|
|
Stranica: 196/346.
|
[ 8627 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 22:29 |
|
|
Reuf je pod dojmom da će se rotirati Guzin i Irma. Kako je to uopće moguće? Guzin odstupi pa se bira opet?
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 22:35 |
|
|
Bez obzira na narcisoidnost Irme Baralije, čisti sumnjam da će NS podržati Guzina jer su jasno rekli ne isključivo SDA ili HDZ.
Osim toga bez HDZ-a NEMA smjene onda Guzina bez HDZ jer za to trebaju 24 ruke.
Hoću reći ne vjerujem da su u NS toliko naivni jer ovo paše samo SDA-u.
Kod SDP-a se ništa ne zna jer onaj Zalihić je patološki lažov. Svaki dan potpuno druga priča.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 22:44 |
|
|
Mukiji će se pobit i pomirit između sebe još sto puta do ponedjeljka. Na kraju će svi do jedan glasat za SDA. Boška će vjerovatno isto glasat za muslimane, s njom ne bi previše računao samom činjenicom da je u muslimanskoj stranci koja egzistira jedino u etnički čistom Sarajlabadu. Ili će možda još netko tu napisat da ona nije toga svjesna? U svakom slučaju zanimljiv razvoj događaja. Čestitao bi Muslimanskom Bratu na razjebavanju oporbe, ali oporba u Mukija ne postoji.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
josi
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 22:56 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
Ovo meni nekako smrdi na ukopavanje pozicija dok nije incko zbrisao sa dužnosti da bh blok kontrolira sto veći broj gradonačelnika i samim time nova start pozicija za daljnje pregovore. Vjerovatno im je nešto šapnuto pa se oni sada grčevito bore i sa prevarama i sa svačim samo da ostvare svoju sto bolju poziciju. Nisu đaba oni dali pozicije Srbima u Sarajevu nešto veliko lezi iza toga. Ajmo HDZ u pregovore sa Boškom. Koga žena želi da zaposli
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 23:10 |
|
|
Kaže Zelenika za Dnevnik RTV HB da je ovo zapravo sporazum.
A pošto je HDZ već odbio taj sporazum, onda može biti samo sporazum između SDA i SDP koalicije. I Nikšić i Kojević su već rekli da neće samo sa SDA ili HDZ-om. Mislim NS neće vjerovatno ali za SDP se ne zna zbog onog ljigavca Zalihića.
Boška ako ima išta u glavi, a siguran sam da ima, već treba znati da je ovo sporazum samo za SDA pošto nema ni HDZ-a ni HRS-a tu.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 23:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24081 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
espresso je napisao/la: Kaže Zelenika za Dnevnik RTV HB da je ovo zapravo sporazum.
A pošto je HDZ već odbio taj sporazum, onda može biti samo sporazum između SDA i SDP koalicije. I Nikšić i Kojević su već rekli da neće samo sa SDA ili HDZ-om. Mislim NS neće vjerovatno ali za SDP se ne zna zbog onog ljigavca Zalihića.
Boška ako ima išta u glavi, a siguran sam da ima, već treba znati da je ovo sporazum samo za SDA pošto nema ni HDZ-a ni HRS-a tu. Mislim da nema velike kognitivne sposobnosti. Nije glupa, ali daleko je ona od toga da moze skontati kompleksne stvari i imati njuh za vece polticike igre.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 23:34 |
|
|
lider30 je napisao/la: espresso je napisao/la: Kaže Zelenika za Dnevnik RTV HB da je ovo zapravo sporazum.
Boška ako ima išta u glavi, a siguran sam da ima, već treba znati da je ovo sporazum samo za SDA pošto nema ni HDZ-a ni HRS-a tu. Mislim da nema velike kognitivne sposobnosti. Nije glupa, ali daleko je ona od toga da moze skontati kompleksne stvari i imati njuh za vece polticike igre. Mislim da je više iskusna i lukava nego pametna. Ona je još 30.12.2020 rekla da neće podržati SDA kandidata. Kasnije je to ponovila u podcastu Bura. A stranka joj je strogo protiv toga. Ovo sad je ta situacija jer HDZ je i prije sjednice odbio taj tzv. sporazum.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 23:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 23:47 |
|
|
lider30 je napisao/la: espresso je napisao/la: Kaže Zelenika za Dnevnik RTV HB da je ovo zapravo sporazum.
Boška ako ima išta u glavi, a siguran sam da ima, već treba znati da je ovo sporazum samo za SDA pošto nema ni HDZ-a ni HRS-a tu. Mislim da nema velike kognitivne sposobnosti. Nije glupa, ali daleko je ona od toga da moze skontati kompleksne stvari i imati njuh za vece polticike igre. Sporazum sa SDA je nešto što su ranije rekli da neće uraditi. Boška se negativno izrazila o Komšiću, a sa takvim sporazumom bi postala Komšić.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1098 of 2558 - 42.92%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 23:52 |
|
|
Nek Čović ponudi Boški da se ona rotira s Kordićem kao gradonačelnica.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 12 vel 2021, 23:57 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Nek Čović ponudi Boški da se ona rotira s Kordićem kao gradonačelnica. Mogao bi Kordić parnim danima, a Boška neparnim.
1098 of 2558 - 42.92%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 00:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Nek Čović ponudi Boški da se ona rotira s Kordićem kao gradonačelnica. Mogao bi Kordić parnim danima, a Boška neparnim. Boška nedjeljom dok je Kordić u crkvi. Trebali su se i Trump i Biden dogovoriti za nekakvu rotaciju
|
|
Vrh |
|
|
josi
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 00:03 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
Naša Kvačica je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Nek Čović ponudi Boški da se ona rotira s Kordićem kao gradonačelnica. Mogao bi Kordić parnim danima, a Boška neparnim. Slažem se jako dobar prijedlog
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 02:02 |
|
|
Meni ovo djeluje kao dogovor muslimanskih partija da svi daju glas za muslimansku opciju.
Hoce li se oni rotirati ili ne, ali sad ce svi glasovati za Guzinu.
Ostaje samo pitanje ove Boske, ali bojim se da ce islamisti opet odnijeti pobjedu. Sumnjam da su uopce i racunali na HDZ u ovoj "rotaciji", to je cisto za medije.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 04:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77169 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: Danas se na sjednici pojavila i Boška Ćavar iz Naše stranke, koja je izostala u prošli petak i u srijedu. Razlog je bila izolacija zbog COVID-a 19.
“Osjećam se dobro”, kazala je te odgovorila na pitanje da li je ostala pri stavu da do kraja bude neopredjeljena između Zlatka Guzina i Marija Kordića.
“Moji birači nisu ni ljudi iz HDZ-a BiH niti iz SDA. Ostajem pri svom. Moj izbor je Irma Baralija”, poručila je Ćavar.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 10:17 |
|
|
E sad treba opaliti drakonsku kaznu za bezobraznu krađu na GP JUG!!! Šta se čeka s tim? Ne želimo više da se hodže u đzamijama bave izbornim inženjeringom, em Komšić (glasajte za Komšića) sad i ovo.. Pa im neće padat na pamet više.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 10:32 |
|
|
neretvanin je napisao/la: E sad treba opaliti drakonsku kaznu za bezobraznu krađu na GP JUG!!! Šta se čeka s tim? Ne želimo više da se hodže u đzamijama bave izbornim inženjeringom, em Komšić (glasajte za Komšića) sad i ovo.. Pa im neće padat na pamet više. Suđenje i kazna za lažno prijavljivanje mora biti bez obzira na sve, to je prioritet. Teško kazniti te kriminalce da dobro upamte što je bilo je važnije nego tko će biti gradonačelnik.
1098 of 2558 - 42.92%
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 10:36 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39734 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
crni_bombarder je napisao/la: Meni ovo djeluje kao dogovor muslimanskih partija da svi daju glas za muslimansku opciju.
Hoce li se oni rotirati ili ne, ali sad ce svi glasovati za Guzinu.
Ostaje samo pitanje ove Boske, ali bojim se da ce islamisti opet odnijeti pobjedu. Sumnjam da su uopce i racunali na HDZ u ovoj "rotaciji", to je cisto za medije. Ovo je samo dio većeg dogovora. Bakir potvrdio da je dogovorio koaliciju sa SDP i NS na federalnoj i državnoj razini. Već se javni hvali da je formirana jaka probošnjačka opcija protiv kršćana. Preuzeli SIP, sada i VSTV, SNSD i HDZ moraju se malo prodrmati.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 10:38 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39734 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Evo i raga priznao da ga je Peđa martolog zvao i nudio mi etničku podjelu gradonačelničke funkcije u Mostaru.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 11:29 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ima li još Dodrinaša na temi ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 11:59 |
|
|
Citat: "Ovo je samo kupovina vremena Koalicije za Mostar zbog pokušaja dogovora za 18 ruku, a rotirajući gradonačelnik je najveća glupost koju su mogli iznijeti“, kazao je Raguž
"Od izbora gradonačelnika Mostara bošnjačke stranke prave nacionalno-vjerski projekt. Nevjerovatne izjave dolaze od Safeta Oručevića, preko Medžlisa Islamske zajednice do Bakira Izetbegovića i Nermina Nikšića. Zar je toliko ta gradonačelnička funkcija u Mostaru bitna da ne smije biti Hrvat. Ne može HDZ BiH platiti kampanju koju im probosanske stranke rade sa ovim, uslovno rečeno",
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 12:14 |
|
|
Zeleni orci znači pokušali podmititi ragu i dobiti HRS u probosanski blok. Radi Peđa mortolog punom parom, zovi malo Bošku, malo Ragu, zovi Čovića za svog šefa Bakira. Peđa glavni tajnik SDA i operater za preko Bulevara.
Sasvim sigurno će orci vršiti neviđeni pritisak na Bošku.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 12:26 |
|
|
HDZ delegacija bi za svaki slučaj trebala već danas tajno razgovarati sa Boškom, objasniti da se sve radi samo da Hrvat ne bude gradonačelnik i zamoliti je da bude suzdržana ili da poništi listić ili da preda prazan listić u ponedjeljak.
Ako treba ponuditi joj nagradu za to. Imaju sigurno par milijuna na ručunu stranke, tako da se nebi trebali suzdržavati po tom pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 12:33 |
|
|
Trebaju Boški ponuditi nek izađe sa zahtjevima za lokalnu zajednicu koju predstavlja i nek potpišu da će to ispuniti za suzdržanost.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 13 vel 2021, 12:43 |
|
|
Jedino pitanje u vezi Boške jeste je li ona "graDŽanka" ili "građanka"?
men'se čini da je obična gradska žena bez figa u džepu i da se priklonila graDŽanima tipa Irme i ovim bosanskim jurišnicima zato što je čini mi se nekoć imala sukob sa gazdom kafića ili tako nešto, oko parkinga, zelene površine,... ne znam jel tu upala u te "probosanske akinĐije" u Hercegovini iz čistog očaja. Gazda je vjerovatno hadezeovac ili slična šema, a ona je normalna žena ozlojađena kao mnogi na hadezevsku bahatost i lopovluke i ne bi bilo prvi put da netko iz osvete preda dušu vragu zbog osobnog iskustva, a jihadlije graDŽani ih jedva dočekaju da se sa njima okite.
Ipak, ovako na prvu mi se čini da će ipak ostati neutralna i da će ukoliko bude tražila neki ustupak od hadezea to biti nešto od općeg, a ne osobnog interesa, jer ne odaje dojam gramzive i premazane političarke.
Za razliku od njene stranačke šefice koja je prek noći evoluirala od građanke do "graDŽanke" i od Hercegovke do Bosanke, Boška je od drugačijeg materijala.
_________________ Je l' moguće da ste zaspali na straži?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|