HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 sij 2025, 00:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 251 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koliko je jako dodrinaštvo hrvatske desnice u BiH i koliko šteti Hrvatima u Herceg-Bosni
PostPostano: 24 kol 2020, 17:50 

novovrijeme je napisao/la:
Gazda je napisao/la:
Banja Luka!?

Zapadni Zagreb!?

Hahha ovo sam samo zbog tebe napisao da vidim reakciju

Vrh

Naslov: Re: Koliko je jako dodrinaštvo hrvatske desnice u BiH i koliko šteti Hrvatima u Herceg-Bosni
PostPostano: 24 kol 2020, 17:54 

Gazda je napisao/la:

Zapadni Zagreb!?

Hahha ovo sam samo zbog tebe napisao da vidim reakciju

:zubati :palacgore1

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 18:05 

Burbon je napisao/la:
Texas nije drzava, virova ili ne.

Naravno da je država.
Sjedinjene Američke DRŽAVE

Savezna država, nije nezavisna država.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 18:16 

Mislim da ovakva retorika od kvazi desničara kao Bujanec može dovesti do toga u slučaju raspada BiH, a da prvi potez uradi RS, Hrvati iz perecije to gledaju kao Srbi prave veliku Srbiju, a ne da se raspada mini Juga.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 19:54 

Zato su HDZ i Most isključivo dobri za nas i to dok su u centru. Most je odličan jer zbog njega se HDZ ne osjeća sigurno.

Francek je držao HDZ u sredini. Rekao bih da je Plenković dobro učinio što to gura.

Nekako imam osjećaj da čine koliko mogu a da čekaju pravi trenutak za više.

U slučaju raspada BiH, lijevi bi nas potpuno odrezali a desnima ništa ne bi bilo dovoljno dobro. Plenki i Milanović su pragmatici a ne romantičari. To nam itreba u BiH.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 20:10 

Bilo je ovdje riječi o južnoameričkim i australskim Hrvatima kao potencijalnim protagonistima hrvatske demografske reconquiste. Znam primjer obitelji iz Australije koja se vratila u Šibenik, mislim da je muž porijeklom s nekog od šibenskih otoka. On je rođen u Australiji, tako da se nisu tehnički ni vratili, ali dobro. Što je ključno? Pa imali su novaca da bi otvorili nekakav manji hotel i od toga dobro žive i zadovoljni su. Ali jasno je da takvih ne može biti puno. Možda bi se čak moglo reći da su nekome od domaćih uzeli dobru poslovnu priliku jer su mogli dati bolju ponudu za objekt.

Poznajem i jednu čileansku obitelj koja mi je nešto u rodu. Žive u glavnom gradu, nisu bogati, ali imaju dobar standard. Već druga generacija rođena tamo, znači čak ni njihovi roditelji nisu nikada ni bili u Hrvatskoj. Naravno, ne govore jezik. Ovo ljeto su se spremali prvi put u životu doći u staru domovinu, ali im je planove osujetila pandemija.

Sve u svemu, ništa o preseljenju starih novih Hrvata u domovinu. Zvuči jadno, ali ne postoji država u kojoj nas značajno ima, a da se tamo živi gore nego ovdje. Jedina iznimka je Venecuela, kao što je netko spomenuo, ali tamo naših ima samo par tisuća.

Moramo mi sebe dovesti u red, osloboditi se korupcije, veza i politike koja određuje sve u životu. Onda će dosta toga sjesti na mjesto. U takvoj Hrvatskoj će nekome od ovih spominjanih i pasti na pamet da dođe, ali samo tada, a ne zato što neki od nas imaju lude ideje o "više Hrvata van nego unutar Hrvatske". Kad postane dobro za nas tu, postat će i za one vani. Ako do toga dođe, naravno.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 20:40 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Agathonikos je napisao/la:
Jao odaljili smo se od dodrinaša, gospodina Velje Bujanca i njegove brige za BiH Hrvate. Kao da je UDB-a uletela na temu i skrenula je u drugom smeru.
Uglavnom, hrvatska desnica ima nekoliko struja:
1.) Srbofobi i ZaDomSpremni: to je Bujanec i ovi zabrinuti brojnim stanjem baba u selima oko Lapca. To su Škoristi i slični, većina desnice sitnog zuba spada u ovu kategoriju.
2.) Obiteljaši i lizači oltara: glavne teme su abortus, "obiteljske vrijednosti" i suzdržavanje od masturbacije. Uglavnom su vezani uz Mostovce, iako se glavni Mostovci u javnosti drže populistički. Dio su vanjski sateliti HDZ-a.
3.) Alt-Right i Facebook desnica: brine ih razmnožavanje crnaca, neće se cijepiti, podržavaju Trumpa, nekad su glasali za Pernara. Ovi još ne postoje u medijskom i stranačkom smislu, ali su novija i mlađa politička populacija.

Ostale struje su marginalne (recimo naciji ili nekakvi socijalni darvinisti), postoje samo po forumima.

Što je zanimljivo, niti jedna stranka desno od HDZ-a ne zanima se za Herceg-Bosnu, ne brinu ih odnosi u Federaciji, ni izbor Komšića.

Post sponsored by HDZ sendvič bojna

MOST i Škoro su u više navrata jasno i čvrsto podržali HB i Hrvate tamo.
Druga stvar što se hdz sendvičari i botovi prave slijepi i gluhi.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 20:52 

Zašto nama pričaš o Škori i MOST-u ? Nisi na hrvatskom forumu. Razguli lijepo na .hr domenu i tamo pametuj.
Nas te perecijanske gluposti ne zanimaju.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 20:56 

BBC je napisao/la:
Zašto nama pričaš o Škori i MOST-u ? Nisi na hrvatskom forumu. Razguli lijepo na .hr domenu i tamo pametuj.
Nas te perecijanske gluposti ne zanimaju.

Zašto ti nama Hrvatima pričaš o domaćim temama? Razguli na austrijske forume...

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 20:59 

Imamo svojih problema i ne troši nam vrijeme. Šta radiš na forumu druge države ?

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 21:02 

BBC je napisao/la:
Imamo svojih problema i ne troši nam vrijeme. Šta radiš na forumu druge države ?

Isto se može i tebi reći. Koliko sam shvatio ni ti ne živiš u BiH. Dakle nemaš ni ti ni izko drugi moralni autoritet laprdati nama koji živimo u domovini.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 21:10 

Ja sam državljanin te države. Koji si ti *** da na ovom forumu iz Perecije sereš.
Gledajte tamo svoja posla i jebite si mater.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 21:17 

BBC Hrvati iz Hrvatske su itekako dobrodošli tu.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 21:19 

Naravno. Ako podržavaju mainstream foruma. Pereci i Dodrinaši nisu dobrodošli. Ovi koji broje Srbe u Hrvatskoj nam ne trebaju jer zaguše forum.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 21:31 

BBC je napisao/la:
Ja sam državljanin te države. Koji si ti *** da na ovom forumu iz Perecije sereš.

Ako ne živiš u BiH relevantan si kao Antarktički pingvin u africi. Svi vi iz dijaspore zapravo, ako ne živite u domovini (RH ili BiH) nemate pravo glasa, nebitni ste. Dezertirali ste van i nemate se pravo vise mjesati.

1000 puta više imam pravo komentirati ja iz RH nego ti iz boga pitaj koje zemlje.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 21:46 

Smirite se ljudi, svi imaju pravo komentirati, čak i Srbi. :sega

1071 of 2558 - 41.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2020, 21:54 

Burbon je napisao/la:

Naravno da je država.
Sjedinjene Američke DRŽAVE

Savezna država, nije nezavisna država.

Nema veze, država ne mora biti samostalna da bi bila država. Imamo samostalne i neovisne države i države koje su u sastavu neke veće države (npr Republika Srpska).

Vrh

PostPostano: 25 kol 2020, 01:21 

Banja Luka=Francekovo.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2020, 04:51 

Burbon je napisao/la:
Koliko ovdje ima malih boljševika koje bi ljude umjetno naseljavali po sibiru pardon raznoraznim vukojebinama Hrvatske i HB.

Nije stvar interneta, cestovne povezanosti, čak ni posla, nitko normalan, mlad i iole ambiciozan ne želi zivjeti u mistu di je vrime stalo i di ima više vukova nego ljudi.

Dolaze ljudi, naseljavaju se, ali po istri, primorju, dalmatinskoj obali i Zagrebu i okolici šta je logično i psihicki zdravo. To šta tu i tamo se nađe neki redikul šta se doseli u vukojebinu gornju, pa i zapravo ne želiš da ti se takvi doseljavaju, s tim nešto nije u redu.

Ti "redikuli" će na kraju jedini opstat a takvi ko ti će krepat sami u smrdljivom stanu sa 3 kera i 4 mačke, nać će te kad budeš smrdio do ulice.

Možda ti treba crtat, RH ima fertilitet 1.4 (među najgorima na svijetu) i kad bi se odbili razni "redikuli iz vukojebine gornje" kao i djeca tih redikula koja koloniziraju ZG i ST predgrađa i na račun kojih ista jedina imaju pozitivan pp u RH, mi bi se natjecali sa Južnom Korejom po fertilitetu, sve na čelu sa takvima "normalnima i ambicioznima" kao ti kojima je malo i internet i cesta i posao.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2020, 06:22 

Nikako, gazi sve. :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 25 kol 2020, 08:22 

Planina je napisao/la:
Burbon je napisao/la:
Koliko ovdje ima malih boljševika koje bi ljude umjetno naseljavali po sibiru pardon raznoraznim vukojebinama Hrvatske i HB.

Nije stvar interneta, cestovne povezanosti, čak ni posla, nitko normalan, mlad i iole ambiciozan ne želi zivjeti u mistu di je vrime stalo i di ima više vukova nego ljudi.

Dolaze ljudi, naseljavaju se, ali po istri, primorju, dalmatinskoj obali i Zagrebu i okolici šta je logično i psihicki zdravo. To šta tu i tamo se nađe neki redikul šta se doseli u vukojebinu gornju, pa i zapravo ne želiš da ti se takvi doseljavaju, s tim nešto nije u redu.

Ti "redikuli" će na kraju jedini opstat a takvi ko ti će krepat sami u smrdljivom stanu sa 3 kera i 4 mačke, nać će te kad budeš smrdio do ulice.

Možda ti treba crtat, RH ima fertilitet 1.4 (među najgorima na svijetu) i kad bi se odbili razni "redikuli iz vukojebine gornje" kao i djeca tih redikula koja koloniziraju ZG i ST predgrađa i na račun kojih ista jedina imaju pozitivan pp u RH, mi bi se natjecali sa Južnom Korejom po fertilitetu, sve na čelu sa takvima "normalnima i ambicioznima" kao ti kojima je malo i internet i cesta i posao.

Haha lipo si ti to opisa, to neke osobne frustracije? Ne boj se pajdo ja sam iz tradicionalne velike obitelji i ja i svi moji braca i sestre nastavljamo to, i nitko nije otiša u inozemstvo tu smo borimo se.

Šta je ker, može prijevod jel to pas ili po domaći ćuko?

Redikuli iz vukojebine gornje mogu općiti eventualno s ovcama, nema većeg mita nego da se po nekim zabitima s 12 stanovnika rađaju dica masovno, to naprosto ne podržavaju brojke, prosta matematika. To su nedođije sa starcima kojo čekaju smrt. Pozitivni su manji gradići i predgrađa orijentirani oko većih centara šta je logičan slijed. I nije važno šta ja il ti zelimo postoji realnost koja ne mari za bajke, pa možeš ili egzistirat u realnosti i pokušat najviše izvuć iz nje a možeš živit u bajkama i izumirat poput dinosaura. Eto ja ne bi tio da moj narod nestane jer ne razumimo vrime, to je dosta jadan način za nestat.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2020, 09:09 

Što se tu ima razumjeti?

Da bi dobio dijete trebaš oploditi ženu. Ne znam što je tu nejasno i za neku veliku filozofiju.

1071 of 2558 - 41.87%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2020, 11:43 

Burbon je napisao/la:
Planina je napisao/la:

Haha lipo si ti to opisa, to neke osobne frustracije? Ne boj se pajdo ja sam iz tradicionalne velike obitelji i ja i svi moji braca i sestre nastavljamo to, i nitko nije otiša u inozemstvo tu smo borimo se.

Šta je ker, može prijevod jel to pas ili po domaći ćuko?

Redikuli iz vukojebine gornje mogu općiti eventualno s ovcama, nema većeg mita nego da se po nekim zabitima s 12 stanovnika rađaju dica masovno, to naprosto ne podržavaju brojke, prosta matematika. To su nedođije sa starcima kojo čekaju smrt. Pozitivni su manji gradići i predgrađa orijentirani oko većih centara šta je logičan slijed. I nije važno šta ja il ti zelimo postoji realnost koja ne mari za bajke, pa možeš ili egzistirat u realnosti i pokušat najviše izvuć iz nje a možeš živit u bajkama i izumirat poput dinosaura. Eto ja ne bi tio da moj narod nestane jer ne razumimo vrime, to je dosta jadan način za nestat.

Jesu osobne frustracije u smislu da je moj kraj potpuno demografski devastiran zbog takvog razmišljanja i naravno da mi to nije drago, razmišljanja da smo u vukojebini gornjoj i da su svi preostali tu redikuli i naravno logičan idući korak je ne biti redikul i ispaliti se za Njemačku što i rade svi normalni i ambiciozni Duvnjaci i Livnjaci a ostaju samo zaostali kozojebi. Jel tako.
To i takvo razumijevanje vremena u kojem živimo će nas dovesti upravo do toga da ćemo nestati, gore nego za vrijeme najžešćeg turskog zuluma. Zapravo nestali bi već davno da nije tih zaostalih redikula koji prkose svemu i ostaju na rodnoj grudi sa po 3-4 djece. Kao recimo nekoliko preostalih obitelji iz moje vlastite vukojebine gornje. Sad da mi je tvoja pamet otišao bi gore i rekao im ajde budale zaostale šta radite ovde u ovoj zabiti jeste li normalni, Njemačka vas zove ili barem predgrađe Zagreba, nemojte ovde općit sa ovcama.

I opet ti spominješ brojke i prostu matematiku, već sam ti kačio službene statistike o nikad gorem fertilitetu, rastućoj urbanizaciji i svemu ostalom, na koje točno brojke se ti pozivaš molim lijepo? Tvoji osobni dojmovi nisu statistika.

Postoji li statistika koja kaže da urbanizacijom raste fertilitet?

Vrh

PostPostano: 25 kol 2020, 11:57 

Pitanje je pogrešno postavljeno. Pravo pitanje je da li Hrvatska može prihvatiti da pola BiH bude Srbija, a da u centru bude Džamahirija.
Ako je odgovor da, onda su integralni Hrvati izgubili za sva vremena, no ako je odgovor ne, onda je čitav ovaj forum sve sa genijalcima koji srbuju jedna velika zabluda (+ ostala ekipa na poskocima)

Vrh

PostPostano: 25 kol 2020, 12:00 

Jednostavno, da bi opstali moramo biti i malčice "nazadni".
Ako je ti nekomu neprihvatljivo OK, ali mu je onda i opstanak neprihvatljiv.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 251 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 235 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: