|
|
Stranica: 197/329.
|
[ 8224 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 22 lis 2020, 12:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60812 Lokacija: DAZP HQ
|
Brazilski Embraer odradio prezentaciju Super Tucana u Zemuniku i iznad Zadra. za one koji žele znati više o ovom stroju: https://en.wikipedia.org/wiki/Embraer_E ... per_Tucanonavodno je ministar zabrinuto pitao koliko i kakve bombe može nositi i da je sretno izdahnuo kad je čuo da na njega ide i Maverick.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 lis 2020, 13:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60812 Lokacija: DAZP HQ
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 lis 2020, 14:07 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3917 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Podrzavam jace prisustvo OS RH na svetoj srpskoj zemlji. Zelim im da NE dobiju masovno kancer i poumiru. https://www.google.com/search?client=op ... 8&oe=UTF-8Kao Talijani, FR, Njemci.... https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/r ... -uranijumaEmeriko Marija Lačeti, pukovnik italijanskog Crvenog krsta, za "Novosti". Udisao sam otrovne čestice tokom NATO bombardovanja 1999. i dobio džinovski tumor
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 lis 2020, 14:26 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
dudu je napisao/la: Brazilski Embraer odradio prezentaciju Super Tucana u Zemuniku i iznad Zadra. za one koji žele znati više o ovom stroju: https://en.wikipedia.org/wiki/Embraer_E ... per_Tucanonavodno je ministar zabrinuto pitao koliko i kakve bombe može nositi i da je sretno izdahnuo kad je čuo da na njega ide i Maverick. Nisam li na ovoj temi spomenuo kako cemo mijenjati Pilatuse za slicne naoruzane avione? ;) Radi se o odlicnom stroju za obuku i protugelirska djelovanja. Hrvatske zracne snage u skoroj buducnosti: Nadzvucni avioni: Rafale ili F-16 Subsonicni avioni za obuku i lake jurisno-napadacke zadatke: Alenia Aermacchi M-346 Master Naoruzani turboprop avioni za obuku i protugelirsku borbu (Super Tucano , Pilatus,... ) Izvidnicko borbene platforme, KW helikopteri i BL Jurisni helikopteri: a-129 ili super cobra Transportno-desantni helikopteri, UH-60M (nabava je pocela)
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Ignat
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 24 lis 2020, 00:04 |
|
|
Otkud ti to da će se nabavljati Alenia Aermacchi M-346?
Zvuči pomalo blesavo imati Pilatuse, Super Tucane, Alenie i Rafale. Četiri različita aviona, što znatno podiže troškove održavanja. Zar nisu dovoljna dva tipa, trener i glavni?
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 24 lis 2020, 01:47 |
|
|
DrMag je napisao/la: dudu je napisao/la: Brazilski Embraer odradio prezentaciju Super Tucana u Zemuniku i iznad Zadra. za one koji žele znati više o ovom stroju: https://en.wikipedia.org/wiki/Embraer_E ... per_Tucanonavodno je ministar zabrinuto pitao koliko i kakve bombe može nositi i da je sretno izdahnuo kad je čuo da na njega ide i Maverick. Nisam li na ovoj temi spomenuo kako cemo mijenjati Pilatuse za slicne naoruzane avione? ;) Radi se o odlicnom stroju za obuku i protugelirska djelovanja. Hrvatske zracne snage u skoroj buducnosti: Nadzvucni avioni: Rafale ili F-16 Subsonicni avioni za obuku i lake jurisno-napadacke zadatke: Alenia Aermacchi M-346 Master Naoruzani turboprop avioni za obuku i protugelirsku borbu (Super Tucano , Pilatus,... ) Izvidnicko borbene platforme, KW helikopteri i BL Jurisni helikopteri: a-129 ili super cobra Transportno-desantni helikopteri, UH-60M (nabava je pocela) Odakle Super Cobra, zar nisu trebali biti Apachei? Uglavnom dobro je i jedno i drugo ali od talijana ne bi uzimao.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 24 lis 2020, 16:34 |
|
|
Jesu ovi brazilci u vlasništvu Airbus-a, znam da su imali veliki udio prije...
Treba se riješit Kiowa i uzet novi Airbus 145 ili novi Leonardo AW139 ili šta je već u tom rangu Jel gotovo izvješće o nesreći?? Vjerovatno nikad neće ni bit...reko sam ja odma da je to jako loša kupovina helikoptera
UH-60 je premali za transport, jedva stanu jedna nosila bočno i nizak je unutarnji prostor... Ja bi išo na talijane/britance Leonardo (AW) ili francuze/njemce Airbus Leonardo transportni AW101 jer jedini ima 3 motora može se sidrit (bit u mjestu) pri udarima vjetra do 90km/h može sletit/uzletit na vodu AW139 za trening i ostalo AW129 za ratne operacije
Airbus H145 za trening i ostalo NH90 il H225 za transport Tigar za ratne operacije
Ruse isto nebi isključio KA52 za ratne operacije MI8 za transport i ostalo
Inače sam čuo od neki ljudi da ameri isto koriste MI8 u Iraku i Afganu jer njihov Black Hawk loše podnosi sitni pijesak i sve ostalo...
Znači ako idemo kupovat nešto onda se to kupuje od jednog, a ne ove mućke ovo od ovog ono od onog i sl. Sve to podiže cijenu, a posebno kasnije održavanje avijacije, također radiš problem pilotima, tehničarima jer se moraju stalno prešaltavat i tu gubiš na kvaliteti kompletnog zrakoplovstva.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 24 lis 2020, 18:31 |
|
|
Brane je napisao/la: UH-60 je premali za transport .. je desantni helikopter, jedini od svih koje si nabrojao moze mrzo sletjeti i uzletjeti, ukljucujuci tvrdo slijetanje za brzi iskrcaj ili ukrcaj. Brane je napisao/la: Inače sam čuo od neki ljudi da ameri isto koriste MI8 u Iraku i Afganu jer njihov Black Hawk loše podnosi sitni pijesak i sve ostalo To koriste privatne tvrtke. BH podnosi sitni pijesak? Taj helikopter ima vise naleta u pustinjskim uvjetima od bilo kojeg drugog helikoptera u svijetu.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 24 lis 2020, 18:36 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 24 lis 2020, 20:56 |
|
|
Brane je napisao/la: Treba se riješit Kiowa Jel gotovo izvješće o nesreći?? Vjerovatno nikad neće ni bit...reko sam ja odma da je to jako loša kupovina helikoptera
Što fali Kiowama?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 13:44 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 13:53 |
|
|
DrMag je napisao/la: Drago Galić je veliki fan zrakoplovstva, nekad je redovno opisivao simulacije za pc.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 15:21 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Što fali Kiowama? Jednostavno su prestari, opterećenje na motoru je mislim 90% (MI8 ima oko 65%, ovi europski sigurno nisu preko 80%) jer je pretežak zbog sve nove opreme, čak su i vrata skinuta zbog toga, apsolutno nikakvu zaštitu nema, doslovce ga možeš oborit sa 7.6 Nesigurnosti ne treba ni pričat, koncept jednomotorca u avijaciji se nekoristi više ako nema back-up barem za sigurno slijetanje ko F16 sa hydrozin motorom Ako se ne varam to je Bell-ov helić odnosno Bell je kupio tu firmu...opet ponavljam moraš imat neku strategiju kupovine nemeš kupit jedan helić od ovog drugi od onog proizvođača...to nema nikakvog smisla, kolko dođe samo aparatura za servisiranje svakog proizvođača motora, a tek školovanje tehničara... Mislim meni svejedno ni iz džepa ni u džep, al ne želim plaćat nečiju nesposobnost za razvoj HRZ-a...ako uzmemo Rafale treba to uklopit sa KOP i HRM ne znam baš da će tako lako pristat da povežeš Rafale s Black Hawk ili Kiowom itd. DrMag je napisao/la: To koriste privatne tvrtke. BH podnosi sitni pijesak? Taj helikopter ima vise naleta u pustinjskim uvjetima od bilo kojeg drugog helikoptera u svijetu. Demantiraju te podatci ovo je text iz Forbes o troškovima 1,6 biliona $ 2004god. skoro 15 godina nakon Deser Storm i dalje ih pijesak muči...a imaš i friških na netu...
Privitak/ci: |
Screenshot_2020-10-25 Desert Storm - Forbes com.png [ 61.49 KiB | Pogledano 2916 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 15:24 |
|
|
DrMag je napisao/la: Nema šanse da Gripen ovoliko dobije u anketi.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1017 of 2558 - 39.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 16:21 |
|
|
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Ignat
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 17:20 |
|
|
Ispada da se bolje držati podalje od američke opreme. Loša kvaliteta, visoka cijena, u usporedbi s alternativama. Čak ni donacije nisu zapravo donacije, već su i Kiowe plaćeni ili čak pretplaćeni. A vjerojatno i ona oklopna vozila.
Kolike su šanse da će bit Rafale odabran?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 17:37 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: DrMag je napisao/la: Nema šanse da Gripen ovoliko dobije u anketi. Mislim da je saab platio reklamu, u trenutku kada sam ja gledoa ovaj clanak u anketi je uvjeriljivo vodio Rafale sa 800 i nesto glasova ispred F-16. Sat poslije frizirani podaci.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 17:40 |
|
|
Brane je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Što fali Kiowama? Jednostavno su prestari, opterećenje na motoru je mislim 90% (MI8 ima oko 65%, ovi europski sigurno nisu preko 80%) jer je pretežak zbog sve nove opreme, čak su i vrata skinuta zbog toga, apsolutno nikakvu zaštitu nema, doslovce ga možeš oborit sa 7.6 Nesigurnosti ne treba ni pričat, koncept jednomotorca u avijaciji se nekoristi više ako nema back-up barem za sigurno slijetanje ko F16 sa hydrozin motorom Ako se ne varam to je Bell-ov helić odnosno Bell je kupio tu firmu...opet ponavljam moraš imat neku strategiju kupovine nemeš kupit jedan helić od ovog drugi od onog proizvođača...to nema nikakvog smisla, kolko dođe samo aparatura za servisiranje svakog proizvođača motora, a tek školovanje tehničara... Mislim meni svejedno ni iz džepa ni u džep, al ne želim plaćat nečiju nesposobnost za razvoj HRZ-a...ako uzmemo Rafale treba to uklopit sa KOP i HRM ne znam baš da će tako lako pristat da povežeš Rafale s Black Hawk ili Kiowom itd. DrMag je napisao/la: To koriste privatne tvrtke. BH podnosi sitni pijesak? Taj helikopter ima vise naleta u pustinjskim uvjetima od bilo kojeg drugog helikoptera u svijetu. Demantiraju te podatci ovo je text iz Forbes o troškovima 1,6 biliona $ 2004god. skoro 15 godina nakon Deser Storm i dalje ih pijesak muči...a imaš i friških na netu... Pustinjski pijesak muci sve zivo i mrtvo, pustinjske zivotinje imaju filtere u nosnicama, mrtva bica obicno ne mogu istruniti, vec se osuse, tehnika bilo ruska ili zapadna ima isti problem koji je nerjesiv.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 18:38 |
|
|
weasel je napisao/la: Ja okom, kolega Jan skokom ;
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 18:47 |
|
|
DrMag je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nema šanse da Gripen ovoliko dobije u anketi.
Mislim da je saab platio reklamu, u trenutku kada sam ja gledoa ovaj clanak u anketi je uvjeriljivo vodio Rafale sa 800 i nesto glasova ispred F-16. Sat poslije frizirani podaci. Đaba su krečili švedi opet vodi Rafale.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Ignat
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 25 lis 2020, 18:56 |
|
|
DrMag je napisao/la: weasel je napisao/la: Ja okom, kolega Jan skokom ; Uvjerljiv je. Trebaju nam Tucani.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 26 lis 2020, 00:29 |
|
|
weasel je napisao/la: DrMag je napisao/la: Mislim da je saab platio reklamu, u trenutku kada sam ja gledoa ovaj clanak u anketi je uvjeriljivo vodio Rafale sa 800 i nesto glasova ispred F-16. Sat poslije frizirani podaci.
Đaba su krečili švedi opet vodi Rafale. Dž-džaba su... Dz-dzaba su.. Џ-џаба су.. Nauči bar da govoriš i pišeš. Đaba su..sav si ti đaba.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 26 lis 2020, 07:29 |
|
|
DrMag je napisao/la: weasel je napisao/la: Ja okom, kolega Jan skokom ; Slušaj šta kaže na 1:36, "za nas je važno zbog potencijalnih sukoba u BiH u budućnosti". Bravo Jan, napokon da se i o tome javno govori, ne da se svi prave slijepi, gluhi, nijemi. Odma 50 bosanskih islamista dislajkalo.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 27 lis 2020, 21:29 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: ...
Inače, Francuzi mi idu na živce, nisam ih nikad mogao podnositi poslovno, ali imam jednu slabost prema njima. Ničim izazvani, Francuzi su donacijama izgradili lijepu crkvu u selu moga oca, tamo prije skoro 100ak godina. Možda ostalo nešto od ove inicijative. Citat: Nova francuska istočna politika sa početka pedesetih, zasnivala se na pridobijanju na svoju stranu katolika u Bosni i Hercegovini. Dolazak Eduarda Vjeta za francuskog konzula 1853. u Bosnu i Hercegovinu, pratile su vijesti da je Francuska naumila u ovim dvjema turskim provincijama pomoći podizanje deset katoličkih crkava. Vjet je katolike uvjeravao u čvrstu volju francuske vlade, za obnovom stare francuske tradicije nekadašnjeg protektorata nad hrišćanima Istoka. Dokaz ove politike bila je, da je odluka o gradnji deset pomenutih crkava dolazila lično od ministra spoljnih poslova De la Valeta. U razgovoru sa valijom Huršid–pašom, koji mu se požalio na austrijskog konzula dr Atanaskovića, Vjet je mogao da prepozna pravu prirodu austrijske politike prema Bosni i Hercegovini. Valija se žalio Vjetu da se austrijski agenti služe raznim manipulacijama, sve kako bi u ovim provincijama diskreditovali tursku vlast. Vjet je u narednom vremenu svoju agitaciju uperio protiv Austrije, koja kako je navodio, za četiristotine godina nije ništa učinila na poboljšanju položaja hrišćana. / B.T.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 05 stu 2020, 10:37 |
|
|
Grupa nasih poslovnih ljudi iz namjenske industrije otputovala je u J.Koreju razgovarati o poslovnoj suradnji vezanoj za namjensku industriju.
Meni ovo mirise na K2 BP
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|