HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 stu 2024, 23:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 89820 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 14 sij 2021, 12:43 

Nebula je napisao/la:
dudu je napisao/la:
nebitno što sad govoriš, znamo se godinama. čak i da nije ništa od toga istina što si ikad napisao, opet ovo gore što sam napisao je savršeno logično. djeca bošnjačke elite i kreme će se ispaliti iz BIH čim napune godine, sjajna odskočna daska za zapad.

Baš će djeca elite odlaziti? Kako je to logično? Ovdje sve imaju. Kućerine, bazene, vikendice, bijesne automobile. A ništa ne rade. Na budžetima šišaju ovce (čitaj sirotinju). I oni će se ispaliti da čiste guzice Njemcima? To je logično?

Pa kako bude manje sirotinje za šišanje, tako će biti manje budžeta za budžetlije. Zvuči logično.

1017 of 2558 - 39.76%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 14 sij 2021, 12:44 

dudu je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:

A kjafire varao (taman kao da vam inače netko vjeruje :zubati ), i prepadao vehabijama. Pa dobro, sasvim uobičajeno ponašanje muslimana. :palacgore1

Tako su i u ratu alahuekbirali po cijelu noć, valjda nas prepadali što će drugo bit, ne možeš spavat od alahanja. :zubati

ne znam za tebe, ali simpatiziram vehabije u BIH, to su naši tihi saveznici.

Vehabije pošteni ljudi, s njima znaš na čemu si, nešto kao četnici. :zubati

1017 of 2558 - 39.76%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 12:45 

Grobar je napisao/la:
dudu je napisao/la:
na području uže Srbije u 19. stoljeću, u postotku? ako ih je bilo i 10% do danas bi imali cirkus.

U svim kotlinama/gradovima/varošima su živeli samo turci i pöturci, Srbi su bežali u sela i verali se po planinama.

Sve smo to najuriji počev od 1804-te i I srpskog ustanka pa sve do 1878-e iz Srbije u tadašnji osmanluk(BIH uglavnom). Svaku džamiju i tursko groblje smo sravnili sa zemljom, osim one dve današnje.. :)

U Pirotu na mestu bivše džamije i turskog groblja, smo sagradili Gimnaziju i Sud.. :)

Sve je to upakovano turcima i pöturicama i najureno u "jednu i jedinu" ... :)

Sve su to Nebuline babe i dede.. :)

Živkovići naši maleni.. :D

..

Đura Horvatović završio posao.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 12:45 

Lucho je napisao/la:
To je već na kraju. Od sticanja autonomije muslimani se konstantno iseljavanju.

Velika većina tih su otišli u Tursku. Ja govorim o ovima što su planski naseljavani na Savu i Drinu kao dio dogovora.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 12:46 

dudu je napisao/la:

ne znam za tebe, ali simpatiziram vehabije u BIH, to su naši tihi saveznici.

Vehabije pošteni ljudi, s njima znaš na čemu si, nešto kao četnici. :zubati

što je najbitnije, ne varaju na izborima, čak štoviše, ne sudjeluju na izborima. navijam za njihovo širenje, fuj demokratskim izborima.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 12:48 

Pa kako bude manje sirotinje za šišanje, tako će biti manje budžeta za budžetlije. Zvuči logično.

Uvijek se može dići kredit MMF-a. Ima državne imovine (rijeke, šume, rudnici) za dati u zalog. Imaće neke hidroelekrane i vjetroelektrane koje vrte i prave struju sve da nikoga nema. Ima i dijaspora koja šalje svojima u domovinu. Uvijek će biti vune za šišati.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 12:51 

Upozorenja: 1
Nebula je napisao/la:
Hajde malo razmisli šta sam ja ustvari radio ;)

Na forumu hercegbosna gdje su Hrvati 99% članova ja sam propagirao odlazak. Govorio kako iz ove zemlje treba otići ko god može. Pričao o vehabijama kojih je sve više a spremni su na sve.

Da li si siguran da sam privatno maštao o odlasku? Evo ti kažeš Kanada. Ja bih se zakleo da sam spominjao Švedsku LOL :zubati

:smijeh
Eto vrlo si uspješan bio tim takijanjem kao i takijanjem da si Hrvat haha.
Ova takijanja zadnja dva dana i iznošenje lažnih podataka sam ti sve opovrgnuo.
Ne prolazi takija tu Mujo, ali samo ti nastavi da se ne opustimo. :zubati

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 12:52 

Nebula je napisao/la:
Lucho je napisao/la:
To je već na kraju. Od sticanja autonomije muslimani se konstantno iseljavanju.

Velika većina tih su otišli u Tursku. Ja govorim o ovima što su planski naseljavani na Savu i Drinu kao dio dogovora.

To da. Mislio sam na ukupan broj muslimana u Srbiji, a ne samo na one koji su završili u BiH.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 12:55 

Nebula je napisao/la:
dudu je napisao/la:
nebitno što sad govoriš, znamo se godinama. čak i da nije ništa od toga istina što si ikad napisao, opet ovo gore što sam napisao je savršeno logično. djeca bošnjačke elite i kreme će se ispaliti iz BIH čim napune godine, sjajna odskočna daska za zapad.

Baš će djeca elite odlaziti? Kako je to logično? Ovdje sve imaju. Kućerine, bazene, vikendice, bijesne automobile. A ništa ne rade. Na budžetima šišaju ovce (čitaj sirotinju). I oni će se ispaliti da čiste guzice Njemcima? To je logično?

Kucetine, vikendice i bjesna auta to su 0,1%. Niko ovde ne prica o ljudima sa novcem kao Bakir i Covic. Dudu je upravu ja sam u njemackoj upoznao takve omladine cij roditelji dole dobro stoje ali jedostavno in tjera korpucija, kriminal i to sto u toj drzavi vise nema nista pozitivno.
Slucajevi "srebrena maslina" iseli godisnje stotinjak ljudi. Novac je najveci razlog zasto ljudi bjeze iz BiH ali ne jedini. Imas i na zapadu slucajeve da omladina se seli iz rodnog grada u druge krajeve i vece gradove jer traze neke sadrzaje u gradu u kojem zive. Sta to imaju Zavidovici da sadrze nekog ko trazi imalo vise u zivotu od pijancenja vikendom?
Evo gore je spomenut Kakanj i pad rodjeni. U Kaknju imas tri giganta gdje su vrlo dobre plate (za BiH standarde). U isto vrijeme taj Kakanj ne nudi NISTA omladini. Nemaju jebeni bazen i kupaju se u rijeci a kako su rijeke u nas zagadjene to bolje znas od mene. Ako zelis (vikendom) izac a da nije to samo 1-2 pica u kaficu onda se voze za Kiseljak, Zepce ili Vitez. To vrijedi za Hrvate i Muslimane. Ja sam prije kad sam tako izlazio dole mislio to rade nasi jer nece u Kakanj izlazit medju vase onda kad sam upoznao neki broj muslimana i pricao snjima skontao sam da to vrijedi i za njih.
Znaci imas 20-22 godine, zaposlen si sa iznad prosjecnom platom i zivis u takvom gradu. Na drugu stranu te zove rodjak u München. Prica o Oktoberfestu, kako je isao na utakmicu Bayerna i da je prosle godine sa Gökhanom posjetio Istanbul a sledece godine ga zove Giorgis u grcku. Izlaci vrhunski tamo Turkinje, Grkinje, Ruskinje a tek lagane svabice.
Razmisljas se, otimas se da ne ides i onda odseli se jedan drugar, kasnije i drugi. Sta mislis koliko dugo bi odolio?
Znam ja da ti to razumijes, ali i da si ovde na forumu da se sprdas i nemas uopste namjeru da ozbiljno odgovaras.
Ipak slabo ima posla dosadno mi u kancu pa da ti odgovorim.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 12:58 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
BiH će demografski potpuno krahirati. Valjalo bi razviti nekakav plan za održavanje praznih područja. Naseljavanje lisica i dabrova je bolje nego naseljavanje migranata. USK treba proglasiti nacionalnim parkom.

Napravit ćemo od BiH zaštičeni rezervat prirode, velika lovišta za europske bogatune, safari na otvorenom, oaza životinja koje će lutati pustopoljinama na miru.

EU i zeleni će nas obasipati eurima za našu ekološku osvještenost. :zubati

Za nekih 50 godina Hrvatska će imati 3M stanovnika a BiH jedva 1M.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 12:59 

Rika sv Vida je napisao/la:

Nije problem što ti ne znaš otići na zvanične stranice zavoda za statistiku FBiH. Problem je što ti NIKO od ovih Hrvata koji znaju istinu ne pomaže. Puštaju te da se provaljuješ. Evo pitaj Dudua ili Robbija koliko je rođeno u FBiH 2019-te. Ne znam zašto sami ne reaguju i ne zaustave te u provalama. Vjerojatno te ne vole :)

Ja nikada ne postavljam netočne podatke. Sve brojke koje sam ikada postavio (a bilo ih je ohoho) su 100% tačne i to svi znaju. Niko se ni ne usuđuje da sumnja u njih.

Naravno kada pričam o sebi tu ne govorim istinu. Zašto bih? Ne znam ni sam šta sam sve lagao kada sam pričao o sebi ovdje. Da lli sam rekao da imam 3 ili 4 djece? Da li sam rekao da hoću u Kanadu ili u Švedsku? Ko zna.

Ali ono što je tema (demografija) tu nikada ne lažem i svi su podaci tačni i lako provjerljivi. To svi vide osim svetog Vide :D

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:01 

Nebula je napisao/la:
Uvijek se može dići kredit MMF-a. Ima državne imovine (rijeke, šume, rudnici) za dati u zalog. Imaće neke hidroelekrane i vjetroelektrane koje vrte i prave struju sve da nikoga nema. Ima i dijaspora koja šalje svojima u domovinu. Uvijek će biti vune za šišati.

Neće vam biti ni vune "za šišati", jer ćete za deset godina imati više penzionera nego zaposlenih.

Ne znam da li znaš šta to znači?

Postoje samo neka sledeća rešenja za taj ekonomski čvor:

1.Ogromno instant zapošljavanje stanovništva u trokutu, ne u nemačkoj :D koje će puniti doprinose(od toga nema ništa kod vas jer ste bez ikakovog plana i programa i samo čekate godoa(alaha))

2.Drastično rezanje plata svim "uhljebima" i svim penzionerim što enormno smanjuje potrošnju i odmah zakucava rast BDP-a narednih 4-5 godina i blokira dodatno mlade da se zaposle jer nema ni "uhljebljavanja" a ni stranih investicija..

Dakle, ako se odmah uozbiljite i napravite ozbiljan plan i program, možete da računate na nekih 800K vaših graDŽana(ekstremno siromašnih doduše) u "jedinoj" tamo oko 35-te, 40-te.. :D

U suprotnom vas nema uopšte, i to baš po Dudijevoj recepturi.. :palacgore1

...

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:03 

weasel je napisao/la:

Napravit ćemo od BiH zaštičeni rezervat prirode, velika lovišta za europske bogatune, safari na otvorenom

na migrante ili dabrove?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:05 

dudu je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Napravit ćemo od BiH zaštičeni rezervat prirode, velika lovišta za europske bogatune, safari na otvorenom

na migrante ili dabrove?

Koliko para toliko muzike... :smajl013

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:05 

Nebula je napisao/la:

Nije problem što ti ne znaš otići na zvanične stranice zavoda za statistiku FBiH. Problem je što ti NIKO od ovih Hrvata koji znaju istinu ne pomaže. Puštaju te da se provaljuješ. Evo pitaj Dudua ili Robbija koliko je rođeno u FBiH 2019-te. Ne znam zašto sami ne reaguju i ne zaustave te u provalama. Vjerojatno te ne vole :)

Ja nikada ne postavljam netočne podatke. Sve brojke koje sam ikada postavio (a bilo ih je ohoho) su 100% tačne i to svi znaju. Niko se ni ne usuđuje da sumnja u njih.

Naravno kada pričam o sebi tu ne govorim istinu. Zašto bih? Ne znam ni sam šta sam sve lagao kada sam pričao o sebi ovdje. Da lli sam rekao da imam 3 ili 4 djece? Da li sam rekao da hoću u Kanadu ili u Švedsku? Ko zna.

Ali ono što je tema (demografija) tu nikada ne lažem i svi su podaci tačni i lako provjerljivi. To svi vide osim svetog Vide :D

Niko na ovoj temi nije vise lagao od tebe.
Neki dan si jos napisao kako sav pad u federaciji prouzrokuju Hrvati a da Muslimani stagniraju.
cak sam i odgovorio da samo trolas temu sa upisima koji su na prvi pogled vezani za temu ali su neka fantazija kao da ja tvrdim da u Federaciji zivi 2 miliona Hrvata.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:09 

Nemaju uje 2700 rodjenih to je za njih davno vrijeme, ove godine imaju 2900 prvacica sa halal ujama. :D

Nebula tetku si im u slezenu. :pepam

Još malo i troduplo!
:hrvatinic

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:11 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Znam ja da ti to razumijes, ali i da si ovde na forumu da se sprdas i nemas uopste namjeru da ozbiljno odgovaras.

Vuče, vuče bubo ljenja. Kako ozbiljno razgovarati sa ljudima koji su ubijeđeni da će SVI pripadnici jednog naroda napustiti zemlju? Svaki društveni sistem ima hajmo reći "višak" to jest one koji se ne snalaze da se uklope u kapacitete tog sistema. Pri tome oni mogu imati čak i dobra primanja ali ako se duhovno ne snalaze otići će.

Pa evo vidimo da ovo što odlazi (čemu se toliko radujete) je gotovo isljučivo USK i TK. Zašto KS, ZDK, SBK, HNK, BPK ne? Pa razmišljajte pobogu. Da su USK i TK poput ostatka FBiH Bošnjaci bi danas maštali ne samo o 100% BiH već o Tvrtkovoj Bosni :D

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:12 

Nebula je napisao/la:

Ok, onda nemam prigovora. :palacgore1

Koliki je postotak takvih, po tvojoj procjeni?

1017 of 2558 - 39.76%

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:14 

Nebula je napisao/la:

Nema meni šta tko pomagat. Po biltenu u FBiH je rođeno 18010 djece u FBiH http://fzs.ba/index.php/publikacije/god ... -registar/
Po zbroju svih mjeseci u mjesečnim izvještajima je 17490 http://fzs.ba/index.php/publikacije/sao ... -registar/
Ti tvrdiš rođeno 16000 Muslimana :smijeh

Želiš reć rođeno manje od 2000 Hrvata?

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:14 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Niko na ovoj temi nije vise lagao od tebe.
Neki dan si jos napisao kako sav pad u federaciji prouzrokuju Hrvati a da Muslimani stagniraju.

Nisi ti to razumio bubo lenja. Rekao sam da Bošnjaci stagniraju u odnosu na Srbe u BiH. A da FBIH malkice pada u odnosu na RS zbog toga što Hrvati padaju više nego Bošnjaci. Naravno, sve procentualno.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:17 

Lako što ubrajaš Rome, Rusine, Ukrajince, Ruse, nepoznate (među kojima ima i Hrvata i Srba) u Muslimane, lako što tvrdiš da nema bar 200 rođenih Hrvata u Hrvatskoj i da nije 1000 Muslimana izmišljeno, problem je osnova matematika.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:20 

što tvrdiš da nema bar 200 rođenih Hrvata u Hrvatskoj i da je 1000 Muslimana izmišljeno, problem je osnovna matematika.

To je ujo davno proslo vrijeme, imali ste 2014. = 3.400 rodjenih, a 2020/2021. samo 2.900 prvacica.
Vremena kad ste vi imali vise prvacica su drevno doba. :crying

Još malo i troduplo!
:hrvatinic

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:22 

Izvor za 2900 prvašića ove godine? Dio djece ide i u škole u Hrvatsku.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:22 

Nema meni šta tko pomagat. Po biltenu u FBiH je rođeno 18010 djece u FBiH http://fzs.ba/index.php/publikacije/god ... -registar/
Po zbroju svih mjeseci u mjesečnim izvještajima je 17490 http://fzs.ba/index.php/publikacije/sao ... -registar/
Ti tvrdiš rođeno 16000 Muslimana :smijeh

Želiš reć rođeno manje od 2000 Hrvata?

Ama treba ti pomoć lutko draga. Evo ja ću kad tvoji neće:

Mjesečni su PRELIMINARNI podaci i nisu konačni. Po konačnim U FBiH je 2019-te rođeno 18.019. Od toga 14.270 Bošnjaka, 2.685 Hrvata, 136 Srba i 928 Ostalih. Ovi ostali su gotovo isključivo u Sarajevu, Tuzli i ostalim većinski bošnjačkim kantonima i zato ih ja dodajem Bošnjacima kao "Armija BiH" opciju. Svi to razumiju i jasno vide osim tebe Vide.

Kada Bošnjacima i Ostalima (uglavnom Bosanci) iz FBiH dodam Bošnjake iz BD i RS dobije se 16.000 rođenih budućih fanova Armije BiH.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2021, 13:27 

Nebula je napisao/la:
Mjesečni su PRELIMINARNI podaci i nisu konačni. Po konačnim U FBiH je 2019-te rođeno 18.019. Od toga 14.270 Bošnjaka, 2.685 Hrvata, 136 Srba i 928 Ostalih. Ovi ostali su gotovo isključivo u Sarajevu, Tuzli i ostalim većinski bošnjačkim kantonima i zato ih ja dodajem Bošnjacima kao "Armija BiH" opciju. Svi to razumiju i jasno vide osim tebe Vide. Kada Bošnjacima i Ostalima (uglavnom Bosanci) iz FBiH dodam Bošnjake iz BD i RS dobije se 16.000 rođenih budućih fanova Armije BiH.

Najveći dio kod ''ostalih'' su ''nepoznati'' a ne Bosanci
Veliki dio Roma je kako u ostalima tako i u samim tzv Bošnjacima.
Kod roma nema fanova Armije BiH al dobro uzmite si ih slobodno i nepoznate i rome

14.270+ 928 = 15198 ne 16000 oduzmemo 1000 fiktivnih dođeš na 14198 Muslimana i Roma i nepoznatih
RS je nebitna, to je druga država, nepoznate, rome i ostale od tamo je suludo sebi pripisivat.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 89820 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 1846, 1847, 1848, 1849, 1850, 1851, 1852 ... 3593  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: dreamteam, Fredericktown, Hagresor, iprodano, Shchepo, Tomba17 i 50 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: