HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 pro 2024, 05:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4301 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 173  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Švedska
PostPostano: 21 tra 2020, 15:56 

Robbie MO je napisao/la:
Čestitam Švedskoj jer je bila u pravu.

Po čemu? Danas im je najgori dan što se tiče umrlih (185 novih), a broj novozaraženih raste. Ili je to bila ironija? :neznam

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 15:57 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Da, s obzirom na stopu zaraženosti nemaju velike brojke.

Kad-tad ćemo i mi morati popuštati mjere, brzo ćemo ih stići.

Najgore je izgleda prekasno uvesti mjere. RH je čini mi se na vrijeme ali pitanje je dokad i po koju cijenu.

Pa već smo počeli popuštati. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 17:02 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Čestitam Švedskoj jer je bila u pravu.

Po čemu? Danas im je najgori dan što se tiče umrlih (185 novih), a broj novozaraženih raste. Ili je to bila ironija? :neznam

Nije ironija.

185 umrlih nije ništa ako je pola Švedske zaraženo, NY state ima sličnu populaciju a donedavno regularno 800 umrlih.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 17:19 

Ne vjerujem u njihove brojeve a od danas Švedsku stavljam na ignore.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 17:21 

Robbie MO je napisao/la:

Nije ironija.

185 umrlih nije ništa ako je pola Švedske zaraženo, NY state ima sličnu populaciju a donedavno regularno 800 umrlih.

Sumljam da je u Švedskoj pola populacije zaraženo. Daleko su još od toga. U najpogođenijim djelovima Italije oko 10% populacije je zaraženo, prema serološkim ispitivanjima.

Kad umre 0.5-3% populacije, onda će imati imunitet krda.

No ja opet ponavljam, to je jedino rješenje, ovo što mi radimo je odgađanje neizbježnog. Sad kad oslabimo mjere evo virusa opet, ili najesen. U Singapuru i Japanu naišao je drugi val, pitanje je dana kada će i u Kini.
Skrivanje od ovog virusa zaduživanjem unuka naših unuka je potpuno suludo, pogotovo zato što je jedini cilj produžiti živote umrlih za par godina u prosjeku. Oni prostori koji sada imaju visoku smrtnost zbog virusa, odućih godina će imati znantno smanjenu - umjesto umiranja po 10 ljudi godišnje u selu, priroda je odlučila ubiti 90 odjednom, pa 10 godina 1-2 godišnje. I mi zbog toga šizimo. Prosječna starost umrlih svugdje je 80 godina. I to sa značajnim komorbiditetom.

Ako se netko boji, neka se sakrije, neka se zatvori u kuću na 4 mjeseca s brašnom i uljem i ne izlazi. Nikud. Ostali nek žive slobodno. Testiraj samo one kojima treba hospitalizacija, da prilagodiš terapiju.

Karantena je uništvanje generacija i generacija da bi netko živio par godina dulje, jer se taj isti netko nije u stanju samoizolirati.

Da budem posve iskren, Hrvatska bi se ovoga mogla rješiti tijekom ljeta uz nastavak sadšanjih mjera, ali samo uz strogu karantenu za sve koji ulaze u zemlju na 21 dan, pod nadzorom policije. Kod nas aktivni slučajevi opadaju, no biti će opet unešeni u zemlju, i kad se rasplamsa, opet karantena. A turizma ionako nema. Gospodarska smrt. Zadužujemo unuke naših unuka.
Ovo što mi radimo suprotno je temeljnom nagonu za preživljavanjem, spašavamo starce na račun djece. Bolesna gerontokracija.

Da moram birati, pogušio bih radije sve staračke domove, nego da se i jedno dijete rodi u dužničkom ropstvu. Ali očito mi biramo drugačije. Zato ćemo kao civilizacija izumrijeti.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 17:24 

Robbie MO je napisao/la:

Nije ironija.

SAD su kasnile s mjerama i problemi njihovog zdravstvenog sustava su nam svima dobro poznati. Ajmo to usporediti s Hrvatskom ili BiH - analogija bi bila da imamo oko 100 mrtvih samo danas, a mi sve skupa imamo 48. Ili uspoređivati sa susjednim skandinavskim zemljama, ili Njemačkom. Tu ne stoje nikako dobro, a ni trendovi im, a razliku od većine europskih zemalja, nisu dobri.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 17:26 

divizija je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Nije ironija.

Sumljam da je u Švedskoj pola populacije zaraženo. Daleko su još od toga. U najpogođenijim djelovima Italije oko 10% populacije je zaraženo, prema serološkim ispitivanjima.

Kad umre 0.5-3% populacije, onda će imati imunitet krda.

No ja opet ponavljam, to je jedino rješenje, ovo što mi radimo je odgađanje neizbježnog. Sad kad oslabimo mjere evo virusa opet, ili najesen.
Skrivanje od ovog virusa zaduživanjem unuka naših unuka je potpuno suludo, pogotovo zato što je jedini cilj produžiti živote umrlih za par godina u prosjeku. Oni prostori koji sada imaju visoku smrtnost zbog virusa, odućih godina će imati znantno smanjenu - umjesto umiranja po 10 ljudi godišnje u selu, priroda je odlučila ubiti 90 odjednom, pa 10 godina 1-2 godišnje. I mi zbog toga šizimo. Prosječna starost umrlih svugdje je 80 godina. I to sa značajnim komorbiditetom.

Ako se netko boji, neka se sakrije, neka se zatvori u kuću na 4 mjeseca s brašnom i uljem i ne izlazi. Nikud. Ostali nek žive slobodno. Testiraj samo one kojima treba hospitalizacija, da prilagodiš terapiju.

Karantena je uništvanje generacija i generacija da bi netko živio par godina dulje, jer se taj isti netko nije u stanju samoizolirati.

Kako znaš da će to baš biti najesen, a ne, što ja znam 2075.? Zašto se SARS nije vratio? Prvo je bila priča da će mjere trajati mjesecima i godinama i da neće pomoći, pa kad se to pokazalo netočnim, ide se teoriju da će se virus najesen vratiti.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 17:37 

Kako znaš da će to baš biti najesen, a ne, što ja znam 2075.? Zašto se SARS nije vratio? Prvo je bila priča da će mjere trajati mjesecima i godinama i da neće pomoći, pa kad se to pokazalo netočnim, ide se teoriju da će se virus najesen vratiti.

Najesen će se najkasnije vratiti, jer jako UV zračenje ubija viruse, i njima se sada puno teže širiti, šire se s čovjeka na čovjeka u zatvorenim prostorima. Zato se npr. u Indiji puno sporije širi od početka.

SARS je bio izrazito smrtonosan s kratkim vremenom inkubacije, zbog čega mu je R0 brzo po uvođenju karantene drastično opao i virus je nestao. SARS nije nikad stigao zaraziti milijune ljudi, a čak i bez mjera bi teško, jer bi zaraženi brzo umirali i prestali širiti zarazu, ovdje zaraženi šire zarazu nekada i tjednima prije nego saznaju da su zaraženi. Nekad ne saznaju uopće.

Ovdje imaš milijune zaraženih diljem svijeta za koje se zna i još ko zna koliko za koje se ne zna. Ove mjere bi morale trajati mjesecima i godinama, i to globalno, da se ovaj virus iskorijeni. Još ga NITI JEDNA zemlja nije iskorijenila.

Ali čak i tada, unuci naših unuka bili bi bačeni u dužničko ropstvo.
Vi ne vidite posljedice toga, pa vam je taj izbor lagan, olako ste ga donjeli. Vidite slike umrlih sada, iako se radi o ljudima s očekivanim životnim vijekom od nekoliko godina u prosjeku, a ne vidite što činite svojim potomcima. Zato vam je lakše "spašavat živote" i zaduživati praunuke.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 17:57 

divizija je napisao/la:
U Singapuru i Japanu naišao je drugi val

Pišeš da UV zračenje ubija virus a u Singapuru drugi val uz enormno UV zračenje cijele godine, širiš lažne informacije,
nisam inspektor da istražujem ali ni jedna službena stranica nije potvrdila tu tvrdnju a ima takvih lažnih vijesti dosta u ovo vrijeme.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 18:01 

Švedska nije doživjela katastrofu jer imaju jako nisku gustoću naseljenosti i jer im ekipa bez obzira na dopuštenja više manje sjedi doma. Stockholmski metro bez karantene prazan, njujorški s karantenom pun puncat. No, priče o 30% štokholma koji je zaražen su gluposti. I zapravo nisu nista postigli. Niti imaju malo mrtvih kao susjedi, niti su izbjegli pad gospodarstva niti imaju herd immunity.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 18:44 

A da ne govorimo što postoji više tipova virusa koji btw mutiraju.

Znači, i da svi Šveđani prebole coronu eto ti u drugom valu drugog tipa i sve im zalud, kao kod gripe.

To ne govorim ja, to govore eksperti.

Ali cjepivo je druga stvar. Može se ciljano napasti određeni tip virusa.
Jedino je malo nezgodno što ga nemamo.

I zato su Šveđani u krivu a ostatak svijeta u pravu.

Amen.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 19:02 

Bobovac je napisao/la:

Imamo cjepivo za gripu, i što onda, jesmo se riješili gripe?

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 19:04 

Mar-kan je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Odličan primjer. Može li se steći imunitet krda protiv gripe?

S druge strane, oni koji se cijepe obično te godine nemaju gripu, ili sam nešto pogrešno skužio...?

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 19:09 

Bobovac je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Koliko ja znam, oni koji se cijepe obično te godine nemaju gripu, ili sam nešto pogrešno skužio...?

Pogrešno si skužio. Nu ove..Čudno mi da nije upoznata sa studijama o (niš)koristi cjepiva protiv gripe. Jedno od najneučinkovitije 1 do 2% učinak...

SPLITSKA EPIDEMIOLOGINJA I BIVŠA ŠEFICA HIGIJENSKOG ZAVODA: IMAM I GRIPU I KORONU! 'Ni sama ne znam kako je to moguće, a još sam se i cijepila...'

https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... /10139362/

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 19:37 

volvoks je napisao/la:
Švedska nije doživjela katastrofu jer imaju jako nisku gustoću naseljenosti i jer im ekipa bez obzira na dopuštenja više manje sjedi doma. Stockholmski metro bez karantene prazan, njujorški s karantenom pun puncat. No, priče o 30% štokholma koji je zaražen su gluposti. I zapravo nisu nista postigli. Niti imaju malo mrtvih kao susjedi, niti su izbjegli pad gospodarstva niti imaju herd immunity.

Moguce je da ih je 30% prebolilo.

U NY je prosli tjedan bilo 15% zarazenih trudnica koje se dolaze poradjati, testiraju svaku trudnicu.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 19:48 

Cjepivo neznaci da jeluje.To se jos na pocetku reklo.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 19:52 

Robbie MO je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Moguce je da ih je 30% prebolilo.

U NY je prosli tjedan bilo 15% zarazenih trudnica koje se dolaze poradjati, testiraju svaku trudnicu.

Association of American Physicians and Surgeons: 98% Of People Who Get COVID-19 Fully Recover!

https://conservativeus.com/association- ... kpDQHiXBYs

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 19:57 

Čak i ako je istina, preostalih 2% na švedskih 10 milijuna je 200 000. Ne možeš to zvati bezazlenim.

Mada mislim da je 2% samo uz liječničku pomoć.

1056 of 2558 - 41.28%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 19:58 

Mar-kan je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Imamo i cijepivo za polio, tuberkulozu, tetanus, ospice, difteriju... Jesmo li se rijeüili tih bolesti? Skoro pa 100% jesmo.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 20:13 

Naša Kvačica je napisao/la:
Čak i ako je istina, preostalih 2% na švedskih 10 milijuna je 200 000. Ne možeš to zvati bezazlenim.

Mada mislim da je 2% samo uz liječničku pomoć.

https://www.zabranjeni.url/globus/Globus-p ... /10231636/

2% je bolje od 100% i budućih generacija također.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 20:17 

Jesmo li se rijeüili tih bolesti? Skoro pa 100% jesmo.

Skoro jesmo, ali ne zbog i isključivo cjepiva. :kava

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 20:18 

i_jopet je napisao/la:
divizija je napisao/la:
U Singapuru i Japanu naišao je drugi val

Pišeš da UV zračenje ubija virus a u Singapuru drugi val uz enormno UV zračenje cijele godine, širiš lažne informacije,
nisam inspektor da istražujem ali ni jedna službena stranica nije potvrdila tu tvrdnju a ima takvih lažnih vijesti dosta u ovo vrijeme.

Virus se širi s čovjeka na čovjeka u zatvorenim prostorima. UV zračenje ubija viruse na otvorenom, ne ubija u tebi i meni, niti u halama i haustorima.

Singapur usprkos NAJVEĆOJ gustoći naseljenosti na svijetu ima relativno malen broj zaraženih. Indija jako mali. Cijeli tropski pojas je poprilično slabo pogođen, iako ima neke od najgušće naseljenih i najnehigijenskijih sredina.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 20:25 

Bobovac je napisao/la:
A da ne govorimo što postoji više tipova virusa koji btw mutiraju.

Znači, i da svi Šveđani prebole coronu eto ti u drugom valu drugog tipa i sve im zalud, kao kod gripe.

To ne govorim ja, to govore eksperti.

I zato su Šveđani u krivu a ostatak svijeta u pravu.

Amen.

Ali što vi predlažete? Vječitu karantenu? Ili ono, povuci potegni? Jel ne shvaćate da nas to vodi u ekonomski slom i uništenje? Jel vi shvaćate da se Hrvatska zadužuje 10mlrd eura svako tromjesječje zbog ovoga!!! Dakle u jednoj godini kao u kompletnoj dosadašnjoj POVIJESTI!! Jeste li vi svjesni posljedica toga??

Ako ljudima neće pomoći što su prebolili, neće ni cijepivo, jer rade na istom principu. Zato i cijepivo protiv gripe nije 100% efikasno, jer gripa mutira. Ali pomaže donekle, tako će i onima koji prevole ovu coronu, to donekle pomoći čak i ako mutira. A sasvim ako ne mutira.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 20:26 

Mar-kan je napisao/la:
Jesmo li se rijeüili tih bolesti? Skoro pa 100% jesmo.

Skoro jesmo, ali ne zbog i isključivo cjepiva. :kava

Evo jedan članak za antivakcinere, da malo razmisle:

A six-year-old boy from Catalonia, whose parents chose not to have him vaccinated, has died, almost a month after he became the first child to contract diphtheria in Spain in almost 30 years.
Catalonia health authorities confirmed on Saturday morning that the boy identified only as Pau, had died during the night, 28 days after he first showed symptoms of a childhood illness that had been wiped out in Spain.

The boy from Olot, near Girona, had suffered respiratory, heart and kidney complications and had been kept alive on machines in the intensive care unit of Barcelona’s Vall d’Hebron hospital since the start of June.

The case has sparked a furious debate in Spain over the growing number of parents who chose not to vaccinate their children against preventable childhood illnesses.

His parents had spoken about their "terrible guilt" over the decision not to have their child immunized and said they "felt cheated" by the anti-vaccination movement.

Catalonia’s secretary of health, Boi Ruiz, said the death of the child should serve as an opportunity for “collective reflection” on the need to have the entire population vaccinated, according to the digital newspaper 20 Minutos.

Pau was the first case of diptheria, caused by the bacterium corynebacterium diphtheria, recorded since 1987 when it was eradicated in Spain thanks to a public health vaccination programme.

Alfonso Alonso, Spain’s Minister of Health sent a tweet expressing his condolences to the family and friends of the child.

Eight other children tested positive for diphtheria after coming into contact with Pau, and were kept in isolation under observation but they did not develop the illness. All had been vaccinated.

Vrh

PostPostano: 21 tra 2020, 20:28 

Cijepljenje je svakako korisno kod opasnih bolesti, ali danas ima puno manipulacije s istim, vezano uz kvalitetu istoga, i možda pretjeranog cijepljnja protiv bolesti koje nisu opasne, pa je rizik od nuspojava veći od koristi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4301 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 173  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: