sramni Stjepan Mesić) kad se ne može braniti.

Ali, da nije bilo šestorice bosanskohercegovačkih Hrvata teško da bi Hrvatska završila rat u današnjim granicama.

Međutim, potpuno se zaboravlja i činjenica da je Hrvatska izdvajala znatnu logističku potporu Armiji BiH, ali i da je zbrinula nekoliko stotina tisuća muslimanskih izbjeglica iz BiH i osigurala liječenje ranjenim vojnicima Armije BiH u bolnicama, i to u jeku najžešćih sukoba s HVO-om. Je li to taj „zločinački pothvat“?
I tako, dok su general Praljak i ostali (nepravomoćno) osuđeni, što je s onima koji su ubijali i rušili u Vukovaru, Škabrnji, Kninu, Voćinu i u stotinama drugih mjesta i gradova u Bosni i Hercegovini?
Koja to zemlja, poput Hrvatske, proganja svoje istaknute ratne zapovjednike, odnosno junake?“

Mladen Pavković

http://glasbrotnja.net/mladen-pavkovic- ... ne-junake/

Zasto se ubio,jeli mu prijetila dozivotna?

Nije mu prijetila dozivotna, a zasto, pogledaj tekst na slici.

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 31 sij 2021, 20:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
O "Za Dom Spremni", dr. Krausu, političarima i znanstvenicima u RH!


https://www.youtube.com/watch?v=yQIIJozbz9E
24,852

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 04 vel 2021, 04:24 
Offline

Pridružen/a: 01 sij 2021, 23:58
Postovi: 1206
Ode i sin Franje Tudjmana,ruzno porediti Karadjic ce sviju nadziviti...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 05 stu 2021, 23:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
29. Slučaj u Osijaku,16 prosinca 2015

Mar-kan je napisao/la:
:rigam Pu,mater vam hebem usranu,nek' ste 100x Hrvati!!

Citat:
Priopćenje za medije:

U srijedu, 16. prosinca u 11.25 sati, u Osijeku, na raskrižju ulica Prolaz Ante Slavičeka i Hrvatske Republike, policijski službenik Postaje prometne policije Osijek je uočio nepoznatu žensku osobu, koja je u svojstvu pješaka prelazila kolnik Ulice Prolaz Ante Slavičeka, u vrijeme kada je za pješake bilo uključeno crveno svjetlo. U cilju utvrđivanja počinitelja prekršaja, policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid osobnu iskaznicu, što je ona ignorirala i nastavila se kretati nogostupom. Policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje. Ženska osoba je uz glasno negodovanje, nastavila pružati aktivan otpor, pokušavajući se osloboditi od zahvata policijskog službenika, zbog čega je policijski službenik nastavio s uporabom tjelesne snage. Na mjesto događaja je pristigao i drugi policijski službenik PPRP Osijek te su nad ženskom osobom uporabili sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Policijski službenici su potom priveli osobu poradi utvrđivanja identiteta, gdje je utvrđeno da se radi o 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki. U prostorijama policije ekipa HMP Osijek je izvršila pregled ženske osobe te utvrdila da nije zadobila ozlijede prilikom uporabe sredstava prisile. 66-godišnjakinji će biti uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o osobnoj iskaznici. Snimku navedenog događaja zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku na pregled te je nakon pregledala konstatiralo da policijski službenici nisu protupravno postupali. Nakon analize opisanog događaja načelnik policijske uprave uporabu sredstava prisile ocijenio je opravdanom i zakonitom temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.


_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 05 stu 2021, 23:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
30.
Dejan Jović i Tvrtko Jakovina predavači na Hrvatskom vojnom učilištu dr. Franjo Tuđman!


slika

Mar. 7, 2018 — ... na Hrvatskom vojnom učilištu dr. Franjo Tuđman, mladim kadetima Hrvatske vojske nastavu iz povijesti drže Tvrtko Jakovina i Dejan Jović.

https://www.hrsvijet.net/index.php/vije ... o-uciliste


https://www.youtube.com/watch?v=mGv5sEN_3Bo&t=13s
Dajan Jović četnički Velikosrbin ili Jugoslaven?

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 15 stu 2021, 18:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
# 31.

slika

Nakon teške pobjede i uspješne kvalifikacije za SP u Kataru 2022, na Poljudu je bilo veliko veselje i fešta sa gledateljima, koji nisu odlazili sa stadiona!

slika

No saborskoj zastupnici SDP-a, Riječanki Mireli Ahmetović (40), zasmetao je izbor pjesama kojima se slavio plasman na Svjetsko prvenstvo!?
"Čestitam hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Ipak, slavlje s pjesmom "Moja Hercegovina"? Što nedostaje pjesmi "Moja domovina"? Još gore, prije toga je revao Thompson. Neukusno", napisala je.
P.S. Iako su 4. igrača i trener RH selekcije iz BiH!
https://narod.hr/sport/sdp-ovki-smetaju ... na-poljudu

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 15 stu 2021, 20:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 tra 2018, 12:41
Postovi: 5104
Taj turski mentalitet je teško iskorijenit, ona bi određivala šta će ljudi slušat, odnosno ona zna da Vatreni slušaju Thompsona, al ih želi prislit da slušaju pjesmu Moja Domovina.
Zašto Moja Domovina, jer u orginalu te pjesme se ne spominje Hrvatska, tek kasnije je pjesma obrađena i dodan je stih Moja zemlja Hrvatska. Tih '90i su neki smatrali da je u pjesmi spomenut Hrvatsku pro-fašistički, neo-nacistički i sl. zato je riječ Hrvatska namjerno izostavljena iz pjesme.

_________________
JA SAM ZAGREB !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 15 stu 2021, 22:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 04 stu 2021, 10:21
Postovi: 2165
MIR je napisao/la:
slika


Tu je baš složila facu ko prava balinkuša.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 16 stu 2021, 08:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 pro 2020, 01:54
Postovi: 385
Brane je napisao/la:
Taj turski mentalitet je teško iskorijenit, ona bi određivala šta će ljudi slušat, odnosno ona zna da Vatreni slušaju Thompsona, al ih želi prislit da slušaju pjesmu Moja Domovina.
Zašto Moja Domovina, jer u orginalu te pjesme se ne spominje Hrvatska, tek kasnije je pjesma obrađena i dodan je stih Moja zemlja Hrvatska. Tih '90i su neki smatrali da je u pjesmi spomenut Hrvatsku pro-fašistički, neo-nacistički i sl. zato je riječ Hrvatska namjerno izostavljena iz pjesme.

https://m.vecernji.hr/vijesti/kome-smeta-hercegovina-na-poljudu-mit-o-mercedesu-bijelim-carapama-i-kamenjarima-je-srusen-1539588

Prije 10 godina za ovakav članak bi se gubile sinekure...

_________________
Made his money killin' commies didn't ever wanna quit.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 16 stu 2021, 08:44 
Online
Avatar

Pridružen/a: 01 kol 2020, 11:37
Postovi: 15785
Najluđe kad se javlja razni ološ i otpad koji ni ne navija za Hrvatsku tj navija protiv nje i lupetaju kako bi trebali ljudi navijat. Nije prvi put.

_________________
Broj učenika u osnovnim školama u USK
2013/2014 - 25,758
2023/2024 - 15,503


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 16 stu 2021, 12:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26
Postovi: 6883
Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
Rika sv Vida je napisao/la:
Najluđe kad se javlja razni ološ i otpad koji ni ne navija za Hrvatsku tj navija protiv nje i lupetaju kako bi trebali ljudi navijat. Nije prvi put.


Bili su na haparatima u nedjelju cijelo popodne i večer dok ih nije obradovala Piksijeva Srbija izbacivši Portugal.
Tek tada im se vratila boja u lice i moglo je otpočeti pisanje na desetke i desetke članaka o iznenađujućoj pobjedi Srbije.

_________________
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 21 stu 2021, 01:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
#32.

Nikola Kajkić o pandemiji i Vukovaru


https://www.youtube.com/watch?v=49XJ6L9vJAI
4,659 views Nov 15, 2021
Na mjestu masovne grobnice lokalni Srbi kod Vukovara napravili smetlište!

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 07 sij 2022, 17:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
# 33.

Svesno se riskiralo životima u Vinkovačkoj bolnici!?

slika

RTL televizija napravila dobar istraživački rad, gdje je preko anesteziologa Opće županijske bolnice u Vinkovcima Josipa Jelića raskrinkala vjerojatno najveći zdravstveni skandal u povijesti Hrvatske. Jednu špricu koristili na više pacijenata!
https://cdn.midas-network.com/ContentAr ... getId=1517

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 27 ožu 2022, 16:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
# 34.

ZA ŠERBEDŽIJU JE NATJEČAJ SAMO FORMALNOST!?

slika

Iz JU NP Brijuni su nas obavijestili (25. ožujka 2022.) da se prikupljaju ponude te da će odluku o dodjeli koncesije za 2022. i 2023. objaviti na njihovoj mrežnoj stranici.
I što je sad tu sporno?
Pa, sporno je to da je ovo privatno kazalište već “odavno“ na svojim mrežnim stranicama (koje se nalaze u sklopu Nacionalnog parka Brijuni!) objavilo program koji će se odvijati tijekom ljeta na ovom otoku, što se može protumačiti i na način da Šerbedžija unaprijed zna da će proći, da je natječaj formalnost, kao što je to za njega bilo i unazad 20 godina!

https://bezcenzure.hr/vlad/za-serbedzij ... ormalnost/

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 27 lip 2022, 20:08 
Offline

Pridružen/a: 04 tra 2022, 07:54
Postovi: 226
Litva poteže veto na Europskom vijeću.

_________________
Ponosna moja je zemlja Novorusija
Ruska gruda nam sveta već tisuć ljeta


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 07 srp 2022, 18:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
andora je napisao/la:
Litva poteže veto na Europskom vijeću.

"andora", Rusi primaju emigrante, požuri!
:zubati

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 06 stu 2022, 23:05 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Istražuju se zločini branitelja, ali ne i bivših Udbaša! Zašto?
06/11/2022

slika

O pripadnicima bivše zloglasne UDB- e (komunistička Uprava državne bezbjednosti) u zadnje se vrijeme malo ili ništa ne govori i ne piše. Otkako su u Njemačkoj osuđena dva zločinca te organizacije Josip Perković i Zdravko Mustač kao da je prestalo svako zanimanje za zlodjela koja su činili…Nu, onda su, kratko vrijeme, osuđene bivše Udbaše ponovno izvukli na svjetlo javnosti neki hrvatski generali, koji su se svojim potpisima založili da ih se pusti na slobodu, samo iz njima znanih razloga. Ali, da se ipak o tim političkim štetočinama previše ne bi govorilo i pisalo, lukavo se prešlo na „plan b“, a to su ponovno oživjeli zločini u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH), odnosno pozdrav „Za dom spremni!“. Međutim, zločini koje su učinili Udbaši, vjerni prije svega Titu i partiji, ne smiju se zaboraviti, a još manje ostati nekažnjeni, bez obzira što stari, bivši Udbaš Josip Manolić priča da je bilo „takvo vrijeme“ i da su sve „radili po zakonu“ te da se nemaju čega sramiti. (Sinkopa!)

Žalosna je i neshvatljiva činjenica da je veliki broj Udbaša početkom stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, bez provjera, prešao na hrvatsku stranu. O tome treba neprestano govoriti – da se ne zaboravi! Čak su neki od njih, uspjeli u novoj, hrvatskoj tajnoj službi zaposliti i svoje sinove, prijatelje i rodbinu. Na taj način većina od njih je poput kameleona okrenula „kapu“ i eto ih još danas u svim službama, pa čak i u najvišim državnim institucijama. Nekada su dušom i srcem radili za Jugoslaviju, a danas očito „to isto“ rade za – Hrvatsku.(Sve po zakonu!).


I onda se čudom čudimo kako riječ lustracija ostaje mrtvo slovo na papiru. Ili zbog čega se one koji rade i vole Hrvatsku relativno često proglašava „nacionalistima“, „ekstremima“, „neprijateljima“ i tome slično. Čak im se namještaju i kaznene prijave! To je stara Udbaška škola. „Svi“ su u krivu, samo su oni uvijek u pravu, samo su oni nedodirljivi – nekada i danas.

Sjećamo se da je hrvatska politika, predvođena Milanovićem, pružila žestoki otpor izručenju Mustača i Perkovića. Velika je sramota da se ove zlikovce nije sudilo u Zagrebu, da se spor morao voditi u Njemačkoj, a još je gore što je Hrvatska, odnosno što su njezini porezni obveznici navodno morali platiti i njihovu obranu.


S obzirom da se jednim dijelom i konkretno zna o zločinačkim aktivnostima UDB-e, pa čak i imena onih koje su ubili, ranili, mučili ili protjerivali, što se čeka?

Žalosno je da je Hrvatska jedna od rijetkih država u kojoj su pojedini bivši pripadnici ove zloglasne organizacije ili njihovi najmiliji našli svoje utočište i kod takvih kakvi su bili bivši, ali jadni i sramotni predsjednici Republike Stjepan Mesić i Ivo Josipović.

Nakon II. svjetskog rata zločini Udbaša su se opravdavali brigom za Jugoslaviju, Tita i čuvanje nedemokratskog poretka. Ti su se ljudi okrutno obračunavali s protivnicima režima(sve po zakonu). Što su bili okrutniji, tim su bili na višim položajima i više cijenjeni. Nisu to naravno bili školovani kadrovi, obično su se u prvo vrijeme regrutirali iz svih „šegrtskih“ zanimanja. Dovoljno je bilo da imaju završen neki tečaj, pa čak i za „konduktera“, ali ipak je bilo najvažnije da vjerno služe Titu i partiji, i da za njih ništa drugo i ne postoji.


Koliko je to bila i ostala tajna (pokvarena) organizacija najbolje se vidi i toliko godina nakon stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Drug druga ne izdaje, jer su svi imali umočene prste u „krvi“. U Koprivnici, primjerice, godinama je mirno živio stari Udbaš Pavle Gaži (1927.-2021.), kojeg je u vrijeme dok je bio sekretar Općinskog komiteta SK ovog grada razotkrio Julio Kuruc, koji je kao istaknuti „partijac“ od 1989. pa sve do nedavno bio na čelu Podravske banke!? Tko je recimo Gažija ikada pozvao na odgovornost? Dok je Gaži bio na čelu Podravke ta je tvrtka imala više „rezervnih oficira“ nego je bilo branitelja u Vukovaru! Gdje su oni danas? Ni dva posto tih i takvih se nije javilo u obranu hrvatske Domovine. Pored toga, za zasluge i u UDB-i Gaži je proglašen i Počasnim građaninom Grada Koprivnice (2019.)! Sad se čeka da se po njegovu imenu, posthumno, nazove i neki trg ili ulica! Nu, neki se i s „pravom“ pitaju: kako takav čovjek, primjerice, nikada nije postao i član Hrvatskog generalskog zbora (HGZ)!?


Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman sigurno je znao za tu skupinu ljudi, od kojih su mu neki ala Manolić, Mesić i slični neprestano „radili o glavi“. Vjerovao je da će ih se prije ili kasnije riješiti, ali na žalost prerano je umro, baš kao i njegova desna ruka Gojko Šušak.

Inače, kako to da ni jednom hrvatskom redatelju ne pada ni na pamet da snimi i neki igrani film o djelovanju Udbe? To bi bilo puno zanimljivije nego da stvaraju filme koji imaju gledanost malu veću nego što u razredu ima učenika. Đorđe Ličina koji je svojedobno objavio sam o sebi knjigu „Gnjida“ i u tome bi mogao dosta pomoći. Ali i ne samo on.

Kad se govori o Udbi i Udbašima, poglavito nakon 1945., „nitko“ nije imao pojma o kakvoj se organizaciji radi, tko joj je stvarni „vlasnik“ i kakva zlodjela obavljaju?! Ljudi su samo nagađali da nešto takvoga postoji te da ako će se o tome malo više zanimati da ih može „pojesti mrak“. Udbaši su osobito bili aktivni u vrijeme Informbiroa (IB), kada su stradali i mnogi nevini, najnaivniji, iluzionisti, pa i u moralnom smislu, najhrabriji komunisti. Tko je tada Titu rekao „ne“ obvezno je završio na Golom otoku ili dva metara pod zemljom, poput Andrije Hebranga, a članovi njegove obitelji također su bili gaženi „do koljena sedmog“. Malo vrijedi danas podatak da je i sam komunistički zločinac Aleksandar Ranković priznao da je „oko 47 posto Udbinih hapšenja bilo pogrešno“.


Nije istina da ni danas nitko ne zna tko su bili Udbaši iz tog vremena, gdje su sada i tome slično. Prije bi bilo da je strah od „Titove diktature“ i dalje prisutan, jer nikad se ne zna nije li Udba i dalje naša – sudba?

Međutim, kako imamo Trg žrtava fašizma, tako bi trebali imati i Trg komunističkih žrtava!

Da se ne zaboravi!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kako zašto? Pa to je bar jasno!
Našem puku "paljenje je kasno":
Odvjetniku sudac ruku mije,
Al im Udba obadvije grije!!!


Don A. Kačunko

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 22 stu 2022, 19:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
Pet (5.) min. o diletantizmu hrvatske politike!


https://www.youtube.com/watch?v=9bNGKaYvYkA
1,377 views, 22 Nov 2022

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Hrvatska - država apsurda
PostPostano: 10 sij 2023, 00:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:56
Postovi: 5403
36.

Policija o 21-godišnjem policajcu koji je preuzeo poziv Vojske Srbije!


slika

Slučaj 21- godišnjeg hrvatskog policajca iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dvojnog državljanstva, koji je još 7. studenoga udaljen iz službe, jer je preuzeo poziv Vojske Srbije, a da nije o tome obavijestio nadređenog rukovoditelja, jedini je takav slučaj u MUP-u (?). Potvrđeno je to u ponedjeljak iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

https://www.vecernji.hr/vijesti/policij ... -u-1648058

Ovoga nema ni na Zanzibaru!

_________________
MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama!
Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti!
Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 126 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: i_jopet i 34 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO