|
|
Stranica: 35/46.
|
[ 1147 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 09:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
aleksije radicevic je napisao/la: podrinje je napisao/la: Evo gospodo, evo... na šta je spala naša javnos, na šta su spali mediji...  Ni Vučić nije ostao dužan Zaharovoj, iskopali su negde da se žena malo proveselila, još 2016. Neki samit beše, Rusija Azija, tako nešto. I sad eto žena ispala ne znam ti ja šta, zaigraš jedan kazačok u cipelicama na visoku štiklu, i opa Đurđo! Ali zato Grenelu koji je deset puta demantovao njegove navode i time ga raskrinkao kao lazova, nije rekao da laze, niti mu je uputio ruzan pogled. Kao sto rekoh, narod ima izbor ili Vucic ili Srbija. Trumpov zet je ubacio točku za ambasadu u Jerusalemu. Gospon Grennel je ubacio točku 13.  Točka broj 13. , Srbija i Kosovo će se boriti po svijetu da se homoseksualnost dekriminalizira u muslimanskim i afričkim državama. Svi su se omastili osim Srbije i Kosova. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 09:50 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Eto sad moram čitati englesku wikipediju radi vas, niste mi baš jasno i objektivno objasnili.
Ne donosi se tek tako odluka, da nekoj zemlji otkineš komad teritorija. To ima svoju evoluciju, od početnog povoda, ideje, prijedloga, zagovaratelja, pravljenja plana, do dosezanja kritične točke podrške. Za takvo što bar 6 mjeseci treba. Cela priča je zrajala oko godinu dana, i bila je organizovana od Amerikanaca, oni su odlučili da nam okupiraju KiM pre nego što je ijedan metak ispaljen. Oni su stvorili OVK '98. i onda '99. nakon našeg odbijanja ultimatuma, bombardovali. Nismo imali šansu da to izbegnemo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 09:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Eto sad moram čitati englesku wikipediju radi vas, niste mi baš jasno i objektivno objasnili.
Ne donosi se tek tako odluka, da nekoj zemlji otkineš komad teritorija. To ima svoju evoluciju, od početnog povoda, ideje, prijedloga, zagovaratelja, pravljenja plana, do dosezanja kritične točke podrške. Za takvo što bar 6 mjeseci treba. Cela priča je zrajala oko godinu dana, i bila je organizovana od Amerikanaca, oni su odlučili da nam okupiraju KiM pre nego što je ijedan metak ispaljen. Oni su stvorili OVK '98. i onda '99. nakon našeg odbijanja ultimatuma, bombardovali. Nismo imali šansu da to izbegnemo. Citat: In 1998, the US State Department listed the KLA as a terrorist organisation,[108] and in 1999 the Republican Policy Committee of the US Senate expressed its troubles with the "effective alliance" of the Democratic Clinton administration with the KLA due to "numerous reports from reputable unofficial sources". KLA je engleska kratica za OVK. Ali i Citat: While the US officially described the KLA as terrorists, author Alastair MacKenzie claims the KLA received training by the Americans' closest NATO-ally, the United Kingdom, since 1998 in a training camp in the mountains above the northern Albanian town of Bajram Curri.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:01 |
|
|
|
Ne samo trenirali, nego i oformili.
edit, tek sad vidim da pričaju o UK. OVK su formirali Amerikanci, doduše Toni Bler je, pored Medlin Olbrajt, bio najveći zagovornik bombardovanja. Čak je posle dva meseca tražio od Klintona da izvrše kopnenu ofanzivu, jer se nismo predavali zbog bombardovanja. Klinton ga je odjebao. I kada smo potrošili sve PVO rakete, počeli su da nam se šetaju sa B-52 na nebu i zapretili tepih bombardovanjem Beograda. Onda smo potpisali Kumanovski sporazum, koji je bio povoljnjiji od ultimatuma, jer je izbačena stavka o referendumu za tri godine i KiM je de iure ostalo u sastavu Srbije. Pa su onda 2008. prekršili taj sporazum.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:01 |
|
|
Ok ovaj dio je malo jasniji Citat: The crisis escalated in December 1997 at the Peace Implementation Council meeting in Bonn, where the international community (as defined in the Dayton Agreement) agreed to give the High Representative in Bosnia and Herzegovina sweeping powers, including the right to dismiss elected leaders. At the same time, Western diplomats insisted that Kosovo be discussed, and that Yugoslavia be responsive to Albanian demands there. The delegation from Yugoslavia stormed out of the meetings in protest.[114] This was followed by the return of the Contact Group that oversaw the last phases of the Bosnian conflict and declarations from European powers demanding that Yugoslavia solve the problem in Kosovo. Što su europske zemlje podrazumijevale pod "rješavanje problema Kosova" i "dijalog s Albancima". Vjerojatno su isprva samo mislili da se s njima dogovorite kako uspostaviti mir i smanjenje tenzija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:04 |
|
|
|
Koliko se ja sjećam, vi ste prešli crvenu liniju s nekim masovnim likvidacijama Albanaca kao osveta za ubijanje vaših policajaca (a čije ubojstvo je pak osveta za generalno maltretiranje Albanaca jer Milošević je očito "rešio" da ih preplaši da se iseljavaju, to je ova ideja ko u Vujadina), ovi su vas satelitom snimili kako prebacujete tijela kamionima... i onda ste okarakterizirani kao bad guys i odlučili su vas nagaziti.
Mislim da je korjen svega bio Milošević i njegova ekstremna nepopularnost na Zapadu, da ste se njega riješili i "demokratizirali", dobili proEU vladu, ljudska prava itd., ništa vam ne bi bilo jer se ne bi mogla složiti priča protiv vas. Prošli bi isto ko Makedonija. Dali ste materijala, ko i u Srebrenici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:07 |
|
|
|
Makedonija je imala i ima identično albansko pitanje ko vi.
Njih nije NATO izbombardirao nego su u NATO.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:09 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ok ovaj dio je malo jasniji Citat: The crisis escalated in December 1997 at the Peace Implementation Council meeting in Bonn, where the international community (as defined in the Dayton Agreement) agreed to give the High Representative in Bosnia and Herzegovina sweeping powers, including the right to dismiss elected leaders. At the same time, Western diplomats insisted that Kosovo be discussed, and that Yugoslavia be responsive to Albanian demands there. The delegation from Yugoslavia stormed out of the meetings in protest.[114] This was followed by the return of the Contact Group that oversaw the last phases of the Bosnian conflict and declarations from European powers demanding that Yugoslavia solve the problem in Kosovo. Što su europske zemlje podrazumijevale pod "rješavanje problema Kosova" i "dijalog s Albancima". Vjerojatno su isprva samo mislili da se s njima dogovorite kako uspostaviti mir i smanjenje tenzija. Ma tražili su da im damo nezavisnost, kakvo smirivanje tenzija, šta je tebi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:12 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Koliko se ja sjećam, vi ste prešli crvenu liniju s nekim masovnim likvidacijama Albanaca kao osveta za ubijanje vaših policajaca (a čije ubojstvo je pak osveta za generalno maltretiranje Albanaca jer Milošević je očito "rešio" da ih preplaši da se iseljavaju, to je ova ideja ko u Vujadina), ovi su vas satelitom snimili kako prebacujete tijela kamionima... i onda ste okarakterizirani kao bad guys i odlučili su vas nagaziti.
Mislim da je korjen svega bio Milošević i njegova ekstremna nepopularnost na Zapadu, da ste se njega riješili i "demokratizirali", dobili proEU vladu, ljudska prava itd., ništa vam ne bi bilo jer se ne bi mogla složiti priča protiv vas. Prošli bi isto ko Makedonija. Dali ste materijala, ko i u Srebrenici. Nikakvih masovnih likvidacija nije bilo. Direktan povod za bombardovanje je bilo petnaestak pobijenih terorista OVK u selu Račak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:33 |
|
|
|
Znači tvoja teorija je da je Klintonova administracija, koja vas nije "volela", jednostavno odlučila da vas dodatno kazni prosto jer vas mrzi?
Zašto Albance ili Makedonce nisu mrzili i zašto se Makedoniji nije isto dogodilo ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:35 |
|
|
|
Mislim, ne zadobijaš tek tako lako široku podršu više sila za intervenciju NATOa iz Italije. Na kraju se nekoliko zemalja složilo da vas treba bombardirati, a Italija je ponudila i teritorij.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:39 |
|
|
|
A nas u RS je Bog pogledao. Tad je Mile bio u izdajničkoj fazi "mrzim Miloševića, volim Ameriku". Poplašena je smjenio VP pred bombardovanje (znajući šta se može desiti) pa je Mile bio i predsjednik i premijer i bukvalno je radio što mu Ameri kažu. Sjećam se priče da je Poplašen sa SDS ekipom kad je krenulo bombardovanje planirao da mi napadnemo SFORovce pa su ih sve pohapsili dok se stanje ne smiri. Da nije bilo Dodika ne sumnjm, koliko smo bili ludi, da bi se to i desilo. Zato je Mile godinama bio izdajnik No.1, izgubio je naredne izbore i nije ga bilo u politici do 2006. Haprilskog paketa i reforme policije kad su ga SDSovci vratili na vlast da spašava šta se spasiti može.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63955 Lokacija: DAZP HQ
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Pa zbog Izraela su Ameri i organizovali sastanak. Njima je bilo bitno to, zabrana kineskog 5G, i stavljanje Hezbolaha na listu terorističkih organizacija. Rešavanje spora oko Kosova je bio samo paravan da proguraju te teme. A oko Kosova je potpisan neki sitniš. Moratorijum od godinu dana na naše loboranje da zemlje povuku priznanje Kosova, moratorijum na pokušaje Kosova da se učlane u međunarodne organizacije, ukidanje njihovih carina od 100% i ulazak u zonu slobodne trgovine sa Srbijom, BiH, Makefonijom, Crnom Gorom i Albanijom, podela jezera Gazivode i izgradnja puteva i pruga u čijem finansiranju će Ameri da doniraju deo para. Da nije bilo interesa Izraela da mi prebacimo ambasadu u Jerusalim i da dobiju priznanje od neke muslimanske zemlje (pa makar i sa nerešenim statusom i koju ne priznaje pola sveta), sastanak ne bi bio ni održan. Svi za Izrael, tu smo da pomognemo. koji luđak bi ovo potpisao i kakve veze Srbija ima s tim, ovo je nečuveno. čuj 5G, Hezbolah i Izrael, a kao pregovori Srbije i Kosova. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:52 |
|
|
dudu je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Pa zbog Izraela su Ameri i organizovali sastanak. Njima je bilo bitno to, zabrana kineskog 5G, i stavljanje Hezbolaha na listu terorističkih organizacija. Rešavanje spora oko Kosova je bio samo paravan da proguraju te teme. A oko Kosova je potpisan neki sitniš. Moratorijum od godinu dana na naše loboranje da zemlje povuku priznanje Kosova, moratorijum na pokušaje Kosova da se učlane u međunarodne organizacije, ukidanje njihovih carina od 100% i ulazak u zonu slobodne trgovine sa Srbijom, BiH, Makefonijom, Crnom Gorom i Albanijom, podela jezera Gazivode i izgradnja puteva i pruga u čijem finansiranju će Ameri da doniraju deo para. Da nije bilo interesa Izraela da mi prebacimo ambasadu u Jerusalim i da dobiju priznanje od neke muslimanske zemlje (pa makar i sa nerešenim statusom i koju ne priznaje pola sveta), sastanak ne bi bio ni održan. Svi za Izrael, tu smo da pomognemo. koji luđak bi ovo potpisao i kakve veze Srbija ima s tim, ovo je nečuveno. čuj 5G, Hezbolah i Izrael, a kao pregovori Srbije i Kosova.  5G, Hezbolah (Iran), Izrael, diverzifikacija energenata (zabrana kupovanja plina samo od Rusije), ... Ovo nije sporazum Srbije i Kosova nego javna potvrda ("krizma") da je Srbija pod USA a ne Rusijom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 10:57 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kosovo je 90% izgubljeno 1999. A 100% dok su vladali Čeda Prašak i ostali Autošovinisti. 2008. se desila formlanost. Kosovo je od 1999. de facto bilo nezavisno. Uostalom znaš i sam, zajebavali ste nas godinama, Srbija ko Nokia ovo ono. Tek od nedavno šansa da će Kosovo jednog dana biti srpsko raste... 1%... 2%... 3%... 4%... Dogodine u Prizrenu. A i mobilni telefoni sve veći i veći... Ne, ne zanima me prije tih 90%. Nisu vam ovaljda odjednom iz NATOa poslali ultimatum da povučete vojsku s Kosova. Valjda su vam prvo verbalno prijetili intervencijom pa se Milošević oglušio ? Zanima me, jer me zanima zašto niste zaustavili taj proces na vrijeme, kad je došao preko 20%, 30%, posebno kada se počela kumulirati podrška na zapadu za intervenciju oko Kosova. Ili je vaše vodstvo tada procjenjivalo da zapad blefira. Mogli ste izgubiti dio časti, povući glavni dio snaga i prestati s operacijama, pa se uvući u dupe Zapadu, dati nešto financijski ili ekonomski, prodati im neki telekom, pa kad se promijeni neki predsjednik na zapadu koji je bio protiv vas vratiti se nazad. greška je bila pretjerana srpska agresivnost 1998. godine pa onda i invazija na Kosovo s istim onim potpisom kao u Hrvatskoj i BIH, a prije toga su potrošili sav kredit na zapadu. možda si bio premal pa se ne sjećaš, ali tad je svaki dan bilo na vijestima da stotine tisuće Albanaca čeka na granici s Makedonijom ulazak u tu zemlju, a bježali su i u Crnu Goru i Albaniju, bilo je to klasično i siledžijsko etničko čišćenje. ne znam u konačnici je li istina, ali HTV je tih dana izvješavao da Srbi ciljano ubijaju albansku elitu, profesore, učitelje i da malte ne kolju di stignu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 11:01 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: koji luđak bi ovo potpisao i kakve veze Srbija ima s tim, ovo je nečuveno. čuj 5G, Hezbolah i Izrael, a kao pregovori Srbije i Kosova.  5G, Hezbolah (Iran), Izrael, diverzifikacija energenata (zabrana kupovanja plina samo od Rusije), ... Ovo nije sporazum Srbije i Kosova nego javna potvrda ("krizma") da je Srbija pod USA a ne Rusijom.  otvara se prostor za Ericsson Nikola Teslu, širi se potencijalno tržište. teško da Vučić nije unaprijed znao što ide potpisivati, sporazum je sramotan, valjda ni trećerazredne afričke zemlje ovakva sranja ne moraju potpisivati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 11:02 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ne, ne zanima me prije tih 90%.
Nisu vam ovaljda odjednom iz NATOa poslali ultimatum da povučete vojsku s Kosova. Valjda su vam prvo verbalno prijetili intervencijom pa se Milošević oglušio ?
Zanima me, jer me zanima zašto niste zaustavili taj proces na vrijeme, kad je došao preko 20%, 30%, posebno kada se počela kumulirati podrška na zapadu za intervenciju oko Kosova. Ili je vaše vodstvo tada procjenjivalo da zapad blefira.
Mogli ste izgubiti dio časti, povući glavni dio snaga i prestati s operacijama, pa se uvući u dupe Zapadu, dati nešto financijski ili ekonomski, prodati im neki telekom, pa kad se promijeni neki predsjednik na zapadu koji je bio protiv vas vratiti se nazad.
greška je bila pretjerana srpska agresivnost 1998. godine pa onda i invazija na Kosovo s istim onim potpisom kao u Hrvatskoj i BIH, a prije toga su potrošili sav kredit na zapadu. možda si bio premal pa se ne sjećaš, ali tad je svaki dan bilo na vijestima da stotine tisuće Albanaca čeka na granici s Makedonijom ulazak u tu zemlju, a bježali su i u Crnu Goru i Albaniju, bilo je to klasično i siledžijsko etničko čišćenje. ne znam u konačnici je li istina, ali HTV je tih dana izvješavao da Srbi ciljano ubijaju albansku elitu, profesore, učitelje i da malte ne kolju di stignu. Da, ja se tih detalja ne sjećam jer nisam pratio toliko "odrasle vijesti".  Generalno sam pohvatao što se događa i navijao da Srbiju izbombardiraju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 11:06 |
|
|
Sjećam se da smo se ja i susjed igrali "bombardiranja Srbije", gdje bi sat vremena od nekoliko kutija domina pravili građevine, mostove... i onda ih gađali s dominom (raketom) iz daljine, šta porušiš to ide na tvoju hrpu, pobjednik je bio onaj čija hrpa na kraju ima više domina. U to vrijeme nisam baš bio srbofilan.  Mislim ok, to je samo 4 godine nakon što smo ratovali sa Srbima, još i Podunavlje nije bilo vraćeno, i kada su nam bili arch enemy.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 11:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: koji luđak bi ovo potpisao i kakve veze Srbija ima s tim, ovo je nečuveno. čuj 5G, Hezbolah i Izrael, a kao pregovori Srbije i Kosova.  5G, Hezbolah (Iran), Izrael, diverzifikacija energenata (zabrana kupovanja plina samo od Rusije), ... Ovo nije sporazum Srbije i Kosova nego javna potvrda ("krizma") da je Srbija pod USA a ne Rusijom.  Ona je to već duže ako npr. pogledaš koliko im je vojska do sada imala vojnih vježbi s zapadnim savezom, a koliko s ruskom vojskom.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 11:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Sjećam se da smo se ja i susjed igrali "bombardiranja Srbije", gdje bi sat vremena od nekoliko kutija domina pravili građevine, mostove... i onda ih gađali s dominom (raketom) iz daljine, šta porušiš to ide na tvoju hrpu, pobjednik je bio onaj čija hrpa na kraju ima više domina. U to vrijeme nisam baš bio srbofilan.  Mislim ok, to je samo 4 godine nakon što smo ratovali sa Srbima, još ni Podunavlje nije bilo vraćeno, i kada su nam bili arch enemy. sjećam se i ja da sam bio jako ljut što Hrvatska ne napadne Srbiju i Srbe u BIH  , ali nakon nekog vremena to je postala vijest kao korona danas, u 20. minuti dnevnika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 11:15 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Sjećam se da smo se ja i susjed igrali "bombardiranja Srbije", gdje bi sat vremena od nekoliko kutija domina pravili građevine, mostove... i onda ih gađali s dominom (raketom) iz daljine, šta porušiš to ide na tvoju hrpu, pobjednik je bio onaj čija hrpa na kraju ima više domina. U to vrijeme nisam baš bio srbofilan.  Mislim ok, to je samo 4 godine nakon što smo ratovali sa Srbima i kada su nam bili arch enemy. sjećam se i ja da sam bio jako ljut što Hrvatska ne napadne Srbiju i Srbe u BIH  , ali nakon nekog vremena to je postala vijest kao korona danas, u 20. minuti dnevnika. Mislim da su tada skoro svi hrvatski nacionalisti priželjkivali da NATO iskoristi teritorij Hrvatske za udare na Srbiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 11:25 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: sjećam se i ja da sam bio jako ljut što Hrvatska ne napadne Srbiju i Srbe u BIH  , ali nakon nekog vremena to je postala vijest kao korona danas, u 20. minuti dnevnika. Mislim da su tada skoro svi hrvatski nacionalisti priželjkivali da NATO iskoristi teritorij Hrvatske za udare na Srbiju. iako sjećam se da je bilo puno komentara ko ih (Albance) jebe di su bili devedestprve. invazija na Kosovo je bila najsličnija onoj na Hrvatsku samo Albanci nisu imali ni znanja ni mogućnosti da se obrane nego su se dali u zbjeg.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 11:31 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Mislim da su tada skoro svi hrvatski nacionalisti priželjkivali da NATO iskoristi teritorij Hrvatske za udare na Srbiju.
iako sjećam se da je bilo puno komentara ko ih (Albance) jebe di su bili devedestprve. invazija na Kosovo je bila najsličnija onoj na Hrvatsku samo Albanci nisu imali ni znanja ni mogućnosti da se obrane nego su se dali u zbjeg. Otkud to? Legenda kaže da su nas Šiptari razvalili na Kosovu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 11:33 |
|
|
E sad se već Rusi previše izvinjavaju. Meni neprijatno. Citat: Peskov: Strateško partnerstvo sa Beogradom prioritet spoljne politike MoskveStrateško partnerstvo sa Srbijom jedan je od najvažnijih prioriteta spoljne politike Ruske Federacije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je naglasio da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera. - Srpski narod je naš bratski narod i apsolutno svi, bez izuzetka, rukovodstvo Rusije, stručnjaci, privrženi su daljem razvoju našeg partnerstva - rekao je Peskov novinarima. On je istakao da je vjerovatno došlo do nesporazuma u vezi sa pojedinim formulacijama u objavi portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove na Fejsbuku povodom posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu. - Moguće je da je došlo do nesporazuma u vezi sa pojedinim formulacijama, znam da se moja koleginica izvinila. Stoga polazimo od toga da niko neće sumnjati u privrženost i duboko poštovanje prema Srbiji u cjelini, i konkretno srpskog rukovodstva - rekao je Peskov. Peskov je naveo da rusko Ministarstvo spoljnih poslova čini mnogo na razvoju i produbljivanju odnosa između Rusije i Srbije, između ostalog i s ciljem zaštite interesa bratskog naroda u Srbiji u međunarodnoj areni", prenosi "Sputnjik". Odgovarajući na pitanje da li je neophodno na neki način regulisati aktivnost diplomata na društvenim mrežama, formirajući određene etičke kodekse, Peskov je rekao da je aktivnost ruskih diplomata na društvenim mrežama neophodan dio njihovog posla. - Teško da se mogu definisati svi te kodeksi. Naravno, neophodno je veoma detaljno obratiti pažnju na ispravnost formulacija kako ne bi došlo do nesporazuma - rekao je Peskov. https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=400180 Hoćemo li hin halaliti? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Podjela Kosova Postano: 07 ruj 2020, 11:38 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: E sad se već Rusi previše izvinjavaju. Meni neprijatno. Citat: Peskov: Strateško partnerstvo sa Beogradom prioritet spoljne politike MoskveStrateško partnerstvo sa Srbijom jedan je od najvažnijih prioriteta spoljne politike Ruske Federacije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je naglasio da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera. - Srpski narod je naš bratski narod i apsolutno svi, bez izuzetka, rukovodstvo Rusije, stručnjaci, privrženi su daljem razvoju našeg partnerstva - rekao je Peskov novinarima. On je istakao da je vjerovatno došlo do nesporazuma u vezi sa pojedinim formulacijama u objavi portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove na Fejsbuku povodom posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu. - Moguće je da je došlo do nesporazuma u vezi sa pojedinim formulacijama, znam da se moja koleginica izvinila. Stoga polazimo od toga da niko neće sumnjati u privrženost i duboko poštovanje prema Srbiji u cjelini, i konkretno srpskog rukovodstva - rekao je Peskov. Peskov je naveo da rusko Ministarstvo spoljnih poslova čini mnogo na razvoju i produbljivanju odnosa između Rusije i Srbije, između ostalog i s ciljem zaštite interesa bratskog naroda u Srbiji u međunarodnoj areni", prenosi "Sputnjik". Odgovarajući na pitanje da li je neophodno na neki način regulisati aktivnost diplomata na društvenim mrežama, formirajući određene etičke kodekse, Peskov je rekao da je aktivnost ruskih diplomata na društvenim mrežama neophodan dio njihovog posla. - Teško da se mogu definisati svi te kodeksi. Naravno, neophodno je veoma detaljno obratiti pažnju na ispravnost formulacija kako ne bi došlo do nesporazuma - rekao je Peskov. https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=400180 Hoćemo li hin halaliti?  Ma ne verujem ja u to, vidiš da su neki forumski eksperti ubeđeni da će nam Moskva sada uskratiti veto u UN....
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|