HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 sij 2025, 01:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Predstavnik Hrvata u Srbiji: Želimo isti status kao Srbi u Hrvatskoj!
PostPostano: 19 tra 2021, 00:02 

laganini je napisao/la:
aleksije.....ne mogu tvrdit za zagreb ali u gradu kojem ja gravitiram i u kojem sam radio i živio bilo je preko tri posto srba i ne sićam se nikakvog incidenta baš nikakvog na nacionalnoj osnovi..to su bili starosjedioci u gradu naravno i priveligirani jer od sedam ključni pozicija u gradu su držali pet znači nisu se loše osjećali...uspostavom demokratske hrvatske neki su otišli il barem dijelovi porodica i to uglavnom prema srbiji ne zbog neki incidentni situacija nego pretpostavljam iz propagandni koje su dolazile iz Beograda...to odgovorno tvrdim jer sam bio aktivno politički angažiran i sigurno bi znao da je bilo ikakvi pritisaka..posli kad se rat zahukta onda je bilo sranja minirane su srpske kuće i crkva(naravno sve je ponovo izrađeno iza rata)..slično je bilo i u ostatku hrvatske naravno ne negiram njihov osjećaj neugode a vjerojatnoi poneki pojedinačni incident koji se može i dan danas dogodit al nikako plod politike i pritiska kakav je šešelj vršio..dakle nisu srbi bježali od oficijelne hr vlasti nego iz propagandni razloga matične im zemlje..a hrvati iz sao krajine su istjerani kao i oni iz iloka silom...tako da tvoja teorija uravnotežene krivnje ne pije vodu...

Ma ne. Cini mi se da promasujemo ono sto je glavni razlog zasto Srbi u Hrvatkoj i Hrvati u Srbiji nemaju istu poziciju. Taj razlog je sto Mejdunarodna zajednica ima stav da je Srbima u Hrvatskoj nesto duzna (objasnio sam i otkuda taj stav), dok prema Hrvatima u Srbiji to osecanja duznosti nema.
Da ima, verovatno bi Hrvati dobili neke stvari! Pa osecanje duznosti prema Albancima ide dotle da im prave drzavu.

Vrh

Naslov: Re: Predstavnik Hrvata u Srbiji: Želimo isti status kao Srbi u Hrvatskoj!
PostPostano: 19 tra 2021, 00:12 

aleksije radicevic je napisao/la:
Josip Filipović je napisao/la:
Ne, nego to govori da je SDSS stranka koja je organizirala ratovanje protiv Hrvata, što se ne može reći za DSHV.

Pa i u Srbiji se moze naci razlog za tako jako nepodnosenje Hrvata, kao Jasenovac, Oluja... I onda da se na osnovu toga, umesto na osnovu stranakckog organozovanja rata, stvara antagonizam pream srbijanskim Hrvatima, do mere da svaka srpska stranka koja bi ih stavila na lsitu bila kaznjena na izborima.

S druge strane, SDSS cak i da je isti onaj ratni SDS ucinio je akte dobre volje u vidu promene imena. I ponasa se konstruktivno podrzavajuci svaku vladu koja tu podrsku zeli.

Ovdje govorimo o konkretnoj stranci, ne Srbima ili Hrvatima generalno, Stanimirović je bio gradonačelnik Vukovara za vrijeme srpske uprave tamo. Nema ekvivalenta tome među Hrvatima u Srbiji.

Ali dobro, ako nas je Plenković naučio da ovaj HDZ nije onaj koji je pokrao Boga Oca, onda valjda i Pupijeva ekipa može izvoditi isti trik.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 00:13 

laganini je napisao/la:
aleksije.....ne mogu tvrdit za zagreb ali u gradu kojem ja gravitiram i u kojem sam radio i živio bilo je preko tri posto srba i ne sićam se nikakvog incidenta baš nikakvog na nacionalnoj osnovi..to su bili starosjedioci u gradu naravno i priveligirani jer od sedam ključni pozicija u gradu su držali pet znači nisu se loše osjećali...uspostavom demokratske hrvatske neki su otišli il barem dijelovi porodica i to uglavnom prema srbiji ne zbog neki incidentni situacija nego pretpostavljam iz propagandni koje su dolazile iz Beograda...to odgovorno tvrdim jer sam bio aktivno politički angažiran i sigurno bi znao da je bilo ikakvi pritisaka..posli kad se rat zahukta onda je bilo sranja minirane su srpske kuće i crkva(naravno sve je ponovo izrađeno iza rata)..slično je bilo i u ostatku hrvatske naravno ne negiram njihov osjećaj neugode a vjerojatnoi poneki pojedinačni incident koji se može i dan danas dogodit al nikako plod politike i pritiska kakav je šešelj vršio..dakle nisu srbi bježali od oficijelne hr vlasti nego iz propagandni razloga matične im zemlje..a hrvati iz sao krajine su istjerani kao i oni iz iloka silom...tako da tvoja teorija uravnotežene krivnje ne pije vodu...

Ma ne. Cini mi se da promasujemo ono sto je glavni razlog zasto Srbi u Hrvatkoj i Hrvati u Srbiji nemaju istu poziciju. Taj razlog je sto Mejdunarodna zajednica ima stav da je Srbima u Hrvatskoj nesto duzna (objasnio sam i otkuda taj stav), dok prema Hrvatima u Srbiji to osecanja duznosti nema.
Da ima, verovatno bi Hrvati dobili neke stvari! Pa osecanje duznosti prema Albancima ide dotle da im prave drzavu.

..mz daje općenito neke standarde ne mislim da je šiba osjećaj nekakve krivnje i duga prema srbima da je tako nebi se srbija bombardirala mislim da ti ta teorija nije baš utemeljena...srbima se nudilo i više nego što se moglo i samo je sreća da oni nisu prihvatili zato što su se osjećali sigurnije i moćnije i tu im moramo bit zahvalni praktično su svojom politikom riješili pitanje srba u hr koji više nisu nikakav faktor osim simboličan..uzmimo teoriju da nije bilo agresije na hr i da smo se rastali ko česi i slovaci danas bi bili entitet i sigurno jak stupanj autonomije..al igrali su ruski rulet i popušili..

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 00:15 

laganini je napisao/la:

Da HDZ ne drži manjince kao žetone koji im drže ljestve u vlasti, davnih dana bi se zaboravilo o nekom SDSS-u i Srbima kao političkoj snazi u Hrvatskoj.

Već danas rijetko koji mladi političar u Europi zna da su srbi nekoć bili jak faktor u Hrvatskoj, za 30 godina će se čudit kad im netko spomene da je u Hrvatskoj bio neki rat, ma već se sad čude kao blesavi.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 00:23 

weasel je napisao/la:

Da HDZ ne drži manjince kao žetone koji im drže ljestve u vlasti, davnih dana bi se zaboravilo o nekom SDSS-u i Srbima kao političkoj snazi u Hrvatskoj.

Već danas rijetko koji mladi političar u Europi zna da su srbi nekoć bili jak faktor u Hrvatskoj, za 30 godina će se čudit kad im netko spomene da je u Hrvatskoj bio neki rat, ma već se sad čude kao blesavi.

..eto konačno si skužio da su žetončići...pola ti se prašta onda.. :zubati

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 00:36 

"Oluja" je glavni razlog sto Srbi imaju jedan neobican polozaj u danasnjoj Hrvatkoj. Nakon sporazuma iz 1992. po kojem ce se pitanje Srba u Hrvatskoj resavati mirnim putem, sprovodjenje "Oluje" se moglo oznaciti kao jedna prevara (JNA se povukla iz Hrvatske zbog dogovora da ce se pitanje Krajine resavati mirnim putem), jedna nelegalna i nelegitimna akcija.
U lazi i prevari iz 1992. da Krajina nece biti resena vojnim putem, zbog koje je srpska strana povukla vojsku i ostavila narod bez odgovarjuce odbrane, ucestvovala je i MZ, u kapacitetu UN i vaznih zemalja na zapadu!
Srbi imaju legitimno pravo da postave pitanje UN-u: Zasto ste lagali i varali i time izazvali egzodus stotina hiljada ljudi?

Medjutim, Srbi to pitanje ne postavljaju, a s druge strane MZ vrsi pritisak na Hrvatsku da Srbi dobiju amnestiju, zajednicu opstina, upotrebu jezika i pisma, pozitivnu diskriminaciju u Saboru, politicki blagonaklon odnos prema srpskim strankama i Crkvi od strane drzave.
Tu je dakle napravljena kompenzacija za srpsko cutanje o necasnom drzanju UN-a, koja glasi: Hrvatska se mora maksimalno uvuci u dupe Srbima koji zive u njoj! I otuda ovakva srpska pozicija u RH. To je naravno neka vidljiva pozicija Srba, ali na nekom svakodnevnom mikronivou ipak Srbima nije idilicno!

Procesi u Srbiji koji se ticu Hrvata u njoj, bili su bitno drugaciji. Seselj je sa medija sirio mrznju, a po Zemunu i drugim mestima bilo je maltretiranja ljudi. Mnogi Hrvati su napustili Srbiju, ali ne u nekoj vojnoj akciji. MZ nije ucestvovala u necemu sto bi je navelo da se oseca duznim prema srbijanskim Hrvatima. Zbog toga Hrvati u Srbiji nece dobiti status koji imaju Srbi u Hrvatskoj.

Uz to, vazan faktor je i brojnost, tj. procenat jednog ili drugog naroda koji zivi u jednoj ili drugoj zemlji.

Loša ti je logika, Srbi iz Hrvatske su protjerivali Hrvate i uzeli jedno Podunavlje koje nije imalo vecinski srpske opcine.

Hrvati Vojvodine nisu protjerivali nikoga
+takvog provociranja kakvo vodi Šešelj nije bilo, neusporedivo.

+Račan je dao imovinu SPC još 2001, ovo što vam Crnogorci rade, lako je uvesti reciprotet ako stvarate umjetnu naciju.

To se u Hrvatskoj može urediti bez problema, pozitivna diskriminacija mora biti i u Srbiji. Nebitno je radi li se tu o stotinama glasova

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 01:20 

bobanovski je napisao/la:
"Oluja" je glavni razlog sto Srbi imaju jedan neobican polozaj u danasnjoj Hrvatkoj. Nakon sporazuma iz 1992. po kojem ce se pitanje Srba u Hrvatskoj resavati mirnim putem, sprovodjenje "Oluje" se moglo oznaciti kao jedna prevara (JNA se povukla iz Hrvatske zbog dogovora da ce se pitanje Krajine resavati mirnim putem), jedna nelegalna i nelegitimna akcija.
U lazi i prevari iz 1992. da Krajina nece biti resena vojnim putem, zbog koje je srpska strana povukla vojsku i ostavila narod bez odgovarjuce odbrane, ucestvovala je i MZ, u kapacitetu UN i vaznih zemalja na zapadu!
Srbi imaju legitimno pravo da postave pitanje UN-u: Zasto ste lagali i varali i time izazvali egzodus stotina hiljada ljudi?

Medjutim, Srbi to pitanje ne postavljaju, a s druge strane MZ vrsi pritisak na Hrvatsku da Srbi dobiju amnestiju, zajednicu opstina, upotrebu jezika i pisma, pozitivnu diskriminaciju u Saboru, politicki blagonaklon odnos prema srpskim strankama i Crkvi od strane drzave.
Tu je dakle napravljena kompenzacija za srpsko cutanje o necasnom drzanju UN-a, koja glasi: Hrvatska se mora maksimalno uvuci u dupe Srbima koji zive u njoj! I otuda ovakva srpska pozicija u RH. To je naravno neka vidljiva pozicija Srba, ali na nekom svakodnevnom mikronivou ipak Srbima nije idilicno!

Procesi u Srbiji koji se ticu Hrvata u njoj, bili su bitno drugaciji. Seselj je sa medija sirio mrznju, a po Zemunu i drugim mestima bilo je maltretiranja ljudi. Mnogi Hrvati su napustili Srbiju, ali ne u nekoj vojnoj akciji. MZ nije ucestvovala u necemu sto bi je navelo da se oseca duznim prema srbijanskim Hrvatima. Zbog toga Hrvati u Srbiji nece dobiti status koji imaju Srbi u Hrvatskoj.

Uz to, vazan faktor je i brojnost, tj. procenat jednog ili drugog naroda koji zivi u jednoj ili drugoj zemlji.

Loša ti je logika, Srbi iz Hrvatske su protjerivali Hrvate i uzeli jedno Podunavlje koje nije imalo vecinski srpske opcine.

+Račan je dao imovinu SPC još 2001, ovo što vam Crnogorci rade, lako je uvesti reciprotet ako stvarate umjetnu naciju.

To se u Hrvatskoj može urediti bez problema, pozitivna diskriminacija mora biti i u Srbiji. Nebitno je radi li se tu o stotinama glasova

Boki!!!!

To nije moja logika!
Moja logika je da je u Hrvatskoj u celu stvar ukljucena MZ, a u Srbiji nije! A MZ moze da natera drzave na odredjene ustupke manjinama!
U Hrvatskoj je UN bio ukljucen u sklapanje dogovora da nece biti vojne akcije protiv Krajine, ali se u njegovom prisustvu ta akcija desila na kraju! U Srbiji nema primera takve ukljucenosti UN u odnos izmedju drzave i hrvatske manjine.
Srbi mogu da pozovu UN na odgovornost, ali ipak cute, u zamenu da im MZ omoguci bolji polozaj vrseci pritisak na Hrvatsku.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 03:37 

bobanovski je napisao/la:

Boki!!!!

To nije moja logika!
Moja logika je da je u Hrvatskoj u celu stvar ukljucena MZ, a u Srbiji nije! A MZ moze da natera drzave na odredjene ustupke manjinama!
U Hrvatskoj je UN bio ukljucen u sklapanje dogovora da nece biti vojne akcije protiv Krajine, ali se u njegovom prisustvu ta akcija desila na kraju! U Srbiji nema primera takve ukljucenosti UN u odnos izmedju drzave i hrvatske manjine.
Srbi mogu da pozovu UN na odgovornost, ali ipak cute, u zamenu da im MZ omoguci bolji polozaj vrseci pritisak na Hrvatsku.

Nije to nikakva MZ nego titoistički ološ koji nije davao prostora Hrvatima niti se borio za njihova prava.

To se vjerujem mijenja, spomenio je i Milanović to prije par dana dok je citirao Pupovca
Nakon toga je došao Žigmanov a mislim da to nije slučajno :D

Ološu je loše boriti se za prava Hrvata ali to se mijenja mislim nakon gostovanja Žigmanova, dosta je više iživljavanja.

Plan i program ukoliko se nastavi s bunjevačkim i ne zabrani ovaj produkt devedesetih bunjevačke nacije.

1. ukidanje SPC u Hrvatskoj i aktivacije HPC, nešto kao u Crnoj Gori
Nikad nijedna SPC nije postojala u Hrvatskoj, rezultat je Račana koji je pravoslavne crkve poklonio SPC, to treba ukinuti ukoliko nadbiskup RKC u Srbiji ne bude Hrvat koji će veličati Zemun kao hrvatski stari grad i imati zaštitu države.

2. ukidanje zagarantirane kvote Srbima u RH ako Hrvati u Srbiji ne budu mogli utjecati na sklapanje vlasti kao Srbi u Hrvatskoj

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 03:45 

Radikali su kao SNS, oni su optužili ovu hrvatsku poslanicu iz prošle Vlade koja je Šešelja nazvala ratnim zločincem, zamislite da se HDZ-ovci skupe oko Srpkinje u Vladi RH i pljuju je, prijete joj i slično.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/hrvatsk ... ke-7259937

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 06:14 

..politički srbija je dno dna ma kako to itko ovdje svatio...a onda nije čudo da mafija vlada srbijom i dugo će...

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 08:27 

Aleksije krajišnici su ti odbili Z4 koji im je davao državu u državi. Ne znam šta im se je više moglo ponudit. Odbili su svaki mirni sporazum. Podsjećaju na današanje Bošnjake.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 09:30 

Vidi se da u svakom Hrvatu čuli mali ujo ,čunmu priče SPC nije postojala u Hrvatskoj ,a manastir Krka ,Bobi manje gledaj patuljasti žabu

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 09:33 

Koja država u državi kad bi obuhvatalo samo 1/3teritorije Republike Srpske Krajine ,i bila presečena na 2dela i nikakve ovlasti ne bi imala da bi se to moglo nazvati država u državi .

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 09:37 

Koliko ovde ima balvana ,zašto bi za ime Boga poglavar RKC_a u Srbiji morao biti Hrvat gde to piše, eto Maskara ima 210 hiljada pe ne kukaju što nemaju poglavara .

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 10:05 

Pa za njihovo izjašnjavanje Hrvatima je kriv ćopavi Zagorac jer je on naredio posle 1945da svi slovenski katolici u Vojvodini ima se nazivati Hrvatima .

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 10:06 

Bunje se tako 300 god izjašnjavaju.

Regionalno, po rijeci Buni, tko Ere...

Samo ih RH diskriminira i segregira, nječe im prava.

Očekujem da 1 zastupnika imaju Bunje u Saboru RH.
I da suvremeni Pupi, bude naš drugarčić Buenos Aires.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 10:28 

cicak je napisao/la:
Pa za njihovo izjašnjavanje Hrvatima je kriv ćopavi Zagorac jer je on naredio posle 1945da svi slovenski katolici u Vojvodini ima se nazivati Hrvatima .

Jeste, to što se u starom kraju izjašnjavju Hrvatima, diljem Hrvatske Hrvatima, u Mađarskoj Hrvatima, samo eto čopavi Zagorec ih je u Srbiji takvima napravio, a išto ga nema više, opet se većina izjapnjava Hrvatima iako im je puno isplativije da to ne rade.

Daj mi reci, otkad se pravoslavci u Hrvatskoj izjanjavaju Srbima i ko je to naredio?

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 10:55 

U Mađarskim popisima ima i Šokaca,

tako da ne imputirate, da je to "srpska kuhinja i izum".

Mi volimo i Hr, Bunje, Šokce, jer ih je bilo skoro 100 tisuća
na sjeveru Bačke...

I KJ je taj prostor zbog tih ljudi i 1 fratra dobila.

Tada je Subotica, bila mnogoljudnija i jača od Agrama.

Ti ljudi su za RH izgubljeni, tko Srbi u Sent Andreji i Budimu.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 10:59 

Ideja da su Bunjevci u Backoj samo Bunjevci a ne i nesto drugo nije od juce.Takvo uvjerenje medju jednim brojem Bunjevaca postojalo je i mnogo prije 1918 kad Srbi i da su htjeli nisu mogli "zatirati" Hrvate.
Nacija i nisu neke sasvim objektivne kategorije.Neki se Bunjevci deklarišu kao Hrvati neki se deklarišu kao Bunjevci u nacionalnom smislu.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 11:12 

Bilo je i 15-20% uže Srbije vlaško još u 19. stoljeću, nakon višestoljetne asimilacije.

A opustjeli prostor nakon turskih osvajanja naseljavan sa područja Hercegovine, gdje je srpstvo ili zamrlo ili se radilo o relativno friško asimiliranim Vlasima.

Tako da srpstvo nije drmalo crkvom, mogli su Srbi bit manjina i u Srbiji.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 11:22 

laganini je napisao/la:

...kako ne kužiš da škoro nije usmjerio svoju kampanju kontra plenkija a ne kontra hdz-a danas bi žetončići bili iz dp..ok imali bi neke ustupke uhljebili razno razne po javnim poduzećima i gotova stvar..manjine su uvik na strani pobjednika i dobrim izbornim rezultatom plenki je skinuo škoru za vik vrimena..al i u scenariju da srbi otkažu koaliciju misliš da je problem nać tri zastupnika...al to je nemoguća misija pupovac kakav je da je nije glup i uostalom i što bi bio glup..

Stranačka prepucavanja na stranu, evo reci ti meni iskreno, ako je osoba nezadovoljna politikom HDZ-a i glasa za DP kojom bi to logikom vođe DP-a onda trebali pristati biti žeton HDZ-a, ne kritizirati isti i raditi sve kao prije, a jedini razlog zašto postoje kao stranka je to što su pokupili nezadovoljne desničare koji su se razočarali u HDZ.

jel ti shvačaš koliko nema smisla ta tvoja ideja?

A pupovac iako je žeton radi ogromnu štetu Hrvatskoj

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 11:22 

K:M je napisao/la:
Bunje se tako 300 god izjašnjavaju.

Regionalno, po rijeci Buni, tko Ere...

Samo ih RH diskriminira i segregira, nječe im prava.

Očekujem da 1 zastupnika imaju Bunje u Saboru RH.
I da suvremeni Pupi, bude naš drugarčić Buenos Aires.

Netočno. Bunjevci se na području Bačke izjašnjavaju tako tek od druge polovice 19. stolića, a dotad se nazivaju Dalmatincima. Ugarska je forsirala to ime na području južne Ugarske. U Hrvatskoj to nisu uspivali, pokušavali su sa slavonskim partikularizmima i nije im upalilo. Zato su bili krajnje agresivni prima svim Hrvatima izvan Kraljevine Hrvatske a koji su živili u ostatku Kraljevine Ugarske. Forsirali su te partikularizme: Bunjevac, Šokac, Dalmatin, Ilir, Bošnjak, Rac. Na svakom popisu u istom naselju di žividu 100% Hrvati, rizultati su varirali i po 30% gori doli, najviše je bila varijacija Bunjevac/Šokac/Dalmatin, a isti ljudi živili u selu. Posli je i bunjevačko ime bilo prikoviše smrdilo im na hrvatšćinu pa su ga potiskivali, štaviše zabranjivali, pa su se udruge zvale n.pr. Kasina, a ne Bunjevačka kasina. Ta agresivna mađarska politika diljenja hrvatskog naroda prinila se i na pravoslavne Hrvate (otprilike istočno od Vinkovaca među pravoslavcima idu pravi Srbi), koji su dotad stajali uz hrvatsku stvar, pa ih je Khuen vezao na srpstvo. Spremali su ovi Hrvatima nova diljenja, a Hrvatima u Dalmaciji nije se žurilo uć pod vlast nikega Khuena. To se doživjavalo ka iz rimske civilizacije (elementi starorimske države u pravnom sustavu najduže su se održali u priobalnoj Dalmaciji) uć u Turkmenistan. Htili su se oni ujedinit s ostatkom Hrvatske, ali ne da dođu racu gospodara koju su doživjavali mongolskim divjacima.

U Hrvatskoj je bunjevačko ime na razini zavičajnog naziva, ka' Šumadijci u Srbiji.

cicak je napisao/la:

Slavenski katolici na području Vojvodine su i Česi i Slovaci i Slovenci i oni su opstajali ka' takvi.
Hrvatsko se je ime gotovo do kraja afirmiralo među bunjevačkom skupinom Hrvata u drugoj polovici 1930-ih. I najtvrdokorniji su dotadašnji "Bunjevci" na kraju priznali da su Hrvati.
Tvrditi da su postali Hrvatima 1945. zbog nikega dopisa je podvala. To je bilo zalihosno. Judi su se već izjašnjavali Hrvatima. Isto ka' da 1945. godine se svim NOO-ima pošalje dopis da se na području Šumadije svaka osoba koja se izjasni Šumadijcem ima nazivati Srbinom.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 11:24 

Ti si stvarno pregorio, oprosti na izrazu.

Kakva obečanja o vojnim akcijama, krajina je bila paradržava, vi ste okupirali naš državni teritorij, popalili, pobili i protjerali.

Prvom prilikom smo vas izbacili van i to je to. Tuđman nikada nije namjeravao Srbima dati nešto što Hrvati u Srbiji ne bi dobili također, samo je čovijek umro pa su Srbi u RH dobili ovo što imaju danas a vi ste prevarili dogovoreno i niste Hrvatima dali ništa.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 12:22 

Imaš katoličke i pravoslavne Race. Ovi katolički su Hrvati.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2021, 12:28 

Anemični i HDZ vode svoju zadnju vladu, nakon koje nikad više neće doći na vlast, ako nova vlada napravi par pravih poteza, recimo pusti USKOK da radi svoj posao.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Urbanist i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: