|
|
Stranica: 8/11.
|
[ 257 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 02:23 |
|
|
bobanovski je napisao/la: 34:05 Svi vrijeđali ovu iz Dubrovnika zbog govora, portir joj nakon smrti majke poručio "kako iz Sarajeva Dubrovnik i kako bi bila na njihovoj strani da ima nešto u glavi".
Svi gosti su kontaktirali američku ambasadu jer im nisu odgovarali na stotine pozive a nakon toga su doktori zvali njih.
Poubijali su i američke građane Gamad neviđena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 10:53 |
|
|
|
Jadan Bošnjo, vratio se iz Amerike u Sarajevo da bi ga ubili malinarskim respiratorom. Interesantno da su javno istupili američki i hrvatski državljani, a od BiH državljana Židovka. Istovremeno Sarajevski Bošnjaci šute i trpe jer ne znaju za bolje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 14:40 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
SDA zna prioritete i kako će napaliti muslimaniju. Znaju i zakon pa znaju da je nemoguće ovo što traže, ali eto valja masu napaliti da zaborave SDA kriminal.
SDA: Zabraniti skup u Višegradu, Tužilaštvo BiH mora saslušati ruske dobrovoljce
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 14:50 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Jadan Bošnjo, vratio se iz Amerike u Sarajevo da bi ga ubili malinarskim respiratorom. Interesantno da su javno istupili američki i hrvatski državljani, a od BiH državljana Židovka. Istovremeno Sarajevski Bošnjaci šute i trpe jer ne znaju za bolje. Čekaju svoju priliku.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 15:14 |
|
|
Citat: DVOSTRUKA MJERILA Za Komšića i Džaferovića je zaštita zdravlja građana Slavonskog Broda i Broda agresija na BiH, a Sarajeva nije Pitanje je i kakve bi reakcije medijskog i političkog Sarajeva bile da je, recimo, Republika Hrvatska donirala 10 doza cjepiva za Županiju Zapadnohercegovačku. Izvjesno je da bi se našli razni komšići koji bi govorili da se radi o diskriminatornoj i nedopustivoj praksi segregacije među stanovništvom te bi se našli i oni koji bi sporili ustavnu nadležnost ŽZH da postiže međunarodne sporazume. https://hms.ba/za-komsica-i-dzaferovica ... jeva-nije/Očekujem isti postupak RH prema pet hrvatskih županija.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 15:31 |
|
|
Citat: Tajna zabilješka u telefonu premijera: Ko je iz SIPA-e upozorio Izetbegovića i Novalića na istragu Tužilaštva BiH? https://bit.ly/322a6Xx
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 15:35 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29451 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
novem je napisao/la: Citat: DVOSTRUKA MJERILA Za Komšića i Džaferovića je zaštita zdravlja građana Slavonskog Broda i Broda agresija na BiH, a Sarajeva nije Pitanje je i kakve bi reakcije medijskog i političkog Sarajeva bile da je, recimo, Republika Hrvatska donirala 10 doza cjepiva za Županiju Zapadnohercegovačku. Izvjesno je da bi se našli razni komšići koji bi govorili da se radi o diskriminatornoj i nedopustivoj praksi segregacije među stanovništvom te bi se našli i oni koji bi sporili ustavnu nadležnost ŽZH da postiže međunarodne sporazume. https://hms.ba/za-komsica-i-dzaferovica ... jeva-nije/Očekujem isti postupak RH prema pet hrvatskih županija. To jedino ako budu imali tolike viškove da ne znaju što će s njima. A i onda bi vjerojatno prvo poslali u Bihać. Uglavnom, ako nisu do sada ne trebaju ni od sada.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 17:40 |
|
|
novem je napisao/la: Citat: Tajna zabilješka u telefonu premijera: Ko je iz SIPA-e upozorio Izetbegovića i Novalića na istragu Tužilaštva BiH? https://bit.ly/322a6XxIz kojeg li je konstitutivnog tora ? Smijete li se okladiti ? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 19:42 |
|
|
BBC je napisao/la: novem je napisao/la: Iz kojeg li je konstitutivnog tora ? Smijete li se okladiti ?  Građanin. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 19:59 |
|
|
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1689 of 2558 - 66.03%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 10 tra 2021, 22:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25527 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
lider30 je napisao/la: Bome su mnogo jaki Izetbegovici, ako ovu aferu prezive. A izgleda da ce prezivjeti. Prosvjedi otkazani, u tjednima koji slijede ce se pomalo zataskavati afera. Za dva mjeseca ce vec svi pricati o izbornom zakonu, krvolocnom Covicu, UZP secesionistickim Hrvatima koji su s drznuli traziti svoja prava. Od prije 5 dana post. Likovi su prava dinastija. Ne da su jaki, nego prejaki. Ovo ih je samo malo okrznulo, nema velike stete na vidiku. Odajem im priznanje 
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 11 tra 2021, 18:11 |
|
|
Šta pametuju. Jedna Sebija vrijedi kao 100 muslimana. Citat: Esad Palić, brat blizanac Seada Palića, za „Avaz“: Tužit ćemo KCUS, brat mi je ubijen Jabučica mu je bila zaglavljena, on je udahnuo, ali nije izdahnuo, ugušen je, kaže Palić
Moj brat je ubijen, vidio sam ga mrtvog, nije umro prirodnom smrću, ugušen je. Tvrdi ovo u šokantnoj ispovijesti za „Avaz“ Esad Palić, brat blizanac Seada Palića, koji je 23. marta preminuo od posljedica koronavirusa na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).
Nemar u liječenju Ranije je za naš list govorila Mirela Palić, supruga preminulog Seada, koja je najavila tužbu protiv KCUS-a zbog, kako je istakla, nemara u liječenju njenog supruga koji je na respiratoru preminuo od posljedica COVID-19.
- Od momenta kada sam ga vidio, muči me to. Dženaze su prije bile otvorene, a meni nisu dozvolili da ga vidim. Kopkalo me što nisam mogao otvoriti kovčeg svoga brata. Nigdje nije zakonom propisano da se tijelo ne može vidjeti. U bolnici se čak nisu ni potrudili da zataškaju ubistvo. Moj brat blizanac je ubijen, vidio sam ga mrtvog, nije umro prirodnom smrću, ugušen je. Jabučica mu je bila zaglavljena prema gore, on je udahnuo, ali nije izdahnuo, ugušen je. Mogli su vratiti jabučicu nazad, ali nisu. Bili su sigurni da ga niko neće vidjeti. Samo su ga ubacili u vreću - govori nam Esad Palić.
Ističe da sa Seadovog tijela nisu skinuli čak ni elektrode te da je bio krvav.
- S kreveta su ga samo stavili u vreću, a potom u kovčeg i mi smo to platili 600 KM. Ja sam vreću s tijelom, umjesto u džamiju, poslao kući. Tu sam i otvorio vreću. Zvali su me iz bolnice i rekli da, ako ga ne vratim u džamiju, neće ga ni pokopati. To me potreslo mnogo. Bog mi je dao da ga vidim i da saznam da nije umro prirodnom smrću, nego nasilnom - priča nam Palić drhtavim glasom.
Kaže da su tražili obdukciju tijela, međutim, zahtjev je odbijen.
- Ne bih rekao da namjerno ubijaju ljude, nego s nehatom. Imaju stručne ljude, ne znam je li do njih ili mašina koje koriste. Oni su meni ubili brata - kaže Palić.
Od trenutka kada je primljen u bolnicu, Esad se nije mogao čuti s njim jer, kako nam je rekao, Sead nije mogao unijeti mobitel.
- Prije nego što je otišao u bolnicu, čuli smo se svaki dan. Pitao sam ga kako je, kaže - dobro. Potom se pojavila temperatura, pa groznica. Svakim danom je bio gori i gori. Rekao sam mu da ide u bolnicu. Obradovao sam se jer je pristao, mislio sam da će sve biti uredu. Sutradan kada sam ga zvao, ukidali su mi pozive, nisam znao šta se dešava. Potom sam se čuo s njegovom suprugom Mirelom, koja mi je rekla da nije mogao unijeti telefon. To mi je bilo čudno - prisjeća se Esad Palić.
Narednih pet dana su, dodaje, preživljavali agoniju. Suprugu Mirelu su vraćali s kapije, nisu mogli stupiti u kontakt s njim.
- Njena prijateljica nam je rekla da je loše. To je bio šok za mene. Otišao je na nogama u bolnicu, a svakim danom mu je bilo gore i gore. Nije mi jasno kako mu niko nije pomogao. Iz bolnice nam govore da je na respiratoru, pa da nije na respiratoru. Zvao sam 15 puta, moja žena 30, a Mirela 50. Niko nam ne odgovara, samo podignu, pa spuste slušalicu. Dva dana poslije saznali smo da je umro - kroz suze govori Palić.
Istina na vidjelo Podsjeća da je na dan kada je njegov brat blizanac preminuo u KCUS-u bilo prijavljeno još 20 smrtnih slučajeva.
- Nikad nisam pomislio da će umrijeti, bio je sportista, hodao je po planinama. Znam da je umro zbog toga što mu nije ukazana pomoć. Njemu da je bilo dobro tamo, ne bi tražio da izađe vani. Kad sam čuo da ide u bolnicu, bilo mi je drago, ali sam zaboravio da je to Bosna. To je muž koji je ostavio ženu, dvoje djece, majku, oca… Majka plače, ne ustaje, samo klanja i moli se Bogu. Sve ću učiniti da istina izađe na vidjelo. Mirela je najavila tužbu i podržat ću je. Hoćemo obdukciju tijela. Od prvog dana smo to tražili, neće proći dan da neću tražiti obdukciju - zaključio je Esad Palić.
Čuli smo priče da im gase kisik Sead Palić naglašava da KCUS treba biti najbolja bolnica u državi.
- Oni ubijaju ljude. Moj brat je bio najpedantnija osoba na svijetu. A na sebi je imao prljave gaće. To znači da ga niko nije pregledao. Čuli smo priče da im gase kisik, da se svađaju za boce kisika. Molio ih je da ga puste vani, da izađe iz bolnice. Pa da sam to znao, ja bih došao tamo s mitraljezom i izvukao ga. Nema te sile koja mi ne bi dala da ga izvučem - kroz suze govori Palić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 11 tra 2021, 18:14 |
|
|
|
Od kud Sebiji jebeno pravo da pacijentima zabranjuje da imaju svoje mobitele uza se ? I šta rade ti jebeni tužitelji. Zašto ne uzmu izjave ovih ljudi da im je bližnjima bio zabranjen unos telefona u bolnicu. Sve ovo tako izgleda kao neka urota kompletne vlasti. Nisu valjda svi baš toliko nesposobni ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 11 tra 2021, 18:43 |
|
|
Izetbegovići postali slavni. Citat: Njemački mediji o KCUS-u: Sebija odbila pustiti stručnjake, suprug je unaprijedio
U fokusu kritika je direktorica bolnice Sebija Izetbegović, piše Tageszeitung
Tri muškarca iznose 12 zelenih tabuta i 7 križeva iz malog Pogrebnog instituta preko puta Muzičke akademije u centru Sarajeva. Položit će ih u minibus i odvesti na jedno od brojnih gradskih groblja. "Svakog dana ih je sve više”, kaže jedan od njih, piše berlinski Tageszeitung u svom izvješću iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, a prenosi Deutsche Welle.
Kod muslimana se sahrana mora obaviti brzo: mnogi mrtvi se pokapaju već sljedećeg dana. Brzina je bitna i kršćanima, jer u Pogrebnom društvu više nema prostora za mrtve. “Svakog dana”, kaže Adnan čija se čajana „Franc i Sofija” nalazi nasuprot Pogrebnog društva, “desetine ožalošćenih stoje u redu” kako bi se pobrinuli za formalnosti oko pokopa najbližih.
Pandemija je izmakla kontroli, upozorava epidemiolog Jasenko Karamehić. U Bosni i Hercegovini je sedmodnevna incidenca porasla na 1.375 zaraženih.
- U Njemačkoj bi već bilo proglašeno izvanredno stanje - razmišlja naglas Adnan, koji je tijekom rata izbjegao u Njemačku.
Stanovnici su ljuti. Stotine građana je protestiralo u utorak zbog nedostatka vakcina. Vijeće ministara ih nije na vrijeme naručilo dovoljno. Iz Srbije i Turske dolaze samo zanemarive količine. Ne može se očekivati pomoć ni od EU. To diže napetosti među građanima.
Ali postoji još nešto što građane Bosne i Hercegovine tjera na ulice a to je skandal u Univerzitetskom kliničkom centru Koševo, najvećoj bolnici u gradu.
U fokusu kritika je direktorica bolnice Sebija Izetbegović, koju, kako piše Tageszeitung, javnost percipira kao arogantnu. Na tu funkciju unaprijeđena je prije nekoliko godina od strane njenog supruga, šefa nacionalne stranke SDA. Kada su izvještaji u štampi ukazali na to da 100 respiratora, kupljenih u Kini nije funkcionalno, Sebija Izetbegović je odbila pustiti stručnjake u klinički centar, kako bi ispitali rad respiratora. To je izazvalo buru ogorčenja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 12 tra 2021, 20:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Sve im je rečeno u ratnom programu SDA  100% ispunjeno obećanje.
| Privitak/ci: |

sda.jpg [ 133.36 KiB | Pogledano 1452 put/a. ]
|
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 12 tra 2021, 21:27 |
|
|
|
Kako je Bakir rekao Suljagiću za Srebrenicu: Jači ste kad se gladni. I onda odsele zbog gladi i izgube općinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 12 tra 2021, 21:34 |
|
|
BBC je napisao/la: Kako je Bakir rekao Suljagiću za Srebrenicu: Jači ste kad se gladni. I onda odsele zbog gladi i izgube općinu. Tako su Židovi izgubili Jerusalem od Rimljana i I st. jer su branitelji namjerno spalili zalihe hrane da bi animirali gladne u napad. I na kraju zna se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 18 tra 2021, 12:38 |
|
|
Sebija je glupa koliko i arogantna. U situaciji u kakvoj se ona nalazi sebi stvara neprijatelje od moćnih ljudi. Za sad joj u zraku visi otkaz. Ali moglo bi lako prerasti u ubojstvo iz nehaja i čak ubojstvo sa predumišljajem. Sve što je potrebno je jedan liječnik svjedok pokajnik, samo jedan. Citat: Sebija želi spriječiti državnog tužitelja da dokumentira užas u KCUS-u kao i istragu o „malina“ respiratorima VIJESTI tra 17, 2021 Grupa liječnika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) podnijela je disciplinsku prijavu protiv Džermina Pašića, tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, objavili su danas prorežimski mediji.
Tko se krije
Navodi se da liječnici Pašića terete da je počinio disciplinske prekršaje iz Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću (VSTV) BiH.
U prijavi, kako se navodi, liječnici smatraju da je Pašić izvršio "očigledno kršenje obaveze ispravnog postupanja" prema strankama. Terete ga i da je naštetio ugledu tužiteljske funkcije i da je „ozbiljno prekršio službenu dužnost“ tijekom boravka u KCUS-u 5. travnja, piše Avaz.
Tužitelj Džermin Pašić, podsjećamo, zajedno s tužiteljima Županijskog tužiteljstva Sarajevo, inspektorima SIPA-e i istražiteljima, boravio je 5. travnja u KCUS-u, a nakon što je u Tužiteljstvu BiH ranije dogovorena suradnja Državnog i Županijskog tužiteljstva o aferi koja se odnosi na pismo liječnika KCUS-a koji upozoravaju na katastrofalno stanje u ovoj ustanovi.
Međutim, iza ove prijave ustvari se krije želja Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i supruge Bakira Izetbegovića, lidera SDA, da pod svaku cijenu spriječe istragu o „malina“ respiratorima koji se koriste u KCUS-u, u Covid odjeljenjima.
Ničega se ne sjeća
Razlog je očigledan, Sebija Izetbegović je duboko involvirana u postupak nabavke respiratora, a što su potvrdili i svjedoci Tužiteljstva BiH u dosadašnjem tijeku suđenja Fadilu Novaliću i drugima za kriminal težak 10,5 milijuna KM.
Tako, Sebija Izetbegović, iako je u Sudu tvrdila da se ničega ne sjeća, krijući se iza liječnika KCUS-a, prijavom protiv Pašića, koji je postupajući tužitelj u predmetu „Respiratori“ i od prvog dana je uključen u istragu, želi ga ukloniti iz samog sudskog procesa. Osim toga, ovom se prijavom želi pod svaku cijenu spriječiti da liječnici – anesteziolozi, koji su poslali pismo Upravi, daju iskaz Tužiteljstvu SŽ, ali i pripadnicima SIPA-e.
Klupko je krenulo
No klupko je krenulo. Svjedočenje liječnika ne može se zaustaviti. Davanje iskaza je počelo još prošlog tjedna, zbog čega je i nastupila panika među Izetbegovićima. Također, više je nego jasno da iza ove prijave ne stoje liječnici KCUS-a, nego respiratorska hobotnica, s ciljem zataškavanje istrage. Nije slučajno ni što je prijava poslana Uredu disciplinskog tužitelja, na čijem je čelu Alena Kurpsahić - Nadarević, koja je primorana da ekipi okupljenoj oko Izetbegovića i Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA-e, vraća dug jer su joj pomogli da nikada ne bude procesuiran njen otac koji je automobilom usmrtio Salku Džaferovića prije osam godina.
Dnevnik.ba
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 18 tra 2021, 15:36 |
|
|
|
Od kad joj tužitelj upao u ured naglo Corona nestala u Sarajevu. Njena bolnica jedina radi masovna i nasumična testiranja.
U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo potvrđene su 63 novozaražene osobe koronavirusom, dok se u istom periodu od infekcije oporavilo 129 osoba. Preminulo je sedam osoba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 25 tra 2021, 15:06 |
|
|
Toliko zaposlenih u toj bolnici tužitelj ne zna pronači bar jednog svjedoka da kaže jesu li se malina respiratori koristili za umrle osobe. Citat: Moje Melihe nema, ubili su je. Zar na mome djetetu da pravdaju malina respiratore. Ako su je priključili na taj respirator, to je ubistvo! Ovo je kazala za portal „Avaza“ Zikreta Mujdžić, majka Melihe Lisak (24) iz Visokog, trudnice koja je preminula na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u sedmom mjesecu trudnoće. Oduzimanje telefona je krivično djelo. Citat: Podsjetimo, Jasmin Lisak, suprug Melihe Lisak, dvadesetčetverogodišnjakinje koja je preminula na KCUS-u prije nekoliko dana u sedmom mjesecu trudnoće, u ispovijesti za "Avaz" jučer prepričao njene posljednje dane.
Osim što mu nisu dozvolili ni da je vidi, niti da joj donese stvari, njegovoj supruzi Melihi su uzeli i mobitel, pa se nisu mogli ni čuti. A jedva je dobijao ljekare pozivima na fiksne brojeve.
- Našao sam glavnu doktoricu na DIP-u koja me slagala da moja žena sama hoda, da sama ide u WC. A ustvari moja žena kateter imala, ležala. Nikad je nisu htjeli dignuti, sve vrijeme je ležala na leđima. Nisu je htjeli dignuti da malo sjedi, da prodiše. Međutim, sve se pomalo otkriva u ponedjeljak kada će moja žena preminuti. Imam poruke, došla je do telefona. Kolega joj neki dao taj telefon, ležao s njom na istom odjelu. Pričali smo, kaže cijelu noć preplakala, a niko joj u sobu nije ušao. Kaže da je osoblje da te Bog sačuva, da je ništa ne paze - kazao je Jasmin za "Avaz".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 25 tra 2021, 15:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: Hiljade "Malina respiratora" uništeno na Floridi jer nisu imali odobrenje za upotrebu
Mogli su prodati po bagatelnoj cijeni Fadilu. Samo poštarina + mali dodatak.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 25 tra 2021, 15:54 |
|
|
|
Što Amerikanci znaju, Bakir je rekao mogu dva pacijenta na jedan respirator.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1689 of 2558 - 66.03%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 25 tra 2021, 16:04 |
|
|
|
Doktori : to je aparat koji se može koristiti 30ak minuta, u vozilu hitne pomoći, dok traje transport pacijenta ka bolnici
Bakir: Nije to tako loše kao što izgleda, priključio bih ja po 2 pacijenta na taj motokultivator
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 25 tra 2021, 16:05 |
|
|
|
Pročulo se da onaj tko umre na ahiret mašini, dobija status šehida
|
|
| Vrh |
|
 |
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Fadilovim respiratorima masovno ubijaju ljude u Sarajevu Postano: 25 tra 2021, 16:21 |
|
|
|
Da im je Ratko Mladić nabavljao respiratore bolje bi prošli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|