|
|
Stranica: 64/142.
|
[ 3531 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 11:53 |
|
|
Kao što sam i rekao lik će ladno odgovoriti da urbanizacija nema veze tj. da ima veze sve osim nje. Svi grafovi valjaju samo ne valja taj za urbanizaciju jer se isti ne uklapa u tvoju percepciju svega, a koja je naravno jedina ispravna.
Ovo gore sve što si naveo je direktno povezano sa urbanizacijom. Urbanizacija je turbo pogon za sve te grafove i to sam već pisao 10 puta pa se ne mislim ponavljati. Ako ti stvarno misliš da mi možemo imati zdravu (fizički, psihički, svjetonazorno) i fertilnu populaciju sa 90% ljudi sprčeno u favele i Tibre par najveći gradova onda iskreno žalim takvog demografskog stručnjaka. Nismo još došli do tih 90% ali se ide prema tome uz podršku takvih pametnjakovića koji smatraju da je selo prevaziđeno, nepotrebno i nebitno za ovu cijelu priču i da se bez istoga bez problema može imati zdrava i fertilna populacija. Samo im treba reći na TVu i indexu da se jebu.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 12:00 |
|
|
Velebit je napisao/la: [size=200]Glavne MATERIJALNE determinante smanjenog fertiliteta su:
1.) Stupanj pismenosti i obrazovanja zena
2.) Kontracepcija (stupanj dostupnosti)
3.) Abortus (s.d.)
4.) Razvod (s.d.)
5.) Dostupnost kabelske TV i interneta
Ajd sad budi dovoljno mudar pa sam zaključi koja okolina čini ovih 5 stvari dostupnim, prihvatljivim, poželjnim, kulturološki normalnim? Koja okolina je sve ovo nromalizirala u zadnjih dva stoljeća??? Inače, HR je sretna zemlja jer točka 1 kod nas ne stoji.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 12:05 |
|
|
Planina je napisao/la: Ovo gore sve što si naveo je direktno povezano sa urbanizacijom. Urbanizacija je turbo pogon za sve te grafove i to sam već pisao 10 puta pa se ne mislim ponavljati. . U njegovoj glavi je sasvim slučajno što je u razdoblju skoka urbaniziranosti s 5 na 55%, fertilitet roknuo sa 7 na 2.4 u svijetu. Sasvim je slučajno da je baš u tom radzoblju normaliziran pobačaj, kontracepcija, razvod, ženski karijerizam, feminizam i sl. Eto sasvim je to slučajno da i danas natprosječno urbane zemlje imaju ispodprosječni fertilitet. Je eto, nema nikava efekta kad čovjeka makneš iz njegova prirodna okruženja u kojem je egzistirao 200 000 godina i staviš u konzervu. Čovjek ostaje isti. Ništa mu se ne mijenja ni duhovno ni biološki. Sve je to slučajno, jer postoje dvije, tri iznimke koje se opiru, iako sve teže, urbanoj kulturi smrti, koje su dokaz da iste nema. Jer poznato je da su iznimke te koje poništavaju pravilo, jelte.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 12:06 |
|
|
Ni meni nije jasno. Statistika je neoboriva pa i golim okom je to primjetno. Parovi sa 5, 6, 7 djece na što moramo ciljat zbog velikog broja neženja i emigracije ne postoje u komunističkim stanovima. Velebit valjda predlaže da pređemo u neku sektu kao što su Haredi kod Židova pa da u stanovima s 50 kvadrata pravimo po 10 djece? Ne razumim. Jedino što su donekle u pravu je da je urbanizacija neizbježna ali i gradovi mogu bit građeni bez komunističkih zgrada i nebodera i zgrade nove moderne mogu imat stanove po 120 kvadrata a ne 60 ali opet je najbolji fertilitet u kućama s velikim okućnicama.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 12:12 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ni meni nije jasno. Statistika je neoboriva pa i golim okom je to primjetno. Parovi sa 5, 6, 7 djece na što moramo ciljat zbog velikog broja neženja i emigracije ne postoje u komunističkim stanovima. Velebit valjda predlaže da pređemo u neku sektu kao što su Haredi kod Židova pa da u stanovima s 50 kvadrata pravimo po 10 djece? Ne razumim. Jedino što su donekle u pravu je da je urbanizacija neizbježna ali i gradovi mogu bit građeni bez komunističkih zgrada i nebodera i zgrade nove moderne mogu imat stanove po 120 kvadrata a ne 60 ali opet je najbolji fertilitet u kućama s velikim okućnicama. Haredi su počeli doživljavat pad fertiliteta usprkos tome što najliberalniji među njima napuštaju zajednicu. Jednostavno, i najžilaviju svinju mesar na kraju zakolje. Etnocentrične zatovrene skupine će urbani Borg na kraju slomit, kao što većinu već jest. Pa recimo zagrebački Janjevci su bili takvi, danas su već na pola fertiliteta iz osamdesetih. Ne možeš se Borgu trajno odupirat, ako si mu na dohvatu. We are the Borg, you will be assimilated, your fertility be reduced to our own! https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... g&usqp=CAU
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 13:44 |
|
|
Velebit je napisao/la:
Koliko zamracen mora netko bit da u periodu kad su ljudi prestali zivit na krevetima od sijena i spavat svi u jednoj sobi u okolini di se pisilo i kakalo u grmlju i pilo iz bunara, da je prelaz u sanitarne, pristojne no ne prostrane stanove no opet one u kojima po coviku ima vise kvadrata i svatko ima barem svoj krevet... da je to neka objektivna degradacija... koja ludost.
Eto u kući gdje se moj djed rodio i gdje sam išao preko ljeta kao mali je bilo samo malo bolje od toga što si opisao, sve do perioda krajem 1990-ih. I on je tamo provodio po nekoliko mjeseci svake godine, ali nije tamo odlučio praviti djecu nego u komunističkom stanu. Ali ne možeš objasniti ljudima da vrijeme ide od prošlosti prema budućnosti a ne obratno. Sigurno da danas nitko tko ima neće mijenjati kuću od 150m2 sa okućnicom za komunistički stan. Ali u vrijeme kad su se ti stanovi izgradili i naseljavali oni su bili Beverly Hills za tadašnje uvjete na selu i imali su VIŠE, a ne MANJE NETO STAMBENE površine po osobi. A to što nisu imali šumu i njivu, pa je li djeca spavaju u šumi i na njivi? A kad kažeš nekome tko ima stan od 50m2, zašto nemaš kuću od 150 sa okućnicom, to je isto kao da kažeš blagajnici u Plodinama zašto vi niste direktorica?
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 14:51 |
|
|
Da odgovorim na taj citat, preskočio sam to. Em se opet radi o konstrukciji koju nigdje nisam rekao- ja prvi se ježim života bez struje i vode, em je to danas lažna dilema jer takvo selo više ne postoji. Struja je i u najzabačenije krajeve stigla 70ih. Onda asfalt. Onda internet. Danas svako selo ima sve što i grad. Eventualno još neka sirotinja u Srednjoj Bosni iz reportaža Srećka Stipovića nema. OK, 1950. je bilo razumljivo otići iz Vukojebine Gornje u komunistički stan. Ali sad smo u 2020. i suludo je poticati takvo ponašanje kad imaš tfr 1.4. Ponovit ću opet da je cijela Hrvatska jedna velika krajina i danas nema te zabiti iz koje se ne spustiš do velikog grada za manje od sat vremena i do lokalnog gradića za 15 minuta. I to sam puno rekao, to važi samo za zabiti kao što je moja koja ni nije u RH. Ne postoje više "mitski pastorali" kako je ovaj rekao u kojima se spava u sijenu i sve ostalo što navodite čega nitko normalan danas nije željan.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 14:58 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Planina je napisao/la: Da odgovorim na taj citat, preskočio sam to. Em se opet radi o konstrukciji koju nigdje nisam rekao- ja prvi se ježim života bez struje i vode, em je to danas lažna dilema jer takvo selo više ne postoji. Struja je i u najzabačenije krajeve stigla 70ih. Onda asfalt. Onda internet. Danas svako selo ima sve što i grad. Eventualno još neka sirotinja u Srednjoj Bosni iz reportaža Srećka Stipovića nema. OK, 1950. je bilo razumljivo otići iz Vukojebine Gornje u komunistički stan. Ali sad smo u 2020. i suludo je poticati takvo ponašanje kad imaš tfr 1.4. Ponovit ću opet da je cijela Hrvatska jedna velika krajina i danas nema te zabiti iz koje se ne spustiš do velikog grada za manje od sat vremena i do lokalnog gradića za 15 minuta. I to sam puno rekao, to važi samo o za zabiti kao što je moja koja ni nije u RH. Ne postoje više "mitski pastorali" kako je ovaj rekao u kojima se spava u sijenu i sve ostalo što navodite čega nitko normalan danas nije željan. Fulaš, ljudima se fućka za sela. Žele piki kave u fensi kafeima, gledati silikonske sponzoraljke i pecati ih. Tuce kurvi oko njih za probrati i prčit. Tkomu trebaju OBAVEZE I JARAM=čopor djece, koje mu dižu tlak i šećer. Žele urbana dešavanja, frku, ludilo. Jesti po fensi mjestima, ići po klubovima, taliti se sa korump političari a, nametati tendere i biti viđen. Bar u mojoj skupini biznismena, tajkuna, bankara, golemih poduzetnika. Mada ima i onih što maštaju o čoporu djece, zarozanoj predebeloj zapuštenoj ženi, sa flašom rakije od jutra, koja oklagijom bije djecu, jer joj traže doručak.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:05 |
|
|
Sve 5 ali od toga nema fertiliteta, to je put u nestanak.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:07 |
|
|
Rješenje je razvijat male gradiće sa sadržajima i poslovima tako da sela okolo kao i ti sami gradići se ne isprazne, također te male gradiće spojit brzom prugom sa većim gradovima da ljudi mogu po potrebi i radit 100 km daleko od mjesta stanovanja i doć na posao za 20 min, a u samim većim gradovima razvijat lijepa uređena predgrađa s velikim i modernim kućama, a u samim centrima porušit komunističke nebodere i zgradurine sa stanovima od 55 kvadrata i izgradit moderne ''pametne'' zgrade sa stanovima od 120 kvadrata s mnogo soba i prostora za djecu. Država te stanove sve radit i dijelit besplatno mladim obiteljima u zamjenu za komunistički stan koje kad se sve isprazne porušit.
Priče da se može u komunističkim stanovima imat mnogo djece al sve što moramo uradit je prekrstit se u neku sektu su sulude
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:08 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: A kad kažeš nekome tko ima stan od 50m2, zašto nemaš kuću od 150 sa okućnicom, to je isto kao da kažeš blagajnici u Plodinama zašto vi niste direktorica? Ali nije ni to istina, stan od 50 kvadrata je 100k eura, dok te prizemnica negdje sa strane iste kvadrature izađe duplo manje.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:20 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Rješenje je razvijat male gradiće sa sadržajima i poslovima tako da sela okolo kao i ti sami gradići se ne isprazne, također te male gradiće spojit brzom prugom sa većim gradovima da ljudi mogu po potrebi i radit 100 km daleko od mjesta stanovanja i doć na posao za 20 min, a u samim većim gradovima razvijat lijepa uređena predgrađa s velikim i modernim kućama, a u samim centrima porušit komunističke nebodere i zgradurine sa stanovima od 55 kvadrata i izgradit moderne ''pametne'' zgrade sa stanovima od 120 kvadrata s mnogo soba i prostora za djecu. Država te stanove sve radit i dijelit besplatno mladim obiteljima u zamjenu za komunistički stan koje kad se sve isprazne porušit.
Priče da se može u komunističkim stanovima imat mnogo djece al sve što moramo uradit je prekrstit se u neku sektu su sulude Upravo za to se zalažem i ja, ulaganje u male gradove gdje ima dosta ljudi da vrijedi ulagat a puno prostora za gradnju kuća gdje zemljište nije skupo. Brzu željeznicu sam već više puta spominjao ali nisam baš naišao na entuzijazam forumaša, ljudi ne razumiju koliko je to super stvar. Sjedneš u Gospiću na brzi vlak i za 30 minuta si u centru Zagreba. To bi dalo Lici, Zagori, Slavoniji infuziju novog života. A što je najbolje mi se uopće ne bi morali prebiti kao mačka za izgradnju te željeznice, dosta je samo 3 linije. Rijeka-Zagreb, Zagreb-Vukovar i Zagreb-Split i pokrio si 90% Hrvatske. Cca nekih 850km brze željeznice.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:27 |
|
|
K:M je napisao/la: Planina je napisao/la: Da odgovorim na taj citat, preskočio sam to. Em se opet radi o konstrukciji koju nigdje nisam rekao- ja prvi se ježim života bez struje i vode, em je to danas lažna dilema jer takvo selo više ne postoji. Struja je i u najzabačenije krajeve stigla 70ih. Onda asfalt. Onda internet. Danas svako selo ima sve što i grad. Eventualno još neka sirotinja u Srednjoj Bosni iz reportaža Srećka Stipovića nema. OK, 1950. je bilo razumljivo otići iz Vukojebine Gornje u komunistički stan. Ali sad smo u 2020. i suludo je poticati takvo ponašanje kad imaš tfr 1.4. Ponovit ću opet da je cijela Hrvatska jedna velika krajina i danas nema te zabiti iz koje se ne spustiš do velikog grada za manje od sat vremena i do lokalnog gradića za 15 minuta. I to sam puno rekao, to važi samo o za zabiti kao što je moja koja ni nije u RH. Ne postoje više "mitski pastorali" kako je ovaj rekao u kojima se spava u sijenu i sve ostalo što navodite čega nitko normalan danas nije željan. Fulaš, ljudima se fućka za sela. Žele piki kave u fensi kafeima, gledati silikonske sponzoraljke i pecati ih. Tuce kurvi oko njih za probrati i prčit. Tkomu trebaju OBAVEZE I JARAM=čopor djece, koje mu dižu tlak i šećer. Žele urbana dešavanja, frku, ludilo. Jesti po fensi mjestima, ići po klubovima, taliti se sa korump političari a, nametati tendere i biti viđen. To je to (ako izdržimo ovo tkoji ). Dakle to je to. Nema koristi postavljati slike urbanizma i nataliteta. To je jasno. Ono što još treba razjasniti je da nije vlada ta koja odlučuje ili traži da se prave zgrade. Zgrade u načelu pravi potražnja tržišta. Da ljudi hoće kuće na selu, građevinske firme bi pravile kuće na selu i nitko ne bi napravio zgradu u gradu. Problem je što se stan u gradu lako proda, a kuća na selu se teško može prodati jer je ljudi neće. Znači izjave poput "ne treba graditi zgrade", ili "treba graditi male gradove" iako točne su beskorisne. To je isto kao da nekome tužnom kažeš "nemoj biti tužan", ili siromašnom "bolje ti je biti bogat". Kako vi uopće očekujete da nastanu ti mali uspješni gradići, ako ne promjenom društvene svijesti? Ne bi valjda vlada trebala sagraditi taj gradić državnim novcem, pa onda zakonom dovesti ljude u njega i srušiti im neboder gdje su prije živjeli? Kako vi to očekujete ostvariti? Jedini način je da ti ljudi žele ići u kuće. A željeti će ići u kuće onda kada promijenu prioritete u životu i prije svega svoj sustav vrijednosti. Zašto onda vlada ne bi jednostavno propagirala drugi sustav vrijednosti i pustila tržište da samo napravi i kuće i gradiće?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:30 |
|
|
Planina je napisao/la: Da odgovorim na taj citat, preskočio sam to. Em se opet radi o konstrukciji koju nigdje nisam rekao- ja prvi se ježim života bez struje i vode, em je to danas lažna dilema jer takvo selo više ne postoji. Struja je i u najzabačenije krajeve stigla 70ih. Onda asfalt. Onda internet. Danas svako selo ima sve što i grad. Eventualno još neka sirotinja u Srednjoj Bosni iz reportaža Srećka Stipovića nema. OK, 1950. je bilo razumljivo otići iz Vukojebine Gornje u komunistički stan. Ali sad smo u 2020. i suludo je poticati takvo ponašanje kad imaš tfr 1.4. Ponovit ću opet da je cijela Hrvatska jedna velika krajina i danas nema te zabiti iz koje se ne spustiš do velikog grada za manje od sat vremena i do lokalnog gradića za 15 minuta. I to sam puno rekao, to važi samo za zabiti kao što je moja koja ni nije u RH. Ne postoje više "mitski pastorali" kako je ovaj rekao u kojima se spava u sijenu i sve ostalo što navodite čega nitko normalan danas nije željan. Pa jednostavno je skroz , lagodan život i komocija su donijeli manjak nataliteta. Prijelaz Iz onih sela u stanove u gradu bilo je uvećanje komocije i lagodnog života. Prijelaz is tih stanova u kuće od 150m2 neto gdje svako dijete ima svoju kupaonu bi isto bilo povećanje komocije gdje bi natalitet možda trenutno malo narastao, ali bi onda krahirao. Jer kako ćeš udati kćer koja je navikla da ima od rođenja svoju kupaona u familiju gdje možda mora dijeliti sa mužem i djecom?
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:34 |
|
|
Ja sam neke godine bio cijelo ljeto u samom Tomislavgradu, meni je život tamo bio kao i na selu, i to sam u stanu bio. Ali ispod tebe cijelo duvanjsko polje a poviše tebe cijeli gaj i Tušnica. Sam gradić pun prostora i zelenila. Uživancija. Kako je tek ovima što su na Laticama gore. Idila. Blidinje ti nadohvat ruke. Itd. Idealno mjesto za obitelj i djecu tko baš ne želi selo.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:36 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Planina je napisao/la: Da odgovorim na taj citat, preskočio sam to. Em se opet radi o konstrukciji koju nigdje nisam rekao- ja prvi se ježim života bez struje i vode, em je to danas lažna dilema jer takvo selo više ne postoji. Struja je i u najzabačenije krajeve stigla 70ih. Onda asfalt. Onda internet. Danas svako selo ima sve što i grad. Eventualno još neka sirotinja u Srednjoj Bosni iz reportaža Srećka Stipovića nema. OK, 1950. je bilo razumljivo otići iz Vukojebine Gornje u komunistički stan. Ali sad smo u 2020. i suludo je poticati takvo ponašanje kad imaš tfr 1.4. Ponovit ću opet da je cijela Hrvatska jedna velika krajina i danas nema te zabiti iz koje se ne spustiš do velikog grada za manje od sat vremena i do lokalnog gradića za 15 minuta. I to sam puno rekao, to važi samo za zabiti kao što je moja koja ni nije u RH. Ne postoje više "mitski pastorali" kako je ovaj rekao u kojima se spava u sijenu i sve ostalo što navodite čega nitko normalan danas nije željan. Pa jednostavno je skroz , lagodan život i komocija su donijeli manjak nataliteta. Prijelaz Iz onih sela u stanove u gradu bilo je uvećanje komocije i lagodnog života. Prijelaz is tih stanova u kuće od 150m2 neto gdje svako dijete ima svoju kupaonu bi isto bilo povećanje komocije gdje bi natalitet možda trenutno malo narastao, ali bi onda krahirao. Jer kako ćeš udati kćer koja je navikla da ima od rođenja svoju kupaona u familiju gdje možda mora dijeliti sa mužem i djecom? Ne bi krahirao jer i dalje ruralni prostori imaju jači fertilitet od urbanih.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:40 |
|
|
Nemaju jači jer krivo računaš.
Ako je na selu prije bilo 100 kuća i svih sto kuća je imalo po 5 djece, a danas u 10 kuća od tih 100 žive mladi parovi sa 5 djece, a 90 su prazne-vikendice-iznajmljuju se ili su u njima stare babe, znači da je broj djece krahirao, a statistički je fertilitet 5 I onda i sada.
Ali čak I da je istina , kuće u predgrađu gdje ljudi rade u gradu nisu ruralni svijet. To je samo povećanje hedonizma i komocije.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:40 |
|
|
Planina je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Pa jednostavno je skroz , lagodan život i komocija su donijeli manjak nataliteta. Prijelaz Iz onih sela u stanove u gradu bilo je uvećanje komocije i lagodnog života. Prijelaz is tih stanova u kuće od 150m2 neto gdje svako dijete ima svoju kupaonu bi isto bilo povećanje komocije gdje bi natalitet možda trenutno malo narastao, ali bi onda krahirao. Jer kako ćeš udati kćer koja je navikla da ima od rođenja svoju kupaona u familiju gdje možda mora dijeliti sa mužem i djecom?
Ne bi krahirao jer i dalje ruralni prostori imaju jači fertilitet od urbanih. Kakve koristi od fertiliteta ako opusti kraj. Može jedna obitelj otići na Antarktiku i imati 10 djece, i Antarktika će imati najveći fertilitet na svijetu.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:42 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: K:M je napisao/la: Fulaš, ljudima se fućka za sela. Žele piki kave u fensi kafeima, gledati silikonske sponzoraljke i pecati ih. Tuce kurvi oko njih za probrati i prčit. Tkomu trebaju OBAVEZE I JARAM=čopor djece, koje mu dižu tlak i šećer.
Žele urbana dešavanja, frku, ludilo. Jesti po fensi mjestima, ići po klubovima, taliti se sa korump političari a, nametati tendere i biti viđen. To je to (ako izdržimo ovo tkoji ). Dakle to je to. Nema koristi postavljati slike urbanizma i nataliteta. To je jasno. Ono što još treba razjasniti je da nije vlada ta koja odlučuje ili traži da se prave zgrade. Zgrade u načelu pravi potražnja tržišta. Da ljudi hoće kuće na selu, građevinske firme bi pravile kuće na selu i nitko ne bi napravio zgradu u gradu. Problem je što se stan u gradu lako proda, a kuća na selu se teško može prodati jer je ljudi neće. Znači izjave poput "ne treba graditi zgrade", ili "treba graditi male gradove" iako točne su beskorisne. To je isto kao da nekome tužnom kažeš "nemoj biti tužan", ili siromašnom "bolje ti je biti bogat". Kako vi uopće očekujete da nastanu ti mali uspješni gradići, ako ne promjenom društvene svijesti? Ne bi valjda vlada trebala sagraditi taj gradić državnim novcem, pa onda zakonom dovesti ljude u njega i srušiti im neboder gdje su prije živjeli? Kako vi to očekujete ostvariti? Jedini način je da ti ljudi žele ići u kuće. A željeti će ići u kuće onda kada promijenu prioritete u životu i prije svega svoj sustav vrijednosti. Zašto onda vlada ne bi jednostavno propagirala drugi sustav vrijednosti i pustila tržište da samo napravi i kuće i gradiće? Vrtimo se u krug... No evo još jedna stvar, na koji način misliš kontrolirati medije, prvenstveno internet koji je glavni medij mladih?
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:43 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Nemaju jači jer krivo računaš.
Ako je na selu prije bilo 100 kuća i svih sto kuća je imalo po 5 djece, a danas u 10 kuća od tih 100 žive mladi parovi sa 5 djece, a 90 su prazne-vikendice-iznajmljuju se ili su u njima stare babe, znači da je broj djece krahirao, a statistički je fertilitet 5 I onda i sada.
Ali čak I da je istina , kuće u predgrađu gdje ljudi rade u gradu nisu ruralni svijet. To je samo povećanje hedonizma i komocije. Znači nemaju ali imaju.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kakve koristi od fertiliteta ako opusti kraj. Može jedna obitelj otići na Antarktiku i imati 10 djece, i Antarktika će imati najveći fertilitet na svijetu.
Bravo, vidi se tko je tehničke struke, a ne ovi koji pišu da bi gradili kuće 100 km dalje od grada i onda bi brzim vlakom došli za 20 minuta.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:44 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Planina je napisao/la: Ne bi krahirao jer i dalje ruralni prostori imaju jači fertilitet od urbanih.
Kakve koristi od fertiliteta ako opusti kraj. Može jedna obitelj otići na Antarktiku i imati 10 djece, i Antarktika će imati najveći fertilitet na svijetu. Nikakve, zato i kažem ako dođe do totalne urbanizacije i nestanka sela piši propalo. Osim ako ne postanete gradski Haredi tako što će te kontrolirati index i rtl.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:50 |
|
|
Planina je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To je to (ako izdržimo ovo tkoji ). Dakle to je to. Nema koristi postavljati slike urbanizma i nataliteta. To je jasno. Ono što još treba razjasniti je da nije vlada ta koja odlučuje ili traži da se prave zgrade. Zgrade u načelu pravi potražnja tržišta. Da ljudi hoće kuće na selu, građevinske firme bi pravile kuće na selu i nitko ne bi napravio zgradu u gradu. Problem je što se stan u gradu lako proda, a kuća na selu se teško može prodati jer je ljudi neće. Znači izjave poput "ne treba graditi zgrade", ili "treba graditi male gradove" iako točne su beskorisne. To je isto kao da nekome tužnom kažeš "nemoj biti tužan", ili siromašnom "bolje ti je biti bogat". Kako vi uopće očekujete da nastanu ti mali uspješni gradići, ako ne promjenom društvene svijesti? Ne bi valjda vlada trebala sagraditi taj gradić državnim novcem, pa onda zakonom dovesti ljude u njega i srušiti im neboder gdje su prije živjeli? Kako vi to očekujete ostvariti? Jedini način je da ti ljudi žele ići u kuće. A željeti će ići u kuće onda kada promijenu prioritete u životu i prije svega svoj sustav vrijednosti. Zašto onda vlada ne bi jednostavno propagirala drugi sustav vrijednosti i pustila tržište da samo napravi i kuće i gradiće? Vrtimo se u krug... No evo još jedna stvar, na koji način misliš kontrolirati medije, prvenstveno internet koji je glavni medij mladih? Zakonom jbmu kako bi drugačije. Je li zabranjena pedofilija. Jeste. Ima li je i dalje? Vjerojatno ima, tko zna. Bitno da se većini gadi. Kako su cigarete postale manje cool pa se broj nepušača povećava? Kako ljudi vežu pojas u autu? Evo sad ide kampanja protiv plastike, plastičnih vrećica. Malo po malo ljudi će poprijeko gledati onog tko ne razvrstava otpad itd. Zakonima nećemo nikada spasiti sve građane, ali možemo okrenuti većinu na pravi put. Ako većina bude gledala na obiteljske vrijednosti kao uzvišene i bolje od boemskih, to je dovoljno. Onda ona manjina čak i može raditi po svom, nije to ni bitno. Bitno je da većina prezire tu manjinu. Kako djeca uopće dobiju neke vrijednosti? Pa odgojem, djeca većinu stvari upiju od nekoga. Samo je pitanje da li odgojem roditelja, škole ili interneta.
1048 of 2558 - 40.97%
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:53 |
|
|
Kako kontrolirati youtube, instagram, facebook? Kako kontrolirati hollywood filmove? To je realno koliko i rušenje svih Tibri i favela koje imamo.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 11 pro 2020, 15:57 |
|
|
Kad bi se pokušala uvesti neka takva medijska cenzura svih nepodobnih platformi i sadržaja mislim da bi u mjesec dana iselilo pola mladih iz Hrvatske. Veća bi pobuna izbila radi toga nego radi ičega. Zamisli zabraniš instagram i jutub. Pa to bi bio opšti haos kod omladine. Televiziju ne spominjem jer je nove generacije svakako i ne gledaju. Filmove i serije gledaju u kinu ili na internetu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|