HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 vel 2025, 05:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1607 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 65  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RS obustavlja rad u zajedničkim institucijama BiH!
PostPostano: 20 vel 2020, 12:09 

weasel je napisao/la:
Valhalla je napisao/la:

Kad vas konačno bude od 100 do 150k nemorate vi ništa više da plaćate, država je dužna da pomogne svoje nacionalne manjine. Sve po međunarodnim standardima. Nema bolje zemlje za bit katolik od BiH. Status Bošnjaka u Hrvatskoj. Majka.

Hrvati nikad neče biti nacionalna manjina, mi smo konstitutivni narod i nikad nečemo odustati. Hravi su se prepolovili i propali ali sad je na vas red, kad vas švabo sve pokupi usisavačem neće vas 700k ostati, a vi zapeli za nas. Bolje gledajte kako biološki opstati jel ovo što vam se događa je neviđeno.

Mi ne možemo biti Hrvati, a nećete ni da prihvatite naš poziv da se ujedinimo u ustavnom domoljublju za BiH. Jbg, kad ste prgavi i naopaki ljudi.
Mogli bi živjeti skladno kao Albanci muslimani i Albanci katolici.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:11 

daramo je napisao/la:
Jest samo Albanci Turke smatraju agresorima i veličaju Kastriotija koji je nacionalni heroj.
I nešto sumnjam da albanski muslimani razvaljuje katolička groblja.

Pa to možete barem lako, otvorite 10% novih državnih poslova s plaćom kao Marinina i dobit ćete Bošnjake katolike, a nek Bošnjaci muslimani idu u Njemačku.

Sa 10 % katolika bi se smirilo i veličanje Turaka, da se ne uvrijede osjećaji Bošnjaka katolika. Ovako samo jedna vjera i ateisti, i sve je naopako.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:12 

To je obvezna lektira za svakog malog Muju u dvije srpske države.
Mladomuslimanka nacionalna manjina u Srebrenici i Bratuncu naravno da će imati pravo da čita Njegoša i Kiša na ćirilici.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:22 

Valhalla je napisao/la:

Sa 10 % katolika bi se smirilo i veličanje Turaka, da se ne uvrijede osjećaji Bošnjaka katolika. Ovako samo jedna vjera i ateisti, i sve je naopako.

Pa eto otvorite 100 000 radnih mjesta s plaćom od 7500KM za katolika, a da samo zauzvrat vole Bosnu i eto mogu odvojiti cenera za Srebrenicu.
Imat ćete Bošnjake katolike.

Nitko bolan neće u sirotinju, svak ide u bolje i naprednije.

Eno već vam je u Sarajevu problem naći halal Srbina za ministra a još misliš da će neki katolik biti Boošnjak džabe.

I ja mislim da kad u Banovini Hrvatskoj bude 10% muslimana onda će se svi smiriti i prestati veličati Turke.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:25 

daramo je napisao/la:
Valhalla je napisao/la:

Pa eto otvorite 100 000 radnih mjesta s plaćom od 7500KM za katolika, a da samo zauzvrat vole Bosnu i eto mogu odvojiti cenera za Srebrenicu.

Eno već vam je u Sarajevu problem naći halal Srbina za ministra a još misliš da će neki katolik biti Boošnjak džabe.

I ja mislim da kad u Banovini Hrvatskoj bude 10% muslimana onda će se svi smiriti i prestati veličati Turke.

Vjeru za večeru. A nešto nama pričate. U svakom slučaju je ideja ovog misaonog eksperimenta da je asimilacija 100x humanija od pokolja na nivou plemena.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:31 

Pa i Njemačka je to skontala, zato će i asimilirati i europeizirati bosanske Muslimane.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:40 

weasel je napisao/la:
Valhalla je napisao/la:

Kad vas konačno bude od 100 do 150k nemorate vi ništa više da plaćate, država je dužna da pomogne svoje nacionalne manjine. Sve po međunarodnim standardima. Nema bolje zemlje za bit katolik od BiH. Status Bošnjaka u Hrvatskoj. Majka.

Hrvati nikad neče biti nacionalna manjina, mi smo konstitutivni narod i nikad nečemo odustati. Hravi su se prepolovili i propali ali sad je na vas red, kad vas švabo sve pokupi usisavačem neće vas 700k ostati, a vi zapeli za nas. Bolje gledajte kako biološki opstati jel ovo što vam se događa je neviđeno.

Ne bih se složio, totalno griješiš, najbolje da nastave raditi kao i do sad. :zubati

Valhalla, najjači ste, ne daj se ometati, šta ovaj tvor zna. :palacgore1

1106 of 2558 - 43.24%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:41 

Valhalla je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Vjeru za večeru. A nešto nama pričate. U svakom slučaju je ideja ovog misaonog eksperimenta da je asimilacija 100x humanija od pokolja na nivou plemena.

Pa to ste vi. Nismo to mi.
Srbi i Hrvati koji su prodali vjeru za večeru.
Tvoj prađed je bio ko danas Komšić ili Mehtić.
Da nema takvih Srba i Hrvata danas ne bi postojala islamizirana skupina koja sebe naziva "Bošnjaci od Holiday Inna"

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:44 

Zbogom lokalni izbori?

Citat:
Predstavnici stranaka iz RS koji učestvuju u radu institucija BiH sastali su se u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

Među učesnicima su Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Milan Tegletija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, te predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Branko Petrić.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:45 

Citat:
Tegeltija: Bilo je nejasnoća kako da se ponašaju predstavnici Srba u institucijama BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija je nakon sastanka s predstavnicima Srba u institucijama BiH kazao da je svima objašnjeno da se rad u institucijama nastavlja onako kako je utvrdila Narodna skupština RS-a.

"Službenici institucija su tražili sastanak jer je nekima bilo nejasno kako da se ponašaju. Mi smo procijenili da je ovakav sastanak najbolji način. Poslije ovog razgovora s našim ljudima, koji su imali zanimljivih prijedloga, mislim da ćemo koordinacijom između predstavnika Srba i institucija BiH biti u boljoj poziciji", kazao je.

Tegeltija je istakao da su učesnici sastanka iznijeli zanimljive prijedloge poput onog o formiranju tzv. koordinacionog tijela.

"To tijelo će koordinirati sve predstavnike iz RS-a u ministarstvima, agencijama itd. Oni su ukazali na to da takva koordinacija nedostaje", dodao je i istakao da će se i on u Vijeću ministara BiH ponašati onako kako je zaključeno na sjednici NSRS-a.

Tegeltija je istakao da građani neće biti ugroženi.

"Što se tiče Vijeća ministara, odluke vezane za ekonomiju su doneseni. Ako se pojavi u budućnosti neki prijedlog, razmatrat će se pojedinačno.

"Mi ćemo nastaviti saradnju sa entitetskim premijerima i poslovnom zajednicom. Najveća odgovornost je svakako na entitetima da donose odluke", kazao je.

On je kazao da je on redovno na poslu, kao i sve njegove kolege.

"Ja ću utvrđivati dnevni red sjednica Vijeća ministara BiH", rekao je, a na pitanje kako će to učiniti poručio je: "To ćete vidjeti."

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tegelti ... /200220048

"Najveća odgovornost je svakako na entitetima da donose odluke."

Putujete enteteti i ne okrećite se... :crying
Sjetite se nekad bivše BiH... bar dok budete na WC šolji... :crying

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:47 

novovrijeme je napisao/la:
Valhalla je napisao/la:

Da nema takvih Srba i Hrvata danas ne bi postojala islamizirana skupina koja sebe naziva "Bošnjaci od Holiday Inna"

Vi ste nešto puno gore i tragičnije. Posebno "Srbi". Bavi se svojim narodom i sobom, bolje ti je. Doviđenja.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:47 

Naša Kvačica je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Ne bih se složio, totalno griješiš, najbolje da nastave raditi kao i do sad. :zubati

Valhalla, najjači ste, ne daj se ometati, šta ovaj tvor zna. :palacgore1

Imaš ti pravo, tvor lupa gluposti... :zubati

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:50 

Valhalla je napisao/la:

Vi ste nešto puno gore i tragičnije. Posebno "Srbi". Bavi se svojim narodom i sobom, bolje ti je. Doviđenja.

Bavio bi se ja sobom i svojim narodom da se islamizirana skupina nije zalijepila uz nas.
Mi smo prinuđeni da se bavimo vama.
Da nije tako razmišljali bi o vama ko što razmišljamo o Bugarima.
Samo se vi odlijepite od nas pa ćemo vas odmah pustiti na miru.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:50 

"Valhalla, najjači ste, ne daj se ometati, šta ovaj tvor zna. :palacgore1"

Idi bre u *urac =))

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:52 

Valhalla je napisao/la:

Bavio bi se ja sobom i svojim narodom da se islamizirana skupina nije zalijepila uz nas.

Nikad se vi nećete prestati baviti nama. Nažalost. Nemate vi ništa pametno za nacionalni program. Samo popove i lopove. Ali ... eto ja biram da se ne bavim sa tobom.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:52 

Valhalla je napisao/la:

https://avaz.ba/vijesti/bih/549732/hoce ... beba-manje

Tuzlanski kanton
Pad u dvije godine rođenih sa 3996 na 3457
539 manje

Kanton sarajevo
Sa 4856 na 4320
536 manje

Unsko sanski kanton
Sa 2057 na 1641
416 manje

Dakle u dvije godine pad rodenih samo u ova tri kantona 1500

Pa zašto onda da mijenjamo taktiku?
Ajde ti nama reci !!
:herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 12:53 

Valhalla je napisao/la:

Nikad se vi nećete prestati baviti nama. Nažalost. Nemate vi ništa pametno za nacionalni program. Samo popove i lopove. Ali ... eto ja biram da se ne bavim sa tobom.

Ma hoćemo vjeruj mi.
Nama je poniženje da se bavimo takvim bićima.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 13:09 

Citat:
Dodik potvrdio: Sutra predajemo zakon o Ustavnom sudu, a krize će nestati kada nestane BiH

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik je na sastanku održanom u Istočnom Sarajevu, predstavljenom kao svesrpski sastanak, istakao kako će proizvodnja kriza prestati kad nestane Bosne i Hercegovine.
Dodik je kazao kako su na sastanku prezentovane politike i učešće u odlučivanju na nivou oba doma Parlamentarne skupštine, Vijeća ministara i Predsjedništva BiH, najavivši kako odluke neće biti donošene.

"Sve ostaje u redovnoj aktivnosti, radno-pravna, komunikacijska i svaka druga aktivnost nije zaustavljena i zato je bilo potrebno ljudim objasniti o čemu se ovdje radi. Jedan broj se nije pokazo koherentnim za interese RS", kazao je Dodik.

Naveo je kako će Parlamentarna skupština BiH, odnosno Predstavnički dom i Dom naroda, Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH raditi.

"Svi poslanici će dolaziti na posao i ja ću dolaziti, ali neće biti donošene odluke", rekao je Dodik, dodavši kako SNSD finalizuje aktivnosti vezane za zakon kojim bi strane sudije bile izbačene iz Ustavnog suda BiH.

"Vjerujem da će sutra biti spreman zajednički prijedlog hrvatske i srpske strane da se to preda u parlamentarnu proceduru. Vjerujemo da rješenja koja smo tamo predložili mogu biti korisna i prihvatljiva za Bošnjake", istakao je on.

Prema njegovim riječima, konstitutivni narodi bi imali svoje predstavnike u Ustavnom sudu BiH i potvrđivao bih ih Dom naroda.

"Vodili smo računa da prijedlog uvažava interese Bošnjaka. Ukoliko se odmaknu od linije odbijanja, vidjeće da afirmiše zajednički nivo", kazao je Dodik.

Dodao je kako Bošnjaci odbijaju razgovarati o međuentitetsoj liniji razdvajanja vezanoj za Aneks II.

"Samo tri posto je linije markirano. Mi nećemo odustati da se provede Dejtonski sporazum. Bošnjaci samo govori da oni provode Dejtonski sporazam. Bez obzira na razliku, pozivam ih da sarađuju", rekao je Dodik.

Dodik je prokomentarisao odlazak Dušanke Majkić na put u Beč, kazavši kako niko nije rekao da neće ići u službene sastanke.

"Mi ćemo svugdje ići da prezentujemo svoj stav. Bošnjacima bi odgovaralo da samo oni odu i da prezentujus voju stranu priče", istakao je Dodik.

Upitan kada će prestati proizvodnja kriza u BiH, Dodik je odgovorio da je RS oduzeto 90 hektara zemlje.

"Oduzmete nam zemlju i pitate kad će prestati proizvodnja kriza u BiH. Prestat će kad nestane BiH", zaključio je Dodik.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-p ... /200220045

:zivili

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 13:41 

Vjerovali ili ne.
Muslimani su odmah nakon konferencije zvali Hambasadora. :smijeh
Hambasada: "Pa sinoć smo vam odgovorili braćo Muslimani!"

Citat:
Iz Ambasade SAD ponovili Dodiku: Očekujemo potpuno poštivanje Dejtonskog sporazuma, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH

Nakon što je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, i danas nastavio sa zapaljivom retorikom, ne priznavajući odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, nastavljajući s blokadama i polemikama s ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom (Eric), zatražili smo komentar od Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD.

U odgovoru nam je rečeno da “poruka na Twitteru govori za sebe”. A jučerašnja poruka glasila je:

- Susrevši se danas s članom Predsjedništva BiH Dodikom, ambasador Nelson naglasio je da SAD ne očekuju ništa drugo nego potpuno poštivanje Dejtonskog sporazuma, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH.

https://avaz.ba/vijesti/bih/549982/iz-a ... niteta-bih

Nema jadnijeg naroda od Muslimana...

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 13:41 

Odgovorili im da prate Twitter.

1106 of 2558 - 43.24%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 13:53 

Svaki,ali svaki put kad im nesto nije po volji-zovu ambasadu ili OHR,ili Incka za komentar.Ne mogu se ni popisati sami,bez ambasada.Takvi lizaci guzica,vazali,sluge,podanici,to jos nije vidjeno na svetu.Svacega je bilo,ali ovako nesto nikad.Bez trunke dostojanstva.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 13:55 

chubura je napisao/la:
Svaki,ali svaki put kad im nesto nije po volji-zovu ambasadu ili OHR,ili Incka za komentar.Ne mogu se ni popisati sami,bez ambasada.Takvi lizaci guzica,vazali,sluge,podanici,to jos nije vidjeno na svetu.

Takav im je i đed bio.
To im je tradicija.
Oni i ne znaju koliko su jadni.
Njima je normalno da budu gnjide.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 13:59 

Valhalla je napisao/la:
Hagresor je napisao/la:
Čitam sad o prijetnji od strane hambasadora Dodiku. Zamislimo na trenutak da Amerikanci stave na terorističku listu sve srpske i najveću HR stranku povodom ovih događanja. Realno to im je jedina moguća prijetnja koju mogu napravit uz naravno vojnu intervenciju ako se žele upuštati u takvo što. A da bi napravili ono što Muslimani žele- jednu jedinu Islamsku onda Amerika mora na terenu napraviti dvije stvari. Genocid i etničko čišćenje dva naroda u tkz Bejha. Na stranu sad Srbi. Na terenu bi to značilo da moraju etnički očistit skoro 400 tisuća EU državljana... Evo to je scenarij koji Muslimani priželjkuju, u komentarima naravno standardno, ali i u samom tekstu.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-n ... /200219184

Nema vas 400k. Drugo, samo demokratski i građanski ustav i ako bi vas i 150k ostalo mogli bi pjevat putem. Sami bi otišli. Ukidanje mase sinekura, neoporezovanih kladionica itd. Samo da ostanete da od poštena rada živite, garantiram da vas ni 150k ne bi ostalo, i to Bosanaca i Hercegovaca katolika. Hard-core onih što vole ovu zemlju bez interesa. Međugorje, nešto zemljoranika i poduzetnika i to je to.

Mi bi vas pregazili u 24 sata, dovoljno je organizirati BBB i Torcidu i poslati ih u srednju Bosnu.

Vi Muslimani ste demografski pukli, imat ćete 2 izbora:
1. prihvaćanje vjere pradjedova
2. put u Tursku

Hrvatska policija vam se šeta po USK-u, trpa vam imigrante i vi nemate hrabrosti ništa poduzeti, zašto? Takvi ste, uvijek idete linijom manjeg otpora.
Tako ste 1993 izvlačili štakorski iz Sarajeva pripadnike vaše Armije i napadali srednju Bosnu dok je se HV borio sa VRSK u Maslenici.

Sad vam nema nikoga, Milorad ide do kraja kao i Dragan

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 15:03 

Šta kažu Muslimani: 2:1 u Predsjedništvu!
A Predsjedništvo ne radi, Mile sam šamara njiha dvojicu kurcem, Komšić polira Zlatnog ljiljana nema šta da radi, Šefik non stop na telefonu sa hambasadorovom sekretaricom. :smijeh
Jes hin se hisplatilo guranje prsta u oko Hrvatima svaka hin čast na strategiji. :smijeh

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 15:34 

Baja potvrdio: Sutra predajemo zakon o Ustavnom sudu, a krize će nestati kada nestane BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-p ... /200220045

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik je na sastanku održanom u Istočnom Sarajevu, predstavljenom kao svesrpski sastanak, istakao kako će proizvodnja kriza prestati kad nestane Bosne i Hercegovine.

Pišaj po bijedi...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1607 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 65  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: