|
|
Stranica: 8/11.
|
[ 267 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 18:29 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39373 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
laganini je napisao/la: ..penave nisu hrvati..il vukovići..onda su spareni možda u prošlom stoljeću il ranije.. Stvarno ste Pereci koji nikada nisu čuli za islamizaciju, čuj miješani brakovi Stvarno me svojim nepoznavanjem prošlosti BiH svaki dan iznenadite, naravno da je takve lako istakijati. Potucheni Hrvati i Srbi budući Bošnjaci su mijenjali prezime samo ako je prezime imalo kršćansku vjersku osnovu, a takvih prezimena u Hercegovini je relativno malo, ima i mojih prezimenjaka.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 18:31 |
|
|
laganini je napisao/la: ..pa najveći extremi su iz mješoviti brakova..vjerojatno i moji unuci..al to su fakti..ovdje na forumu je lasica.. Miješani brak Musliman-Bošnjakinja.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 18:45 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam što je tu neobično, pa Muhamed Filipović je točno znao od koga potječe pa je opet govorio da je Bošnjak. Ma da, jasno. Ali zanima me što oni kažu kad ih se pita. Recimo taj Jusuf Penava ako se nađe u Hercegovini s nekim Hrvatom Penavom, kako se oni postavljaju u vezi toga? Da ga konkretno pitaš u lice kako to, što bi ti rekao?
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 18:46 |
|
|
Nije sparen niti "mjesovitim brakom" izmijesan nego je prodao vjeru za saku pilava, neki njegov pradjed.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 18:51 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam što je tu neobično, pa Muhamed Filipović je točno znao od koga potječe pa je opet govorio da je Bošnjak. Ma da, jasno. Ali zanima me što oni kažu kad ih se pita. Recimo taj Jusuf Penava ako se nađe u Hercegovini s nekim Hrvatom Penavom, kako se oni postavljaju u vezi toga? Da ga konkretno pitaš u lice kako to, što bi ti rekao? Rekao bi ti da je Jozo Penava izdao bosnjastvo ba i da Hrvata u Bosni nije bilo prije 20. vijeka. Oni imaju cijelu alternativnu povijest, crkva bosanska pazi CRKVA je najslicnija islamu pa su se zato pot.urcili, ljiljan nije heraldicki simbol svojstven krscanskim plemickim obiteljima vec je "lilicum bosniacum" autohtoni ljiljan koji raste samo u Bosni, krstjani nisu isto sto i krscani, ta konacno vanzemaljci ljudi kornjace su nekada u proslosti aterirali u Visoko i izgradili piramide. Oni vjeruju u te gluposti.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 18:52 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2407 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
laganini je napisao/la: ..penave nisu hrvati..il vukovići..onda su spareni možda u prošlom stoljeću il ranije.. Penave nisu Hrvati?!
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 18:54 |
|
|
saskia je napisao/la: laganini je napisao/la: ..penave nisu hrvati..il vukovići..onda su spareni možda u prošlom stoljeću il ranije.. Penave nisu Hrvati?! ..zar ne kužiš da je upitna rečenica..zato i spominjem miješani brak..
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 18:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24022 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
U Stocu su Ivankovici Muslimani.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 18:59 |
|
|
Pavlovic, Brankovic (Nedzad), Filipovic, Obradovic itd. jako cesta prezimena kod muslimana.
Tu je vise nego jasno porijeklo istih.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:03 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2407 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
lider30 je napisao/la: U Stocu su Ivankovici Muslimani. U Posušju, odnosno Rakitnu su Ivankovići Hrvati, Bašići i Jukići također.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:11 |
|
|
Sta cemo sa hrvatima koji se prezivaju Alilovic, Arapovic, Turkovic?
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59943 Lokacija: DAZP HQ
|
Karabaja je napisao/la: Sta cemo sa hrvatima koji se prezivaju Alilovic, Arapovic, Turkovic? Zapravo su to pogrdni nadimci, možeš biti siguran da ti je predak bio zlostavljan u selu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:14 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Sta cemo sa hrvatima koji se prezivaju Alilovic, Arapovic, Turkovic? Ništa, Hrvati koji su prezimena dobili u Tursko doba ili su se vratili vjeri pradjedova nakon progona Turaka.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:18 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3725 Lokacija: Stolni grad
|
daramo je napisao/la: laganini je napisao/la: ..penave nisu hrvati..il vukovići..onda su spareni možda u prošlom stoljeću il ranije.. Stvarno ste Pereci koji nikada nisu čuli za islamizaciju, čuj miješani brakovi Stvarno me svojim nepoznavanjem prošlosti BiH svaki dan iznenadite, naravno da je takve lako istakijati. Potucheni Hrvati i Srbi budući Bošnjaci su mijenjali prezime samo ako je prezime imalo kršćansku vjersku osnovu, a takvih prezimena u Hercegovini je relativno malo, ima i mojih prezimenjaka. Šta je s Martinovićima u Stocu, prezime čisto kršćansko, usudio bi se reći, odnosno mogu slobodno reći katoličko, a ima sigurno još primjera.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59943 Lokacija: DAZP HQ
|
Gazda je napisao/la: daramo je napisao/la: Stvarno ste Pereci koji nikada nisu čuli za islamizaciju, čuj miješani brakovi Stvarno me svojim nepoznavanjem prošlosti BiH svaki dan iznenadite, naravno da je takve lako istakijati.
Potucheni Hrvati i Srbi budući Bošnjaci su mijenjali prezime samo ako je prezime imalo kršćansku vjersku osnovu, a takvih prezimena u Hercegovini je relativno malo, ima i mojih prezimenjaka.
Šta je s Martinovićima u Stocu, prezime čisto kršćansko, usudio bi se reći, odnosno mogu slobodno reći katoličko, a ima sigurno još primjera. Real je najbolji klub na svijetu. Gazda: al Rijeka ih je dobila na Kantridi 1981. godine.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
espresso
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:22 |
|
|
Uglavnom prodavali su se za šaku ječma.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:29 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3725 Lokacija: Stolni grad
|
dudu je napisao/la: Gazda je napisao/la: Šta je s Martinovićima u Stocu, prezime čisto kršćansko, usudio bi se reći, odnosno mogu slobodno reći katoličko, a ima sigurno još primjera. Real je najbolji klub na svijetu. Gazda: al Rijeka ih je dobila na Kantridi 1981. godine. Ok slažem se da su rijetki primjer, ali opet zaslužuju pažnju i elaboraciju. I općenito se rijetko o tome govori u Hercegovini koja je po tome karakteristična, jer su sama prezimena na ovim prostorima novijeg datuma posobno ova na ić, pa što onda i oni nisu mogli uzeti prezime tipa ibrahimović ili još dodaš aga ili beg da budeš veći baja pa uzmeš tipa izetbegović, ali ne, jedino su ovdje ljudi ostavili svoja kršćanska prezimena, zamisli da je Bakir Živković, nema smisla rln.
|
|
Vrh |
|
|
Jefferson Davis
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:35 |
|
|
weasel je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Sta cemo sa hrvatima koji se prezivaju Alilovic, Arapovic, Turkovic? Ništa, Hrvati koji su prezimena dobili u Tursko doba ili su se vratili vjeri pradjedova nakon progona Turaka.Toga skoro da uopće nije bilo. Kako je bilo 1878. tako je i ostalo, taklo-maklo. O tome Srećko Džaja govori u svojoj knjizi o BiH u AU.
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:47 |
|
|
Ne postoje Hrvati u Bosni i Hercegovini do 20 stoljeća, samo Bošnjaci katolici. Čak i vaš dragi Ivo Andrić to fino u Travničkoj hronici provlači kod dijaloga katoličkih svećenika. Oni koju su čitali tu knjigu znaju o čemu pričam i koliko knjiga ima pokrivenosti referencama i historijskom građom.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:48 |
|
|
laganini je napisao/la: ..penave nisu hrvati..il vukovići..onda su spareni možda u prošlom stoljeću il ranije.. Penava tipično hrvatsko prezime za Hrvate sa juga BiH. Za Srbe nisam čuo nikad da se tako iko preziva ili možda par ljudi svega. Sramota da ti kao Hrvat slabo poznaješ prezimena svojih sunarodika a ja ih kao Srbin bolje prepoznajem . Bruka i sramota bi bila za Jusufa da se preziva Bevanda,musliman a Bevanda.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:52 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam što je tu neobično, pa Muhamed Filipović je točno znao od koga potječe pa je opet govorio da je Bošnjak. Ma da, jasno. Ali zanima me što oni kažu kad ih se pita. Recimo taj Jusuf Penava ako se nađe u Hercegovini s nekim Hrvatom Penavom, kako se oni postavljaju u vezi toga? Da ga konkretno pitaš u lice kako to, što bi ti rekao? Evo imamo jednoga i ovdje. Bosnjak007 je napisao/la: Ne postoje Hrvati u Bosni i Hercegovini do 20 stoljeća, samo Bošnjaci katolici. Čak i vaš dragi Ivo Andrić to fino u Travničkoj hronici provlači kod dijaloga katoličkih svećenika. Oni koju su čitali tu knjigu znaju o čemu pričam i koliko knjiga ima pokrivenosti referencama i historijskom građom.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 19:53 |
|
|
HusoBaznijek je napisao/la: Rondo je napisao/la: Šljamovi, nadam se da će se čitav život okrećati u strahu da im netko glavu ne bi razbio... Za onog drugog s kosom ne znam, ali onom ćelavom, onakvom mrcini bošnjačkom teško da ko ima muda glavu razbiti. Baš mrcina, jedva došao do stepenica , krmak ugojeni.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 20:07 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Bosnjak007 je napisao/la: Ne postoje Hrvati u Bosni i Hercegovini do 20 stoljeća, samo Bošnjaci katolici. Čak i vaš dragi Ivo Andrić to fino u Travničkoj hronici provlači kod dijaloga katoličkih svećenika. Oni koju su čitali tu knjigu znaju o čemu pričam i koliko knjiga ima pokrivenosti referencama i historijskom građom. Tako je, do kraja 19 stoljeca su se formirali danasnji europski narodi. Tada u 19 stoljecu recimo u danasnjoj italiji i njemackoj su bili itekako snazni regionalni identiteti, mlecani, rimljani, etruscsani, ... postadose talijani, bavarci, saksonci, svabe, ... postadose njemci, dalmatinci, sokci (izvorno iz bosne), dubrovcani, bosanci, hercegovci, bosnjaci, zagorci postadose hrvati, a razmisljalo se i o samo nazivanju Ilirima (Ilirski pokret), stoljece i pol poslije potomci islamiziranih hrvata, srba, crnogoraca, vlaha, madjara, dalmatinaca, turaka i bosnjaka katolika sebe dekretom nazvase Bosnjacima.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 20:11 |
|
|
Prozori sarajevske katedrale sruše čitav mit o "bošnjačkoj" naciji
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: POLICIJSKA BRUTALNOST U MOSTARU Premlatili mladića zbog kršenja policijskog sata Postano: 13 tra 2021, 20:24 |
|
|
saskia je napisao/la: Prozori sarajevske katedrale sruše čitav mit o "bošnjačkoj" naciji Kako da ne. Hiljade dokaza o Bošnjacima, Bogumilima, Crkvi bosanskoj a oni pričaju o slovima na katedrali.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|