HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 02:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 384 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH traži da Hrvatska procesuira zapovjednike Bljeska
PostPostano: 14 kol 2021, 19:46 
Offline

Pridružen/a: 05 lis 2019, 13:55
Postovi: 4927
DrMag je napisao/la:



Grlić Radman pozvao Tužiteljstvo BiH da procesuira zločine nad Hrvatima



Sad kad je tužiteljstvo u rukama muslimana ne sumnjam da će se to pokrenuti.

:zubati

Nego, sad kad imamo presedan sa Bljeskom, vjerovatno RH može tražiti odgovorne za počinjene zločine nad Hrvatima tzv Bejha…

_________________
Ode sve ovo u helać


Vrh
   
 
 Naslov: Re: BiH traži da Hrvatska procesuira zapovjednike Bljeska
PostPostano: 14 kol 2021, 19:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 09 kol 2021, 12:49
Postovi: 505
Hagresor je napisao/la:
DrMag je napisao/la:



Grlić Radman pozvao Tužiteljstvo BiH da procesuira zločine nad Hrvatima



Sad kad je tužiteljstvo u rukama muslimana ne sumnjam da će se to pokrenuti.

:zubati

Nego, sad kad imamo presedan sa Bljeskom, vjerovatno RH može tražiti odgovorne za počinjene zločine nad Hrvatima tzv Bejha…


Mogla je i prije, ali nije.

Sudili su jedino za zločine nad Muslimanima počinjene u BiH.
Babo, Tuta, Štela.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: BiH traži da Hrvatska procesuira zapovjednike Bljeska
PostPostano: 15 kol 2021, 06:38 
Offline

Pridružen/a: 24 stu 2020, 21:56
Postovi: 1137
WestPoint je napisao/la:
Ovako se brane saveznici iz NATO, svetost Domovinskog rata i braća Hrvati.
BiH je bila i ostala hrvatska zemlja, samo se Hrvati sada zovu Mujo, Haso i Fata.
Onaj tko kriminalizira domovinski rat, sutra će i opsadu Sarajeva, pa i Srebrenicu.
I krv svoju za Hrvatsku i Bosnu moju.

https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/zbog-hrvatskih-generala-stigla-ostra-reakcija-iz-sarajeva-napad-na-akcije-bljesak-i-oluja-je-napad-i-na-bih-1803959/


Citat:
SLUČAJ 'ZAMOLNICA'

ZBOG HRVATSKIH GENERALA STIGLA OŠTRA REAKCIJA IZ SARAJEVA: ‘Napad na akcije Bljesak i Oluja je napad i na BiH’
Autor: Dnevno
Srijeda, 11. kolovoza 2021. u 19:31

Dan nakon proslove Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Hrvatsku je stigla “zamolnica” iz Bosne i Hercegovine da procesuira četrnaest zapovjednika iz operacije Bljesak.

Generali, ali i hrvatska javnost, ostali su iznenađeni zahtjevom iz susjedne države jer se operacija nije ni vodila na teritoriju BiH.

Tom se prilikom obratio i Hrvatski Forum Sarajevo koji tvrdi da je “napad na Bljesak i Oluju napad i na BiH”.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Vijest da je tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo pravnu pomoć u procesuiranju 14 zapovjednika vojno-redarstvene akcije “Bljesak” od organa Republike Hrvatske izazvalo je val nevjerice, osupnutosti, ogorčenja i osude u Sarajevu i uopće diljem BiH. Posebice su reakcije bile jake u većem entitetu BiH – Federaciji.

Može se reći da je bezmalo ogromna većina stanovnika BiH ovakav jedan potez Tužiteljstva BiH doživjelo ne samo kao napad na Hrvatsku i časnu borbu za slobodu koju su njeni branitelji vodili protiv velikosrpske agresije, već kao napad i na Bosnu i Hercegovinu i vlastiti integritet, ratna stradanja i ogromne žrtve. Vojno-redarstvene akcije “Bljesak” i “Oluja” su se vodile protiv one strane koja je držala Sarajevo 4 godine, a Dubrovnik 8 mjeseci pod opsadom, izvršila akt genocida u Srebrenici, razorila Vukovar, te provela brutalna etnička čišćenja nesrpskog stanovništva diljem BiH i Hrvatske. Obje akcije su dale značajan doprinos uspostavi mira u BiH, pa makar on bio i Daytonski i nesavršen.

Mada sudionici VRA “Bljeska” i “Oluje” zaslužuju poštovanje i ispriku za ovakva uznemiravanja od strane stanovitih dijelova Tužiteljstva BiH, osobito vrijeđa spominjanje pokojnog Generala HV Petra Stipetića, operativno zaslužnog za vezu sa 5. Korpusom Armije BiH i Bihaćem u trenucima najteže opsade toga područja, jednog od velikih sinova hrvatskog naroda.

Njegov ogroman ugled u BiH je dobro poznat i autorima optužbi. On im smeta i stoji na braniku domovine i kada više nije među živima. To je nešto što budi i osjećaj srdžbe zbog uznemiravanja nekoga tko se više ne može niti braniti, ali i osjećaj ponosa da smo imali prilike biti suvremenici takvoga čovjeka.




Dobri poznavatelji prilika u BiH nažalost nisu iznenađeni ovakvim razvojem događaja, jer BiH od Daytonskog sporazuma ima sustav i vlast “hibridnog” tipa koja nije programska, ograničenog demokratskog kapaciteta, i poglavito je prost zbroj stranačkih predstavnika. Ti stranački predstavnici djeluju uglavnom kao “slobodni strijelci” u okviru institucija i ne odgovaraju gotovo nikome, osim nekoć međunarodnoj zajednici, a nije ih zasada realno smijeniti na izborima. Tako je nažalost moguće da neki kadrovi iz reda srpskog naroda protiv volje ogromne većine pučanstva BiH kroz sustav nametnu pokušaj osporavanja heroja domovinskog rata u koje svakako spadaju i 14 generala koji se spominju.

Pokušaji da se pravno osporavaju vojno-redarstvene akcije “Bljesak” i “Oluja” su dio široke propagandne ofenzive koja se vodi iz Beograda. Oni već barem desetljeće aktivno pokušavaju nametnuti novu interpretaciju agresije na Republiku Hrvatsku, te Bosnu i Hercegovinu.

Bezbrojne su inicijative revitalizacije ciljeva srpske ratne politike koji se danas eufemistički naziva tzv. srpskim svetom, a kao vrh koplja uperenog ka Republici Hrvatskoj se koristi Daytonska pozicija entiteta BiH – Republika Srpska i njihovi kadrovi u institucijama BiH. Ne preže se ni od direktnih miješanja Beograda kao u slučaju gospodarsko-političke potpore trokutu Drvar-Glamoč-Grahovo (danas dio entiteta Federacija BiH) na koje se gleda kao na odskočnu dasku ka Kninu i bivšim okupiranim teritorijama RH koje su svojom žrtvom oslobodili branitelji domovinskog rata.

Bez obzira na svu suludost takvih planova, o njima se vrlo realno razgovara, a ne prođe niti nekoliko tjedana, a da se ne spominju i medijski aktiviraju na elektroničkim kao i tiskanim medijima u Srbiji i entitetu BiH-RS. Nije za zanemariti ni potpora koju Srbiji i entitetu BiH-RS dolazi iz Rusije koja u Hrvatskoj vidi članicu NATO i EU, a na Federaciju BiH (većinski dio BiH) gleda kao na snagu koja također teži euro-atlantskim integracijama i smeta planovima Moskve u jugo-istočnoj Europi.




Stvari dodatno kompliciraju političke elite iz Republike Hrvatske i BiH koje se međusobnim odnosima bave na jedan kampanjski i ad hoc način, uz nedostatak državnika koji će gledati dalje od izbornih ciklusa i dnevno-političkih prijepora. U razvoju odnosa dvije zemlje ne sudjeluje nitko osim političkih elita, tako da je manjak kvalitetne komunikacije i dijaloga zagarantiran.

Iz svih procesa je isključeno civilno društvo, zainteresirane grupe i pojedinci što je vrlo netipično za demokracije i štetno. Unatoč svim upozorenjima i prijedlozima civilnog društva, utvrđivanje istine o ratu je prepušteno međunarodnim sudovima, kao da se radi o dvije zemlje sa različitih kontinenata, a ne dvije zemlje koje su tek dvije grane jednog te istog drveta.

Propuštena je šansa da se svi incidenti odmah procesuiraju na lokalnim sudovima, a utvrđivanje istine prepusti komisijama za istinu i pomirbu, i naravno povjesničarima. To je trebao biti put za dvije sestrinske zemlje tako upućene jedna na drugu koje čine jednu zemljopisnu cjelinu i imaju daleko više zajedničkog, nego različitog. Sa osobitim naglaskom na euro-atlantsku orijentaciju, i mogućnost članstva BiH u NATO-u.

Još nije kasno da se odnosi dvije zemlje postave na zdrave osnove kakve zaslužuju i lijepa Hrvatska i njena sestra Bosna ponosna. Civilno društvo već dugo predlaže provođenje već potpisanog Sporazuma o posebnim odnosima i konačno uspostavljanje Zajedničkog vijeća vlada RH i Vlade Federacije BiH koje bi se bavilo rješavanjem tekućih otvorenih pitanja kroz redovita mjesečna zasjedanja. Pored toga još i intenziviranje suradnje nevladinog sektora i ekspertnih grupa koje se bave ovim pitanjima. Tako bi se ovakvi sramni slučajevi mogli preduprijediti i na njih se adekvatno reagirati na vrijeme u svjetlu realnih činjenica, a ne teorija zavjere.

Tužiteljstvu BiH samo jednostavna poruka: Ne – u naše ime!”, stoji u priopćenju koje potpisuje v.d. predsjednika Foruma, Sead Turulja.






Tko moze procitati ovaj tekst bez da suznih ociju ne cezne za ujedinjenjem Sarajeva i Zagreba taj je neHcovjek, a mozda cak i ćetnik!


Zamislite krenu sad sve cesce s pustanjem balona o ujedinjenju s ustasama =)) . Pa tko bi to slusao.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: BiH traži da Hrvatska procesuira zapovjednike Bljeska
PostPostano: 15 kol 2021, 08:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 lip 2021, 09:22
Postovi: 940
Najgore šta bi takvom pričom o hrvatstvu muslimana lagano kroz godinu dana pridobili neupućene u Hr iz stranke s posebnim potrebama "Milo moje", Jugoslaveni na ljevici bi se isto primili jer oni daj šta daš (malo multi kulti muslimana u nacionalno biće), dodrinaši oduvijek sanjaju o tome, a nažalost bi dosta njih iz HDZ košare to podržalo.

Bojim se kad bi SDA kao 93' promijenila ploču i po džamijama svojoj raji zapovjedila izjašnjavatje se kao Hrvati ne Bošnjaci preko polovice javnosti u Hr to bi objeručke podržalo u neznanju i gluposti.

Treba paziti na te podmukle igre.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: BiH traži da Hrvatska procesuira zapovjednike Bljeska
PostPostano: 17 kol 2021, 21:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27386
Citat:
Traže se optužnice protiv više od 20 oficira Armije RBiH

17.08.2021. / 21:47


Hrvatski politički sedmičnik 7DNEVNO u svom posljednjem broju objavio je tekst pod naslovom"Zaštita nacionalnih interesa:DORH mora dignuti optužnice protiv 29 časnika Armije BiH zbog zločina nad Hrvatima".


MEĐUNARODNI ZAHTJEV

BiH od Hrvatske traži da preuzme progon više komandanata iz operacije Bljesak
Ovaj tekst uslijedio je samo nekoliko dana nakon što je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić, koja je prošlog mjeseca nepravomoćno razriješena dužnosti, zatražila od vlasti Republike Hrvatske pokretanje postupka protiv 14 hrvatskih ratnih komandanata iz operacije "Bljesak".

Oni se terete da su učestvovali u izdavanju naredbi za neselektivno granatiranje i artiljerijsko djelovanje s područja Hrvatske po civilnim ciljevima i nebranjenim mjestima Bosanske Gradiške i Bosanske Dubice. Tom prilikom je ubijeno više civila.

Prema pisanju ovog sedmičnika optuženi, uz opise navodnih ratnih zločina nad Hrvatima, trebaju biti:

1. General Sefer Halilović, "agent KOS-a, učestvovao u ratu protiv Hrvatske, kasnije bio načelnik u Armiji BiH"

2. Mirsad Bezdrob zv. Kan, "istakao se u agresiji na Republiku Hrvatsku na području Zadra i Benkovca"

3. Mevludin Bešić, "zamjenik zapovjednika zrakoplovstva Armije BiH, istakao se u razaranju Vukovara u zračnim operacijama"

4. Aldo Tulek, "zapovjednik mješovite avioeskadrile, zapovjednik zrakoplovne baze u Bihaću s koje su poletjeli avioni i bombardirani Banski dvori"

5. General Nedžad Ajnadžić, "učestvovanje u razaranju Vukovara"

6. Mirsad Ćatić zv. Čuperak, "planirao i realizirao topničke napade na Zadar"

7. Esad Paldum, "bivši komandant 102. motorizirane brigade, isticao se u napadima na Vukovar"

8. General Sead Delić, "učesnik agresije na Republiku Hrvatsku u području Varaždina gdje je odlikovan ordenom za hrabrost na strani JNA"

9. Sulejman Tabaković zv. Tetak, "učesnik agresije u Dalmaciji i Kninskog korpusa na Kupres"

10. Anđelko Makar, "učesnik agresije na Hrvatsku"

11. Nahid Mehić, "učesnik agresije na Hrvatsku"

12. Pukovnik Nedeljko Veraja, "učesnik agresije na Hrvatsku u području Maslenice"

13. General Sakib Mahmuljin, "jedan od tvoraca mudžahedinskih jedinica u BiH"

14. Brigadir Ramiz Dugalić, "učesnik agresije na Hrvatsku u mornaričkom granatiranju Zadra, Šibenika i Splita"

15. Pukovnik Šerif Patković, "komandant 7. muslimanske brigade, izvršitelj zločina u Dusini"

16. Salko Beba, "jedan od komandanata Armije BiH koji je prijetio međunarodnim zvaničnicima masakriranjem Hrvata civila, žena i djece ako HVO ne pusti zarobljene mudžahedine"

17. Esad Ramić, "istakao se u naređivanju ubistava civila, žena i djece na teritoriji općine Konjic, prema vlastitim izvještajima zaplijenjenim u komandi 4. korpusa Armije BiH"

18. Pukovnik Nezim ef. Halilović-muderris, "komandant 4. muslimanske brigade, odgovoran za zločine nad Hrvatima i Srbima u Konjicu, priznaje jedino islamsku BiH"

19. Zejnil Delalić, "višestruki inicijator sukoba Bošnjaka i Hrvata na području Konjica i Jablanice"

20. Edo Žilić, "za vrijeme rata upravnik zatvora u Konjicu gdje je zarobljenicima prisilno uzimana krv"

21. Enver Buza, "jedan od odgovornih za masakr u selu Uzdol"

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: BiH traži da Hrvatska procesuira zapovjednike Bljeska
PostPostano: 17 kol 2021, 22:14 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35314
Lokacija: Gl. grad regije
Ajde, daj bože.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: BiH traži da Hrvatska procesuira zapovjednike Bljeska
PostPostano: 17 kol 2021, 22:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 kol 2020, 11:37
Postovi: 15765
Zašto nema Dudakovića na popisu?

_________________
Broj učenika u osnovnim školama u USK
2013/2014 - 25,758
2023/2024 - 15,503


Vrh
   
 
 Naslov: Re: BiH traži da Hrvatska procesuira zapovjednike Bljeska
PostPostano: 18 kol 2021, 07:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35314
Lokacija: Gl. grad regije
I Nanića, bez obzira što je umro. Osudit pa ih možemo prijavljivat kad ga slave po ovom zakonu za negiranje genocida.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: BiH traži da Hrvatska procesuira zapovjednike Bljeska
PostPostano: 18 kol 2021, 14:59 
Offline

Pridružen/a: 03 lip 2009, 14:13
Postovi: 1747
I alagica.
Sta muslimani kažu kad je Alija rekao da to nije njihov rat, da poziva da se ne uključuju u rat protiv RH, a vidimo šta ovde piše.
I Aliju, Ganica i cijeli politički vrh tzv RBiH

_________________
https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 384 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 368 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO