|
|
Stranica: 65/83.
|
[ 2070 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 02 srp 2021, 19:47 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Viđu Hasana kako proslavlja đemosajde.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 06 srp 2021, 19:46 |
|
|
Dženaza Trance i Genocide Rock. Citat: U Srebrenici najavljena promocija spota u kojem se pojavljuju i potomci ubijenih u genocidu
U okviru zvaničnog programa obilježavanja 26. godišnjice genocida u Doma kulture Srebrenica 8. jula 2021. godine u 16:00 sati bit će održana promocija videospota za pjesmu "Julsko jutro".
Riječ je o spotu snimanom u Srebrenici i Memorijalnom centru Potočari, kojeg je realizirala produkcijska kuća HudHudPro iz Sarajeva a koji, uz izvanrednu glasovnu izvedbu učenice Gazi Husrev-begove medrese Esme Zulić, donosi toplu i upečatljivu priču o postratnoj sudbini Srebreničana.
Djeca koja se pojavljuju u ovom spotu žive u Srebrenici i potomci su ubijenih u genocidu. Sama pjesma, pisana iz perspektive porodica žrtava genocida, nosi emotivnu i iskrenu poruku bola, ponosa, ali i nade u bolju budućnost.
Muziku i aranžman uradio je Eldin Huseinbegović, a tekst je napisao Edin ef. Mezit.
Nakon promocije u Srebrenici videospot za pjesmu „Julsko jutro“ bit će dostupan putem YouTube platforme.
Projekat "Julsko jutro" podržali su Muftijstvo tuzlansko, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Srebrenica i Media centar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 06 srp 2021, 21:42 |
|
|
Ulazi na trending na YouTube 100%.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 06 srp 2021, 21:55 |
|
|
BBC je napisao/la: Djeca koja se pojavljuju u ovom spotu žive u Srebrenici i potomci su ubijenih u genocidu. Odkud djeca 26 godina nakon đenosajda. Jesu li to potomci onih živih što su dopisali na spomenik ili je neko sa strane obilazio džematlijke?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 06 srp 2021, 22:06 |
|
|
Lažovčine kakvih nema. Odvratan narod.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 10:39 |
|
|
teranova je napisao/la: Lažovčine kakvih nema. Odvratan narod. A milijarda ubijenih u Jasenovcu..? Toliko o lazima. Srbi su uspjeli u svojim glavama cak i oko Srebrenice nabubati 3000 nejaci. Barem je to oficijelni stav. I sta ti sad mislis, sta su sve strpali u te 3000? Da nisu slucajno inkludirali i sve poginule cetnike regije? Vidis, ja bih rekao da jesu. Nikad necu poricati srpske civilne zrtve. Stavise, mislim da samo respekt i prema srpskim zrtvama moze doprinijeti prevazilazenju ratnih rana i poslijedica. Tako da bi se to trebalo uvesti i u oficijelni probosanski narativ, pa makar Srbi imali 8-9 puta manje ubijenih civila. Stvar je jednostavna, ukoliko zelis s nekim da zivis u istoj drzavi, treba da ga postujes - sto podrazumjeva i postovanje prema zrtvama. Tek kad vidim Bakira na Kazanima i slicno, tek tad ce se moci Srbima predbacivati nepostovanje srebrenicke golgote.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 10:46 |
|
|
turbotakija je napisao/la: teranova je napisao/la: Lažovčine kakvih nema. Odvratan narod. A milijarda ubijenih u Jasenovcu..? Toliko o lazima. Srbi su uspjeli u svojim glavama cak i oko Srebrenice nabubati 3000 nejaci. Barem je to oficijelni stav. I sta ti sad mislis, sta su sve strpali u te 3000? Da nisu slucajno inkludirali i sve poginule cetnike regije? Vidis, ja bih rekao da jesu. Nikad necu poricati srpske civilne zrtve. Stavise, mislim da samo respekt i prema srpskim zrtvama moze doprinijeti prevazilazenju ratnih rana i poslijedica. Tako da bi se to trebalo uvesti i u oficijelni probosanski narativ, pa makar Srbi imali 8-9 puta manje ubijenih civila. Stvar je jednostavna, ukoliko zelis s nekim da zivis u istoj drzavi, treba da ga postujes - sto podrazumjeva i postovanje prema zrtvama. Tek kad vidim Bakira na Kazanima i slicno, tek tad ce se moci Srbima predbacivati nepostovanje srebrenicke golgote. Mujo u jednom postu negira srpske žrtve i kao poštuje srpske žrtve. Koga briga Mujo za tvoje poštovanje ili negiranje? Niko te ništa nije pitao. Naše žrtve su naša stvar. Bakir na Kazanima meni ne znači ništa, ne znači ništa ni jednom Srbinu. Boli me *** za Bakirom i Bakirima. Znači mi samo da na obilježavanje srpskih stradanja dođu oni kojima je iskreno žao. A to su Srbi. Jedino Srbi žale Srbe. Niko više na ovoj planeti.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 11:02 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: turbotakija je napisao/la:
A milijarda ubijenih u Jasenovcu..?
Toliko o lazima.
Srbi su uspjeli u svojim glavama cak i oko Srebrenice nabubati 3000 nejaci. Barem je to oficijelni stav. I sta ti sad mislis, sta su sve strpali u te 3000? Da nisu slucajno inkludirali i sve poginule cetnike regije? Vidis, ja bih rekao da jesu.
Nikad necu poricati srpske civilne zrtve. Stavise, mislim da samo respekt i prema srpskim zrtvama moze doprinijeti prevazilazenju ratnih rana i poslijedica. Tako da bi se to trebalo uvesti i u oficijelni probosanski narativ, pa makar Srbi imali 8-9 puta manje ubijenih civila. Stvar je jednostavna, ukoliko zelis s nekim da zivis u istoj drzavi, treba da ga postujes - sto podrazumjeva i postovanje prema zrtvama. Tek kad vidim Bakira na Kazanima i slicno, tek tad ce se moci Srbima predbacivati nepostovanje srebrenicke golgote.
Mujo u jednom postu negira srpske žrtve i kao poštuje srpske žrtve. Koga briga Mujo za tvoje poštovanje ili negiranje? Niko te ništa nije pitao. Naše žrtve su naša stvar. Bakir na Kazanima meni ne znači ništa, ne znači ništa ni jednom Srbinu. Boli me *** za Bakirom i Bakirima. Znači mi samo da na obilježavanje srpskih stradanja dođu oni kojima je iskreno žao. A to su Srbi. Jedino Srbi žale Srbe. Niko više na ovoj planeti. Citat: Mujo u jednom postu negira srpske žrtve i kao poštuje srpske žrtve. Ne zovem se Mujo. :) I ne negiram srpske zrtve, vec samo napominjem, a cinjenica je, da se u oficijelnom srpskom narativu kad se prica o Srebrenici spominje i 3000 "ubijenih Srba". Naravno da se nikad ne ide u detalj jer se ustvari samo radi o jefitnom folu i trolanju. Vjerujem da je u i oko Srebrenice tolko Srba izgubilo zivot, ali se u tih 3000 ubacilo sve sto se moglo ubaciti i daleko najveci dio su poginuli cetnici, kako mi od milja nazivamo borce VRS-a. Ne kazem ja da ti ljudi nisu zrtve. Jesu. Ali ne u smislu ratnog zlocina vec u smislu "zrtava rata". PA najveci masakr Srba se desio u Kravici. Tamo je ubijeno pedesetak ljudi - od toga pola civili. Morali bi napraviti, koliko, 60 kravica da dodjemo do 3000... Citat: Bakir na Kazanima meni ne znači ništa, ne znači ništa ni jednom Srbinu. Boli me *** za Bakirom i Bakirima. Tebi ne. Ti si se odlucio za totalni destruktivizam i mrznju. Meni bi znacilo itekako. I ne samo na Kazanima vec i na drugim stratistima srpskog naroda. Ja sam za zajednicki zivot sa Srbima, i sa Hrvatima, a do toga ne moze doci ukoliko se na neki nacin ne izjednace svi. Ja Srbe ne mrzim, stavise, volim odredjene aspekte srpske kulture i proslosti i smatram je djelimicno svojom. Pri tome nije bitno da li Bakir to mislio iskreno - bitno je kao signal i poruka, barem onoj manjini razumnih na "svim stranama". Smatram strateskom greskom u koracima bosnjacko pretendovanje na status "jedine zrtve". Jednostavno ne mozes govoriti da s nekim zelis zivjeti u istoj drzavi, a istovremeno ne postovati i respektovati istog. To je najveci paradoks bosnjacke politike iz kojeg nikako da se ispetljaju. Moglo je i drugacije, rat do istrebljenja, ali onda nisi morao potpisivati Dejton. A kad si ga vec potpisao (jedna drzava, dva entiteta, tri naroda), onda ga i postuj. To je moj stav, onako ukratko, a imalo bi se tu jos toga za reci.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 11:07 |
|
|
Nema potrebe. Ne interesuje me uopšte tvoje/vaše mišljenje o srpskim žrtvama. Džaba pišeš.
Ako ćemo takijati onda ćemo takijati na višem nivou, Draško, Vučić i tako to. Takija na forumu je besmislena.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 11:09 |
|
|
Ne kuzim te. Stalno me citiras a kad zapocne normalna rasprava odmah dizes sidro i brabunjas o takiji. Ja se samo zovem Turbotakija, ali sam iskren, koliko dozvoljava okvir ovdje, autentican i - barem se trudim biti - objektivan.
Ali ako ti je draze da se valjas u blatu s onim Bosnjakom 007 ili ko tu jos vec trola, bujrum.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 11:18 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Ne kuzim te. Stalno me citiras a kad zapocne normalna rasprava odmah dizes sidro i brabunjas o takiji. Ja se samo zovem Turbotakija, ali sam iskren, koliko dozvoljava okvir ovdje, autentican i - barem se trudim biti - objektivan.
Ali ako ti je draze da se valjas u blatu s onim Bosnjakom 007 ili ko tu jos vec trola, bujrum. Bosnjak007 je ljudina, glup ko *** al iskren čovjek, žao mi sto ga banovaše. Ti takijaš i lažeš ko da si na TVu a ustvari si nebitan lik ko i svi mi ovdje. A i da si iskren, koga boli ***, ne znam šta si umislio.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 11:19 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39267 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ma to ti je granica, poznati takijaš iz Austrije.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 11:23 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Ne kuzim te. Stalno me citiras a kad zapocne normalna rasprava odmah dizes sidro i brabunjas o takiji. Ja se samo zovem Turbotakija, ali sam iskren, koliko dozvoljava okvir ovdje, autentican i - barem se trudim biti - objektivan.
Ali ako ti je draze da se valjas u blatu s onim Bosnjakom 007 ili ko tu jos vec trola, bujrum. Bosnjak007 je ljudina, glup ko *** al iskren čovjek, žao mi sto ga banovaše. Ti takijaš i lažeš ko da si na TVu a ustvari si nebitan lik ko i svi mi ovdje. A i da si iskren, koga boli ***, ne znam šta si umislio. Normalno da sam nebitan. Nebitan je i Hitler i Stalin i Tito i svi, pa i planeta zemlja, kad skontas kolika je sirina kosmosa. A pogotovo mi obicni mali radnici kojima je dozvoljeno svake 2 godine da ubace kakav listicu u kutijicu, i to je to. Ali to ne znaci da cu pjeniti i siriti mrznju i mrziti samo zato da bih ispunio tvoja ocekivanja i potvrdio tvoje stereotipe. Pa jasno je da ce se takav kao ti najbolje skontati s Bosnjakom007 i njemu slicnim tipovima (nije mi on bitan, moze biti da ga nepravedno optuzujem za radikalizam i da sam ga zamijenio s nekim, ali znam da je tu bilo 2-3 kandidata jos od proslog puta i da si s njima rado "diskutovao") jer se ustvari medjusobno potvrdjujete. Ali svijet je ipak malo kompleksniji.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 11:25 |
|
|
daramo je napisao/la: Ma to ti je granica, poznati takijaš iz Austrije. A ovo je sta? Ad hominem spika? Sta ako sam "granica"? Nigdje to nisam ni krio. Otidji na protestnu notu i vidjeces, sasvim oficijelno najavljen. Prosli put mi se nije dalo prijavljivati novi account nakon sto mi je Leibchristi baniran jer je "vrijedjao vjerske osjecaje", necije.. a ponudili su mi. Sad sam tu, forumasim, i u cemu je tvoj problem?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 11:25 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Pa jasno je da ce se takav kao ti najbolje skontati s Bosnjakom007 i njemu slicnim tipovima (nije mi on bitan, moze biti da ga nepravedno optuzujem za radikalizam i da sam ga zamijenio s nekim) Nisi ne brini se. To je taj. Radikalni islamist, tipičan primjer Muslimana. Nije turbolažljivac ko ti.
|
|
Vrh |
|
|
turbotakija
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 11:28 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: turbotakija je napisao/la: Pa jasno je da ce se takav kao ti najbolje skontati s Bosnjakom007 i njemu slicnim tipovima (nije mi on bitan, moze biti da ga nepravedno optuzujem za radikalizam i da sam ga zamijenio s nekim) Nisi ne brini se. To je taj. Radikalni islamist, tipičan primjer Muslimana. Nije turbolažljivac ko ti. Vidis, ti ustvari samo potvrdjujes ovo sto pisem. Bosnjak007 ti je "ljudina" jer ti daje ono sto trazis. A ja bih preporucio jednu dobro jebaciju + pijanku inkl. pucanje iz pistolja u vazduh i tucu medju muskima.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 18:40 |
|
|
Mogu vam samo poručiti: Jebo vas genocid u guzicu.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 18:54 |
|
|
Ovo su samo današnji naslovi:
Svjedoci i žrtve genocida se zahvalili Kosovu na usvajanju Rezolucije o Srebrenici Balje nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici: Ponosna sam na svoju državu Kosovo Predstavljeno deset arhivskih videosnimaka iz Srebrenice iz perioda 1992.-1995. godine Skupština Kosova izglasala Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici Turković predložila Tegeltiji da 11. juli bude Dan žalosti u cijeloj BiH Inzko je spreman za zakon o negiranju genocida: Kada će ga proglasiti važećim? U Srebrenici najavljena promocija spota u kojem se pojavljuju i potomci ubijenih u genocidu Organizacioni odbor za obilježavanje genocida: 11. juli neće biti prilika za političke govore Džaferović pozdravio usvajanje Rezolucije o Srebrenici u Parlamentu Kosova Iz Vukovara krenuo deseti ultramaraton u počast žrtvama genocida u Srebrenici
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 19:22 |
|
|
Ovo su dani muslimanskog Marša nemira. Dani kad pjene, i htjeli bi se osvetiti a muda nemaju. Mislim čitave godine su takvi, ali ovih dana im se oči izvrnu kao da su opsjednuti demonima.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 19:25 |
|
|
Sve bi nas pobili da mogu.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 19:26 |
|
|
Ni sekunde ne sumnjaj u to.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 19:27 |
|
|
Naravno da ne sumnjam. Veoma sam ozbiljna.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 19:46 |
|
|
Vidiš. Primjer **** koji bi se volio osvetiti ali je kukavica i nema muda.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 07 srp 2021, 19:59 |
|
|
A evo još jednog teksta. Nemam komentar. https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /210707148... Policijski službenik je došao do saznanja da bi pojedinci iz nevladinog sektora i boračke organizacije iz Sarajeva i Tuzle, kao i neka lica iz Beograda, trebali iscenirati incident prilikom dolaska učesnika u Potočare, na području Vlasenice ili Bratunca, predstavljajući se kao nezadovoljni Srbi, zbog presude Ratku Mladiću i rušenja Srpske pravoslavne crkve u Konjević Polju, te bi se potom brzo sklonili i utopili u kolonu učesnika", rečeno je za BHRT iz jedne od sigurnosnih agencija.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Srebrenica Postano: 09 srp 2021, 13:22 |
|
|
Veseli dani. Dani osloboođenja Srebrenice. Veselimo se narode.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|