|
|
Stranica: 35/49.
|
[ 1218 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Grumpy
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:39 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Grumpy je napisao/la: Jedno su početne pozicije, a nešto sasma drugo je ono što će se stvarno dogoditi. Tvrđenje pazara je jedno, a stvarni pazar je nešto drugo. Vama nije nitko kriv što politiku shvaćate bukvalno. I ja to zaboravljam uvijek, pa pišem kao da ste politički profesionalnci. Ja i nitko drugi ne znamo što će se dogoditi sutra, a kamoli 2022. Tako ste dizali frku za Mostar, pa se napravio dogovor. Do dogovora oko izbornog zakona može doći preko noći, ako Bošnjaci na drugoj strani dobiju stanovito obeštećenje, recimo od Amerikanaca. I o tome se diskutira. Stvar je u tijeku i nitko ne zna što će biti. Amerikanci su napravili sporazume, pa će ih oni i izmijeniti ili čak dokinuti, i kako će sve ispasti, tko to zna. To se ne tiče ni BiH ni RH ni Srbije, već samo glavnog gazde. Hoćete li protiv Amerike ako vam se nešto ne dopadne? Nama se malo što dopalo u Washingtonskom i Daytonskom sporazumu, pa opet volimo Ameriku. Ti u međuvremenu poletio pred rudu i već zaratio. Što si dramatičan, izabrali sukob sa Hrvatima... Mi smo krivi za sve, svi sem HDZ BiH. Stvarno se ovdje više ne isplati pisati. Vi ste kao djeca. A tako vas i vaša elita drži u infantilnom stanju u medijima. Pa to sam ja i pisao prošlih dana, jedini način za izbjeći sukob u najavi je da vas onaj koji je nagovarao za izborni zakon za Mostar, opet nagovori. Nisam se nadao dogovoru za Mostar. To je iznenađenje koje jasno govori da se netko, možda Amerikanci, uključio u rješavanje problema. Sasvim je moguće da se i ostalo riješi na isti način. Naravno. Amerikanci su provukli Mostar primarno. Šega vas gledat kako se koprcate i dramatizirate stvari, a moguće da HDZ sve to zna, ali sad pred lokalne izbore da malo daju gasa. Tako vas homogeniziraju. Neoprostivo je naravno da zavađaju muslimane i katolike u svemu tome i moja jedina prava zamjerka. Za izborni zakon se čeka rezultat izbora u Americi, jer je izborni zakon dio šireg paketa, pa da se vidi tko će pobijedit, i tko će vodit stvari i dokle će se ić. Izborni zakon će biti gotov prije 2022 odavno, zajedno sa ostalim reformama Daytona i Washingtona. Džaba ste dizali frku i krečili.
_________________ Krenimo ka miru i dobru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:41 |
|
|
Grumpy je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa to sam ja i pisao prošlih dana, jedini način za izbjeći sukob u najavi je da vas onaj koji je nagovarao za izborni zakon za Mostar, opet nagovori.
Nisam se nadao dogovoru za Mostar. To je iznenađenje koje jasno govori da se netko, možda Amerikanci, uključio u rješavanje problema. Sasvim je moguće da se i ostalo riješi na isti način.
Naravno. Amerikanci su provukli Mostar primarno. Šega vas gledat kako se koprcate i dramatizirate stvari, a moguće da HDZ sve to zna, ali sad pred lokalne izbore da malo daju gasa. Tako vas homogeniziraju. Neoprostivo je naravno da zavađaju muslimane i katolike u svemu tome i moja jedina prava zamjerka. Za izborni zakon se čeka rezultat izbora u Americi, jer je izborni zakon dio šireg paketa, pa da se vidi tko će pobijedit, i tko će vodit stvari i dokle će se ić. Izborni zakon će biti gotov prije 2022 odavno, zajedno sa ostalim reformama Daytona i Washingtona. Džaba ste dizali frku i krečili. Nemam ništa protiv ako tako bude. Samo mala ispravka, ne zavađa HDZ muslimane i Hrvate nego su to učinili Komšić i SDA. HDZ samo reagira.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1542 of 2558 - 60.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89708 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Grumpy je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Pa jah. Srbi su samo uhvatili priliku koju su Muslimani sjabali 2006. izborom Komšića. Do 2006, naša pozicija je bila nesnošljiva, Muslimani i Hrvati protiv nas, katstrofa. Ko sad Muslimanima. Nema težeg posla na planeti od pravljenja savezništva između Srba i Hrvata. Dodik je u to krenuo 2006. i dočekao konkretnu šansu 2010. da spasi Hrvate. Od tad mrda malo po malo al konstantno, do ovog momenta kad i se Hrvatska uključuje i shvata da je savez Srba i Hrvata neminovnost. Nije to lako prihvatiti, naročito nakon rata. Čeka se još Srbija al to sve mora ići polako i pametno zbog međunarodne zajednice koja bi na nagle pokrete reagovala negativno i stala na stranu Muslimana. Dakle puštaju se Muslimani da sami sebe ukopavaju nakon čega mi dobijamo argumente pred MZ. Merhametlija ne konta da naše savezništvo nije iz ljubavi nego iz koristi. Zato on takija ovdje o svojoj ljubavi prema Hrvatima dok ne popizdi pa jebe mater svima i popije ban. Pa se onda opet registruje i sve ispočetka. Nema ljubavi bez koristi, nećeš ni ženu zavoliti ako nema pi....
Ma sjajan si. Lažeš i sereš. Nesnošljiva pozicija veliš.  Približavao se. A nije surađivali od 1991 na jednoj te istoj zadaći rasturanja BiH, i čekali povoljan trenutak da nastave. Jel ti misliš da sam ja naivna budala kojoj možeš valjati vaše laži. Kakva korist? Pa nisu svi ljudi kurve da se prodaju za korist. Iš, gadi mi se što pričaš. Ja ne znam jesi li ti cuo za vijest da smo mi s vama napravili Federaciju a ne sa Srbima. Nema veceg bezobrazluka nego kad muslimanski politicari na nezadovoljstvo Hrvata kazu "pa sta, gdje su vam predstavnici u RS?". To dovodi do skakanja tlaka na 1000000 i produbljivanja prijezira i mrznje. Nismo 25% teritorija BiH, HVO uspjeh i 95% svog stanovnistva unijeli u RS, nego u Federaciju. Danas vidimo da bi bilo daleko bolje da se BiH sastoji od 75% srpskohrvatske Federacije i 25% muslimanske republike.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grumpy
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:45 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Kao sto nedavno rekoh unutar hrvatske elite u Mostaru se pocela diskutirati podjela BiH jer se procjenjuje kao puno vjerojatniji dogadjaj od svih drugih modaliteta, tome se i Covic mora prilagoditi inace ce ga se zamijeniti Čović: Ne želim razgovarati o podijeli BiH, ali mora se stati s projektom Komšić! https://www.dnevnik.ba/vijesti/covic-ne ... tom-komsic1: Sansa za federalnu jedinicu do 2040 = 1% 2: Sansa za izborni zakon koji ce onemoguciti manipulacije = 15% 3: Sansa za podjelu biH = 50% Treca opcija je dogadjaj koji je i profitabilniji i najvjerojatniji, nijedan ulagac ili kladionicar nece ici na opciju broj 1 i 2.Opcija br. 2 ali ćete se morat odreć blokada na euro-atlantskom putu. Hrvatski član Predsjedništva će biti HDZ uvijek. DN hrvatska kvota će sav biti HDZ, ali neće imati te ovlasti više. To će vam se nametnut na kraju. Uzmi ili ostavi. Sa Amerikancima nema zajebancije. Sjedit će netko vaš u ovalnom uredu ko Vučić na stoličici i potpisivat lale iz ušiju, sve što mu se poturi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Grumpy
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:46 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Grumpy je napisao/la: Naravno. Amerikanci su provukli Mostar primarno. Šega vas gledat kako se koprcate i dramatizirate stvari, a moguće da HDZ sve to zna, ali sad pred lokalne izbore da malo daju gasa. Tako vas homogeniziraju. Neoprostivo je naravno da zavađaju muslimane i katolike u svemu tome i moja jedina prava zamjerka.
Za izborni zakon se čeka rezultat izbora u Americi, jer je izborni zakon dio šireg paketa, pa da se vidi tko će pobijedit, i tko će vodit stvari i dokle će se ić. Izborni zakon će biti gotov prije 2022 odavno, zajedno sa ostalim reformama Daytona i Washingtona.
Džaba ste dizali frku i krečili.
Nemam ništa protiv ako tako bude. Samo mala ispravka, ne zavađa HDZ muslimane i Hrvate nego su to učinili Komšić i SDA. HDZ samo reagira. To se planira. Pa vidjet ćemo što će bit, ali Amerikanci rijetko omanu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:46 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: To bi bilo krasno, ali nakon dogovora za Mostar sklon sam vjerovati da će stranci (USA?) prisiliti muslimane da potpišu veća prava Hrvatima i izbit će nam argumente iz ruku.
Ovo za Mostar SDA nikad ne bi sama potpisala. Ma ništa od toga, koliko god oni njih nagovarali šta god potpišu oporba će po starom običaju vikati izdaja i opet sve ispočetka. Nema tu kruha.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
tucepi
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:47 |
|
|
|
Bošnjaci ni ne shvaćaju što se događa. Mesić@co nije ni htjela ćuti za most preko Gradiške i spajanje preko Hrvatske na autoput. Most je sitni trošak, pristupna 4 strana spojna cesta će koštati Hr. 100+ milijuna eura. Zamisli toliko se bošnjačka politika ogadila da suportaju strateski interes RS. Sat i po do Zg, 5 sati do Austrije, gdje većina Srba radi, vjerovatno većina srba će poželiti imati vikendicu, kuću.Od turista koji će ići prečacom u Dalmaciju kroz cestarine 10-20 mil. Eura(sami sebi štetimo....planski)
Od 2024 će Hrvatska napraviti da sav teretni promet za BiH ide preko Gradiške, preko mega terminala u RS. Ni iglu nećete moći uvesti a da Srbi ne prekontroliraju..
Naravno za to idu protusluge, to je sve interes.. biznis.. Dodik je za Bošnjačko pomorsko društvo master mind..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89708 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
novovrijeme je napisao/la: Grumpy je napisao/la: Ma sjajan si. Lažeš i sereš. Nesnošljiva pozicija veliš.  Približavao se. A nije surađivali od 1991 na jednoj te istoj zadaći rasturanja BiH, i čekali povoljan trenutak da nastave. Jel ti misliš da sam ja naivna budala kojoj možeš valjati vaše laži. Kakva korist? Pa nisu svi ljudi kurve da se prodaju za korist. Iš, gadi mi se što pričaš. Crni Mujo pa 1991. smo mi i Hrvati ratovali. Može biti da su se Franja i Sloba dogovarali al Srpski i Hrvatski narod je bio zavađen do krvi, ubijali smo jedni druge, sjećaš se. Da... mrznja izmedju doticna dva naroda je bila vrlo realna stvar. I glavna tema tada. Grumpy toboze to negira, a glavna mu je nada upravo da se produzi ta "tekovina" sukoba izmedju Hrvata i Srba, u koju kao ne vjeruje. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:52 |
|
|
Muslimanima je sukob Srba i Hrvata ujedno i mit, i glavna nada. E pa ne moze oboje. Odnosno moze, ali jedno za drugim, ne u istom trenutku. Dva objekta ne mogu biti u istoj tocki prostor-vremena, istiskuju se po zakonima fizike. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:52 |
|
|
Grumpy je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kao sto nedavno rekoh unutar hrvatske elite u Mostaru se pocela diskutirati podjela BiH jer se procjenjuje kao puno vjerojatniji dogadjaj od svih drugih modaliteta, tome se i Covic mora prilagoditi inace ce ga se zamijeniti Čović: Ne želim razgovarati o podijeli BiH, ali mora se stati s projektom Komšić! https://www.dnevnik.ba/vijesti/covic-ne ... tom-komsic1: Sansa za federalnu jedinicu do 2040 = 1% 2: Sansa za izborni zakon koji ce onemoguciti manipulacije = 15% 3: Sansa za podjelu biH = 50% Treca opcija je dogadjaj koji je i profitabilniji i najvjerojatniji, nijedan ulagac ili kladionicar nece ici na opciju broj 1 i 2.Opcija br. 2 ali ćete se morat odreć blokada na euro-atlantskom putu. Hrvatski član Predsjedništva će biti HDZ uvijek. DN hrvatska kvota će sav biti HDZ, ali neće imati te ovlasti više. To će vam se nametnut na kraju. Uzmi ili ostavi. Sa Amerikancima nema zajebancije. Sjedit će netko vaš u ovalnom uredu ko Vučić na stoličici i potpisivat lale iz ušiju, sve što mu se ********. Nije ti Hrvatska poput Srbije da nas mogu ucjenjivati sa 1000 gluposti, nije nama 15% teritorija odmetnuto voljom Amerike i nismo mi krivi za ratove 90-ih i označeni u holivudu kao bad guys. Srbi su u gadnoj poziciji ali se nekako snalaze. Nama Amerikanci mogu prijetiti ali nam realno ne mogu ništa. Mi smo dio EU, da nama lupe sankcije moraju i ostatku unije, googlaj mao naslove Hrvatska vize za SAD pa ćeš vidjeti da bi EU mogla nabiti vize Amerikancima jel ne žele Hrvatsku pustiti u bezvizni režim za Ameriku. Trgovinska razmjena Amerika RH također zanemariva, nemaju vojne baze blizu nas, osim ako nas vojno napadnu mogu nam duvat... Nismo ti mi balkanska prčija kojoj se drugi šutaju mi smo prvorazredna zemelja Europe. Njemačka i Francuska bi prve stale iza nas kad bi vidjeli da netko pokušava maltretirati manje članice EU ne gleda švabo i francuz više blagonaklono na jenkije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:53 |
|
|
Grumpy je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kao sto nedavno rekoh unutar hrvatske elite u Mostaru se pocela diskutirati podjela BiH jer se procjenjuje kao puno vjerojatniji dogadjaj od svih drugih modaliteta, tome se i Covic mora prilagoditi inace ce ga se zamijeniti Čović: Ne želim razgovarati o podijeli BiH, ali mora se stati s projektom Komšić! https://www.dnevnik.ba/vijesti/covic-ne ... tom-komsic1: Sansa za federalnu jedinicu do 2040 = 1% 2: Sansa za izborni zakon koji ce onemoguciti manipulacije = 15% 3: Sansa za podjelu biH = 50% Treca opcija je dogadjaj koji je i profitabilniji i najvjerojatniji, nijedan ulagac ili kladionicar nece ici na opciju broj 1 i 2.Opcija br. 2 ali ćete se morat odreć blokada na euro-atlantskom putu. Hrvatski član Predsjedništva će biti HDZ uvijek. DN hrvatska kvota će sav biti HDZ, ali neće imati te ovlasti više. To će vam se nametnut na kraju. Uzmi ili ostavi. Sa Amerikancima nema zajebancije. Sjedit će netko vaš u ovalnom uredu ko Vučić na stoličici i potpisivat lale iz ušiju, sve što mu se ********. To možda kad bi ti pisao tekst sporazuma. Teza ti je netočna jer Hrvati ni ne blokiraju euro-atlantski put. Naprotiv Hrvati su najviše za EU od svih naroda u BiH. Bakir je više za Tursku i muslimansko bratstvo, a Srbi su više neutralni. Hrvati su jedini prirodno zapad. Dakle, ako bi netko htio ukloniti blokade, morao bi prije svega smanjiti ovlasti RS, jer od RS i dolaze te blokade koje spominješ.
1542 of 2558 - 60.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:53 |
|
|
Grumpy je napisao/la: Opcija br. 2 ali ćete se morat odreć blokada na euro-atlantskom putu. Hrvatski član Predsjedništva će biti HDZ uvijek. DN hrvatska kvota će sav biti HDZ, ali neće imati te ovlasti više. To će vam se nametnut na kraju. Uzmi ili ostavi. Sa Amerikancima nema zajebancije. Sjedit će netko vaš u ovalnom uredu ko Vučić na stoličici i potpisivat lale iz ušiju, sve što mu se ********.
Pišeš kao da si u najmanju ruku savjetnik Trumpa, ovako i Komšić dijeli "lekcije" a ne zove ga u posjet ni Sjeverni Cipar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:56 |
|
|
weasel je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To bi bilo krasno, ali nakon dogovora za Mostar sklon sam vjerovati da će stranci (USA?) prisiliti muslimane da potpišu veća prava Hrvatima i izbit će nam argumente iz ruku.
Ovo za Mostar SDA nikad ne bi sama potpisala. Ma ništa od toga, koliko god oni njih nagovarali šta god potpišu oporba će po starom običaju vikati izdaja i opet sve ispočetka. Nema tu kruha. Izmjena izbornog zakona za Dom naroda Federacije nema nikakve sanse jer treba 2/3 vecina u Predstavnickom domu a muslimanska nacionalisticka oporba drzi klub Srba cija vecina ruku treba za izmjene Ustava Federacije. Sve je to gubljenje vremena, raspad je jedina opcija koja je izgledna i meni je drago da joj je pocela rasti podrska i u Mostaru. Nakon srpsko-hrvatskog pomirenja u BiH, zahtijevanje raspada BiH od strane Hrvata na nacin kako to radi Dodik, slijedeci je proces koji dolazi na horizontu. Prvo ce jedna od stranki HNS-a (ne HDZ) to poceti traziti i uvrstiti u program, i dobiti automatski 20% glasova samo na osnovu toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:56 |
|
|
weasel je napisao/la: Grumpy je napisao/la: Opcija br. 2 ali ćete se morat odreć blokada na euro-atlantskom putu. Hrvatski član Predsjedništva će biti HDZ uvijek. DN hrvatska kvota će sav biti HDZ, ali neće imati te ovlasti više. To će vam se nametnut na kraju. Uzmi ili ostavi. Sa Amerikancima nema zajebancije. Sjedit će netko vaš u ovalnom uredu ko Vučić na stoličici i potpisivat lale iz ušiju, sve što mu se ********.
Nije ti Hrvatska poput Srbije da nas mogu ucjenjivati sa 1000 gluposti, nije nama 15% teritorija odmetnuto voljom Amerike i nismo mi krivi za ratove 90-ih i označeni u holivudu kao bad guys. Srbi su u gadnoj poziciji ali se nekako snalaze. Nama Amerikanci mogu prijetiti ali nam realno ne mogu ništa. Mi smo dio EU, da nama lupe sankcije moraju i ostatku unije, googlaj mao naslove Hrvatska vize za SAD pa ćeš vidjeti da bi EU mogla nabiti vize Amerikancima jel ne žele Hrvatsku pustiti u bezvizni režim za Ameriku. Trgovinska razmjena Amerika RH također zanemariva, nemaju vojne baze blizu nas, osim ako nas vojno napadnu mogu nam duvat... Nismo ti mi balkanska prčija kojoj se drugi šutaju mi smo prvorazredna zemelja Europe. Njemačka i Francuska bi prve stale iza nas kad bi vidjeli da netko pokušava maltretirati manje članice EU ne gleda švabo i francuz više blagonaklono na jenkije. Moram priznat da me duboko dirnulo kada je EU zaprijetila Americi posljedicama ako Hrvatima ne ukinu vize. Zbog nas ulaze u raspravu sa svjetskom velesilom. Baš lijepo kad si dio europske obitelji.
1542 of 2558 - 60.28%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:58 |
|
|
|
Srbi su jednom nogom van i to je činjenica. Muslimani su u panici jer nas nisu uspjeli pregaziti. Raspadom se sve resetira na 1995., tj. 1994 kad je u pitanju Federacija. Sve drugo su bajke i utopija. Što 25 godina ne funkcionira, neće nikad funkcionirati. Eksperiment je propao. Narodi se jednostavno previše mrze.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 16:59 |
|
|
novem je napisao/la: Srbi su jednom nogom van i to je činjenica. Muslimani su u panici jer nas nisu uspjeli pregaziti. Raspadom se sve resetira na 1995., tj. 1994 kad je u pitanju Federacija. Sve drugo su bajke i utopija. Što 25 godina ne funkcionira, neće nikad funkcionirati. Eksperiment je jednostavno propao. Tako je 30 godina eksperimenta je vise nego dovoljno, da se proglasi negativan rezultat eksperimenta. BiH je imala priliku, tri desetljeca uzalud potroseno, samo se jos vise siromastva i mrznje generiralo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 17:02 |
|
|
|
SFRJ je izdržala 45 godina i to s diktaturom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ignat
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 17:02 |
|
|
divizija je napisao/la: Ignat je napisao/la: Nisu oni nikakva desnica. Starčević je bio zadrti ljevičar, Pavelić i ustaše također. Ta percepcija da su oni kakti nekakva desnica je samo ostavština komunističkog narativa. Opet anakronizam. Desnica i ljevica ne znače danas i jučer isto. Svi rani nacionalisti su bili ljevičari. Desni nacionalizam ne postoji do debelo u 20. stoljeće. I Nikola Pašić je bio ljevičar u ondašnjem kontekstu. Točno. Starčević i Pavelić su ljevičari bili i po ondašnjim mjerilima i po današnjim (komunistički narativ na stranu). Znaš li uopće što anakronizam znači?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 17:08 |
|
|
i_jopet je napisao/la: SFRJ je izdržala 45 godina i to s diktaturom. BiH je zato tri Kosova.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 17:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 64001 Lokacija: DAZP HQ
|
Grumpy je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Više je Muslimana glasalo za Komšića nego Dzaferovića, to nam sve govori Komšić za razliku od HDZ BiH i Čovića duboko poštuje BH muslimane. Ljudi to osjete. Ugledajte se na Milanovića koji se ogradio da je protiv BH muslimana. Pa, barem toliko pameti je imao. Komšić poštuje muslimane? Pa on već i je musliman, vojnik notorne islamističke ABIH, suprug muslimanske, glavni zagovornik muslimanskog nacionalizma, meni je on danas više sinonim muslimana nego nekakav apolitični musliman, ako takvog ima.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 17:12 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Izmjena izbornog zakona za Dom naroda Federacije nema nikakve sanse jer treba 2/3 vecina u Predstavnickom domu a muslimanska nacionalisticka oporba drzi klub Srba cija vecina ruku treba za izmjene Ustava Federacije.
Sve je to gubljenje vremena, raspad je jedina opcija koja je izgledna i meni je drago da joj je pocela rasti podrska i u Mostaru. Nakon srpsko-hrvatskog pomirenja u BiH, zahtijevanje raspada BiH od strane Hrvata na nacin kako to radi Dodik, slijedeci je proces koji dolazi na horizontu. Prvo ce jedna od stranki HNS-a (ne HDZ) to poceti traziti i uvrstiti u program, i dobiti automatski 20% glasova samo na osnovu toga. Smiju li uopće ti naši izraziti bilo kakvu inicijativu, po primjeru Dodika vidimo da mu ništa ne mogu, a s obzirom da je Dodik pod skutima Rusa, a posljedično i Čović kao saveznik trebali bi se i naši početi ponašati bezobraznije. Vidimo po reakcijama MZ da ih više realno nije previše briga. Treba krenuti aktivnije raditi na tome da se ova nakarada sama sruši. Kad tad će doći taj dan i sam od sebe ali zašto se patiti 10 ili 15 godina više sasvim nepotrebno. Možda ne bi bilo loše oformiti neku kvazislobodnu opciju, na liniji s centralom koja bi aktivno propagirala raspad, nešto slično kako Reuf i Emir laju što Bakir ne smije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 17:14 |
|
|
|
BiH je trenutno u fazi u kojoj je SFRJ bila nakon smrti Tita. Eksperiment propao, samo se ceka pravi moment da se i sluzbeni objelodani raspad. Zapad je izgubio i volju i zivce, o nama da ne pricam.
BiH je failed state, definitivno gotova prica.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 17:15 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: weasel je napisao/la: Ma ništa od toga, koliko god oni njih nagovarali šta god potpišu oporba će po starom običaju vikati izdaja i opet sve ispočetka. Nema tu kruha. Izmjena izbornog zakona za Dom naroda Federacije nema nikakve sanse jer treba 2/3 vecina u Predstavnickom domu a muslimanska nacionalisticka oporba drzi klub Srba cija vecina ruku treba za izmjene Ustava Federacije. Sve je to gubljenje vremena, raspad je jedina opcija koja je izgledna i meni je drago da joj je pocela rasti podrska i u Mostaru. Nakon srpsko-hrvatskog pomirenja u BiH, zahtijevanje raspada BiH od strane Hrvata na nacin kako to radi Dodik, slijedeci je proces koji dolazi na horizontu. Prvo ce jedna od stranki HNS-a (ne HDZ) to poceti traziti i uvrstiti u program, i dobiti automatski 20% glasova samo na osnovu toga. Kako nema šanse kad Amerikanci mogu svakome u BIH (i šire) zavrnuti ruku? Sad, pitanje je kako će se oni postaviti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 17:17 |
|
|
weasel je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Izmjena izbornog zakona za Dom naroda Federacije nema nikakve sanse jer treba 2/3 vecina u Predstavnickom domu a muslimanska nacionalisticka oporba drzi klub Srba cija vecina ruku treba za izmjene Ustava Federacije.
Sve je to gubljenje vremena, raspad je jedina opcija koja je izgledna i meni je drago da joj je pocela rasti podrska i u Mostaru. Nakon srpsko-hrvatskog pomirenja u BiH, zahtijevanje raspada BiH od strane Hrvata na nacin kako to radi Dodik, slijedeci je proces koji dolazi na horizontu. Prvo ce jedna od stranki HNS-a (ne HDZ) to poceti traziti i uvrstiti u program, i dobiti automatski 20% glasova samo na osnovu toga. Smiju li uopće ti naši izraziti bilo kakvu inicijativu, po primjeru Dodika vidimo da mu ništa ne mogu, a s obzirom da je Dodik pod skutima Rusa, a posljedično i Čović kao saveznik trebali bi se i naši početi ponašati bezobraznije. Vidimo po reakcijama MZ da ih više realno nije previše briga. Treba krenuti aktivnije raditi na tome da se ova nakarada sama sruši. Kad tad će doći taj dan i sam od sebe ali zašto se patiti 10 ili 15 godina više sasvim nepotrebno. Možda ne bi bilo loše oformiti neku kvazislobodnu opciju, na liniji s centralom koja bi aktivno propagirala raspad, nešto slično kako Reuf i Emir laju što Bakir ne smije.  Na manjim strankama HNS-a je da tu vide i svoju politicku priliku. Glas naroda se ponovno poceo razilaziti s hrvatskom politikom. Raspad BiH ima znatnu podrsku , ne zna se kolika je, a mozemo ju izmjeriti samo na izborima - a nema hrvatske stranke koja se za to zalaze i koja to pokriva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Dodik sutra u Zagrebu Postano: 19 ruj 2020, 17:18 |
|
|
|
Banac je u jednom intervju precizno rekao: "Mogli ste imati Jugoslaviju ili demokraciju. Niste mogli imati i jedno i drugo".
Na primjeru BiH, to bi izgledao kao: "Mogli ste imati BiH Visokog predstavnika ili demokratsku volju njenih naroda. Niste mogli imati i jedno i drugo".
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 39 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|