HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 svi 2026, 17:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1147 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 46  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Podjela Kosova
PostPostano: 07 ruj 2020, 17:34 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Ja sam da sarađujemo sa Rusijom, i bilo kojom drugom zemljom kada nam se interesi poklapaju. Rusija ima interes da lupa veto za blokadu Kosova, svoj interes. Mi takođe imamo interes da oni to rade i tu nam se interesi poklapaju i naravno da podržavam to. Problem sa velikim silama je, što te oni nikad ne gledaju kao ravnopravnog partnera, nego uvek pokušavaju da te stave pod svoju šapu i uvek gledaju da od tebe uzmu koncesije koje daleko prevazilaze nešto što bi tražili od sebi ravnih partnera. Pa smo tako istim tim Rusima dali NIS za sitniš. Amerikanci nas maltretiraju, a Kinezi će u budućnosti ko zna šta da nam rade koliko se odomaćuju ovde. Sa velikim silama moraš da budeš oprezan i nikad ne smeš da budeš vezan samo za jednu, nego ako traže neki nerealan zahtev, a uvek traže, to im je u prirodi, moraš da budeš dobar sa bar još jednom velesilom da možeš da pripretiš da ćeš se okrenuti njima, ako ti jedna velesila traži nešto što je neprihvatljivo, inače ti se dogodi ono što se nama dogodilo sa NIS-om npr. Takođe smo imali nesreću da budemo u sukobu sa Amerikom kada je ona bila na svom istorijskom maksimumu što se tiče moći, tako da nije ni postojala neka druga sila koja je mogla da joj se odupre i na koju smo mogli da se oslonimo, tako da tada ovo o čemu pričam nije važilo. Danas već može da se balansira da bi se izbeglo da postaneš nečiji sluga.

I ti mrtav ozbiljan tvrdiš da analiza profesora Pravnog ima veću težinu od čoveka koji govori u ime Vladimira Putina i koji se Srbiji, između ostalog, izvinio za ponašanje Zaharove? Ti to stvarno ozbiljno? Znači umirem od smeha. Kao što rekoh, ajde beži....

Analiza Cavoskog je objektivna profesorska analiza, a izjava Peskova je politicki potez. To niti je za poredjenje niti je sam trazio da poredis. Da si citao nesto iz politicke i pravne literature znao bi u cemu je razlika.
Cavoski ima vecu tezinu od tebe npr. i tvojih analiza.
I prosipas tu neku teoriju, a iz aviona se vidi da si nadobudna budala. Koji smo to interes ostvarili konkretno priklanjajuci se Vasingtonu pre tri dana? Podsecam te da si sam rekao da je steta nanesena 5g mrezom, bavljenjem Hezbolahom, premestanjem ambasade, stavkom o Kosovu. Ako si to sam rekao, onda o kakvoj koristi od bivanja dobrim sa Amerikom u kontekstu nedavnog sporazuma govorimo?
Govorimo o stetama, a ti ne mozes da prevalis preko jezika da onaj ko nas je doveo u takvu poziciju treba da bude kaznjen!

A "interes" koji je Srbija ostvarila u Vasingtonu, za one koji nemaju pojma kao Sesa, je taj da Vasington nece prozivati Vucica za nakaradne izbore, npr. kao sto proziva Lukasenka, iako sustniske razlike izmedju tih dvaju izbora nema. I tako neke slicne stvari...
Mudri novovrijeme sada moze da kaze da moras nesto da das da bi neso dobio. Pa dali smo Kosovo, a dobili smo da ce licno Vucic i njegova mafija biti neko vreme mirni, barem sto se tice Vasingtona.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 18:12 

Interes je i što će Šiptari biti naterani da ukinu carine i da popuste oko Gazivoda. Ali ukupno gledano, šteta je svakako veća od koristi i vidi se iz aviona da smo i mi i Šiptari naterani da potpišemo to. Čime su bili ucenjivani i kojim metodama naterani da potpišu, nisam bio tamo i ne znam. Za mene je Vučić katastrofa što se tiče politike oko Kosova jer je potpisao Briselski sporazum u zamenu za usmeno obećanje o ZSO, to samo retardiran čovek može da uradi. A to da li je ukrao izbore, ne znam, niti mogu da znam. Nije nemoguće da su izbori bili regularni jer on stvarno ima veliku podršku ovde. I zašto tebi toliko znači da se ja bezuslovno složim oko toga, jer ako si ozbiljan čovek, i ti bi priznao da ne znaš niti možeš da znaš da li su izbori bili regularni. Tvoja jaka sumnja, zasnovana samo na posrednim zaključcima tipa "treba strancima da potpiše nezavisnost Kosova" nije dovoljan i nepobitan dokaz da tako decidno tvrdiš da jesu, i da čak optužuješ ljude da ga podržavaju, samo zato što se ne slažu bezuslovno sa tobom oko nečeg što ti jednostavno ne možeš sa sigurnošću da znaš, to je već patologija koja se razvila kod tebe. Ne znaš da li su izbori bili regularni, i ne možeš da znaš da li su bili regularni samo na osnovu analize tekstova od autora koji dele tvoje mišljenje. Znači ne znaš. Tačka. Pa me ti zbog toga zovi vučićevcem koliko hoćeš, to samo znači da nisi normalan, ne da imaš dokaze da su izbori pokradeni.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 18:24 

Interes je i što će Šiptari biti naterani da ukinu carine i da popuste oko Gazivoda. Ali ukupno gledano, šteta je svakako veća od koristi i vidi se iz aviona da smo i mi i Šiptari naterani da potpišemo to. Čime su bili ucenjivani i kojim metodama naterani da potpišu, nisam bio tamo i ne znam. Za mene je Vučić katastrofa što se tiče politike oko Kosova jer je potpisao Briselski sporazum u zamenu za usmeno obećanje o ZSO, to samo retardiran čovek može da uradi. A to da li je ukrao izbore, ne znam, niti mogu da znam. Nije nemoguće da su izbori bili regularni jer on stvarno ima veliku podršku ovde. I zašto tebi toliko znači da se ja bezuslovno složim oko toga, jer ako si ozbiljan čovek, i ti bi priznao da ne znaš niti možeš da znaš da li su izbori bili regularni. Tvoja jaka sumnja, zasnovana samo na posrednim zaključcima tipa "treba strancima da potpiše nezavisnost Kosova" nije dovoljan i nepobitan dokaz da tako decidno tvrdiš da jesu, i da čak optužuješ ljude da ga podržavaju, samo zato što se ne slažu bezuslovno sa tobom oko nečeg što ti jednostavno ne možeš sa sigurnošću da znaš, to je već patologija koja se razvila kod tebe. Ne znaš da li su izbori bili regularni, i ne možeš da znaš da li su bili regularni samo na osnovu analize tekstova od autora koji dele tvoje mišljenje. Znači ne znaš. Tačka. Pa me ti zbog toga zovi vučićevcem koliko hoćeš, to samo znači da nisi normalan, ne da imaš dokaze da su izbori pokradeni.

=)) Covece, mi smo saznali rezultate izbora na dan hrvatskih izbora. Dve nedelje kasnije, a izlaznost se u svakoj zemlji obicno zna u skoro u samom ternutku zatvaranja biralista. Da ne idemo dalje. I vidis da si spreman tako notornu stvar da zaboravis, samo da isteras neku svoju glupost.
A onda je izborna komisija saopstila izlaznost koja bila manja od one koju je proglasio stab SNS. Uz sve pritiske na narod nije dobacio do 50% izlaznosti, tako da ta podrska i nije bas grandiozna kakvom je ti predstavljas.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 18:37 

Pa s obzirom na broj apstinenata, podrška koju ima jeste dovoljna da ima poslanika u skupštini koliko ima. Izborni zakon ne traži kao uslov da izađe 50% da bi izbori bili regularni. Ja ne isključujem mogućnost da je bilo mahinacija i krađe, ali za razliku od tebe nisam neozbiljan da sa tolikom sigurnošću tvrdim da su izbori sigurno bili pokradeni, a nemam nijedan dokaz. Jednostavno ne znamo to, i ti si takođe svestan da ne možeš sa 100% sigurnosti da tvrdiš da su pokradeni, ali uprkos tome to radiš jer je tvoj odnos prema Vučiću debelo bolestan. Kada se pojavi neko za koga budem smatrao da je dostojan mog glasa, a ko ujedno ima šanse makar da pređe cenzus, izaći ću na izbore i glasati za njih, takvih trenutno jednostavno nema i ja ne izlazim na izbore. Neću sigurno da glasam za Đilasa ili Jeremića, jer pored činjenice da ne mogu da pređu cenzus, gori su od Vučića, jer zamisli, moguće je i to.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 18:47 

Pa s obzirom na broj apstinenata, podrška koju ima jeste dovoljna da ima poslanika u skupštini koliko ima. Izborni zakon ne traži kao uslov da izađe 50% da bi izbori bili regularni. Ja ne isključujem mogućnost da je bilo mahinacija i krađe, ali za razliku od tebe nisam neozbiljan da sa tolikom sigurnošću tvrdim da su izbori sigurno bili pokradeni, a nemam nijedan dokaz. Jednostavno ne znamo to, i ti si takođe svestan da ne možeš sa 100% sigurnosti da tvrdiš da su pokradeni, ali uprkos tome to radiš jer je tvoj odnos prema Vučiću debelo bolestan. Kada se pojavi neko za koga budem smatrao da je dostojan mog glasa, a ko ujedno ima šanse makar da pređe cenzus, izaći ću na izbore i glasati za njih, takvih trenutno jednostavno nema i ja ne izlazim na izbore. Neću sigurno da glasam za Đilasa ili Jeremića, jer pored činjenice da ne mogu da pređu cenzus, gori su od Vučića, jer zamisli, moguće je i to.

A ova tvoja traljavo sastavljena pricica moze da se nazove "Lose pretvaranje da ne podrzavam Vucica". :yes
Kazes nema, niti je moguce naci nekog ko nije gori od njega... Lepo...

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 18:53 

Ne kažem da je nemoguće, kažem da trenutno nema. A tebi bi realno bio potreban psihijatar.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:03 

Ne kažem da je nemoguće, kažem da trenutno nema.

Za ovo bi ti Sizoje dao botovski honorar, ako ti ga kojim slucajem vec ne daje.

Citat:
A tebi bi realno bio potreban psihijatar.

Pristajem i na to da mi je potreban psihijatar, koliko je potreban Kosti Cavoskom, Cedomiru Anticu, Sinisi Kovacevicu ili Djordju Vukadonovici. Sve analiticari i moj istomisljenici.
A tebi neka je psihijatar potreban onoliko koliko je potreban "onome kome trenutno nema alternative", koji je by the way postao svetska sprdnja sa svojim nesuvislim pokretima, gubljenjem samokontrole i sl.
:neznam

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:17 

Treba, treba. Ne sumnjaj u to, nema to veze sa tvojim političkim preferencijama, nego sa tvojim ponašanjem.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:20 

aleksije radicevic je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:
Genije. :smijeh

Sto Dodik nije uputio molbu Izraelu da ne priznaje Kosovo, pa da premestanje ambasade bude "usluga za uslugu"?

Puno bi ti. Nema usluga tipa trange frange sa Izraelom, samo: do as you're told.

Da su rekli da hoće srpsku ambasadu na mesecu, naši bi raspisali tender za skafandere budućih diplomata.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:20 

Treba, treba. Ne sumnjaj u to, nema to veze sa tvojim političkim preferencijama, nego sa tvojim ponašanjem.

Jes', kad bi narkomani bili pozvani da dele dijagnoze i da sude o necijem ponasanju. :001_cool

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:23 

podrinje je napisao/la:

Sto Dodik nije uputio molbu Izraelu da ne priznaje Kosovo, pa da premestanje ambasade bude "usluga za uslugu"?

Puno bi ti. Nema usluga tipa trange frange sa Izraelom, samo: do as your'e told.

Da su rekli da hoće srpsku ambasadu na mesecu, naši bi raspisali tender za skafandere budućih diplomata.

Srbija, Gvatemala i Kosovo ne mogu trange frange sa Izraelom. Ostali mogu. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:24 

Ja te dobronamerno savetujem, što pre odeš veće su šanse da ti bude bolje. Što duže budeš odlagao, em će ti se stanje pogoršati, em će uspeh lečenja biti neizvesniji. A ti radi šta god hoćeš, tvoj život, tvoja stvar.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:25 

podrinje je napisao/la:

Puno bi ti. Nema usluga tipa trange frange sa Izraelom, samo: do as your'e told.

Srbija, Gvatemala i Kosovo ne mogu trange frange sa Izraelom. Ostali mogu. :palacgore1

Jbg, mi nismo ti ostali.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:27 

Ja te dobronamerno savetujem, što pre odeš veće su šanse da ti bude bolje. Što duže budeš odlagao, em će ti se stanje pogoršati, em će uspeh lečenja biti neizvesniji. A ti radi šta god hoćeš, tvoj život, tvoja stvar.

Ajde bre budalo nakromanska, smisli barem neku originalniju uvredu. :kava

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:41 

Stvar je u tome što nije uvreda. Ti stvarno pokazuješ simptome psihički obolele osobe. Ruku na srce nisu neke jake i ozbiljne dijagnoze, ali je problem što ih imaš više odjednom, neurozu, anksioznost i poremećaj ličnosti su ono što ja vidim. Ali idi ti na pregled, da ti utvrde tačno, jer da si u vinkli, nisi, i to se jasno vidi. I to se baš vidi.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:50 

Stvar je u tome što nije uvreda. Ti stvarno pokazuješ simptome psihički obolele osobe. Ruku na srce nisu neke jake i ozbiljne dijagnoze, ali je problem što ih imaš više odjednom, neurozu, anksioznost i poremećaj ličnosti su ono što ja vidim. Ali idi ti na pregled, da ti utvrde tačno, jer da si u vinkli, nisi, i to se jasno vidi. I to se baš vidi.

Naravno. Narkomanija je znak psihicke stabinosti i zdravlja... Svaki psihijatar ce potvrditi da je to "u vinkli"! :palacgore1 :yes

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 19:59 

Projekcija na mene neće pomoći tvojim problemima. A nisam ni narkoman, popušim po par džokova jednom do dva puta mesečno, to nije ništa ozbiljno i opasno. Ja ti lepo kažem, i veruj mi da sam u pravu, ali kao što rekoh, na tebi je da li ćeš da živiš sa tim ili da pokušaš da se izlečiš. Tvoj problem, tvoja odluka.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 20:08 

Projekcija na mene neće pomoći tvojim problemima. A nisam ni narkoman, popušim po par džokova jednom do dva puta mesečno, to nije ništa ozbiljno i opasno. Ja ti lepo kažem, i veruj mi da sam u pravu, ali kao što rekoh, na tebi je da li ćeš da živiš sa tim ili da pokušaš da se izlečiš. Tvoj problem, tvoja odluka.

Sesice, u normalnom svetu narkomanisanje nije normalno. Buduci da ti popusis mnogo vise nego sto priznajes trenutno, ti si taj koji je poremecen. Ali iz tvoje perspektive poremecen sam ja kao i svi mi normalni. Dakle, ti pravis projekciju. A meni je znak psihickog zdravlja upravo cinjenica da narkomani poput tebe proglasavaju me mentalno obolelim.
Ajde, molim te, pokusaj da ovo sto sam ti objasno prepricas svojim recima, tek da vidim da li si me uopste razumeo. Od ranog jutra lupetas i svaka nova rec iskljucuje se sa onom prethdnom koju si izgovorio.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 20:09 

Zamotavaš a, zato si ti uvek tako smiren. Pa, dobro... I to je za ljude.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 20:11 

Vučić odgovara na komentare Hrvata sa ovog foruma:

https://youtu.be/07SVZ1FzZMs

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 20:15 

Legionnaire je napisao/la:
Vučić odgovara na komentare Hrvata sa ovog foruma:

https://youtu.be/07SVZ1FzZMs

Cak i Marko Djuric deluje zgadjeno nad ovim sta gad prica. :kava

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 20:16 

Ne, smiren sam jer sam smiren. Ne može vutra da bude uzrok pošto je ni blizu ne pušim svaki dan. A kolega na temi nema moć samokontrole, vidiš koliko ga je lako iznervirati i izbaciti iz takta, pa počne da divlja. I nije to namerno, to je jače od njega, ali može to da se sredi, samo treba da počne što pre, jer što si stariji to je lečenje teže, a on baš i nije u cvetu mladosti. Najtužnije je što on sigurno misli da ga podjebavam i provociram, a ja mu stvarno ozbiljno govorim.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 20:20 

Ne, smiren sam jer sam smiren. Ne može vutra da bude uzrok pošto je ni blizu ne pušim svaki dan. A kolega na temi nema moć samokontrole, vidiš koliko ga je lako iznervirati i izbaciti iz takta, pa počne da divlja. I nije to namerno, to je jače od njega, ali može to da se sredi, samo treba da počne što pre, jer što si stariji to je lečenje teže, a on baš i nije u cvetu mladosti. Najtužnije je što on sigurno misli da ga podjebavam i provociram, a ja mu stvarno ozbiljno govorim.

Sesice, ti vidjas i letece slonove, vrlo cesto. Imas svoju narkomansku normalnost, kojoj ja ne pripadam. To je tvoj svet u kome nije normalo ono sto u realnom svetu jeste normalno i uobicajeno. Je li ovo objasnjenje komplikovano za tebe? :D

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 20:22 

Rekoh ti da projektovanje na mene neće pomoći tvojim problemima. Ja dalje od ovog ne mogu da ti pomognem, moraš sam da odeš na pregled, pa dalje slušaj doktora šta ti kaže.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2020, 20:26 

Ja vas obojicu poštujem, a vaše nesuglasice su samo vaše.

Pa ne znam, jel stvarno istina da nema nikakvih zdravstvenih posledica od konoplje? Mislim, kreneš sa buksnom svaki dan pa ti ne bude dovoljno jaka. Da li je traženje heroina (ili nečeg sličnog) preko gudre samo urbani mit? Meni se čini da jeste. Mada ne znam, iskreno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1147 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 46  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: