HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 20:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 118 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 07 srp 2021, 04:48 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 22:25
Postovi: 4689
Molim moderatora neka izbriše moj prijašnji post, jer to je nekompletna inačica ovoga ispod.

Ovo je da ekipa otvori oči. Problema do danas nije bilo. Svi su dobri i poslušni dok su manjina. A kad narastu do određene veličine, onda tražidu dodatna prava pa sve više i više.

Za bit iskren, ovdi, na ovom dilu Hrvatske (Sisak, Banovina, Kordun), koliko znan, nikad nije bilo nikakvih problema s velikobošnjačkin imperijalističkin težnjama. Ne znam kako in razmišljadu rodbine s one strane granice. Ovo je ipak meki trbuh od Hrvatske i svaki etnokonfesionalni inženjering je velika ugroza.

A već uz granicu s Hrvatskon u selu Bosanska Bojna kod Velike Kladuše, u kojem živi većinsko srpsko stanovništvo, pripadnici vehabijskog pokreta masovno kupuju zemljište i kuće. U tome sudiluju lokalni radikalizirani pojedinci.

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/husei ... 55197.html
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/V ... usi/268954

Selo se nalazi na samoj granici između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
https://www.nacional.hr/bosanska-bojna- ... hrvatskom/

http://oaji.net/articles/2020/9008-1595329097.pdf
Migracije muslimana iz Zapadne Bosne na područje Banije i Korduna u socijalističkom razdoblju

Ozbiljna država mora paziti da se ne dogodi skriveni etnokonfesionalni inženjering na šćetu autohtone zajednice Hrvata.

Muslimansko stanovništvo počelo se na područje pograničnih hrvatskih općina Korduna te u petrinjsko i sisačko područje doseljavati od pedesetih godina dvadesetog stoljeća. Brojnija doseljavanja bila su poduzeta u pograničnu zonu nekadašnjih općina Vojnić, Vrginmost i Slunj te u zonu grada Siska i prigradskog naselja Mošćenica koje je u administrativnoj podjeli potpadalo pod općinu Petrinja.

U zonu Siska i u Mošćenicu doseljavanja su poduzeta iz ekonomskih razloga, odnosno zbog boljeg životnog standarda uvjetovanog dobivanjem radnih mjesta u sisačkoj industriji,

a na područje Korduna zbog guste naseljenosti u predjelu oko Velike Kladuše i Cazina.

U sisačku okolicu i grad Sisak radnici su stizali iz bosanskokrupske općine, iz okolice Bosanske Kostajnice, iz općine Cazin, iz prijedorskog kraja, iz bihaćke okolice i iz kladuškog područja, dakle iz većeg dijela zapadne Bosne,

dok su na područje Korduna doseljenici stizali uglavnom iz kladuškog i cazinskog kraja.


Kordunski Muslimani su za posljednjeg rata (1991-1995) doživjeli egzodus, najčešće u svoja rodna mjesta u zapadnu Bosnu, doživjeli su mobilizacije u raznorazne vojske (od Armije Bosne i Hercegovine, preko ‘babine’ vojske, do vojske Republike Srpske Krajine i Hrvatske vojske). Neki od njih su uslijed okolnosti u kojima su se našli bili tijekom rata u više vojski, a oni koji su izbjegli ili koji su bili prognani 1991. godine zaticali su opljačkanu, uništenu i spaljenu imovinu kada su se vratili nakon akcije Oluja 1995. godine.

Za razliku od njih, Muslimani Siska i okolice vrlo su često bili hrvatski dobrovoljci i sudjelovali su u obrani kako svojih mjesta prebivanja (npr. Mošćenica) tako i drugih naselja na Baniji i u Hrvatskoj.


Borili su se protiv pobunjenih Srba. Za svoje kuće. Koliki su se borili baš za Hrvatsku? Šta su i koga su baš branili?
Možda i jesu hrvatski domoljubno razmišljali. No puno je bilo tih bratstvenojedinstvenih i u BiH di "nitko nije zna tko je šta" "nije bitno tko je i šta je" di su bila kumstva i prijateljstva među svim narodima, pa nije baš u ratu 1990-ih pomoglo Hrvatima, ni na području pod nadzorom pobunjenih Srba ni pod džamahirijskim entitetom.
Borili su in se sunarodnjaci i u HVO-u s Hrvatima na primjer u Mostaru, sridnjoj Bosni, pa? Istina, ovi u Cazinskoj krajini nisu to napravili, ali prijedorski se kraj proslavia "branjenjen Jugoslavije" u Vukovaru na strani velikosrpskih osvajača. Opet, a tko je ubio Vladu Šantića?

Isto tako znamo politiku Šemse Tankovića, čelnika od muslimanske stranke u RH. Čovik je cilo vrime na valu Alijine družine. Na HTV je ponovia naglas u razgovornoj političkoj emisiji one snove o bh. luci na moru i mornarici.

Ne valja smetnuti s uma da iako su zarade slali obiteljima u BiH, obitelji u rodnim selima odnosno u selima iz kojih potječu bez obzira na tu činjenicu sve isto su glasovale za Željka Komšića.

Poznato je da su hodže na virskin okupljanjima davali naputke da se (opet) glasuje za Komšića, za nametnit Hrvatima pridstavnika.

https://volimjajce.com/naputak-clanova- ... a-komsica/
Naputak članova Islamske zajednice: Svaki treći u kući mora glasovati za Željka Komšića
vjernicima je naloženo da svaki treći glas u bošnjačkim kućama mora biti za Željka Komšića. U nekim slučajevima se tražilo da taj broj bude i veći kako bi se osigurao izbor bošnjačkog kandidata iz reda hrvatskog naroda.

– Informacije govore kako su identične instrukcije dužnosnici Islamske zajednice davali vjernicima i u drugim dijelovima Federacije BiH. Ovo je jedan u nizu dokaza da je izbor Komšića bio bošnjački nacionalni projekt koji je pomno planiran i proveden

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović samo nekoliko dana prije izbora je u intervjuu za Večernji list izjavio kako jedni narodi ne trebaju drugima birati predstavnike. Dok je čelnik Islamske zajednice u BiH davao ovakve izjave, njegove kolege su u džamijama pozivale na glasovanje za Komšića. Ostaje nejasno je li Kavazović lagao u svojim izjavama ili su njegove kolege iz Islamske zajednice odbile poslušnost. U svakom slučaju, Željko Komšić je zahvaljujući velikim dijelom angažmanu Islamske zajednice BiH još jednom završio u Predsjedništvu BiH kao hrvatski predstavnik koji je izabran glasovima Bošnjaka.

– Ovo nije prvi put da je “džamija” izabrala visoke političke dužnosnike.


Štaviše, zastupnica iz RH u europskom parlamentu Željana Zovko je u raspravi na Odboru za vanjske poslove EP-a koji je u razmatrao stanje u BiH u svjetlu listopadskih izbora te ustvrdila

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/k ... m-20181123

ustvrdila da su se Turska i Islamska zajednica u BiH izravno umiješale u izborni proces u BiH pa je Komšić pobijedio Dragana Čovića upravo zahvaljujući takvim intervencijama.

"Imali smo gospodina Erdogana koji je provodio kampanju godinu dana prije izbora. Treba istaknuti da je Turska odigrala najveću ulogu u odabiru drugog člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Islamska zajednica BiH je dala naputak obiteljima za koga trebaju glasovati",


a onda ju je Komšić napao u medijima da laže.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/m ... o-20181129

Iz HDZ-a su tvrdili kako su uoči izbora imami u džamijama davali naputke vjernicima kako glasovati odnosno distribuirati glasove unutar jedne obitelji s ciljem da u Predsjedništvo BiH kao bošnjački član bude izabran kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović a hrvatski Komšić.

Takve je tvrdnje nedavno i pred Odborom za vanjsku politiku Europskog parlamenta ponovila hrvatska zastupnica Željana Zovko.


Vijeće muftija iz BiH izjavilo je na sve to da
je nakon izbora u BiH Islamska zajednica izvrgnuta 'grubim političkim atacima hrvatskih političkih krugova radikalno antigrađanske i antieuropske orijentacije predvođenih pojedinim političkim dužnosnicima susjedne države (Hrvatske) ali i domovine'.

Kako god bilo, nakon rata je
http://oaji.net/articles/2020/9008-1595329097.pdf
kordunska zajednica Muslimana se nakon rata povećala priljevom novih muslimana i visokim prirodnim priraštajem, sisačka zajednica uglavnom brojčano stagnirala, a u posljednje vrijeme se donekle i smanjila zbog potpunog raspada sisačke željezare, odnosno odlaska mlađih osoba u inozemstvo na rad.

Gledajte dalje.
pismo Odbora IZ-e Sisak od 8. listopada 1973. godine upućeno svim odborima Islamske zajednice širom Jugoslavije govori o nostalgiji i želji za džamijom koju su mnogi ostavili u svojim rodnim krajevima.Tako se na početku tog pisma navodi kako mnogi uživaju u blagodati prekrasne džamije slušajući gromki glas mujezina dok bi to isto željeli i muslimani Siska koji nemaju niti džamije niti mesdžida; »Naša islamska omladina u Sisku, tj. naši sinovi i kćeri naprosto ‘lutaju’ tražeći utjehu po birtijama i barovima ... Nije nam bilo svejedno kad smo odlazili iz svojih rodnih krajeva ostavljajući za sobom džamije sa vitkim munarama, a znajući da dolazimo u mjesto u kome nema džamije ni mesdžida ...

Što sad smatram problemom? U muslimanskim virskim objektima (džamije, mesdžidi...) po BiH su agitirali kako glasovati za privarit Hrvate. Muslimanima-Bošnjacima je u Hrvatskoj pak jako stalo da imadu svoje virske objekte. Logično je da će pripadnik svake vire htit svoju bogomolju. No rodbina tih muslimana u Hrvatskoj, koja je živila od novčanih doznaka iz Hrvatske, glasovala je po naputku hodža, muftija ili čega već. Nije rodbina tih muslića u BiH zbog novca iz Hrvatske koja ih je desetlićima hranila i dala in dom bili bolji prima Hrvatima u BiH, nego su se poveli za idejama muslimansko-bošnjačkim majorizatorima Hrvata. Po drugi put. A u međuvrimenu je Hrvatska odobrila in gradnju džamije u Sisku i na Kordunu. I onda in je opet rodbina u BiH izabrala Hrvatima Komšića. Grizeš ruku koja te hrani! Mislin, čekaj malo, potkopavanje Hrvata ne spada in u virske zapovidi. To ne piše u njihovin svetin knjigama. Ako mislidu po Hrvatskoj sprovodit onaj dil vire in koji govori o odnosu prima "kaurima" i širenju vire na "kaurskoj zemlji", e, tu se varadu. Došli su na krivo misto. To je izravno ugrožavanje stabilnosti i izvornog identiteta RH. Nima ništa od priokrićanja izvornega hrvatskeg identiteta.

Ne smimo se ponašat nezainteresirano ako nikima koji žividu u Hrvatskoj pripadnici rodbine se radikaliziradu, a iz kraja su uz granicu s Hrvatskon.

Ne bih htia da se scenarij s izabiranjen Komšića dogodi u nikoj drugoj inačici u Hrvatskoj, odnosno da SDA ili koje njeno radikalnije krilo pod imenon druge bh. strančice manipulira izbornin ishodima u Hrvatskoj. Pa onda još dobijemo kojeg muslimanskobošnjačkog pijuna-etnobiznismena u vladajućoj koaliciji u državi.
Ovo sve valja uzeti u obzir, jer svi ti birači od Komšića doseljavadu u Hrvatsku i Hrvatska in daje državljanstvo, a sudeći po razdiobi na položajima po najjačin strankama u RH ispada da glasuju za SDP. Odnosno dolazidu radit u Hrvatsku, uzimat radna mista domaćima, odnosit novce iz Hrvatske u BiH i onda se opet u svojoj državi nezahvalnički ponašat pa glasovat za Komšića i slične. E pa ne ide to.

Vidite, kolega je pokrenia temu "vidimo se u Hrvatskoj". A ka' šta vidite, to šta nikima rodbina živi uredno i ostvaruje se ka osoba u Hrvatskoj ne znači ništa. To šta ih Hrvatska hrani njima ništa ne znači. Njima je važno napalit se sridnjovikovnin osvajačkin ubilačkin islamskofundamentalističkin filmovima koji in ne će dat kruha ni sriće. Nije njih Hrvatska priobratila i uljudila u zapadnoeuropsko ponašanje. Iako žividu od Hrvatske, iako "navijadu" za hrvatsku reprezentaciju, kod njih se stvaradu vehabijska sela, uz samu hrvatsku granicu!!! Ima ih takvih koji imadu obraza doć živit i radit u Hrvatsku, oženit katolkinju Hrvaticu i onda dicu dat na muslimanske inicijalizacijske obrede. Doć u tuđu sridinu i namećat svoja pravila. Ne odobravan to.


Vrh
   
 
 Naslov: Tko se raduje partikularizmima
PostPostano: 30 srp 2021, 02:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 22:25
Postovi: 4689
https://www.bosanskehistorije.com/forum ... php?t=1276

Pročitajte nebuloza. Napisao niki lik https://dubrovackidnevnik.net.hr/kolumn ... lna-drzava

a na Bosanskim historijama ejakuliradu od sriće na taj tekst

Obnova nezavisnosti Dubrovačke republike

[i]Kroz čitavu svoju dugu i slavnu historiju, Dubrovnik je imao malo veze s Hrvatskom - po prvi put u historiji, Dubrovnik je potpao pod državu koja u nazivu nosi ime "Hrvatska", za vrijeme Drugog svjetskog rata, u famoznoj NDH, što nije dugo potrajalo.


Stari Dubrovčani, postoje brojni dokazi, nisu se osjećali ni kao Hrvati, ni kao Srbi, ni kao Crnogorci – osjećali su se, jednostavno, kao Dubrovčani. Krenimo od jezika – službeni jezici Dubrovačke Republike bili su talijanski i latinski jezik, iako se u svakodnevnom govoru koristio slavenski jezik. Da, upravo, slavenski jezik, jer Dubrovčani, kada su govorili o svom jeziku, nisu ga spominjali u kontekstu hrvatskog jezika, nego „slavenskog ili naškog“.

Ne samo da se Dubrovčani nisu osjećali Hrvatima, nego su s njima i ratovali.

Postao Abidaga
Racionalost zahtjeva nezavisnost od Zagreba i taj prirodni proces raspada vjestacke drzave "Hrvatske" se dugorocno ne moze izbjeci ali ce vjerovatno kao u Vojvodini biti potreban veci broj migranata da bi razum nadvladao nacionalizam. Ipak vjerujem da ce se ovaj proces ubrzati ulaskom Bosne u NATO jer tada sigurnost Dubrovnika vise nece zavisiti od Zagreba.


Postao Bosman

Mozda bi trebali osnovati neki sajt da se gura ta ideja o Dubrovackoj republici.


pa onda nađoše neku strančicu,
https://www.dubrovackidemokratskisabor.hr/

A tu je i radovanje što je nikor zaposlia Sirijce a ne lokalne Hrvate
i dakako radovanje na vist
Ostvaruje se želja dubrovačkih muslimana: Gradi se džamija s munarom
https://vijesti.rtl.hr/regional/dubrova ... minaretom/

uz pokaživanje statistika za Dubrovnik, di je broj Hrvata od 2010. do 2011. opa, a broj muslobošnja naresa.

Na tekst dotičneg novinarčića ritki su se desni mediji osvrnuli
https://www.maxportal.hr/premium-sadrza ... jepljenje/
a kakav je lik taj novinarčić, vidi se ovo
https://www.hnd.hr/ivan-pericic-vs-maro-marusic
O HND-u > Zaključci novinarskog vijeća časti


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Tko se raduje partikularizmima
PostPostano: 30 srp 2021, 09:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2018, 10:42
Postovi: 9834
Sokolić je napisao/la:
https://www.bosanskehistorije.com/forum/viewtopic.php?t=1276

Pročitajte nebuloza. Napisao niki lik https://dubrovackidnevnik.net.hr/kolumn ... lna-drzava

a na Bosanskim historijama ejakuliradu od sriće na taj tekst

Obnova nezavisnosti Dubrovačke republike

[i]Kroz čitavu svoju dugu i slavnu historiju, Dubrovnik je imao malo veze s Hrvatskom - po prvi put u historiji, Dubrovnik je potpao pod državu koja u nazivu nosi ime "Hrvatska", za vrijeme Drugog svjetskog rata, u famoznoj NDH, što nije dugo potrajalo.


Stari Dubrovčani, postoje brojni dokazi, nisu se osjećali ni kao Hrvati, ni kao Srbi, ni kao Crnogorci – osjećali su se, jednostavno, kao Dubrovčani. Krenimo od jezika – službeni jezici Dubrovačke Republike bili su talijanski i latinski jezik, iako se u svakodnevnom govoru koristio slavenski jezik. Da, upravo, slavenski jezik, jer Dubrovčani, kada su govorili o svom jeziku, nisu ga spominjali u kontekstu hrvatskog jezika, nego „slavenskog ili naškog“.

Ne samo da se Dubrovčani nisu osjećali Hrvatima, nego su s njima i ratovali.

Postao Abidaga
Racionalost zahtjeva nezavisnost od Zagreba i taj prirodni proces raspada vjestacke drzave "Hrvatske" se dugorocno ne moze izbjeci ali ce vjerovatno kao u Vojvodini biti potreban veci broj migranata da bi razum nadvladao nacionalizam. Ipak vjerujem da ce se ovaj proces ubrzati ulaskom Bosne u NATO jer tada sigurnost Dubrovnika vise nece zavisiti od Zagreba.


Postao Bosman

Mozda bi trebali osnovati neki sajt da se gura ta ideja o Dubrovackoj republici.


pa onda nađoše neku strančicu,
https://www.dubrovackidemokratskisabor.hr/

A tu je i radovanje što je nikor zaposlia Sirijce a ne lokalne Hrvate
i dakako radovanje na vist
Ostvaruje se želja dubrovačkih muslimana: Gradi se džamija s munarom
https://vijesti.rtl.hr/regional/dubrova ... minaretom/

uz pokaživanje statistika za Dubrovnik, di je broj Hrvata od 2010. do 2011. opa, a broj muslobošnja naresa.

Na tekst dotičneg novinarčića ritki su se desni mediji osvrnuli
https://www.maxportal.hr/premium-sadrza ... jepljenje/
a kakav je lik taj novinarčić, vidi se ovo
https://www.hnd.hr/ivan-pericic-vs-maro-marusic
O HND-u > Zaključci novinarskog vijeća časti

Jesi primjetio da na tom sajtu "bosanskehistorije" skoro pa da nema forumaša,sve moderatori i administrator ?!
Ozbiljan sajt. :D

_________________
Što nam prijete silom,pa neka izvole
nisu Srbi turci,da alaha mole


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 30 srp 2021, 09:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lip 2021, 15:54
Postovi: 5615
Citat:
većinskom vlasništvu njemačkog Bertelsmanna sa sjedištem u Luxemburgu


Zasto Vam Nemci finansiraju ovakav pokret?

_________________
Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.


A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 30 srp 2021, 09:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 kol 2020, 18:26
Postovi: 5175
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bio-Hrvat-pa-postao-Srbin-U-Domu-naroda-FBiH-verifikovan-mandat-Elvisu-Zivkovicu/673826

Bio Hrvat pa postao Srbin: U Domu naroda FBiH verifikovan mandat Elvisu Živkoviću

Živković se na izborima 2012. godine izjasnio kao Hrvat, a pred opšte izbore 2018. godine se izjasnio da je Srbin i u skladu sa Izbornim zakonom BiH, učestvovao na izborima za Skupštinu Posavskog kantona.

Riječ je o mandatu sa izbora 2018. godine. Protiv ovog imenovanja je u oktobru 2019. godine predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Odžaku bio Damir Ivetić koji je rekao da Srbi sa prostora Posavskog kantona očekuju da član Posavske stranke Elvis Živković, "navodni Hrvat koji se izjasnio kao Srbin", neće biti imenovan za potpredsjednika Skupštine ovog kantona i delegata iz reda srpskog naroda u Domu naroda FBiH.

Živkovići, Živkovići :smajl025 :zubati

_________________
Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 30 srp 2021, 09:34 
Online

Pridružen/a: 20 sij 2012, 12:49
Postovi: 9087
slika

mujo marusic neka gleda, i pati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 30 srp 2021, 11:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
3AJE6 je napisao/la:
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bio-Hrvat-pa-postao-Srbin-U-Domu-naroda-FBiH-verifikovan-mandat-Elvisu-Zivkovicu/673826

Bio Hrvat pa postao Srbin: U Domu naroda FBiH verifikovan mandat Elvisu Živkoviću

Živković se na izborima 2012. godine izjasnio kao Hrvat, a pred opšte izbore 2018. godine se izjasnio da je Srbin i u skladu sa Izbornim zakonom BiH, učestvovao na izborima za Skupštinu Posavskog kantona.

Riječ je o mandatu sa izbora 2018. godine. Protiv ovog imenovanja je u oktobru 2019. godine predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a u Odžaku bio Damir Ivetić koji je rekao da Srbi sa prostora Posavskog kantona očekuju da član Posavske stranke Elvis Živković, "navodni Hrvat koji se izjasnio kao Srbin", neće biti imenovan za potpredsjednika Skupštine ovog kantona i delegata iz reda srpskog naroda u Domu naroda FBiH.

Živkovići, Živkovići :smajl025 :zubati


Bit će im jako teško kad uskoro ostanu bez toga.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 01 kol 2021, 22:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 22:25
Postovi: 4689
Prinosin ovdi, odgovara temi.

weasel je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:



Prema ovom turskom think tank institutu
https://avim.org.tr/Blog/THE-FINAL-COUN ... SAC-BRIDGE

ovo iscrtkano je sporna linija koju Hrvatska nije smjela proglasiti linijom unutarnjih voda

slika

Turčin smatra da je ovo "EU’s destabilization process in the Balkans" kojim se želi onemogućiti Tursku da "širi svoju stabilnost i napravi luku u Neumu".

Predlaže da Turska pokrene spor protiv Hrvatske oko te linije između rtova na Korčuli i Hvaru, i da ju ne prizna (ko što grčku obalu ne priznaju), kada BiH ne može.


Takijaši iz takija tanka imaju partijski zadatak od Turskog fuhrera da svojim djelovanjem stvaraju pomutnju i siju kaos.

Lijepo si primjetio poveznicu sa Grčkom, međutim njihovo djelovanje oko Neuma je prvenstveno za Turske domaće potrebe a tek

nakon toga za potrebe svoje Balkanske "braće".


Turci ne mogu Grčkoj nametnuti svoje viđene "prava mora" zato što to isto pravo mora štiti amerika koja ga je napisala.

Grčka je vojno jaka, ima vječne nosače aviona u obliku otoka Krete koja je važna i zbog Sueza.

Tamo je Turcima pretvrdo pa pokušavaju kod nas koji nemamo takav geostrateški i vojni značaj.

Ono što Turci mogu je pokušavati mrcvariti manje i puno slabije od sebe, te nekako nažicati pravni presedan koji bi pobio dosadašnju praksu teritorijalnog mora bez iznimaka.

Stvaranjem tog tunela za BiH kroz Hrvatsko more i otoke bi služio kao podloga Turcima da traže Grčko more i svoj prolaz do Sredozemlja.

Njihovo uplovljavanje vojnih brodova služi kao demonstracija onoga što žele izboriti za sebe doma, a mi koji smo im to dopustili smo si zabili samo takav autogol.

Zato ja govorim da mi imamo vladu koja vodi dnevne poslove i financije, ali od smrti Tuđmana nemamo lika koji prepoznaje te geostrateške igrice i finese. Zoki je tu jedina nada i iznimka.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 02 kol 2021, 15:05 
Offline

Pridružen/a: 26 sij 2010, 11:13
Postovi: 649
Robbie MO je napisao/la:



Prema ovom turskom think tank institutu
https://avim.org.tr/Blog/THE-FINAL-COUN ... SAC-BRIDGE

ovo iscrtkano je sporna linija koju Hrvatska nije smjela proglasiti linijom unutarnjih voda

slika

Turčin smatra da je ovo "EU’s destabilization process in the Balkans" kojim se želi onemogućiti Tursku da "širi svoju stabilnost i napravi luku u Neumu".

Predlaže da Turska pokrene spor protiv Hrvatske oko te linije između rtova na Korčuli i Hvaru, i da ju ne prizna (ko što grčku obalu ne priznaju), kada BiH ne može.


Teško da će Turska ikad ostvarit utjecaj u ovom dijelu Mediterana. Ne bih se složio s Lasicom oko nedostatka državotvornog vođenja.

-sagrađen LNG u Omišlju, spominje se i gradnja u Pločama
-anektirali smo desetak tisuća kilometara u Jadranu u dogovoru s Italijom
-kupovina francuskih aviona koje su prodali nama, Grcima i Egipćanima

Francuska je i dalje glavna sila u Mediteranu i nema namjeru odustati od toga. Mislim da nije ni Italiji u interesu da im Turska gradi vojnu luku u dvorištu.


Vrh
   
 
 Naslov: Stari megalomanski snovi
PostPostano: 02 kol 2021, 23:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 22:25
Postovi: 4689
Geostrateški ciljevi nisu ono šta je "jednon bilo, sad će bit drugačije". Oni su ono šta je uvik ciljen.
Vidite kakva je i danas muslobošnjačka državna politika. Žele BiH prisvojiti samo za se, degradirati druge konstitucijske narode, izvrdati potpisano, namećati političku volju izbornim manipulacijama.

Sad ću vam dati jedan od zemljovida raspodile BiH koju su pridložili iz samega muslićkog vrha. Bilo je to vrime njihovih nerealnih zahtiva i očekivanja. Ponila ih lagana osvajanja zabijanjem noža u leđa na malobrojneg protivnika. Umislili su da tako možedu cilu BiH zauzet.
Slike su u knjizi od Miroslava Tuđmana: Istina o Bosni i Hercegovini, a prinia ih je iz Vjesnika, koji već ne postoji.

Promotrite kako su u toj podili prošli Neum, Ravno, Čapljina, Stolac, Mostar...

Ovo je i Srbima na znanje da se ne uspavadu u lažnoj sigurnosti.

Znamo svi kakva je MZ, odnosno moćne supersile, kad kome odobravaju akciju s kojon se ne ćedu svi složit.
Pustidu ga od tjedna do četiri miseca i dotad se izmotava i pravi blesava.
Srbija i Crna Gora su ositile NATO-vu demonstraciju sile, tako da ih lako možedu ušutkat kad bidu išli pomoć R. Srpskoj.
Hrvatska je isto ositila, nije ju NATO izbombardirao, ali jest pritnje na podliji način. Kolovoza-rujna 1993., demonstracija sile nad naseljima i civilnin brodima niskim nadlićanjen,
Prid Oluju 1995. Englezi i Francuzi su se iskrcavali u Splitu i Divuljama s ciljen za se stavit između VRS, SVK i HV.
I onda onin put 2008., pri nego smo ušli u NATO. Kad su nan dovukli cilu flotu isprid Splita. Mislin da je tad bia britanski nosač aviona klase Invincible, britanska fregata, američki razarač klase Arleigh Burke i ini. NATO-vih vojnika bilo je toliko po Splitu da je grad mistimice izgleda ka' crnačka četvrt u SAD.
U Sloveniji su bili 24. travnja 2008. https://www.rtvslo.si/slovenija/koper-z ... lota/86768

Ili je to pak bilo 1. listopada 2007....
Davno je bilo....
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-h ... 60107.aspx
https://blog.dnevnik.hr/mosor2/2007/10/ ... ain=mosor2
https://arhiv.slobodnadalmacija.hr/pvpa ... _no=071002

Spominje Kornatsku tragediju... Koliko se sićan, bilo je to puno pri te tragedije.
Znači, nije bila ni 2007. godina, nego još pri.


Privitak/ci:
Prijedlog un.ustrojstva BiH koji su na pregovorima u Ženevi iznijeli predstavnici bh.Muslimana, 19081993.png
Prijedlog un.ustrojstva BiH koji su na pregovorima u Ženevi iznijeli predstavnici bh.Muslimana, 19081993.png [ 219.27 KiB | Pogledano 3140 put/a. ]
Opaska: Izetbegovićev pridlog Tuđmanu ustroja Unije BiH na dvi republike, koridori ucrtani, od 4. kolovoza 1993.
Izetbegovićev pridlog Tuđmanu ustroja Unije BiH na dvi republike, koridori ucrtani, 04081993.png
Izetbegovićev pridlog Tuđmanu ustroja Unije BiH na dvi republike, koridori ucrtani, 04081993.png [ 220.88 KiB | Pogledano 3140 put/a. ]
Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 02 kol 2021, 23:29 
Online
Avatar

Pridružen/a: 01 kol 2020, 11:37
Postovi: 15481
Koja megalomanija islamskog fanatika Alije. Vjećna slava HVOu na obrani hrvatskog naroda i zemlje od agresije tog bolesnog manijaka.

_________________
Broj učenika u osnovnim školama u USK
2013/2014 - 25,758
2023/2024 - 15,503


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 02 kol 2021, 23:54 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lip 2021, 15:54
Postovi: 5615
I posle ja da ne volim Ratka i Radovana.

_________________
Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.


A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 14 kol 2021, 03:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 22:25
Postovi: 4689
"Bošnjaci" u Užicu i Beogradu.
Nimadu pojma o zemljopisu. Bosna na istoku završava Drinom. A ni to nije svugdi, jer između Bosne i Drine su Semberija, Soli, Podrinje, Gornja Hercegovina.

slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 14 kol 2021, 03:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 22:25
Postovi: 4689
Mašili se oni za siverno Kosovo i Kosovsku Mitrovicu.
https://stav.ba/vijest/mitrovica-je-od- ... dzaka/1576


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 14 kol 2021, 07:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 sij 2014, 18:23
Postovi: 625
Sokolić je napisao/la:
Mašili se oni za siverno Kosovo i Kosovsku Mitrovicu.
https://stav.ba/vijest/mitrovica-je-od- ... dzaka/1576


Alo ti gore, siverno od mene… prestani širit veliko Muslimansku propagandu ovde.
Ne znam je li to radiš namjerno ili ne, ali znam da postaješ naporan sa Islamističkim glupostima i njihovim mokrim snovima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 18 kol 2021, 04:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 14 sij 2013, 22:25
Postovi: 4689
Fela Kuti je napisao/la:
Sokolić je napisao/la:
Mašili se oni za siverno Kosovo i Kosovsku Mitrovicu.
https://stav.ba/vijest/mitrovica-je-od- ... dzaka/1576


Alo ti gore, siverno od mene… prestani širit veliko Muslimansku propagandu ovde.
Ne znam je li to radiš namjerno ili ne, ali znam da postaješ naporan sa Islamističkim glupostima i njihovim mokrim snovima.


Ne širin ja njihovu propagandu, nego kažijen čime muslobošnjaci svojima punidu glavu.
Ima judih koji ne znadu. Dolazidu i mlađi.
Ne će ti svi virovat samo na rič "kod muslića je imperijalizam prima hrvatskin prostorima".
Mnogo je onih, ukjučujući i muslobošnjačke plaćenike na Zapadu, koji poričedu muslobošnjačke osvajačke težnje, koji svitu govoridu da je to UZP-ovska izmišljotina, hrvatske tlapnje. Puno svita popuši te priče.
Tribaš in pridočit dokaze.
Inače će naše naivne urbane ovčice popušit muslobošnjačke "liberal-graDŽanske" neojugoslavenske priče. "Mi smo braća" "nije bitno tko je tko". Lakomi i naivčine će popit takve priče. Prodavat će nekretnine njima, ne primjećujući obrazac i organiziranost kupovanja nekretnina. Dok naivčine shvatidu, formirat će se grupirano vikendaško naselje, a posli i cila četvrt od ovih.

U stara vrimena bilo je onih koji su gledali nikako ne prodat Vlajima zemju ili kuće, a osobito su gledali prodat srbijanskim Srbima, ili drugim "razumimo si jezik" poput Crnogorcima ili Muslimanima. Pa se dogodilo grupiranje kuća i tražili si misto u upravi u misnoj zajednici i općini.

Ekipa se lako uspava u sigurnosti. Triba ju držat budnom.

Toliko, moj južni (di si ti?) suside.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 18 kol 2021, 08:53 
Offline

Pridružen/a: 28 sij 2021, 20:02
Postovi: 2143
Čuj Visegrad, Foča, Rudo i Čajnice 95% Muslimana 91.
Ukucas popis 91.i za par minuta vidiš rezultate koji nemaju veze sa ovim gore pamfletom.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Velika Bosna
PostPostano: 18 kol 2021, 16:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Jesu oni svjesni koliko lažu ?

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 118 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Aquinas_, crni_bombarder, mrnjav, nesorta, Robbie MO i 264 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO