|
|
Stranica: 14/15.
|
[ 359 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ceha
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 14:38 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: U vrijeme kada se Sl. Brod, kao i cijela Slavonija, prazni i iseljava, maštat o kasabama poput Dervente je deplasirano. Svi krajevi koji su mahom ovisili o zemljoradnji, stočarstvu, rudarstvu i teškoj industriji bi se sad praznili svakako.
Veća mjesta koja imaju fakultete mogu stvarati nove poslove i zadržavat ljude. To su u tom kraju Sl. Brod i Brčko ovo ostalo su sve muslimanske kasabe, osim B. Broda, bez neke budućnosti bile i prije. Bosanski Brod je južni dio Broda na Savi.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 14:40 |
|
|
Politikant je napisao/la: Ceha je napisao/la: Bulazniš. Granice Dervente i ostalih općina su umjetno mijenjane. Mogle su se napraviti etničke općine, zamijeniti sela.
Od 8 općina Posavine, jedna je distrikt, jedna (ok pola ili 2/3) je pripala muslićima, a Hrvati, kojih je bilo 51%, su na kraju dobili samo 2 općine, i to ni te, nego su iz njih maknuti rubovi. Na rubu općine Orašje je Hrvata bilo 1/3, a to je danas općina Donji Žabar u RSu. Na rubu općine Odžak je bila relativna većina Hrvata, a to je danas općina Vukosavlje (u koju su pripojena i neka modrička sela). Na rubu općine Gradačac je bilo oko pola Hrvata, bila bi i apsolutna većina, da Srbi s muslimanima nisu podjelili 2 Tramošnice. To je danas općina Pelagićevo u RSu. Dio Šamca, Domaljevac, kojeg smo odbranili, sadrži možda pola Šamačkih Hrvata. Pola ih je ostalo u RSu. Brod je imao relativnu hr većinu, Derventa je bila pola-pola, a u Modriči je svakog bilo po trećinu...
Kad se radio Dayton, za tih pola Odžaka što nam je vraćeno, HVO se povukao s nekih kota kod Trebinja, kao i (na papiru) s djela područja Oštre Luke (pola hr.sela je administrativno u RS). Mrkonjić i okolica (s hr selima Liskovica, koji se nalazi uz rub općine Jajce i Majdan, koji se nalazio na rubu današnje općine Jezera, a prijeratne Jajce) je mijenjan isključivo za pola Sarajeva i koridor prema Goraždu (i Velež i Prenj, kod Mostara i Konjica).
Da je bila fer podjela, bilo bi ovako; Derventa i Brod, popola, Derventi se vraća i sjever Doboja. Pelagićevo i Šamac, isto popola. Orašje, krajnji jug Srbima. Odžak ima neka srpska sela, džepiće koji se ne daju izdvojiti. Modriča, središte nama, rubovi vama.
Onda bi mijenjali pola Pelagićeva (Tramošnicu) za pola Broda. A s obzirom da vama treba koridor, utrpali bi našu Modriču s vašim selima juga Šamca i Orašja, te Pelagićeva, u distrikt Brčko. Što bi bila granica slična ovoj, ali to je sada već neki drugi, propušteni, film. Moglo se tako dogovorit svugdi, još u početku, bez ispaljenog metka. Ali ajde dogovaraj sa VKK i 100% Bosna luđacima. Kad su oni imali tenkove, a mi ni puške. Kod smo s tenkovima došli pred BL, bila je druga priča.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 14:41 |
|
|
saskia je napisao/la: Vujadin je napisao/la: bla bla bla To je Republika Srpska, i oko toga nema pregovora. Raskusurajte se sa Muslimanima u Federaciji, mada čisto sumnjam. Ostaćete u njihovom topolm zagrljaju još dugo, dugo.  Ne može Vujo prebolit da su ga popušili u RSK  , zato bi on htio DGG nazad, konta korak bliže, u budućnosti se možda i vratimo so Donji Lapac Derventa i RS su danas vaši, pederacija u daljoj budućnosti Hrvatska, mislim da je to prilično očito i ne treba trošit slova. Sorry za offtopic Yup.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 14:47 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Grunf je napisao/la: 5 gradova, svi zajedno nemaju stanovnika kao Slavonski Brod.
Ljudi u Posavini većinom žive u selima. Opština Derventa ima 25.000 stanovnika, Šamac 20.000, Brod 15.000, Modriča 25.000 itd. Imala je 2013. Zbroji broj Srba iz 2013., oduzmi trećinu (iseljavanje) i usporedi s brojem stanovnika Brodsko-Posavske županije. Omjer ti sam po sebi govori što će se dogoditi, ako ikad bude kokoškanja oko granica.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 14:50 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ceha je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: U vrijeme kada se Sl. Brod, kao i cijela Slavonija, prazni i iseljava, maštat o kasabama poput Dervente je deplasirano. Svi krajevi koji su mahom ovisili o zemljoradnji, stočarstvu, rudarstvu i teškoj industriji bi se sad praznili svakako.
Veća mjesta koja imaju fakultete mogu stvarati nove poslove i zadržavat ljude. To su u tom kraju Sl. Brod i Brčko ovo ostalo su sve muslimanske kasabe, osim B. Broda, bez neke budućnosti bile i prije. Bosanski Brod je južni dio Broda na Savi. Pa dobto, ali za njim treba najmanje žalit, kao da si preselio iz N. Zagreba na Savicu. Neš ti problema.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 15:40 |
|
|
Ceha je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ljudi u Posavini većinom žive u selima. Opština Derventa ima 25.000 stanovnika, Šamac 20.000, Brod 15.000, Modriča 25.000 itd.
Imala je 2013. Zbroji broj Srba iz 2013., oduzmi trećinu (iseljavanje) i usporedi s brojem stanovnika Brodsko-Posavske županije. Omjer ti sam po sebi govori što će se dogoditi, ako ikad bude kokoškanja oko granica. Ta Brodsko-Posavska županija je prema podacima vašeg zavoda za statistiku izgubila 20.000 stanovnika za samo 7 godina (2011-2018), sa 159.000 na 138.000. Svih pet Slavonskih županija izgubilo je 100.000 stanovnika u istom periodu, sa 806.000 na 708.000. A sad je 2020. i pad se nastavio. Čak i u BiH, prostor sa najvećim iseljavanjem su upravo Odžak i Orašje, odnosno taj komad Posavine što držite. A ako dođe do "koškanja", uključuje se Srbija, pa da vidimo. 
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 15:45 |
|
|
Ceha je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ljudi u Posavini većinom žive u selima. Opština Derventa ima 25.000 stanovnika, Šamac 20.000, Brod 15.000, Modriča 25.000 itd.
Imala je 2013. Zbroji broj Srba iz 2013., oduzmi trećinu (iseljavanje) i usporedi s brojem stanovnika Brodsko-Posavske županije. Omjer ti sam po sebi govori što će se dogoditi, ako ikad bude kokoškanja oko granica. Šta da oduzmem? Mogu jedino da dodam. novovrijeme je napisao/la: Zanimljivo da Derventa bilježi i povećanje broja prvačića. Citat: U Derventi više prvačića nego laniDERVENTA - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izjavio je danas da je u osnovne škole na području ove lokalne zajednice upisano 250 prvačića, što je za 25 više nego lani. https://www.nezavisne.com/novosti/obraz ... ani/556533 25.000 stanovnika, 250 prvačića - nema laži, nema prevare. Kod Muslimana bi bilo 50.000 stanovnika, 250 prvačića.   Sama Derventa ima više prvačića nego cijeli Posavski kanton.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 15:59 |
|
|
Ljudi sele u gradove a i Odžak i Orašje su muslimanske mahale. Bos. Posavina je bila osuđena na iseljavanje.
Nego, od čega ti Srbi u Derventi žive? I kako?
Zadnji put sam u tom kraju bio prije 20 g. Mislim i sad ja prođem ali ne stajem.
Tad kad sam bio je bio užas. Siromaštvo kao u Indiji.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 16:04 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ljudi sele u gradove a i Odžak i Orašje su muslimanske mahale. Bos. Posavina je bila osuđena na iseljavanje.
Nego, od čega ti Srbi u Derventi žive? I kako?
Zadnji put sam u tom kraju bio prije 20 g. Mislim i sad ja prođem ali ne stajem.
Tad kad sam bio je bio užas. Siromaštvo kao u Indiji. Prije 20 godina? Danas je Derventa jedna od najbogatijih opstina. Citat: Derventa “raj” za privrednike: Opština u kojoj posluje čak 27 inostranih firmihttps://radioderventa.com/derventa-raj- ... nih-firmi/
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 20:54 |
|
|
Aha, konkurencija Vijetnamu i ostaloj svjetskoj sirotinji. Znači teški poslovi i male plaće. To je idealan bazen za Njemačku. Gdje god je u RH tako bilo, nastao je egzodus. No, sviđa mi se ova ideja odcjepljenja od Doboja, i kreiranje regije s Derventom kao gl. gradom, koja uključuje B. Brod, Modriču i Vukosavlje. Evo mi bi od sebe dali isto par općina iz Federacije. 
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 21:01 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Aha, konkurencija Vijetnamu i ostaloj svjetskoj sirotinji. Znači teški poslovi i male plaće. To je idealan bazen za Njemačku. Gdje god je u RH tako bilo, nastao je egzodus. No, sviđa mi se ova ideja odcjepljenja od Doboja, i kreiranje regije s Derventom kao gl. gradom, koja uključuje B. Brod, Modriču i Vukosavlje. Evo mi bi od sebe dali isto par općina iz Federacije.  Vijetnam sirotinja? U kojem ti svijetu živiš? Šta ste vi ako je Vijetnam sirotinja? Da bog da mi bili Vijetnam... jednog dana.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 21:07 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 05 svi 2020, 21:22 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: I? Šta to znači? npr. sa 2.000 KM u RS živiš ko lord. Sa 1.000 Evra u HR živiš ko sirotinja. To su samo brojevi. Vijetnamci sa svojim brojevima grade megapolise. Vi jedva krpite kraj sa krajem. Porediš neuporedivo. Po toj tvojoj listi ste bogatiji od Kine. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 06 svi 2020, 03:24 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ceha je napisao/la: Imala je 2013. Zbroji broj Srba iz 2013., oduzmi trećinu (iseljavanje) i usporedi s brojem stanovnika Brodsko-Posavske županije. Omjer ti sam po sebi govori što će se dogoditi, ako ikad bude kokoškanja oko granica. Ta Brodsko-Posavska županija je prema podacima vašeg zavoda za statistiku izgubila 20.000 stanovnika za samo 7 godina (2011-2018), sa 159.000 na 138.000. Svih pet Slavonskih županija izgubilo je 100.000 stanovnika u istom periodu, sa 806.000 na 708.000. A sad je 2020. i pad se nastavio. Čak i u BiH, prostor sa najvećim iseljavanjem su upravo Odžak i Orašje, odnosno taj komad Posavine što držite. A ako dođe do "koškanja", uključuje se Srbija, pa da vidimo.  Super, će napast NATO pakt? Nije vam bilo dosta, ti bi i Zemun u hr? E vUjo, Ustašo  U BiH trenutno najviše iseljavaju muslići. Al niste ni vi daleko od njih.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 06 svi 2020, 03:26 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Ceha je napisao/la: Imala je 2013. Zbroji broj Srba iz 2013., oduzmi trećinu (iseljavanje) i usporedi s brojem stanovnika Brodsko-Posavske županije. Omjer ti sam po sebi govori što će se dogoditi, ako ikad bude kokoškanja oko granica. Šta da oduzmem? Mogu jedino da dodam. novovrijeme je napisao/la: Zanimljivo da Derventa bilježi i povećanje broja prvačića. 25.000 stanovnika, 250 prvačića - nema laži, nema prevare. Kod Muslimana bi bilo 50.000 stanovnika, 250 prvačića.   Sama Derventa ima više prvačića nego cijeli Posavski kanton. Koji će ovim tempom završiti u bečkim predgrađima. Misliš da rs ili srbija imaju financija za još jedan rat?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 06 svi 2020, 03:29 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: I? Šta to znači? npr. sa 2.000 KM u RS živiš ko lord. Sa 1.000 Evra u HR živiš ko sirotinja. To su samo brojevi. Vijetnamci sa svojim brojevima grade megapolise. Vi jedva krpite kraj sa krajem. Porediš neuporedivo. Po toj tvojoj listi ste bogatiji od Kine.  Si ti ikad bio u Kini ili Vijetnamu? Prosječna plaća u RH je tisuću eura. U RS je duplo manja, ako i toliko...
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 06 svi 2020, 11:22 |
|
|
Ceha je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: I? Šta to znači? npr. sa 2.000 KM u RS živiš ko lord. Sa 1.000 Evra u HR živiš ko sirotinja. To su samo brojevi. Vijetnamci sa svojim brojevima grade megapolise. Vi jedva krpite kraj sa krajem. Porediš neuporedivo. Po toj tvojoj listi ste bogatiji od Kine.  Si ti ikad bio u Kini ili Vijetnamu? Prosječna plaća u RH je tisuću eura. U RS je duplo manja, ako i toliko... Duplo vam veca plata, duplo vam vece cijene, a duzni bogu i narodu. Jebo ja tu vasu EU.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 06 svi 2020, 14:21 |
|
|
Skoncentrirajmo se na budućnost a ne prošlost. Stvaranje zajednica općina Derventa, Modriča, B. Brod i Vukosavlje. 
|
|
Vrh |
|
 |
Politikant
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 06 svi 2020, 14:26 |
|
|
Jel moguće da je Vujo ovako frustriran 25 godina nakon traktorijade? 
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 11 svi 2020, 03:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: U vrijeme kada se Sl. Brod, kao i cijela Slavonija, prazni i iseljava, maštat o kasabama poput Dervente je deplasirano. Svi krajevi koji su mahom ovisili o zemljoradnji, stočarstvu, rudarstvu i teškoj industriji bi se sad praznili svakako.
Veća mjesta koja imaju fakultete mogu stvarati nove poslove i zadržavat ljude. To su u tom kraju Sl. Brod i Brčko ovo ostalo su sve muslimanske kasabe, osim B. Broda, bez neke budućnosti bile i prije. Interesantno je da Derventa privlači stanovništvo iz drugih dijelova Republike Srpske kao što su Istočno Sarajevo ili nekih opština u Podrinju. Derventa godišnje izveze 335 miliona KM. https://youtu.be/NUE0FRqbVHU
|
|
Vrh |
|
 |
Purger111
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 20 srp 2020, 11:46 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 30 lis 2020, 19:51 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Za par mjeseci bit će najmanje 24 hrvatske kuće više u općini Derventa. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 30 lis 2020, 20:05 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Skoncentrirajmo se na budućnost a ne prošlost. Stvaranje zajednica općina Derventa, Modriča, B. Brod i Vukosavlje.  I Šamac Smiju i Gornji(Pelagićevo/Tramošnica) i Donji Žabar unutra. Iako bi oni bolje sjeli u Brčko.
|
|
Vrh |
|
 |
K:M
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 30 lis 2020, 20:11 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Ceha je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Skoncentrirajmo se na budućnost a ne prošlost. Stvaranje zajednica općina Derventa, Modriča, B. Brod i Vukosavlje.  I Šamac Smiju i Gornji(Pelagićevo/Tramošnica) i Donji Žabar unutra. Iako bi oni bolje sjeli u Brčko. NGO KUD "Posavina", vam je krajnji domet u RS.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
 |
weasel
|
Naslov: Re: Derventa Postano: 30 lis 2020, 20:22 |
|
|
K:M je napisao/la: Ceha je napisao/la: I Šamac Smiju i Gornji(Pelagićevo/Tramošnica) i Donji Žabar unutra. Iako bi oni bolje sjeli u Brčko. NGO KUD "Posavina", vam je krajnji domet u RS. Što te smetaju manjinska prava Kime, nemoj se plašiti 1% Hrvata u RS-u...
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|