|
|
Stranica: 252/333.
|
[ 8320 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
i_jopet
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 24 lis 2020, 14:24 |
|
|
Dolazi u pitanje uplata zdravstvenog osiguranja a pogotovo dopunskog zdravstvenog osiguranja, susjed mi je uganuo nožni palac i ima veliki hematom ne žele ga primiti na pregled, čemu onda plaćati zdravstveno osiguranje.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 24 lis 2020, 14:29 |
|
|
Ljudi su kroz povijest opstajali jer su bili brutalni, a ne zato jer su se previše brinuli za druge oko sebe. Recimo kad su moji preci na Velebitu ljeti išli u stanove ili katune kako bi se reklo u Hercegovini, stare I nemoćne bi jednostavno ostavili u podnožju s jednom kozom neka se snalaze kako znaju. Kad bi se vratili nakon nekoliko mjeseci, neki od tih staraca su umrli, neki preživjeli. Da su ostajali s njima da se brinu i nisu išli raditi, cijelo društvo bi umrlo od gladi.
To zvuči brutalno, ali suština je uvijek ista, da jedino društva gdje je kolektivitet važniji od individualne sudbine mogu dugoročno opstati.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 24 lis 2020, 17:22 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Ljudi su kroz povijest opstajali jer su bili brutalni, a ne zato jer su se previše brinuli za druge oko sebe. Recimo kad su moji preci na Velebitu ljeti išli u stanove ili katune kako bi se reklo u Hercegovini, stare I nemoćne bi jednostavno ostavili u podnožju s jednom kozom neka se snalaze kako znaju. Kad bi se vratili nakon nekoliko mjeseci, neki od tih staraca su umrli, neki preživjeli. Da su ostajali s njima da se brinu i nisu išli raditi, cijelo društvo bi umrlo od gladi.
To zvuči brutalno, ali suština je uvijek ista, da jedino društva gdje je kolektivitet važniji od individualne sudbine mogu dugoročno opstati. Dobro, u situaciji u kojoj jesmo, mi bismo mogli pokušati spriječit pretjeranu ekspanziju virusa, čisto da ne preopteretimo zdravstvo, a da ipak ne dođe do prevelikih ekonomsih šteta. Samo fali dosta logike. Npr., zašto nemamo svaka dva mjeseca serološku anketu? Kako se postaviti prema bolesti ako ne znaš stvarni IFR? Dosta je toga neracionalno i nelogično, pa su ljudi izgubili volju.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 26 lis 2020, 21:22 |
|
|
Tko opterećuje zdravstveni sustav? ljudi lošeg zdravlja i ljudi starije životne dobi.koga zaštiti i izolirati,upravo njih,ako se koji ne slaže dat mu slobodu nek se slobodno sece.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 28 lis 2020, 18:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24060 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Njemacka odlazi u ponedjeljak 02.11.2020 u lockdown. Zatvaraju se u potpunosti kafici i restorani.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 28 lis 2020, 21:59 |
|
|
Izgleda da je virus mutirao i napada samo Europljane. Kažu da je 50% svih zaraženih u Europi i u ovom valu uopće ne spominju neke mjere i krizu na drugim kontinentima gdje je prosječno manja distanca među ljudima I niža higijenske navike pa bi tamo trebali biti već milijuni mrtvih.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 28 lis 2020, 22:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24060 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Francuska od prekosutra (od petka) ide u full lockdown.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 28 lis 2020, 22:50 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25790 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Izgleda da je virus mutirao i napada samo Europljane. Kažu da je 50% svih zaraženih u Europi i u ovom valu uopće ne spominju neke mjere i krizu na drugim kontinentima gdje je prosječno manja distanca među ljudima I niža higijenske navike pa bi tamo trebali biti već milijuni mrtvih. Europljani najviše putuju i šire pošast. Lako je npr Indiji. Tamo 90% ljudi napusti svoju krug od 20 km jednom godišnje.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 28 lis 2020, 22:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60107 Lokacija: DAZP HQ
|
baš Afrika i Indija testiraju i ostale shitholes, samo ćeš saznati za 3 godine, od korone umrlo zilijun u Africi i Indiji.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 28 lis 2020, 23:03 |
|
|
lider30 je napisao/la: Francuska od prekosutra (od petka) ide u full lockdown. Nije baš full, škole će i dalje raditi, kao i u Njemačkoj. Kod njih je to preventivni lockdown, jer su procijenili da će doći u probleme za par tjedana ako nešto ne poduzmu. Mi smo već u problemima, kod nas će lockdown biti vatrogasni. Ne vjerujem više da ćemo izbjeći taj scenarij...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 28 lis 2020, 23:04 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Izgleda da je virus mutirao i napada samo Europljane.
Najškolovaniji virus dosad. Sve radi planski, kaže unaprijed kad će i gdje će. Hebo im karinko mater
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 28 lis 2020, 23:07 |
|
|
lider30 je napisao/la: Francuska od prekosutra (od petka) ide u full lockdown. Francuska imala jučer preko 500 mrtvih a tek počelo. Mada, s obzirom na broj stanovnika stanje u u BiH je i gore, ali smo naučili na nevolju pa trpimo. :) Brzo ćemo mi za Njemačkom glede mjera. I HR i BiH.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 29 lis 2020, 10:56 |
|
|
Razgovarao sa čovjekom koji je prebolio koronu. Kaže ništa strašno, da mu je gripa bila gora, da je nakratko izgubio osjet okusa, a čovjek je u pedesetim godinama. Jednako izgleda kao i prije, samo ima koju kilu manje, a što je inače uobičajeno za sve bolesti (gubitak težine). Jednostavno proizlazi da ta korona služi za uvođenje policijske države, za osiromašivanje ljudi, za ograničenje i oduzimanje ljudskih prava i temeljnih sloboda, a ljudi to sve više i više vide.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 29 lis 2020, 11:08 |
|
|
Znaci 2.776 novozarazenih, 18 umrlih u Hrvatskoj prema najnovijim podacima.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 29 lis 2020, 11:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60107 Lokacija: DAZP HQ
|
kod mene je primjer brata od kolegice koji ima 35 godina i već 7. dan prži temperaturu 39 i ne primaju ga u bolnicu jer nije srednji slučaj.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 29 lis 2020, 11:17 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Razgovarao sa čovjekom koji je prebolio koronu. Kaže ništa strašno, da mu je gripa bila gora, da je nakratko izgubio osjet okusa, a čovjek je u pedesetim godinama. Jednako izgleda kao i prije, samo ima koju kilu manje, a što je inače uobičajeno za sve bolesti (gubitak težine). Jednostavno proizlazi da ta korona služi za uvođenje policijske države, za osiromašivanje ljudi, za ograničenje i oduzimanje ljudskih prava i temeljnih sloboda, a ljudi to sve više i više vide. Ne proizlazi, stvari nisu tako jednostavne. Što se tiče mog osobnog iskustva, i meni je bila blaža od gripe. Moj rođak, koji se zarazio kad i ja i imao blage simptome koji su nestali nakon dva-tri dana, sada poslije tri tjedna mora na pretrage i slikanje pluća jer se jako lako iscrpljuje i probada ga u prsima. Nije više pozitivan i nije imao temperaturu već 15-20 dana, ali neke se posljedice očito i dalje vuku... dudu je napisao/la: kod mene je primjer brata od kolegice koji ima 35 godina i već 7. dan prži temperaturu 39 i ne primaju ga u bolnicu jer nije srednji slučaj. Jako čudno. To mi izgleda kao upala pluća.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 29 lis 2020, 19:41 |
|
|
lider30 je napisao/la: Njemacka odlazi u ponedjeljak 02.11.2020 u lockdown. Zatvaraju se u potpunosti kafici i restorani. Vorfall in bayerischer Klinik: Von 60-Positiv-Ergebnissen sind 58 doch negativ - Labor-Chefin nennt Gründehttps://www.merkur.de/bayern/amper-klin ... 82728.html
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 29 lis 2020, 19:56 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 29 lis 2020, 20:15 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: lider30 je napisao/la: Njemacka odlazi u ponedjeljak 02.11.2020 u lockdown. Zatvaraju se u potpunosti kafici i restorani. Vorfall in bayerischer Klinik: Von 60-Positiv-Ergebnissen sind 58 doch negativ - Labor-Chefin nennt Gründehttps://www.merkur.de/bayern/amper-klin ... 82728.htmlZnaci za ocekivat je u BiH do 15.11. potpuni lockdown koji ce trajati do proljeca realno Taman cu kupit u iduci tjedan sve sta mi treba
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 29 lis 2020, 21:04 |
|
|
U Mostaru i ostatku BiH nemaju tih problema. Sutra se otvara Cinestar. Citat: CineStar za petak, 30. listopada najavljuje otvaranje cijelog lanca kina u Bosni i Hercegovini – Mostar, Tuzla, Banja Luka, Zenica i Bihać, a koji su uslijed pandemije bili zatvoreni od ožujka. https://www.blitz-cinestar-bh.ba/cinest ... r/20201030
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 31 lis 2020, 17:58 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kad je ovo krenulo nisam ni pomisliti mogao da će USA biti najgora država sa statistikama. Kao neka Third World country u Africi. Sjebano društvo. Uskoro će im bolnice kolapsirati i teško će se iz toga izvući. Mogu ih odbijati da se pate doma ali ljudi su naoružani. Samo čekajte vijesti o prvom Corona masakru bolničkog osoblja jer su nekom nijekali krevet.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 31 lis 2020, 18:21 |
|
|
Ne smije se ukrasti mladost svim mladim ljudima na njima je budućnost, oni treba da izlaze, nađu cure, zasnuju obitelji rađaju djecu. Ovo predugo sa zatvaranjima traje a oni nemaju toliko vremena.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 31 lis 2020, 18:26 |
|
|
U USA nije bilo nikakvog zatvaranja. To im i jest problem.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 31 lis 2020, 18:29 |
|
|
Brisel ne da Mađarima da probaju rusko cjepivo. Ljudi su potpisali ugovor sa tom bandom gangstera u Briselu i odrekli se svoje suverenosti. Za sitan novac.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 31 lis 2020, 18:30 |
|
|
BBC je napisao/la: Brisel ne da Mađarima da probaju rusko cjepivo. Ljudi su potpisali ugovor sa tom bandom gangstera u Briselu i odrekli se svoje suverenosti. Za sitan novac. Ja sam čitao da su već kupili dio od Rusa dio od Kine.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|