|
|
Stranica: 184/329.
|
[ 8208 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:17 |
|
|
Karmela i ostale velikosrbe jako pati koliko će Hrvati imati sati naleta na avionima i šta ćemo kupiti. I taj blok 30 je za vaše migove neusporedivo bolji, šta god mi kupimo vi ste opet donji. Nakon što se kupi novi avion kreće razvoj sposobnosti HRZ-a i sigurno neće ostati na 100 sati. Ti sebe ne primjetiš ali ne možeš si pomoći a da ne ponižavaš Hrvate u bilo kojem kontekstu. Zanima me samo što će biti tvoj komentar ako uzmemo Rafale ili novi f-16, vjerojatno ćeš se tresti od muke i zavisti.
Također g. Ivanjek ima veze s vojskom i zna o čemu priča, tebi je pojam za stručnjake vaš lazanski i drugi takvi nebulozni likovi koji su se "dokazali" u zadnjem ratu gdje je HV napravio majmune od njih.
I za kraj shvati da nas vi ne zanimate, hebe se nama za pašalukom.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:20 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Carmello Šešelj je napisao/la: 500km!?
Šta će da nosi taj projektil? B1? Jedan od kupljenih aviona. Kandidati su: - AGM-158 JASSM , SOM, Taurus KEPD 350, Storm ShadowDa zabiljezim, ovo je tritisuciti post
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:21 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25807 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Carmello Šešelj je napisao/la: 500km!?
Šta će da nosi taj projektil? B1? Da, to je onaj tzv "Nišlija".
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:24 |
|
|
To su malo skupe igračke i za jednu npr Francusku i UK, a kamoli za vas. Inače, zar nisu JASSM i Storm Shadow zemlja zemlja i more zemlja, nisam znao da mogu da se ispucavaju i iz aviona.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:24 |
|
|
Vidis ne treba B1
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:30 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: 500km!?
Šta će da nosi taj projektil? B1? Da, to je onaj tzv "Nišlija". Kakav Nišlija? Mislim da pričaš o onoj propaloj donaciji MLRS ATACMS VBR-a od pre par godina. Mag priča o daleko sofisticiranijim i skupljim stvarima. To što pominje su stealth krstareći projektili. To i Amerika tek počinje da uvodi u naoružanje, tako da zaključujem da je malo pretenciozan. Budite srećni ako kupite AMRAAM-e, da ne ostanete samo na Sidewinderima i AIM-9, umesto da maštate o ovim svemirskim igračkama koje je on nabrojao.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:38 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Da, to je onaj tzv "Nišlija".
Kakav Nišlija? Mislim da pričaš o onoj propaloj donaciji MLRS ATACMS VBR-a od pre par godina. Mag priča o daleko sofisticiranijim i skupljim stvarima. To što pominje su stealth krstareći projektili. To i Amerika tek počinje da uvodi u naoružanje, tako da zaključujem da je malo pretenciozan. Budite srećni ako kupite AMRAAM-e, da ne ostanete samo na Sidewinderima i AIM-9, umesto da maštate o ovim svemirskim igračkama koje je on nabrojao. Ne mastamo, kada su potencijalnim ponudjacima dostavljeni dokumenti u njima je jasno naznacena i stavka o ovakvim projektilima. Storm Shadow za Rafale je oko 900k€ nama ne treba vise od 20 komada, jer toliko je potencijalnih meta.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:39 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: To su malo skupe igračke i za jednu npr Francusku i UK, a kamoli za vas. Inače, zar nisu JASSM i Storm Shadow zemlja zemlja i more zemlja, nisam znao da mogu da se ispucavaju i iz aviona. Da prevedem za ostale RH forumaše sa Srpskog na Hrvatski jezik: "Kmeeeee kmeeeee ustaše kupuju borbene zrakoplove "
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:43 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: I ja sam za Rafale po većini parametara ali uvijek ima ono ali. Je li đon obraz primati od Amera dobru sadaku, njome se i kurčiti (Kiowe i ostalo), i to uopće ne valorizirati pri kupnji aviona? Suprotno sam od Amerofila, oni su zaslužni za 90% nedaća hrvatskog naroda u BiH, ali treba stati na loptu pa vidjeti je li nepošteno primati sadaku (nelošu) i to nimalo ne vratiti. Prije nego što kažete da se Ameri samo rješavaju starog gvožđa, pa mogli su se tako i Francuzi i ostali riješiti nekih starih helikoptera i svega ostalog.
Teškog srca vjerojatno za F-16, ali samo ukoliko bi se mogla u to uglaviti politika, pogotovo u BiH.
Inače, Francuzi mi idu na živce, nisam ih nikad mogao podnositi poslovno, ali imam jednu slabost prema njima. Ničim izazvani, Francuzi su donacijama izgradili lijepu crkvu u selu moga oca, tamo prije skoro 100ak godina. Američka sadaka se uglavnom sastoji od polupotrebne vojne tehnike, a s druge strane je Macron praktički osobno progurao cijeli ovaj plan oporavka od strane EK, što u dugom roku sigurno puno više znači.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:47 |
|
|
DrMag je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Kakav Nišlija? Mislim da pričaš o onoj propaloj donaciji MLRS ATACMS VBR-a od pre par godina. Mag priča o daleko sofisticiranijim i skupljim stvarima. To što pominje su stealth krstareći projektili. To i Amerika tek počinje da uvodi u naoružanje, tako da zaključujem da je malo pretenciozan. Budite srećni ako kupite AMRAAM-e, da ne ostanete samo na Sidewinderima i AIM-9, umesto da maštate o ovim svemirskim igračkama koje je on nabrojao. Ne mastamo, kada su potencijalnim ponudjacima dostavljeni dokumenti u njima je jasno naznacena i stavka o ovakvim projektilima. Storm Shadow za Rafale je oko 900k€ nama ne treba vise od 20 komada, jer toliko je potencijalnih meta. Jedna stvar mi nije jasna. Storm Shadow može da se lansira i sa zemlje. Za koji *** bi ga kačio na pilon aviona. Sigurno vam ne treba zbog dometa.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 16:49 |
|
|
weasel je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: To su malo skupe igračke i za jednu npr Francusku i UK, a kamoli za vas. Inače, zar nisu JASSM i Storm Shadow zemlja zemlja i more zemlja, nisam znao da mogu da se ispucavaju i iz aviona. Da prevedem za ostale RH forumaše sa Srpskog na Hrvatski jezik: "Kmeeeee kmeeeee ustaše kupuju borbene zrakoplove " Iskreno, koji razred srednje škole trenutno pohađaš?
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 18:53 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: weasel je napisao/la: Da prevedem za ostale RH forumaše sa Srpskog na Hrvatski jezik: "Kmeeeee kmeeeee ustaše kupuju borbene zrakoplove " Iskreno, koji razred srednje škole trenutno pohađaš? Možeš ti i bolje uvrijedit, budi kreativniji... Kad smo razmatrali ponude prvo si rekao ne bi nikad nama Francuzi ponudili Rafale, zatim si tvrdio bio ma vi s njim ništa ne bi mogli on je preskup za eksploataciju pa zatim čak i da ga dobijete letite samo 100 sati. Rugaš se Hrvatima svakom prilikom a podsvjesno te pati činjenica da bi mi uskoro mogli imati superdominaciju nad ex yu nebom.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 19:08 |
|
|
Bez uvrede, ali ajde idi radi domaći zadatak. Ne valja da ti školovanje pati zbog lupetanja gluposti na forumu. Čuj superdominacija, a još nisu odlučili ni da li će kupovati avione, ni koji će avion kupiti ako budu kupovali, ni koje naoružanje će uzimati (ne brini, neće biti ovo što Mag pokazuje, jer ste za izraelske Bureke naručili samo VVR AIM-9 rakete, što je i pametno, jer će vam trebati godine da savladate tip, a raketama ističe resurs i dok leže u hangaru, tako da bi kupovanje pre nego što sazrite za njih bilo čisto bacanje para) i podatak o 100 sati po avionu (oko 65 po pilotu) je objavila vaša vlast, to nisam ja izmislio i sa tom satnicom možete jedino da presrećete Airbuseve. Ali ajde vi prvo kupite avione, pa onda seri. Aj sad te pozdravljam i preporučujem da završiš domaći da bi dobio dobru ocenu u školi sutra.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 19:17 |
|
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 19:21 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Bez uvrede, ali ajde idi radi domaći zadatak. Ne valja da ti školovanje pati zbog lupetanja gluposti na forumu. Čuj superdominacija, a još nisu odlučili ni da li će kupovati avione, ni koji će avion kupiti ako budu kupovali, ni koje naoružanje će uzimati (ne brini, neće biti ovo što Mag pokazuje, jer ste za izraelske Bureke naručili samo VVR AIM-9 rakete, što je i pametno, jer će vam trebati godine da savladate tip, a raketama ističe resurs i dok leže u hangaru, tako da bi kupovanje pre nego što sazrite za njih bilo čisto bacanje para) i podatak o 100 sati po avionu (oko 65 po pilotu) je objavila vaša vlast, to nisam ja izmislio i sa tom satnicom možete jedino da presrećete Airbuseve. Ali ajde vi prvo kupite avione, pa onda seri. Aj sad te pozdravljam i preporučujem da završiš domaći da bi dobio dobru ocenu u školi sutra. Je li činjenica da bi HRZ bio najsnažnije zrakoplovstvo EXYU nakon nabava tih zrakoplova? Naravno da bi Bi li mi mogli koristiti sve moguće funkcije rafala odmah? Naravno da ne bi, trebalo bi proći dosta vremena dok bi razvili sustav, dovoljan broj pilota i tehničara kao i dovoljan broj sati naleta. Jasno postoji plan i program razvoja ratnog zrakoplovstva gdje jasno stoji da nam treba jedna puna eskadrila kao minimum, to će se i dogoditi kad stvorimo stabilan sustav, sad kad bi i kupili više aviona nemamo ljude za njih. Ništa se ti karmelo ne brini sve to netko pametniji od nas promišlja u glavnom stožeru HV-a. Koliko se samo brineš za Hrvatsku rekao bi čovjek da si i ti naš.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 20:30 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: DrMag je napisao/la: Ne mastamo, kada su potencijalnim ponudjacima dostavljeni dokumenti u njima je jasno naznacena i stavka o ovakvim projektilima. Storm Shadow za Rafale je oko 900k€ nama ne treba vise od 20 komada, jer toliko je potencijalnih meta.
Jedna stvar mi nije jasna. Storm Shadow može da se lansira i sa zemlje. Za koji *** bi ga kačio na pilon aviona. Sigurno vam ne treba zbog dometa. Neuspjela nabava Baraka je podrazumijevala i paket izraelskog naoruzanja u koji je uracunat i odredjeni broj precizno vodjenih projektila izraelske proizvodnje, citaj Delilah. U slucaju ponovnog odabira Baraka za buduci zrakoplov HRZ, svakako ce uz njega doci i trazena kolicina Delilaha (250km dometa). U slucaju odabira Gripena nabaviti ce se RBS-15 mkIII raketa koje takodjer imaju domet oko 250-300km (Hrvatska ima desetine RBS-15 MKI+cro dometa 70km). Zasto je MORH u ovom paketu naglasio da zeli i krstarece projektile, odgovor lezi u srbijanskoj nabavi PZO sustava, otvorenih madzarskih teritorijalnih pretenzija. Osim njih i Italije kojoj HR ne moze parirati, sve druge zemlje i njihov PZO se mogu rijesiti jeftinijim projektilima.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 20:38 |
|
|
Za Barak ste naručili samo IC rakete kratkog dometa. Na prošlom, propalom tenderu.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 21:01 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Za Barak ste naručili samo IC rakete kratkog dometa. Na prošlom, propalom tenderu. Nismo nista narucili, prije nego su sklopljeni detalji narudzbe posao je blokiran.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 21:06 |
|
|
Moguće, mada sam ja pročitao da su naručene samo IC rakete, ali dopuštam da to nije istina. Uglavnom, glupo je raspravljati o nečemu o čemu se još ništa ne zna. Kad i ako potpišete ugovor i detalji izađu u javnost, tad će imati smisla raspravljati. Ovako ti možeš da tvrdiš da nabavljate nosač aviona, ja da tvrdim da je to nerealna glupost, ali to je mlaćenje prazne slame. Znaće se kada će se znati, do tada je sve samo lupetanje.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 21:17 |
|
|
Pa dobro imas potrebu za nesto reci, kontrirati, razumijem. Prvi sam ovdje rekao da je Barak favorit, prvi sam napisao da je posao propao, prvi sam napisao da francuzi salju u Zagreb nemoralne ponude i da ce biti iznanedjenje kada se javno objavi, ti si pisao mozda neki polovni Mirage, nema sanse da ce ponuditi polovan Rafale. Sada kada pisem kako ce se nabavljati 20 krstarecih projektila, bez obzira koji avion se odabrao, ti opet kontra.
Uglavnom predsjednik ZM (bivsi premijer) prije par dana je izjavio Hrvatska ima 1 milijardu eura za kupovinu aviona.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 21:25 |
|
|
Malo o F16 gorivu za EPU
H-70 Propellant
H-70 (hydrazine, 70% aqueous solution) is used as the propellant in emergency power units (EPU) on the F16 and other single engine aircraft. When there is a loss of engine power, the EPU activates and provides power to maintain the aircraft’s vital functions such as hydraulic and electrical systems.
H-70 does not work like conventional propellants in that it does not burn to provide energy. Instead it is passed over a catalyst bed which causes the hydrazine to decompose into gaseous nitrogen, hydrogen and ammonia. The presence of the water acts to modify the decomposition temperature in order to prevent thermal damage to the catalyst bed and to the turbine parts. As the water removes heat, it is turned into steam which aids in powering the EPU.
Šta kaže USAF aviator:
"I have had cancer, short term memory loss, siezures, cluster migraines and a liver output that was out of wack for over 6 years.
H-70 is a nasty nasty fuel. Use me as an example of why it should be FEARED. My exposure was in the 80's and IT DOGS ME STILL TODAY.
Crew chiefs need to realize what COULD happen. It can mess your whole life up quite seriously.
I am now a desk engineer. I cannot fly anymore because I had the siezures. I cannot remember simple things like what I had for lunch yesterday.
FEAR THIS FUEL."
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 22:20 |
|
|
Kakve veze ima pilot sa gorivom?
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 22:25 |
|
|
Hidrazin je jako zajebana hemikalija. Ako tehničari naprave havariju s njim, veliki najeb. Inače služi za restartovanje motora ako zakaže u letu. Ne znam da li ga koriste drugi avioni osim F-16.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 23:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60554 Lokacija: DAZP HQ
|
DrMag je napisao/la: Pa dobro imas potrebu za nesto reci, kontrirati, razumijem. Prvi sam ovdje rekao da je Barak favorit, prvi sam napisao da je posao propao, prvi sam napisao da francuzi salju u Zagreb nemoralne ponude i da ce biti iznanedjenje kada se javno objavi, ti si pisao mozda neki polovni Mirage, nema sanse da ce ponuditi polovan Rafale. Sada kada pisem kako ce se nabavljati 20 krstarecih projektila, bez obzira koji avion se odabrao, ti opet kontra.
Uglavnom predsjednik ZM (bivsi premijer) prije par dana je izjavio Hrvatska ima 1 milijardu eura za kupovinu aviona. Krstareće rakete dugog dometa su dio RFQ-a kao obvezni dio ponude, samo ne znam broj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 21 ruj 2020, 23:40 |
|
|
dudu je napisao/la: DrMag je napisao/la: Pa dobro imas potrebu za nesto reci, kontrirati, razumijem. Prvi sam ovdje rekao da je Barak favorit, prvi sam napisao da je posao propao, prvi sam napisao da francuzi salju u Zagreb nemoralne ponude i da ce biti iznanedjenje kada se javno objavi, ti si pisao mozda neki polovni Mirage, nema sanse da ce ponuditi polovan Rafale. Sada kada pisem kako ce se nabavljati 20 krstarecih projektila, bez obzira koji avion se odabrao, ti opet kontra.
Uglavnom predsjednik ZM (bivsi premijer) prije par dana je izjavio Hrvatska ima 1 milijardu eura za kupovinu aviona. Krstareće rakete dugog dometa su dio RFQ-a kao obvezni dio ponude, samo ne znam broj. Onoliko koliko je potrebno da se ukloni PZO hrvatskih susjeda na Balkanskom poluotoku koji bi ugrozavali misije zracne potpore.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|