|
|
Stranica: 20/26.
|
[ 647 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 17:15 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Gospođice Vjekoslava, hoćete li i da vam veš operem? Misliš da puno tražim? Ideja je spasonosna iz više aspekata za to područje a i malo šire. U čemu je točno tvoj problem? Ne voliš kompromise? Ne razmišljaš daleko naprijed? Zarobljen u statusu quo? Ne voliš svoje sugrađane? Reci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 17:22 |
|
|
|
Treba dobro razmisliti o ovoj ideji. Mudro zbori gospođa Vjekoslava Bevanda.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 17:24 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: K:M je napisao/la: To su tabu teme, nemojte riti po živim ranama.
Prosim Vas ljepo, gospodična. Zbog Vas. Zašto bi potraživanje Broda i Dervente bilo tabu tema? Ta dva gradića Srbima i ne trebaju. Oduvijek su bili naslonjeni na Hrvatsku.Nemaju ni bolnice ni rodilište.Hrvati kupuju tamo i plaćaju kunama. Poznajem dosta Srba iz Bosanskog Broda koji imaju Domovnice.Koriste benefite istih. A Dodik bi mogao podijeliti ta dva grada Srbima i Hrvatima. Bilo bi to pošteno i na veliku obostranu korist. Jer u posavini i danas hrvatska sela zjape prazna. Tko će ih naseliti?Arapi? Netko drugi? Srbi su sad tamo jači i mislim da će uvidjeti da im je borba za povratak Hrvata zapravo borba za vlastitu guzicu. Mali entitetić od kojeg bi svi profitirali. Baš ti je tabu. Najbolje se zavući ispod pokrivača i ništa ne mijenjati i ako treba nek propadne. To i ja zagovaram , neki dogovor sa Srbima gdje bi razmjenili nešto za Brod i Šamac da imamo kompaktan prostor u Posavini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 17:29 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: Misliš da puno tražim? Ideja je spasonosna iz više aspekata za to područje a i malo šire.
U čemu je točno tvoj problem?
Ne voliš kompromise? Ne razmišljaš daleko naprijed? Zarobljen u statusu quo? Ne voliš svoje sugrađane? Reci. A šta mislite da one dvije flekice na Savi pridružimo Republici Srpskoj. Nekako ih je otužno vidjeti onako samotne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 17:39 |
|
|
weasel je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Zašto bi potraživanje Broda i Dervente bilo tabu tema? Ta dva gradića Srbima i ne trebaju. Oduvijek su bili naslonjeni na Hrvatsku.Nemaju ni bolnice ni rodilište.Hrvati kupuju tamo i plaćaju kunama. Poznajem dosta Srba iz Bosanskog Broda koji imaju Domovnice.Koriste benefite istih. A Dodik bi mogao podijeliti ta dva grada Srbima i Hrvatima. Bilo bi to pošteno i na veliku obostranu korist. Jer u posavini i danas hrvatska sela zjape prazna. Tko će ih naseliti?Arapi? Netko drugi? Srbi su sad tamo jači i mislim da će uvidjeti da im je borba za povratak Hrvata zapravo borba za vlastitu guzicu. Mali entitetić od kojeg bi svi profitirali.
Baš ti je tabu.
Najbolje se zavući ispod pokrivača i ništa ne mijenjati i ako treba nek propadne. To i ja zagovaram , neki dogovor sa Srbima gdje bi razmjenili nešto za Brod i Šamac da imamo kompaktan prostor u Posavini. Neće Srbi na to pristati iz više razloga. 1. Tamo su tanki. 2. Ne bi napadali i zauzimali ta područja da bi ih se dobrovoljno odrekli. 3. Tamo nema puno Hrvata. 4. Eventualna promjena entitetskih granica ili razmjena teritorija bi pojačala pretenzije Bošnji prema Podrinju.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 17:40 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Misliš da puno tražim? Ideja je spasonosna iz više aspekata za to područje a i malo šire.
U čemu je točno tvoj problem?
Ne voliš kompromise? Ne razmišljaš daleko naprijed? Zarobljen u statusu quo? Ne voliš svoje sugrađane? Reci. A šta mislite da one dvije flekice na Savi pridružimo Republici Srpskoj. Nekako ih je otužno vidjeti onako samotne. Što ti točno misliš da bi Srbi dobili tim potezom? Još više praznog prostora kojeg ne možete popuniti još sto godina. Moja ideja je životna a tvoja zakopavanje glave u pijesak. Vrlo sam ozbiljna. Taj prostor bi mojom idejom oživio u svakom pogledu a bilo bi i pravedno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 17:46 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Neće Srbi na to pristati iz više razloga. 1. Tamo su tanki. 2. Ne bi napadali i zauzimali ta područja da bi ih se dobrovoljno odrekli. 3. Tamo nema puno Hrvata. 4. Eventualna promjena entitetskih granica ili razmjena teritorija bi pojačala pretenzije Bošnji prema Podrinju. Ne pomaže im za koridor ništa Brod ili Šamac, isto im je s njima i bez, imaju jednu tanku cestu i to je to. A tko nama brani razmjeniti se nakon što se BiH raspadne, tako merhametlije mogu lajat na mjesec, ugovor i dogovor dvije suverene države.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 17:55 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: weasel je napisao/la: To i ja zagovaram , neki dogovor sa Srbima gdje bi razmjenili nešto za Brod i Šamac da imamo kompaktan prostor u Posavini. Neće Srbi na to pristati iz više razloga. 1. Tamo su tanki. 2. Ne bi napadali i zauzimali ta područja da bi ih se dobrovoljno odrekli. 3. Tamo nema puno Hrvata. 4. Eventualna promjena entitetskih granica ili razmjena teritorija bi pojačala pretenzije Bošnji prema Podrinju. Srbi i Hrvati su svoje odratovali. Tamo bi s Hrvatima samo ojačali. Što gube? Prazan, nenaseljen prostor. A dobivaju ekonomski jake Hrvate ,naseljavanje i osnaživanje tog područja. Bilo bi tamo Hrvata. Mi ionako čekamo da nam Srbi sami ponude povoljnije političke uvjete. A to će i uraditi.Razmišljaju li o sutra.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 17:55 |
|
|
|
A što bi ga popunjavali, gospođice Vjekoslava? S flekicama u sastavu Srpske ojačao bi se i položaj Hrvata u njoj, smanjile tenzije i vratilo povjerenje kao bitan uslov za napredak ekonomije, Srpska bi dobila pravilnije konture a življe PK izgubilo osjećaj izolovanosti i izgubljenosti u prostoru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:07 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Puljke poslao časne sestre da ga brane na forumu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:09 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: A što bi ga popunjavali, gospođice Vjekoslava? S flekicama u sastavu Srpske ojačao bi se i položaj Hrvata u njoj, smanjile tenzije i vratilo povjerenje kao bitan uslov za napredak ekonomije, Srpska bi dobila pravilnije konture a življe PK izgubilo osjećaj izolovanosti i izgubljenosti u prostoru. Jesi li ti kad bio u pustom nenaseljenom a prije naseljenom području? Nije lijepo nazivati ih flekicama, nikad ne znaš.Tamo je naša povijest i krv i naših predaka. S kim ćete to podijeliti? Ili još bolje tko će vam čuvati leđa kad zagusti a hoće? Misliš li da je dobro siliti se a ne treba ti. To Srbima ne znači puno a dobitak i prosperitet bi imao puno veći učinak od ovog tvog bahatog upisivanja. I za tvoj narod. Jer oni nama tamo rade na kućama i neki doslovno žive od toga. Znaš li koliko ih je sad potopila corona? To je sitnica kakav bi potop mogao biti. Rat je odavno gotov. Treba se okrenuti kreativnim i pametnim rješenjima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:10 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: Dutch01 je napisao/la: Neće Srbi na to pristati iz više razloga. 1. Tamo su tanki. 2. Ne bi napadali i zauzimali ta područja da bi ih se dobrovoljno odrekli. 3. Tamo nema puno Hrvata. 4. Eventualna promjena entitetskih granica ili razmjena teritorija bi pojačala pretenzije Bošnji prema Podrinju.
Srbi i Hrvati su svoje odratovali. Tamo bi s Hrvatima samo ojačali. Što gube? Prazan, nenaseljen prostor. A dobivaju ekonomski jake Hrvate ,naseljavanje i osnaživanje tog područja. Bilo bi tamo Hrvata. Mi ionako čekamo da nam Srbi sami ponude povoljnije političke uvjete. A to će i uraditi.Razmišljaju li o sutra. Srbi bi radije bili siromašni nego živjeli među Hrvatima. Radije bi da tamo nema nikog nego da žive Hrvati. Ako si iz Posavine onda ti ne moram govoriti kakvi su Srbi. To je valjda jasno. Srba je još dovoljno u RS-u da mogu pokrivati taj prostor. A ako čekaš od Srba povoljne političke uvjete nećeš ih dočekati.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:14 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Srbi i Hrvati su svoje odratovali. Tamo bi s Hrvatima samo ojačali. Što gube? Prazan, nenaseljen prostor. A dobivaju ekonomski jake Hrvate ,naseljavanje i osnaživanje tog područja. Bilo bi tamo Hrvata. Mi ionako čekamo da nam Srbi sami ponude povoljnije političke uvjete. A to će i uraditi.Razmišljaju li o sutra. Srbi bi radije bili siromašni nego živjeli među Hrvatima. Radije bi da tamo nema nikog nego da žive Hrvati. Ako si iz Posavine onda ti ne moram govoriti kakvi su Srbi. To je valjda jasno. Srba je još dovoljno u RS-u da mogu pokrivati taj prostor. A ako čekaš od Srba povoljne političke uvjete nećeš ih dočekati. Shvatit će da s povratkom Hrvata brane vlastito dupe. Neće dugo trebati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:39 |
|
|
|
Tad će biti kasno, gospođo Vjekoslava Bevanda.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:42 |
|
|
|
A što bi mi uopće dali Srbima u zamjenu za Brod i Šamac?
Ja predlažem Ilidžu i Goražde.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1524 of 2558 - 59.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:44 |
|
|
BBC je napisao/la: Puljke poslao časne sestre da ga brane na forumu. Gospođice Vjekoslava, a da ukinemo entitete i BiH organizujemo po modelu ekonomskih regija? Čuj Republika Srpska, šta će nam ti relikti prošlosti, okrenimo se budućnosti i boljem sutra.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:49 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: BBC je napisao/la: Puljke poslao časne sestre da ga brane na forumu. Gospođice Vjekoslava, a da ukinemo entitete i BiH organizujemo po modelu ekonomskih regija? Čuj Republika Srpska, šta će nam ti relikti prošlosti, okrenimo se budućnosti i boljem sutra. Kmečiš bezveze. S Hrvatima bi i ojačali. Mali entitet U posavini bi otvorio vrata Hrvatima ne bi ugrozio RS,smanjio bi pretenzije Muslimana na istu. Kao da s djecom pričam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:53 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: A što bi mi uopće dali Srbima u zamjenu za Brod i Šamac?
Ja predlažem Ilidžu i Goražde. Sad ti mene zezaš. Moraju li dobiti teritorijalnu nadoknadu? Kao izgubili bi puno da daju polovicu općine Brod i Dervente.Koje su ionako prazne. Takav potez otvorio bi to područje posebno poslije puštanja u promet autoputa kod Gradiške.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:57 |
|
|
BBC je napisao/la: Puljke poslao časne sestre da ga brane na forumu. Nisi valjda na mene mislio? U krivu si. Branim pravo na svoje djetinjstvo i život u posavini. Medicinska sam a ne časna sestra i majka odrasle djece.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 18:59 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46252 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Tema je Puljić. Šta fali Orašju ili Odžaku i tamo nedostaje Hrvata a vjerojatno i medicinskog osoblja.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 19:01 |
|
|
daramo je napisao/la: Tema je Puljić. Šta fali Orašju ili Odžaku i tamo nedostaje Hrvata a vjerojatno i medicinskog osoblja. Tema je njegova izjava o trećem. Na temi o njemu osobno ne bih se ni javljala. Baš ti je izjava.Hrvata nedostaje i u Zagrebu. Što bi to značilo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
elit star
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 19:02 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: BBC je napisao/la: Puljke poslao časne sestre da ga brane na forumu. Nisi valjda na mene mislio? U krivu si. Branim pravo na svoje djetinjstvo i život u posavini. Medicinska sam a ne časna sestra i majka odrasle djece. Jeli tebi neko brani da se ti vratiš u posavinu?U čemu je tvoj problem da sad živiš u posavini?
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 19:04 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: A što bi mi uopće dali Srbima u zamjenu za Brod i Šamac?
Ja predlažem Ilidžu i Goražde. Sad ti mene zezaš. Moraju li dobiti teritorijalnu nadoknadu? Kao izgubili bi puno da daju polovicu općine Brod i Dervente.Koje su ionako prazne. Takav potez otvorio bi to područje posebno poslije puštanja u promet autoputa kod Gradiške. Lako ti je mene ubijediti. Samo mislim da Srbi nisu oduševljeni davati teritoriju za ništa konkretno. Što oni imaju od toga da Hrvati jačaju uz granicu RS? Dakle, Drvar, Glamoč i Grahovo ne damo, to je van rasprave. Što ostaje? Po meni Goražde je idealno, jer na tom mjestu je RS isto tanka, Robbie je primijetio samo općina Rudo je veza između istočne Hercegovine i ostatka RS.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1524 of 2558 - 59.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vjekoslava
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 19:04 |
|
|
elit star je napisao/la: vjekoslava je napisao/la: Nisi valjda na mene mislio? U krivu si. Branim pravo na svoje djetinjstvo i život u posavini. Medicinska sam a ne časna sestra i majka odrasle djece. Jeli tebi neko brani da se ti vratiš u posavinu?U čemu je tvoj problem da sad živiš u posavini? Jedan čovjek se može bilo kad i bilo gdje vratiti. Za masovniji povratak treba ipak malo više.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
elit star
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 25 lis 2020, 19:10 |
|
|
vjekoslava je napisao/la: elit star je napisao/la: Jeli tebi neko brani da se ti vratiš u posavinu?U čemu je tvoj problem da sad živiš u posavini? Jedan čovjek se može bilo kad i bilo gdje vratiti. Za masovniji povratak treba ipak malo više. Pa što se ne vratite???Ko vam brani
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|