|
|
Stranica: 23/90.
|
[ 2244 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 20 srp 2021, 22:43 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: ovo ti nije dobra usporedba, jer je treći val ljeti, kad je općenito smrtnost manja. moraš usporediti s prošlim ljetom, a jesen ćemo s drugim valom.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 20 srp 2021, 22:45 |
|
|
PCM je napisao/la: al po meni populacija 50+ bi se morala od A do Ž procjepiti u kompletu. njihova volja, neki su od njih preboljeli, nekima je svejedno hoe li sutra umrijeti. neki se više boje cijepiva, iako po meni, za njihovu dob to nije realno, korona je opasnija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 20 srp 2021, 22:47 |
|
|
|
Po nekoj logici trebalo bi da najbolju zaštitu imaju oni koji su prebolili kovid. Prirodna vakcina. Jedino postoji jedna sitnica, šanse za preživiti ( da ne računamo ekonomske posljedice koje se sa vakcinom drastično umanjuju) neuporedivo su veće sa vakcinom, pa makar bila i manja zaštita nego nakon preboljele bolesti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
skutor55
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 20 srp 2021, 22:59 |
|
|
|
Jedna doza Jansen cjepiva neefikasna protiv Delta varijante. Russia Today
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 06:40 |
|
|
Citat: Cuba announces second effective Covid vaccineCuba says one of the Covid-19 vaccines in development on the island has shown a 92 percent efficacy rate. In an attempt to stop the spread of Covid cases, the island has started vaccinating its population using two experimental vaccines, as it hopes to come up Latin America’s first locally-produced shot. The developers of the Abdala vaccine said Monday that it has shown an efficacy of 92.28 percent in late-stage clinical trials, though they did not specify whether this was measured against infection, disease, or death. Over the weekend, another vaccine, Soberana 2, was shown to be 62 percent effective with just two of its three doses. "Hit by the pandemic, our scientists at the Finlay Institute and Center for Genetic Engineering and Biotechnology have risen above all the obstacles and given us two very effective vaccines," President Miguel Diaz-Canel tweeted. Both vaccines are expected to be granted emergency authority by local regulators shortly. Authorities launched an immunisation campaign with the two vaccines a month ago, as part of "intervention studies" they hope will slow the spread of the virus. Cuba has been relatively untouched by the virus, but has recently seen a sharp increase in cases. About a million of the country's 11.2 million residents have now been fully vaccinated to date, and according to official data, daily cases have halved in the capital, Havana. Abdala and Soerana 2 are two of five Covid vaccine candidates being developed locally. Cuba produces nearly 80 percent of its vaccines, and it has opted not to import foreign Covid vaccines, hoping to develop a candidate to immunise its population and export abroad. Several countries, including Argentina, Mexico, Venezuela and Vietnam have expressed an interest in buying Cuban vaccines. Iran started producing Soberana 2 earlier this year as part of late-phase clinical trials. https://www.rfi.fr/en/international/202 ... id-vaccine
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 06:44 |
|
|
skutor55 je napisao/la: Jedna doza Jansen cjepiva neefikasna protiv Delta varijante. Russia Today Jansen? Valjda Johnson & Johnson. Smeće je to. Nek se drže tečnih sapuna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 07:53 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8926 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Čini mi se da su u časopisu Društvena istraživanja posvetili poseban broj covid-19 tematici, ali iz perspektive koja obuhvaća malo širi pogled od pukog brojanja zaraženih, hospitaliziranih, cijepljenih itd.. Letimičnim pregledom čini mi se da je naglasak na psihologiji. https://hrcak.srce.hr/index.php?show=toc&id_broj=20634
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 08:27 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Po nekoj logici trebalo bi da najbolju zaštitu imaju oni koji su prebolili kovid. Prirodna vakcina. Jedino postoji jedna sitnica, šanse za preživiti ( da ne računamo ekonomske posljedice koje se sa vakcinom drastično umanjuju) neuporedivo su veće sa vakcinom, pa makar bila i manja zaštita nego nakon preboljele bolesti. u suštini, u čitavoj priči oko cijepljenja, najsumljivija stvar je nepriznavanje prirodnog imuniteta onih koji su preboljeli i navala na djecu i mlade da se cijepe, dok to nije učinilo pola penzionera. to stvarno djeluje ko reklama za farmaceute, a ne briga za zdravlje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 12:27 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Netočno. Prvo, već dokazano da spike protein iz mRNA cjepiva izaziva sranja unutar zidova krvnih sudova. Drugo, tko fasuje bakterije, koje stimuliraju trombogenezu uz infekciju endotelnih ćelija (ćelije koje oblažu unutrašnjost krvnih žila)...
ja sam dosla na forum samo radi Mar-kan-a. :)) sjecam se preperskog posta od nekad prije, a ne mogu ga, evo, nac. ili je bila tema. pa ako mogu dobit link, bila bih zahvalna. takoder evo jedan video čisto da se baci oko: --- takoder, ova tema vam nema vise nikakvog smisla. kakvi brojevi, postotci i palamudanja. u biolskom ste i informativnom ratu, tko dosad nije skuzio i nece. Poruka za ove koji se jos misle treba li se cijepit: prije nego odes na svoj termin cjepljenja, barem istrazi materijal par tjedana prije (ne mainstream mediji) i ako tada se i dalje odlucite na cjepivo, i trebate ga dobit. svih 8 doza. <3U privitku je dopis minisura prosvjete u HNŽ-u za sve vrtiće, škole onovne i srednje i fakultete. U praksi se već prijeti otkazima. LJudi ne znaju da zakonski je to nemoguće tj da imaju prava. Samo se trebaju okupiti prije početka školske godine.
| Privitak/ci: |

rasid.jpg [ 37.29 KiB | Pogledano 3657 put/a. ]
|
_________________ [URL=https://matchnow.info]Pretty Girls in your town[/URL]
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 12:56 |
|
|
|
Zasto se ovdje poziva na ne cijepljenje?
Kada dođe jesenski val korone i osobe koje su je prebolile jednom ako je Dobiju opet, sta mislite kakve ce to biti posljedice za organizam, pa to je horor.
Ove ljude sta pisu protiv trebaju dobit upozorenje.
Kakva youtube istrazivanja i guglanje, Osobe koje se ne cijepe vidjeti ce samo sta ce im virus napraviti od tijela. To je sve.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 13:08 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Zasto se ovdje poziva na ne cijepljenje?
Kada dođe jesenski val korone i osobe koje su je prebolile jednom ako je Dobiju opet, sta mislite kakve ce to biti posljedice za organizam, pa to je horor.
Ove ljude sta pisu protiv trebaju dobit upozorenje.
Kakva youtube istrazivanja i guglanje, Osobe koje se ne cijepe vidjeti ce samo sta ce im virus napraviti od tijela. To je sve. dašta. jos onaj osjecaj da smo bitni kako pojednici, jer se vlade svih drzava svijeta sekiraju za nas. korona postoji, cjepivo nije. a ovi sto se cijepe, odakle im informacije da je to ok? dajte nesto.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 13:41 |
|
|
DivaGrabovceva je napisao/la: sjecam se preperskog posta od nekad prije, a ne mogu ga, evo, nac. ili je bila tema. pa ako mogu dobit link, bila bih zahvalna. Ovaj, umijete li preživjeti? chat/umijete-li-prezivjeti-t8321.html
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 13:42 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Gdje čitaš da su cijepljeni hospitalizirani stariji? Svi koji imaju covid i u bolnici su iz bilo kojeg razloga su testirani, otkriveni i smješteni na Covid odjel. Jesu li na isti način i svi cijepljeni, a u bolnici su iz bilo kojeg razloga, ušli u statistiku, moš mislit.
Kažem ti opet, fali podataka. A ovo što zasad imamo je debelo ispod svih očekivanja, najava i službenih objava o učinkovitosti cjepiva, a time je to debakl.
Sad ne znam, eno Beroš govori da je 95 posto necijepljenih u bolnici, tako da ne znam što je istina i kome se može vjerovati. Malo o Berošu: ima zataskan krivični dosje o zlostavljanju svog rođenog djeteta malo prije smjene Kujundzica. i jos stosta. lik je teska patologija. doduse, ne iznenaduje, samo takvi mogu biti tu di jesu. https://dokumentarac.hr
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 13:43 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: DivaGrabovceva je napisao/la: sjecam se preperskog posta od nekad prije, a ne mogu ga, evo, nac. ili je bila tema. pa ako mogu dobit link, bila bih zahvalna. Ovaj, umijete li preživjeti? chat/umijete-li-prezivjeti-t8321.htmlda.. danke. jednom davno sam citala skoro cijelu. narucila sam dehidrator za povrce, pa rekoh da vidim sta mi fali jos :)) 'fala
|
|
| Vrh |
|
 |
|
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 15:00 |
|
|
divizija je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Po nekoj logici trebalo bi da najbolju zaštitu imaju oni koji su prebolili kovid. Prirodna vakcina. Jedino postoji jedna sitnica, šanse za preživiti ( da ne računamo ekonomske posljedice koje se sa vakcinom drastično umanjuju) neuporedivo su veće sa vakcinom, pa makar bila i manja zaštita nego nakon preboljele bolesti. u suštini, u čitavoj priči oko cijepljenja, najsumljivija stvar je nepriznavanje prirodnog imuniteta onih koji su preboljeli i navala na djecu i mlade da se cijepe, dok to nije učinilo pola penzionera. to stvarno djeluje ko reklama za farmaceute, a ne briga za zdravlje Energenata nema dovoljno za 7 milijardi ljudi (and rising) do kraja veka, u tom kontekstu ja vidim mnoge nelogičnosti oko korone. Ali i zapažene uštede istih tokom zaključavanja prošle godine. Energenata je ostalo premalo, nečeg drugog je previše. Pa gde ko završi...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 20:25 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: Zasto se ovdje poziva na ne cijepljenje?
biti će manje nego da je dobiju cijepljeni. a dobivaju je masovno. shvatite više, virus će dobiti svi i možda i više puta, samo će postati prehlada zbog stečenog imuniteta. cijepivo ne spriječava zarazu, incidencija u najprocijepljenijim sfedinama je ogromna. cijepivo preiječava tešku sliku. https://www.index.hr/vijesti/clanak/zna ... 91674.aspxgibraltar danas ima opet incidenciju koja odgovara 4000 u RH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 20:31 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 27793 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
divizija je napisao/la: shvatite više, virus će dobiti svi i možda i više puta, samo će postati prehlada zbog stečenog imuniteta. cijepivo ne spriječava zarazu, incidencija u najprocijepljenijim sfedinama je ogromna. cijepivo preiječava tešku sliku. https://www.index.hr/vijesti/clanak/zna ... 91674.aspxZnači ti si provaxer? Cijepljenjem ljudi stječu uvjete da steknu prirodni imunitet uz blagu kliničku sliku, a ne onu bolničko-respiratorsku. Nego kaj sa nama koji smo prebolovali covid? O nama nitko ne vodi računa! Zašto nas ne stavljaju u statistike uz one cijepljene pa da se vidi pravo stanje!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 21 srp 2021, 21:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
A šta se dešava u Gibraltaru ? Plaho sam radoznao.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 22 srp 2021, 07:25 |
|
|
|
Cjepivo nije eliksir vječnog života. Znam za dvoje ljudi koji su umrli sa koronom cijepljeni, ali su i prije cjepiva i korone bili jednom nogom u grobu. Sad neki ljudi očekuju da cijepljeni neće nikad umrijeti?
Ja sam čekao da vidim na vlastitim poznanicima, rodbini što je gore, da li cjepivo ili korona pa sad nakon toliko mjeseci ne znam ni za jedan problem od cjepiva, a znam za 10-ak smrti ili teških slučajeva korone.
Mislim da je pitanje svih pitanja što je manji rizik i ako je manji rizik od cjepiva onda je ono dobro. Sve drugo je mlaćenje prazne slame.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 22 srp 2021, 07:34 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8926 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Cjepivo nije eliksir vječnog života. Znam za dvoje ljudi koji su umrli sa koronom cijepljeni, ali su i prije cjepiva i korone bili jednom nogom u grobu. Sad neki ljudi očekuju da cijepljeni neće nikad umrijeti?
Ja sam čekao da vidim na vlastitim poznanicima, rodbini što je gore, da li cjepivo ili korona pa sad nakon toliko mjeseci ne znam ni za jedan problem od cjepiva, a znam za 10-ak smrti ili teških slučajeva korone.
Mislim da je pitanje svih pitanja što je manji rizik i ako je manji rizik od cjepiva onda je ono dobro. Sve drugo je mlaćenje prazne slame. Ovo je jako loš logički slijed. Odnosno, imalo bi smisla kad bi cjepivo bilo učinkovito. To se ne zna.https://twitter.com/rzioni/status/14178 ... 25/photo/1Ova slika propituje tu djelotvornost cjepiva. 80% hospitalizacija je nakon obje doze cijepljenja. 
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 22 srp 2021, 14:55 |
|
|
Citat: . The Israel Health Ministry’s data analysis has produced some new estimates about the effectiveness of Pfizer vaccines, according to The Washington Post:
In preventing hospitalization and serious disease, Pfizer vaccines are 97.5% effective for the alpha variant and still 93% effective for the delta variant. Podaci od prekjuče
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 22 srp 2021, 17:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Jebeš to. Ima li kakvih vijesti iz Gibraltara ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 22 srp 2021, 17:04 |
|
|
divizija je napisao/la: bezimeni12 je napisao/la: Od 13 marta do danas Gibraltar nijedna smrt. Od 13 marta do danas Malta 70 umrlih. Od 13 marta do danas Portugal 495 umrlih.
Od 13 marta do danas Hrvatska 2.570 mrtvih. zašto je 13,3, neki relevantan datum? Ne znam kad je Gibraltar završio sa cijepljenjem, malo je to stanovnika, valjda relativno brzo ali vidim na worldometer stranici da od tada nema ni jedan umrli a broj zaraženih im je trenutno veći nego Hrvatskoj (na milion stanovnika).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 22 srp 2021, 18:58 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Znači ti si provaxer? Cijepljenjem ljudi stječu uvjete da steknu prirodni imunitet uz blagu kliničku sliku, a ne onu bolničko-respiratorsku.
Nego kaj sa nama koji smo prebolovali covid? O nama nitko ne vodi računa! Zašto nas ne stavljaju u statistike uz one cijepljene pa da se vidi pravo stanje!
ja se vodim onom, čega je previše ni s kruhom ne valja. pozivam sve rizične skupine da se cijepe, ostalima ne preporačum. Prisilu ne podržavam.nama preboljelima preporučuju jednu dozu, nakon 6 mjeseci od zaraze, ali osobno mislim da nam nije potrebno, jer u ono malo statistika koje imamo izrazito rijetko s eponovno inficiramo i još rijeđe oboljevamo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus i vakcine Postano: 22 srp 2021, 19:00 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Ne znam kad je Gibraltar završio sa cijepljenjem, malo je to stanovnika, valjda relativno brzo ali vidim na worldometer stranici da od tada nema ni jedan umrli a broj zaraženih im je trenutno veći nego Hrvatskoj (na milion stanovnika). daleko veći u zadnje vrijeme. to potvrđuje moje da cijepljenjem i preboljevanjem bolesti neće isčeznuti ovaj virus, nego će isčeznuti umiranje. virus će ostati i biti prehlada. Brojanje slučaejva je glupost. diskriminacija je isto glupost.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|