HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 stu 2024, 23:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zakon o zabrani negiranja genocida
PostPostano: 07 lip 2021, 00:48 

Ima još:

AKCIJA BH. ISELJENIKA
U danskom Aalborgu otkriven spomenik žrtvama srebreničkog genocida

slika

U danskom Aalborgu danas je održana ceremonija svečanog otkrivanja Spomenika žrtvama Srebrenice. Spomenik na sebi ima prepoznatljivi simbol - Srebrenički cvijet, a na njemu je uklesan i broj ubijenih u genocidu 8.372.

Ova komuna ranije je odobrila dizanje spomenika u Kildeparkenu, a projekt je realiziran zahvaljujući donacijama brojnih bh. iseljenika.

Aktivnosti vezane za traženje dozvola i ostalu neophodnu dokumntaciju počele su 2017. godine, a novac je prikupljan od prošle godine.

Iako su očekivali da će otkrivanju spomenika prisustvovati veći broj posjetitelja, zbog pandemije i trenutnog ograničenja okupljanja do 75 osoba u Danskoj, ceremonija je bila nešto skromnija.

Oni koji nisu bili u prilici prisustvovati, događaj su mogli pratiti uživo preko interneta.

https://www.klix.ba/vijesti/dijaspora/u ... /210606090

Vrh

PostPostano: 07 lip 2021, 01:01 

Jadni Danci.

Vrh

PostPostano: 07 lip 2021, 08:39 

Ja mislim da je najveća tragedija u istoriji Muslimana to što hin đenosajd nije dobio Oskara.
Od tog se nikad neće oporaviti.
Liberlani fašisti im dali Oskar za onu komediju zajebanciju a za đenosajd ih još ponizili nominacijom.
Mislim da im je to gore i od onomad kad je Savjet bezbjednosti UN rekao - nije bilo đenosajda. :crying

Vrh

PostPostano: 07 lip 2021, 22:12 

Upozorenja: 1
teranova je napisao/la:
Ima još:

AKCIJA BH. ISELJENIKA
U danskom Aalborgu otkriven spomenik žrtvama srebreničkog genocida

slika

U danskom Aalborgu danas je održana ceremonija svečanog otkrivanja Spomenika žrtvama Srebrenice. Spomenik na sebi ima prepoznatljivi simbol - Srebrenički cvijet, a na njemu je uklesan i broj ubijenih u genocidu 8.372.

Ova komuna ranije je odobrila dizanje spomenika u Kildeparkenu, a projekt je realiziran zahvaljujući donacijama brojnih bh. iseljenika.

Aktivnosti vezane za traženje dozvola i ostalu neophodnu dokumntaciju počele su 2017. godine, a novac je prikupljan od prošle godine.

Iako su očekivali da će otkrivanju spomenika prisustvovati veći broj posjetitelja, zbog pandemije i trenutnog ograničenja okupljanja do 75 osoba u Danskoj, ceremonija je bila nešto skromnija.

Oni koji nisu bili u prilici prisustvovati, događaj su mogli pratiti uživo preko interneta.

https://www.klix.ba/vijesti/dijaspora/u ... /210606090

Zahvaljujem se POL_GASOL-u i Bosanskoj dijaspori u danskoj na angažmanu.

Vrh

PostPostano: 07 lip 2021, 22:13 

Kapitalna investicija.

Vrh

PostPostano: 07 lip 2021, 22:16 

IvanIS je napisao/la:
Kapitalna investicija.

=))

Vrh

PostPostano: 07 lip 2021, 22:25 

novovrijeme je napisao/la:
Ja mislim da je najveća tragedija u istoriji Muslimana to što hin đenosajd nije dobio Oskara.
Od tog se nikad neće oporaviti.

Film su skoro sve platili stranci. Nemaju ni za vakcine,
kamoli za filmove. S obzirom koliko su predhodno bili
samouvjereni da će osvojiti nagradu, sigurno je to veliko
razočarenje, jer kod njih je praktički sve podređeno
samo političkim ciljevima. Da cijene kulturu valjda bi
bar taj film platili sami.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2021, 00:34 

Sutra je presuda Mladiću,vjerovatno doživotna.
Osuđen za ratne zločine i genocid u Srebrenici.
Sutra direktan prenos FTV,BHT iz muzeja u Potočarima. Tu će biti žene Srebrenice i Suljagić. Pripremaju sutra roštilj,ražanj piće da proslave presudu Mladiću.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2021, 00:38 

Kotlina će se opet majmunisati jedno vreme a onda će se vratiti sumornom životu u abortus-državi.

Sto puta viđeno.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2021, 00:40 

Lutorčina je napisao/la:
Sutra direktan prenos FTV,BHT iz muzeja u Potočarima. Tu će biti žene Srebrenice i Suljagić. Pripremaju sutra roštilj,ražanj piće da proslave presudu Mladiću.

I onda se oni fino vrate vilama po Sarajevu i kojekude, a saka jada bosnjackih staraca ostaje da umre u Srebrenici i to je to.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2021, 00:44 

Lutorčina je napisao/la:

U koliko je sati prijenos? Oće li barem prenositi iz Haaga, ili će samo te babetine i Suljagić biti u kadru?

Vrh

PostPostano: 08 lip 2021, 00:46 

Jebiga u 2021 neki gledaju live presude, neki nogomet. Život piše priče

Vrh

PostPostano: 08 lip 2021, 00:52 

Presuda Mladicu i Karadzicu bosnjacka verzija plasmana na Euro ili olimpijske medalje.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2021, 03:13 

Volio bih da se na suđenju Mladiću govorilo o njegovin nedilima po Hrvatskoj.

(Veliko)Srbiman je on heroj. Njihovo pravo, neka mislidu kako hoćedu.
Ma bih isto volia vidit kako bidu govorili da je njima niki hrvatski general iste stvari govoria i zapovida u svezi sa branom Stubo-Rovni.

Za neupućene: to je brana uzvodno od Valjeva na ričici Jablanici.

http://www.hidrotehnika.rs/srbija/brana-rovni/

Umitno jezero Rovni koje drži ota brana.
slika

Brana.
slika

Vrlo je bitna za Valjevo.
https://www.novosti.rs/vesti/srbija.73. ... la-Valjevo

Nabrojit ću mista koja su uz obalu ili dovoljno blizu obale.
Od brane ričicon Jablanicon je Valjevo, pa zatin Kolubaron su nizvodno Lazarevac, Lajkovac, kolubarski rudnici, Obrenovac. Nizvodno dalje Dunavon su Surčin, Beograd, Zemun, Pančevo, a i dalje bi iša efekt. Cunami bi zahvatia sve te gradove. Beograd bi možda ima samo neugodne poplave prizemlja i podruma, ali bi Valjevo nestalo sa zemljovida.

Što je Mladić zapovida? Rušenje brane na Cetini, koja je držala vrlo veliko akumulacijsko jezero, Perućko jezero.
Nasta bi rušilački val koji bi sravnia sve uz riku do ušća te dalje po moru bi iša otin val.

https://www.24sata.hr/news/poslusali-sn ... ane-541094

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/cr ... udu-637073

Generali Mladić i Novaković izdali su 28. siječnja 1993. nalog Đukiću i Korici, a oni svojima podređenima, da se postavi velika količina eksploziva i da se tako brana na Perući pripremi za rušenje. Bila je to odmazda za oslobađanje Maslenice. Postavljeno je oko 30 tona eksploziva, nakon čega su nalogodavci povukli svoju vojsku s tog područja, a eksploziv je potom aktiviran.
Zbog eksplozije je došlo do urušavanja i oštećenja brane, odnosno rušenja tornja na njoj. Zahvaljujući pravodobnoj intervenciji radnika Hidroelektrane “Peruća” spriječeno je rušenje brane, potpuno potapanje i dovođenje u opasnost života više od 50.000 stanovnika Sinja, Trilja i Omiša.

U gornjen tekstu nisu naveli da je nizvodno više važnih hidroelektrana koje bi razorni cunami od rušenja brane razbio. HV je zbog tega mora hitno navratn-nanos poduzet neplaniranu operaciju oslobađanja tog područja (a trpia je snažni velikosrpski protuudar u Ravnin kotarima, pritilo je da će se slomit), jer se ota velikosrpska pritnja i izvršenje mogla ponovit, samo s većin uspihon.

(Veliko)Srbi ćedu možda reć da je snimka namišćena, smontirana, da su to laži i neutemeljene indicije. Njihova stvar.
Nikor je minira tu branu i nije se minirala sama od sebe.
Područje je držala Srpska vojska Krajine, a ne HV.

Meni osobno nije više ni briga da osudidu Mladića. Dat ćedu mu time mučenički status među Srbima i ovo će mu doć ka' orden.
Volia bih da se o rušenju brane govorilo na međunarodnin sudovima, forumima, summitima, medijskom prostoru i da to nije bila prolazna rečenica ni vistica, nego da je to bila tema višegodišnje rasprave i da su mediji to unedogled vrtili.
Puno je ljudi u tome upleteno, od onih koji su zapovidili, proslidili, sproveli, nagovarali do onih koji nisu odgovarali nalogodavce ni izvršiteje od izvršenja niti ih spričili u otemu.

Rušenje brane je terorizam.
Nije to brana koju su podigla dva dabra na potoku.
Nego brana na najvećen akumulacijskon jezeru u ondašnjoj SFRJ i nizvodno od koje je HE Zakučac, najveća HE u SFRJ do izgradnje brane na Đerdapu.
Nizvodno od ote brane nisu nenaseljeni kraji bez ikakvih gospodarskih subjekata.

Ne ću spominjati prikomirna granatiranja Šibenika, Zadra, Biograda na Moru koje MKSJ nije ni ričju spomenia; fokusirajmo se na branu.

Perućka brana.
slika

Akumulacija Rovni duga je 3,39 km, a u najširen dilu široka je 607 metara.
Akumulacija Peruća duga je 16,05 km a u najširen dilu široka je 2500 metara.
Pa sad računajte šta je Mladić mladova.

Privitak/ci:
Opaska: Zeleno je položaj brane Stubo-Rovni.
Nizvodno od brane su Valjevo, Lazarevac, Lajkovac (Srbi izumili Facebook), kolubarski kopovi, Obrenovac.

Brana Stubo-Rovni-Valjevo-OpenStreetMap.png
Brana Stubo-Rovni-Valjevo-OpenStreetMap.png [ 419.27 KiB | Pogledano 2926 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 08 lip 2021, 14:08 

Gdje im je sudska presuda za ovo ?

slika

Vrh

PostPostano: 08 lip 2021, 15:01 

*** su se okupila ispred tribunala, drže ratne zastave ARBIH.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2021, 15:06 

teranova je napisao/la:
*** su se okupila ispred tribunala, drže ratne zastave ARBIH.

Ima i neki nas. Zeza ih.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pocelo- ... /210608086

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 10:30 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/inzko-j ... /210707022

Prema nezvaničnim saznanjima portala Klix.ba, Inzko je prelomio i na svom odlasku, do narednog mjeseca, će proglasiti važećim zakon o negiranju genocida, opravdavanju ili veličanju genocida, holokausta i ratnih zločina

Nada umire zadnja. :D

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 12:25 

Tokom zadnjih nekoliko godina sam primjetio da me od svih stvari na Zapadu najvise nerviraju upravo placebo-ponude za narod. Ja to barem tako zovem a obicno se radi o drustveno-politickim tokovima i temama.

Ne kazem da drustveno-politicke teme treba potpuno izbaciti iz javnog diskursa, ali sam cvrsto ubjedjen u to da se one na Zapadu plasiraju cisto radi podjele drustva i lakse vladavine nad narodom. Takav narod NIKAD nece u dovoljnoj mjeri dovesti u pitanje imovinske odnose i ekonomski sistem, tj. turbokapitalizam, neoliberalizam, koji sve vise uzima maha i unistava jednu za drugom socijalnu drzavu, dok se prava radnka, radnicke klase, lagano urusavaju iz godine u godinu.

Tako da, pun mi je polarnih mevjeda, zidova, ******** parada.. Hocu da se raspravlja o oporezivanju bogatuna, o platama, o zdravstvenom sistemu i korupciji politicara, o unapredjenju demokratskog sistema..

Ali kad vidim s kakvim se placebo-ponudama ubija u pojam bosanskohercegovacki narod, tj. narodi, onda mi na tren bude lakse. Svake godine ista prica..zlocini..priznanja..poricanja..relativiranje..pa covjece 30 godina je proslo.. Kako vam se da?

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 12:31 

turbotakija je napisao/la:
Tokom zadnjih nekoliko godina sam primjetio da me od svih stvari na Zapadu najvise nerviraju upravo placebo-ponude za narod. Ja to barem tako zovem a obicno se radi o drustveno-politickim tokovima i temama.

Ne kazem da drustveno-politicke teme treba potpuno izbaciti iz javnog diskursa, ali sam cvrsto ubjedjen u to da se one na Zapadu plasiraju cisto radi podjele drustva i lakse vladavine nad narodom. Takav narod NIKAD nece u dovoljnoj mjeri dovesti u pitanje imovinske odnose i ekonomski sistem, tj. turbokapitalizam, neoliberalizam, koji sve vise uzima maha i unistava jednu za drugom socijalnu drzavu, dok se prava radnka, radnicke klase, lagano urusavaju iz godine u godinu.

Tako da, pun mi je polarnih mevjeda, zidova, ******** parada.. Hocu da se raspravlja o oporezivanju bogatuna, o platama, o zdravstvenom sistemu i korupciji politicara, o unapredjenju demokratskog sistema..

Ali kad vidim s kakvim se placebo-ponudama ubija u pojam bosanskohercegovacki narod, tj. narodi, onda mi na tren bude lakse. Svake godine ista prica..zlocini..priznanja..poricanja..relativiranje..pa covjece 30 godina je proslo.. Kako vam se da?

Ma super je to samo u vrijeme kad Muslimani prijete uništenju Hrvata nije vrijeme da se priča o ekologiji i zaštiti mrkog medvjeda.
Ni Srbima na Kosovu nije do ekonomije.
Jebo ekonomiju kad ti nož visi pod vratom.

Dok BiH postoji nema ništa od ekonomije i normalnih životnih pitanja.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 12:31 

Cekaj, Mladic je rusenjem brane na granici Republike Srpske i Srbije, hteo da potopi Hrvatske teritorije pod RSK?

Evo 2 puta citam, i ne znam da li sam promasio.

Jos sam uzeo da trazim da nema neko Valjevo u Dalmaciji.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 12:33 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/skupstina-kosova-izglasala-rezoluciju-o-osudi-genocida-u-srebrenici/210707045
Citat:
Skupština Kosova izglasala Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici

Svaka čast državi Kosovo na ovom potezu.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 12:39 

Ma super je to samo u vrijeme kad Muslimani prijete uništenju Hrvata nije vrijeme da se priča o ekologiji i zaštiti mrkog medvjeda.

U BiH nikome ne visi noz pod vratom - ne lazimo se. Uprkos svemu, ona je jedini americki projekat koji se koliko toliko moze nazvati uspjesnim (pogledaj Irak, Libiju, i druge zemlje u kojima su oni preuzeli konce). Svi su manje vise u svojim torovima i pjene preko foruma i drugih internet platformi ali uglavnom se manje ljudi ubija, siluje, pljacka, nego u mnogim zapadnim zemljama.

Drustveno-politicke teme se jednostavno kako na Zapadu, tako i na Balkanu, koriste u smislu skretanja paznje. Uvijek sam mislio Balkan i njegovi primitivni politicari i njihove taktike..dugo je trebalo da skuzim da to na Zapadu fercera po istom principu, a samo se teme razlikuju.

..u medjuvremenu Bezos zaradio 250 mrd. dolara. Samo pokusaj brojati do milijardu pa ces mozda skontati koliko je to novaca i sta se radi dok se ti i Bosnjak007 na Forumu Hercegbosna koljete oko dogadjaja od prije 30 i vise godina.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 12:46 

U BiH nikome ne visi noz pod vratom - ne lazimo se. Uprkos svemu, ona je jedini americki projekat koji se koliko toliko moze nazvati uspjesnim (pogledaj Irak, Libiju, i druge zemlje u kojima su oni preuzeli konce). Svi su manje vise u svojim torovima i pjene preko foruma i drugih internet platformi ali uglavnom se manje ljudi ubija, siluje, pljacka, nego u mnogim zapadnim zemljama.

Drustveno-politicke teme se jednostavno kako na Zapadu, tako i na Balkanu, koriste u smislu skretanja paznje. Uvijek sam mislio Balkan i njegovi primitivni politicari i njihove taktike..dugo je trebalo da skuzim da to na Zapadu fercera po istom principu, a samo se teme razlikuju.

..u medjuvremenu Bezos zaradio 250 mrd. dolara. Samo pokusaj brojati do milijardu pa ces mozda skontati koliko je to novaca i sta se radi dok se ti i Bosnjak007 na Forumu Hercegbosna koljete oko dogadjaja od prije 30 i vise godina.

Jbg Mujo ne prodaje svako vjeru za večeru.
Jebo pare kad je domovina u pitanju.
A prijetnja postoji i javna je. Bakir je javno rekao da će se obračunati sa Hrvatima na izborima 2022. i to već provodi u djelo.
Džaba takijaš.

Dok BiH postoji zaboravi na ekonomiju. BiH mora nestati da bi se vi unormalili, odustali od velikobošnjačkih pretenzija i krenuli putem ekonomije i normalnih tema.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2021, 12:48 

Jebo pare kad je domovina u pitanju.
A prijetnja postoji i javna je. Bakir je javno rekao da će se obračunati sa Hrvatima na izborima 2022. i to već provodi u djelo.
Džaba takijaš.

Dok BiH postoji zaboravi na ekonomiju. BiH mora nestati da bi se vi unormalili, odustali od velikobošnjačkih pretenzija i krenuli putem ekonomije i normalnih tema.

Citat:

jao :blink

Molim manje u crkvu a vise u skolu. Bices napredniji.

Citat:
Dok BiH postoji zaboravi na ekonomiju. BiH mora nestati da bi se vi unormalili, odustali od velikobošnjačkih pretenzija i krenuli putem ekonomije i normalnih tema

I kad nestane nace ti druge placebo-teme. Vidis li kako sam opisao stanje na Zapadu? Nije problem tema, problem je koncept vladavine. A to da bi skuzio moras se ipak malo duhovno uzdici iznad nivoa jedne prosjecne guslarske veceri (iako volim onu o popu Jovovicu).

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Bošnjak...007, Patriota, Teuton, Tomba17 i 85 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: