HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 21:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 179 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rusofilija i antiamerikanizam hrvatske desnice
PostPostano: 27 sij 2021, 11:50 

Planina je napisao/la:
divizija je napisao/la:

Vraga se nađe, Srbima je manjak topovskog mesa glavni razlog neuspjeha. Da su imali topovskog mesa i dobili bi nas.

Jedno je sigurno, ni u Hrvatskoj se više nikada neće naći. Sljedeći put ćemo pasti ko Rim pred vandalima, jer smo sve što valja ubili i uništili psihofizički.

Dok se ne istrijebe kvislinzi, Hrvatska nije vrijedna branjenja. Svakom brantelju Hrvatske bi bilo pametnije da je pobjegao na zapad, tražio azil i smijao se.

Hrvati su kao narod nedotojni svojih ratnika. Zato će i nestati.

Točno to, šta misliš da je odvrtit film nazad 30 godina, koliko bi dobrovoljaca koji su stvorili državu (nije je stvorio nikakav usrani Manolić, taj je radio sve da je ne bude) otišlo gubit glave i udove za ovakvu državu? Za ovo što imamo danas nijedan ne bi ginuo. Narod nedostojan svojih ratnika, kad se sjetim kako su pljuvali onoga u kolicima jer je imao 20k kuna penzije, šatoraš, šatoraši, a čovjek ostao sjeban za cijeli život, ne može iz kolica, podočnjaci do usta, psihički otišao, i doživi da ga pljuje pola države i ruga se s njim.
Nakon ovog svega nitko više ne bi ginuo, i 90ih je to bilo samo par % fanatika koji su skočili u vatru kad je bilo najkritičnije na početku rata, a koliko smo se izdegenizirali od tada i koliko se i ovom malom relativno zdravom dijelu zgadilo sve, znaš tko će ginuti, nitko, i ne treba što kažeš, ovakav narod i država su toga nedostojni.

Sve stoji što kažeš, samo prvenstveno su se branitelji borili za svoj dom i biološku egzistenciju i egzistenciju svojih obitelji, a tek nakon toga za državu, obzirom da nisu ratovali u stranoj zemlji već na svojoj zemlji.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2021, 12:35 

Velebit je napisao/la:
Jefferson Davis je napisao/la:

Ja se potpuno slažem s tobom. Ovo što sam napisao u nekoliko postova prije, jasno, nema veze s realpolitik, a djelovanje u sklopu realpolitik je nužnost danas. Jasno da Kina, a donekle ni Rusija, nema utjecaj na ove prostore. Rusija malo više ali slabo je to kao što kažeš.

Jbg, ako ne gradiš dobre odnose sa Zapadom (bolje rečeno: ne prihvatiš sve što ti nametnu) završit ćeš kao Gaddafi.

Moja duboka uvjerenja se ne slažu s Plenkovićevim uopće, ali on je najbolje što trenutno RH može ponuditi na mjestu premijera nama Hrvatima u BiH.

Ovo je tako malodusan i grozan stav. Mi smo suverena zemlja i mozemo imat vlastitu politiku. Ako moze Island, Norveska, Bjelorusija, Izrael, Jordan itd itd onda mozemo i mi. Neka se snose poslidice. Neka nas mrze.

Da su Engleski nacionalisti bili pragmaticni materijalisti nebi nikad napustili EU. A kao Ghadaffi tj mrtvi cemo ionako svi zavrsit prije ili kasnije.

Osin toga, ideja da Kina i Rusija nemaju uticaj je skroz kriva. Rusko trziste, energija, politicke donacije, investicije imaju poprilican uticaj samo je on, na zalost dosta feudalan a ne geopoliticki.

Kina rapidno siri svoj uticaj tehnologijom, infrastrukturom i financijama.

Hrvatski mediji doduse mrze o tome pricati jer vole da se misli da nema alternative EU. Sican se i danas na koju farsu je licila 'javna rasprava' o ulasku u EU. Mediji su uvjerili moje senilne i umirovljene clanove obitelji da ce sve bit med i mliko i da ce nestat korupcija, ustase i komunjare, rodijacki kapitalizam, da ce sudovi bit brzi, da ce porezi bit niski, da ce se fondovima izgradit ka u Dubaiju, da ce nezaposlenost bit ka u Njemackoj, da ce mirovine bit vece.

Sve su obecali. Doslovno nitko nije doveden da nudi alternativu EU ili negativna iskustva. Jedino je bia Nigel Farage u emisiji Na rubu znanosti =))

Usrana EU je progurala i ustav u formi Lisabonakog ugovora. Lisabonski ugovor je na mala vrata ubacia 90% svega sadrzanog u na referendumu odbacenom ustavu EU. Taj ustav su odbili Francuska i Nizozemska a mnoge druge zemlje su pokretale referendume di je bilo ocito da ce propast ta ideja. Onda su se puno bolje medijski organizirali za Lisabonski ugovor. Samo je bio referendum u Irskoj i doslovno ih je Brisel prisilia da ga ponove nakon sta je bia Lisabonski ugovor odbijen.

Odurni libtardi... liberalni globo homo tirani. Tiranska konfiguracija bez ikakve casti, slave, identiteta ili tradicije.

Al eto... stefek misli da ako ima malo bolje sanse za zaradu da se isplati prodat suverenitet, naciju, vitalnost i moral naroda.

Najbolje od svega je sta su se prikoracili sa uljezima. Uljezi su brutalno destabilizirali EU. Zato je sad pozeljno da u Njemacku dode jos bar 5m Somalijaca i Zulua.

Sjećam se kada je bila "rasprava" (čitaj masovna propaganda) za ulazak u EU, tada je Hrvatsku posjetio Nigel Farage koji je tada bio popularan na YouTube zbog svojih govora. Niti jedan medij prenijeti vijest da je održavao tribine o EU u Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2021, 19:35 

Dutch01 je napisao/la:

Sve stoji što kažeš, samo prvenstveno su se branitelji borili za svoj dom i biološku egzistenciju i egzistenciju svojih obitelji, a tek nakon toga za državu, obzirom da nisu ratovali u stranoj zemlji već na svojoj zemlji.

Taj dom mu sada dijete koje odseli u Irsku za par sto eura veće plaće, proda za 20 000 maraka. Toliko o domu za koji se ginulo.

Biološka egzistencija nikome nije bila ugrožena per se, moglo se otići, moglo se biti dobar sa Srbima (bilo je Hrvata i na onoj strani), moglo se biti za Jugu kakvu je slobo zamislio.

Radilo se o tome da su Hrvati tada još vjerovali u svoju budućnost na svojoj zemlji i dio se bio spreman žrtvovati za to i izložiti se za to. Danas više u to ne vjeruju ili ih nije briga, a dio koji se žrtvovao je svjestan sve više kakve su seronje branili.

Uostalom, većina se i onda sklonila u stranu dok stvari prođu i izbjegla svaku ugrozu. Ugrožena je bila šaka fanatika koja je smatrala vrjednim žrtvovati riskirati život za narod koji s pokazao usranim i za dom koji im sada djeca prodaju za 20 000 maraka.

Vrh

PostPostano: 27 sij 2021, 19:44 

divizija je napisao/la:
Dutch01 je napisao/la:

Taj dom mu sada dijete koje odseli u Irsku za par sto eura veće plaće, proda za 20 000 maraka. Toliko o domu za koji se ginulo.

Biološka egzistencija nikome nije bila ugrožena per se, moglo se otići, moglo se biti dobar sa Srbima (bilo je Hrvata i na onoj strani), moglo se biti za Jugu kakvu je slobo zamislio.

Radilo se o tome da su Hrvati tada još vjerovali u svoju budućnost na svojoj zemlji i dio se bio spreman žrtvovati za to i izložiti se za to. Danas više u to ne vjeruju ili ih nije briga, a dio koji se žrtvovao je svjestan sve više kakve su seronje branili.

Uostalom, većina se i onda sklonila u stranu dok stvari prođu i izbjegla svaku ugrozu. Ugrožena je bila šaka fanatika koja je smatrala vrjednim žrtvovati riskirati život za narod koji s pokazao usranim i za dom koji im sada djeca prodaju za 20 000 maraka.

Bolje i to nego da su nas Srbi pobili kao pse 1991. godine. Danas se iz Hrvatske odseljava, a nekad se bježalo, razlika je ogromna.

Neće ni ta kleptomansko-orjunaško-udbaška mafija tresti dovijeka, pala je s vlasti i crvena neman nakon 70 godina pa će pasti i oni.

Ne treba kmečati da je narod nezahvalan zato što je to općepoznata činjenica, treba zasukati ruke i napraviti pomak prema naprijed.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 27 sij 2021, 20:01 

weasel je napisao/la:
Bolje i to nego da su nas Srbi pobili kao pse 1991. godine. Danas se iz Hrvatske odseljava, a nekad se bježalo, razlika je ogromna.

Neće ni ta kleptomansko-orjunaško-udbaška mafija tresti dovijeka, pala je s vlasti i crvena neman nakon 70 godina pa će pasti i oni.

Ne treba kmečati da je narod nezahvalan zato što je to općepoznata činjenica, treba zasukati ruke i napraviti pomak prema naprijed.

gle, Srbi su nas ubjali iz dva razloga:

1) jer smo se drznuli proglasiti državu
2) jer smo je ostali branit

Niti jedno nismo morali i nikakve ugroze ne bi bilo. A za većinu je i NIJE bilo jer se SKLONILA u stranu i čekala da vidi ishod. Pa samo u inozemstvo ti je 1991. pobjeglo preko 500 000 Hrvata, a dovoljno ih je živjelo daleko od fronta da nis ugroženi.

S tim da ja nikoga ne osuđuem što se sklonio, osuđujem samo odnos svih tih ljudi prema onima koji su ostali riskirat život.

Ništa ja ne kmečim, ja konstatiram, potpuno sam ravnodušan, emocije su mi odumrle davno. Žao mi je djela Hrvata koji se izložio za preijezira vrijednu većinu. Tima je danas uništeno i zdravlje i živci, bilo bi im bolje da su se sklonili i pustili da Srbi haraju.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2021, 11:21 

divizija je napisao/la:
Dutch01 je napisao/la:

Joj divizija opet ti sa fatalističkim postovima.
Razlozi zašto se išlo u rat su bili različiti, no većina je išla zbog razloga koji sam naveo.
Ne kužiš u Slobinoj Jugi uopće nije bilo mjesta za Hrvate.
A šta da smo se kolektivno iselili kao Cigani, pa bi nas šutirali tko stigne ili šutirali kao Židove koji su isto kolektivno iseljeni.
Stanje nije tako loše no može biti i bolje, a što se tiče pljuvanja po braniteljima i Domovinskom ratu, dovoljno je izbaciti jugoviće i četnike iz medija i općenito javnog prostora i za njih se ne bi znalo, a to nije uopće neizvedivo.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2021, 11:36 

Dutch01 je napisao/la:

Joj divizija opet ti sa fatalističkim postovima.
Razlozi zašto se išlo u rat su bili različiti, no većina je išla zbog razloga koji sam naveo.
Ne kužiš u Slobinoj Jugi uopće nije bilo mjesta za Hrvate.
A šta da smo se kolektivno iselili kao Cigani, pa bi nas šutirali tko stigne ili šutirali kao Židove koji su isto kolektivno iseljeni.
Stanje nije tako loše no može biti i bolje, a što se tiče pljuvanja po braniteljima i Domovinskom ratu, dovoljno je izbaciti jugoviće i četnike iz medija i općenito javnog prostora i za njih se ne bi znalo, a to nije uopće neizvedivo.

A koja ti je sad razika, opet se kolektivno iseljavamo a Hrvatsku ćemo prepustit plenkijevim "migrantima".

Pa yebote djeca tih istih koji su se borili za ovu zemlju jer "u slobinoj Jugi nije bilo mjesta za njih" sada tu istu zemlju prodaju za 20 000 maraka i odlaze. Pa isto to im je mogao otac napravit 1991., bar bi imao zdravlje sačuvano, a ne da nakon dva tri gelera gleda Pupovca u vlasti i puca na živce dok su mu djeca u Irskoj.

Što se tiće izbacivanja jugovića i četnika iz medija, ne budi naivan, oni imaju čitavu belosvjetsku sorošoidnu mašineriju iza sebe, etnomazohistički dio naroda, a čak i pola ovih desno od centra glasa za jugočetničko-sorošoidni
HDZ.

Možete vi meni trubiti o fatalizmu, ali ja samo konstatiram stanje,. To što je sa sociopsihološke strane ljudima lakše gledat s vedrije strane, jer tako se gura lakše dan za danom, pa si svi skupa lažete i uvjeravate da nije tako strašno, to je meni razumljivo.

Ali realnost nije takva, realnost je UŽASNA, Realnost je da agresori na Hrvatsku kroje sudbinu Hrvatima, a da će za dva-tri mjeseca fiktivno popisat masu Srba diljem bivše Krajine i onda im osigurat kvotu radnih mjesta u administraciji, a lokalni Hrvati će završavat u Zagrebu ili Njemačkoj. Realnost je da je Hrvata svaki dan sve manje, a da se u Hrvatsku iz godine u godinu trpa sve više stranaca. Realnost je da će Hrvatska biti neki multikult Jugostan za par desetljeća.

Stanje je upravo tako loše kakvim ga ja opisujem ,a vi se tješite jer vam je istina pregrozna da je vaš metabolizam provari. Ali najgore od svega je što takvo uljepšavanje stvari dovodi do toga da na izborima sami Hrvati stalno odabiru svoj nestanak i uništenje.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2021, 11:39 

divizija je napisao/la:
Realnost je da će Hrvatska biti neki multikult Jugostan za par desetljeća.

Neće, bit će sve dobro. Malo trnovito isprve i generalno manje komfora, ali u redu.

Vrh

PostPostano: 28 sij 2021, 21:25 

divizija je napisao/la:

Ali realnost nije takva, realnost je UŽASNA, Realnost je da agresori na Hrvatsku kroje sudbinu Hrvatima, a da će za dva-tri mjeseca fiktivno popisat masu Srba diljem bivše Krajine i onda im osigurat kvotu radnih mjesta u administraciji, a lokalni Hrvati će završavat u Zagrebu ili Njemačkoj. Realnost je da je Hrvata svaki dan sve manje, a da se u Hrvatsku iz godine u godinu trpa sve više stranaca. Realnost je da će Hrvatska biti neki multikult Jugostan za par desetljeća.

Stanje je upravo tako loše kakvim ga ja opisujem ,a vi se tješite jer vam je istina pregrozna da je vaš metabolizam provari. Ali najgore od
svega je što takvo uljepšavanje stvari dovodi do toga da na izborima sami Hrvati stalno odabiru svoj nestanak i uništenje.

Ne znam gdje ti živiš, pa hrvatska sela u bivšoj Krajini izgledaju 50 godina ispred srpskih. Pogledaj kad ideš starom ličkom magistralom kako je recimo između Slunja i Korenice, a kako je nakon Korenice prema jugu do Gračaca, tamo prema Donjem Lapcu da ne govorim.

A što se tiče odlazaka u Zagreb, ti si napisao da si porijeklom sa Banije/Banovine, a da radiš u centru Zagreba a prozivaš druge za to isto. Zašto se ne vratiš u regiju svojih predaka sa familijom i tamo pokreneš biznis, pokažeš osobnim primjerom?

Vrh

PostPostano: 30 sij 2021, 23:13 

Kaftanzoglio je napisao/la:

Ne znam gdje ti živiš, pa hrvatska sela u bivšoj Krajini izgledaju 50 godina ispred srpskih. Pogledaj kad ideš starom ličkom magistralom kako je recimo između Slunja i Korenice, a kako je nakon Korenice prema jugu do Gračaca, tamo prema Donjem Lapcu da ne govorim.

A što se tiče odlazaka u Zagreb, ti si napisao da si porijeklom sa Banije/Banovine, a da radiš u centru Zagreba a prozivaš druge za to isto. Zašto se ne vratiš u regiju svojih predaka sa familijom i tamo pokreneš biznis, pokažeš osobnim primjerom?

Prvo i osnovno, ja živim u istom mjestu od rođenja, tu mi je djed doselio s Banovine.
Drugo, to što hrvatska sela izgledaju bolje je nromalno, jer ipak smo mi dobil itaj rat i u njima ima više ljudi.

Ali radi se da ih ne bude, fiktivno popisivanje i dovođenja Srba autousima na glasanje je jedna od metoda kojom se to postiže, da Hrvati odu s tih prostora.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 00:18 

Divizija, svaka čast, odavno ne pročitah toliko realnosti kao kod tebe, dok god se ne otrese pod surovom realnošću dotle nema pomaka. I da, podcrtati da potomci onih koji su je branili HR i HRHB prvi idu vanka. Ako se i kaže onda si defetist ,fatalist al ne i realist. To kao igrarija etiketama fašist komunist ispade. Samo će mo mirno, ponosno i dostojanstveno, samo dostojanstveno Hrvati, pa će te van ili na margine, a pravili smo nacionalnu državu Hrvata, našu državu, za sljedeće generacije, a one odose vanka.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 12:32 

divizija je napisao/la:
Drugo, to što hrvatska sela izgledaju bolje je nromalno, jer ipak smo mi dobil itaj rat i u njima ima više ljudi.

Ali radi se da ih ne bude, fiktivno popisivanje i dovođenja Srba autousima na glasanje je jedna od metoda kojom se to postiže, da Hrvati odu s tih prostora.

Pa kako će na lokalnim izborima nešto postići dovođenjem autobusa? U Donjem Lapcu mogu dovesti 5 ili 50 autobusa na glasanje, rezultat će biti uvijek isti - jedan načelnik u jednoj općini.

Mjesta u krajini koja su bila većinski hrvatska do 1991. su i dalje sa čvrstom hrvatskom većinom, a u onima gdje su većinom bili Srbi, bio je pokušaj revitaliziranja Hrvatima iz BiH koji je propao jer su i njihova djeca otkrila Zagreb, Split, inozemstvo I ako i imaju tamo stare roditelje, ne zanima ih više tko će biti načelnik.

Sad u tim mjestima su opet Srbi većina, imaju načelnika, i svejedno je hoće li dovesti 500 autobusa na glasanje.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 13:17 

Pa kako će na lokalnim izborima nešto postići dovođenjem autobusa? U Donjem Lapcu mogu dovesti 5 ili 50 autobusa na glasanje, rezultat će biti uvijek isti - jedan načelnik u jednoj općini.

Nije samo jedan načelnik, već će čitava administracija biti srpska, plus što će se inzistirati na takvim kvotama i u državnim strukturama i sl.
Hrvat koji faktički živi tamo neće dobiti to mjesto ,ali će dobiti recimo Srbin iz Šida koji na posao u hrvatsku polciju dolazi PREKO GRANICE.
Mjesta u krajini koja su bila većinski hrvatska do 1991. su i dalje sa čvrstom hrvatskom većinom, a u onima gdje su većinom bili Srbi, bio je pokušaj revitaliziranja Hrvatima iz BiH koji je propao jer su i njihova djeca otkrila Zagreb, Split, inozemstvo I ako i imaju tamo stare roditelje, ne zanima ih više tko će biti načelnik.

Sad u tim mjestima su opet Srbi većina, imaju načelnika, i svejedno je hoće li dovesti 500 autobusa na glasanje.

Srbi nisu većina u Udbini ili Kistanju, ali to postižu upravo fiktivnim popisivanjem i autobus glasačima. Isto pokušavaju i drugdje, gdje prebacuju potrebne pragove od 15 ili 33%, koji im osiguravaju uhljebnička mjesta u administraciji, isto fiktivnim popisivanjem.

To je proces, projekt, potiskivanja Hrvata iz tih prostora, koju vlasti u Zagrebu provode od 2000.

Taj tvoj stereotip da Hrvate eto ne zanima svoj kraj, ali Srbe eto zanima je potpuno lažan. Naprotiv, Srbi imaju potporu institucija, dok Hrvati nemaju, o tome se radi. Vole i Srbi otići u inozemstvo ili Beograd, ali im se isto tako osigurava uhljebnička mjesta u općinama i županijama u Hrvatskoj, dok se Hrvatima iz tog kraja to uskraćuje.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 13:22 

...uz ovakvu desnicu kakvu imamo u hrvatsku ubrzo mi neće bit neugodno da me svrstavaju u ljevicu..eto i to živ čovik dočeka..

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 13:32 

laganini je napisao/la:
...uz ovakvu desnicu kakvu imamo u hrvatsku ubrzo mi neće bit neugodno da me svrstavaju u ljevicu..eto i to živ čovik dočeka..

Po čemu si ti to objektivno desno? I da podrška HDZ-u ne znači automatski da si desno. Ako podržavaš njihovu trenutnu politiku, koja je ljevija od Milanovićeve vlade tada si ti ljevičar.

Druga stvar što ima još većih ljevičara tipa kate šmajser i SDP-a pa se smatraš desnim za njih.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 13:38 

divizija je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Niti jedno nismo morali i nikakve ugroze ne bi bilo. A za većinu je i NIJE bilo jer se SKLONILA u stranu i čekala da vidi ishod. Pa samo u inozemstvo ti je 1991. pobjeglo preko 500 000 Hrvata, a dovoljno ih je živjelo daleko od fronta da nis ugroženi.

S tim da ja nikoga ne osuđuem što se sklonio, osuđujem samo odnos svih tih ljudi prema onima koji su ostali riskirat život.

Ništa ja ne kmečim, ja konstatiram, potpuno sam ravnodušan, emocije su mi odumrle davno. Žao mi je djela Hrvata koji se izložio za preijezira vrijednu većinu. Tima je danas uništeno i zdravlje i živci, bilo bi im bolje da su se sklonili i pustili da Srbi haraju.

Vidiš, tu si pogodio jednu tužnu istinu, krajevi koji su okusili ratne strahote i srbočetničku čizmu znaju jako dobro s kime posla imaju i reže na sve koji su antihrvatski nastrojeni. Krajevi koji nisu okusili rat i dalje žive u svom svemiru i furaju se na neko pomirenje i kao nećemo desničariti.

Da su Srbi okupirali više posto Hrvatske za toliko bi posto danas bilo više desničara, da su padale JNA bobme po Puli, Rijeci i malo češće po Zagrebu ne bi bilo imbecila koji pričaju o mračnim 90-tima i ustašizaciji.

Oni svi laprdaju zato što su bili daleko na sigurnom, naravno ovdje puno generaliziram i neka se čitatelji iz tih krajeva ne uvrijede.

Mi smo sami sebi krivi što smo ikada pustili vlast, ti smotanci i desno krilo HDZ-a nakon smrti Tuđmana je trebalo napraviti sve u svojoj moći da ne puste vlast. Kad su nas 2000-te lustrirali onda je bilo kasno.

Sad samo protok vremena može isfiltrirati jugo-udbaški smrad iz struktura vlastit, samo dok se to dogodi može nam država propast.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 13:43 

divizija je napisao/la:

Nije samo jedan načelnik, već će čitava administracija biti srpska, plus što će se inzistirati na takvim kvotama i u državnim strukturama i sl.
Hrvat koji faktički živi tamo neće dobiti to mjesto ,ali će dobiti recimo Srbin iz Šida koji na posao u hrvatsku polciju dolazi PREKO GRANICE.

Srbi nisu većina u Udbini ili Kistanju, ali to postižu upravo fiktivnim popisivanjem i autobus glasačima. Isto pokušavaju i drugdje, gdje prebacuju potrebne pragove od 15 ili 33%, koji im osiguravaju uhljebnička mjesta u administraciji, isto fiktivnim popisivanjem.

To je proces, projekt, potiskivanja Hrvata iz tih prostora, koju vlasti u Zagrebu provode od 2000.

Taj tvoj stereotip da Hrvate eto ne zanima svoj kraj, ali Srbe eto zanima je potpuno lažan. Naprotiv, Srbi imaju potporu institucija, dok Hrvati nemaju, o tome se radi. Vole i Srbi otići u inozemstvo ili Beograd, ali im se isto tako osigurava uhljebnička mjesta u općinama i županijama u Hrvatskoj, dok se Hrvatima iz tog kraja to uskraćuje.

Pa do 1991. su na prostoru bivše Krajine Srbi bili 90% u institucijama i državnim službama, a sad su 90%Hrvati. I ako taj omjer padne na 70-30 to je još uvijek daleko bolji omjer nego do 1991. Ne može dovijeka omjer padati jer ni Srbi nemaju milijune ljudi spremne da dođu živjeti u Donji Lapac ili Vrginmost. Stvarno si fatalist. Svaku pobjedu si kadar pretvoriti u poraz.

Hrvati donekle drže isto do svog kraja, ali nekome iz Banja Luke ili Teslića nije Udbina ni Korenica njegov kraj pa da bi on tamo ginuo za općinskog načelnika.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 13:44 

..pričaš gluposti...već smo pisali što je desničar al po meni osnova obitelj..vjera..država a ne neki neoustašci i korist svaku sitnicu za mržnju prema drugim vjerama nacijama i rasama..čak i politikama..ja osobno sam svjetonazora desnije od plenkijevog hdz al sam pragmatičan i dovoljno mudar da je njegova politika dobra i bolja čak i od mojih stvova..a ako je bolja onda je dobra i za moju obitelj vjeru i naciju..a vas krpi samo gubitak pozicija koje ste opet sami izazvali neargumentiranim napadim i to na osobnoj razini prema našem dragom predsjedniku..i da poštivam Milanovića s dosadašnjim stavovima unutar hr i bih i imaće moj glas al predsjednik bi se mora ipak maknut malo dalje od Albanije da bi zaookružio svoj mandat..i da zaključim njegovi stavovi su ok i objektivni al nisu desničarski kako bi vi volili jer ste ga doveli na vlast..

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 14:29 

weasel je napisao/la:
divizija je napisao/la:

Vidiš, tu si pogodio jednu tužnu istinu, krajevi koji su okusili ratne strahote i srbočetničku čizmu znaju jako dobro s kime posla imaju i reže na sve koji su antihrvatski nastrojeni. Krajevi koji nisu okusili rat i dalje žive u svom svemiru i furaju se na neko pomirenje i kao nećemo desničariti.

Da su Srbi okupirali više posto Hrvatske za toliko bi posto danas bilo više desničara, da su padale JNA bobme po Puli, Rijeci i malo češće po Zagrebu ne bi bilo imbecila koji pričaju o mračnim 90-tima i ustašizaciji.

Oni svi laprdaju zato što su bili daleko na sigurnom, naravno ovdje puno generaliziram i neka se čitatelji iz tih krajeva ne uvrijede.

polaMi smo sami sebi krivi što smo ikada pustili vlast, ti smotanci i desno krilo HDZ-a nakon smrti Tuđmana je trebalo napraviti sve u svojoj moći da ne puste vlast. Kad su nas 2000-te lustrirali onda je bilo kasno.

Sad samo protok vremena može isfiltrirati jugo-udbaški smrad iz struktura vlastit, samo dok se to dogodi može nam država propast.

..i sto sad idemo opet ratovat ..polarizirat hr zbog objektivno 1,5 posto Srba od kojih je polovina starija od osamdeset...ne suprotno triba maximalno sva gradjanska ibpoliticka prava manjinama koje ne krše ustav i zakone hr..sto bi ti puškom krenuo i uvjeravao ih da ti se prezentiraju ko obožavatelji hr..plenki upravo radi ovo sto ti govorim i upravo je to to..a vi se ponašate ko Srbi pričama o ugroženosti i drugim bedastoćama,,

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 14:37 

laganini je napisao/la:

..i sto sad idemo opet ratovat ..polarizirat hr zbog objektivno 1,5 posto Srba od kojih je polovina starija od osamdeset...ne suprotno triba maximalno sva gradjanska ibpoliticka prava manjinama koje ne krše ustav i zakone hr..sto bi ti puškom krenuo i uvjeravao ih da ti se prezentiraju ko obožavatelji hr..plenki upravo radi ovo sto ti govorim i upravo je to to..a vi se ponašate ko Srbi pričama o ugroženosti i drugim bedastoćama,,

Promašio si poantu, nisu Srbi kao manjina tu krivi za ništa, krivi su politički velikosrbi u vlasti i udbaši koji ih u vlast uvode.

Ne može u Hrvatskoj biti dozvoljeno četnikovanje i "zvezda petokraka" zato što oboje ruši temelj Hrvatske.

Plenki ne radi nikakava širenja prava manjina nego ih kupuje zbog vlasti. Prodane duše.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 14:42 

laganini je napisao/la:
..pričaš gluposti...već smo pisali što je desničar al po meni osnova obitelj..vjera..država a ne neki neoustašci i korist svaku sitnicu za mržnju prema drugim vjerama nacijama i rasama..čak i politikama..ja osobno sam svjetonazora desnije od plenkijevog hdz al sam pragmatičan i dovoljno mudar da je njegova politika dobra i bolja čak i od mojih stvova..a ako je bolja onda je dobra i za moju obitelj vjeru i naciju..a vas krpi samo gubitak pozicija koje ste opet sami izazvali neargumentiranim napadim i to na osobnoj razini prema našem dragom predsjedniku..i da poštivam Milanovića s dosadašnjim stavovima unutar hr i bih i imaće moj glas al predsjednik bi se mora ipak maknut malo dalje od Albanije da bi zaookružio svoj mandat..i da zaključim njegovi stavovi su ok i objektivni al nisu desničarski kako bi vi volili jer ste ga doveli na vlast..

Ti si bome debelo zaglibio u ljevičarenje ako ti je obitelj i vjera definicija desnog. To je definicija tradicionalizma i eventualno konzervativizma i to je to.

Svi tvoji drugi stavovi su debelo ljevi, drugi problem što ti to ne vidiš.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 15:41 

ivica je napisao/la:
Divizija, svaka čast, odavno ne pročitah toliko realnosti kao kod tebe, dok god se ne otrese pod surovom realnošću dotle nema pomaka. I da, podcrtati da potomci onih koji su je branili HR i HRHB prvi idu vanka. Ako se i kaže onda si defetist ,fatalist al ne i realist. To kao igrarija etiketama fašist komunist ispade. Samo će mo mirno, ponosno i dostojanstveno, samo dostojanstveno Hrvati, pa će te van ili na margine, a pravili smo nacionalnu državu Hrvata, našu državu, za sljedeće generacije, a one odose vanka.

Realnost = kukanje. :kava

Kako je desničarima drago kukati, isto kao da se za to dijeli neka nagrada, tko bolje kuka taj je moralniji i bolji čovjek. Najveći kukadžija osvaja titulu domoljuba godine.

Jadni domoljubi, popišani, sjebani i plaču. Razočarali se u život. Udijelite im milostinju.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 15:45 

Divizija se čini pesimističan zato što realistično opisje stanje ali ne govori kako to popraviti. Valjda se čovijek umorio sa svojim lokalnim vjetrenjačama.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 15:50 

Ne kažem ja da Divizija nije realističan, samo kažem da to tako ne valja.

Prvi korak je preuzeti odgovornost. Dok god domoljubi kažu netko drugi kriv, dotle sami sebe oslobađaju odgovornosti. Prvo trebaju reći biti će u redu ako se mi sami potrudimo. Tek onda može nešto biti.

1083 of 2558 - 42.34%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 31 sij 2021, 15:51 

Mi smo krivi, dušmani rade što dušmani rade, to je jače od njih.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 179 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: