|
|
Stranica: 211/329.
|
[ 8224 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Primarijus
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 18:58 |
|
|
To je glupo. Kao da kažeš da nije tuča ako se potuku petorica nego mora bit 100 ljudi jer je u suprotnom neozbiljno. Nema nikakve univerzalne brojke u tom pogledu nego samo omjer snaga između sukobljenih strana. Štoviše, vrijeme masovnih vojski je odavno prošlo, čak i najmoćnije i najbogatije države imaju male vojske u odnosu na ono što su prije imale ili što bi u odnosu na broj stanovnika mogle imati. Danas sve veću ulogu igra tehnika, vrhunska obučenost vojnika i način upotrebe snaga, teži se prema kvalitetu u odnosu na kvantitet.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 19:05 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: weasel je napisao/la: Ne brini carmello nećemo vas bombardovat, rafali su rezervirani za dobre bošnjane ako ne budu dobri. Ne možeš ništa da bombarduješ sa pola eskadrile. Razgovaraš sa pripadnikom naroda kojem je tri meseca svaki dan bilo preko hiljadu neprijateljskih aviona i krstatećih projektila iznad glave, pa smo oborili dva aviona i ko zna koliko Tomahawk projektila sistemima starim 50 godina i u uslovima gde ne smeš da držiš radar upaljen duže od 10 sekundi. Ti ako misliš da smo mi impresionirani sa polu eskadrilom, onda misli, ja te svakako neću razuveravati. Je imali ste kažnjeničku ekspediciju gdje vas je bombardirao konglomerat od 20 država i gdje se moralo svaki dan dogovarat što će se gađati, pa ako se Francuzima ili Englezima ne sviđa da se gađaju mostovi, neće se gađati mostovi ili ciljevi blizu neke bolnice ili ambasade. I to je rat? Drugo, zrakoplovstvo je najjefektivnije kad se koristi u sprezi sa drugim granama vojske, što 99te također nije bio slučaj jer je cijeli taj rat bio više politička igranka. Pazi izjave, ne možeš ništa bombardirat sa pola eskadrile. Ne može jedan Rafale istrest 7-8 tona bombi negdje. Ne može i točka, a da i istrese, što je to 7 tona precizno vođenog eksploziva ili 40 tona u slučaju da pola eskadrile.
_________________ 5. avgust 1995. - Dan ujedinjenja Srbijanaca i Srba iz regiona.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 19:10 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3917 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Naša Kvačica je napisao/la: Reconquista je napisao/la: A onda ti doleti. Vrhunski stroj, svjetska klasa u skladu sa hrvatskim mentalitetom. Sliči na Ere ili Imoćane kad kupe neku ragu, olinjalu Mečku, da se hvale ispred seoske zadruge, da im susjedi zavide. Ljepše su slike, ali do uporabe prođe 5 g, ili možda padne, ko baraci.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 19:15 |
|
|
K:M je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Vrhunski stroj, svjetska klasa u skladu sa hrvatskim mentalitetom. Sliči na Ere ili Imoćane kad kupe neku ragu, olinjalu Mečku, da se hvale ispred seoske zadruge, da im susjedi zavide. Ljepše su slike, ali do uporabe prođe 5 g, ili možda padne, ko baraci. Govoriš o srpskom žicanju ruskih krama? Mi kupujemo ozbiljne avione, svemirski brod u odnosu na sve što imate u toj minijaturnoj JNA koju zovete VS. Vi niste na toj razini uopće, ajde užicajte sad nešto od rusa i hvalite se da je to veliki uspjeh srpstva.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 19:30 |
|
|
Primarijus je napisao/la: To je glupo. Kao da kažeš da nije tuča ako se potuku petorica nego mora bit 100 ljudi jer je u suprotnom neozbiljno. Nema nikakve univerzalne brojke u tom pogledu nego samo omjer snaga između sukobljenih strana. Štoviše, vrijeme masovnih vojski je odavno prošlo, čak i najmoćnije i najbogatije države imaju male vojske u odnosu na ono što su prije imale ili što bi u odnosu na broj stanovnika mogle imati. Danas sve veću ulogu igra tehnika, vrhunska obučenost vojnika i način upotrebe snaga, teži se prema kvalitetu u odnosu na kvantitet. Od bronzanog doba se teži kvalitetu. A današnje vojske nisu manje zato što imaju kvalitetniji hardver, nego zato što više nije Hladni rat, koji je za sve vreme svog trajanja vrlo lako mogao da pređe u stvarni rat. Danas to više nije slučaj i u Evropi su skoro sve zemlje smanjile vojske na čak i ispod svakog minimuma zato što je mogućnost izbijanja rata skoro pa nepostojeća. I ne teži se kvalitetu u odnosu na kvantitet zato što je to bolje, idealno je i kvalitet i kvantitet, nego se teži uštedi para. I zato svetski hegemon, SAD, uopšte nije smanjio vojsku nakon kraja Hladnog rata. Drže je na istom brojnom stanju kao tada, uz još plus ogroman skok u kvalitetu. Njima nije problem da troše pare na vojsku, pogotovo što vojno-industrijski lobi plaća sve do jednog američkog političara koji odlučuje o tome.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 19:31 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Opet rasprava o troprstaskoj vojsci?
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 19:45 |
|
|
najbolja punuda za nov avion:
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 19:45 |
|
|
Ne znam kakav stealth ima Rafale ali će jednostavno morati u kockice. Valjda postoje neke posebne boje za to. Kako Rusi farbaju SU-57.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 19:57 |
|
|
Planina je napisao/la: Ne znam kakav stealth ima Rafale ali će jednostavno morati u kockice. Valjda postoje neke posebne boje za to. Kako Rusi farbaju SU-57. boja je Mat silver
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 20:23 |
|
|
ne kvariti mat silver
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 20:36 |
|
|
Aj da se slozim s Karmelom, sve ispod 50.000 vojnika je go ***. Pa mi smo u Oluji imali gotovo 200.000 ljudi pod oruzjem...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Primarijus
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 21:08 |
|
|
PCM je napisao/la: Aj da se slozim s Karmelom, sve ispod 50.000 vojnika je go ***. Pa mi smo u Oluji imali gotovo 200.000 ljudi pod oruzjem... Pazi, neke procjene govore da 91. u jeku rata nismo imali više od 35-40 tisuća ljudi na prvoj crti od Dubrovnika pa sve do Osijeka, kad je najgore bilo.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 12 pro 2020, 22:47 |
|
|
PCM je napisao/la: Aj da se slozim s Karmelom, sve ispod 50.000 vojnika je go ***. Pa mi smo u Oluji imali gotovo 200.000 ljudi pod oruzjem... Male, dobro obučene i opremljene elitne grupe rješavaju veći dio posla. Plus tehnologija. Zamisli učinak par Rafala u poređenju sa migovima tijekom Oluje. Marker na zemlji označi metu, a prika samo otkači GBU, vrati se na kavu i novi tovar. Nitko ništa niti vidi niti čuje dok ne bubne...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 10:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60800 Lokacija: DAZP HQ
|
Samo za info, uzimamo Barak. Ali ne avion nego PZO raketu s pripadajućim lanserima. Trenutnog dometa do 100 km, u varijanti za Hrvatsku domet je 150 km. Neće muha smijeti da leti i da bidne u rasponu od 500 m do 150 km.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 11:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75745 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
PCM je napisao/la: Aj da se slozim s Karmelom, sve ispod 50.000 vojnika je go ***. Pa mi smo u Oluji imali gotovo 200.000 ljudi pod oruzjem... Amerikanci i Britanci su poslali 250 000 trupa na Irak tijekom invazije. 214 vojnika izgubili.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 11:47 |
|
|
Ko to gura Izrael u MORH-u? - niti su NATO članica (čije se oružje forsira) niti spadaju u TOP10 vojnih proizvođača (Rusija, USA, UK, France, Švabe, Italija, Švedi, Japan, Kina, Australia) - pretpostavljam da je to ekipa iz HS Produkta koja lobira za njih
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 12:24 |
|
|
Kako bi rafali prolazili pokraj tih batak raketa,s400 i tako tih sprava koje imaju ove dvije ozbiljne sile hrvatska i Srbija.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 13:22 |
|
|
Heero je napisao/la: Kako bi rafali prolazili pokraj tih batak raketa,s400 i tako tih sprava koje imaju ove dvije ozbiljne sile hrvatska i Srbija. Rafale je specializiran za niske letove na kopnu i moru zbog izbjegavanja radara + tu je još gro elektronike i sam dizajn/specialni premazi... Evo recimo tu imaš kako "stoji" u zraku, treba razumijet koja G sila je na avionu odnosno težina aviona i torzijska čvrstoća trupa i krila da može gotovo minutu bez problema lebdit u mjestu...(avion kad je na zemlji logično stoji na kotačima prednjim i dva zadnja i to je sasvim drugi par rukava od ovog na videu) Ne mogu nać snimku (možda su je maknuli) di Rafale super nisko prelijeće nekoliko puta francuske trupe u nekoj pustinji (možda Libija)...al evo Mirage F1 sve ovo i još više može Rafale... Zbog ovakvi stvari se postaje ratni pilot Recimo Indija je tražila uvid u elektro sustave/odnosno da ih oni proizvode/slažu, al su dobili NO-GO od francuza...(zato je natječaj u Indiji za ratne avione trajao tako dugo skoro ko kod nas, jer su ucjenjivali ruse/francuze/amere da im daju uvid u tehnologiju) https://economictimes.indiatimes.com/ne ... 238342.cmsZato smo mi (i vjerovatno grci) dobili privilegiju ne samo da kupimo Rafale nego da dobijemo modele koje je koristilo francusko zrakoplovstvo, znači "the real deal". Dok je India dobila nove, al vrlo vjerovatno tehnološki ogoljene Rafale...nešto slično što rusi rade, jedna verzija za ruse, druga za prijatelje i treća za sve ostale...mislim to radi i USA jel F22 niko ne može kupit, F35 samo neki i F16 svi ostali...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 13:27 |
|
|
na onim zajedničkim NATO vježbama Amerikanci optužuju Francuze da igraju protiv pravila kad Rafale uključi Spectru. uglavnom, svi ti sistemi su kaboom i ne znaju što ih je snašlo, tj. razvije se neka održiva teorija nakon par godina.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 13:31 |
|
|
Brane je napisao/la:
zastrašujuće, zamisli ovakva 3 stoje u zraku iznad Zenice kao neke utvare i pozivaju na spuštanje oružja pobunjenih islamista, a oni pucaju s kalašima po njima.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 13:41 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: weasel je napisao/la: Ne brini carmello nećemo vas bombardovat, rafali su rezervirani za dobre bošnjane ako ne budu dobri. Ne možeš ništa da bombarduješ sa pola eskadrile. Razgovaraš sa pripadnikom naroda kojem je tri meseca svaki dan bilo preko hiljadu neprijateljskih aviona i krstatećih projektila iznad glave, pa smo oborili dva aviona i ko zna koliko Tomahawk projektila sistemima starim 50 godina i u uslovima gde ne smeš da držiš radar upaljen duže od 10 sekundi. Ti ako misliš da smo mi impresionirani sa polu eskadrilom, onda misli, ja te svakako neću razuveravati. Točno, oborili ste dva aviona a ostali su vas prebili kao mačku. Jedna polu eskadrila od 12 aviona je sasvim dovoljna da svakome u susjedstvu odvrati pomisli na agresiju na Hrvatsku. Da Srbija kojim slučajem to nabavlja ne bi izašli na kraj s vama, ovako kad Hrvati nabavljaju onda je to sitno, neznačajno, ne igra ulogu, a vi serete dan noć o onom jednom panziru. Malo realnosti ti ne bi falilo.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 13:47 |
|
|
Brane je napisao/la: Evo recimo tu imaš kako "stoji" u zraku, treba razumijet koja G sila je na avionu odnosno težina aviona i torzijska čvrstoća trupa i krila da može gotovo minutu bez problema lebdit u mjestu... Nema tu posebnog opterećenja, g sila je nula, osim motora. Prevlači ga, pod velikim kutom. Najveća opterećenja su tijekom manevara, nagle promjene visine, pravca, zaokreti itd.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 14:03 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Brane je napisao/la: Evo recimo tu imaš kako "stoji" u zraku, treba razumijet koja G sila je na avionu odnosno težina aviona i torzijska čvrstoća trupa i krila da može gotovo minutu bez problema lebdit u mjestu... Nema tu posebnog opterećenja, g sila je nula, osim motora. Najveća opterećenja su tijekom manevara, nagle promjene visine, pravca, zaokreti itd. Ne slažem se Markane... G sila ne postoji samo u svemiru (mislim Tesla to zove magnetizam polova južni-sjeverni al da ne idemo u tu raspravu sad) avion lebdi u mjestu jedno 20sec (gotovo se ne miče) u tom trenutku je najveće opterećenje na trupu, motori drže sebe/zadnji dio u zraku, al prednji dio aviona "pada" al trup i krila ga drže u komadu, znači da je opterećenje veliko...naravno ne toliko veliko kod nagli manevara, ali opet veliko... Nisam inžinjer ne moram bit uvjek u pravu Al u ovom slučaju vjerujem da jesam, jer ovo su osnove fizike...naravno možda neki fizičar čita forum, pa nek se javi i riješi nas nedoumice... dudu je napisao/la: zastrašujuće, zamisli ovakva 3 stoje u zraku iznad Zenice kao neke utvare i pozivaju na spuštanje oružja pobunjenih islamista, a oni pucaju s kalašima po njima.
Za njih je dosta i MIG21
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 22:02 |
|
|
dudu je napisao/la: Brane je napisao/la:
zastrašujuće, zamisli ovakva 3 stoje u zraku iznad Zenice kao neke utvare i pozivaju na spuštanje oružja pobunjenih islamista, a oni pucaju s kalašima po njima. Koja zvijer ovaj Rafale... Brane je napisao/la: Molim sve koji čitaju da otvore ovaj klip i upale engleske titlove, nećete požaliti.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 13 pro 2020, 22:57 |
|
|
Brane je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nema tu posebnog opterećenja, g sila je nula, osim motora. Najveća opterećenja su tijekom manevara, nagle promjene visine, pravca, zaokreti itd. Ne slažem se Markane... G sila ne postoji samo u svemiru (mislim Tesla to zove magnetizam polova južni-sjeverni al da ne idemo u tu raspravu sad) avion lebdi u mjestu jedno 20sec (gotovo se ne miče) u tom trenutku je najveće opterećenje na trupu, motori drže sebe/zadnji dio u zraku, al prednji dio aviona "pada" al trup i krila ga drže u komadu, znači da je opterećenje veliko...naravno ne toliko veliko kod nagli manevara, ali opet veliko... Nisam inžinjer ne moram bit uvjek u pravu Al u ovom slučaju vjerujem da jesam, jer ovo su osnove fizike...naravno možda neki fizičar čita forum, pa nek se javi i riješi nas nedoumice... dudu je napisao/la: zastrašujuće, zamisli ovakva 3 stoje u zraku iznad Zenice kao neke utvare i pozivaju na spuštanje oružja pobunjenih islamista, a oni pucaju s kalašima po njima.
Za njih je dosta i MIG21 Ja sam inzinjer pa cu odgovorit. G sila djeluje samo kod ubrzavanja i (nagle) promjene smjera. Još da dodem da je usporenje nista drugo nego negativno ubrzavanje i tu isto djeluje G sila. Ti si zamjenio „Erdanziehungskraft“ (Privlacnost zemlje? Ili kako se kaze) i G silu. G silu itekako mozes izazvat i u svemiru, npr naglom promjenom smjera letenja. Malo je meni to tesko objasnit sve na Hrvatski ali mogu na Njemački ako treba.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|