HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 27 ruj 2024, 05:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]




Započni novu temu Odgovori  [ 8219 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 329  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 17 ožu 2021, 18:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Kreten senilni.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 17 ožu 2021, 20:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 16:23
Postovi: 13278
Citat:
E, JOE...
Biden: 'Putin će platiti, ne vjerujem da ima dušu, on je ubojica'. Rusija je nakon svega povukla veleposlanika u SAD-u


https://direktno.hr/eu-i-svijet/biden-p ... -u-226830/

:rolleyes

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 17 ožu 2021, 21:12 
Offline

Pridružen/a: 11 vel 2019, 13:17
Postovi: 766
Hey Joe, djes kreno s tim pistoljem... :))

_________________
Osjecaj me prati da sam fiju...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 17 ožu 2021, 21:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Bidenman će Putinu dati sankcije kakve Milorad Dodik ima. :laugh

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 17 ožu 2021, 21:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 kol 2018, 20:37
Postovi: 5633
Hara je napisao/la:
Imbecil od puppet presidenta otvoreno prijeti Putinu:

https://www.geopolitika.news/vijesti/bi ... se-izbore/

Ako nas ove budale ne odvedu u nuklearni holokaust bit ce dobro...


Kamala ima bolje šanse za to, Bidenu spremaju košaricu. Plan od početka.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 17 ožu 2021, 21:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
Zamišljam kako ta matora drtina pozove Putina da se pobiju - kao što je onog radnika koji mu je postavio nezgodno pitanje tokom kampanje...

Al' bi mu Putko stare koske otres'o o pod svojim džudo zahvatima... :zubati


Zna li neko šta će sada biti sa THE WALL?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 17 ožu 2021, 22:23 
Offline

Pridružen/a: 11 vel 2019, 13:17
Postovi: 766
BBC je napisao/la:
Bidenman će Putinu dati sankcije kakve Milorad Dodik ima. :laugh


Meni je tiha jeza kad vidim tog tipa. Senilni poluidiot kojeg su instalirali na mjesto najmocnijeg covjeka svijeta da cita s blesimetra stvari koje nije u stanju ni ispravno procitat, a kamoli razumjeti, uz gromoglasnu sutnju redom svih mainstream medija.

Opasna su ovo vremena, mozda ni sami cesto nismo svjesni koliko jer smo i sami dopola skuhani pa prihvacamo kao novo normalno bas svako *** koje nam se servira.

_________________
Osjecaj me prati da sam fiju...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 18 ožu 2021, 02:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 16:23
Postovi: 13278
Citat:
Ako prođe, ovaj Zakon prisilio bi katoličke institucije u SAD-u da zapošljavaju ‘svećenice’
slika

Krajem veljače u SAD-u Zastupnički dom Kongresa usvojio je Zakon o ravnopravnosti, a početkom ožujka on se našao pred Senatom. Ako ga usvoji Kongres, Bidenova administracija je jasno obznanila da će ga i Bijela kuća usvojiti te će i službeno postati zakon.

Uz kontrolu predsjedništva i oba doma Kongresa, Demokrati su napokon spremni ozakoniti svoj ekstremni program protiv obitelji i života, piše LifeSIte News.

Njegovi pristaše smatraju ga najopsežnijim pro-LGBT zakonom u američkoj povijesti. Zakon o ravnopravnosti također bi predstavljao glavnu pobjedu za organizacije koje pružaju pobačaj jer bi značio kodifikaciju sudskog procesa „Roe versus Wade“*, kako navode brojne skupine koje se zalažu za zaštitu života.

Demokratima je potrebno 60 glasova za usvajanje zakona u ravnomjerno podijeljenom Senatu, što znači da zahtijeva i najmanje 10 glasova Republikanaca. Međutim, senatski Demokrati mogli bi učiniti presedan, te smanjiti granicu od 60 glasova na većinu glasova, kao što su i obećali učiniti u kampanji 2020. godine.

Evo kojih pet stvari bi svi katolici i kršćani trebali znati o pro-LGBT, pro-abortivnom Zakonu o ravnopravnosti koji bi mogao biti usvojen za nekoliko dana.

1. Prisilio bi katoličke institucije da zaposle transrodne žene, “svećenice” – ili bi bili suočeni sa sankcijama

Zakon o ravnopravnosti nalagao bi da „postojeći savezni zakoni o zabrani spolne diskriminacije pri zapošljavanju“ štite rodni identitet i seksualnu orijentaciju, zabranjujući katoličke prakse zapošljavanja.

“Svaka crkva ili privatna škola koja odbije zaposliti osobe koje se bave sodomijom i drugim istospolnim ponašanjem ili podržavaju pobačaj, iako krši crkveno učenje, smatrat će se kršenjem Zakona”, rekao je Robert Marshall, pišući za LifeSiteNews.

“Poduzeća koja vode kršćani ili oni koji vjeruju u „Prirodni zakon“**, a koji ne uspiju implementirati LGBTQ+ /abortivni program, bit će kažnjeni, kao da su sudjelovali u rasnoj diskriminaciji”, nastavio je, dodajući da crkve mogu izgubiti status oslobođenja od poreza, ako odbiju primijeniti ono što Demokrati diktiraju.

“Crkve kod kojih u svećenstvu sudjeluju samo muškarci bit će primorane promijeniti svoje politike sukladno Zakonu o ravnopravnosti ili mogu izgubiti status oslobođenja od poreza”, rekao je.

Pismo iz 2019. godine kojeg su potpisala trojica visokih katoličkih biskupa, kao i čelnici desetaka katoličkih i kršćanskih institucija, pokrenulo je niz ovakvih pitanja, navodeći da će Zakon “privatne poslodavce i druge podvrgnuti skupim parnicama ako se ne budu strogo pridržavali „Politike preferiranog oslovljavanja***.”

“To bi utjecalo ne samo na male, obiteljske tvrtke, već i na humanitarne i druge neprofitne organizacije koje su organizirane s određenom misijom”, nastavlja se.

Zakon o ravnopravnosti izričito krši vjersku zaštitu predviđenu Zakonom o obnovi vjerske slobode (RFRA) koji je potpisao demokratski predsjednik Bill Clinton 1993. godine, a pod sponzorstvom trenutnog čelnika većine u Senatu Chucka Schumera te trenutne predsjednica Donjeg Doma Nancy Pelosi. To bi bilo prvo ograničenje Zakona o obnovi vjerske slobode.

2. Zakon o ravnopravnosti primorao bi kršćanske liječnike i bolnice na operacije promjena transrodnih spolova i pobačaje

Ovaj bi zakon redefinirao spolnu diskriminaciju u savezni zakon o građanskim pravima tako da uključuje “trudnoću, porod ili slično zdravstveno stanje”, kodificirajući i proširujući zaštitu od pobačaja, kao što je primijetio pro-life odbor Američke konferencije katoličkih biskupa.

“Zakon o ravnopravnosti izmijenio bi Zakon o građanskim pravima kako bi zabranio diskriminaciju na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta, ali bi i ispunio dugogodišnju želju organizacija koje se bave pobačajima da službeno i legalno uspostave pobačaj kao “zdravstvenu zaštitu”, napisao je nedavno Kenneth Craycraft iz Sjemeništa i Teološke škole Mount St. Mary u časopisu First Things.

„Zakon zahtijeva da se pristup „liječenja“ trudnoće ne smije razlikovati od pristupa bilo kojoj drugoj vrsti zdravstvene zaštite za bilo koje drugo „fizičko stanje“. Ali to su zapravo druge riječi za provedbu snažne nacionalne politike pobačaja na zahtjev iz bilo kojeg razloga ili bez razloga”, dodao je.

Zakon o ravnopravnosti također bi kriminalizirao sva savjetovanja koja nisu u skladu s LGBT ideologijom, pod izlikom “nediskriminacije” u zdravstvu. Studije pokazuju da su reparativna i konverzijska terapija uspjele za nebrojene bivše LGBT pacijente, dok velika većina djece s rodnom disforijom (nezadovoljstvo svojim rodnim identitetom) prihvaća svoj spol ako su zaštićena od zastrašujućeg postupka “potvrđivanja spola”.

Poput pobačaja, transrodne operacije i “terapije prilikom rodne tranzicije” bile bi promovirane protiv prava priziva savjesti kršćana, preradom federalnog zakona o zdravstvenoj zaštiti.

“Katoličke bolnice u Kaliforniji i New Jerseyu tužene su zbog odbijanja izvođenja histerektomije (kirurško uklanjanje maternice) na inače zdravim ženama koje žele postati muškarci. Druga katolička bolnica u Washingtonu nagodila se van suda kad ih je Američka unija za civilne slobode (ACLU) tužila zbog toga što su odbili izvesti dvostruku mastektomiju (kirurško uklanjanje jedne ili obje dojke) na rodno disforičnoj šesnaestogodišnjakinji ”, objavila je fondacija Heritage Foundation.

“Ti bi se slučajevi umnožili prema predloženom Zakonu o ravnopravnosti”, nastavila je Heritage fondacija.

3. Zakon o ravnopravnosti povećao bi rizik djevojčica od seksualnog napada i eliminirao ženski sport

“Pojedincima se neće zabraniti pristup zajedničkim objektima, uključujući zahod i svlačionicu, što je u skladu s rodnim identitetom pojedinaca”, stoji u Zakonu o ravnopravnosti.

Pristup ženskim objektima od strane muških spolno zbunjenih muškaraca povećava rizik od seksualnih napada, što se vidi u primjeru grada Decatur u državi Georgia, kada je učenik napao petogodišnju djevojčicu zahvaljujući “uključivim” pravilima u školskim kupaonicama.

„Žene i djevojke zaslužuju pristup privatnim prostorima kod posjećivanja svojih lokalnih teretana ili dok koriste zahod prilikom posjeta restoranu, ali Zakon o ravnopravnosti bi potkopao legitimnu zabrinutost o privatnosti i sigurnosti koje žene imaju zbog dijeljenja ovakvih spolno odvojenih objekata s biološkim muškarcem” navodi se u Pismu kršćanskih vođa iz 2019. godine usmjerenom protiv ovog zakona.

Zakon o ravnopravnosti također bi trajno usadio opasno, nepravedno uključivanje muškaraca zbunjenih spolom u sportske timove djevojaka, što je novonastala Bidenova administracija već imenovala prošlog mjeseca. “Transrodni” muškarci imaju značajnu prednost protiv ženskih natjecateljica, ponižavaju ih nepristojno disproporcionalnim pobjedama usput nanoseći brutalne ozljede protivnicama.

4. Zakon o ravnopravnosti potpuno su osudili američki katolički biskupi

Američka konferencija katoličkih biskupa (USCCB) više je puta osudila Zakon o ravnopravnosti i trenutno provodi kampanju „Glas birača“ pozivajući sve katolike da utječu na svoje predstavnike da se zakon odbije.

“Zakon o ravnopravnosti, o kojem uskoro slijedi izglasavanje u Zastupničkom domu SAD-a, u mnogo načina čini suprotno ravnopravnosti i treba mu se usprotiviti. Umjesto poštivanja razlika u vjerovanjima o braku i seksualnosti, Zakon o ravnopravnosti diskriminirao bi ljude koji vjeruju”, navodi se u izjavi za kampanju.

U drugoj izjavi od utorka, pet predsjedatelja USCCB-a ponovno je napalo Zakon o ravnopravnosti, rekavši da će on “diskriminirati ljude koji vjeruju” i kršiti “dragocjena prava na život i savjest” s “mandatom za pobačaj”.

USCCB je pismom 2019. godine osudio Zakon o ravnopravnosti, pozivajući se na pokušaj zakona da „nametne nove norme koje negativno utječu na nerođene, zdravstvenu zaštitu, dobrotvorne službe, škole, osobnu privatnost, atletiku, slobodu govora, vjerske slobode i roditeljska prava.”

“Nerazumne definicije “spola” i “rodnog identiteta” u zakonu izbrisale bi različito, teško stečeno priznanje žena u saveznim zakonima. Uvjeti nediskriminacije zasnovani na spolu ukinut će skloništa za žene i mnoge jednospolne škole”, navodi se u pismu.

5. Zakon o ravnopravnosti unatoč svemu ima potpunu podršku “katolika” Joea Bidena

“Zakon o ravnopravnosti pruža dugotrajnu saveznu zaštitu građanskih prava na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta … kodificirajući hrabrost i otpornost LGBTQ + pokreta u trajni zakon”, rekao je Joe Biden u prošlotjednoj izjavi.

“Pozivam Kongres da brzo donese ovaj povijesni zakon”, dodao je, obećavši potpisati Zakon tijekom prvih 100 dana njegovog predsjedanja.

Biden je svoju predanost antikatoličkom Zakonu o ravnopravnosti pojačao svojim potpredsjedničkim izborom Kamale Harris, odlučne promotorice zakona i ostalih ekstremnih politika koje promoviraju pobačaj i LGBT zajednicu.

I Kamala Harris i Xavier Becerra, Bidenov kandidat za vođenje američkog Ministarstva zdravstva i socijalnih usluga, poznati su po svom zloglasnom progonu pro-life aktivista tijekom njihovih mandata na poziciji državnog odvjetnika u saveznoj državi Kaliforniji.

Bidenova potpora radikalno protuživotnom, protuobiteljskom Zakonu o ravnopravnosti podržava uvjerenje većine glasača da je šef Demokratske stranke “marioneta radikalne ljevice”. To također baca sjenu na njegovu tvrdnju koju često ponavlja da je “pobožni katolik”, što je nadbiskup Joseph Naumann, predsjednik povjerenstva USCCB-a za život, nedavno ispravio.

“Predsjednik bi se trebao prestati definirati kao pobožni katolik i priznati da je njegov pogled na pobačaj u suprotnosti s katoličkim moralnim naukom”, izjavio je nadbiskup Naumann u intervjuu ranije ovog mjeseca. „Ono što on sada radi je uzurpiranje uloge biskupa i zbunjivanje ljudi. Izjavljuje da je katolik i prisilit će ljude da podrže pobačaj kroz prikupljanje poreza. Biskupi ga trebaju ispraviti zbog ponašanja protivnog katoličkoj vjeri.

Objašnjenja pojmova:

Roe versus Wade* – sudski proces iz 1973. godine pred američkim Vrhovnim sudom, nakon kojeg je u SAD-u legaliziran pobačaj na zahtjev iz bilo kojeg razloga do vremena trudnoće kada fetus može preživjeti bez majke. Nakon 7. mjeseca pobačaj se dopušta, ako je ugrožen život majke.

Prirodni zakon** – pravni sustav zasnovan na pomnom promatranju ljudske prirode i zasnovan na vrijednostima svojstvenim ljudskoj prirodi koje se mogu izvesti i primijeniti neovisno o pozitivnom zakonu.

Politika preferiranog oslovljavanja*** – zamjenice koje osoba preferira da drugi koriste, a koje se odnose na spolni identitet te osobe.


https://narod.hr/svijet/ako-prode-ovaj- ... -svecenice

Prioriteti se moraju znati...

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 18 ožu 2021, 07:53 
Offline

Pridružen/a: 08 sij 2020, 17:34
Postovi: 24718
Mislim da će taj zakon pasti na VS, no Biden i tu sprema cort packing

_________________
Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: "Bolesnik međ' Okeanima"
PostPostano: 18 ožu 2021, 13:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
aleksije radicevic je napisao/la:
ikmandvaradtist je napisao/la:
Dugo sam mislio da je prerano za ovakvu Temu i da Ujka Sem nije još ono što je bio "Bolesnik sa Bosfora" ali kada u jednom danu (u pola jednog dana, preciznije) saznaš 4 ovakve vesti onda mislim da sasvim slobodno možemo da ga okarakterišemo takvim. Dakle, za razliku od opšte USA Teme gde se stavlja sve i svašta, ovo je Tema na kojoj ćemo pažljivo pratiti samo tonjenje ovog, očigledno, "Titanika".

Evo te 4 vesti:

1. Kineska mornarica je podigla prednost u broju plovila na 20 % (ima 60 plovila više) :whistling

2. u Teksasu je pokrenuta debata o Zakonu o otcepljenju a pominje se u još nekoliko delova države (Florida, Misisipi, Oregon, Kolorado,...) :sneaky2

3. u trenu kad je Biden trebalo da počne da odgovara na pitanja, Program je prekinut :001_rolleyes

4. glasnogovornica Psaki je na pitanje "šta će Biden uraditi i preduzeti u vezi teškog stanja finansija?" odgovorila doslovno "Jenet Yellen je žena". :smajl043


Kako "ovo" da opstane? Zar iko veruje da ovo nije nepovratan proces? Nadajmo se samo da će urušavanje proći mirno i bez prevelikih posledica na nas...


Ja sam otvorio temu o Tranziciji u multipolarnost.
topic17944.html

Odrzavanje svetske imperije, tj. prisutstva u svakom kutku sveta postalo je ekonomski kontraproduktivno, troskovi su veci od prihoda, i zato se ide u tranziciju u kojoj ce se SAD otarasiti takve politike, i okrenti se nekoj profitabilnoj profitabilnoj politici. Zapravo to je u vec u toku.
Inace, SAD su bogate u svakom pogledu. Prirodni resursi su ogromni, organizacija rada i proizvodnje na visokom nivou, tehnologija napredna, infrastruktura izgradjena i mocna. Bogatstvo je i dalje tu, trazi se novi model njegove raspodele, a moguce i novi ideoloski model koji ce drzati naciju jedinstvenom.



OK, al' ja sam hteo da se Tema zove baš "Bolesnik međ' Okeanima" da stavljamo linkove i vesti razvoja njegove bolesti i degradacije... Modovi su očigledno smatrali da nema potrebe i da se može ovde sve trpati, što je u suštini OK.


NIko mi ne odgovori: šta je sa Zidom? Jel' završen, jel' će da ga sruši Kamala? Eno nadiru neki Latinosi i Centralne Amerike, biće poplava...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 18 ožu 2021, 14:04 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 23:20
Postovi: 3546


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 18 ožu 2021, 15:19 
Offline

Pridružen/a: 13 ožu 2021, 16:41
Postovi: 763
Ako ovo prođe , eto zakona kod nas do kraja godine , Srbija u stopu prati SADi EU po pitanju degeneričnosti ,o vi " nasi " usvajaju i šta im i ne traže , to je kod njih po principu traćiš 2 usvojimo 3 dekadentna zakona


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 18 ožu 2021, 20:39 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 23:20
Postovi: 3546
Citat:
Odnosi SAD-a i Rusije na najnižoj razini od Hladnog rata, Kremlj povukao ambasadora, oglasio se i Putin

Iz Moskve poručuju da je Bidenova izjava o ‘Putinu ubojici‘ uvreda za sve Ruse

Nedavni odgovor novoga američkog predsjednika Joea Bidena da "Putina smatra ubojicom" uzburkao je ionako napete odnose SAD-a i Rusije, a predsjednik Vladimir Putin na to je samo kratko odgovorio kako je "onaj tko tako govori i sam takav". Zatim je, kako je rekao "bez ironije", zaželio Bidenu "sreću i zdravlje. Dodatno, hitno je pozvao svog ambasadora u Washingtonu Anatolija Antonova da dođe u Moskvu na konzultacije, kako bi se vidjelo što i kako dalje s Amerikom i Bidenovom administracijom, koje će, kako je lakonski odgovoreno iz Lavrovljeva ministarstva, "trajati koliko bude trebalo".

Predsjednik vanjskopolitičkog odbora Dume Konstantin Kosačov izjavio je da Bidenova kvalifikacija predstavlja "prekretnicu u američko-ruskim odnosima". Naime, objavljeno je da će Antonov razgovarati s više dužnosnika i obići više institucija, a naći će se i sa zastupnicima Dume.

Istodobno je Rusija objavila potpuni prekid vojnih pregovora i suradnje s NATO-om. Odnosi ne mogu biti gori nego što su danas. U posljednjoj etapi Trumpova mandata američko-ruski odnosi smatrani su najgorima od završetka hladnog rata, ali se sada pokazalo da mogu pasti još i niže. Odmah nakon pobjede Joe Bidena na izborima Kremlj je pokazao otvorenu indignaciju, a Putin je bio jedan od posljednjih lidera koji mu je, više od mjesec dana nakon izbora, čestitao na pobjedi, naslađujući se kaotičnoj situaciji koja je tada vladala u SAD-u.

Neprijatelj broj 1
Nedavno je Bijela kuća u svojoj strategiji Rusiju ponovno proglasila "neprijateljem broj 1" te uvela još jedne nove sankcije zbog trovanja i zatvaranja oporbenog političara Alekseja Navaljnog, a CIA je ponovno optužila Moskvu za umiješanost i u posljednje predsjedničke izbore, što je Biden komentirao riječima da će "Putin za to platiti". Kremlj je demantirao te optužbe, da bi prije nekoliko dana Joe Biden potpuno zasolio izjavom o "Putinu ubojici".

Konstantin Kosačov rekao je da "opoziv ambasadora ne mora biti i posljednji korak koji će Rusija učiniti" te da imaju još toga na raspolaganju, pogotovo ako ne dođe do isprike s američke strane. "Ovakva izjava je nedopustiva od državnika takva ranga. To je neprihvatljivo", izjavio je Kosačov.

Andrej Turčak, potpredsjednik Vijeća Federacije i sekretar Glavnog vijeća vladajuće proputinovske Ujedinjene Rusije, rekao je da je ta Bidenova izjava "uvreda i rukavica u lice cijeloj Rusiji", ali i iskaz političkog sljepila te dokaz "starosne demencije američkog političkog vodstva" i zadnji stupanj agresije izazvane bespomoćnošću.

Turčak je ustvrdio da je SAD u velikim problemima jer je Rusija uspješnija u svemu - od borbe s pandemijom do toga da je rusko cjepivo Sputnjik V najefikasnije na svijetu. "Kod nas vladaju obiteljske vrijednosti, a kod njih rodna i transrodna ideologija. Mi imamo Krim, a SAD je pred raspadom. O rejtingu koji Vladimir Putin uživa kod Rusa Joe Biden ne može niti sanjati", poručio je Turčak.

"Slijepa ulica"
Marija Zaharova, glasnogovornica ruskoga Ministarstva vanjskih poslova, izjavila je da su rusko-američki odnosi u slijepoj ulici te da treba vidjeti koliko će SAD i dalje inzistirati i riskirati degradacijom tih veza. Glasnogovornica Bijele kuće, Jen Psaki, odgovorila je na povlačenje ruskog ambasadora riječima da će nova administracija voditi drugačiju politiku prema Rusiji nego njihovi prethodnici te da će Biden uvijek govoriti otvoreno i izravno sve što Putina ide, a pogotovo da će SAD odgovoriti na sve poteze Rusije koji idu u smjeru destabilizacije SAD-a.

Po novoj strategiji SAD-a prema Rusiji, Bijela kuća će ponovno inzistirati na pitanjima ljudskih prava te građanskih i političkih sloboda u Rusiji, na što je Kremlj, pogotovo nakon velikih i masovnih antikremaljskih prosvjeda prodemokratske oporbe, osobito alergičan. Zbog zatvaranja Alekseja Navaljnog Washington je već dva puta uvodio sankcije protiv Rusije, odnosno nekih pripadnika političke i poslovne elite, te oko toga želi koordinirati svoju politiku s Bruxellesom, što posebno izaziva uznemirenost u Moskvi. Podsjetimo da su i odnosi EU i Rusije na najnižoj točki od raspada SSSR-a.

Putin zaželio Bidenu dobro zdravlje
Ruski predsjednik Vladimir Putin odgovorio je u četvrtak američkom kolegi Joeu Bidenu, koji ga je nazvao "ubojicom", istom mjerom, ali i kazao da neće raskinuti odnose zbog toga.

Govoreći na svečanom obilježavanju sedam godina od ruske aneksije Krima, Putin je rekao da će Moskva nastaviti surađivati s Washingtonom, ali je Bidenu odgovorio istom mjerom.

„Svoj svoga prepoznaje”, rekao je Putin, upotrijebivši izreku iz svojeg djetinjstva.

„Ovo nije samo dječja izreka i šala. U tome se skriva duboko psihološko značenje”.

„Uvijek u drugima vidimo vlastite osobine i mislimo da su kao i mi”.

Putin je dodao kako Bidenu (78) želi dobro zdravlje. „Kažem to bez ironije, ne u šali”. (Hina)

https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... n-15058918


Bidenova administracija nema podršku većine birača, donosi zakon koji će još više razljutiti republikance, izazvat će doslovni raspad SAD-a, idu na dodatno zahlađenje odnosa s Rusijom i Kinom... Nema većih subverzivnih destabilizatora od demokrata...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 19 ožu 2021, 16:48 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 23:20
Postovi: 3546
Citat:
KINA PROTIV SAD-A

Trebao je to biti sastanak pomirenja, a ispao je skandal: ‘Potičete druge zemlje da nas napadnu‘

‘Kad su kineski delegati stigli u Anchorage, nije ih dočekala samo hladnoća Aljaske već i hladan odnos Amerikanaca‘, tvrdi Kina

Najviši američki i kineski diplomati upustili su se u goruću raspravu na prvom sastanku dviju svjetskih sila otkako je Joe Biden stupio na dužnost. Sastanak koji se održao na Aljasci u četvrtak, 18.ožujka, navečer, prerastao je u verbalno natjecanje pred novinarima tijekom kojeg su Kina i SAD-a iznijele optužbe na stol pred očima javnosti.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... u-15059207


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 19 ožu 2021, 18:34 
Offline

Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35
Postovi: 10746
Lokacija: No Country for White Men
Upozorenja: 1
Nek se Ameri troše na Tihom oceanu a odavde nek odjebu.

_________________
Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 19 ožu 2021, 18:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 lip 2009, 18:35
Postovi: 10858


=)) :ucelo

Nema dalje.

Dakle , veterinarska struka ima problema sa rasizmom i nedostatkom diversity.

Najjače je pred kraj kad kaže onaj dramatični glas kako je glavni veterinar kad je progledao problematičnu životinju rekao :"Don't make me George Floyd you". =))
Ali na kraju je ispalo da su mekšeg srca jer neće ipka hteti da neko dobije otkaz.

_________________
O turčine za nevolju kume
A ti vlaše silom pobratime


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 20 ožu 2021, 13:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
Sve objašnjeno u 6 min:





Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 20 ožu 2021, 14:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 16:23
Postovi: 13278
Citat:
Trumpovo bogatstvo umanjilo se za 700 milijuna dolara dok je bio predsjednik

Za razliku od većine političara koji steknu funkciju moći i na račun nje se obogate, Donald Trump je za vrijeme svojeg mandata predsjednika SAD-a izgubio 700 milijuna dolara.

Neto vrijednost bogatstva bivšeg američkog predsjednik pala je na 2,3 milijarde dolara, što je za 700 milijuna dolara manje nego kad se uselio u Bijelu kuću u siječnju 2017. godine, pokazuju podaci Bloombergovog indeksa milijardera.

Naime, posao s nekretninama čini oko tri četvrtine neto vrijednosti Trumpovog bogatstva, a taj sektor je, bio izrazito pogođen pandemijom korona virusa.

Još jedan faktor koji je uticao na smanjenje Trumpovog bogatstva je navodno i narušen odnos bivšeg predsjednika s bankama i zajmodavcima zbog njegovog političkog angažmana.

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 20 ožu 2021, 23:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
Jeste stavljali ovo: ALASKA on the verge of BANKRUPTCY?





Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 20 ožu 2021, 23:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50
Postovi: 10366
Lokacija: Banja Luka
Eeee.. :sad...nema više ove Amerike ..



Pretvorila se u ovu..

slika


Ove su hvatale ''mladin'' buket.. :laugh

slika

_________________
Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 21 ožu 2021, 02:26 
Offline

Pridružen/a: 02 sij 2021, 00:58
Postovi: 1206
Bosnje razocarene mislili su da ce im starkelja Bajden djabe dat vakcine :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 21 ožu 2021, 10:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11
Postovi: 23847
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
ikmandvaradtist je napisao/la:


Zna li neko šta će sada biti sa THE WALL?

Jedna od prvih izvršnih naredba novog predsjednika je bila obustavljanje izgradnje zida.
Situacija na granici Meksika i USA se dodatno usložnila, jer je zadnja dva mjeseca priljev ilegalnih imigranata enorman. Naime, krijumčari po cijeloj Srednjoj i Južnoj Americi su proširili priču da su granice ponovo otvorene i propusne nakon silaska Trumpa s vlasti.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 21 ožu 2021, 23:01 
Offline

Pridružen/a: 11 vel 2019, 13:17
Postovi: 766
Svarog je napisao/la:
Eeee.. :sad...nema više ove Amerike ..



Pretvorila se u ovu..

slika


Ove su hvatale ''mladin'' buket.. :laugh

slika


Izgledaju ko posada u Zvjezdanim stazama....

_________________
Osjecaj me prati da sam fiju...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 22 ožu 2021, 00:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23
Postovi: 3685
Lokacija: Clown World
https://www.facebook.com/staljin.3348/v ... 2622789253

:smijeh

A snimali su 007icu sa Brosnanom kad on lapi tenk u Moskvi i vozika se ulicama kao šmeker... :zubati Bio sam klinac kad sam to gled'o i mislio se "koji su ovo idioti kad misle da deluje uverljivo... ovo ni u Somaliji ne može a ne Rusiji"... :rigam


Vrh
   
 
 Naslov: Re: USA - zbirna tema
PostPostano: 22 ožu 2021, 23:58 
Offline

Pridružen/a: 02 sij 2021, 00:58
Postovi: 1206
Morel Bajdenu jos harbija haha :zubati


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8219 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 227, 228, 229, 230, 231, 232, 233 ... 329  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO