HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 lis 2024, 19:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 8220 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 329  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 02 vel 2021, 19:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 15 sij 2021, 16:29
Postovi: 147
VUKsaJUGA je napisao/la:
Dutch01 je napisao/la:
Čini se da će SAD prvi put u svojoj povijesti imati smanjenje broja stanovnika i to prošle godine.

Smanjenje stanovnika prouzrokuje veliku stetu na ekonomiju.
Nije nuzno da ce od toga ekonomija da krahira ali uzrokuje veliku stetu.
U zapadnoj ekonomiji je rast nuzno potreban a tesko je prouzrokovat neki rast kad ti se trziste smanjuje.
Jednokratko smanjenje ne mora da znaci krah ali moze da prouzrokuje spiralu prema dnu.

Da budem jasan ne govorim kako ce SAD sad da krahira i da ode u K, ali trenutno nisu u zavidnom polozaju.


Amerika ima nepresusno demografsko vrelo u Latinskoj Americi i ogromnu teritoriju. Koliko ja vidim najveci uzrok unutrasnjeg nezadovoljstva je sto prvi put imaju generaciju koja losije zivi od svojih roditelja. Niko jos nije nasao rjesenje za problem gubitka ogromnog broja poslova uslijed automatizacije i globalizma. Ako se uvede Universal Basic Income za one mlade za koje nema posla, kako ce se oni za koje ima motivisati da rade? Ako ovima sto rade das privilegije (bolju zdravstvenu zastitu) onda opet imas velike klasne razlike i nezadovoljstvo. Svi da rade ali po 2 sata dnevno? Logisticki pakao.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 02 vel 2021, 23:09 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 17:34
Postovi: 24718
Hara je napisao/la:

Velika vecina te nove monetarne mase je emitirana kroz financijske institucije i zapravo nikad nije ni zavrsila kod gradjana bilo kojeg sloja, izuzev dijela mjera koje se odnose na borbu protiv posljedica korone. Tako da i nije moglo doci do inflacije potrosackih cijena. Banke su taj novac mahom plasirale u trzista kapitala pa se efekt inflacije osjeca tamo kroz bujanje cijena dionica.

Do problema ce vjerojatno doci kad iz bilo kojeg razloga zavrsi era niskih kamatnih stopa, a to ce onda znaciti krizu koja se nece moci gasiti novim svjezim novcem nego ce prvo biti obuzdavana povecavanjem kamatnih stopa. Bit ce gadno kad do tog dodje.


zato era niskih kamatnih stopa ne smije nikada doći kraju, novac će se bacati iz helikoptera zauvijek, ali bez efekta na standard građana, koji će stagnirati ili padati.

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 06:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 lip 2009, 18:35
Postovi: 10870
Evo celog snimka hapšenja devojčice i prskanja peper sprejom:




Inače policuju je pozvala majka jer je devojčica od 9 godina pretila da će da je ubije , i onda kad je policija došla devojčica je počela da beži a majka sela u policijski auto , a danas majka je protiv policije.

I sad policajci dobili otkaze , gradonačelnica koja je crnkinja je zgrožena ikaže kako ne zna kako je to biti policajac ali zna kako je biti "majka".
I sad traže da policija se ponaša kao psihijatri i psiholozi a ne da hapsi kad ih pozovu zbog pretnji smrću i ljudi koji su divlji i potpuno van kontrole.

Mala u snimku kaže "I want female police officer" i onda je ženska došla i nagovarala je a mala počne se dernjati "I am a child" , dakle mala je svesna da je kao dete zaštićena od strane javnosti i takođe svesna da će javnost stati na njenu stranu kad vidi ovo.

_________________
O turčine za nevolju kume
A ti vlaše silom pobratime


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 09:12 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 kol 2018, 20:37
Postovi: 5633
Citat:
SAD: Duboko smo uznemireni izvješćima o sustavnim silovanjima u kineskim logorima



SJEDINJENE Države "duboko su uznemirene" izvješćima o sustavnim silovanjima i seksualnom zlostavljanju žena u logorima za Ujgure u kineskoj regiji Xinjiang, objavio je jučer State Department.

BBC je ranije u srijedu objavio da je nekoliko bivših zatočenica i stražara otkrilo da su "doživjeli ili svjedočili sustavnom masovnom silovanju, seksualnom zlostavljanju i mučenju".

"Duboko smo uznemireni izvješćima, uključujući svjedočenjima iz prve ruke, o sustavnom silovanju i seksualnom zlostavljanju žena u logorima za Ujgure i druge muslimane u Xinjiangu", komentirala je glasnogovornica State Departmenta.

Ponovila je da je Kina počinila "zločine protiv čovječnosti i genocid" u Xinjiangu i dodala da bi za te "zločine trebalo snositi ozbiljne posljedice".

Glasnogovornica State Departmenta istaknula je da bi Kina trebala dopustiti "trenutačne i neovisne istrage međunarodnih promatrača" zbog optužbi za silovanje - "uz ostale zločine počinjene u Xinjiangu".

Peking je odbacio optužbe o zlostavljanju u Xinjiangu i dodao da je svrha postavljenih kompleksa suzbijanje islamističkog ekstremizma i separatizma.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin rekao je da su napisi BBC-a "bez činjenične osnove" i dodao da su oni koji su iznijeli optužbe više puta bili "akteri širenja lažnih informacija".

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sad ... 51837.aspx


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 13:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
Oregon law to decriminalize all drugs goes into effect, offering addicts rehab instead of prison


https://www.usatoday.com/story/news/nat ... 311046001/


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 14:36 
Offline

Pridružen/a: 11 vel 2019, 13:17
Postovi: 766
Potpuno su izgubili kompas, pocinje lov na vjestice:

https://news.yahoo.com/pentagon-stumped ... 20319.html

_________________
Osjecaj me prati da sam fiju...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 18:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Mislim da to spontano ide kao lavina. Svi su u strahu i niko ne smije ništa reći.
Teško da neke moćne grupacije mogu planirati takav imbecilizam koji će same njih skupo koštati i paralizirati u radu (globalizam).

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 19:45 
Offline

Pridružen/a: 30 lip 2016, 16:26
Postovi: 7774
https://www.forum.hr/showthread.php?t=1214499&page=137


Prema NBC novinaru jos 27.01. su gubici hedge fondova na "slucaju GameStop/GSE" bili $14,3 milijarde, a do danas se navodno popelo i do blizu $20 milijardi.
Samo Melvin Capital je izgubio oko 7 milijardi ili 53% portfolija. Melvin je platio oglas u medijima da su kompletno izasli iz GSE pozicije, ali moguce je da je to samo pokusaj utjecanja na cijenu kako bi smanjili daljnje gubitke. Gubici bi bili jos i veci da neke online trading apps nisu sprijecile male (retail) tradere u daljnjoj kupnji dionica i cak prodavale njihove dionice bez pristanka vlasnika ili za nizu cijenu. Tu je najvazniju ulogu imao Robinhood app ($20 mlrd dolara pod upravom, 13 milijuna korisnika) kojem je glavni ulagac Citadel hedge fund. Osim sto je Citadel ulagac u Robinhood app Citadel je i glavni kupac Robinhoodovih korisnickih informacija (nisam shvatio je li to legalno s obzirom da daje fast-traderima insiderske informacije).

Nadalje, Citadel je i vlasnik nastradalog Melvin Capitala i zajedno s Point72 je bailoutao Melvin sa $3 milijarde. Znaci postoji velika vjerojatnost da je Citadel trazio od Robinhooda da ilegalno sprijeci svoje klijente da kupuju GSE dionice i tako dizanjem cijene nabijaju daljnje gubitke Melvinu/Citadelu. Pored toga, s obzirom na golemu short poziciju Melvina i ostalih hedge fondova (od 140% GSE "slobodnih dionica"), vrlo je izgledno da se provodio ilegalni naked short sell. S obzirom na goleme gubitke, konflikte interesa i moguce golemi kriminal trebala bi se provesti temeljita istraga za financijske prevare. To je malo vjerojatno jer npr. u nadzornom odboru Citadel-a sjedi bivsi Fed chairman Bernanke koji je 2008. prošao lišo i za puno vece prevare, a bivsa chairwoman Fed-a i sadasnja Bidenova ministrica financija (Secretary of Treasury) je na Citadelovoj platnoj listi ($810'000 samo za drzanje govora na Citadel konferencijama).

U pricu se upleo i Silicon Valley preko Discorda koji pruza platformu/servere sa socijalne mreze. Reddit grupa WallStreetBets koja je potaknula retail investitore na "short squeeze" (kontra shortanju koje su radili stradali Wall Street hedge fondovi) je koristila usluge Discorda. Discord je blokirao/cenzurirao WallStreetBets grupu pod optuzbom za "govor mrznje", taman kad je hedge fondovima zatrebala pomoc...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 20:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 srp 2019, 22:04
Postovi: 5191
Amerika propada brže od očekivanog. Mislio sam da će političke elite malo stati na loptu kad se riješe Trumpa a oni kao da su ubacili u višu brzinu. Izgleda da će svaki pripadnik oružanih snaga koji je bijele rase uskoro biti provjeravan zbog sumnji na ekstremizam. Najbolje da im u vojsci ostanu manjine i LGBT zajednica =))


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 20:46 
Offline

Pridružen/a: 11 vel 2019, 13:17
Postovi: 766
BBC je napisao/la:
Mislim da to spontano ide kao lavina. Svi su u strahu i niko ne smije ništa reći.
Teško da neke moćne grupacije mogu planirati takav imbecilizam koji će same njih skupo koštati i paralizirati u radu (globalizam).


Podsjeca malo na McCarthyjevu komisiju, ali ovo sad je puno gore i opseznije.

_________________
Osjecaj me prati da sam fiju...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 21:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
https://www.standard.rs/2021/02/03/vode ... -imperija/


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 22:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 kol 2018, 20:37
Postovi: 5633
ikmandvaradtist je napisao/la:
https://www.standard.rs/2021/02/03/vodeci-kineski-politikolog-sad-ce-propadati-dugo-kao-britanska-imperija/


Živa istina.

slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 04 vel 2021, 22:44 
Online
Avatar

Pridružen/a: 01 kol 2020, 12:37
Postovi: 18472


Svake godine sve bliže Kina :biceovodobro

_________________
Broj učenika u osnovnim školama u USK
2013/2014 - 25,758
2023/2024 - 15,503


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 05 vel 2021, 09:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40
Postovi: 1922
Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
Kad spadneš na to da avionu starom pola stoljeća ideš produžiti rok trajanja do kraja ovog stoljeća (ne čudi me ovo nakon debakla F-22 i F-35):
https://www.zabranjeni.url/video/news/naju ... a-15048047

I još mujage misle da je Biden Alah...

_________________
Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma

HDZ=SKH


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 05 vel 2021, 22:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
Nuclear war with Russia or China now a very real possibility, warns US admiral


https://www.thetimes.co.uk/article/nucl ... -9kqfb9m83


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 06 vel 2021, 02:28 
Offline

Pridružen/a: 02 sij 2021, 00:58
Postovi: 1206
Naucnici ispituju moze li Bajden jos... :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 07 vel 2021, 13:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ovi su u kurcu totalno.


_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 07 vel 2021, 18:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 srp 2019, 22:04
Postovi: 5191
BBC je napisao/la:
Ovi su u kurcu totalno.


Amerika je postala ekonomska zona gdje svak gleda što može ušićarit. Političari rade za onoga tko više plati čak i ako je to neka strana neprijateljska država. Njihovi glasači (npr. novi Amerikanci poput Reufa) žele samo pare za sebe i svoju etničku skupinu.
Društvena kohezija puca, održavat će je umjetnim putem vojska i policija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 07 vel 2021, 19:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 srp 2019, 22:04
Postovi: 5191
Jesu li naši mediji pokrili dvostruko silovanje i ubojstvo koje je tamnoputi Amerikanac livestreamao na društvenim mrežama?
https://people.com/crime/brother-of-rap ... f-2-women/


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 07 vel 2021, 19:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 kol 2018, 20:37
Postovi: 5633
spliter1 je napisao/la:
Naucnici ispituju moze li Bajden jos... :zubati


I mala djeca znaju da Joe još može.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 07 vel 2021, 19:31 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 17:49
Postovi: 32755
Bilo je neko mišljenje liječnika tijekom izbora, pretpostavljaju "može preživjeti mandat".

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

986 of 2558 - 38.55%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 07 vel 2021, 20:36 
Offline

Pridružen/a: 22 pro 2020, 09:59
Postovi: 449
BBC je napisao/la:
Ovi su u kurcu totalno.




Kad na druge bacaju bombe onda nisu toliko osjetljivi i pateticni.

_________________
fakofbolan


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 08 vel 2021, 05:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
franzetitts je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Ovi su u kurcu totalno.




Kad na druge bacaju bombe onda nisu toliko osjetljivi i pateticni.


Upravo moja misao, između ostalih. Svi ti silni "regime change" koji su završili u krvi i stotinama tisuća masakriranih i uništenih obitelji. Negdje i u milijunima.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 08 vel 2021, 19:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Jedan "Democrat" manje. Evolucija čini svoje.


_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 09 vel 2021, 20:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109214
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Neki dan gledam dokumentarac o Crack droga epidemiji.

- 80-ete i 90-ete godine crnci pravili non-stop prosvjede da ih spase od dilera, ubijanja i ovisnosti. Ubijali se kao u ratu. Bili naporni i medijima i vladi kao proljev da ih spase. Nisu smjeli ni po danu biti ispred zgrade i kuća, živjeli kao u zatvoru doma.
- Kad ih vlada poslušala i ispunili im želju počeli kukati kako su zatvori puni crnaca, i kako vlada cilja samo na crnačke zajednice.

- Ali eto, i sam dokumentarac propušta da primjeti tu anomaliju i žali "jadne crnce".

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8220 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 329  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 21 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO