HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 13:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Otkrića poslije dugo godina
PostPostano: 19 vel 2020, 05:14 

Ova tema je o stvarima koje su vam bile poznate jako dugo vremena, tipa bar 10 godina, ali ste tek naknadno otkrili da možda nisu onakve kakvim ste ih uvijek doživljavali.

Slušam pjesme iz osamdesetih i devedesetih, neki random playlist na Youtube, i naleti mi pjesma Dine Dvornika , Ti si mi u mislima.
I skužim da lik ne pjeva o ljubavi nego vjerojatno pjeva o dopu/heroinu lol.

Ti si mi u mislima, još ploviš mi u žilama, bez tebe nisam više svoj, ti dižes me do oblaka, ti spuštaš me u grob, i kako sada da se otkačim od tebe... :zubati

Inače mi se ne sviđa nešto previše pjesma, Dvornik me uvijek živcirao ali eto s obzirom da je dio tog paketa nostalgije osamdesetih i devedesetih, nisam prebacio kad je njegova pjesma došla u playlisti, da ne prekinem autentičnu atmosferu. A mislim i da s ove vremenske distance nekim stvarima koje su mi bile bezveze, ipak dajem određene bodove.

Idemo dalje. Kad sam kod plejliste, dođe isto tako pjesma od Colonije Sve oko mene je grijeh i počnem se smijati gdje su snimili spot.
slika

Počnu mi upadati u oko zavjese, radijator, utičnica na zidu hahaha itd.
To neki dom kulture vjerojatno bio. Naravno jasno mi je tadašnji kontekts spota, tadašnja tehnologija, mali budžet grupe koja se tek probija, ali je zanimljivo kako se perspektiva mijenja nakon 10 ili 20 godina. Sama muzika je kvalitetnija od današnje, slično kao što su i filmovi imali bolje priče.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

Naslov: Re: Otkrića poslije dugo godina
PostPostano: 19 vel 2020, 05:19 

Isto tako, čitav život sam znao za kengure i mislio sam da znam osnovne stvari o njima, znam da skakutaju, imaju tobolac, i da su ogromni, mogu biti preko 2 metra.

Ali tek nedavno, gledajući dokumentarac o klokanima, sam vidio da se klokan rađa nakon samo 30 dana trudnoće (!!?), da su mladunci tako mali da su skoro kao ličinke ili crvi (1 gram), doslovce su fetus.

slika

slika

Koji kad se rodi onda gmiže uz dlaku majci, uđe u tobolac i kao parazit se prikači za sisu u tobolcu i tamo boravi tjedne i mjesece i raste. Bizarno! Nemalo sam se iznenadio, mislio sam da znam sve osnovne stvari o ovim poznatim pop životinjama.

Ljudima koji žive u Australiji ovo je vjerojatno poznato.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 19 vel 2020, 05:31 

Stavio sam dva posta koja udaraju u totalno različita područja tematike, čisto da vam ilustriram da tema može biti bilo što, ili bilo tko.

Nešto što je bilo jako dugo prisutno ili što ste znali, ali tek nedavno ili naknadno skužili pravo značenje, neki važan detalj i slično.

Možda neki simbol ili naziv, koji vam je bio pred nosom cijeli život, a niste skužili značenje. Skriveni humor kojeg ste tek poslije 20 godina primjetili ili slično.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2020, 09:33 

crni Robi, idi spavaj. =))

on topic: Oliverova pjesma "Ključ života" (točnije Runjićeva). bila je popularna kad sam bila dijete i odlična je pjesma. ja mislila (samo) ljubavna i pola teksta mi nije imalo smisla. kad ono, čovjek čeka ispred rađaone. =))

Citat:
U dugom bijelom holu
Tek koraci su moji i sjena sto me prati
Al' duge su minute
U svakoj od njih moze po jedna vjecnost stati.
Znam, ti se boris
Vidim ti lice u sretnom bolu
Ljepotom zari
I sobom nosi sad radost novu.

Novi zivot se rada i sretne pjesme mi naviru zvuci
Novi zivot se rada, a kljuc zivota u tvojoj je ruci
Sto je, ljubavi moja, sva moja ljubav koju ja poklanjam tebi
Sto je, ljubavi moja, prema toj sreci sto pruzas je meni.

U mislima cu svojim
U praznik njeznih rijeci pretvorit ovu vecer
I bit cu pored tebe
U trenu kada zivot sa izvora potece.
Svu ljubav svoju
Tebi sam dao dok srce dise
A ti me ucis
Da ljubav znaci jos mnogo vise.

Novi zivot se rada i sretne pjesme mi naviru zvuci
Novi zivot se rada, a kljuc zivota u tvojoj je ruci
Sto je, ljubavi moja, sva moja ljubav koju ja poklanjam tebi
Sto je, ljubavi moja, prema toj sreci sto pruzas je meni.

e to je pjesma.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2020, 10:26 

Robbie MO je napisao/la:
Isto tako, čitav život sam znao za kengure i mislio sam da znam osnovne stvari o njima, znam da skakutaju, imaju tobolac, i da su ogromni, mogu biti preko 2 metra.

Ali tek nedavno, gledajući dokumentarac o klokanima, sam vidio da se klokan rađa nakon samo 30 dana trudnoće (!!?), da su mladunci tako mali da su skoro kao ličinke ili crvi (1 gram), doslovce su fetus.

slika

slika

Koji kad se rodi onda gmiže uz dlaku majci, uđe u tobolac i kao parazit se prikači za sisu u tobolcu i tamo boravi tjedne i mjesece i raste. Bizarno! Nemalo sam se iznenadio, mislio sam da znam sve osnovne stvari o ovim poznatim pop životinjama.

Ljudima koji žive u Australiji ovo je vjerojatno poznato.

Ima još nešto...
Ženke kengura mogu imati do 3 vagine i zbog načina na koji funkcionišu njihovi polni organi, one mogu biti vječno trudne.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2020, 10:35 

Neki dan kako su počele ove e zdravstvene iskaznice, logiram se na njihov portal i vidim pregled prethodnih osiguranja.

I onda otkrijem da me moj prvi poslodavac kod kojeg sam radio nekoliko godina poslije rata, nikako nije bio osigurao niti sam bio prijavljen da radim. Direktno mi je bio rekao da sam prijavljen, da ide mirovnisko, zdravstveno itd. Nisam ni provjeravao, srećom nije mi trebalo. Da mi je trebalo ne bi mogao ovjeriti zdravstvenu iskaznicu.

Što je najzanimljivije cijelo vrijeme je bio raja, dobri smo si, i uvrijedio se kasnije kad sam prelazio u drugu firmu. Čak sam se osjećao krivim tada, kako to radim takvom čovjeku.

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2020, 11:00 

Dugo godina sam bio u ljubavnoj vezi, na kraju otkrijem da je musko.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2020, 11:04 

DrMag je napisao/la:
Dugo godina sam bio u ljubavnoj vezi, na kraju otkrijem da je musko.

Nista se ne sekiraj, i Milić isto prošao, znači nisi jedini :smijeh

Vrh

PostPostano: 19 vel 2020, 14:44 

Posle pet godina otkrijem sasvim slučajnu da na telefonu postoji nešto kao tasks preview, sa svim otvorenim aplikacijama koje mogu pogasiti, ako želim. Što sam ranije mislio da sam uradio time što sam ih sklonio iz vidnog polja, klikom na centralni taster.

Zamalo u servis da ga odnesem.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2020, 16:16 

Robbie MO je napisao/la:
Ova tema je o stvarima koje su vam bile poznate jako dugo vremena, tipa bar 10 godina, ali ste tek naknadno otkrili da možda nisu onakve kakvim ste ih uvijek doživljavali.

Slušam pjesme iz osamdesetih i devedesetih, neki random playlist na Youtube, i naleti mi pjesma Dine Dvornika , Ti si mi u mislima.
I skužim da lik ne pjeva o ljubavi nego vjerojatno pjeva o dopu/heroinu lol.

Ti si mi u mislima, još ploviš mi u žilama, bez tebe nisam više svoj, ti dižes me do oblaka, ti spuštaš me u grob, i kako sada da se otkačim od tebe... :zubati

Inače mi se ne sviđa nešto previše pjesma, Dvornik me uvijek živcirao ali eto s obzirom da je dio tog paketa nostalgije osamdesetih i devedesetih, nisam prebacio kad je njegova pjesma došla u playlisti, da ne prekinem autentičnu atmosferu. A mislim i da s ove vremenske distance nekim stvarima koje su mi bile bezveze, ipak dajem određene bodove.

Idemo dalje. Kad sam kod plejliste, dođe isto tako pjesma od Colonije Sve oko mene je grijeh i počnem se smijati gdje su snimili spot.
slika

Počnu mi upadati u oko zavjese, radijator, utičnica na zidu hahaha itd.
To neki dom kulture vjerojatno bio. Naravno jasno mi je tadašnji kontekts spota, tadašnja tehnologija, mali budžet grupe koja se tek probija, ali je zanimljivo kako se perspektiva mijenja nakon 10 ili 20 godina. Sama muzika je kvalitetnija od današnje, slično kao što su i filmovi imali bolje priče.

Dino, tako grubo pokrao ritmove i melodije stranih izvođača, a tako originalne tekstove imao. Veliki kontrasti.
Prije nešto vremena sam saznao da Billy Idol u White Wedding pjeva o Heroinu, ne ženskoj. Tricky engleski jezik.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 16:27 

Citat:

Inače mi se ne sviđa nešto previše pjesma, Dvornik me uvijek živcirao ali eto s obzirom da je dio tog paketa

Ovo me podsjeti na jednu tezu moje matere, naime ona je još davno, u ona vremena, govorila da muško koje se ne oženi kako mu nešto fali. Ili mozga ili hrabrosti ili izgleda ili para, uglavnom nešto nije u redu.
Ili s druge strane jedan moj frend, isto tako u ona vremena, je tvrdio da normalni ljudi piju Karlovačko, Heineken piju šmikerčići, ******** i općenito kompleksaši, em bljutava em skupa, normalnog čovjeka nećeš vidjeti s njime, ostale pive piju ovi što nit smrde nit mirišu, dok pivu koja je muška, malo gorka, općenito dobra, a najjeftinija je piva, logično piju normala ljudi.

Tako isto ako nekome "Ti si mi u mislima" nije dobra pjesma tu možemo odmah reći da nešto nije u dure. Ili je star ili je muzički antitalent ili nikad nije izašao u noćni klub ili ima neke druge nedostatke, uglavnom tu neki k fali.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 16:38 

A čuj, predrasude postoje s razlogom. Neću reći 100%, ali indicije često dovedu do dokaza. Gdje ima dima ima i vatre.

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 16:51 

zaba1111 je napisao/la:
Citat:

Inače mi se ne sviđa nešto previše pjesma, Dvornik me uvijek živcirao ali eto s obzirom da je dio tog paketa

Ovo me podsjeti na jednu tezu moje matere, naime ona je još davno, u ona vremena, govorila da muško koje se ne oženi kako mu nešto fali. Ili mozga ili hrabrosti ili izgleda ili para, uglavnom nešto nije u redu.
Ili s druge strane jedan moj frend, isto tako u ona vremena, je tvrdio da normalni ljudi piju Karlovačko, Heineken piju šmikerčići, ******** i općenito kompleksaši, em bljutava em skupa, normalnog čovjeka nećeš vidjeti s njime, ostale pive piju ovi što nit smrde nit mirišu, dok pivu koja je muška, malo gorka, općenito dobra, a najjeftinija je piva, logično piju normala ljudi.

Tako isto ako nekome "Ti si mi u mislima" nije dobra pjesma tu možemo odmah reći da nešto nije u dure. Ili je star ili je muzički antitalent ili nikad nije izašao u noćni klub ili ima neke druge nedostatke, uglavnom tu neki k fali.

Još jedna predrasuda: Netko tko u Zagrebu ima ovakve stavove, vjerojatno je porijeklom iz (sela oko) Tomislavgrada.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 16:52 

Naša Kvačica je napisao/la:
A čuj, predrasude postoje s razlogom. Neću reći 100%, ali indicije često dovedu do dokaza. Gdje ima dima ima i vatre.

A donekle točno.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 16:57 

Šta fali pjesmi, nisam ni ja neki fan Dvornika al ta mu je top. Samo umjesto heroina stavi šta god ti je bitno. :D

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 16:59 

Politikant je napisao/la:
Šta fali pjesmi, nisam ni ja neki fan Dvornika al ta mu je top. Samo umjesto heroina stavi šta god ti je bitno. :D

Njegov iritantni glas?

Melodija je ok jer je kompilacija plagiranih komada stranih pjesama.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 17:11 

Ostala mi je u boljem sjećanju, sad sam opet upalio, nije nešto priznajem...

Slušam opet, sa svakim replayom mi se više sviđa, ko droga je. :D

Ne znam, baš sam podiljen. U jedno ruku jest iritantan ali taj flow mu je jak

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 17:15 

Robbie MO je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Još jedna predrasuda: Netko tko u Zagrebu ima ovakve stavove, vjerojatno je porijeklom iz (sela oko) Tomislavgrada.

Savim na mjestu bi bila takva predasuda. Naime poznato je da najbolji, odnosno najnormalniji ljudi, bez seoskih kompleksa,... dolaze iz TG. Ko nas nije imao prilike upoznati uživo mogao se u to uvjeriti barem na forumu.

A kad smo već kod " gdje ima dima ima i vatre" tu mogu reći da bi takvu izreku trebalo izbjegavati. Jer ona prečesto ne vrijedi. Znam jednog koji doslovno izmišlja tračeve onako kako se njemu čini realno, tipa zgodan i bogat, logično da vara ženu... I tako mnogi tračevi krenu bez ikakve osnove.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 17:19 

Politikant je napisao/la:
Ostala mi je u boljem sjećanju, sad sam opet upalio, nije nešto priznajem...

Slušam opet, sa svakim replayom mi se više sviđa, ko droga je. :D

Ne znam, baš sam podiljen. U jedno ruku jest iritantan ali taj flow mu je jak

Jedna od onih iritantnih pjesama koja je ujedno i catchy.

Ako se može nazad na temu, ni jedna stranica nije popunjena već offtopic.

Vrh

PostPostano: 20 vel 2020, 18:07 

https://www.youtube.com/watch?v=Q3_2entulkw
Ja mislio da je ovo pjesma o relaxaciji :D
Prije godinu dana skuzio "relax dont do it when u wana come" da to nesta drugo znaci :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZyhrYis509A
Ovo je jos gori slucaj:You can brush my hair undres me everywhere,Make me walk make me talk do whatever you please.I can act like a star i can beg on my knese :D

Vrh

PostPostano: 22 vel 2020, 13:00 

Na Spotify sam pregledao neku EX-Yu listu, čisto da se educiram oko toga što je popularno bilo. Slučajno skužim naslov "Dodirni mi kolena" i odjednom se u mislima vrati davno zaboravljeni refren i pjesma.

Ne znam je li treš, ali je u svakom slučaju slušljivo. Koji bi ovo žanr trebao biti, pop? Zana Nimani (Albanka) je zbrisala iz Begeja i danas živi u Kanadi.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2020, 13:47 

Ministry of Sound je napisao/la:
Na Spotify sam pregledao neku EX-Yu listu, čisto da se educiram oko toga što je popularno bilo. Slučajno skužim naslov "Dodirni mi kolena" i odjednom se u mislima vrati davno zaboravljeni refren i pjesma.

Ne znam je li treš, ali je u svakom slučaju slušljivo. Koji bi ovo žanr trebao biti, pop? Zana Nimani (Albanka) je zbrisala iz Begeja i danas živi u Kanadi.

Tipicna pop pjesmica. Jako popularna u svoje vrijeme, nije se skidala s radio stanica dugo vremena. Tekst pjesme je napisala Marina Tucakovic, kojoj je to bio prvi hit koji joj je donio slavu. Nisam do sada znala da je Albanka, tj.nisam ni razmisljala o imenu pjevacice, koja sam ja tipicna Jugoslovenka?! Mislim znala bi da me je neko pitao sta mislis cije je to ime, kao iz topa.
Meni se vise svidja njen duet s Zeljkom Bebekom u pjesmi ,,Jabuke i vino,,!

Vrh

PostPostano: 22 vel 2020, 13:55 

Vocal Electro Pop Funk 80tih ili ti danass kazu Synth POP

Od domacih tu su jos

komentar sa youtubea :zubati

Citat:
davnih 80-tih u rangu smo sa svjetskom glazbenom produkcijom... jebote na što smo danas spali!!!?

Vrh

PostPostano: 22 vel 2020, 14:27 

Oliver Mandic takodje zasluzuje paznju, kada smo vec kod 80-ih godina. Pjesme su mu bile pop-rock varijanta, a ubacivao je i soul i džez. Jako zanimljiv u to vrijeme, prije svega zbog nacina odijevanja kojim je provocirao javnost (sminka, haljine, stikle).Takav stil transvestita je sve sokirao.
slika

Dosta konfliktan ili umisljen u mnogim situacijama se javno sramotio, ogovarao kolege i sada ovako mator kakav jeste jos i Vucicu poljubio ruku na miting, cime je izazavao raznorazne, brojne i negativne komentare na mrezama.

Vrh

PostPostano: 22 vel 2020, 18:33 

Lapo-lapo je napisao/la:

Tipicna pop pjesmica. Jako popularna u svoje vrijeme, nije se skidala s radio stanica dugo vremena. Tekst pjesme je napisala Marina Tucakovic, kojoj je to bio prvi hit koji joj je donio slavu. Nisam do sada znala da je Albanka, tj.nisam ni razmisljala o imenu pjevacice, koja sam ja tipicna Jugoslovenka?! Mislim znala bi da me je neko pitao sta mislis cije je to ime, kao iz topa.
Meni se vise svidja njen duet s Zeljkom Bebekom u pjesmi ,,Jabuke i vino,,!

No ja nisam znao Ali Sam procitao komentar na yubito o tome kako se zanin caca odrekao nje kad je otpjevala dodirni mi koljena.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: